Áfonya!
A kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán, az Újszültött részlegen, meg a kórház klubtermében vannak a "foglalkozások".
Szerintem a lényeg, vagy legalábbis mi ezért járunk (merthogy a párom is jöhet), hogy ismerkedjünk a környezettel, ne legyünk annyira elhagyatottak, mikor szülni megyünk, megtudjuk mit kell vinni/mit nem....
Minden szerdán délután van, egy turnus 4 szerdából áll (havonta).
Az egyes hetek programja:
1. Várandósság és a szülés
2. Gyermekágy
3. Szoptatás
4. A gyermekorvos és a védőnő szerepe az újszülött ellátásában
(a hetek felcserélődhetnek)
A program minden szerdán 15 órakor kezdődik, és ingyenes! Be kell jelentkezni (74/501-543 munkanapokon 10 és 14 óra között).
Mi eddig egyszer voltunk, akkor a gyermekorvos elmondta, hogy mit vizsgálnak a babán (és mutatott egy nagyon picike babát), milyen oltásokat kap, mire kell figyelni. Bemutattak egy rooming-in szobát, stb. Ezután a klubteremben elmondták (és ismertetőt is adtak), hogy kinek mikor milyen juttatások járnak, ezeket mikor/hol kell igényelni. És felajánlották azt is, hogy az egyedi esetekben is megpróbálnak segíteni.
Ezen a héten egy kicsit korábban kezdődik, mert aki szeretne annak lesz "babafürdetés". A mai program egyébként a szülőszoba lesz.
Én azt mondom, hogy nekem, mint első babásnak hasznosnak tűnik! Sok félelmemet már most megcáfolták...
Ha még érdekel valami, szívesen megírom (meg este már a mai napról is be tudok számolni)!
Egyébként mi ma megyünk a kórházba 4D UH-ra. Remélem szépen fog látszani a babánk!