Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !
Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kiván
Viki&Zétény Kép

viki28

Sziasztok!
MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!
Gyöngyi és Anna
bgyöngyi

Sziasztok!

Boldog Újévet kívánok mindenkinek!
Csajok hova lett mindenki??????????? Holnap megyek a kórházba ctg-re kiváncsi vagyok. Meg a lesz Uh is és gondolom a doki meg is vizsgál.
rozi79

Sziasztok!

Boldog új évet kívánok én is mindenkinek!
Én azért tűntem el, mert nem volt gépem. A párom javítgatta.

Rozi! Én is ma voltam ctg-n. Tiszta őrültek háza volt bennt, ráadásul a ctg-t meg kellett ismételni, mert egy mozgásnál Emilke szívhangja leesett. A doki a lelkemre kötötte, hogy a jövőhéten még ne szüljek, ezért a homeós bogyókat sem merem addig elkezdeni szedni..

Ma elintéztük a köldökzsinórvér levételhez a szerződést is. Kaptunk egy hatalmas hűtőtáskát a szettel. Így 4-re bővült a kórházba szánt táskák száma. 1. hűtőtáska 2. szülésre táska 3. kórházba táska 4. babának valókkal táska.
Lassan már be sem férek majd a kocsiba. :shock:
Berna! Nem veled találkoztam a vizsgálóban?

Üdv mindenkinek! Alin

Kép
alinkat

Sziasztok!

Új vagyok és a segítségeteket szeretném kérni.
Orvost kell választanom,mostmár sűrgősen,(10.hét)és nem tudom,hogy kihez forduljak.Jó lenne ha el tudnátok látni tanácsokkal
Elsősórban emberbarát dokit keresek,de nem lenne baj ha nem lenne drága,mivel harmadik baba.
Ha van ötletetek előre is köszönöm!!!
Edit.
tuza edit

Szia Alin!

Én ma szeretném bepakolni a táskám. Én se szedem még a homeós bogyókat a doki mondta, hogy még ne szedjem. Magnéziumot még szedem. Tegnap a ctg-n minden rendben volt vagyis gondolom mert nem mondtak semmit. Az Uh is megvolt Benike szép nagyfiú 3500 gr a bpd 100,7 körül volt. Mondta is a doki, hogyha kihúzzuk a 40. hétig jó 4 kg-s Babóca lesz!!!
Neked is volt UH?? Hány órakor voltál?

Edit
rozi79

Rozi!
Nekem 9-re kellett mennem, de még fél 11-kor is ott voltam. Volt uh is. Emilke 2700 g 91-es bpd-vel, pont a korának megfelelő méretű. Beni viszont óriási baba. Szép feladat lesz megszülni. :D
Nekem már csak a mellszívót kell össze/el/raknom.
Te is csütörtökön mész legközelebb?

Ingrig! A szülőszobába is kell már a Tena betét+bugyi?

Üdv: Alin

Kép
alinkat

Alin: Igen 11-én megyek legközelebb ctg-re. Nekem is 9-re kellett volna mennem, de elnéztem az időpontott és 10,30 körül értünk oda.
Igen Beni szép nagy Baba a doki kétszer is megmérte a fejét :o , én már nagyon szeretnék szülni. Most már nagyon nehezen mozgok. Pedig még szoptatós melltartót is kell vennem. Holnap elmegyek és körbenézek remélem kapok.
Igen ezt én is szerettem volnas kérdezni Ingridtől, hogy a szülőszobán mi legyen nálunk mi kell.

Edit
rozi79

Rozi!
Akkor pont elkerültük egymást. Na, hátha csütörtökön találkozunk, bár akkor én korábban megyek, mert a páromnak utána haza is kell vinnie.
Én a Brendonban vettem szopi melltartót. Van mindenféle méretben, fazonban. Egy kicsit nagyobbat vettem, hogy a melltartóbetét, vagy kagyló beleférjen.
Nekem a mozgással nincs gondom, csak felülni, felállni, vagy az ágyban forgolódni már elég nehéz.

Leírom én mit raktam el a szülőszobai táskába: papucs (páromnak, nekem), kis törölköző, wc papír, nedves törlő,wc-ülőke papír, zokni, homeo bogyók, víz, papír-pohár, üdítő, hálóing(hogy abba vigyenek fel), + asszem még rakok el bugyit és betétet lentre is. Ja meg kamera!
Alin

Kép
alinkat

Sziasztok Lányok!

