Új privát üzeneted érkezett!

Bakker, te jól utána jártál a dolgoknak!!!!

Te mi az, hogy "mert ugyebár "problémás" anyukák és babák nem lehetnek az uzsokiban"?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

hát nálunk ez mostanában már igencsak aktuális lesz, én meg olyan hülye vagyok, hogy utánajárás nélkül nem veszek meg semmit :)

hát pl. hogyha kialakul a terhességi cukorbetegség, és a diéta már nem elég, hanem inzulinoznod kell magad, akkor nem szülhetsz az uzsokiban. meg ugyebár koraszülött osztály sincs, úgyhogy ha ne adj isten úgy alakulna, akkor is máshova kell menni. :?

Eszter

Kép
sztocsi

Sziasztok!

Január 2-ára vagyok kiírva, az orvosom Dr. Jex Anna.
Első babámat várom, ha minden igaz kisfiú lesz :D!
Szeretnék eljutni a szerdai szülésfelkészítőre, de lehet, hogy nem fog menni a melóm miatt :cry: ! Remélem valaki majd be tud számolni róla!

Szilvi
sziszó79

szia Szilvi!

üdv köztünk! tök jó, még egy taggal bővülünk! :)
Orsi és én egészen biztosan ott leszünk a szerdai előadáson, úgyhogy ha esetleg nem tudsz jönni, akkor sem maradsz le semmiről, csütörtökön részletesen be fogunk számolni a hallottakról! :)

húúú, akkor lehet, hogy a tied lesz az idei első bébi! :) az én férjem állandóan erről áradozik, hogy milyen jó lenne, ha elsején szülnék... én meg nem győzöm lebeszélni erről, mert azért nem szeretnék 2 héttel korábban szülni :)

Eszter

Kép
sztocsi

Szia Eszter!

Örülök, hogy ti biztosan ott lesztek a szülésfelkészítőn és infóhoz juthatok :D !

Nem vagyok biztos benne, hogy januári baba lesz, nem tudom miért :?: , de olyan érzésem van, hogy karácsony táján megszületik.
Lehet, hogy azért gondolom, mert az UH-on méretei alapján több mint egy héttel idősebbnek nézte a doki (de lehet, hogy ez nem jelent semmit).

Szilvi

Kép
sziszó79

Szilvi:

ó, igen, ismerem ezeket a megérzéseket... nekem is van egy pár ilyen :) pl. hogy éjszaka fogok szülni, vagy azt, hogy Dani jó nagy baba lesz. ennek egyébként lehet némi igazság alapja, mert őt is mindig nagyobbnak mérik, mint a kora :) főleg a kis buksiját :D

Eszter

Kép
sztocsi

Sziasztok!!!

Szia Szilvi!!! Látom azonos a vonalzónk :wink: és milyen a Jex dnő? Mesélj!!!

Üdv köztünk

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon:
Nagyon meg vagyok vele elégedve. Bármikor hívhatom mobilon,ha valami gondom van. A vizsgálatokon alapos és nagyon kedves, mindig többször megkérdezi, hogy van-e kérdésem. Másoktól is csak jót hallottam róla, a védőnőm is ismeri és azt mondta, hogy jól választottam.
A vizsgálatokért nem kér pénzt, a szülésnek nem tudom hogy van-e "tarifája". Kicsit nyúlbéla vagyok, még nem találtam ki, hogy hogyan hozzam szóba :oops: ! Bár valószínűleg nem mondana fix összeget, de azért jó volna tudni. Kénytelen leszek erőtvenni magamon és legközelebb megkérdezni :? !

Szilvi

Kép
sziszó79

Sziasztok!

