Új privát üzeneted érkezett!

Szia Igeeen!
Ne add fel, hajra!
Kinel voltal a BMCbe? En is oda jarok es eddig nekem nem volt semmi gondom. Rendesek nagyon mindenhol, igaz aa adokim nem dobalja a szavakat de ha kerdezek normalisan elmond mindent
En sem vagyok mar fiatal :( es most epp lapar mutetre varok! Jovo het kedden lenne.

Sok sikert mindenkinek!
reginand1pont0

Sziasztok! Jó látni, hogy él a fórum.:) Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok.
Reginand: Akkor le van fixálva a keddi időpont.:) Minden rendben lesz, próbáld meg figyelemeltereléssel nem hergelni magad.
semmigondja
Bp.

Beus, Igeeen!
Nagyon ügyesek vagyunk és átzökkenünk a nehézségeken! :) Tegnap kaptam meg az adagot, 3 szuri naponta, hétfőn UH. A szurit holnaptól adom, picit izgulk, hogy nehogy érbe adjam, meg hogy hogyan kell visszaszívni meg ilyenek? De van egy nagyon klassz videó youtubeon, ott megtanulom. :)
Ha szúrunk, ha műtenek, mindennek egy a célja, tartsatok ki és várom a fejleményeket!
semmigondja
Bp.

CSak gyorsna 1-2 gondolat, mert munkából írok:

Semmigondja, ha lassan, óvatosan szúrod a tűt, és nem megy, fáj, akkor félő, hogy érfalba ütköztél, inkább szúrj picit mellé. Az érbe szúrás is csak akkor gond, ha levegőbuborék maradt a fecskendőben, de erre úgy is nagyon ügyelünk! Csak ügysen!

Reginand: ha voltál gyerekkorodban akadályversenyen, gondolj arra, hogy a műtét csak egy megoldandó feladat egy állomáson, (pl.: zsákbafutás, vagy ilyesmi), de ha teljesíted, mehetsz tovább, és egyszer elfogynak az állomások és a célban találod magad győztesen!
igeeen

nekem a Szurikat a parom adta be, igy elviselhetobb volt.

azert izgulok egy kicsit, remelem minden rendben lesz..rengeteg a munka...nem tudok semmit lezarni
reginand1pont0

Ne is mond, Reginand, nekem is hasonló gondom van a munkával! Nagyon hirtelen kezdtünk bele ebbe a menetbe, csak márciusra volt előirányozva. Pont menses első napjára esett a konzultáció, és a doki nekemszegezte a kérdést, én meg örültem is meg nem is, de végül belementem. Most meg sok a melo, mások is mostanság akarnak szabira menni. Gázos kicsit!

igeeen

Túl vagyok az első szurikon, megfogadtam Igeeen tanácsát, minden rendben volt. :)
Reginand: Remélem, hogy minden rendben lesz a műtét és a munka is. Sok erőt kívánok és kitartást!
Igeeen:Mi újság a tüszőkkel?
semmigondja
Bp.

Hajra Lanyok, ugyesen a szurkkal, es noveljetek a peteket :)

Nemsokara mutet, alig varom h. szerda legyen de legalabb kedd este..
reginand1pont0

Sziasztok!

Ügyes vagy, Semmigondja! Nem lesz itt probléma se a szurikkal, se a többi macerával:)

Reginand szorítok neked, hogy minden simán menjen, és gyorsan túl legyél rajta!

Nálam tüszőügyben alulteljesítés törént: 2 db sikeredett mindössze:( 16 és 11 mm-esek. Először elkeseredtem, de aztán nagy hálát éreztem, hogy legalább ezek vannak. Abban reménykedem, hogy a nagyobb méretű egy tökéletes petesejtet rejt, ami majd szépen megtermékenyül.
Ma volt a 2. UH, hétfőn punkció. Még megy tovább a Merional, bejött a Cetrodite szuri, plusz valami ösztrogénpótló tabletta, hogy vastagodjon a méhfal. Ilyenkorra eddig 10-12 mm-es volt korábban, most csak 8,5. Ovitrelle vasárnap hajnali 2-kor.
igeeen

Igeeen: Nekem 3 van, de én is úgy vagyok vele, mint te, hogy örülök nekik. :) Nagyon izgulok érted, és szorítok hétfőn! :) Egyél kefírt, az is vastagítja a nyálkahártyát, elég napi 1 pohárral.
semmigondja
Bp.

a kefirt mar hallittam de meg nem probaltam.. majd mutet utan egybol..
reginand1pont0

Köszi a kefíres tippet, de a dokim nem bízta a gasztronómiára, felírt ösztrogénpótlót. Szerintem attól érzem magam egy kicsit rosszul Reginand, jó ötlet, hogy kipróbálnod a kefírkúrát! Ártani nem árthat! Még a jó minőségű vörösbort is ajánlják.