Az elég nagyjából,amit Alin bepakolt.És igen,még rakjátok be a Tena betétet+bugyit is(mert ez is kell majd,amikor felkerültök az osztályra).
És a papáknak a 3 napi hideg élelemről se feledkezzetek el!!! :D Meg magatoknak szülés utánra egy kis rágcsálnivalóról ill. vajúdás alatt egy kis szőlőcuki sem árt(szigorúan mentol mentes!).Bár a bogyók elég édesek.

Látom szépen növögettek!

Várunk Titeket!

Vigyázzatok magatokra!Pusza:Ingrid
patak

Sziasztok.Még új vagyok itt.
Októberben szültem a Szülőotthonban és csak pozitiv tapasztalataim vannak.Igaz hogy nagyon könnyű szülés volt/kb.másfél óra/ de ehhez nagyban hozzájárult szerintem a segítség amit kaptam.
Szeretnék mindent megköszönni Ingridnek aki szuper szülésznő és Dr.Demjén Zoltánnak aki egy nagyon jó fej doki.Ők végig ott voltak és segítettek a fájásokat elviselni.A dokim poénkodott hogy elterelje a figyelmemet de amikor kellett mindig elmondta hogy mi fog következni és mit kell csinálnom.Biztonságba éreztem magam velük és ez sokat számított nekem.Mindenkinek szívből ajánlom őket!Mégegyszer köszi nekik!!!!!!
Azóta már mi is 3 hónaposak lettünk és nagyon jól vagyunk.
Kép Ildi és a Lili baba
u.i: Puszi a Vikinek és a Zétény babának is:Ildi és Lili
ildi610

Sziasztok!
Ildikó de örülök neked:))))))
Olyan édes a pici lány nagyon szép:)
Jol vagytok? Lili mekkora? miket csinál?
Zétim 6,5kg 62cm tömör gyönyör:)
A Demjén dokit én is csak dicsérni tudom ö segitett rajtunk is mikor nyakig vérben voltunk a korházban.
Pont ö volt az ügyeletes akkor
Mikor az Ildi szültél én pont ctg-n voltam ha tudom:)
Nekem az Afaneh a dokim de öt nem sokan dicsérik én nagyon megvagyok vele elégedve velem rendes volt.
Majd ha a másik géphez odaférek küldök még képet!
Pusssssz

viki28

Ja még ez kimaradt
Edit!
Nem lesz kicsi bébi. Zétim szülés elött 2héttel 103-as bpd-vel rendelkezett és 4kg-ra saccolták :o
4700grammal 54cm született(császárral)
Amugy meg itt sovárgok annyira szeretnék megint pocit olyan jo volt:)
:lol:

viki28

Ildi iwiwen vagy?

viki28

Szijja Ildi!

De örülök,hogy jelentkeztél :D És annak,hogy jól vagytok :D És a képnek :D

Köszönjük szépen a kedves,dícsérő szavakat :D Azt,hogy olyan gyorsan megszületett Lili,csak magatoknak köszönheted,ti voltatok annyira ügyesek :D :D :D

Nagyon szép csajszi!És mekkora?Rendes veletek?Éjszaka hagy aludni?Ha lesz időd,írj meg mindent!

Vigyázzatok magatokra!Millió pusza:Ingrid
patak

Sziasztok!

Ingrid!
Dr. Afanah Mohamednek van esetleg magánrendelője?

Tudnál talán mondani róla néhány szót, hogy valamiféle képet tudjak alkotni róla így látatlanban?

Előre is nagyon szépen köszönöm.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok csajok!

Viki,Ingrid!

Az iwiwen nem vagyok fenn de majd átküldöm az email cimem neked.Nagyon ari a Zétike :))))A Lilim is már 6 kiló fölött van és 60 cm hosszú.Már nevetgélünk,gügyögünk és eszük az ökleinket.
Eleinte hasfájossak voltunk de aztán addig kisérleteztünk mig megoldódott a probléma.Szerdán megyünk a harmadik oltásra és azt nem szoktuk szeretni.Kicsit hisztis is a Lili de hát mégiscsak lányok vagyunk.Egyébbként minden ok,szerelmesek vagyunk a kis manóba.Aludni már elég jól alszik,éjszaka csak egyszer eszünk és már alszunk is vissza de eleinte voltak fennakadások/anya,apa karikás szemmel,hulla fáradtan/ :D
Puszi mindenkinek:Ildi,Lili

UI: Ingrid! Nélküled nem lett volna olyan sima ügy a szülés :wink: Kép Lili
ildi610

Sziasztok Lányok!

