Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én két babát szültem a Margitban és alapjában véve jók a tapasztalataim. Szerintem a Margit kórház joggal pályázhatna az "anyabarát" jelzore, annyira komolyan veszik a terhesgondozást. Ez persze néha visszaüt, így lesz belole "befektetos" kórház.
A terhesgondozóban nagyon kedvesek és az Edit nevu szulésznonél senki sem tud jobban vért venni Kép
Az ultrahangos hölgy szerintem is nagyon szimpatikus.
Mindkét alkalommal Sóvágó doktornál szültem, akirol csak jót mondhatok.
A szülés elott még érdemes szerintem eljárni a tanfolyamra, bár nem voltam elájulva tole, különösen a szüloszoba-látogatásra, ami amellett, hogy élmény, nagyon hasznos is. Ott sok mindent megtudhat az ember arról, hogy az orvosa, hogyan vezeti le a szüléseket. Pl. van olyan doki, aki NEM ENGEDI az anyát az amerikai ágyon vagy a szüloszéken szülni!!!
A szülésznom legutóbb Mester Jánosné Ildikó volt, végtelenül kedves, türelmes, csak ajánlani tudom. Felhívta rá a figyelmemet, hogy jogomban áll kérni és megtagadni dolgokat (beöntés, borotválás, szülésgyorsítás, stb), de mindig elmagyarázta azt is, hogy mit miért javasol az orvos. Támogatott abban, hogy magam válasszam meg a számomra kényelmes vajúdási ill. szülési testhelyzetet, sot átmehettem az idoközben megüresedett amerikai ágyas szobába is, pedig ez neki dupla ágyhúzással járt. Szülés után pedig több órára magunkra hagyott minket a férjemmel és a babánkkal, csak néha-néha nézett be, mi pedig félhomályban, meghitten teáztunk.
A csecsemosökrol korántsem vagyok ilyen jó véleménnyel, bár azt hallottam, azóta kicserélodött a csapat.
Érdemes odafigyelni a szülés utáni bélmuködésre. Már bocs'! Ugyanis ha a második napon sem sikerül valamit produkálni, eloszeretettel adnak 2 hashajtó tablettát a kismamának. Minden baba f.s.tt, csak a mamáknál nem volt eredmény! Érdemes sok rostosat fogyasztani, bár a benti kaja nem bovelkedik benne, nagyon vacak.
Most így hirtelen ennyi.

Iboly
Iboly

Szia Meglepildi!
Sztanyikról csak jót tudok mondani. Egy kollégája (egy másik szülész,akit máshonnan ismerek) így jellemezte: "Tapasztalt szülész, jó kilinikus és KITÜNŐ EMPATIKUS KÉPESSÉGGEL rendelkezik".
Én a maszek rendelőjébe járok, de UH-ra, laborra mindig a kórházba mentem, illetve amikor eljött a CTG-k ideje, akkor az ő kórházi rendelési idejében mentem CTG-re is, így nem kellett kétszer egy héten odacaplatnom.
A kórházban minden nap meglátogatott, hétvégén is, és a srácokról is érdeklődött.
A szülés mint korábban írtam, menet közben lett császár, de a szülésnél is nagyon rendes volt, a kitolásnál, vagyis a próbálkozásnál végig ott volt, próbált segíteni, helyzetet változtatni, stb. A császár gondolom jól sikerült, semmi panaszom nem volt és nincs is, továbbá a műtét után nekem nem volt olyan kivezető üvegcsém, mint másoknak, ő valami modernebb módszerrel dolgozhat, de nem tudom pontosan mivel.
Minden kérdésre készségesen válaszol, csak kérdezzél jó sokat, mert magától viszont nem mond szinte semmit. Kicsit beszédhibás, de ez ne tévesszen meg, nagyon lelkiismeretes, megnyerő modorú ember.
Kérdezzél, ha valamire konkrétan is kíváncsi vagy vele kapcsolatban.
Ja, és egyáltalán nem fáj, amikor vizsgál!!!! Ez szerintem nagyon fontos és az empátiájára is utal.
Üdv.: Cicus

Hello Lányok!
Valahol valaki korábban a Musztafa doktor kapcsán írt egy kopaszodó, sötét hajú, sötét bőrű, alacsony dokiról, az ő neve Murshed Mohamed.

Valamikor a Margitos PIC-ről is írtatok. Erre a Margitban igen büszkék, de egy másik kórházban dolgozó PIC-es orvostól nem hallottam túl jó véleményt róluk. Az volt a gond velük, hogy bár PIC-nek hívják magukat, sem műszerezettségben, sem szakmailag nem elég felkészültek igazi PIC-es munkákra. És bár ezt tudják, szakmai büszkeségből bevállalnak olyan eseteket is, amikor jobb lenne a picit egy klinikai PIC-re átvitetni. Előfordult, hogy erre csak 4 nap után került sor és már késő volt. Persze lehet, hogy az első napon történő átszállítás se segített volna, de gondolom ilyenkor minden szülő azt gondolja, hogy ne az ő gyerekén gyakoroljanak.

A terhesgondozó tényleg szuper és a védőnő is. Hogy nekem ahhoz a Csöpi néni csecsemőshöz nem volt szerencsém...

Jó éjt!
Cicus
Cicus

sziasztok! 38 héten járok a Margitban a Lévárdi DR fogok szülni és ha sikerül sétállo epidural.Van itt valaki aki szintén DR Lévárdinál szül vagy szült? és Fájdalmas -e ez az érzéstelenités. Böveb felvilágositás kérnék. Köszönöm:dydy
dydy

Márti!

A kórházak, szülések .... topicban irt anya egy hozzászólást. Olvasd el,és örüljél Musztafa dokinak:_))))

Piglet
Piglet

Sziasztok!
Dydy! Nekem a Lévárdi adta be az epidurális érzéstelentést, és nem fájt. Egy pici melegség futott át a gerincemen, de egyáltalán nem fájt. És utána sem volt semmi problémám.

Cicus!
Pénteken voltam a Sztanyiknál először. Így mostmár látásból ismerős. Nagyon szimpatikus ember.
Te kettőt szültél nála? Egyszerre? És mikor?
Én most novemberre vagyok kiírva.
Végülis engem az érdekel főként, hogy szakmailag milyen ( ezek szerint jó!), és HA komplikáció lép fel ( Isten ne adja!), tudja-e hogy mit kell csinálni?!
Emberileg jó, ha kedves és empatikus, de különösebben én nem igénylem azt, hogy ha kell, ha nem ömlengjen, nyálaskodjon. És úgy látom, hogy a Sztanyik nem ilyen. Szerintem egy úriember. Nem? No, még ha eszedbe jut vmi róla, írhatod! Szia!
Meglepildi
meglepildi (meglepildi)

Sziasztok!
Dydy! Nekem a Lévárdi adta be az epidurális érzéstelentést, és nem fájt. Egy pici melegség futott át a gerincemen, de egyáltalán nem fájt. És utána sem volt semmi problémám.