Semmigondja 3 tűsző ugyan nem sok, de bőven elég egy babócához, sőt háromhoz is! Ha csak az első UH volt, lehet, hogy a következő alkalomra felbukkan még 1-2. Drukkolok, hogy szép, életerős petesejtek legyenek bennük! Az a teória járja netszerte, hogy kevesebb petesejt koncentráltabban tartalmazza a "matériát", mint a 10-15. 

Ma hajnali 2-kor ment a tüszőrepesztő. Remélem nem pattannak meg a lurkók punkcióig

Reginand, neked is szorítok! Mindjárt itt a kedd este!
igeeen

Igeeen: Nem lesz baj, ki van számolva, megmaradnak a leszívásig! 
Igen, én is így tudom, hogy a minőség lehet jobb így, én nyílván most ebben hiszek, mert ez visz előre!! :) 
Reginand: Mindjárt kedd!!! :)
Holnap megyek a stimuláció utáni első UH-ra, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz! :) Holnap írok!
semmigondja
Bp.

Sziasztok lányok:-) 
Nagyon szurkolok érted Reginand! Túl leszel rajta hamar! És én is köszönöm a kefires ötletet, még nem hallottam, de kipróbálom!!!
Semmigondja: Én is holnap megyek az első ultrahangra:-) De jó, hogy mindkettőnknek egy napon lesz:-) Kíváncsi vagyok nagyon, hogy mit mondanak! Holnap a kórház után írok egyből:-) 
Igeeen:ne aggódj, minden a legnagyobb rendben lesz! Nagyon szurkolok neked is, hogy minden szuperül menjen! Írj majd, hogy milyen volt a punkció! Nagyon kíváncsi vagyoik!
Holnap jelentkezem a kórház után! Jó éjt mindenkinek!

beus1983
London

Beus: Akkor találkozunk! :)
semmigondja
Bp.

Na, megvolt az első ultrahang. Olyan vegyes érzelmeim vannak. Összesen 6 petét találtak, 3-at a jobb oldali és 3-at a baloldali petefészekben. Azt mondta a doki, hogy a koromhoz mérve kb. 20 petémnek kéne lenni :-( Nagyon elkeseredtem, de annyit mondott, hogy ne aggódjak, mert olyan is előfordul, ahol a nagy szám ellenére nem lesz életképes petesejt. Nekünk meg csak egy kell:-) Úgyhogy imádkozom, hogy a kevés szám ellenére legalább 1-2 szép egészséges, életerős legyen. Az eddigi 225 egységnyi szurimat megnövelte 300-ra, azt mondta, meg kell hogy nőljenek szerdáig, legalábbis nagyobbaknak kell lenniük. Így szerdán és pénteken még megyek ultrahangra, és azt mondta, hogy ha minden jól megy, hétfőn megcsinálja a leszívást:-)
Semmigondja, nálad mi újság? Gondoltam rád sokat:-)
Igeeen: túl vagy a punkción biztosan! Jaj, de jó neked:-) Milyen volt? Hány petét sikerült leszívni?
Reginand: holnap ilyenkor már túl vagy a műtéten! Kitartás:-)
beus1983
London

Beus: Nem aggódj, nagyon jó az a 6 tüsző! Nem jelent semmit. Én 27 éves vagyok, és alig van tüszőm, de van, és ez a lényeg! :) Biztosan megérnek és életképesek lesznek, ne aggódj! Azért, mert nehezen indult, az nem azt jelenti, hogy nem lesz jobb. :)
nekem 3 van az egyik oldalamon, 5 a másikon, de a 3 az nagyon pici, ők nem valószínű, hogy szerepelni fognak ebben a darabban. :/ Úgyhogy 5 van. Nekem is emelte az adagomat, 2 Merional és 2 Fostimon lett. Velem kapcsolatosan is törte a fejét, nem is beszélt a leszívásról sem, csak hogy menjek vissza szerdán, és hogy lesz vérvétel.
Igeeen: Mi újság veled, hogy vagy?
Reginand: Gondolok rád! :)
semmigondja
Bp.

Sziasztok!