Ildi

Nagyon tündéri a Lili! :D Itt olvadozom a gép előtt :wink:
De hát nem hiába,nálunk csak és kizárólag ilyen édi-bébik születnek :D :wink:

Vadvirág

Az Afaneh dr.-nak nincs magánrendelője.Én nem szívesen nyilatkoznék dr.-okról,de a Viki nála szült,ő biztos elmondja neked a véleményét.Bocsi :oops:

Vigyázzatok magatokra!

Pusza:Ingrid
patak

Sziasztok!

Jaaaj,de édesek a Babócák :lol: !!!!!!!!! Már én is szeretném ha kezünkbe tarthatnánk Benit.
Alin : na én is összepakoltam a cuccomat. Jó nagy tatyók :oops: :oops: .
Olyan jó, hogy mindenki dicséri a szülészeten dolgozókat ez nagyon megnyugtat. Néha picit félek mennyire fog fájni néha meg már alig várom.
Csütörtökön megyek ctg-re. Úgy döntöttem korán odamegyek akkor talán nincsenek olyan sokan.

Edit
rozi79

Sziasztok!

Még új vagyok itt, de már annyi jót hallottam az újpesti szülőotthonról, hogy elhatároztam, ha én is odajutok, akkor ott szeretnék szülni.
Tudnátok segíteni abban, hogy melyik orvost érdemes választani, hogy megy ez mostanában? Csak egyszerűen besétálok a rendelésére, és közlöm vele, hogy ő legyen majd...?
Vagy van ennek valamilyen formája?
Másik fontos kérdés: milyen árak vannak? Ebben nagyon bizonytalan vagyok. Mivel még nem szültem, nem tudom, mi hogy működik. Magán rendelésre kell menni, vagy nem? Stb..stb.

Várom segítő válaszotokat. :roll:
babamaci

Sziasztok!

Ingrid lenne egy kérdésem a szülőszobán mibe kell lenni egy poló vagy melltartó vagy mi???
Még evőeszközt kell bepakolnom és kész a batyum. 3 Táskát viszek :? !!!!!!!

Edit
rozi79

Rozi!

Én úgy tudom, hogy kórházi hálóinget adnak. Abban kell lenni. Látom te is jól bekapoltál :lol:

Alin

Kép
alinkat

Kedves Babamaci!

Szerintem ne az elején közöld vele a szándékodat, mert még nem ismered! Az emberségének ki kell derülnie, még akkor is, ha nem remélhet tőled semmit! Erre esküdött fel! Nem tudom, mert nincs tapasztalatom, hogy magánrendelésen ugyanaz az orvos jobb ellátást biztosít-e, mint az SZTK-ban. Hol laksz (melyik kerület)?
Talán a 7. hónap után érdemes a konkrétumokról beszélni.

Rohannom kell! :roll:

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!

Ingrid!
Megértelek, teljesen igazad van. :)

Azt azért megkérdezhetem hogy Dr. Afaneh Mohamed milyen pozícióban dolgozik a kórházban?

Abban esetleg tudnál segíteni, hogy megírod Dr. Hammersberg Elemér magánrendelőjének elérhetőségeit? (Pontos cím, telefonszám, stb.)

Az is érdekelne, hogy jól felszerelt-e a rendelő. Van-e UH, egyebek?

Előre is köszönöm szépen.

Viki!
Ha esetleg lesz egy kis időd, szívesen elolvasnám (akár e-mailben) milyen tapasztalataid voltak az orvossal kapcsolatban.

Vadvirág
Vendég

Kedves Fazsu!

Köszi a gyors válaszodat. Majd bemegyek, szétnézek.
A rendelő az helyileg hol van?
(Még sosem jártam ott.)

Még csak tervben van a baba, de már gondoskodóan előrenézek, érdeklődöm. :)))

A helyzet az, hogy Dunakeszin lakom, nem tudom okoz-e ez mostanában problémát orvosválasztásnál, illetve annál, hogy milyen rendelőbe járok, hol szülök.

Biztos jobban tudod, hisz már érintve vagy a témában.

Köszi előre is.
babamaci

Sziasztok!

Alin: Mikor mész holnap ctg-re? Én reggel igyekszem odaérni és megkérem anyut, hogy kisérjen el, nem szeretnék egyedül menni.
Tegnap éreztem először jóslófájást. Volt 3 olyan görcsöm :? ... és az első kettő 10 perces volt. Már azt hittem, hogy szülünk. De elmúlt! Pedig szeretnék már szülni. És érdekes mikor jött a görcs először megijedtem utána próbáltam úgy lélegezni , ahogy a főnővér mondta és az segített.
Neked voltak vannak jóslófájások??

puszi Edit
rozi79

Rozi!