Eszter, te tényleg jól utána jártál már a dolgoknak :D Én ezt eddig nem is tudtam, hogy itt nincs koraszülött osztály. Ez mit jelent pontosan? Nem hangzik vmi jól....
Terheléses cukor...hm fincsi. Hol fogják csinálni a kórházban vagy az Örsön? Én most kaptam rá beutalót okt. végére, nekem az Örsön lesz. Kíváncsi leszek a tapasztalataidra.
Remélem azért a járás már könnyebben megy ;)

Szilvi, üdv közöttünk. Első baba lesz nálunk is :D A férjem nagyon kislányt szeretne azt mondta őt csak nagyon kell szeretni, viszont ha fiú lenne, akkor még gyorsan fel kellene nőnie (31 éves), hogy példát tudjon mutatni :D
Nos egyenlőre úgy tűnik nem kell felnőnie:)

Akkor holnap a felkészítőn. Viszont utána nem tudom mi lesz, mert jöv. héttől én megpróbálom még egy kicsit a melót :?

Orsi

Kép
bjuti

sziasztok!

az, hogy nincs koraszülött osztály, azt jelenti, hogy 1) nem szülhetsz ott 2) ha mégis, akkor a babát rögtön a születése után átszállítják a legközelebbi olyan kórházba, ahol van. némileg babonából nem néztem ennek utána, így sokkal többet nem tudok erről mondani.
nekem is az örsön csinálják, és nagy szerencsém van, mert Mecsér doki a humánusabb tej+zsemle variációt kéri, és nem is kell éhgyomorra vért vetetnem. ja, és elvileg délutánra már el is készül a lelet :) de majd elmesélem, milyen volt :)

Eszter

Kép
sztocsi

Sziasztok!

Szerencsére már túlestem a terheléses vércukorvizsgálaton. A dokim tartott tőle, hogy nem lesz jó az eredmény, mert eddig már 10 kg-ot híztam :oops: , de szerencsére nem lett rossz (5,9) így nem kell diétáznom.
Amikor mentem a vizsgálatra kiderült, hogy vinnem kellett volna ásványvizet és citromlevet, pedig ezt előtte senki nem mondta. Úgyhogy pár percig zavartan álldogáltam, aztán szereztek nekem vizet és citromlevet is. A lötyi annyira nem volt vészes, de az utána következő két óra már annál inkább :? . Már olyan éhes voltam, hogy bármit megettem volna.

Szilvi

Kép
sziszó79

Szilvi!

10 kiló! akkor én mit szóljak? én most tartok 14-nél!! egy szerencsém van, hogy én nagyon-nagyon sovány voltam, ezért senki nem gondolná, hogy már itt tartok. +5 kilónál voltam, amikor elkezdtem úgy kinézni mint egy egészséges ember... de azért a 14 az mégiscsak 14, ha csak én tudok róla, akkor is! :(

Eszter

Kép
sztocsi

Sziasztok!

Nekem is tej, zsemle verziót mondták:) (apropó a zsemlébe nem tehetünk semmit? ;)

Lányok nektek, mikor jöttek a kilók?
Én -5 kilóval indítottam az elején, most úgy számolok, hogy annak a visszahízását nem veszem figyelembe :lol:
Így számításaim szerint még csak +2,5 kilónál tartok.

Orsi

Kép
bjuti

Én eddig 3 kilót szedtem, fel, de azt aránylag hirtelen, sztem a túrórudi mániám miatt, ami kb 2 hete tart:-(((( és a reggeli kenyérevés miatt, le fogok szokni róla.....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

sziasztok!

na, túl vagyok a cukros vérvételen. semmi extra nem volt, a legrosszabb része az, hogy tegnap 9 óta nem ettem. már kopogott a szemem, úgyhogy a zsemle meg a tejecske kifejezetten jól esett :) meg kell jegyezni, hogy mikor ettél, be az sztk-ba, és a 2-es gombot kell nyomni, így szinte azonnal sorra kerülsz, a néni megkérdezi, hogy mikor jár le az egy óra, és akkor hívnak be vérvételre. szal egész flottul működik ez a dolog szerencsére! két elég pici csövet töltenek csak meg, és délutánra már meg is lesz az eredmény.

