Anyko,
Gyulán olyan a szülőszoba, hogy csak függönyök választják el a kismamákat egymástól, mellettem volt egy kismama amíg szültem, nem láttam, csak a babája szívverését hallottam, őt végig CTG-re kapcsolták és figyelték, nem zavart, nem is szült meg, csak utánnam megcsászározták őt később.Nem éppen luxus, de a párod veled lehet végig.Én nem vajúdtam sokáig, de párommal sétálgattam a folyosón amíg tágultam
én 4ujjnyi tágulással értem be.éjfélkor kezdődtek a fájások és 4óra 5perckor megszületett Lilla.
Nincsen ilyen külön vajúdó szoba,de apukát beöltöztetik és veled mehet meg a babával mindenhová.
Van azt hiszem egy 3 ágyas babás szoba és egy 2 ágyas, én a 2ágyasban voltam,a csecsemősök nagyon segítőkészek, a szülésznők nagyon kedvesek!Megszültem Lillust,egyből odatették a hasamra én meg megpusziltam, picike volt, maszatos,meleg és puha és annyira szerettem egyből
Párom vágta el a köldökzsinórt,aztán kÍsérte a babát,amíg fürdették, bár én kértem, hogy a magzatmázat ne mossák le róla!Nem is mosták.Mondjuk már alig volt egy picike rajta.aztán egy kicsit inkubátorba tették,hogy megfigyeljék minden oké-e, azután hozták oda nekem, megzabáltam
pólyában volt, megszoptattam(mondjuk tejem még akkor nem sok volt)4-kor szültem, 8-kor hozták enni a kis pockot,ha nem akartad, hogy kinnmaradjon veled, akkor 3óránként hozták a piciket szopizni, de én kinnmaradtam Lillával.első éjjel nem hozták ki még szopizni,de azután mindíg.Ha akatam volna éjjel is kinnmaradhatott volna, csak féltem, hogy sokat sír majd és a szobatársamat zavarná. mondjuk folyton aludt, alig sírt.
(csak otthon...3hónapig egyfolytában
)
Szóval ha valami bajod volt és nyomtad a nővérhívót, jöttek aranyosan segíteni,nekem a 2ágyasban bejöhettek a látogatók is, ha alkalmas volt, de előtte megkérdezte a nővér, akarom-e fogadni.
Ellátás.Adnak annyi jó minőségű betétet amennyit akarsz a szülés után,-bár én vittem is- adnak hintőport a gát-vagy császár-sebre,először segítenek felkelni, kimenni wc-re, mosakodni/tusolni, öltözni, akkor húzzák át az ágyadat amikor csak kéred,adnak hálóinget,adnak görcsoldót, fájdalopcsillapítót, amire szükséged van, nagyon jó ellátásban részesültem,nem panaszkodhatok, egy csecsemős nemcsak megmutatta, hogyan fejjek de először segített is végig, ha nem lett volna tuti mellgyulladást kapok!Rendesen tájékoztatnak a babád állapotáról,hogy adtak-e neki tát vagy vizet vagy mennyit evett,mert mérik, meg mennyit kellett esetleg pótolni neki.
Igazán nem várnak semmit, ha kapnak valamit megköszönik,én csak a szülésznőmnek és a dokinak adtam hálapénzt de alig akarták elfogadni.
Gyula mellett szóljon, hogy nagyon-naygon jó az ultrahang-gépük a nőgyógyászaton!sokkal jobb, mint csabán.Mikor NST-re jártam be, ott is nagyon rendesek voltak velem, bár nem egy luxus a szülőszoba, de tuti találsz egy helet ahol kettesben lehetsz a pároddal,olyan a hely, hogy egy ajtó elválasztja azt a folyosót a kinti folyosótól, amelyről nyílnak a szülőszoba, a műtő,a csecsemőknek az a részlege ahol öltöztetik,fürdetik őket, az a hely ahol inkubátorok és kékfény van(besárgult manóknak),szóval itt kevés ember van, még ha nappal szülsz is, oda akkor is csak max.2 NST-s kismama jöhet be,rajtuk kívül csak a személyzet van ott azon a folyosón.
Nem tudom mennyire zagyváltam össze
bocs, csak olyan fáradt vagyok
Gyula ellen szól az, hogy ha a babád ne adj isten valami problémával születik, kis sújjal, esetleg koraszülött, légzési nehézséggel küzd, akkor egyből átviszik a gyerekkórházba, ahol kiválóan ellátják, de te nem tudsz egyből utánna menni
de minden nap elviszik neki a tejedet amit fejsz neki-ja igen, van ilyen"fejős szoba" is,ahol 3fejőgép van, de jobban jársz, ha viszel magaddal mellszívót.-magad nem viheted neki, csak biztonságosan,kórházi úton szállított tejet kaphat.
Hála az égnek Lilla tök egészséges volt. 1napig lámpázták, mert besárgult.
Nem tudom ez így jó -e, erre voltál-e kíváncsi.
Kérdezz, ha van ami még érdekelne.
Az orvosokat én is csak ott ismertem meg amikor 25hetesen 10napot benn feküdtem, az összes tök rendes volt velünk a viziteken is meg ha UH-ra kellett menned, ott is.
Mondjuk a fogadott dokim volt a legfigyelmesebb ,ez igaz, de pl. Imad is,mert hozzá 4D-re jártam.A többi doki is bármiben segített, ha valamit kérdeztél a viziten,vagy egyébként.
a nővérek a 2.emeleten a nőgyógon is ngyon kedvesek és a 3.emeleti szülészeten is.
Rendesen takarítanak és még a takarítónők is tök aranyosak, figyelmesek, segítenek, tudják, hogy nehezen mozogsz szülés után, nem várják el, hogy tedd arrébb táskád meg ilyenek.
ok, befogom, jó sokat Írtam.
Zsófi
Anikó, egyébként végigizgultam a történeteteket Gerivel,örülök, hogy jól vagytok és szépen fejlődik Geri, nagyon aranyos, igyekszem majd jönni a lakóhelyes topicba is!