Én holnap nagyon korán ott leszek, mert a páromnak utána még haza kell vinnie Veresre és aztán meg dolgoznia is menni kell. úgyhogy olyan fél nyolc- nyolc körül már ott leszek.
Azért a héten még ne szüljél, várd meg a dokinkat szerintem :lol:
Én csak 21-e után szeretnék szülni.
Neked voltak a ctg-n méhösszehúzódások?? Ugye holnap már meglesz a strepto. eredmény?
Nekem szerencsére a kórház óta nincsenek jósló fájásaim. Én még nem akarok szülni :lol: :lol:
A málnalevél teából mennyit kell inni?

Vadvirág! Hammersberg doki magánrendelője nagyon jól felszerelt. Van uh-ja, meg mindenféle kütyüje.

Alin

Kép
alinkat

Sziasztok!

Alinkat!
Ez remek hír! :) Te is hozzá jársz, vagy csak hallomásból tudod?

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Rozival hozzá járunk, úgyhogy én csak róla tudok nyilatkozni.

Üdv:Alin

Kép
alinkat

Sziasztok!

Alin!
De jóóóóóóóóóó! Nagyon örülök nektek!
Megtudnátok adni a magánrendelő címét és telefonszámát?

Néhány szót tudnátok mondani a doktor úrról? Gondolom elégedettek vagytok vele. :)
(Annyit már sikerült kiderítenem a netről, hogy egy idősebb főorvos. :) )

Általában sokat kell várni, vagy azért a viszonylag a megadott időpontban tud fogadni?

GRATULÁLOK a pocaklalkókhoz! :) :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Végre tegnap este bekötötték az Internetet itthonra és már végre-valahára felhagytam a benti melóval is, úgyhogy jövök. :)
Csütörtökön megyek én is ctg-re, ez lesz az első. A doki azt mondta, hogy 11 körülre menjek, igaz, ő nincs a héten, de akkor valószínűleg kevesebben lesznek.
Korábban sajnos egyébként sem tudnék menni, mert 10-re jön a védőnő lakásnézőbe.
Ezek szerint elkerüljük egymást, Alin, Edit? :cry: Pedig olyan szívesen találkoznék már Veletek. A jövő héten is csütörtökön kell menni, akkor korán, mert akkor lesz az UH és a bacitenyésztés is.
Egyébként Ti pontosan mikorra is vagytok kiírva? Én elvileg febr. 4-re (szerintem febr. 2-re, igaz, mindegy). Olyan hamar eltelt az idő, hogy hihetetlen. És még annyi intéznivaló van addig... Minden napra egy lisa :) Majdcsak elfogynak egyszer a tennivalók, vagy az idő, és így minden megoldódik :D A héten még bútort rendelünk, persze, hogy könnyebb legyen az élet, lapraszerelőset, úgyhogy legózni is fogunk :lol: lesz egy kis átrendezés is a lakásban, a takarításról nem is beszélve.

Nekem nem fáj a hasam, nem keményedek, viszont a derekam egy kissé megnyekkent, valószínű azért mert a Babóca befészkelte magát a jobb oldalamra, úgyhogy elég féloldalas vagyok :D Úgyhogy elég érdekesen telnek az éjszakáink mostanában....
Ti elkezdtétek a homeós bogyókat?
Én már kiváltottam, de még nem kezdtem el szedni, pedig a héten már kéne... Olyan furcsa érzés, karácsonytól nem dolgozom, de az ünnepek miatt csak egy hete vagyok itthon egyedül napközben, most kezdem élvezni az itthonlétet, végre van egy kis időm magamra, és persze a Babócára is, az elmaradásokra, kezdek a pörgéssel és a stresszel is leállni. Szóval kezdem jól érezni magam, élvezem a délelőttöket, és mindent, ami 7 évi fix munkaidős meló után teljesen kuriózum. Ha elkezdem a bogyókat szedni, olyan, mintha már a szülésre készülnék, pedig még nem akarok szülni!!!
Lehet, hogy még pár derékfájós éjszaka, és másképp gondolom az egészet :lol:
Bocs a lírázásért, úgy tűnik mégiscsak túl sok időm lett magamra :D
Pussz mindenkinek: Berni
berna