ki volt végül tegnap este? mi voltunk párommal, középtájt ültünk a pszichológus hölggyel szemben, leghátul, rajtam lila felső és farmer volt. hátha valaki felismer ez alapján :) ja, és a szülőszoba látogatáson az első csoportban voltam.
az előadás szerintem jó volt, jó hangulatban telt, bár azért volt egy kis fejetlenség :) szinte végig csak kérdésekre válaszoltak a szakemberek, így elég nehéz lenne mindent leírni, amit megtudhattunk. nagy vonalakban ezeket a témákat érintettük:
- mikor kell elindulni a kórházba?
- mit kell vinni a szülőszobára?
- apás szülész hogyan zajlik?
- mi történik velünk a szülőszobán?
- gátmetszés, gátvédelem
- érzéstelenítés
- császármetszés
- milyen kórházi szobák vannak?
ha nem bánjátok, feleslegesen nem írnék most 3 oldalt, de ha ezekkel kapcsolatban vannak kérdések, akkor megpróbálok válaszolni a tegnapiak alapján :)

pusz

Eszter

Kép
sztocsi

ja... még a szülőszobáról akartam írni. szerintem mindenképpen érdemes elmenni megnézni. én azért most magabiztosabbnak érzem magam, hogy már láttam. a szülészfelkészítők után is van rá lehetőség, illetve telefonos egyeztetés után szinte bármikor lehet menni. valamint aki majd a kórházba jár ctg-re, azután is meg lehet kérdezni, és szívesen körbevisznek a szülésznők.
szerintem elég komfortosak a helységek, van egy külön kis hely, ahova le lehet pakolni a cuccot, két ágy a vajúdóban, labdák, lehet sétálni, meg amit akarsz. aztán van az előkészítő helység, ahol borotválnak, meg ahol történik a beöntés, onnan lehet menni a külön zuhanyzóba. van három ágy, ahol lehet szülni, ezekből 1 külön szobában, 2 pedig egy helységben, függönnyel elválasztva. ott van még a csecsemős helység, ahol megtörölgetik, stb, meg a műtő. asszem kb ennyi.
nem hiszem, hogy ez így túl informatív, mindenki menjen és nézze meg! :)

Eszter

Kép
sztocsi

Eszter!

Azt megírhatnád, hogy mit kell vinni a szülőszobára és hogy mikor kell elindulni, illetve hogy milyen módon juthat az ember fájdalocsillapítóhoz, ha már nagyon nem bírja.
Igazából a többi témáról is szivesen olvasnék pár sort, de nem akarlak fárasztani :wink: !

Szilvi

Kép
sziszó79

Szilvi:

a lényeg az, hogy nem kell rögtön elindulni, ha elkezdődnek a fájások, hanem elég, ha már csak 5 percesek, és legalább fél/egy órán keresztül tapasztaljuk őket. illetve ha érezzük, hogy csorog a magzatvíz. ezeknél az eseteknél sietni annyira nem kell, lehet zuhizni egyet, csomagolni.
viszont ha egyszerre nagyon sok magzatvíz folyik el, vagy erős, élénk piros, bő vérzést tapasztalunk, akkor AZONNAL el kell indulni be a kórházba. de ezek elenyésző számú esetek.
meg még volt szó a nyákdugóról. ha ez távozik (ez egy ilyen nyúlós, átlátszó, véres-barnás trutyi), akkor még nem feltétlenül indul be a szülés, ha nincsenek egyéb "tünetek", akkor emiatt nem kell kétségbe esni.

tehát a szülőszobára érdemes összekészíteni egy külön pakkot, mert kevés a hely. (tehát a kórházi ottlétre készíthetünk össze egy másik táskát, azt meg elég az elején mondjuk a kocsiban hagyni). a szülőszobai táskában legyen: törölköző, wc papír, tusfürdő, hálóing, bugyi, vastag betét, papucs (külön a fürdőszobába is). lehet hozni még szőlőcukrot is, meg esetleg kis ásványvizet, de nem szokták ajánlani, hogy sokat igyunk, mert ha esetleg császár lesz, az megnehezíti a műtétet. ezen kívül ajánlották, hogy apukának is vigyünk külön papucsot. a babának meg elvileg csak popsitörlő kell, de lehet hozni neki külön pelust, plédet, sapkát, stb...