Cicus!
Pénteken voltam a Sztanyiknál először. Így mostmár látásból ismerős. Nagyon szimpatikus ember.
Te kettőt szültél nála? Egyszerre? És mikor?
Én most novemberre vagyok kiírva.
Végülis engem az érdekel főként, hogy szakmailag milyen ( ezek szerint jó!), és HA komplikáció lép fel ( Isten ne adja!), tudja-e hogy mit kell csinálni?!
Emberileg jó, ha kedves és empatikus, de különösebben én nem igénylem azt, hogy ha kell, ha nem ömlengjen, nyálaskodjon. És úgy látom, hogy a Sztanyik nem ilyen. Szerintem egy úriember. Nem? No, még ha eszedbe jut vmi róla, írhatod! Szia!
Meglepildi
meglepildi (meglepildi)

Cicus!
Most olvastam egy régebbi hozzászólásodat, amiben írod, hogy ikerterhességed volt.
Mikor szültél?
Meglepildi
meglepildi (meglepildi)

Sziasztok!Többen írtátok ,hogy befektetös kórház a Margit.Ez azért van igy,mert a terhespathológia különálló részleg külön vezetővel(dr Pálffy).A Tb betegszám után fizet,tehát az az érdekük,hogy minnél több "beteg"feküdjön bent.Ha egy osztálynak rossz az ágykihasználtsága azt bezárják.Én is kétszer feküdtem bent banális dolgok miatt.
Bert

Szült valaki a Szép doktornál?Mit tudtok róla?
Tina

Bert!

Ez mostmár nem így van.., ugyanis megszünt a terhespathológia, mint különálló osztály! A terhesek felkerültek a szül. jobb oldalára, így együtt vannak a frissen szültek a terhesekkel. Lehetséges, hogy -számunkra banális okok miatt- sokszor befektettek elöbb, de valljuk meg öszintén, a gyerekemröl van szó és ha kis esély is van arra, hogy baj lehet, akkor ha kell 9 hónapig fekszem! De ez mostantól csak az igazán bajban levöknek "jár", ugyanis 14-15(!) ágy van a terheseknek fenntartva. Egy olyan kórházban, ahol annyi szülés van -ebböl következik, hogy terhes is ugyanennyi van- mint a SOTE klinikán, ahová az egész országból járnak szülni! És a legrosszabb az egészben az, hogy az, aki szigorú ágyban fekvö (vetélés gyanús, esetleg vérzik...) és a WC-re sem kelhet fel, le kell mondania a látogatókról, hiszen az osztályra tilos belépni...! Én is többször feküdtem bent, tiltakoztam is, de gyözött a józan ész. És igen csak zokon vettem volna, ha nem látogathatnak. (Nekem ui. sajnos feküdnöm kellett)
Verus
verus (verus)

Verus!Köszönöm a felvilágosítást!Mivel én tavaly szültem ott ezt nem tudtam.Az abortuszos betegek hol fekszenek?Annak idején velünk voltak a terhespatológián elhelyezve.Neked tényleg fontos volt bentlenned,ha szigorú ágynyugalmat írtak elö.Nekem egy 5 évvel ezelötti vesegyulladás miatt hétföi napon vettek le vért a 28.héten(nem volt semmi panaszom)a vért elvitték másik kórházba vizsgálatra.Két hét múlva jött meg az eredmény addig bent kellett feküdnöm.Semmilyen kezelést nem kaptam,egész nap lent sétáltam a növérek tudtával.Volt olyan nap amikor nem is hallgattak szivhangot stb.Az eredményem teljesen negativ lett.A baba egy percig sem volt ez miatt veszélyben és ezt végig tudtam.
Bert

Ritasol!
Nem tudok neked e-mailt kuldeni, mindig visszajon.

anya
anya (anya)

Bert, az abortuszosoknak meghagytak egy pár szobát/ágyat a terhespathológián...
Örülök, hogy nem lett semi baj/otokKép
Üdv:Verus
verus (verus)

Anya!

Mikor próbáltad?Ha azt írja, hogy a rytasol@freemail.hu átmenetileg felfüggesztve, vagy hasonló, azt nem kell komolyan venni.Az a cím megszűnt, de valami miatt nem képesek törölni.
Biztos, hogy jó helyre küldöd? (soltprint@matavnet.hu)

Tina!

Szép doktorról azt mondják "kissé" pénzéhes.

Ildi!
A barátnőm azt mondta, hogy jó a Sztanyik, de állítólag nagyon modoros, ami a beszédhibájából adódik. Azt mondják, szülésnél jó, ha az orvos néha kicsit keményebb. Milyen beszédhibája van? Feltűnő?Mert én nem vettem észre rajta semmit, igaz alig beszéltem vele, mikor Gergő született.
Viszont az is biztos, hogy akárhányszor bemegyek a kórházba és találkozunk, mindig előre köszön, minta felismerne.Pedig soha nem vizsgált, meg semmi, csak vizitelni jött.

Rita
ritasol

Ritasol!

a soltprint@matavnet.hu-ra kuldtem,es ez jott vissza:mailer daemon-nal jot vissza, de megprobalom meg1x.

anya
anya (anya)

Ritasol!

Ugyanugy jott vissza.
Az e-mail beallitasanal neked az SMTP- nel mi van beallitva,a freemail.hu?
Mert akkor azert van ez a ramazuri, ugyanis a soltprint@matavnet.hu-cimre kuldom,es a mailer daemon a freemail-rol jon vissza.:-))
jo, mi?:-)
az SMTP -hez a mail.matav.hu-t ird be,ha nem ez a gond akkor gozom sincs.

anya
anya (anya)

Szia Piglet!

Nem értelek benneteket! Elolvastam a Kórházak, szülések topikot, ahogy javasoltad, ahol egyetlen mondatot találtam, hogy ha lehet, akkor Gulyás doktor helyett inkább mást, és olvassam el a soha ne add fel topikot. Jó, azt is elolvastam. Jócskán sikerült fokoznia a kisbabám egészsége miatti aggodalmamat, kicsi szivem legmélyéig együtt érzek anya-val, de továbbra se értem, hogy jön ide Gulyás doktor. Jó, a neve sehol sem szerepel, talán anya nála szülhetett (?), de egy genetikai rendellenességet az orvos csak nem okozhatott?!?! Akkor most hol maradtam le agyilag???