Kedves Babamaci!
Nem tudom, hogy mennyire jelent ez gondot most. Korábban annyi volt, hogy a helyi védőnővel kellett valamilyen papírt megíratni, hogy egy másik helyen ellássanak. Nem tudom pontosan, mert nekem ilyen problémám sem volt.
Én azt javasolom, hogy inkább Dunakeszin (vagy közel) keress orvost, ahova akár egyedül is el tudsz menni. Nagyon körülményes, ha valakinek mindig vinnie kell téged! Egy idő után úgy is érezheted magad, mintha 'mozgássérült' lennél. A buszok és BKV pedig nem egy 'kismamaálom'. Ha pedig ott nem találsz orvost, akkor a sárga busz vonalán javasolom. Szerintem fontos, hogy ne merítsd ki magad akkor sem, amikor még dolgozol. Vagy a munkahelyed közelében, bár ezzel is lehetnek problémák pont akkor, mikor már nehezen megy az utazás, a várandósság végén.

Szia Berni!
Jó hallani, hogy már otthon vagy és pihensz. Elég sokáig dolgoztál. Én elvileg 18-ra vagyok kiírva, de a pici helyzetéből ítélve 25-e is lehet a szülésből. Még nem szállt le a fejecskéje, bár már a bemenet fölött van. Akár még találkozhatunk is a kórházban. :wink:

Szia Alin!
A málnalevél teából, úgy tudom, napi 2 csésze szükségeltetik.

Minden jót, Mindenkinek!

Zsuzsa
fazsu

Vadvirág!

Én csak jókat tudok írni a dr úrról! Kedves, figyelmes, sztem nagyon jó szakember! Magánrendelése kedden és csütörtökön van 3-6-ig. Ide nem kell bejelentkezni, általában gyorsan megy a sor. Priviben megküldöm az elérhetőséget.

Berna!
Na végre van neted! Én jövőhéten már hétfőn és csütin is megyek ctg-re.
Az intéznivalókba akkor húzzatok bele, mert már nem sok idő van hátra. A bogyókkal sztem te is várd meg a jövőhetet, amikor már lesz doki :lol:
Én veled ellentétben nem vagyok túl aktív. Alig kapok levegőt, így ha csinálok valamit utána rögtön le kell pihennem.

Fazsu!
Én azért vitatkoznék veled. Én Veresegyházról járok be újpestre. Orvoshoz úgyis csak havonta egyszer kell járni, azt meg mindenki megtudja oldani. Csak most a vége a gázos, hogy ilyen sűrűn kell a szülőotthonba járni, de Dunakesziről így is a szülőotthon van a legközelebb.
Köszi a málnalevélteás tanácsot. Azt is beszerzem a héten és hétfőn elkezdem inni.

Alin

Kép
alinkat

Sziasztok!

Alin!
Mi a tapasztalatod, mikorra érdemes menni? Kb. mennyit szoktál várakozni maximum?

Rendben, az elérhetőséget előre is köszönöm szépen. :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Alin!
Megkaptam a privit, felírtam magamnak az elérhetőséget.

Nagyon szépen köszönöm, kedves vagy. :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Alin akkor lehet talizunk is akkor tervezem, hogy megyek :D !! Engem a tesóm fog elvinni. És lehet anyu is elkisér. Hogy ne egyedül menjek!

Vadvirág: Én is csak jót tudok a dokiról mondani. A rendelője tényleg jól felszerelt nagyon figyelmes doki és a rendelőbe is mindenki nagyon kedves! Én a magánrdendelésre úgy szoktam menni, hogy fél órával kezdés elött és akkor nem kell sokat várni. De szerintem menj el hozzá és majd meglátod!
A CTG-n nem voltak legalábbis nekem semmit nem mondtak. Holnap meglesz az eredmény nekem annyit mondott a doki, hogy ott lesz és kérjem el!
Olyan fura eddig nem voltam türelmetlen most már az vagyok :? :? !!!!!!! Na jó a héten még ne szüljünk majd hétfőn :D :D :D akkor már a dokink is itthon lesz!
Most nem félek a szüléstől viszont attól, hogy benn bénázni fogok attól igen. Mi van ha nem megy a pelenkázás, szoptatás :cry: :cry: na ettől parázok!
Te nem ??????????

puszi Edit
rozi79

Rozi!
Jó lenne, ha taliznánk. Én ugyan nem tudom, hogy nézel ki, de te viszont igen. :wink:
Nekem a védőnőm mondta a ctg-mre, hogy az alsó csíkon szép kis kitéréseim vannak.
Ja, és teljesen egyetértek veled hétfőtől szabad a pálya a fiúk számára.
Egyébként én is így vagyok, a szüléstől egyáltalán nem félek, viszont a szopitól meg a többitől igen. Annyira szeretném jól csinálni.... Most vettem egy könyvet a szoptatásról, azt hiszem azt is beteszem a kórházi cuccok közé.