Túl vagyok a punkción Sikerült leszívni mind a kettőt! Mi ennyiből gazdálkodunk, de ahogy Beus dokija is mondta "csak egy kell". Egy jó! Egy nagyon jó!
Elég sokan voltunk, futószalagon mentek a műtétek: 1 punkció, 1 beültetés...féltem, nehogy összekeverjenek minket A beavatkozás a szokásos volt: "most adagolom a gyógyszert, amitől elalszik", ennyit halottam az aneszteziológustól, aztán máris a lábadozóban találtam magam egy infúziós állvány alatt. Egész kis fájdalmat éreztem/érzek csak a bal petefészkem körül, amúgy minden ok. Ember lombikos pályafutása legjobbját produkálta, talán a Selenborgnak és a Ginsengnek köszönhetően (60 millió, 70% mozog).
Holnap 11-kor telefon a biológusnak, a tervek szerint csütörtökön beültetés.

Beus: 6 tüsző az gyönyörű! Szépen beérnek, megtermékenyülnek, megtapadnak, a kistesók meg várakoznak szépen a fagyasztóban. Ne a korodhoz képest nézd, hanem, hogy 1-2 babát akartok, és erre a pozícióra többszörös a tújelentkezés

Semmigondja lesz az még 8 is! Csak pozitívan! Ma a leszívás előtti ultrahangon a dokim leszólta az egyik tüszőt, mert méreten aluli maradt, mégis volt benne petesejt. Szorítok neked is!

igeeen

Lanyok, ez nagyon gaz... ha lesz mutet akkor is leghamarabb du. kettokor kerulok sorra...
reginand1pont0

Reginand: Kevés a doki, de az a lényeg, hogy túl leszel rajta és sikeres lesz, ne aggódj! :) Gondolok rád holnap is!
Igeeen: De klassz, hogy lett 2!!! :) Mivel nekem is kevés van, mondtam a dokinak viccesen, hogy én a minőségre megyek!!! :) Jót nevetett rajat! :) De valahol szerintem igaz is, hogy a kevesebb néha több. :)
Akkor 2 nap múlva visszaültetik őket! :) De izgalmas! :)

semmigondja
Bp.

Köszönöm lányok a bíztatást, annyira sokat jelent, el sem hiszitek:-) Néha a sírás kerülget, néha pedig ki tudnék bújni a bőrömből örömömben:-) És igazatok van: csak 1 nagyon jó pete kell! És meg is lesz!:-) Ahogy Semmigondja mondja: a kevesebb néha több:-) 
Igeeen: Jaj, annyira irigyellek, hogy túl vagy rajta:-) Bár nekem is lehetne altatásban, sokkal nyugodtabb lennék. Írj holnap mindenképpen, hogy mit mondtak, nagyon kíváncsi vagyok:-)

Semmigondja: szépen megerősítjük a petéinket, és mi is túl leszünk a punkción hamar:-) Pár hét múlva már a pozitív tesztekről fogunk beszámolni. Sikerülni fog!!!!:-)

Reginand: Ne aggódj, minden rendben lesz. Túl leszel rajta, és holnap ilyenkor már megkönnyebbülsz! Ha tudsz, írj, hogy mi újság.
beus1983
London

Reginand: Hajrá, rajtad a világ szeme! Amint tudsz, Írj!!
Beus:Hogyhogy nem altatásban csinálják neked a punkciót?
Az a pár petesejt is jól funkcionál, koncentráltan megy nekik a vitamin, a sok szeretet, féltés...Nem kell annyit osztozniuk! :) A januári babásodás előfutárai vagyunk... :D
Igeen: Te is Írj, amint tudsz valamit!
semmigondja
Bp.

Semmigondja: sajnos Londonban nem csinálják altatásban, csak kábítanak. Próbáltam őket rábeszélni, hogy csinálják altatásban, de itt nem engedik :-/ Azt mondta a doki, hogy tudok majd beszélni, de úgy fogom magam érezni, mintha berúgtam volna:-)) Azt mondta "nagyon jó a szer" És képzeljétek, itt megengedik, hogy a férjem bejöjjön a punkcióra. Ez tök jó, de mondtam a páromnak, hogy szerintem jobb ha kint marad. Különben őt kell felkanalazni a padlóról:-))))
Túl leszek rajta hamar, de azért nagyon félek.
Igazad van, kevesebbnek nem kell annyit osztozni:-))) Próbálom én is ezt erősíteni magamban:-) Csak pozitívan:-)

Reginand: minden rendben lesz! Írj, ha tudsz!

