2009.07.10 06:33
Szerző: etna33
sziasztok lányok!
csak most engedett a főnök közétek. kezdetnek lenne egy kérdésem, van köztetek olyan, aki punkció előtt áll? az egyik barátnőnmenk még a v doki beállította a hormonokat és most szegény azt sem tudja, hogy mi lesz, ha minden jól megy 17-én lesz a leszívás. valszeg ő is csatlakozni fog hozzánk, ha végre már ott tarthat, hogy visszaültetik neki, de ez a bizonytalanság.
gyorsan átfutottam az írásokat, lehet, hogy még keverni fogom a nekveket, ezért ezer bocs.
baba: én 150-es bhc-vel indítottam és állati nehezen ment fel 1000 fölé, mégis itt van boti. 3. vérvétel után volt talán ezer valamennyi. másnak már a 2. után, szerintem nekünk később tapadt meg a kölök,ezért kevesebb, mint másnak. azért pihizz sokat, szedjél magnéziumot, utro, duf gondolom az megy, meg én szedtem méhpempő kapszulát, nem a méreg drágát, sima drogériásat, ja és vitamint. aztán mondjuk 12 hétig fektetett v, mert én vetélős gyanús voltam az előéletem miatt.
ha már így rátértem olvastam, hogy valaki fülöp vilmoshoz fog menni, nagyon tudom ajánlani őt is, én is habituális vetélős voltam, míg más orvos széttárta a kezét, hogy ennek csak egy ellenszere van, minél többet essek teherbe, (mondjuk őket az nem zavarta, hogy el is vetéltem) de fülöp dr a maga nem túl megnyerő stílusával, de annál nagyobb tapasztalatával egy teljes körü kivizsgálást tartott nálam, aminek következtében kiderült, hogy van egy autoimmun betegségem, hogy testidegen anyagként kezeli az immunrendszerem a babát és kilöki. meg du-s a vércsoportom, az azt jelenti, hogy hol rh+, hol rh- vagyok. anyu rh--os. tehát vércsoporot összeférhetetlenség is lehet. hozzáteszem, hogy 9 évig voltam hivatásos véradó, szegények, akik megkapták a véremet, lehet, hogy azóta már nem örülnek annyira ennek.
szóval az országos vérellátó központban a professzor úr felvett a csapatba, ahol sok hozzám hasonló már anyuka volt és trombocita transplantáció segítségével kialakították az ellenanyagot, ami megvédi a babát, ez minden nőben magától benne van, nálam ezt "gyártani" kellett. persze ezt a kísérletet is megszüntette az oep, azt hiszem én voltam az utolsó. pedig ott is mindenki mindent megtett, hogy mihamarabb anyuka lehessek. szóval az egyik barátom trombocitáit kaptam meg, mert a férjem (norb) más vércsoportú, cserébe annyit kért, hogy ő szeretne keresztapa lenni, hát lesz is. sajnos a norbi családjából nem vállalta senki, pedig az lett volna jó, de 0-s csak a bátyja volt, ő meg.....! hát ez is a történetem egy része.