Vadvirág! Szívesen!

Alin

Kép
alinkat

Kedves Alinkat!

Igazad van, én is végiggondoltam, és újpest közelebb van, mint Vác, meg jobbakat is hallottam róla.

A dokihoz járás meg azt hiszem megoldható.

Köszi.
babamaci

Sziasztok!

Alin: Bocsi nem figyeltem anyu mondta, hogy kérdeztél valamit ne hari!!!!!!! Képzeld kérdezte a hölgy, hogy múlthéten mennyire becsülték Beni súlyát. Mondtam, hogy 3500 gr-ra, erre azt mondta, hogy a gép alábecsüli a Baba súlyát és szerinte már most 4 kg körül van Beni :o :o !!!!!! Gondolhatod néztem egy nagyot és még azt is mondta, hogy szerinte tuti császár lesz. Na majd kiderül. Még valami, mikor végeztünk bejött egy doki sajna nem tudom a nevét épp töröltem a hasamról a masszát megkérdezte hány gyerek van benn????????? Mondom csak 1!!!!!!!!!!!!!! Gondolhatod megdöbbentem!!!!!
Legközelebb kedden megyek CTG-re és délután a dokihoz a magánrendelőbe. Te mikor mész hozzá. Ja és van bacim :( :( !!

Minden rendben volt a CTG-n??

puszi Edit
rozi79

Sziasztok!

Edit!
Neked is köszönöm, aranyos vagy. :) Igen, tervezem, hogy felkeresem hamarosan a magánrendelőben. :)

Ne aggódjatok cseppet sem, szülés után is minden magától értetődő lesz, minden a lehető legnagyobb rendben fog menni, ösztönösen ráéreztek majd mi a legjobb nektek és a babáknak. Remekül megértetik magukat a Kismanócskák a legelső pillanattól kezdve és fél év elteltével akár könyvet is írhatnátok majd a kezdő Mamik bátorítására saját tapasztalatok alapján. HAJRÁ! :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Én most kb 17 hetes terhes vagyok és dr. Afaneh Mohamedhez járok. Eddig nagyon szimpatikusnak tűnik, mindent meg tudtunk vele beszélni normálisan. Először nagyon meglepődött amikor a párom is bejött a rendelőbe vizsgálatkor, de aztán elmondta hogy nagyon örül annak, ha az apuka is aktívan részt vesz a terhességben. De tudnátok róla valamit mondani? Szült már nála valaki közületek?

Segítségeteket előre is köszönöm! :)
kettenvagyunk

Rozi!

Pont azt akartam kérdezni, hogy mikor jössz legközelebb. Nekem hétfőt mondott a doki ctg-re, kedd a rendelőben, csütin pedig megint ctg. A súlyra egyébként nekem is azt mondta a doki, hogy valszeg több, mint amit a gép mond. De nálad sztem is csaszi lesz a nagy baba miatt. Dehát tényleg majd meglátod, hogy alakul.
Egyébként nekem is bacim van :cry: :cry: , de ez a strepto. legalább nincs. Remélem, ír fel rá valamit a doki.
A ctg-n most minden rendben volt, semmi méhösszehúzódás, és most a szívhang is ok volt.

Babamaci! Vácról én is csak rosszat hallottam, oda sztem se menj.

Kettenvagyunk! Nézz be a babaszoba.hu-ra, ott is a Szülőotthon részbe. Ott sok lány van, aki az Afi-hoz jár!

Vadvirág!
Köszi a bíztatást. Remélem, nálunk is minden jól alakul majd.

Szerintetek hol vegyek málnalevél teát?? Már két patikában is jártam és egyikben sem volt. Na és szőlőcukrot?? Az sem volt a patikákban.

Alin

Kép
alinkat

Sziasztok!

Alin!
Én arra tippelek hogy bioboltban, herbáriában lenne érdemes megnézni.

Akár neten is lehet rendelni...

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Köszi! Most találam itt veresen a bioboltba. Szombaton majd beszerzem.

Alin

Kép
alinkat

Sziasztok!

Én is hétfőn és csütörtökön megyek CTG-re kedden pedig a magánrendelőbe.
Örülök, hogy rendben volt minden a CTG-n. Nálam éppen elakadt a papír.
Ingrid lenne egy kérdésem. Ha tényleg császár lesz nálunk az, hogy zajlik? Akkor is velem lehet a párom? Légyszi írd le nekem. Előre is köszönöm.
Kiváncsi vagyok mit mond a doki kedden. A bacira azt mondta a hölgy az CTG-n , hogy nem kell megijdeni van rá gyógyszer.