Márti
Márti

Szia Meglepildi!
A Sztanyikhoz járnak az orvosnők is... Kettőt személyesen is ismerek. Eszerint szakmailag is jó! De szerintem is, korábban volt más gondom, azt is egyből orvosolta, több más előző dokival elentétben. Ha érdekel, írok emilt róla.
Aztán még korábban írtatok a Gócza Anikó szülésznőről. Nem nála szültem (sajnos), de egyszer beszélgettem vele és azt mondta a Sztanyikról, hogy "legjobb választás". Végülis nálam is volt gond, azért lett császár, tehát tudta mit csináljon. Illetve pl. az epidurálist nem ajánlotta, mert az ikreterhes méhem túlfeszült volt és emiatt fájásgyengeségre hajlamos, amit az epidurál tovább rontott volna. Szóval szerintem szakmailag sincs gond. Sőt!!!
És egyáltalán nem ömlengős. Ja, és több gyermekes családapa (azt hiszem 4 vagy 5)
Kérdezzél! Üdv: Cicus

Irtatok a terhes pathológiáról. Tavaly decemberben még megvolt, én is ott feküdtem. Szerintem nézzetek utána, hogy tényleg megszünt-e! Csodálkoznék.

Nem tudjátok annak a Margitos szülésznőnek a teljes nevét, aki magas, fiatal (max. 30), kedves, csinos, hosszú göndör, világos barna hajú, és azt hiszem Katinak hívják és talán két kislánya van. Nem nála szültem, de legközelebb szívesen megkeresném.
Köszi a segítséget. Cicus
Cicus

Márti!

Itt azért nem csak a genetikai rendelleneségről volt szó.:-((( Hanem sok egyéb másról is.
És való igaz anya nem mondta ki, de nekem valahogyan úgy tünt.

Piglet
Piglet

Szai Marti!

Nem a genetikai rendellenessegrol volt szo,ha elolvasod figyelmesen, az elejetol,kiderul vilagosan.
-kicsit tobb odafigyeles kellett volna,es nem rutinszeruen csinalni a dolgokat
-ugyerzem ki lehetett volna szurni...
De most mar "mindegy" a helyzeten nem valtoztat.
Bar hozzateszem,utolag okos mar az ember, de a nogyogyasz viszont meg o.

anya
anya (anya)

Piglet!

jok a megerzeseid!

anya
anya (anya)

Cicus!

Utánanéztem!Kép TI: édesanyám itt szülésznö és ez év májusa óta ez a helyzet. A szülésznö neve egyébként Sámsonné Kati.
Üdv: Verus
verus (verus)

Anya!

Hol kell beállítani azt a bizonyos SMTP-t?
Egyébként megkaptam az e-mail-t, a választ küldöm.
Rita
ritasol

Rita!

milyen levelezoprogramot hasznalsz?

anya
Oulook Express-nel:
megnyitod a levelezoprogramot
Eszkozok ful/Fiokok/Levelezesi/Tulajdonsagok/Kiszolgalok/Beerkezo levelek(POP3)-hez ird be:mail.matav.hu
Kimeno levelek (SMTP)-hez ird be:mail.matav.hu

Koszi a re-mailt
anya
anya (anya)

Szia anya!

Figyelmesen olvastam el, de mégegyszer elolvastam, hátha mégis elkerülte valami a figyelmemet. Sajnos most sem lettem okosabb... Kép
Miröl van szó, ha nem a genetikai rendellenességröl? Abból amit írtál, én harmadik olvasásra is csak azt értem, hogy a kisfiadnak genetikai rendellenesség okozza a betegségét.
Arra gondolsz, hogy nem csinált UH a családtervezési idöszakban? Nekem se csinált, és szerintem másnak se. Nem szokás tudtommal sehol. Ok, ha csinált volna, akkor észrevehette volna a myomát. Szerinted a myoma és a genetikai problémák összefüggenek?
Azt írod, hogy kiszürhették volna. A myomára gondolsz, vagy a genetikai rendellenességre? Az egyiket biztosan kiszürhették volna tényleg, a másikat fogalmam sincs, orvosi kérdés, és én nem értek hozzá, hogy egy ilyen betegség felismerhetö-e elöre. De ha kéthetente vizsgáltak a myóma miatt, akkor azért rád nagyon odafigyeltek, sokkal jobban, mint egy átlag kismamára. Ha fel lehetett volna ismerni, akkor azért igazán lett volna rá alkalmuk...
Biztosan szörnyen buta vagyok, de még mindig nem értem az összefüggést.

Márti
Márti

Márti!

Anya szerintem arra gondol, hogy a rendellenességet a két hetente végzett UH ellenére csak szülés után ismerték fel. Nem tudom, hogy ez a betegség milyen felismerhetõ tünetekkel jár, de ha szülés után (úgymond elsõ ránézésre) látszott rajta, akkor egy jó UH-nak is ki kellett volna mutatnia.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Örömmel olvasgatom ezt a topicot. Most 36 hetes vagyok, ha szült valaki a Béres doktornál örülnék ha megosztaná velem a tapasztalatait.

köszi Éva
Éva

Kedves Marti!

Nincs sok ertelme azon gondolkozni, hogy mi lett volna ha...de azert , hogy megertsd leirom neked.
10 ev telt el azota, hogy utoljara szultem a mostani szules ota aztiszem a szurovizsgalatok mellett azert lehetett volna vegezni egy alapos hasi UH.vizsgalatot,es akkor az is kiderult volna, hogy van egy myomam.
Azthiszem, nem kell tovabb kommentalnom.Szerintem senki nem vallatt volna ugy terhesseget, hogy tudja, hogy nincs rendben minden.(az UH.alapjan).Nem,a myoma es a genetikai rendellenesseg ket kulonbozo dolog.De mondjuk az is erdekes dolog hogy a tobbtucat UH.leletem mindegyiken az szerepel, hogy a meh elulso falaban helyezkedik el a myoma,aztan mikor csaszarnal megnyitottak es kivettek a fiamat utana derult ki, hogy nem is elol volt hanem hatul.
Meg is jegyezte a nogyogyaszom,hogy "ezt hogy nem lattak, hogy a meh hatso falaban van" Szokas??? hat ez szerinted szokas kerdese kell,hogy legyen????
Kiszurhettek volna a myomat is, es magzatviz vizsgalattal a genetikai rendellenesseget.
Mondhatta volna azt is, hogy nezze itt ez a myoma figyeljuk novekszik-e vagy sem, de azert a magam es a maga megnyugtatasa vegett nezzunk egy magzatviz vizsgalatot, hogy a kisbabajaval rendben van-e minden...En nem tudok mas fejevel gondolkozni! De azt most is mondom, hogy utolag mar okos az ember.
Szemmel lathato fejlodesi rendellenessegei is vannak, szivfejlodesi rendellenessege...ezt nem lehet UH.latni???? Vagy csak rutinszeruen vizsgaltak, ki tudja?

anya
anya (anya)

Sziasztok!

