Sziasztok,
én is Kistarcsán szeretnék szülni (szeptember 20 körül, ha minden igaz), és látom, itt tudunk tapasztalatot cserélni.
Nekem ez a második gyerkőcöm lesz, az első 2006-ban született, a Jánosban, kivételes helyzetben, mivel a szülészt gyerekkorom óta ismerem, családi barát, jó fej, közvetlen a kapcsolatunk, stb., és a lényeg, hogy teljesen megbíztam benne - de sajna már nem vállal szülést. Ő természetesen se pénzt, semmit nem fogadott el - viszont végig velem volt, stb.
(Egyébként a kórház ebben az esetben másodlagos volt, de nekem nem volt semmi gondom ott.)
Azért írtam le mindezt, mert most viszont kénytelen voltam váltani, és jól kipottyantam a kis biztonságos burkomból
.
Kb. félideig jártam a régi dokihoz, aztán muszáj volt keresgélni - bár komolyan gondolkoztam a hozzá járok gondozásra-ügyeletesnél szülök kombón.
Végül elég hamar ezt a kórházat választottam (jó közel van, tetszik a szülészet), viszont a dokikkal sokáig gondban voltam.
Nem igazán volt kedvem egy ismeretlenhez menni, magánrendelésen sokat perkálni, szülésért előre bemondott összeget fizetni, stb., valahogy nem tudnám magam rábízni egy ilyen hozzáállással nyitó orvosra (de nem megítélem őket, csak nem megy, na). És igazság szerint nem szeretném túlpörögni az egész terhesgondozás-szülés témát - viszont persze a max. biztonság fontos!
Lényeg a lényeg, végül Lőrincz Ildikóhoz mentem (Cseh Erika ajánlotta, mivel ő nem tudott már elvállalni), és jól érzem magam így, de azért kíváncsi vagyok mások tapasztalataira is! Pl. vajon mennyire lehet gond, hogy még nem szakvizsgázott? Eddigi beszélgetéseink alapján úgy tűnik, számíthatok rá.
nverka!
Láttam, te is hozzá jársz, esetleg írsz majd a tapasztalataidról?
Egyébként a régi dokim - bár helyettem nem dönthet - azt mondta, szerinte egy ügyeletes is maximálisan ellát, egy orvos sem akar komplikációt, tehát túlzottan ne aggódjak.
Bocs, hogy terjengős vagyok, csak jól körül akartam írni a szitut.
Jár még valaki hasonló terhesnaciban?
minden jót mindenkinek, holdbéli