Igeen: Hogy érzed magad? Nem vagy rosszul?
beus1983
London

Beus: nekem eü. köretem volt bódításban. Lehet, hogy nem pont olyan, amilyen neked lesz, de gázzal bódítottak el, és őszintén szólva nagyon kellemes volt. Nekem is mondták, hogy lehet, hogy beszélni fogok, de nem emlékszem semmire...utóbb rákérdezni meg nem mertem Ja, és nem éreztem semmit. Azt hiszem a BMC-ben s lehet kérni altatás nélküli leszívást.
A Kaáliban csak a beültetésre jöhet be apa. Megnézheti mikroszkóp alatt a gyerkőcöket. Nagyon felemelő élmény, és lássuk be, ez azért kevés szülőnek adadtik meg!

Reginand: mindjárt túl vagy rajta!!!! Ha nagyon ideges leszel, kérhetsz nyugtató, főleg, ha 14h-ig kell várnod.

Telefonáltam ma az intézetbe: egy sejtecske szépen megtermékenyült, a másik pedig még udvarlási szakaszban van.  Holnap délben hívom őket újra, hátha fellángolt a szerelem abban a csészében is
Néha kicsit fájdogál még a petefészkek környékén, de ma olyan jó kedvem lett a pozitív hír hallatán, hogy szinte fel sem tűnt. Megy még pár napig a Doxycyclin és a Medrol, tolom az utrot és a crinone gélt.

Semmigondja: kívánom, hogy holnap legalább 8 gyönyörű tüszőt mutasson az UH! Bocs, lehet, hogy írtad már, de Dévaiba jártok?
igeeen

Persze nem köret, küret

igeeen

Sziasztok! Ma voltam a 2. UH-n, 6 tüsző van, ebből 5 szép, de nagyon nehezen reagálok a gyógyszerekre... A clostyt elhagytam, de a többit 3x-os adagra emelte a kettőről. Annyira bízom benne, hogy minden rendben lesz, mert olyan nehezen indul. Pénteken megyek vissza UH-ra. Igeeen: De klassz, reméljük, hogy minden ok lesz a másikkal is! De jó, hogy egy már van és ebből lehet 2 is! :) Nagyon izgulok, kérlek írj le mindent.... :)Igen, a Dévaiba járunk.
Beus: Értem a bódítás dolgot, de biztosan nem így csinálnák, ha a nők szenvednének a beavatkozás során! Én is izgulnék persze az ismeretlentől, de azért te nyugodj meg! :P :)

semmigondja
Bp.

Sziasztok:-)

Igeen: Jaj, ez annyira jó hír! Biztosan a másik is szerelemre talál ma:-) Szuper hír!
Köszönöm a bíztatást a bódítással kapcsolatban:-) Remélem igazad lesz, és nem sok dologra fogok emlékezni:-))) 
Semmigondja: Ne aggódj a tüszők miatt, szépen alakulnak és meglátod, minden a legnagyobb rendben lesz! Mekkorák a tüszőid?
Én is ma voltam a második UH-n, én egy csónakban evezünk. Én sem reagálok nagyon a gyógyszerekre. Növekednek, de nüvekedhetnének gyorsabban is. A dokim nem emelt adagot, mert azt mondta nem lenne értelme.. Ez egy kicsit ijesztően hangzott. De annyit mondott, hogy folytassam tovább a 300 egységgel és pénteken meglátja mikor lesz a leszívás. Ha nem lesznek sokkal nagyobbak, csak szerdán lesz a leszívás, de az a végső határidő. 

Annyian vannak az itteni kórházban, hogy futószalagon folynak a leszívások, beültetések. Az ultrahang is pikk-pakk megvolt, próbáltam figyelni, hogy milyen adatokat diktál az orvos a nővérnek, de annyira izgultam, hogy alig tudtam megjegyezni. Azt tuti, hogy van egy 15nm.es tüszőm, egy 12 és egy 10-es, a többire nem emlékszem. Ja, és azt is mondta, hogy a nyálkahártya vastagsága 7mm-es. Utánalolvastam, és az még nem elegendő a beágyazódáshoz. Mindenhol mást írnak. Volt aki 8-at, de volt aki 15mm-est írt ideálisnak. Remélem vastagszik az is a beültetésig. Ti mit tudtok erről? 
Úgyhogy kefírkúra indul:-)))
beus1983
London

Beus: Nekem a legnagyobb 12, a többi 8-as. Akkor te biztosan a Gonal-os gyógyszerezésen vagy, mert azt a párhuzamosan velem lévő lánynak sem emelte a doki, pedig neki sem nőnek túlságosan. Úgyhogy a gyógyszertől is függ, hidd el!  Nekem a 3 fostimon és 3 merional lett, ezeket emelgette eddig 1-ről a doki. Itt is rengetegen vannak, futószalagon megy minden, de nem személytelen, ez nagyon tetszik benne. :)
A nyálkahártyáról konkrétan a méreten kívül nekem sem mondott semmit a doki, de ha nem lenne megfelelő ütemű a növekedése, már gyógyszerezett volna szerintem. A kefír meg jót fog tenni ezen a területen biztosan. 
Az ideális meg relatív, 8 fölött kell lennie, én úgy tudom. Azt meg pár nap alatt eléred, mire be kell ágyazódni a babának, nyugi! :)
semmigondja
Bp.

