Szia Réka!
Igen régen jártam erre, mert nem mindennap olvasok, valószínû hogy emiatt maradtam le ennyire. De jó neked, hogy így meg tudod állni, hogy ne kérdezd meg milyen nemû lesz a babócád! Én is mindkétszer elhatároztam, hogy nem kérdezem meg, de mikor ott volt a lehetõség nem mondtam nemet rá. Bár az én babáim, ebbõl a szempontból szégyellõsek voltak, mert a lányom végig nem mutatta meg magát, a fiamról meg csak a 33. héten derült ki, hogy kukacos. Úgyhogy majdnem meglepetés volt.
Te hányadik héten vagy? Mozog már a babóca?
Hát igazából az apás szülés dologhoz nem tudok hozzászólni, mert az én párom nem vállalta a dolgot, velem anyukám jött be. Nem kellett semmi papír, vagy irat hozzá, viszont szerintem papucsot, kaját, innivalót feltétlenül vigyetek a párodnak. Csak egy sztori nem elrettentésképpen, de nekem a dokim mesélte az elsõ szülésemkor, hogy már a szülés végén tartottak amikor is, baba ki, apuka elájult, persze akkor senki nem ért rá vele foglalkozni, mire meg odáig jutottak, hogy vele is tudtak foglalkozni, már magához tért. Szóval ilyen is van.
Ha mégis bemegy, akkor már azzal segít, hogy ott van, de masszírozhat, vagy ha kihasználod a labdát, akkor tarthatja a hátad amíg ülsz a labdán. De igazából szerintem majd az adott helyzet dönti el.
Mosolygó fejecske : és ) egymás mellett
Katalin!
Én a saját páromból kiindulva, nem reménykednék, hogy megváltozik a véleménye, de sosem lehet tudni. Hallottam már olyat, hogy apuka bement, hogy csak a vajúdás alatt lesz bennt, és végül végig ottmaradt, és nagy-nagy élmény volt számára. De saját példámnál maradva, én amikor már rendesen vajúdtam (kb. 3 perces fájásokkal) kisétáltam a folyósóra a páromhoz, akkor Õ megkért, hogy inkább menjek vissza, mert nem bírja nézni, ahogy szenvedek.
Epidurál: BM-ben nem szívesen alkalmazzák, ha te szeretnéd, akkor elõre meg kell beszélned egy anesztes orvossal, hogy amikor szülsz bejön és beadja. De olyan nincs, (legalábbis nem jellemzõ) hogy valaki szülés közben gondol egyet, hogy szeretné és már kapja is. Nem tudom milyen esetben érdemes kérni, én mindkettõt természetes úton szültem és ki lehetett bírni. Persze te ismered magad, hogy mit bírsz ki, ez alapján érdemes elõre gondolkodni.
Na most jó sokat írtam, úgyhogy búcsúzom is mára
További jó pocaknövesztést nektek!
Sziasztok
Ancsa