Edit
rozi79

Rozi!
Patak ezt írta anno Vikinek, hogy az anyukája bemehet-e a műtőbe:

Császár előtt általában a mamák lekerülnek a szülőszobára,oda bejöhet anyukád,aztán felkísérhet a műtőig,de oda már nem mehet be.A műtő előtt megvárhatja a bébit,lekísérheti az újszülött osztályig,ott ellátják a babát,majd ált.be szokták engedni a lányok a hozzátartozókat egy kicsit babázni.Addig a műtőben tevékenykednek,és mire az anyukád is kigyönyörködte magát az unokájában,addigra lassan te is kész leszel.Azután felmehet hozzád,bekerülsz az őrzőbe,megnézi,hogy rendben vagy-e,áradozik egy kicsit Zétényről,majd miután mindenki megnyugodott,haza lehet őt küldeni,mert azért neked még egy kis pihenésre van szükséged.

Nekem a hölgy azt mondta, hogy negatív az eredményem, minden rendben. Csak aztán láttam a papíron, hogy valami baci azért van.

Alin

Kép
alinkat

Sziasztok!

Én is megjártam ma a CTG-t, minden ok, szerencsére. Azt mondta az assziszensnő, hogy jó a mi kis Drágánk szívhangja és az a másik diagramm is, ami azt hiszem, hogy a méh állapotát nézi, és hogy szépen haladunk. Orvos nem volt bent, valószínű, hogy nem is kell ilyenkor. Kérdeztem, hogy akkor ugye ezek szerint a héten nem szülünk? Mire ő nevetve: hát ez nem jósda :lol:
Jót nevettem. Legközelebbi jelenésem a szülőotthonban a jövő csütörtökön, akkor lesz a második ctg, a bacitenyésztés és az uh is, plussz délután magánrendelés. (Még jó, hogy nem külön-külön napokon). Máskor egy év alatt nem járok ennyit az egészségügyben, no mindegy, legalább szokom a légkört.

Ma bent voltam a melóhelyemen néhány papírt elintézni, erre a kolleganőm, akinek terhesség/szülés/a gyerek neme témakörökben elég jó megérzései vannak (eddig többünknél 100 %-ra bejött) rámnézett, és azt mondta, hogy max. egy hetem van. :shock: Aztán kialkudtam nála még egyet :lol:
Hááát, nagyon remélem, hogy most az egyszer nem lesz igaza. :roll:

Tegnap megrendeltünk néhány bútort az IKEÁ-ból, mert a számítógépet, TV-t kirakjuk a nappaliba, ahol még van némi hely, holnap hozzák, lapraszerelve, úgyhogy délután legózunk :)
Szupi lesz, mert a számítógépnek lesz egy becsukható szekrénye és az összes papír-cuccot, (szakmai ártalom :), amivel tele van a lakás bele lehet suvasztani.
Képzeljétek, az egész bolt este hétkor csak fiatal babaváró párokból állt, legalább nyolc kismamát láttunk, és mindegyiknek nagyobb volt a pocakja, mint az enyém (ami azért nem kicsi). (Úgy tűnik, ez a 2007-es téli divat :lol: ) A férjem meg is jegyezte, hogy mit parázok, hogy futunk ki az időből, mások a pocakból ítélve sokkal rosszabbul állnak. Köszi :lol:

Edit!
Szerintem még ne mondj le teljesen a rendes szülésről, amig a doki nem látott, a barátnőm 4 kg feletti babót simán megszült, pedig alacsony, vékony termetű csajszi.
Ráadásul azt mondják, hogy nem a súlyon múlik, hogy könnyebb lesz-e a szülés vagy sem.

Zsuzsa!
Január vagy február 18?
Tudjátok már, hogy mi lesz a Babócátok?
Azt olvastam valahol, hogy vannak babák, akik csak a szülés megindulása után helyezkednek be.
Te elkezdted már a homeós bogyókat szedni? Hátha segít.

