2001.07.20 12:47
Szerző: Anonymous
SZiasztok,
Mar egy ideje olvaslak benneteket, de nem sok idom van irni. Most megis irnek par sort, mivel en is a MAv-ban fogok szulni, Kelemen doktornal.
25 hetes kismama vagyok, es szerencsere eddog problemamantesen zajlott minden. 29 eves vagyok, es elso baba. Kelemen doktorhoz ugy jutottam el, hogy unokanoverem, aki mellesleg az egeszsegugyben dolgozik, a Mavban szulte minket babajat Kelemen dokinal. Az elso veletlenel volt, ugyanis a sajt dokija, akihez vegig jart 9 honapig, a szulesnel cserbehagyta ( nem jott fel Balcsirol), es az ugyeleten akkor eppen Kelemen Csaba volt. Nagyon meg volt vele elegedve, hogy ahhoz kepest, hogy sosem latta elotte, vegig ott volt vele a szulesnel, fogta a kezet, stb.., es akarmelyik masik kismamaval beszelt, aki hozza tartozott, csak jokat hallott rola. Ezek utan persze mar a masodik babajat is nala szulte, es engem is hozza janlott be. Szimpatikus, korrekt doki, az elejen megmondja, ha nem tud valakit elvallalni, mert szabin lenne szulesnel. O az, aki videkrol is feljon, ha a betegenek megindul a szulese. En is vegigkerdezgettem a tobbi lanyt a halapenz ugyeben, de valtozo volt: van aki csak az elejen es szulesnel adott, van aki minden alkalommal. En havonta megyek hozza, es adok 2.000,- Ft-ot neki. Mindig idpontot kapok, es szolitanak, nem nagyon kellett varnom eddig, a legtobb fel ora volt, mikor epp varatlanul mutoben volt. Vizsgalati modszereirol: en meg a teherbeeses elott voltam nala, hogy tervezzuk a babat, akkor vett huvelykenetet. Legkozelebb 6 hetesen voltam nala, akkor mar csak ulrtahang volt. 8 hetesen kcisit vereztem, ezert soron kivuli ultrahangot csinalt, de szerencsere minden rendben volt. A 16 het korul volt eloszor mehszajvizsgalat ( de a 12. hetnel az ultrahangon is szepen latszodott a zart mehszaj, ugy is meg lehet azt nezni). A 20. heten meg megint vett kenetet, de ha ezt nem teszik maguktol a dokik, nyugodtan lehet kerni toluk.
Most tenyleg szabin van, de en ugy tudom, hogy 30-an hetfon lesz ujra. En is akkorra kaptam idpontot, es aznapra mar vagy 15 nev be volt irva, meg masnapra ia, tehat ne izgulj Chris, az augusztus 1-et biztos csak kb-ra mondtak.
Tehat en maximalisan meg vagyok elegedve vele, es hianyoznak belole a sztar allurok.., ami Herczeg dokiban azert mar megvan. Harsanyi doki csinalta a felidos ultrahangot a szuleszeten, de nekem nem volt nagyon szimpi. Osszecsapta a dolgot, meg sem mutatta a kepernyon a babat, amit Kelemen doki minig reszletesen mutogatott.
Egyeb vizsgalatok: nekem azt mondta a vedonom, hogy a ver es vizeletvizsgalatot o intezie, kuldozget is lelkiismeretesen ezekre, es az AFP-re is o kuldott, igaz, Kelemen mondta meg, hogy pontosan melyik nap vegyek le a vert. Nekem abban a rendeloben veszik le, ahol a haziorvosam van, ahol amugy is le szoktak venni, ha beteg vagyok.
En megkerdeztem Kelement, hogy hol vetessem le az AFP-t, azt mondta, dontsem el en, hol akarom, mert a MAV-ban is levehetik. Csak mivel ehgyomorra kell menni, es en eleg messze lakom a korhaztol ( 3/4 ora), a rendelo meg 10 perc, nekem is jobb volt ott. MOst voltam mult heten terheleses vercukor vizsgalaton, es az is jobb volt a kozelben, mert leveszik a vert, aztan itatnak veled valami cukros lottyot, aztan egy orat varnod kell, aztan ujra leveszik a vert, aztan megint egy ora szunet kaja nelkul, es megint leveszik. Tehat eleve 2 ora, es nekem jo volt, hogy kozben haza tudtam menni.
Vizeletet meg volt, hogy a vedono vette le es rogton megvizsgalta. O meri a sulyodat, vernyomasodat, verkeped eredmenyet, stb, es vele lehet megbeszelni egyeb problemakat is.
Egyenlore ennyi, elnezest, ha kicsit hosszu voltam, de remelem par embernek szolgaltam uj infokkal.
puszi mindenkinek
Vikoca