Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Zsu, Adri, Cinderella és mindenki más, aki megerősítette az elhatározásomat Mészáros dokival kapcsolatban! Nagyon köszönöm.
Lenne még egy kérdésem. Szerintetek az megoldható, hogy első alkalommal ne a magánrendelőjébe, hanem az SZTK-rendelésére menjek? Köztisztviselő vagyok, úgyhogy elvileg mi a Kútvölgyihez tartozunk... Hova kell mennem? Kell kartont kérnem? A rendelésre be kell jelentkeznem?
Az az igazság, hogy 2 hete voltam a másik doki magánrendelésén, és anyagilag nem lenne felemelő még egy vizsgálati díjat kifizetni.
Nem tudjátok véletlenül, hogy az SZTK-ban mikor rendel Mészáros doki?
Előre is köszi a válaszokat.
Edina
mama37

Szia Mama37!
Küldj egy email címet és leírom a tel.számát,ahol felhívhatod,mert mindig időpont egyeztetés kell!
Az tuti,h. pénteken f9től a rendelőintézetben van 10ig,mert citológiai szűrése van...3.emelem 314.es szoba!
Ha hívod nyugodtan hívatkozz ránk/rám,babanetre(szokta olvasgatni),h. mi ajánlottuk Neked!!!
Én Kocsis Adrienn vagyok!
lillaadri

Sziasztok!

Szépia köszönöm szépen a segítséget. Holnap megyek CTG-re, akkor majd kérek egy ilyen listát.:o)))) Jó lenne, ha készen lenn már a csomagom. Ma éjjel is azt álmodtam, hogy elfolyt a mgzatvizem, és nem volt semmi becsomagolva, és még itt rohangáltam a lakásban, mint az őrült, hogy minden meglegyen. :o) Persze nem történt semmi, csak biztosan azért járt ez a fejemben, mert ezzel foglalkoztam tegnap egész nap.Kép)))
kaunora

Szia Adri!
mama37@citromail.hu az email címem. Előre is köszi.
Edina
mama37

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki megmondani, hogy Nováky Rita merrefelé lakik? Ugyanis szerintem közel lakunk egymáshoz, vagy csak láttam valakit aki nagyon hasonlít ráKép) Ha mégis Õ lenne ( elég magas és most el van törve a karja) az szupi lenne, mert vele szeretnék szülni és mehetnénk be együtt.

ha valaki tud infót kérem írjon

köszi

Zsófi

cooper

Megkaptad az emailt Edina?
Én elküldtem!!!
adri
lillaadri

Igen, megkaptam. Köszi Adri!
Nem olvastam vissza, lehet, hogy már írtad, de szülésznőt is választottál? Egyáltalán, mikor kell szülésznőt választani? Már most az elején vagy ráérek később? Hülye kérdések tudom, de mikor az elős babámat szültem még nem nagyon volt felkapott ez a szülésznő-választás téma...
mama37

Az első babánál én se tartottam fontos dolognak szülésznőt választani,de véletlen Ferenczi Erzsikéhez kerültem,akit nagyon megszerettem és most felkértem szülésznőnek!
30.héten kerestem fel,nagyon jó érzés volt,mert megismert és örült Nekünk!
Megadta számát,bármikor hívhatom és még azt is felajánlotta,h. a vérvételeket megcsinálja ő,nem kell vadidegenhez mennem a rendelőintézetbe!
Figyi!Ha bármi kérdésed ven csak szólj bátran,amiben tudok segítek!

Lányok!

Egy-két hozzászólásommal ezelőtt meséltem egy lányról akit az első babám szülésénél ismertem meg!Képzeljétek el ma megszületett Kisbabája!24en szültek meg a kórházban az éjszaka,mivel hidegfront vonult át rajtunk!
Mindketten jól vannak!

Szép ez a mai nap!!!

sziasztok
adri
lillaadri

sziasztok
egy kézzel gépelek, szombaton eltörtem a könyököm. zsófi, a r.novaky@citromail.hu címen elérsz, bár szerintem december elejéig takarékra állítanak. mindenképpen segítek, jelentkezz. ha később szülsz, akkor állok rendelkezésedre nagyon szívesen. szép őszi napokat kívánok rita
nováky_rita

Sziasztok!