Hello Lányok!

Gratulálok a szép tüszőitekhez! Az nagyon jó, ha nincs nagy különbség a méreteikben, mert akkor egyszerre érnek be.
A nyálkahártya vastagságról nekem annyit mondott a dokim, hogy 8 mm-től már jó, illetve hogy a progeszteron pótlástól már nem vastagszik. Tehát a leszívás napján mért vastagság nem változik beültetésig. Erről még csak annyit, hogy nekem volt már korábban többször is 14 mm-es, de akkor sem tapadtak meg az embriók.

Beus: szerintem jól döntött a dokid, hogy nem emelt adagot. Ha nem reagáltál igazán jól eddig, akkor valószínűleg többtől, ha gyorsabban is nőnének a tüszők, nem érnének meg bennük a petesejtek.  Bízz benne!

Semmigondja: kétszer próbálkoztam a Dévaiban is, ismerős volt a metódus, amiket írtál:) Pénteken minden rendben lesz tűsző ügyben, ne aggódj! A prof érti a dolgát, bár kicsit karcos a modora.

Úgy tűnik nekem egykém van, holnap délben megyek érte. Rá kell majd vigyáznom! Kicsit izgulok!

igeeen

Sziasztok, ma mehetek haza.
sajnos a mutet utan nem kaptam jo hireket, endometriozisom van a vastagbelen ezert ki kell majd muteni egy darabot belole...
es mivel endometriozisom van ezert avterherbeeses eselye elegge lecsokkent ...:( nagyon elszomorodtam..
nem tudom mi lesz...
reginand1pont0

Semmigondja: Igen, én Gonal-os vagyok, nagyon bízom a holnapi UH-ban. Remélem szépen növekedtek ezalatt a 2 nap alatt:-) És a nyálkahártya is növekszik:-) A tüszőiddel is minden rendben, szépen növekednek, szép kis baba/babák lesznek belőlük:-)
Köszönöm az infókat a nyálkahártyával kapcsolatban, Igeeen, nem is tudtam, hogy a nyálkahártya nem növekszik a leszívás után. De jó, hogy így összejöttünk ezen a fórumon:-) Egy csomót mindent megtud az ember:-)) Jaj, annyira szuper, hogy ma mész a kis embrióért:-) Már biztosan megvolt a transzfer,:-) Most pihenj sokat, és szorítunk, hogy hamarosan pozitívot mutasson az a teszt:-) Milyen volt a transzfer? Az nem fájdalmas úgy hallottam.

Reginand: Ne keseredj el, a lányeg, hogy túl vagy rajta, és annyi nő esik teherbe edometriózissal, hogy el sem hinnéd. Nem is tudtam, hogy vastagbélen is lehet endometriózis. Volt valami jele esetleg? Fájt néha?
Sikerülni fog a babaprojekt meglátsd!
beus1983
London

Reginand: Sajnálom az endometriózist, az unokatesómat is azzal műtötték tavaly nyáron. :( 
Igen, a teherbeesést megnehezíti, de nem lehetetleníti el, tudják kezelni... Most biztos nehéz, és pánikolsz, de van esélyed a babára!! Kitartást neked a műtéthez! Mikorra tervezik egyébként?
Igeeeen: Akkor holnap már ketten jöttök ki az intézetből! :) De izgalmas, nagyon izgulok! :)
semmigondja
Bp.

Igeen: Bocsi, nem is néztem, hogy tegnapi  alegutólsó bejegyzésed, ezek szerint már ketten vagytok! :) Juppppí! :)
Beus: Kíváncsian várjuk akkor a holnapot, ha lassan is, de növekednek, és ez a lényeg! :)
semmigondja
Bp.

beus, hat ahhoz kepest h. milyen sulyos,nem fajt.. amikor megjott ereztem persze, gorcsolt de nem ektem semmifele fajdalomcsillapiton..

Drukkolok nektek!
Igeen, seta, es pihenes a legjobb recept.
reginand1pont0

Sziasztok Lányok!

Reginand: örülök, hogy hősiesen túlestél a műtéten! Nagyon nem jó hír az endo, de legalább kiderült, és meg tudja tenni az orvosod a következő szükséges lépést a gyógyuláshoz! Minden rendben lesz végül!