a fájdalomcsillapításról: az EDÁról a dokival kell konzultálni, ha orvosilag indokolt, akkor természetesen megoldható, csak mivel az utóbbi években nem volt rá akkora igény, ezért nem tartanak külön szakembert rá a szülészeten. de ezen kívül van még más lehetőség is, pl. kéjgáz, izomlazítók, légzéstechnikák.

asszem kb ennyi. majd esetleg a többiről is írok akkor, de csak kicsit később, mert már ebben is elfáradtam :D

Eszter

Kép
sztocsi

Sziasztok!

Na, túl vok a vizsgán, sikerült!!!! Egész jól!

Engem ez a beöntés dolog érdekel, világ életemben nagyon fáztam tőle. Kötelező?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

gratulálok a vizsgához! :)

én úgy láttam, hogy eléggé elkötelezettek ez ügyben a szülésznők. ha egy mód van rá, akkor sztem megcsinálják a beöntést. és ez sztem a kisebbik rossz, inkább legyen ez, minthogy szülés közben jöjjön ki minden. meg a vajúdást is segíti (több helye van a picúrnak), és a szülés utáni napokat is megkönnyíti.
és én eddig senkitől nem hallottam, hogy fájt volna, max kellemetlen. de a szülés egyéb részleteihez képest ez sztem semmi :) meg se fogod érezni :)

Eszter

Kép
sztocsi

Köszi Eszter a gratulációt!!!

Én nagyon óckodok ettől a beöntéstől akkor is, de lehet, sőt bizti igazad van :(

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

[quote="papillon"]K írta:papillonöszi Eszter a gratulációt!!!

Én nagyon óckodok ettől a beöntéstől akkor is, de lehet, sőt bizti igazad van :(

Sziasztok!

Csatlakozom én is, gratulálok a vizsgához!!!!

Eszter szuperül összefoglaltad a tegnapot. Engem is az zavart egy kicsit, hogy a szülésznő magától nem sok mindent mondott, csak a kérdéseket várta. Ez alapvetően nem gond, de jól jött a lány megjegyzése, hogy mostmár nincs több kérdés, meséljen ő.
Ti annak a lánynak a környékén ültetek, aki mondta, hogy a jövőhét szerdára van kiírva?
Én az voltam, aki bedobta az infót, hogy úgy néz ki kismamajóga sem lesz, mivel nincs hely hozzá.

A én ismerősöktől úgy hallottam, hogy a beöntés valóban a kisebbik rossz. És tényleg nem fáj, csak furcsa, na meg hát utána uzsgyi a királyi hely :lol:
De pl. egy barátnőm mondta mikor bement, hogy 2 órával azelőtt intézte dolgait és nem kapott beöntést. Nem is volt gondja.
Mondjuk én szerintem a biztosra fogok menni. úúú el sem képzelem :lol:

Ja még az jutott eszembe, hogy az első előadáson mondták, hogy az apuknak érdemes egy kis ennivalót is vinni, mert ugyan mi nem ehetünk, de ők igen és ha sokáig tart a vajudás, akkor előfordul, hogy ők megéheznek és nem tudnak hol kaját szerezni :D

Orsi

Kép
bjuti

Orsi:

igen-igen, arra felé voltunk :) majd legközelebb megszervezzük ezt az előadást, mert így sose fogunk tudni találkozni :) vagy majd talán jógán! :)

nem tudom, olvastátok-e, (és remélem nem haragszik meg, hogy mondom), de Ildi megszült, már otthon is vannak! :)

Eszter

Kép
sztocsi

Dejóóó nekik, biztos nagyon boldog lehet most! Én is épp gondoltam rá, hogy eltűnt!