Rita, és a többiek! A doki felírta nekem a fogamzásgátlót, amit szoptatás mellett leeht szedni. ugyebár a menzsz első apjától kéne szednem, dehát az még nincs nekem Kép És ki tudja mikor lesz. Ilyenkor szülé sután egyszerűen csak kezdjem el szedni, a menstruáció meg majd jön amikor akar? (olyat kaptam, ami 28 napos, nincs benne ösztrogén)

Köszi Tünde

mtunde

sziasztok

most csak röviden: megszületett Alex! 53 cm 3,3 kg. scüt reggel 20án 08:56kor.

19én este fél 10kor indultak fájások, éjféltől kórházban. hajnal4kor 4 ujjnyi tágulás. Fájás leáll. 7 ig vár a Vida, aztán dönt: erőstik a fájásoat. semmi. dupla adaggal erősitik..
igy aztán nagy nehezen , de egytolásrakirepült belőlem, elkapni alig birták!!
jól szétszakadtam, mondtam a Vida hogy szerencsém hogy kélrtem epidurált mert nem birtam volna lidokinnal ezt a sok varrást..

tegnap jöttünk haza. bent tegnap reggel mértük 50et evett.. ennyi most majd ha lesz az oldalamo kép megirom!
ildisz1

Sziasztok!
Valaki el tudná mondani, hogy mit takar a nyaki redő mérés? Milyen vizsgálat, fáj-e, stb.. bocsi semmit nem tudok róla! Köszi.
Ildisz! Gratula! Majd mesélj mindent.
Satuk

satuk

képek alexről http://biii.atw.hu alex menü

szia Satuk

nyaki redő mérés simán ultrahangon történik..tehát semmit nem érzel!!
ildisz1

Hello Ildisz!
Nagyon édes Mano az Alex. Fúúú ez hihetetlen. Én még el sem hiszem, hogy egy kész kis bébi fog kibújni belőlem. Szerintem erre van a 9 hónap. Kép
Köszi az infót, így non para.

satuk

Szia Ildisz,
gratula a babához+a "hősies" szüléshez! Mit mondott dokid, meddig fog fájni a varrás helye? Éjszakákat bírjátok?
Üdv Sampa
sampa

Gyönyörű a bébi! Főleg az első mosolygós kép oltári!
sampa

Sziasztok,

régen nem volt időm megint nézni a netet, úgyhogy nem győztem utánaolvasni, hogy mi minden történt.

És most láttam csak, hogy megszületett Ildi kisfia!
Ildi, ez a kisfiú egy gyönyörűségKép Nagyon gratula hozzá!
"Kicsit" megrémített bennünket a férjemmel, hogy szakadtál (neki egyébként is ha meghallja,hogy gátmetszés, ki megy a vér a lábából Kép )... a fájáserősítők okozták, nem tágultál eléggé?

Adri! Ez tök jó, hogy mindketten Lőrinciek vagyunk! Annyira nevettem, mikor olvastam. Nekem Sipos doki a dokim, de tényleg hihetetlen, hogy Lőrincről mindketten a Kútvölgyibe "kavarodtunk", és majdnem egyszerre vagyunk kiírvaKép) Te Lőrincen kben hol laksz - mi a Királyhágó-Halomi kereszteződésénél majdnem... a most épülő lakóparkkal szemben.
Voltál már ctgn?

Lányok, köszönöm a málnalevél tea témában adott tanácsokat isKép Akik ittátok, nektek is megszüntette a székrekedést?

Azt szerettem volna kérdezni újdonsült anyukák, hogy nálatok jóslófájások mikor jelentkeztek? 2 napja egy-egy alkalommal görcsöl kicsit a hasam +a hátam. Viszont a ctgm állítólag gyönyörű szépKép
Egy ismerősöm szerint nem szabadna a 38. hét előtt lennie, viszont mi a héten kezdtük a 36. hetet. Lehet, hogy a málnalevél tea okozza?

Sampa,
mi a 14. héten kezdtünk Lillával vérezgetni. Az ok: egy mióma a méhemben, plusz valószínűleg megeröltettem magam. Kaptam Duphansolt (már ha jól emlékszem a nevére), ebből beszedtem 2 dobozzal, és azóta nincs semmi hasonló gondomKép Ja, és persze pihennem kellett, Sipos doki csak azért hagyott otthon lennem, mert én is meg a férjem is megígértük, hogy vigyázunk a kicsire, meg rám. Szóval szerintem ne idegeskedj: pihenj, vigyázz magadra, szedd a gyógyszert, amit kaptál, és NYUGI! Talán ez a legfontosabb, a kicsi megérzi, ha ideges vagy, és az nem jó!

