Na, itt vagyok, nem volt kis menet a tegnap. Már együtt bőgtem Babókával, annyira kész volt szegény emiatt a hülye hasmenés miatt. Szörnyű volt nézni, hogy szenved és nem tudok neki igazán segíteni. Persze csinálom, amiket a doki mond, de... A múlt héten 60g-ot hízot összesen, most meg napok óta ugyanott a mutató...
Már nincs kis tokája, elmúlt a nyaka hátuljáról is a kis husi, feléli a kis tartalékoat. Annyira sajnálom szegényt. Máig adtam határidőt a normális kakinak, ha nincs, megyünk megint a dokihoz, mert félek, hogy innentől fogyás jön már.
Köszi az ecetes véleményeket, egybehangzóak, úgyhogy belevágok.
Zsuzsi! Szerintem is ingadozó. Nekem is azt csinálta, hogy egyszer-egyszer kevesebbet evett, de sűrűbben, ettől megugrott a tejhozam is, és utána megint többet evett, de nem mindig volt ez látványos ugrás. Próbáld azt nézni, hogy egész nap összesen mennyit eszik, és akkor lehet, hogy látsz növekedést benne. De még ez sem törvényszerű. Mert az én kisfiam pl. kevesebbet eszik, mint amennyit mondanak, hogy kéne, mégis tök jól hízik (hízott eddig a nyavalyáig). A védőnő és a doki is azt mondta, hogy azt nézzem, hízik-e rendesen és jókedvű-e. Ha igen, de nem annyit eszik, akkor egyszerűen neki annyi a szükséglete, és jól tudja hasznosítani a kaját. Először hetente érdemes nézni, aztán kéthetente, három hónapos kora után meg már inkább havonta, mert ott már látványosabban váltakozhat a hízás-növés. Ott már az a cél, hogy megdupláza a születési súlyát hat hónapos korára. (Red Pannája ebben már tuti nyerő!
)
Ja, és szerintem is felébrednél, ha sírna. Ha meg csak dünnyög és fészkelődik, én hagynám (éjszaka). Kétszer keltem fel így hozzá, óvatosan megsimogattam a hátát, és aludt is tovább, utána már fel sem ébredt a megszokott időben. Ha olyan szépen fejlődik, mint ahogy írod, akkor simán van annyi tartaléka éjjelre, hogy át tudja már aludni az éjszakát, csak meg kell szoknia. Egyébként szerintem az az alvás nagyon hasznos is, mert sokkal mélyebb lesz, mint a nappaliak. Nekem a doki az elején azt mondta, hogy állítsam be a fürdetést úgy, hogy egy idő után azután legyen az utolsó etetés. Így élmény és lefárasztja, utána aludni fog reggelig. És nekünk múködik, 9-kor szoktunk fürdetni (na ezért nem fekszem le éjfél előtt soha - de az evés után már miénk az egész este, ő meg jóízűen alszik reggelig).
Én is külön mosom a ruháit, a védőnő szerint egy éves koráig kell így. Na jó, néha beteszek egy-egy olyan pólót (fehérneműt nem) mellé, amit csak itthon vettem fel, és nem koszos, de hát mosni kell, de szerintem ennyi belefér. Nem utcai ruhát, munkásruhát vagy porrongyot mosok vele.