Én mindenképp szívesen találkoznék veletek! Bár most (remélem nem fogom megbánni) vissza megyek dolgozni, de csak október hónapra. De legkésőbb novemberben már csak összejön.

Képzeljétek nekem ma mondták először, hogy látszik a hasamon "valami". Úgy örültem neki :D Mondjuk volt rajta 3 réteg ruha, de akkor is!

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

Én is visszamegyek dolgozni, bár hétfőn megint nem megyek, bepótoljuk a nászutunkat 7végén, úgyhogy megint eltűnök pár napra:-)

Jaja, Ildi megszült, nekem is írt és a Fábián császározott mellette :lol:
Jógára mek jövő7 kedden, szinte biztos!!!! Gyertek ti is!!! Ha esetleg privin megírjuk egymásnak a nevünket és fent vagyunk az iwiwen, akkor a képek alapján talán meg is fogjuk ismerni egymást :shock: mit szótók?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

papillon!

Gratulálok a sikeres vizsgádhoz!

Eszter!

Köszönöm az összefoglalót! Tegnap nagyon el voltam kenődve, hogy nem értem oda :cry: , ezt az előadást szivesen meghallgattam volna és a szülőszobát is szivesen megnéztem volna. Na mindegy, majd legközelebb.

Szilvi

Kép
sziszó79

sziasztok!

megjöttem a dokitól. minden a legnagyobb rendben van, a cukrom teljesen jó, méhszáj zárt, magzati szívhang abszolute megfelel, még a vérnyomásom se volt olyan alacsony, mint általában :)
megkaptam előre egy csomó beutalót, szerintem így akarták finoman közölni, hogy a 30. hétig nem akarnak arrafelé látni :)

mindenkinek megírtam, hogy hogy találtok meg iwiwen... és ha minden jól megy, kedd délután találkozunk jógán:)

Eszter

Kép
sztocsi

Sziasztok!

Na, a kisbabó nem mutatta meg magát tegnap a 4D-n, képzeljétek, végi a hátát meg a kis seggét mutogatta, és még rázta is nekünk:-) nagyon eleven kis manóc. De nem akarja, h tudjuk a nemét, hiába magyaráztam neki az előnyeit :oops: ez van, nem jöhet minden össze!!! De amúgy minden rendben vele. 115g, 10 cm+lábak:-) ami jó hosszú, a hátával együtt, tiszta apja....

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kati!

ne csüggedj, majd a 18. hetes uh-n biztos nem lesz ilyen szégyenlős! :) furcsa, hogy mennyire nem szeretik a babók az uh-t. az enyém is állandóan csak a hátát mutogatja nekünk :)
amikor szívhangot akarunk hallgatni, akkor is nehezen találjuk meg, és inkább csak a csapkodását hallani :) hisztis mint az apja :)

Eszter

Kép
sztocsi

na!!! Pont a 2009 márciusi kisbaba topikban ezt beszéljük, h milyen hisztisek a férjeink :lol: úgy látom nem egyedi rendellenesség ez náluk :shock:
Remélem megmutatja,a 12 hetesnél oldalt feküdt...

A Fábián tegnap is mosott sz@r volt, elgondolkozott,h lehet, h az Örsöt ott kéne hagynia, sűrűn bólogattam :)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Na ennek örülök, hogy a 2009-es topik is ilyen jól beindult. Amikor a tavalyit olvastam tisztára, mint a rokonok, olyan ismerősen és barátian dumáltak.
Rólam: 23-ik hétben vagyok. 2009-02-05-re irtak ki, szintén Uzsoki, szintén az Őrsre járok, nekem Mecséri a dokim és járok a padmaba a kismama jógára. Hétfőn voltam a héten, de a hét további napján nem tudtam menni, meg a szerdai előadásra sem, mert magzatvízvételen voltam. Szóval nekem most pihi van. De a következő héttől már szeretnék megint kimozdulni. Én ráérek találkozókra, mert már nem dolgozom, a munkahelyemen mikor megtudták hogy terhes vagyok kicsit betartottak. Szóval szabad napjaim vannak. 34 éves pár vagyunk első baba :)

Emese
kemse

Üdv Emese!

