Andi
Tudom, hogy nem kéne, hogy lelkiismeretfurdalásom legyen, de mégiscsak az anyám...
Legalább ma is hajnali 3-ig aludtam csak.
Csoportosítsd át a ruhákat
Telefonos vízmérték??? Ez jó
Ezt a kalácsot csináltam meg:
http://www.nosalty.hu/foszlos_kalacs_4. ... cept_24954
Elvileg foszlós kalács...
Mazsolát persze nem tettem bele, meg vaníliás cukrot sem, bár nem tudom, egy csomag árthat-e.
És nem mertem csak TK lisztből csinálni, de a többiben követtem a receptet.
Illetve lusta voltam, kenyérsütőben dagasztottam és abban is sütöttem meg, mert szépen megkelt és nem akartam kockáztatni, hogy ne legyen levegős, ha kiveszem.
Hát azért húsvéti kalácsot ne várjatok tőle, én érzem rajta az édesítőt, de amúgy könnyű és levegős, nem féltégla, szóval egész jó. Csak hát nem az az igazi házi, édes, húsvéti kalács
Csucsu
Remélem jól megfertőztünk
Köszönöm a dícséretet
Ann
Bolti tönköly kalácsot még nem láttam, de lehet még a héten megnézem...
A sajátra nem mondom, hogy „rettenetesen finom”, de elmegy. Férj megdícsérte, de hát tényleg köze sincs ahhoz, amit húsvétkor megszoktam
Ha édesre vágysz, én is palacsintát szoktam összedobni, ez azt hiszem 80 gr CH szokott lenni:
Fél dl tej, egy egész tojás, bele egy kanál édesítőszer
50 gr fehérliszt
60 gr TK liszt
Kis olaj
Szódavíz, amennyit felvesz
És hozzá jóóó sok túró. Vagy csak simán este kikeverek egy kis túrót nyírfacukorral, esetleg bele pár szem málna.
Múltkor csináltam tejbegrízt Á.-nak, és igazából alig kell bele gríz, néha-néha édesítővel szerintetek az elmegy? Bár nyilván felnyomja az is a vércukrot, mint a fehérliszt.
Azt nem tudtam, hogy a durumtésztát is al dente kell főzni, köszi!
Azt mondtam anyu testvérének, hogy majd felhívom anyut, bár a lelkemre kötötte, hogy ne azonnal, mert akkor tudja, hogy ő szólt... Szóval nem anyu akar ezzel terhelni, ő szerintem próbál most rám figyelni, csak a család ilyen figyelmes.
Aztán otthon férjjel megbeszéltem, és nem engedte, hogy felhívjam, látta így is mennyire felzaklat és ilyenkor a telefonok után is ki szoktam borulni.
Vicky
Tök jó, hogy így beindult a fogyás, tartod is a diétát, vagy csak rohangálsz Barbus után?
Jó, hogy írod ezeket a szülőszobás cuccokat, te cukrosként is szőlőcukrot meg csokit vittél? Vagy akkor már mindegy? Mert mindenhol azt írják...
Lányok, jöhetek még nyavajogni???
A reggeli cukrom 8,0 lett, pedig otthon sütött TK kenyeret ettem, 2/3-a TK liszt, szóval nem valami kétes eredetű bolti...
Kezdjek aggódni?
Ma megcsinálom a 6 szúrást, szóval estére már jobban látom, de ez egyelőre nem túl bíztató.
Mi van, ha túl későn kaptam észbe és ártottam a picinek?
Mert ugye terhelésesen 26. héten voltam, akkor nem küldtek a 7,7-tel rögtön dietetikushoz, hanem a doki döntse el, ma kezdtem a 30. hetet, szóval egy hónapot elcsesztem, bár persze diétáztam rendesen (pár kilengést leszámítva)...
Azt mondták, ha szarok az értékek, első körben változtatnak a diétán, de hogy??? Így is kevesebbet eszem, mint a kórházi protokoll (180 gr).
Megint jól letörtem
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)