Hát én megkérdeztem egy orvos barátnőmet erről. Igenis a szívfejlődési rendellenességet kellett volna látni az UH-n, meg a miómát is.

Piglet
Piglet

Piglet!

A myomat eszrevettek az elso (12.heti) UH.-nal.

anya
anya (anya)

Sziasztok!

En meg nem szultem, de ha egyszer vegre osszejon a baba, akkor a Margitban fogok. Most is odajarok kezelesre, s remelem nem is kell onnan tovabblepnunk a sikertelenseg miatt. Na ennyit bevezetonek.

Eva! En a Beres dr.-hoz jarok, az o "betege" vagyok maximalisan meg vagyok vele elegedve es megbizok benne. Gondolom a kismamaival is ilyen, de milyen nala egy szules, azt nem tudom. Ezert szivesen vennem a mostani es a majdani szulesedkori tapasztalatodat, akar maganban is.

Mindenkinek boldog babavarast kivanok es remelem en is mielobb csatlakozhatom hozzatok!

Noemi
Noemi

Sziasztok!

Lehet, hogy kicsit Off-Topic leszek, de gondolom, hogy aki ott fog szülni, ahol én, az talán azon a környéken is lakik...
Szóval, tud valaki valami jó kismamatornát a III. kerület (Békásmegyer, Csillaghegy) környékén? A Margit kórházban heti háromszor 14 és 15 órától van kismamatorna. Hát, nem igazán látogatható munka mellett...
Érdekelne az intimtorna is, van valakinek személyes tapasztalata róla? Tényleg jó? Mennyire "intim" egy ilyen edzés?

Márti
Márti

Sziasztok!

Egy kis friss Margit kórházas tapasztalat, konkrétan Mousa Moustafa doktorról:

A elözmény, azoknak, akik esetleg nem olvasták akkoriban a Kórházak, orvosok... topikot:
Babavállalás elötti vizsgálaton dr. Gulyásnál voltam, nagyon kedves volt, (csak?) manuális vizsgálatot és rákszürést csinált, meghallgatott minden kérdésemet, és türelmesen válaszolgatott is rájuk. Amikor terhes lettem, visszamentem hozzá, bár akkor már hallottam róla egy-két negatív véleményt, de sürgös volt a dolog, és ö volt az egyetlen, akit ismertem. Megint nagyon aranyos volt, türelmes, stb. Ezek után a védönö mikor meglátta a nevét a papíromon, akkor azt mondta, hogy nem ajánlja, hogy nála szüljek, mert túl bizonytalan, és nehezen hoz meg esetleg életmentö döntéseket. Válasszam inkább Sóvágó vagy Mousa doktort. Teljesen elbizonytalanodva ide fordultam segítségért, mindkét orvosról csupa jót írtak/írtatok. Végül emberileg Mousa doktor tünt szimpatikusabbnak. Akkor most íme, az eddigi, híres, Margit kórházas terhesgonodzásom története:

Elsö nekifutás: Védönö elküld a terhesgondozóba. Jó, én el is megyek akkor, amikorra ö mondta. Kivárom a sorom, bejutok, kedvesen mosolyognak, és adnak egy idöpontot, hogy ekkor menjek vissza, és majd akkor foglalkoznak is velem. Kép

Második nekifutás, a terhesgondozóban kapott idöpontban visszamegyek. Várok, várok, várok. Kép Aztán felveszik az adataimat, megkérdezik, ki az orvosom. Elrebegem, hogy Mousa doktort ajánlották, de hát én nem is ismerem, nem is tudom... Erre az adatokat felvevö hölgy azonnal beírta az orvosa rovatba, hogy dr. Mousa. Annyit tett hozzá, hogy mikor lesz itt a doktor úr, akkor jöjjek majd vissza. Ezen kívül pisi, testsúly, vérnyomás, vérvétel, és kaptam egy idöpontot az ultrahangra.

Harmadik nekifutás: ultrahang. Két óra várakozás után bejutok. Kedves fiatal hölgy rámcsodálkozik, hogy mit keresek ott 10 hét 2 naposan, mikor az UH-t 12 hetesen kellene csinálni?!?! Mittudomén, engem küldtek... Jó, megcsinálja, talál egy cisztát, egyébként is korai volt még a vizsgált, visszarendel két hét múlva (tegnapra).

Negyedik nekifutás: Mousa doktor rendelési idejében a terhesgondozóban várok, várok, várok. Pisi, vérnyomás, testsúly. Várok tovább. Végül bejutok a doktor úrhoz, aki enyhén "hát maga hogy került ide" hangnemben megkérdezi, hogy van-e valami panaszom. Mondom nincs, erre néz rám várakozóan, hogy akkor mit keresek ott. Hát, elrebegem, hogy sok jót hallottam róla, úgy gondoltam, nála szülnék, ha elvállalna egy karácsonyi babát. Mosolyog, bólint, átnézi a leleteimet, megtalálja az UH visszarendelést. Megnézi a dátumot, és közli, hogy ne tegnap menjek, hanem ma, a terhesgondozóbeli rendelése végére érjek oda, én legyek az utolsó, és utána majd együtt átmegyünk, és ö csinálja meg az UH-t.

