SZiasztok!
Niki!
Én is állítólag nov. 28-a körül fogok szülni, lehet, hogy találkozunk
(Vagy a gyermekeink)
Ami a hálóinget illeti: adnak egyen hálóinget, amit persze nem kötelező felvenni, de a tapasztalat azt mondatja velem, hogy praktikus. Az első napokban, amikor örülsz, ha 1/2 órát kibír egy-egy betét,akkor semmi nem menti meg a hálóingedet a foltosodástól.... és hát egy nap egy nem elég... A kórházi hálóinget pedig annyiszor cseréled le, ahányszor akarod (ill. ameddig a készlet tart) (Egy praktikus tanács: meg kell nézni, hogy legyenek rajta kötők!)
Ha már a betétnél tartunk, tavaly egy kb. 2 napi adagot adtak a kórházban, de nekem jobban bevált a "hazai", a TEVA, normál inkontinencia elleni betét. Most már nem szólnak a bugyi miatt sem.
Én az ottlétem alatt egyetlen egyetemistával sem találkoztam, olyasmi rémlik, mintha a Várnainé Gabi azt mondta volna, hogy ők nem (orvosi)kiképző kórház, csak szülésznő gyakornokaik vannak.
Tényleg viszonylag sok orvos van, a szülészeti részleg (az üvegajtón túl) az kb. 25-30 férőhelyes lehet. ÉRdekes, hogy tavaly szeptember végén, amikor a Zsófi született, egyetlen Vida -beteggel sem találkoztam, akkor tele volt az osztály Szabó, Hegedűs, Szalay és Telek betegekkel.
Nálunk a fényképezés teljesen természetes volt, ill. jobbna mondva a kórházi dolgozók részéről teljesen megszokottnak tűnt, mert ők szóltak a férjemnek, hogy "apuka magának dolga van, hozza gyorsana fényképezőgépet!" SZegény túlzottan meg volt hatva .... Sőt a csecsemős nővér is csinált fényképet róluk. Amig az anyukát varrják, addig az apa bemehet a csecsemős nővérrel és a gyerekorvossal az újszülött -ellátóba, fényképezheti, videózhatja a fürdetést, a mérlegelést stb... SZóval szerintem tényleg emberi amennyire lehet egy zöldcsempés függönyökkel elválasztott szülőszobán. (Már állítólag azért jobb a helyzet!)
A vajúdás alatt is végig ott lehetett az apuka, csinos kis zöld sapkában és nekem tényleg nagy segítség volt. A másodiknál is szeretném, ha bent lenne.
Kellemes babavárást mindenkinek,
Enci