Mért kellett magzatvízvételre menned?
Akkor a padmában talizunk mindannyian jövő7 kedden?

Te is elkülheted priviben a neved, h wiwen megtaláljunk és jógán is :oops:

Dejó neked, h nem dolgozol... :roll: mit tettek veled a mh-en? Szerencsére nekem nincs ilyen problémám, de én nem is a versenyszférában dolgozom :oops:

Örülök, h csatlakoztál!!! :P

Pusssz

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Csatlakozom Eszterhez, ne aggódj Kati majd legközelebb megmutatja magát, addig meg marad a találgatás:)
Nekünk már 2x mondott kislányt Fábián, de én még kivárok, mert minden Uh-n nagyon mozgékony volt és nem lehetett egyértelműen látni... Fogalmam sincs, honnan van ennyi energiája a mozgáshoz a páromnak már gyanús is lett, mondván rajta nincs ennyi izom:) (ez egyébként nem igaz)

Ott ne hagyja már azz Örsöt!!! Velem ott mindig sokkal türelmesebb, mint a magánrendelésen, de komolyan. Kati te mikor mész hozzá legközelebb? és meddig tervezed, hogy dolgozol?

Üdv Emese!! febr. 5., húha, akkor lehet, hogy együtt fogunk szülni:) én 8-ra vagyok kiírva... első babával.

Magzatvízvétel miért? Minden rendben volt?
A munkahelyen mi történt? Én is aggódok egy kicsit a hétfő miatt, de közölték velem, hogy ha nem megyek vissza, akkor megcsinálhatom a melót TP alatt is. Akkor meg már inkább megcsinálom bent, mert a viszonyok amúgy meg rendezettek, csak annyit kértem, hogy ne kelljen helyszínre járnom. (uniós ellenőr vagyok:) )

Lányok én októberben kevés esélyt látok a tornára, de itt sűrűn itt leszek (pláne a jövő héttől). Viszont novembertől mindenképp számíthattok rám is a padmában!

Orsi

Kép
bjuti

hali!

üdv, Emese! én végigolvastam az egész 2008-as topicot (jó sokáig tartott:D), és amellett, hogy rengeteg infót gyűjtöttem, nagyon meg is szerettem őket. csak mivel nem írtam, ezért ők azt se tudják ki vagyok :) elég fura szitu... de remélem itt is lesz legalább olyan jó a társaság :)
a magzatvízvétel az afp miatt kellett? vagy csak a korod miatt csinálták meg? biztosan nem lesz vele semmi gond! biztos neked is mondták, hogy az afp mennyire megbízhatatlan. és annyi kismamit beparáztatnak vele, hogy az valami botrány :evil: de nézzük a jó oldalát, legalább tutira fogod tudni a baba nemét :)

Kati! nem akarsz bejelölni iwiwen, vagy legalább a nevedet elküldeni? :) ne bújkálj! :)

Eszter

Kép
sztocsi

Nem bújkálok, csak a mh-en la van tiltva a wiw :lol:

Szóval Fábián türelmes szokott lenni, már amennyier tud, de nagyon nem tetszik, h állandóan fáradt :x naggyon ki van facsarva :? kicsit bizonytalan vok vele kapcsolatban emiatt pont :?:

Soká megyek hozzá, mert a Csombó Szilvihez megyek afp utáni uh-ra, az ingyé van. Bakker 14 vót a 4D uh tegnap, ciki vót, mert aszittem 7 e, és csak 11 volt nálunk, de rendes volt, aszonta elég lesz ennyi.... :oops:

