Zita!
Te szerintem nagyon elnéztél most valamit! Egyrészt fogalmam sincs miért vagy ennyire ellenséges velem! Mint ahogy írtam mindenki döntsön belátása szerint.
Ferenczy dokiról. Én senkit nem akartam megbántani, és nem az ismerőseidet ítéltem el, bár úgy érzem ezt Te személyes támadásnak vetted. Ez a "Veled ellentétben az én ismerőseim..." kezdetű mondat pedig ne is haragudj, de elég nevetségesen hangzik már így önmagában is. Nekem legalább Veled ellentétben többéves személyes tapasztalatom van az említett orvossal. Neked milyen személyes tapasztalatod van vele? Hozzáteszem egy percig nem vonom kétségbe Ferenczy doktor hozzáértését, szakértelmét. Kiváló orvos. Szerintem is nagyon jó szeme van az ultrahanghoz, nekem is csimált már párat. Olvass vissza! De: az én benyomásom alapján akkor sem kedves és barátságos, és véleményem szerint, bár lehet hogy ez másnak esetleg nem számít annyira, egy terhességben ez igenis fontos szempont lehet. Egyébként ha egy kicsit is belegondolsz józan ésszel, gondolod hogy egyébként 7 évig hozzájártam volna, ha ennyire "nem jött volna nekem be?" Azért lehet itt néhány nőgyógyász közül válogatni a városban.
A kórház. Én nem értek egyet azzal amit írsz. Valóban, a magyar egészségügy nem áll a helyzet magaslatán, ez egyértelmű. De én másfelől közelítem meg a kérdést. Már elnézést, de miért én fizessek azért pluszban 25ezer Forintot, mert a kórház egy bizonyos pillanatban nem tud nekem anesztest biztosítani. Nem a kismama tehet arról hogy neki éppen akkor van szüksége EDA-ra, amikor az orvos nincs bennt. Elhiszem hogy az orvos messze lakik, de ez legyen a kórház megoldandó feladata ne a kismamájé. Persze, lehet más kórházba is menni, nem kötelező ott szülni. Ezért jó, hogy lehet választani. És igen, nem biztos hogy az EDA az egyetlen szempont egy kórház választásánál, bár ez is lehet éppenséggel egy nagyon fontos szempont. Főleg egy olyan nőnek aki nem bírja a fájdalmat és mindenképp azzal akar szülni. Nem biztos hogy egy megindult szülést csak úgy hozzá tudja majd igazítani az anesztes műszakjához. Különben meg úgyis fizet eleget az orvosnak, a szülésznőnek, a csecsemősöknek, nem biztos hogy azt a 25ezret a kisujjából tudja kirázni.
Nem vagdalkozni kéne kedves Zita hanem meghallgatni mások véleményét!
És igen, nekem bejön a Péterfy és az ottani orvosom.
És mindenkinek aki a Schöpf Méreiben szül, boldog babavárást, könnyű szülést és minden jót kívánok!
Tűzmanó