Szia Móni,
Köszönjük szépen a történetet! Egyáltalán nem gond, ha hosszabbacska a hozzászólás.. itt mindenkinek hosszabb.
Nagyon megható a történetetek és nagyon-nagyon drukkolok, hogy a másik csöppség jöjjön minél hamarabb! Már most karácsonyra!!
Lehet, hogy el kellene utaznotok egy pót-nászútra?
Majd lehet, hogy elkérem a dokid nevét, telefonszámát, jó? Esetleg privibe írd meg nekem lécci.
Az elfogadtatásról: anyósommal-apósommal nekem sem rózsás a kapcsolatom és volt időszak, amikor három éven keresztül nem voltam hajlandó velük találkozni..
Volt is feszültség rendesen. Akkor közelebb laktunk hozzájuk. Most 400 km választ el bennünket (külföldiek), így már "jóban vagyunk" (most én vagyok itthon, én vagyok erősebb).
Segítségre nem számíthatunk tőlük.
A férjemnek ikertestvére van, egypetéjűek. Ez jópofa dolog bizonyos szemszögből, bizonyos korban, stb. .. de nem kívánom senkinek azt a feszültséget, ami ment köztünk. Akkor csak elintéztem annyival, hogy bunkó.. most már tudom, hogy gyakorlatilag nagy harc ment köztünk, hogy felbukkanásomtól kezdve kihez is tartozik tulajdonképpen a férjem. Na ezt sem ragozom..
A szüleim is távol laktak nagyon sokáig tőlem (14 éves korom óta kollégiumban voltam Bp-en, a szüleim akkor cca. 250 km-re voltak).. és később, hiába költöztek már Bp mellé 20-25 km-re, beálltak azok a szokások, miszerint egyrészt nagyon ritkán találkozunk .. másrészt pedig a véleményük - az engem ért egyéb élethelyzetek, más emberek, stb. hatására - már nem számítanak úgy, mint esetleg más családokban. A húgommal nem felhőtlen a kapcsolatom, kb. 2x találkozunk évente.. Ez van. Én is kialakítottam a baráti körömet, a "családi körömet" - nélkülük is.
Én csak azt akartam mondani, hogy amikor barátnőkkel, kolléganőkkel, Ágacskás klubosokkal találkozom, akkor látom, hogy más családokban más a struktúra és az elfogadtatást nem tudják úgy kezelni mint pl. te vagy én.
És abban is egyetértek veled, hogy ellenállások esetén is, amikor már ott az öf. gyermek, nagyon sokan megváltoznak és elfogadják a helyzetet. Ez bízató.
A hülye szomszédasszonyt én is könnyen lesz-rom..
.. de már találkoztam olyan öf. anyukával, aki sokat sírt szomszédasszony, ovónéni, tanárnéni, orvosbácsi, stb. hülye megjegyzései miatt.. ráadásul az öf. gyerek előtt.
Ezekre a helyzetekre kell felkészülnünk, tudatosan, mert nem mindenkit tudunk mindig megváltoztatni a gyerek körül.
A jó hír, hogy egyre több az elfogadó ember. Modern világban élünk és a média is segít erről egy képet alkotni. Nyugati és amerikai sztárok is megmentenek kis lelkeket örökbefogadással és olvastam cikket arról, hogy tényleg jól csinálják, jó öf. anyukák ők is, helytállnak.
Na.. én is hosszúra nyúltam..