Ezt az évet tutu végig melózom, kiírnának már mostantól, de az kicsit túlzás lenn, jó lenne még januárban is dolgozni, csak félek a sok higéniailag nem rendezett ügyféltől :x

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kati!

hol voltál 4d-n? itt a bolgárkerék utcában (magzati diagnosztikai központ) "csak" 10e, és szerintem fantasztikusan szép képeket csinálnak! plusz az egész vizsgálatot megkapod dvd-n. mi már kétszer voltunk, és állítom, ez a legjobb minőségű gépek egyike pesten. ráadásul tőlünk alig 2 utcára van :D
majd a 30-31. héten is megyünk, akkor már állítólag nagyon babásak :)

képzeljétek, megvettem ma a babakocsinkat! használtan vesszük, kb féláron. bergon típusú, masszív járgány, lehet majd terepre menni vele! :) nagyon izgatott vagyok :)
és elkezdtünk kipakolni a leendő babaszobából, aztán festünk, és lehet berendezni! :) és már ki is néztem a kiságyat is, talán már jövő héten el is megyünk érte :)

Eszter

Kép
sztocsi

Szia ESzter!

Babakocsi óóó :D De jóóó, milyen színű? ;)
Mi is körbenéztünk ma és rájöttünk, hogy nem is tudjuk milyen elvárásaink vannak:) Ezért nagy egyetértésben abban maradtunk, hogy utánajárunk a dolgoknak és majd október végén végrehajtjuk a nagy projektet.

Orsi

Kép
bjuti

Orsi!

most komolyan megfogtál, vissza kellett néznem, mert nem ugrott be a kocsi színe... :) nem az volt az elsődleges szempont :lol: jaj, most meg majdnem elfelejtettem megírni... teljesen kész vagyok... szal szép sötétzöld kockás :)
majd ha már kézhez kaptam, részletesen beszámolok róla :)

Eszter

Kép
sztocsi

Sziasztok!

Voltam ma a dokinál. Szerencsére mindent rendben talált, vizelet negatív, méhszáj zárt, szívhang ok, vérnyomás jó, ja, és 1 hónapja nem híztam egy dekát sem :lol: ! Jól meg is lettem dicsérve!
Kicsit nagynak találta a méhet, de azt mondta, hogy ettől még nem biztos, hogy nagy a baba, majd a 30. heti UH-on leméri. Remélem nem egy óriásbébi növekszik a pocakban :shock: , szeretném hagyományos úton megszülni!
Már alig várom, hogy újra láthassam a picurt :D !

Szilvi

Kép
sziszó79

Sziasztok!

Visszatértem :D
Akkor ma Padma? 5-től van, ugye?

Eszter! A festéssel óvatosan, nehogy beszívd, azt hagyd a párodra!!! Kaptam én is dvd-t, e legközelebb, akkor a bolgárkertészbe meg, sztem :roll:

Gratulaa babakocsihoz :wink: csini lehet

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Szilvi: gratula a jó eredményekhez:) Szerintem tuti nem lesz semmi akadálya a normális szülésnek. Hát hány olyanról hallottunk már, hogy nagy babákat szültek természetes úton!

Akkor mentek ma tornázni? hm, irígykedek ám.

Én tegnaptól újra dolgozok. Hát mit ne mondjak, azért érzem a kényelmes napok után a napi 9 óra ülést. Remélem nem lesz semmi probléma.

Jó tornát és szép napot mindenkinek :D

Orsi

Kép
bjuti

Köszik:-) már én is dolozok, de csak 4-ig:-)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

sziasztok!

ok, akkor aki jön ma: találkozzunk a padma előtt 16:45-kor!

pápá

Eszter

Kép
sztocsi

oxi!!!! Én ott leszek

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Emese!

nem tudom van-e időd olvasni minket, de lenne egy kérdésem hozzád! te felfogadtad már hivatalosan is a Mecsér doktor urat? én csak múlt héten tettem meg, és eddig még nem esett szó a pénzügyekről. nem mondta, hogy akkor mostantól járjak a magánrendelésére (van neki egyáltalán?), vagy hogy ennyibe fog ez kerülni... de azért illene neki adni valamit, nem? vagy elég csak a szülésnél egy nagyobb összeget esetleg? te hogy oldod ezt meg?

van esetleg más hasonló szituban?