Jó, nem mentem el tegnap, elmentem ma. (Ötödik nekifutás.) Odaértem 9:30-ra, szokásos pisi, vérnyomás, testsúlymérés után 11-ig vártam, mindenkit magamelé engedtem, elvégre nekem azt mondta a doktor úr, hogy én legyek az utolsó. Bejutok, rámnéz, és nekem szegezi az ismerös kérdést, van-e valami panaszom. Mondom a választ: nincs. Erre lepecsételi és ideadja a kiskönyvem... Kép Mondom neki, hogy a hölgy, a terhesgondozó oldalon azt mondta, nem okés a vizeletem. (!!!) Na, erre kegyeskedett megnézni a papírjaimat, és közölte, hogy jó, akkor kér tenyésztést. Ha már belenézett a leletekbe, akkor meglátta az elsö UH papírt, rajta nagy betükkel a tegnapi dátumot. Számonkérö hangnemben rámkérdezett, hogy erre a vizsgálatra nem mentem el?!?! Nem volt ugye ott a másik lelet... Mondom nem, nem mentem el. Erre rámförmed, hogy miért?!?! Riadtan elrebegem, hogy mert ö azt mondta, hogy ma jöjjek, és majd ö akarja megcsinálni. Erre ilyen hogy találhatok már ki ilyen hülyeséget hangnemben közölte velem, hogy dehát öt várják a mütöben!!!! (Már bocsánat, nem én kértem, hogy csinálja meg ö az UH-t...) és ezzel a felkiáltással elhallgat. Most én erre mit mondjak???? Rémülten kinyögtem egy jó, én akkor most mit csináljak-ot, erre azt mondta, hogy ö ilyet soha többé nem ígér, hogy ö megcsinálja az ultrahangot, de jó, menjek vissza délután, vagy vasárnap délelött, akkor ügyeletes lesz, és megcsinálja. Keressem meg valahol a kórházban... Kép Kép Kép

Kifordultam a rendelöböl, szorongattam a kis cetlit, amin összeírtam a kérdéseimet, Életem Párja (aki szintén elcseszte velem hiába az egész délelöttöt) az arckifejezésem láttám majdnem frászt kapott, pláne mikor a vállára borultam és sírva fakadtam, azt hitte baj van a babával...

Szóval az eddigi mérleg: 12 hetes terhes vagyok, eddig 3-szor voltam a védönönél (egyszer elfelejtette, hogy megyek, és nem volt ott), és 5-ször (!) a terhesgondozóban. Ebböl kétszer voltam Mousa doktornál, egyszer se nézte meg még csak a torkomat sem. Legközelebb küldök neki egy SMS-t, hogy köszönöm, jól vagyok, nincs semmi panaszom. Kép 8 elcseszett fél nap, ebböl kettönek volt értelme talán. Annak is csak talán, ma kaptam meg az elsö vérvételem leleteit, kérdeztem a hölgyet a terhesgondozóban, hogy milyenek a leleteim, azt felelte, hogy a vérbaj tesztem (kölün kérésre fordította le az érthetetlen névröl!) negatív, és a vércsoporton A+. Köszönöm, de ezt én is tudtam... Kép

Mousa doktorra visszatérve, én tökéletesen megértem azt, ha egy nögyógyásznak sürgösen ott kell hagyni a rendelést egy mütét vagy egy szülés miatt. Ha egy szó nélkül elrohant volna, az se esett volna ilyen rosszul, de azt is el tudtam volna képzelni, hogy annyit mondjon, bocs, mennem kell. De az, ahogy beszélt velem, az a mód, ahogy (nem) foglalkozott velem, ahogy lerázott, nagyon rosszul esett. Teljesen el vagyok keseredve, mert ö az az orvos, akit ajánlott a védönöm, egy ott dolgozó nögyógyász hölgy, és jópáran itt a babaneten is. Most ha egy ennyire ajánlott orvos ilyen, akkor én már végképp nem tudom, hogy hova menjek, kiben bízzak, kihez járjak, aki úgy szól hozzám mint egy emberhez, és esetleg figyelmet is fordít rám és a babámra. Mert az, hogy jól érzem magam, még nem egy nögyógyászati diagnózis... Kép

Bocs hogy ilyen hosszú voltam, de olyan jól esett kipanaszkodni magamat...

Márti
Márti

Szia Márti!

Na, ne kenodj el!

Biztos, nagyon rosszul esett ez az egész, fenemód bosszantó már az is, hogy a fél életedet a rendeloben, terhesgondozóban kell eltöltened, mert hát, a kedves kismama úgyis ráér.
Nem akarom mentegetni a dokit, igazán lehetne egy kicsit kedvesebb, még akkor is ha netán épp rossz napja van. De egy dologban biztos vagyok: mivel még nagyon friss páciense vagy, nem feltétlenül emlékszik rád, ezért néz úgy, mintha a holdról jöttél volna. Ellenkezo esetben nem ajánlotta volna föl, hogy megcsinálja o az ultrahangot, hanem rábízott volna a szokásos hölgyre.
Egy barátnom majdnem orvost váltott, amikor az o dokija még harmadszorra sem ismerte meg a folyosón. Most meg ott tart, hogy legközelebb is nála akar szülni.
Gondolj arra is, hogy a várandós kismamák nagyon érzékenyek, mindent a szívükre vesznek (kérdezd csak meg a férjemet Kép ) Foleg ennyi várakozás után...

Szerintem adhatnál neki még egy esélyt...

Üdv és fel a fejjel

Iboly

ui. Arra a cisztára azért kérdezz rá.
Iboly

Szia Tina!

Én a Szép dokinál szültem 9 hónapja. Nálam egyáltalán nem volt pénzéhes! Sokat hívott be uh-ra, meg plusz vizsgálatokra a kórházba, mert vérezgettem az elején. Néhányszor próbáltam neki akkor adni, mert sokszor ciki volt a sok vizsgálat, szerencsére feleslegesen, de mindig elhárította. Képet ingyen csinált, Sõt a magánrendelõjében sem kért pénzt a videó felvételekrõl. Én a következõket tuti nála szülöm.
Nagyon szerettem a humorát, teljesen közvetlen fickó. Én szombaton szültem nála, amikor a nemtudom hánynapos ügyelete lejárt éppen, mégis rohant vissza hozzám egy esküvõrõl pucc-parádéban.
Nagyon bíztatott végig a szülés alatt. Amikor kontrollra mentem vissza, külön kijött a kocsihoz megcsodálni a leányzót, szóval nekem nagyon bejött.
Nem volt viszont szimpi Musztafa, pedig az elhalt terhességemet emergency annó neki kellett a Szép helyett megcsinálni, mert õ külföldön volt, szóval õ le se kakált, egy jó szava nem volt hozzám.
Összerúgta a férjem pl. az itt mindenki által magasztolt Anikó szülésznõvel, szóval mindenkinek más a jó orvos meg stb.

Kinek mi a tapasztalata Tûzkõ Nándorról?
És szült valaki a Tódor Éva szülésznõnél?

sziasztok
vickie
Névtelen

Kedves Márti!!

