2003.12.18 11:59
Szerző: Anonymous
A leveleitekből kiderül, hogy az orvos akiről szó van megegyezik a dokival, akinél mi is szültünk idén januárban. Objektíven megpróbálom leírni a tapasztalatainkat, mindenki azt szűr le belőle, amit jónak lát.
Egy ismerős ajánlotta a dokit és nem volt mellékes az sem, hogy a MÁV-ban praktizál. (A kórházról sok jót hallottunk már korábban) A terhesség alatt bármikor, ha felkerestük, készséges volt, pedig a terhességünk nem volt minden komplikációtól mentes. Sokszor ő nyugtatott meg minket, mikor a védőnő "belénktette az ideget". A vizsgálatokért és a szülésért nem sajnáltuk a kért összeget, mert az a tudat, hogy biztonságban tudhatom a kezei közt a feleségemet és a kisfiamat mindennél többet ért. (Volt ugyan nálunk is 5 perces vizsgálat 7 ezerért, de egy több napos injekciókúráért például nem kért pénzt.) A szülés előtt behívott magához minket a kórházba, megvizsgálta a páromat és közölte, hogy napokon vagy akár órákon belül megszületik a kicsi. (Nem is bántam, hiszen erre a napra voltunk kiírva) Aztán alig, hogy hazaértünk, már mehettünk is vissza, mert elfolyt a magzatvíz. Néhány órás vajúdás után a doki úgy döntött, (bennünket is megkérdezve) hogy császár lesz a vége. Utólag is úgy itélem meg, hogy a kellő időben, jól döntött, és bár nagyon féltem a szülés mégis kellemes élményként maradt meg bennem.
(Nem tudom, miért pont akkor szültünk, amikor ügyeletben volt, de fekély elleni gyógyszert biztos nem kaptunk. Lehet, hogy a vizsgálata gyorsította meg a dolgot, de lehet, hogy már itt volt az idő. Én utólag nem bánom, hogy így alakult, hiszen gyönyörű, egészséges kisfiam született az ő és a szülésznő közreműködésével.
A szülésznők úgy látszik valóban jók, a mi Otíliánkat is csak ajánlani tudom /köszönöm!/
(Természetesen nagyon együttérzek a szóbanforgó, szerencsétlenül járt kismamákkal, nem éltem volna túl, ha ez velünk történik meg.)
Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a szülés, akárcsak az altatás nem teljesen veszélytelen, mindig akadhatnak komplikációk. Én is kiváncsian várom a vizsgálat lezárását, de nem vagyok orvos, és így nem tudom megítélni, mennyire lehet veszélyes, ha valóban így próbálja valaki előrébbhozni a szülést, mint ahogy a dokit vádolják.
Ha valakinek hasonló tapasztalata vagy kérdése van írjon a fórumba!
Mindenkinek jó szülést és egészséges babát kívánok!
Apuka