Sziasztok! Egyetértek Krissivel, jól tette, hogy leírta ezt a szomorú esetet. Nem hiszem, hogy rossz szándékkal tette volna. Igazából nem értem, hogyan lehet a túlterheltségre fogni egy emberélet elvesztését - bármennyire túlterhelt egy szülészorvos, amikor a betege aggodalmát fejezi ki, köteles abban az 5 percben arra a betegre és a gyerekre koncentrálni. 100%-os teljesítményt várunk el a mozdonyvezetőtől, buszsofőrtől, rendőrtől, pilótától stb. Aki ezt nem tudja teljesíteni, válasszon olyan pályát ahol nem emberéletekről van szó. A CTG-t nem is kellett volna felügyelnie, csak az eredményt megnézni. Szomorú, hogy Boros dr-nál ezért verni kell az asztalt.
Hagnosz: nincs igazad, nekem pl. rengeteget segített ez a topik. Azért kezdtem el olvasni mert felmerült bennem, hogy második terhességemmel olyan orvost választok, aki a háborítatlan szülés híve. Annak ellenére, hogy jelenlegi orvosommal a placenta eltávolításának módján kívül abszolút mindennel meg voltam elégedve.
Minden nő sokáig keresi a szülész-nőgyógyászát, és ha úgy érzi megtalálta, akkor abban vakon megbízik. Krissi rokona is így volt ezzel. Mi az, hogy az ő felelőssége is? Hát nem a doktornő az, aki mindent tud a terhességekről, több száz terhes nőt és terhességet látott, talán nem ő tanult arról, hogy milyen veszélyeknek van kitéve a baba az utolsó hetekben?
Csak hogy a különbséget érzékeltessem, leírom, hogy ez hogyan zajlott az én terhességemnél, utána ígérem, elhallgatok. Az utolsó hetekben 3-4 naponta jártunk CTG-re, közben volt egy ünnepnap is, amikor a doki nem volt bent, akkor az ügyeletes orvossal megnézettem a CTG-t, hogy minden rendben van-e, és éppen déltájban, mert akkor végeztünk, fel kellett hívnom az orvosomat, hogy elmondjam, hogy minden rendben. A terhesség vége felé, már nem emlékszem pontosan hányadik héttől, számolnom kellett a magzatmozgásokat. Talán úgy volt, hogy déli 12-ig meg kellett lennie a 10 mozgásnak, de nem úgy, hogy fél óra alatt, a doki pontosan elmagyarázta, hogy hogyan. Emlékszem, azt javasolta, hogy vezessem papíron, és a lelkemre kötötte, hogy figyeljek befelé, és ha bármi rossz érzésem támad, még ha meg is van a 10 mozgás, azonnal menjek a kórházba, közben hívjam, és ha beértem, az ügyeletes orvosnál jelentkezzem. Amikor meg túl voltam a kiírt időponton, 2 naponta nézett magzatvizet (ezt a férjemmel is megnézette mindig
), CTG-t és ultrahangot, ezen azt, hogy rendesen áramlik-e, ami kell a köldökzsinóron keresztül. Nem azért, mert nagyon ráért, rengetegen járnak hozzá, hanem azért, mert felelősséget érzett a babáért, és tudta, hogy ilyenkor bármi előfordulhat.
Ennyi.
Hintaló