Edina/Mama37,
Üdvözlet a pocakosok "klubjában"Kép
Milyen vizsgálatokra gondolsz? Ha amniocentézisre (magzatvízvizsgálatra), akkor azt tuti nem csinálják a Kútvölgyiben. Nekem is volt (35 vagyok, de nem ez volt a fő ok, hanem mert nem lett jó az AFP-m), nekem a Szabolcs utcai klinikán csinálták, de úgy tudom a Sote I.sz. Nőgyógyászati Klinikán is csinálnak. A dokid úgyis oda fog küldeni, akiben jobban bízik - nálunk a Szabolcs utcában Dr. Hajdú Krisztina volt. Õ nagyon jó, más is dicsérte már itt a neten!

Nóra,
Szépia tök jól leírta, hogy mi kellhet, én csak amit hallottam, azokkal kiegészítem:
a szülőszoba látogatáson javasolták, hogy néhány pelust vigyünk a bébinek, mert tudnak adni pelust, de ha nagy a forgalomKép, akkor több nem jut egy-egy babának egy napra, mint 5-5 db.. ez pedig kevés. Szoptatós melltartót feltétlenül rakj a csomagba, és persze nem árt egy hazamenő ruhát (ami még kismama ruha) sem bekészíteni (én mindenesetre berakom, mert ezt nem akarom a férjemre hagyni).
Apuka meg majd hoz be a bébinek ruhát.
Én nem hagynám otthon a mellszívót sem, mégis csak jobb az ember sajátjaKép és a bimbóvédő krémet sem, mert az nem árt, míg gyakorlatoztok a kicsivelKép Nekem javasolták, hogy haskötőt is tegyek be, ez segíti a méh és a has visszahúzódását. Ja, és tenna lady betétet is javasoltak - látom Szépia azt mondja nem kell, de azért párat én becsomagoltam, csak a bizti kedvéért.
A szülésre javasolják, hogy vigyél valami zenét,ha szeretnél vajúdás közben hallgatni (a szülőszobákban van lejátszó).
A szülés közbenre a szülésznők olajokat szoktak javasolni venni, esetleg ez sem árthat.
A szülés utáni lábadozásnál pedig azt hallottam, jól jöhet egy úszógumi az üléshez.

Lányok, képzeljétek el, tegnap voltunk a Baross utcában magzati szívultrahangon (a dokink elküldött, mert a két ér a köldökzsinórban még mindig idegesítette.. saját szavaival: ő szeret minden vörösvérsejtnek utána menni.. ez azért megnyugtatóKép), és megdöbbentem, hogy milyen ez a hely is... bár a Szabolcs utcában még kritikusabbak az állapotok. A Kútvölgyi sokkal kulturáltabb, és valahogy rendezettebb, szervezettebb is... itt ha valakitől kérdezek valamit, mindig kapok választ, foglalkoznak velem... nem így tegnap az I.számún... alig tudtuk megszerezni a portán az infót, hogy hol az ultrahang.

sziasztok,
Kata
bóbi

Szia Ildi!

Én is gratulálok a gyönyörű babádhoz, tényleg nagyon szép kisfiú!
Milyen volt az EDA? Kibírható volt? Hogy érezted magad a kórházban? És most hogy érzed magad?
Fáj még valamid? Pl. az EDA helye?
Annyira szép a kisbabád. Látszik,hogy boldog baba, már most.
Na szia. Minden jót nektek.
Andi
andry

eda volt a legfájdalom mentesebb!!!!!
a infúzió 100szor annyira fájt!!

kaptam először egy lidocain injekciót a gerinc mellé.. ezután jött az eda totál fájdalom mentesen!!!!!!! utána egy nagyon nagyon picit fájt a helye! totál jó hogy kértem! a sok varrást nem is birtam volna nélküle

majd válaszlok a többiek kérdésére is ha erőt gyűjtök újra

köszi a gratulációkat
ildisz1

Ildi,
Örülök, hogy jókat írtál az edá-ról. Én is kérek.
Köszi. Minden jót, szia.
Andi
andry

Ildi,

sok szeretettel gratulálok a babához, nagyon cuki!!!
Jó babázást és sok-sok tejcsit neked!

Erka

Kép

Kép
mankababa

Ildisz
Gratulálok a gyonyoru torpehezKép Kép

Kép
vaktyuk

Szia Ildisz!

