Sziasztok!
Én is megjártam ma a CTG-t, minden ok, szerencsére. Azt mondta az assziszensnő, hogy jó a mi kis Drágánk szívhangja és az a másik diagramm is, ami azt hiszem, hogy a méh állapotát nézi, és hogy szépen haladunk. Orvos nem volt bent, valószínű, hogy nem is kell ilyenkor. Kérdeztem, hogy akkor ugye ezek szerint a héten nem szülünk? Mire ő nevetve: hát ez nem jósda
Jót nevettem. Legközelebbi jelenésem a szülőotthonban a jövő csütörtökön, akkor lesz a második ctg, a bacitenyésztés és az uh is, plussz délután magánrendelés. (Még jó, hogy nem külön-külön napokon). Máskor egy év alatt nem járok ennyit az egészségügyben, no mindegy, legalább szokom a légkört.
Ma bent voltam a melóhelyemen néhány papírt elintézni, erre a kolleganőm, akinek terhesség/szülés/a gyerek neme témakörökben elég jó megérzései vannak (eddig többünknél 100 %-ra bejött) rámnézett, és azt mondta, hogy max. egy hetem van.
Aztán kialkudtam nála még egyet
Hááát, nagyon remélem, hogy most az egyszer nem lesz igaza.
Tegnap megrendeltünk néhány bútort az IKEÁ-ból, mert a számítógépet, TV-t kirakjuk a nappaliba, ahol még van némi hely, holnap hozzák, lapraszerelve, úgyhogy délután legózunk
Szupi lesz, mert a számítógépnek lesz egy becsukható szekrénye és az összes papír-cuccot, (szakmai ártalom
, amivel tele van a lakás bele lehet suvasztani.
Képzeljétek, az egész bolt este hétkor csak fiatal babaváró párokból állt, legalább nyolc kismamát láttunk, és mindegyiknek nagyobb volt a pocakja, mint az enyém (ami azért nem kicsi). (Úgy tűnik, ez a 2007-es téli divat
) A férjem meg is jegyezte, hogy mit parázok, hogy futunk ki az időből, mások a pocakból ítélve sokkal rosszabbul állnak. Köszi
Edit!
Szerintem még ne mondj le teljesen a rendes szülésről, amig a doki nem látott, a barátnőm 4 kg feletti babót simán megszült, pedig alacsony, vékony termetű csajszi.
Ráadásul azt mondják, hogy nem a súlyon múlik, hogy könnyebb lesz-e a szülés vagy sem.
Zsuzsa!
Január vagy február 18?
Tudjátok már, hogy mi lesz a Babócátok?
Azt olvastam valahol, hogy vannak babák, akik csak a szülés megindulása után helyezkednek be.
Te elkezdted már a homeós bogyókat szedni? Hátha segít.
Vadvirág!
Csatlakozom Alinhoz, csak ajánlani tudom a doktorunkat, én állítom, hogy az is közrejátszik abban, hogy nincs problémám eddig a terhesség alatt, hogy számomra óriási biztonságérzetet ad az, hogy ha bármi lenne, hívhatnám telefonon, a rendelésére nem kell előre időpontot kérni, órákig várakozni, bármikor odamehetek, kérdezhetek, nem kell hülye SZTK-kban órákig várakozni, és nem utolsósorban nekem nagyon bejön a stílusa és úgy "mellékesen" kíváló szakember.
Na jó, ömlengésből ennyi elég is lesz, mindenkinek mások a szempontjai. De azért szerintem olyan dokit válassz, aki elsőre szimpatikus és akiben úgy érzed, hogy megbízol, és ha bármi kezelést vagy beavatkozást ajánl akár terhességkor akár szüléskor, el tudod fogadni a véleményét.
Illetve az is fontos, hogy vagy előbb orvost választasz és alkalmazkodsz annak a kórháznak a "szabályaihoz", ahol rendel, vagy előbb kinézel egy számodra megfelelőnek tűnő kórházat és ott keresel magadnak orvost.
Nálam fő szempont a közelség volt (három villamosmegállóra lakunk a szülőotthontól), mivel nincs kocsink, és ez is amolyan biztonság-érzet dolog a részemről.
Úgyhogy megkötöttem a saját kis kompromisszumomat a fennálló előnyök-hátrányok alapján, és mivel az előnyök felé billent a mérleg, ezért kénytelen voltam a hátrányokat elfogadni. (Amik igazából csak utólag fognak kiderülni, hogy valóban hátrányok-e: pl. nincs 24 órás rooming-in, gátmetszés, stb.)
Alin!
Majd leírod, hogy milyen ez a málnalevél-tea?
És hogy döntöttél? Szeded mellé a homeós bogyókat?
Örülök, hogy minden ok volt a ctg-n.
Ja, csajok, amit még kérdezni szeretnék egyet: légzésfigyelő!
Vettetek? Kölcsönöztetek? Ha igen, milyet, honnan? Holnap kezdek el tájékozódni a témában. A Nagy Lajos kir. útján lévő Mini Manóból lehet kölcsönözni is, de úgy számoljuk, hogy többe kerül, mintha megvennénk.
Keddenként du. van ingyenes tanfolyam a Szabolcs utcai kórházban, mondván hiába van a kütyü, ha riaszt, tudni kéne, hogy mi a teendő. Valószínű, jövő héten elmegyünk rá, gondolom ott is ajánlanak kölcsönzést vagy vételt. Egyelőre fogalmam sincs, hogy fogunk dönteni....
Na adtam egy kis olvasnivalót, mára eldugultam, bocs, akiket kihagytam, folyt. köv., ja és Szia Ingrid, remélem, megvagy
Pusz mindenkinek: Berni