2001.10.18 19:16
Szerző: Anonymous
Sziasztok, Mariann, Vjudit, Betti!
Nincs idõm mostanában mindennap netezni, de itt vagyok. Megpróbálom összefoglalni a tapasztalataimat, remélem bíztatóan fog hangzani a számotokra is! Én sem a Zachernál szültem az elsõt, ami szintán császár volt (engem olvastál a másik topicban, Mariann), második terhességem során a 20. hét tájékán sikerült a Zacherra rátalálnom, addig kerestem, kimondott igényeim voltak, mivel tudtam, hogy a második is császár lesz. A Zacher doktor úttörõje ennek a kímélõ módszernek, itt, az interneten is bemutatja részletesen (majd megpróbálom megtalálni, is megadom a honlapot) és a TV-ben is bemutatták egykoron a mûtétjét. Jelenleg õ a Péterfyben a nõgyógyászati osztály vezetõje, a Krasznai doktor vezeti a szülészetet, évenként váltogatják egymás közt a két osztály vezetését, hogy minden területen frissek maradjanak. Bevezetõleg annyit, hogy az elsõ vizit alkalmával elmondtam, hogy kb. mit szeretnék, és minden abszolút az én elképzeléseim szerint zajlott teljesen az utolsó percig, amennyire a szakmai dolgok engedték.
Az utolsó hetekben sem hív be többet a magánrendelõjébe, mint addig, tehát feleslegesen nem fog ötperces vizitekért pénzt leszedni senkirõl. Minden 'végsõ' uh és NST a kórházban zajlik, amiért nem fogad el semmit. Az NST-re külön rendelõ van a kórházban, ott adnak mindig idõpontot, aminek az eredményével mindig át kell menni a Zacherhoz és akkor ha kell, megnéz UH-n is (így került sor az én villám szülésemre is). Az utolsó egy-két hétben, ha minden OK, heti két NST van. Ha vidéki vagy, kérésedre befektet, vagy pedig bejársz továbbra is... ha minden OK, de döntöd el.
A kórházban úgy tudom, csak a fizetõs szobákba érdemes menni. A kétágyas 4000, az egyágyas (amibõl egy van) 6500. Csekket a végén kapsz, és utólag kell befizetni. Ha ilyen szobába akarsz kerülni, csak szólni kell a Zachernak elõre, intézi. A többi szobával az a baj, hogy kommunális a fürdõszoba, és állítólag katasztrofálisak az állapotok. A saját szobadba senki nem lép be kopogás nélkül, fogadhatsz látogatókat, még a nagyobb gyerek is bejöhet, nálunk ez döntõ szempont volt.
A mûtét a hagyományos császárral szinte összehasonlíthatatlan. Most nem részletezném, hosszú, de olyan, amilyennek ígérik. Én kb. 4 órával a mûtét után talpon voltam, egy picit szédültem de nem fájt semmim, elsõ perctõl kezdve velem lehetett a kislányom. Az elsõ éjszakára elviszik, ha akarod, de én nem akartam, nekem az volt jó, hogy ott van mellettem. Egyedül az volt kényelmetlen a lábadozásban, hogy a 160 centimmel nehéz volt az ágyra felmászni és leszállni róla, ilyenkor húzott a sebem. Pénteken szültem, kedden mentem haza, akkor kiszedte a kapcsokat, és csütörtökön még be kellett menni a rendelõjébe ahol soron kívül kiszedte a varratokat. Vidékieknek kérésre felszívódó külsõ varratokkal zár, így nem is kell visszamenni a hazamenetel után.
A mûtõben nagyon vidám hangulat uralkodott, nemcsak a nõvérek, de a Zacher is végig beszélt hozzám és mindent kommentált, abszolút részese voltam az egésznek. Férj/társ bemehet a mûtõbe is, és apuka láthatja el a babát rögtön szülés után.
(Szerintem a Zacher elég beszédes alkat!!!)
Minden nap bejött, hétvégén civilben beugrott amikor éppen ment az anyukájához ebédelni. Még rögtön mûtét után egyébként rákérdeztem, hogy van-e tarifája, amire azt felelte, neki nincs. Mi adtunk, varratszedéskor, ha valakit érdekel, mennyit, e-mailban megírhatom. Gondolom mindent elfogad...
Hát, most ennyire futotta, írjak még valamirõl? Egyébként pont ma öthónapos Emma, gyönyörû gyerek!!!!
Minden jót nektek!!!! Andi