Ibollyal csak egyetérteni tudok!! A férjem csak at utolsó idökben kísért el a gondozóba, a körülmények miatt. Anyám szerint Musztafa idönként rosszabb, mint egy senilis vénember.., van, hogy a növéremet nem ismeri meg (föleg ha csak fél év múlva megy hozzá vissza!), aki évek óta hozzá jár. Hidd el, hogy legközelebb már jobb lesz. (itt a dokival való találkozásra gondoltam, nem a terhesgondozásra!) Esetleg kérdezd meg, hogy a rendelöjükben van-e UH? Lehet, hogy van és akkor egy csomó procedúrától megkíméled magad.

(OFF: megkaptam a leveledet, a hétvégén biztos lesz idöm válaszolni. De addig is: félreértettél, 4 szobás lakásunk van, abból másfél a miénk.)

Bízom abban, hogy ez volt a legrosszabb kalandod a kórházban. Csak türelem és sok idö kell a vizsgálatok átvészeléséreKép

Puszi: Verus
verus (verus)

Nekem a Györey volt nagyon unszimpi, lányok!

Engem is egyből letegezett, köszi ebből nem kérek.

Evelyn
Evelyn

Sziasztok!A Szép doktorról nekem is nagyon jó véleményem van.A kisfiamat nála szültem,nagyon türelmes volt velem a vajúdás alatt(kicsit hisztis vagyok meg hát tényleg nagyon fájt).Végig kedves volt,nagyon jó a kisugárzása nyugodt emberke.Mindenkinek ajánlani tudom.Szerintem se pénzéhes,attól függetlenül hogy elfogadta szülés után a borítékot,de szerintem ezt minden orvos megteszi.Amikor ultrahangra vártam egy kismama megkérdezte az egyik orvost/a nevét nemtudom,magas ,öszes, jóképü/hogy szülhet e nála?Az orvos ezt válaszolta:hát ha van önnek erre HETVENEZER!!!!forintja?Jó mi?
Beáta

Sziasztok!

Köszönöm a biztató és vígasztaló szavakat, igazán jól esik ilyenkor az együttérzés. Voltunk pénteken délután a kórházban, kb. egy óra várakozás után elö is került Musztafa doktor, és meg is csinálta az ultrahangot. Akkor már nem volt goromba pokróc, inkább csak nagyon fáradtnak és végtelenül kimerültnek tünt. Nem nagyon mutogatta, hogy mi micsoda, de adott a babáról 3 képet is. Amikor végeztünk, a férjem megkérdezte, hogy nem akarom-e feltenni a kérdéseimet. Én (enyhén gonosz kismalacos) nem-mel válaszoltam, erre Musztafa doktor rámnézett várakozóan, hogy akkor most mi van, úgyhogy gyorsan hozzátettem, hogy nem akarom feltartani vele, nem olyan sürgös - fontos egyik sem. Erre azt mondta, hogy akkor tényleg halasszuk inkább a legközelebbi találkozásra, mert nagyon zürös napja volt, és még most is ketten várnak rá a folyosón.
Azon gondolkozom, hogy érdemes lenne-e legközelebb a magánrendelöjébe menni, mert tényleg van néhány dolog, amit feltétlenül meg szeretnék beszélni vele. Talán ott nem kellene annyit vártni, és talán ideje is jobban lenne rám... Talán...

Iboly! Arról, hogy a kismamák úgyis ráérnek, a védönövel való beszélgetésem jutott eszembe. Én morogtam, hogy a Margit kórházban du. 2 és 3 órakor van terhestorna, ki tud akkor odamenni?!?! Erre a védönö azt mondta, hogy a kismamák 99% nem dolgozik. Ezen teljesen ledöbbentem, erre azt a magyarázatot adta, hogy van, aki már eleve munkanélküli volt, vagy GYES-en van még az elözö babával. Aki dolgozott a teherbeesés pillanatában, azt meg vagy kirúgták, amint megtudták, hogy babát vár, vagy elmenekült táppénzre, hogy nehogy kirúgják. Akkor nem értettem, hogy miért kell kirúgni vagy elmenekülni a kirúgás elöl, de mostmár világos. Melyik munkáltató türi azt el, hogy heti 2-3 napon órákat legyen távol a dolgozó, mert örökké rángatják valahova... Kép
Az biztos, hogy a kismamák nagyon érzékenyek, régebben megvédtem volna magam, visszagorombáskodtam volna, vagy kikértem volna magamnak a hangnemet, de biztos, hogy nem bögtem volna.
Esélyt adtam neki még egyet, elvégre mindenkinek lehet rossz napja, úgy gondoltam, hogy eddig kettö, ha harmadszor se foglalkozik velem érdemben, akkor keresek egy másik orvost, egy olyat, aki legalább megvizsgál, meghallgat, és válaszol a kérdéseimre. Ha mást nem találok, visszakullogok Gulyás doktorhoz... Kép
A cisztára rákérdeztem, mikor befejezettnek tekintette a vizsgálatot, erre megnézte még azt is (ha nem szóltam volna, nem nézi meg!), és azt mondta, hogy felszívódott nyomtalanul.

Verus! Remélem tényleg jobb lesz legközelebb, de nem értem, hogyan képes nem megismerni, ha a kezében van a kiskönyvem...
Egyébként az egész terhesgondozásban az dühít, hogy amellett, hogy örökké oda kell mászkálnom, mégsem érzem azt, hogy megnyugtatóan foglalkoznának velem. Dr. Mousza a leleteimet se nézte meg, vizelet-tenyésztést se kért volna, ha nem szólok, és a cisztámat se ellenörizte volna. Ok, nem hiányzik a babának a macera, de azért engem megnyugtatna, ha legalább a leleteimet megnézné rajtam kívül más is, netán idönként megvizsgálnának, és tartok töle, hogy ha neadjIsten bármi baja lenne a babának, azt a sok adminisztráció közben senki észre nem venné... Kép
Ráadásul ma a férjem bevitte a tenyészetet (merthogy én ma reggel aztán végképp nem tudtam volna ellógni), valamikor a héten be kell menni a leletekért, aztán gondolom a leletekkel el kell menni az orvoshoz, közben szerdán vár a (kötelezö) fogorvos, és a háziorvoshoz se mentem még el. Lassan tényleg kirúgnak a sok lógás miatt... Kép

Márti
Márti

Márti!
Kitartást kívánok és elnéző főnököket!
Én szerencsésebb helyzetben voltam, mert itt a lakóhelyemen havonta egyszer kellett megjelennem a terhesgondozóban, itt csak vizeletet néztek, meg súlyt mértek, mivel látták a kiskönyvemben, hogy rendszeresen járok az orvosomhoz. A magánrendelőjébe jártam, ami szerintem mindenképpen jobb, ahogy Te is írtad, ott minden kérdésedre türelemmel válaszolnak, nincs zavaró körülmény, sürgető betegek, szülés, műtét. De persze ennek anyagi vonzatai vannak, nem is kevés.
Ha a vizeletproblémád megoldódik, akkor talán jobb lesz a helyzet, elég lesz havonta járnod a terhesgondozásra, meg persze a kötelező UH-ra.
Még egy dolog! Ne várd el egyelőre, hogy mindenre emlékezzen az orvosod veled kapcsolatban! Nem védeni akarom őket, de tényleg lehetnek zűrös napjaik. És ne hagyd magad, követeld szépen, szerényen Kép hogy igenis vizsgáljon meg, és emlékeztesd mindenre akár 3x is, ha kell! Szóval csak keményen, a babádról van szó!
Én egyébként a hetedik hónapig dolgoztam, de már máshol is írtam, hogy a munkahelyemen 100%-ig toleránsak!
Minden jót Nektek!
Üdv: Judó
Judó

Szia Judó!

