Zsiby uyge HSG-t akartál írni?
A gyerekággyal kapcsolatban szerintem kibírható van egy fórum a II.számú klinikasások élménye.. asszem.. ott szívesen válaszolnak a kérdéseidre
de amit én tudok mondani augusztusi tapasztalatokkal
csecsemősök szerintem normálisak voltak.. bármit kérdeztem elmondták (maguktól a 2.nap kaptunk "oktatást" a köldökápolás, pelusozás etetésről)
tejciproblémában is tanácsot kaptam , segítettek...
én fiam sokszor volt bement éjjel, mert besárgult, és így ők szórakoztatták.. az egyik nővérke még táncolt is vele.. és nagy szertettel beszéltek hozzájuk.. tényleg szóval elkaptam egy-egy pillanatot
volt egy "mumus"ként emlegetett nővér idősebb, és pont ő volt éjszakás, amikor 12re kellett mennem a fiamért akkor vették ki az szoli alól, de rosszul húztam fel az ébresztőt és késtem fél órát.. tiszta para voltam, hogy na most megkapom..
bementem kértem elnézéseket erre őő: ugyan már anyuka semmi baja kislegényke alszik...
vagy amikor nem evett a szoli alatt a cucliból akkor odajött egy másik, és segített.. egyetlen eset volt, amikor beszólt a nővér, hogy anyukák hát mér nem nyitják ki azt az ablakot? semmi baja nem lesz a gyereknek....
szóval én elvoltam...sajnos a mi szobánkban rossz volt a Wc zuhanyzó is tré volt, de én megoldottam átslattyogtam terhes patológiára..
szóval semmi baj nem volt az alkalmazottakkal..
Szülőszoba: 2 van, most már az egyikben van vajúdókád is.. jól felszereltek, szépen fel van újítva, van egy légkondicionált folyosó is, ahol lehet sétálgatni.. labda, hát bordásfal nincs de én nem is igényeltem
zuhanyzó, wc minden szobához..
viheted magaddal a kedvenc zenédet (csak ne Enya legyen, mert a könyökükön jön ki:o)) ))) én is szerettem volna, de aztán úgy alakult, hoyg Kata a szülésznő választott ki valamit.. mert van cd gyüjtemény )
először a vizsgálóba mész, apuka családtag akkor nem mehet be.. utána vajúdóba (asszem 6 ágyas) feltesznek ctg re és ha itt az idő, akkor mehettek át együtt a szülőszobára... (tumultus esetén)
mi egyből mehettünk 2 ujjnyi tágulással de párom még ment a cuccokért ha valakit érdekel szüléstörténet priviben elküldöm nem írom le...kalandos volt...
én szerencsés voltam, mert pont Gidai dr volt ügyeletben de többektől hallottam, hoyg ő nagyon hamar be szokott érni ha értesíted hogy itt az idő.. meg igazából a kitolásnál vannak ott az orvosok, addig a szülésznő van veled...tanítja a helyes légzéstechnikát, gyakoroljátok a nyomást stb stb... meg az az ember aki bemegy veled szülni
a végén mivel oktatókórház esélyes, hogy 20an lesznek bennt..
volt két fiatal srác, és az egyik odajött hozzám szülés után és feltett kérdéseket? A dr úr mondta neki, hogy talán az interjúvolást lehetne későbbre halasztani ....
varrás én belül is szakadtam, kinnt is, jól összevarrt pedig ficánkoltam reflexszerűen.. de kitartott... és nekem nem volt vele utána problémám!
ennyi!
az én személyes élményem..