Alex nagyon édes babóca Kép, Gratulálok hozzá! Jó egészséget Nektek!
Pihenj sokat, ha tudsz; és fogadj el minden felajánlott segítséget (bár szerintem az első pár hétben nehéz kiadni a kézből a gyereket, de nyugi lesz még alkalmad hurcolászni és babusgatni a kicsit, amikor már nem lesz annyi segítő kéz körülötted)

A férjed is bent volt a szülésnél?

Üdv.:
Böbe
böbike

Tündi!

Én is olyan fogamzásgátlót szedtem több,mint egy évig,bármikor elkezdheted szedni,nem kell megvárni az első mensit,csak arra vigyázz,ha már nem szopiztatsz akkor menj vissza és másikat irass fel!

adri
lillaadri

Ildisz!

Nagyon aranyos a Kismanó!Tündéri az első kép az Apukája kezei között!!!

Vigyázzatok egymásra!
adri
lillaadri

Szia Fruzsi!
Voltam tegnap Mészinél,hát azt hiszem nálunk is császár lesz!
Sokat mesélt Rólad is,mondta,h. egy "cipőben" járunk,Nálunk is még mindig faros BenceKép és nem látszik semmi jele,h. befordulna!
Beszéltem Erzsike szülésznővel is és mondta,h. abban az esetben vállalja el egy doki a faros szülést,ha már eleve ugy jön kismama,h. fájáserős és eléggé ki van tágulva...nahát ez mind nem volt Rám jellemző mikor Lillát szültük...szóval azt hiszem megpecsételödött a sorsunk...KépKépKép
Meg kaptam egy homeopátiás gyógyszert is,ami állítólag használ...
Majd meglátjuk!KépÉn azért még reménykedek...
Ja és azt is mondta,h. szerinte azért nem fordul be Bencemanó,mert nincs helye és hogy ő hisz abban,h. mindig oka van,ha egy Baba nem akar befordulni...

Mama37!
Hívtad Mészárost?
Mert szóltam Neki,h. lehet fog nála jelentkezni egy cuki Kismama!

Bóbi!
Mi a Gloriett lakótelepen lakunk,arra merre a 194-es jár!
Azt nem tudom így behatárolni,h. Te merre lehetsz,de majd megkérdezem Apát,ő nagyon ismerős erre,hiszen én Budaörsi voltam,csak ide házasodtam!
Még nem voltam ctg.n!És Te?

Puszka Mindenkinek
...és mégegyszer ezer gratula Ildinek!...egyébként rögtön megéreztük,h. eltűntélKépKépKép
lillaadri

Ildisz!
Alex gyönyörű! És mennyi arca van már most! Nevet, de aztán rögtön bemutatja, hogy azért sírni is tud, na és ferdén nézni a világra (na, akkor mi is vár itt rám?), na és utóljára: elég volt mostmár, tudom, hogy én vagyok a sztár, de azért ennyi fotó egy nap, azért az kicsit sok...Kép
Nagyon helyes, gratula hozzá. Sok egészséget, vigyázzatok magatokra.
Az EDÁ-s beszámoló engem is érdekelne...

Kata!
Hajdú Krisztináról én is csak nagyon jókat olvastam eddig. Remélem engem is odaküldenek majd. Hogyan történik a magzatvíz vizsgálat? Fájt? Bent kellett utána maradni a kórházban?

Adri!
Aranyos vagy, köszi. Ma megyek hozzá, igaz most még nem a magánrendelőjébe. Mindenképpen hivatkozom rád. Szerintem ez neki is jó érzés lehet, hogy a páciensei továbbadják a jó hírét, nem? Holnap majd beszámolok a tapasztalataimról.

Puszi mindenkinek
Edina
mama37

jóhírét... Inkább így a helyes.
mama37

Edina!
Biztosan tudod,h. ma rendel?Beszéltél Vele?

Nehogy aztán feleslegesen menj el hozzá!Kép

Várom holnap a jelentkezésed!

puszka
lillaadri

Szia Adri!

Kép Kép Kép

Én nov. 1.-re vagyok kiírva (Úúúúristen, már csak 5 nap!), ha addig nem indul be, nov 2. bevonulás, nov. 3. születés.
És megmondom őszintén tényleg olyan hülye vagyok, mert a kisfiam születése számomra egy rémálom volt (még hetekig sírtam utána), és mégis SZÜLNI akarok. De jobb így előre felkészülni, kikérdeztem a szülésznőt is, aszonta ne parázzak, meg az anesztes dokinő is aszonta. Kép
Remélem, a szopi is rendben fog menni utána.