Tegnap óta ketten vagyok Ma még feküdtem, mert nagyon fájt a fejem, (gondolom az dőtől), csak az ágy, mosdó, hűtőszekrény háromszögben mozogtam kicsit. Holnap is óvatos leszek, de többet kelek majd ki a paplan alól. A dokim nem adott a "pihenésre" konkrét meghatározást. Annyit vettem ki a szavaiból, hogy 3-5 nap a kritikus, de ne feküdek végig, azután már, ha nem ugrál a busz nagyon, utazhatok is. Na, ezt azért az ET+13 napig halasztom.

Mai UH-sok mi a helyzet? Van már időpont punkcióra?
igeeen

Reginand: a műtét után minden rendben lesz! Tegnap elkezdtem nézni egy csomó előadást az endometriózisról. Az a tapasztalat, hogy az endometriumok eltávolítása után nagyon sokan természetes úton estek teherbe!! Úgyhogy fel a fejjel:-) Minden rendben lesz! Megmondom őszintén, most én is elkezdtem félni, hátha nálam is ez okozza a sikertelen teherbeesést. Nálam nem nézték még, hogy lehet-e ez az oka. Viszont a menstruációs görcseim mindig eszméletlenül fájnak..

Igeeen: Olyan jó, hogy végre ketten vagytok:-))) Én sem fogok visszamenni dolgozni, amíg nincs meg a teszt eredménye:-) Kizárólag pihenés és séta:-) Nagyon szurkolunk neked!!! 

Ma voltam a 3. UH-n... Sajnos még mindig nem elég nagyok a tüszőim. Nem is értem. Pedig a dózisomat is megnövelték már lassan egy hete... A 6 tüszőből egyetlen egy áll készen a leszívásra. A többit még növesztenem kell. Azt mondták ma, addig nem szívják le amíg minimum 18nm-esek nem lesznek. Kicsit el vagyok keseredve. Úgyhogy még hétfőn sem lesz leszívás. Azt mondták valószínű szerdán lesz... Hát velem ennyi történt ma. Próbálok pozitívan hozzáállni, és bízni a legjobbakban:-)
beus1983
London

Igeeen: Akkor kiméletes üzemmód bekapcsol, vigyázz magatokra! :)
Beus: :D :D Ugyan úgy vagyok, mint te. Nekem is szerdán lesz a punkció, mondta a doki, hogy azért hagyjunk még nekik egy kis időt, mert még nem érnék el hétfőre a megfelelő méretet... :)
Nem gond végül is, csak baba legyen a vége! :) 
Megnőnek szerdáig!!! Ha jól tudom, keddig fogod te is és én is kapni még a hormonokat, az még sok idő ám! (péntek, szombat, vasárnak, hétfő, kedd) Csak számolj rá 2mm naponta a legrosszabb esetben, és már rögtön elkezdhetsz aggódni,hogy nem-e fognak szétdurrani szerdáig! ? :P :D 
Minden rendben lesz, csak nehezen reagálunk, de ez nem jelent semmit. Szép, 9-es a nyálkahártyám, neked mekkora? Jah, és képzeld el, hogy nekem 2-őt mondott, ami tudti jó lesz leszívásra, de ugye tudod, hogy mérettől függetlenül mindent leszív és azokból is lehet baba! :) Ezt egy biológustól tudom, aki készíti a babákat! :) Úgyhogy nyugodj meg, minden rednben lesz!
semmigondja
Bp.

Megy a drukk a szerdai punkciósoknak Addig még sokat nőnek a tüszők, ahogy Semmigondja írta kb. 2mm/nap, szóval nincs ok aggodalomra!

A 2. UH-n még csak 8,7 mm volt a méhnyálkahártyám vastagsága, a beültetéskor pedig már 15. A punkciókori méretét nem tudom, de az akkor nem is volt fontos. És ha tényleg nem nő már progeszteron pótlástól, akkor kb. akkor is nnyi lehetett.