Én igazából nem azt vártam, hogy emlékezzen rám, hiszen tudom én, hogy nem én vagyok az egyetlen betege, csak azt, hogy ha már a kezében van a kiskönyvem, benne az összes leletem, akkor tegye meg, hogy beleolvas...
Nekem sajnos a lakóhelyemen van a védönö, a kórházban a terhesgondozó, + a nögyógyász, és akkor a körzeti Doktor Bácsit és a fogorvost még nem is említettem... Mindegyikhez menni kell, pedig sok helyen átfedi egymást a tevékenységük szerintem.
Azt megértem, ha egy dokinak zürös napja van szakmailag, vagy éppen rossz kedve emberileg, de szerintem az ö szakmájukban ez nem mehet(ne) az alaposság rovására, és akármilyen rossz napja is van, nem kellene _ennyire_ pokrócnak lenni.
A bajom az, hogy nem akarom pl. követelni, hogy vizsgáljon meg, ha ilyenkor nem szokás. Nem olyan nagy élmény az, ha "túrkálnak" az emberben, gondolom, hogy a baba se örül neki, ha piszkálják. Elsö baba lesz, nem ismerem a szokásokat, de ugyanakkor nem vagyok nyugodt, mert úgy érzem, nagyon felületesek. Szóval gözöm sincs, mire kellene emlékeztetni, mit kellene követelni. Amiröl tudtam (vizelet, ciszta), azt szóvá tettem, de ki tudja, mi minden lehet, amiröl én nem tudok?!?! Kép
Szerencsére az én fönököm is nagyon kedvesen áll a kérdéshez, azt mondta, hogy a baba az elsö és a legfontosabb, az életben az egyetlen igazán fontos dolog, az egyetlen, aminek tényleg értelme van, úgyhogy ha bármi van, menjek nyugodtan, és ha kicsit is rosszul érzem magam, akkor maradjak otthon, vagy késsek el bátran. De már néha úgy érzem, visszaélek a jóindulatával...

Márti
Márti

Szia Márti!
Igazad van! Mivel első baba, honnan lenne rutinod?
A sok vizsgálat is persze lehet felesleges, de mikor most mentetek UH-ra, én rögtön a cisztával kezdtem volna, hogy amikor néz téged, azt is rögtön nézze meg.
Írtad, hogy bizonytalan vagy, hogy maradj-e, vagy menj vissza a másik dokihoz. Nem tudom mit tennék, de az is fontos, hogy nagyon megbízz az orvosodban. Nehéz dolog. Talán ha legközelebb egy nyugodtabb időszakban elkapod a dokidat, fejtsd ki, hogy miben vagy bizonytalan, és talán finoman utalj rá, hogy kezdő vagy, és biztatást vársz tőle, és főleg megynugtatást! Hátha egy hullámhosszra kerültök, és megérzi a bizonytalanságodat, és segíteni fog! Mindenesetre nagyon drukkolok Neked!
Akkor Te is jó helyen dolgozol!
Körzeti dokihoz miért kell menned? Fogorvos remélhetőleg csak egy alkalom. A védőnő sem kötelező minden hónapban, ha jól tudom elég négy pecsét, és megkapod a szülési juttatást. Az egészségedre úgyis a terhesgondozóban vigyáznak.
De az is lehet, hogy most másképpen van, én már lassan négy éve szültem! Kép
Szia: Judó
Judó

Szia Judó!

Én nem tudom, melyik pecsétböl kell a 4, mert pecsétel a védönö is, és a nögyógyász is minden megjelenésemet beírta a kiskönyvembe, utána odaírta, hogy panaszmentes vagyok, és lepecsételte. De a 9 (na jó, 8) hónap alatt a 4 megjelenést nem is sokallanám. A terhesgondozóba elvileg július 7.-re hívtak vissza AFP-re, e szerint egy hónapig nem kellene menni, de ma be kellett vinni a tenyészetet a vizeletemben hemzsegö baktériumok miatt, és mához egy hétre be kell mennem a leletért. Utána persze a lelettel majd irány megint az orvos. Kép
A körzeti orvoshoz a kiskönyv Belgyógyászat rovatával kell mennem, oda is kell a pecsét, mint a fogorvosi rovathoz. Sajnos a fogorvos se hiszem, hogy egy alkalom lesz, mert eléggé rosszak a fogaim. Bár most nem tudok róla, hogy lenne lyukas fogam, de az én számba fogorvos még soha nem nézett úgy, hogy hibát ne talált volna. Kép

Márti
Márti

Szia Márti!
A terhesgondozói pecsétből kell minimum négy ahhoz, hogy az anyaságit majd a szülés után felvegyed. Majd az utolsó terhesgondozáskor adnak egy hivatalos igazolást is. Én a terhességem alatt egyszer sem voltam a háziorvosomnál, de nem is mondták hogy mennem kellene.
Az én könyvembe is egyébként elöször a Sztanyik doktort írták, mint kezelőorvost, de aztán orvost váltottam és ezzel már senki nem foglalkozott, hogy elsőként kinél voltam. Én a Tombor doktort választottam végül, és egyáltalán nem bántam meg.
Katamama
Névtelen

Márti!

A nögyógyász és itt a Margitban, a gondozó pecsétjéböl kell 4. De ezt a szülésig be fogod szerezni.Kép A védönöhöz pedig elég, ha mindegyik trimeszterben mész. Öt igazán nem kell sürün látogatni. Ha minden Ok veled, akkor a t.gondozóba elég csak havonta 1x menned a 24. hétig.(Az orvoshoz szintén!) Egyébként tényleg nyugodtabb, ha a magánrendelöjébe mész. (Bár nem tudom, hogy most mennyit kér..) A többi orvost is elhalaszthatod pár hétig, már ha nem akarsz ennyit mostanában orvoshoz rohangálni. (Ugye tudod, hogy most nem kell fizetned a fogorvosi ellátásért?! Persze ez csak az SZTK-ra vonatkozik..)
Kitartás! Üdv: Verus
verus (verus)

Szia Márti!