Vadvirág!
Csatlakozom Alinhoz, csak ajánlani tudom a doktorunkat, én állítom, hogy az is közrejátszik abban, hogy nincs problémám eddig a terhesség alatt, hogy számomra óriási biztonságérzetet ad az, hogy ha bármi lenne, hívhatnám telefonon, a rendelésére nem kell előre időpontot kérni, órákig várakozni, bármikor odamehetek, kérdezhetek, nem kell hülye SZTK-kban órákig várakozni, és nem utolsósorban nekem nagyon bejön a stílusa és úgy "mellékesen" kíváló szakember.
Na jó, ömlengésből ennyi elég is lesz, mindenkinek mások a szempontjai. De azért szerintem olyan dokit válassz, aki elsőre szimpatikus és akiben úgy érzed, hogy megbízol, és ha bármi kezelést vagy beavatkozást ajánl akár terhességkor akár szüléskor, el tudod fogadni a véleményét.
Illetve az is fontos, hogy vagy előbb orvost választasz és alkalmazkodsz annak a kórháznak a "szabályaihoz", ahol rendel, vagy előbb kinézel egy számodra megfelelőnek tűnő kórházat és ott keresel magadnak orvost.
Nálam fő szempont a közelség volt (három villamosmegállóra lakunk a szülőotthontól), mivel nincs kocsink, és ez is amolyan biztonság-érzet dolog a részemről.
Úgyhogy megkötöttem a saját kis kompromisszumomat a fennálló előnyök-hátrányok alapján, és mivel az előnyök felé billent a mérleg, ezért kénytelen voltam a hátrányokat elfogadni. (Amik igazából csak utólag fognak kiderülni, hogy valóban hátrányok-e: pl. nincs 24 órás rooming-in, gátmetszés, stb.)

Alin!
Majd leírod, hogy milyen ez a málnalevél-tea?
És hogy döntöttél? Szeded mellé a homeós bogyókat?
Örülök, hogy minden ok volt a ctg-n.

Ja, csajok, amit még kérdezni szeretnék egyet: légzésfigyelő!
Vettetek? Kölcsönöztetek? Ha igen, milyet, honnan? Holnap kezdek el tájékozódni a témában. A Nagy Lajos kir. útján lévő Mini Manóból lehet kölcsönözni is, de úgy számoljuk, hogy többe kerül, mintha megvennénk.
Keddenként du. van ingyenes tanfolyam a Szabolcs utcai kórházban, mondván hiába van a kütyü, ha riaszt, tudni kéne, hogy mi a teendő. Valószínű, jövő héten elmegyünk rá, gondolom ott is ajánlanak kölcsönzést vagy vételt. Egyelőre fogalmam sincs, hogy fogunk dönteni....

Na adtam egy kis olvasnivalót, mára eldugultam, bocs, akiket kihagytam, folyt. köv., ja és Szia Ingrid, remélem, megvagy :lol:
Pusz mindenkinek: Berni
berna

Sziasztok!

Berni!
Köszönöm szépen neked is hogy megosztottad a tapasztalataidat a doktorral kapcsolatban, igazán kedves vagy. :)

Szerintem is nagyon fontos hogy 100 %-osan megbízzunk a választott orvosban és hogy telefonon bármikor elérhető legyen és készségesen felvilágosítást adjon. :)

Én eddig mind a négy alkalommal ugyanabban a bababarát kórházban szültem (alternatív szülőszoba, éjjel-nappal a Mamákkal vannak a legelső pillanattól a bébik, látogatás egész nap, stb.) ami nekem nagyon bevált mindannyiszor. :)

De ugye most 2007-től új törvények léptek életbe, mint pl. vizit-díj, stb.

Arról tudtok esetleg valamit, hogy mi a teendő olyankor ha az ember nem tartozik körzetileg ahhoz a kórházhoz, ahol szülni szeretne?

Az idei évtől valóban fizetni kell annak az intézménynek bizonyos összeget ilyenkor? És ha igen, akkor mennyit?

Ha mondjuk a körzeten kívüli kórháznak 100.000 Ft-ot kellene fizetni hogy ott szülhessen az ember, akkor inkább kihagynám akármennyire is bevált eddig...
(Azért az orvos és a szülésznő díja mellett már megterhelő lenne meglehetősen.)

Bennem ezért merült fel elsősorban a Szülőotthon gondolata, mint új lehetőség, mert hiszen a IV. kerületben lakunk, így ide tartozunk hivatalosan.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Még új vagyok. Augusztusra várom második babámat. Az Elsőt én is a szülőotthonban szültem. A másodikat is ott fogom, pedig időközben őrbottyánba költöztünk. Vivit Dr. Halász Domonkosnál szültem. Imádnivaló tündéri doki. Bár most nem nála fogok szülni, hanem Dr. Balogh Lászlónál. Egyenlőre ennyit

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Vadvirág: én olvastam erről és ha jól értelmeztem, akkor a szülészeti és nőgyógyászati dolgokért nem kell fizetni. De ha valaki mást hallott az szóljon. Köszi. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?