Most dilemmázok, hogy mennyi fekvés tesz jót. Az elsőnél 4 napot voltam otthon ET után sokat feküdtem, aztán busszal jártam be dolgozni (ülőmunka - nem megterhelő, de egész nap nyomtam a méhem), a másik kettőnél itthon voltam 2 hetet, ET + 2 naptól csak az utro miatt feküdtem le kicsit, kerültem a buszozást, a hosszas üldögélést, sétáltam, itthon tettem-vettem. Nem sikerültek! Talán mégis többet kellene feküdni? Nem tudom. A neten mindenkinek más jött be. Talán nem is ezen múlik.

igeeen

Igeeen. Azt tényleg nehéz megmondani, hogy mit csináljon az ember lánya beültetés után. Én úgy gondolom, hogy a 2 között van a megoldás. Az elején, amíg be nem ágyazódik, addig kíméletes üzemmód, utána meg lehet aktívabbnak lenni. Sokszor valami genetikai probléma miatt nem tud beágyazódni, vagy valamilyen más tőled független ok miatt, ilyenkor bármit csinálhatsz sajnos. De ez RÁD nem vonatkozik, hiszen sikeres ez a program. Új év, új kezdet! :D
semmigondja
Bp.

Semmigondja: Jaaaj de jóó, hogy neked is szerdán lesz a punkció:-))) Akkor együtt izgulunk:-) És képzeld, nekem is 9mm-es volt a nyálkahártyám pénteken:-)) Úgy látom a szervezetünk nagyon egy rugóra jár:-)))
És igen, a lényeg, hogy baba legyen a vége:-) Nekem is 2 tüszőt mondtak ami biztosra jó lesz:-) De jóó:-)
Addig pedig növesztjük őket:-) Mindig bíztatom őket, beszélek hozzájuk:-)))))

Igeeen: nagyon szurkolunk neked! Szerintem, ha kíméled magad, az csak segíteni fog. Csak szépen fokozatosan terheld magad, abból biztosan nem lehet gond. A túl sok fekvés sem jó szerintem, mert azt olvastam, hogy a sok fekvéstől lelassul a méh vérkeringése, ami annyira nem jó. Úgyhogy lassan de biztosan:-)

Nagyon kíváncsi vagyok a hétfői UH-ra, Semmigondja: Minden rendben lesz  és nemsokára pozitív teszteket csinálunk:-)

beus1983
London

Reginand: Hogy vagy?
Igeeen: Mikor lehet tesztelni? Beültetés után mit kell szedni és milyen formában?
Beus: Nagyon jó lesz, holnap már többet tudunk. :) Feszül a petefészkem, Úgyhogy biztosan növögetnek... Te hogy érzed? Én már nagyon unom a szurikat, várom, hogy vége legyen... :\
semmigondja
Bp.

Semmigodja: A punkció után van 1-2 óra pihi (Dévaiban úgy emlékszem csak kb. 15h-kor engednek haza, és a tenyeredbe írják a számot, hogy hány petesejted lett, meg egy szivet - annyi kis élet), aztán a doki ad receptet gyulladáscsőkkentőről, Kaáliban Doxycyclint és Medrolt, ezeket 4 napig kellett szedni, (Dévaiban úgy emlékszem Prednisolon volt) és Utrogestan hüvelykúpot 3X1-et vagy 2-őt, illetve Crinone hüvelygélt, esetleg Prolutex injekciót is, ha volt már egy sikertelen lombik próbálkozás. (Baromi drága, és nem lett magasabb a progi szintem tőle, mintha csak kúpot használtam volna.)
A Kaáliban kapott tesztet ET utáni 14. napon ajánlják elvégezni, de vérvételre már a 12. napon lehet menni, Dévaiban 3 hét, de akkor már UH. Hogy mikor érdemes tesztelni? Ha korán csinálod, esetleg még negatív és elkeseredsz. Attól is függ, hogy hány napos embrióka kaptok vissza 3 v. 5, de 11-12 napnál előbb nem hiszem, hogy érdemes.

A jelek: na, azt nem szabad keresni! Ahogy a netet böngésztem: van, aki semmit sem érzett, és sikerült, volt akinek szúrt, mindjárt megjön érzése volt, halvány pozit látott a teszten, de végül 0 HCG-vel zárt.

Amikor nem volt beültetésem, akkor is éreztem mensiig ezt-azt, pedig csak a hormonok ürültek

Kellemes tüszőnövesztést kívánok, Lányok!

Reginand: Jobban vagy?
igeeen

Jóóóóó hírem van: Reggel voltam ultrahangon, képzeljétek, óriásit nőttek a tüszőim péntek óta:-))) Jaj, én annyira boldog vagyok! Semmigondja, gondoltam rád, neked mi volt az ultrahangon? 
Szóval szerdán reggel 10:30-kor punkció:-) Tudom, hogy ez még nem pozitív teszt, de valahogy annyira örülök, nem gondoltam volna, hogy ekkorára sikerülnek:-))) És ami a legdurvább, hogy péntek óta bíztatom őket és beszélek hozzájuk, és azóta nőttek ekkorára:-) Úgyhogy biztos van benne valami:-)))

Igeeen: alig várjuk a teszted napját:-) Pihensz sokat ugye? 

