Hali!
Kicsit eltűntünk, de nagyon jól vagyunk.
Kata rengeteget gyarapodott mióta hazahoztuk a kórházból, kb. 1 kilót 3 hét alatt.
Van olyan éjszaka, amikor 3 óránként eszik, de tegnap pl. 1/2 7 kor vett este, majd hajnali 3/4 3 kor. Tehát eléggé változó a dolog. De nem lehet panaszom.
Pénteken hirtelen 39 fokos lázam lett, de a védőnő azt mondta tejláz (3 héttel a szülés után?), bár lehet, hogy igaza volt, mert másnapra már semmi bajom nem volt.
De lehet, hogy nem volt igaza, mert a férjem is belázasodott vasárnapra, ugyanúgy 1 napra. Lehet, hogy csak szimpátia tejláz:
Ildisz,
Hát a Vida féle varrás után nekem nem fájt egyáltalán semmi, ezért nem is tudok nagyon tanácsot adni mit is lehet csinálni. Most a szülés után kb 2-3 napig érzékenyebb volt az ágyékom a szakadás és varrás miat, de szerencsére az hamar elmúlt.
Remélem Neled is hamar rendbejön, pihenj sokat!
(néha egyébként a felszívódó varratok nem szívódnak fel, hanem kilökődnek és amig ez nem távozik addig fáj, azt mondják)
Én a helyedben visszamennék, vagy legalább beszélnék telefonálnék a Vidának, hátha tud segíteni, vagy megnyugtat, hogy ez teljesen normális.
Én mellszívót nem vittem be egyik szülésnél sem, de gyakran cicire tettem a kölköket (illetve amikor eljöttünk a kórházból még nem volt tejbelövelésem). Azóta sem használtam, mert a gyerek igényeihez beállt a tejtermelésem, csak arra figyelek, hogy rendesen egyek.
Persze, ha valakinek nincs elég teje, akkor lehet fejéssel segíteni a dolgon, de ez szerintem nem 3-4 nap alatt derül ki.
Mikró egyébként van, tehát ott is lehet szerintem sterilizálni.
Egy régi kérdés volt, hogy ki mit eszik szoptatás alatt. Én kerülöm a K betűs ételeket, illetve a nagyon paradicsomos dolgokat. de ezek engem is puffasztanak, illeve hascsikarást okoznak. Én azt a teóriát fogadtam el, hogy ami a mamát bántja az a babát is, és ami nem az a bebát sem. Eddig ez nekem bejött.
Kellemes pocakosodást!
Drukkolok a mindjárt szülőknek!
Böbe