Bernadett! Lehet, hogy akkor találkozunk! Szerdán töltöm be a 37.hetet. Pocaklakó meg majd csak jön valamikor, de nem igérem, hogy megvárjuk azt a két hetet, még elkezded a gyakorlatot.
Az orvosom: Zoboki Zsolt szakorvos. Időpontunk: november 15. Már csak három hét! Bár a babák csak 5 %-a érkezik a kiírt időpontban!
)
Swen! Aranyos vagy, hogy érdeklődsz. Sajna két hete csütörtök hajnalban arra keltem fel, hogy folyamatosan fáj a hasam, baloldalt, egész fent. Ez persze nem az első eset, úgyhogy elkezdtem amit mindíg: séta, zuhany. Ez általában segít, fél óra múlva vége a fájásnak. Kivéve most. Már egy órája éreztem, mikor felhívtam az orvosom, aki mondta, hogy menjünk be a kórházba. Ezután kezdett (szinte, hogy letettem a telefont) az alhasam fájni élesen, elég gyakori időközönként. Nagyon szenvedtem. Amikor az ügyeletes orvos meglátott, megkérdezte, hogy ennyire fáj? Mondom: Én ilyennek érzem. (Egyébként nagyon rendes orvos volt.) Ugyhogy a vajúdóba kerültem (megint) és kaptam a magnézium infúziót, illetve 3 napon át a tüdőérlelőt, ha a drágám mégiscsak ki akarna bújni. De hál' Isten a kicsi úgy döntött, mégiscsak bent marad még valameddig. Ekkor voltunk betöltött 34 hetesek. Protokol szerint 36 betöltött hétig tartottak bent, addig mindenfélekép meg kell próbálniuk benttartani a babát. Utánna már nem számít koraszülöttnek, és egy babánál azért ilyenkor már megvan a 2,60 kg-os súly is.
Ugyhogy azóta itthon vagyunk, jól vagyunk, remélem még legalább a 38 hetet megvárja Balázs.
Én nem igazán értem azokat, akik már 34-36 hetesen meg akarnak szülni. Legalábbis ez nekem nem teher. Sőt, néha egy kicsit szomorú is vagyok, hogy nemsokára már nem lesz pocak, és nem érzem, ahogy rúg, mozog, csuklik. Persze ne gondoljátok azt, hogy félek a szüléstől! Érdekes, de tényleg nem. És persze várom a babát is, hogy lássam, ölelhessem. Jó kis ellentmondás, mi?
Én egyébként Balázs mozgását 22 hetesen éreztem. Vagy legalábbis akkor mondtam biztosra, hogy ez már az. De először szülőknél ez még belefér. A védőnő, meg sokan mások már idegbeteget csináltak belőlem, mikor 16 hetes korunktól kezdve kérdezgették, hogy érzem-e? Komolyan, tiszta ideg voltam, hogy csak nincs valami baj a babával? Főleg, hogy utánna kerültem kórházba méhnyak-elégtelenséggel. Sajna nekem ekkor már a méhnyak hossza 1 cm volt, ami abszolút nem jó.
Anna! Tudom, kicsit megkésve, de gratulálok az esküvőhöz!
Vica! Nem baj, ha nem mész 4 hetente terhesgondozásra, de arra ügyelj, hogy a kiskönyvedben 4 terhesgondozás le legyen pecsételve, mert különben valamelyik támogatásra szülés után nem leszel jogosult! Ha érdekel melyikre, akkor utánnanézek, de nem jegyeztem meg.
Ja igen! Meg lehet próbálni időpontot kérni hamarabb is az apás szülés felkészítő tanfolyamra, de amikor én hívtam a hölgyet, akkor ő próbált a szülés várható időpontjához legközelebb eső időpontot adni. Aztán mondtam, hogy nekünk problémánk van, stb. és akkor így mentünk 32 hetesen.
És tényleg hazamehetünk három nap után, sőt ma voltam NST-n, meglátogattam a múltheti szobatársaimat, és ők mondták, hogy az egyik ikres kismamát, akinek kedden volt a császárja vasárnap haza is engedték!
Üdv mindenkinek!