kezdet annyi, hogy 19 évesen volt az első vetélésem, amire azt mondták, hogy belefér, nem foglalkoztak vele, rá egy évre megint. ez a két terhesség az akkori vőlegényemtől volt, így utólag kicsit fiatal voltam nem fogtam igazán fel. aztán 9 évig semmi teherbe esés, persze közben jöttek mentek a "vőlegény" jelöltek, aztán 29 évesen megismertem a férjemet és mikor elterveztük, hogy szeretnénk babát, rögtön teherbe is estem, 8. hétig tudtam hordani, akkor már kezdett nagyon aggasztani a dolog és utána kezdődött az igazi kálváriám. a kórházban kaphattam valami bacit, több hétig négykézláb tudtam járni, kétoldali petefészek gyulladás lett a vége. hólyaghurut és gyulladás, ezek váltották egymást. jött az ötlet, majd czeizer mindent megold, hát megoldotta, hogy elvigye a lóvét. átpasszolt egy fiatal dokihoz, aki ugye szintén tejelt neki, hogy adjon neki betegeket, rajtam gyakorolta az inszemet, mert czeizer szerint semmi bajunk. hát az minden volt, csak nem inszem. spontán ciklusnál fellőték a spermát, de úgy, hogy úgy görcsöltem, hogy nem tudtam leszállni a vizsgálóról. utána irány haza. semmi! utána én már oda nem mentem. két barátnőm járt v dokihoz a nyírőbe, egyiknél inszemmel elősre gyönyörü szép kislány, másiknál elsőre vegyespáros ikrek. ők mondták, hogy jöjjek át, de én féltem az anyagiaktól. aztán csak átjöttem, akkor volt pont a per v doki ellen, de engem nem érdekelt, az első mondata az volt, hogy ma már csak annak nincs gyereke, aki nem akar, annyira fejlett az orvostudomány és elmondta,hogy hány százalékos az inszem és a lombik. utána átjárhatósági és egyéb vizsgálatok a következő bajaim voltak: pco, 24 ciszta a jobb petefészekben, endometriózis, mióma, sövény és egy kettős görbület. ezeket a vizsgálatokat máshol is elvégezték, az átjárhatósági vizsgálat a klinikán felért egy szüléssel. ők nem láttak semmit, csak azt , hogy átjárható vagyok. na gyors mütét, persze v csinálta, tőlem nem kért százezreket, mint akik ezt állítótták utána 3 hónap pihi, majd a lombik. ikerterhesség, 3-as. 19 sejtem volt, nem apróztam el. a szám később lesz fontos. 8. héten a 3. babát elvetéltem és levált a nagyobbik embrió lepénye is. fekvés. 19. héten minden előjel nélkül a nyákdugó a bugyimban volt reggelre, éjjel vihar, de semmi hasfájás semmi. ügyeletes kórház, mert a nyírőt pont akkor zárták be, közölték beindult a szülés. a részletektől megkíméllek titektet, mert ti még szülés előtt álltok, a lényeg dr timmerman 17x szú
rt meg, gondolom gyakorolta az epdiurált, közölték, hogy meszes a gerincem, most spinálisan szültem a botit, császárral az altató orvos egyből eltalálta. (mész azóta elmész) az egyik baba haránt volt, szó szerint az ügyeletes fő kitépte belőlem, mert 41 fokos lázam volt addigra. érzéstelenítés nélkül, kértem hagyja abba, közölte, hogy már a maga élete a tét. na ennek a mondtanak köszönhetően pánibeteg lettem az eset után fél évig az uram rángatott ki a lakásból mert én fuldoklottam. szemét dolog volt. elvesztettem a két kisfiamat. v doki alakította a cirist, a munkahelyem nem nagyon tolerálta a gyerek kérdést, pontosabban a főnöknőm, aki gyerektelen ezért sos ben el kellett mennem a bmc-be. wiegand doki megnézte az eredményeket, amiket fülöp doki csinált, közölte, hogy nem vagyok jogosult a lombikra, mert átjárható vagyok és norbi is jó anyaggal bír. nem hozhatom át az embriókat a nyírőből. nagy hormonkezelés következtében 1! sejtem ért meg, inszem nem sikerült. az asztalra elfelejtettek kikötni és fejjel lefelé fordítottak, majdnem lezuhantam, még röhögnék is rajta, ha nem ilyen körülmények között történik. bmc őszhajú nővérének mindig volt velem baja, ne rágózzak, beszéljek hangosabban, mert nem érti a suttogást. hát a végén beszéltem hangosabban, de abban nem volt köszönete. közöltem, hogy ide soha többet. a norbinak egy spájz szerü helyiségben kellett anyagot andia, amiben kb 100 fok volt, mellette autómata, állandóan jöttek kávézni az emberek. hát egy vicc volt. aztán végre megnyílt a ciris, elfogadták a fülöp vizsgálatait és rögtön kezdtem a lombikot. 14 sejt, nem hoztam át az embriókat, jobb, hogy új babák vannak, mert az ikrek miatt nem akartam. 9 megtermékenyült, 2-t raktak vissza és abból lett az ördögöm, akit imádok. most is itt les mellettem.
csak azért írtam le, hogy tanulság legyen, hogy nem mindegy az orvos, személyzet, stb és soha,de soha nem szabad feladni.
bocsi kicsit hosszú lettem. ha megtennétek, hogy ti is írtok magatokról az tök jó lenne, akár priviben is.
hosszú lettem, elnézést.
noky!
36.hét, én ilyenkor szültem, de te nem fogsz. vigyázz a menyasszonyra. másik asszony válóper alatt van.
vasikáé nem jössz?