Eszter

Kép
sztocsi

Sziaztok!

Újra itt.
Kicsit kihagytam és nem válaszoltam semilyen kérdésekre sem eddig. Szóval magzatvízvételt azért javasolták és akkor már mondták hogy 34 éves vagyok azért is, mert találtak egy cisztát. Aztán az ultrahangon később már nem találták, 4 hét múlva eredmény. De mozgékony a baba, szerinte minden rendben lesz.

Sztocsi: Tegnap voltam a Mecsérnél és megvizsgált rendben talált mindent, aztán én meg (mivel szokás az orvsoknál pénzt adni szerintem ezért volt ez az érzésem) nézek rá, hogy olyan rendesen mosolyog mintha várna valamit vagy pontosan attól képzeltem ezt mert ugye van "zsebpénz".

Egyébként azért is választottam , mert mondta hogy ő már letudta a magánrendelőt, csak itt van meg a kórházban. Annyi volt a kérése vagy feltétele hogy ne karácsonykor és újévkor szüljek. Ez elvileg belefér bár nem tőlem függ. A bocsi a többiektől de nekem valahogy Hajdú olyan bizar kinézetű volt, Fábián meg mondta, hogy ő a magánrendelőben foglalkozik a várandosokkal.

Lakásvásárlás után, illeték fizetés előtt, munkahelyemmel megy a meccs hogy kirúgnak vagy nem, mert terhes vagyok, szóval nincs havonta vagy alkalmanti 7-10ezer mert ez dokifüggő ugye.

Ezen a héten esetleg csütörtökön ha az jó valakinek 10tól is van jóga.

Valaki akit esetleg a dokija már kiírt a munkaügyesnek adott le valamiylen papírt vagy csak a táppénzeset?

Emese
kemse

Szia Emese!

Én még dolgozok,így délelőtt nem tok menni jógázni. Hát, ez az, nekem sincs pénzem havi 10-15 rongyra plusz a sülési hpénz :cry: ez a bajom. Mi is most vettünk házat, most újítjuk fel, reménykedek csak, h eltudunk költözni a pici születése előtt, ami persze pénz függő

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Emese, ezt mondta neked Fábián?? Mi úgy indítottunk, hogy az Uh a magánrendelőben, vizsgálat az Örsön. Ehhez azóta is tartjuk magunkat.

A csütörtök 10 órai jógát én is néztem, mert azután 2 hetente dulával is lehet beszélgetni, de lehet, hogy ezt rosszul értelmeztem.

Én jún-szept. között TP-én voltam. Az Örsön a terhesgondozó tartott táppénzen, ami azt jelentette, hogy havonta mentem felülvizsgálatra és ott adták a papírt. Ezt kellett leadni a munkaügyesnek. Ezt mindegy mikor viszed, hó végén vagy következő hó elején. Legalább is az én helyemen mindegy volt.
DE: pont, ma kaptam egy mailt, hogy legyek szíves hivatalos formában bejelenteni, hogy kismama vagyok. De erről írok privit, ha érdekel.

Orsi

Kép
bjuti

Érdekel:-)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Bocsi, hogy beleszólok, de sztocsi, én 35 hétre szültem meg az Uzsokiban, nem vitték sehová a gyereket, bár jó súllyal született (2700 gramm, 52 cm), első nap inkubátorban volt végig, második nap már velem a baba-mama szobában, 4. nap besárgult és kék fény alá került, de 6. nap haza is jöhettünk. Szóval ha így adódik és előbb érkezik a bébike és okés vele minden (Apgar is 9/10 volt), akkor nem szállítják el sehová!!!

Kép

Kép
nusildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?