Reginand: Szurkolunk neked!
beus1983
London

Azt elfelejtettem írni, hogy ma este 7-ig kell beadnom az utolsó Cetrotide-t, és az Ovitrelle-t pedig pontban este 10:30-kor:-)

beus1983
London

Bea: Nagyon örülök, hogy ilyen jó híreket kaptál!! :) Ügyesen növesztetted őket! Akkor szerdán megy a szüret! :D Nekem sajnos nagyon rossz híreim vannak. Túlnövesztették a tüszőimet, a jelentős többsége kidurrant... :( Maradt 1 nagy és 3-4 kicsi. Nem is akarta megcsinálni a műtétet, de én ragaszkodtam hozzá, mert ha már ennyi pénzt és enegriát öltünk bele, akkor végigcsinálom...

semmigondja
Bp.

Beus: Egyébként nekem is szerdán kell mennem 7:15-re. Én is kaptam Cetrotidet és Ovitrelle-t, de nekem még holnapra is van egy Cetrotide... Nagyon izgulok érted, biztosan minden rendben lesz! :)
semmigondja
Bp.

Semmigondja: Nagyon sajnálom, nem is tudom mit mondjak... De ne add fel, az összes nem durrant ki, épp elegendő van ahhoz, hogy egy baba sikerüljön! Teljesen igazad van a műtéttel kapcsolatban! Én is megcsináltattam volna. A dokinak könnyű róla lemondani... De mi kitartunk a végletekig! :-) És sikerülni fog! A kis tüszőkből is lehet baba:-) És lesz is!
Én már nagyon izgulok a holnapi nap miatt, egész héten szabin vagyok és jövő héten sem megyek...
Remélem elviselhető lesz a punkció. Te előbb túl leszel rajta:-) Szorítok nagyon!!!!

Igeeen: Hogy vagy? Valami hír?:-)
beus1983
London

Beus, nagyon örülök a jó híreknek! Csodás tüszőket növesztettél, és teljesen jogos, hogy majd kibújsz a bőrödből! Ez is egy lépcsőfok volt, amit sikerrel megléptél! Csak így tovább!

Semmigondja: szuper nő vagy, hogy kiálltál a gyermeked mellett! Egy szép tüsző, az egy szép petesejt, az pedig egy szép embrió, ami pedig egy gyönyörű babóca lesz! A Dévaiban engem is "szivattak": 2 tüsző volt, és a doki le akarta állítani a dolgot, mert 4 db alatt állítólag nem lehet tovább csinálni. Alá kellett írnom egy papírt, hogy saját felelősségeme, kifejezett kérésemre, stb.

Nálam egyenlőre nincsenek hírek. Nem nagyon érzek semmi különöset. Csak a progeszterontól puffad a hasam. Nem érzékeny a mellem, nem szúr a méhem. Talán korai is lenne, de talán nem sikerült. Ettől függetlenül imádom ezeket a várakozással teli lustizós napokat Napi 3-4 filmet nézek meg, olvasgatok, rejtvényt fejtek. Kiviszem a szemetet, mosogatok, kaját készítek, nagyon lájtosan sétálok. Ha valami leesik a földre lábbal és grillcsipesszel próbálom felvenni, de ha nem megy hagyom. Semmi hajlás, görnyedés!
Az érzéseim nagyon hullámzóak. Reggel lemondóan túlélőtervet készítek sikertelenség esetére, délben pedig a kiságy helyét mérem ki centivel.

Próbálok több folyadékot inni. Sajnos, erre korábban nem figyeltem. Gondolok rátok holnap punkciósok! Megy a drukk ezerrel!:)
igeeen

Beus: Hajrá, holnap punkció!!! :) Írok majd, amint megvan az eredmény, és nagyon drukkolok neked is!!
Igeeen: Legalább élvezed a dolgot, és hamarosan egy pozitív teszt boldog tulajdonosa leszel... :) Nagyon-nagyon szurkolok neked!! 
Ügyesek leszünk és babázni fogunk!!! :)
semmigondja
Bp.

Sziasztok Lanyok,
Drukkolok mindenkinek, hajra leszivas , hajra babasodas!
sajnalom Semmigondja de biztos h ekdurrannak? ha szurid a cetriodet akkor nem lehet..

En jol vagyok, labadozom pihengetek. Szomoru vagyok nagyon a dolgok miatt, melihely stb. Mennem kellene tovabbi kezelesre, ottakvos Harkanyban. Az tp megint.. uj melohely most ezert eselytelen :(
reginand1pont0

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?