Sziasztok!
Igaz , hogy nincs itt mozgás, de azért írok pár sort!
Másfél hete szültem Kecskeméten. Ne dőljetek be a Kismama magazin által keltett porkavarásnak! Amúgy is sok hülyeséggel tömi a kismamák fejét, de ez a tavalyi cikksorozat ez már kicsit sok sztem. Én utóbb, idén nyáron hallottam erről az egészről és akkor kerestem és néztem utána a neten az összes cikknek.
Közben tavaly nyáron már voltam bent a nőgyogyászaton 4 napot és az ott tapasztaltak alaoján sem nagyon értettem mit várnal még a kismamák pluszban!
Most sem csalódtam! Kedvesek és figyelmesek a szülészeten, a gyermekágyon és a roomingban is. Tudom, mert mindkettőben voltam!
A gond ott kezdődik hogy a sajtó amire az amúgy hormonzavaros kismama azonnal ráharap, belénk beszéli milyennek is kéne lennünk mint tuti kismamák, mi a jó nekünk és mit kell tűzön vízen át kiharcolnunk! Értem én, hogy ebből élnek és ezek az amúgy szimpatikus gondolatok azok, amiért az átlag kiamami megveszi a lapot.
De kicsit szálljunk már le a földre!
Nem leszünk mindig olyan fittek és gyönyörűek sem a terhesség alatt sem a szülés után mint az újságban.
Kicsi az esély, hogy a mi gyerekünk olyan nyugodt és mosolygós lesz mint a képeken, és belefog tartozni az átlagba, akikről az újságban írnak!
Készíthetünk szülési tervet mert olyan jó készülni a szülésre, de egy full problémamentes terhesség után is adódhatnak problámák. És akkor az újág által önbizalommal felvértezett az addig nagyon öntudatos kismamában egy világ omlik össze, hogy most akkor nem úgy alakulnak a dolgok és ő már " nem is ura a testének" Röhögnöm kell!
ÉS akkor nagyon okosan, mert megtanultunk szoptatni az újságból lekerülünk a gyermekágyra ahol még mindig túlteng az önbizalom, rájövünk, hogy ez egy kicsit más!
Bocsi a kitérőért, de ezt már régóta sztem volna "kiordítani" magamból! Én bojkottálom a Kismamamagazint!
Szóval, saját tapasztalatom, hogy Kecskeméten mindent megtesznek a szülészeten azért hogy kellemes emlékekkel távozon a kismama! A szülésznők akikkel én találkoztam kedvesek, segítőkészek, beszélgettünk (már ameggid tudtam) ha kérdeztem válaszoltak bármilyen kérdésünkre!
Nincs beöntés, borotválni borotválnak, de ez mindenkinek az érdeke. Én amúyg már úúútáltam a sörényem!:)
Szülés után a megőrzőben együtt lehet apa, anya, baba, szólnak, sőt rám szóltak tegyem mellre! A rokonságot pedig ide is felengedik!!!!!!!!!!!!!
GYermekágyas osztályon jól szervezett sztem minden! 1-2 nővér kivételével (akik vszínű alapból más beállítottságúak) mosolygósak, kedvesek, segítenek, ha kérdés van válaszolnak!
Két nap után roomingba mentem, oda is bejártak, segítettek. Csak mondnai kell, mert nem látnak a fejünkbe kedves asszonytársak!!!!!
Csecsemősök szintúgy normálisak! 1-2 kevésbé jókedéjű nővérrel találkoztam, de ők is segítenek ha szólsz hogy gondod van!
Amikor megkapod a babát mindent elmondanak, megmutatnak. Pelenkázás, köldök ellátás, etetés stb.
Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek a kórházat, csak meg kell tanulni némi alázattal lenni mások munkájával szemben is!
Főképp, hogy ők nap mint nap több tucat különböző ember többféle igényétt kell hoyg kielégítsék mosolyogva és jókedvűen!
Ági