De azért, Adri, nálad még talán nem késő, csodák is vannakKép
MAjd jelentkezem, és megírok mindent részletesen.

Puszillak, minden jót:

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Ildisz! Gratulálok, Alex nagyon szép kisfiú! Kép

Böbe! Veletek is minden ok? Kisleányok?

Holnap megyek ctg-re + uh-ra Mészáros dokinkhoz! Hivatalosan már csak egy hetem van... Szenvedek már eléggé. Igazán kibújhatna már Bencus!

Fruzsi! Lehet hogy találkozunk bennt. Nagyjából egyszerre vagyunk kiírva! Kép

Szép estét mindenkinek!

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Ildisz!
Gratulálok!
Adri, köszi az infót. az nem baj, hogy kevés a tejem? Akkor nem biztonságos, ha nem szoptatok? Vagy hogy van ez?
Ja,lányok, fejőt azér tis vigyetek, mert a kórházit meg kell venni, nem adnak kölcsön!

Tünde

mtunde

helló

nézem sorban a kérdéseket és próbálok válaszolni:
éjszakát hogy birjuk: jól!!! első éjjel szépn 3 óránként evett aztán aludt! tegnap éppen nézelődni szeretett volna és 10től éjfélig fent volt, utána aludt 3ig, aztán 6ig!!!

varrás helye eg yhétig biztos fájni fog volt a válasz.. egy hét holnap lesz és fáj.. szóval majd lesz jobb.. :-)

nem tudom mi okozta azt hogy nem tágultam, van aki azt mondj ahogy az eda miatt.. de paaszz nem a doki mondta..
azért szakadtam mert hirtelen, egyetlen egy tolásra nyomtam ki az EGÉSZ BABÁT!! hiába vágtak.. repült ki, szakitott... mondta a férjem hogy úg ykapott utána a szülésznő.. :-))
a fájáserősitő segitett a tágulásban.

kórház: hát ez érdekes téma.. csalódtam eléggé! nemcsak én, hanem 4en voltunk a szobában és mindeki másra számitott..csak néztünk néha:
példák:
kértünk hálóinget, mondták nincsen vegyünk sajátot...

kértünk vastag betétet: közölte a nőci: nincs időm raktárba menni, TEGYEK BE KETTÕT A VÉKONYBÓL!!!!!!!!
(azért érdekes hozzáálllás)

kaja: volt almaleves: SÓS VOLT! nemhogy cukormentes, SÓS! nemcsak én mondom, zenget a fújjogástól a folyosó! viccen kivül mondom..
vol trakott tök, pár falat rizzsel benne, néhol kis tejföllel..
level: húsleves daragaluskával..szétázott dara volt az egész leve salja.. minhta csak belefőzték volna a darát!

töltött csirkecomb: egy szelet vizbe áztatott, semmivel nem izesitett fehérkenyér volt a bőre alá téve!!!
ez méghagyján.. a szobatársam vegetáriánuis.. ő hús nélkül kapta a "tölteléket"!!!! azaz egy szelet áztatott , megsütött kenyeret!!! gondolhatjátok hogy hagyta ott a tányéron..megette a rizst ennyi volt az ebédje.

mivel egy csemcsemős van éjjel, ő megy a szülőszobára is, nincs ideje a gyerekekre.. volt hogy nézem, Alex már 4 órája nem evett.. mondom kimegyek inkább megnézem behozom.. ő volt az egyetlen aki ott üvöltött a babszobán, mert holt éhes volt, de csecsemős sehol!!!!!!!!!!!! mondta reggel hogy 4 császáros született éjjel, nem volt ideje a babákra.. köszi...

nekünk azt mondjáék ne vizezzük a köldököt.. volt aki úgy fürdette hogy csap alá tartotta!!!
wc papir sokszor nem volt a wc-n..

hát hirtelen ennyit a kórházról..

eda: egy lidokainijekció miatt tényleg nemérezni semmit! és ebből sem érzetem csak annyit mint egy szuri bárhova máshova!!!!!
aztán egy zsinórt ragasztott a vállamhoz, ott nyomta bele mondig utána az adagaot egy fecskendővel.. óránként töltik rá az adagaot.. enny. tényleg abszolút fájdalom mentes..
utána sem kell feküdni vagy ilyesmi!