Háziorvoshoz, fogorvoshoz csak egyszer kell menni és nem lesz már ilyen gyakori a terhesgondozás sem. Minden 6-os végu héten szuri, minden 8-as végun UH. Aztán a 36. héttol kell hetente CTG-re +terhesgondozásra menni.
Én az elso babámat külföldön szültem, akkor vizsgáltak meg manuálisan, amikor megállapították a terhességet, utána a 39. hétig semmi. Egyszer vettek vért és ultrahangra csak akkor kellett mennem, amikor volt egy autóbalesetem. Ehhez képest a Margitban agyonvizsgálják az embert. (Szerintem, nem baj, de hallottam már olyat, akinek nem tetszett.)
Ja, várandós kismamát nem rúghatnak ki. Törvény van rá! Ez jó, nem? Kép

Üdv
Iboly
Iboly

Sziasztok!

Kedves Katamama és Verus! Az egyetlen hely, ahol eddig nem pecsételtek a kiskönyvembe, az a Terhesgondozó... Kép
Egyébként emiatt nem aggódok, karácsonyig (akkorra várjuk a babát) akármilyen pecsétböl is lesz nekem négy. Kép Kép

Verus! Azt hiszem, tényleg megpróbálkozom a magánrendeléssel, az úgyis sokkal alkalmasabb idöpontban van. Inkább fizetek, de ne rabolják az idömet feleslegesen, és figyeljenek rám tényleg.

Iboly! A háziorvoshoz úgyis kell mennem jogosítvány ügyben, úgyhogy azt elintézem egyúttal, a fogorvos fontosságát pedig belátom. De remélem, hogy a terhesgondozó tényleg lazít kicsit a pórázon, mert azt már nagyon unom, a végtelen várakozással, a pisi-testsúly-vérnyomás belépövel, és a jéghideg müanyag székekkel együtt. Az agyonvizsgálást elviselném, ha úgy érezném, hogy jaj, de alaposak, vigyáznak és figylenek ránk, hurrá. De sokkal inkább úgy tűnik, hogy csak a darabszám a fontos, az alaposság nem. Nagyon felületesnek érzem az egészet. Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Hasonlóan rossz tapasztalataim vannak a terhesgondozóról. Veszettül fontos nekik a terhesség allat 2 x, egyeseknek 3x is a terheléses vércukorvizsgálat, de gyanítom csak azért mert valaki vagy valakik a kórházban erröl tanulmányt írnak és kell az adatanyag. A terhességi cukorbetegség legelsö jele lenne, hogy cukor jelenik meg a vizeletben, de erre nem kiváncsiak. Én 3x voltam ott, ebből 2x vittem is otthonról pist, de soha nem kérték. Fölöslegesen cipeltem. Inkább szúrnak, mert az drágább!?

Nekem sem pecsételtek soha. Kezdetben iszonyu kevés volt a vasam, ezért egy következö vérvétel alkalmából kértem nézzék meg. Lazán közölték, hogy ez nem kívánságmüsor és csak azt nézik amit az orvos kiír. Rákérdeztem nem dolguk-e a normálistól eltérö eredményeket figyelemmel kísérni. Flegma vállrándítás. Egyetlen valamire való nöci van egy szöke kedves arcú, mosolygós és türelmes növér, olyan 35-40 közötti lehet. A többi dráma. Utálattal megyek oda, csak ha muszály, mert a vérvételt, vizeletet már a háziorvostól kérem. Itt ugye az kívánságmüsor. Megáll az eszem.

Adri
Adri

Szia Katamama!
Most olvastam, hogy a Sztanyikról váltottál a Tomborra. Én a Sztanyikhoz járok, de néha elbizonytalanodom, bár igazából csak pozitívat tudok róla mondani. Elmondod, ha nem személyes, hogy miért hagytad ott?
Köszi, üdv.: Cicus
Cicus

Sziasztok!
Márti: Bocs tényleg nem a terhesgondozó pecsétel, de nálam a terhesgondozó és az orvosi vizsgálat mindig egy időbe esett (mindig kedd délután 2-re mentem)és a nővérek a terhesgondozó szobából vissza sem adták a könyvemet, hanem egyből átadták a rendelőbe a Tombor dokinak. És tényleg a doki pecsételte és írta alá a végén.
Cicus: A terhességem kicsit későn derült ki, amikor is mentem a rendelőbe, akkor még nem volt orvosom, mert saját nőgyógyászom ugyan van csak éppen Szegeden, akihez évente egyszer elmentem vizsgálatra, de hogy kiderült a terhességem úgy voltam vele, hogy inkább itt választok a Margitban. Nekem senkit nem ajánlottak, egyedül a Pálfy főorvosról hallottam rosszakat (durva, és csak a fiúgyerek a gyerek), tehát azt tudtam hogy ő nem. Akkor éppen a Sztanyik rendelt, és volt egy két kérdésem amire úgy válaszolt hogy még azt is megbántam hirtelen hogy egyáltalán elmerészkedtem orvoshoz.(a párom kint várt és neki egyből azt mondtam, hogy a kutyánk állatorvosával lehet hogy többet tudtam volna beszélni a pocakomban lévő csöppségről)Sztanyik doktor küldött el a védőnőhöz, akivel megbeszéltem a problémáimat és kértem hogy ajánljon orvost a Margitban. Ő mondott három nevet, elmondta ki mikor rendel és aki a lehamarabbi időpontban rendelt őhozzá mentem. És meg is maradtam nála. A Sztanyik doktort azóta sem láttam. Talán még az sem tetszett, amilyen arcot vágott amikor megtudta hogy egy újabb paciense lenne. "Na egy újabb..." és ez az arckifejezés végig látható volt a vizsgálat során. De lehet hogy eleve azt akarta elérni, hogy mást válasszak, ne legyen egy problémás kismamája. (A terhességem elején, mivel nem tudtam róla, jártam Afrikában és szedtem malária elleni gyógyszert, illetve a teherbeesés előtt egy hónappal kaptam sárgaláz elleni injekciót.)
Lehet hogy ha ez nem lett volna, akkor másképpen viszonyult volna hozzám. Tehát ha Neked pozitiv véleményed van róla, akkor nem érdemes váltani.
Sziasztok Katamama
Névtelen

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?