igen, a férjem bent volt szülésnél végig!
hát enniy most jó éjt
ildisz1

Ildisz!
Bá rezeket az élményeket én is átéltem a kórházban, azért szerencsére nem maradtak meg Kép Kajautánpótlást kaptam, bár nekem étvágyam sem volt Kép Viszont szerencsére kikaptam néha kedves csecsemőst (egész éjjel babusgatta Benét, hoyg én aludjak, mert nagyon kikészültem) és persze olyat is, aki közölte, elrontom a gyerekemet a táppal, miért nem maradok még a kórházban, hoyg megtanuljak szoptatni. De olyan nem volt, hoyg ne hoztak volna betétet Kép Nem tudom, kit kaptatok ki Kép

Tünde

mtunde

Sziasztok
Ildisz
Az en fiam is ugyanigy erkezett Rita meg viccelodott is, hogy ugy kellett elkapni...Kép es o is szakitott szepen, azt en is megfigyeltem anno ,hogy egy ejszakas csecsemos van csak, a kaja meg minden korhazban szar.

Kép
vaktyuk

jó reggelt!

tudom biztos van szoptatási topik is de most még nincs kedvem keresgélni..
irjatok lécci kaja ötleteket hogy miket ehetek!
elsomoritott a védőnő meg a gyerekdoki hogy szinte semmit..
alig van ötletem mit egyek.. igy hogy vigyem be a szükséges anyagokat a babának?

ehetek pl sütötököt? (ezt azért gondolom hogy igen mert a bébi kaják is tökösek)

krumpli?

meggyszósz?? szőlő?
citrusfélét nem lehet mert hascsikarást okoz babának.
karfiol karalábé nem lhet, bab borsó nem..

tojás lehet? (tükör, főtt)
gabonapehely/müzli?

szóval irjatok lécci pár 5letet mit együnk!
köszi
ildisz1

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:25-kor.
Vendég

Ildisz
Tenyleg hulyeseg hogy az ember szinte semmit sem ehet, esetleg a tejtermekkel kicsit ovatosan, azon kivul baban mulik mit toleral mit nem a citrusfelek hulyeseg, esetleg a babbal es zborsoval ovatsoan kicsitKép
Ill tatarbifsztek ilyesmi amit nem lehet enni mert elvileg a nyers hustol elkaphatod a toxo-t.

Kép
vaktyuk

Szia Ildi, csatlakozom a mindenevőkhözKép
Az elején kicsit óvatosan (puffasztó dolgok - magyarán, amik téged is puffasztanának, csípősek, kávé, logikusan + kevés tej), mert az újszülött sokkal érzékenyebb, de 1-2 hónap múlva... nos én finoman szólva mindent ettem, persze csak módjával. Ami nagyon fontos, hogy sokat igyál. Én legalább 3 litert ittam (szomjan is haltam volna).
A védőnőt úgy 4-5 hónapos korában pedig egyszer be sem engedtemKép totál úgy éreztem, hogy csak feltartKép

Ja, és nagyon sokat tedd cicire most az elején, és majd szépen úgy alakul minden, ahogy azt a kereslet-kínálat törvényei diktálják... Kép

Minden jót,

üdv.:
Fruzsi
cinderella

Sziasztok!
Ildi, sajnálom, hogy ilyen rossz élményeid voltak a kórházban. Szerencsére én két éve mindennel elégedett voltam, remélem most is az leszek.
Az evéssel kapcsolatban ami nekem bevált, több tejem lett tőle, az a vadas volt, a nyers saláta. És a szoláriumtól is több lett a tejcim. Szerintem puffasztó dolgokat ne egyél, mert felesleges görcsölnie a baba hasának, de amikor már kinövi ezt a hasfájós időszakot 3-4 hónapos korában már szerintem is lehet mindent enni.Úgy is észreveszed, ha valami nem jó neked sem és a babának sem.
Még egy kérdésem lenne az EDÁ-ról: kaptál katétert?
Sziasztok.Andi
andry

Sziasztok!

Edina! Voltál végül a kórházban Mészáros dokinál?

Szép napot mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

nem kaptam katétert.. ( vajúdás fekve volt végig.. éreztem, tudtam mozgatni a lábamat de felállni nem tudtam volna..de amúgy is hulla voltam és 5 felé már aludtam néha..)
szóval vajudás közben egyszer tettek alám ágytálat abba pisiltem kicsit... aztán szülés után keleltt..szerencsére sikerült.. ha nem lett volna pisi akkor utána kaptam volna katétert! mert a sok infúziót belémnyomták igy folyadék volt bennem böven.. de megúsztam
ildisz1

Tünde!

Hogy állsz a fogamzásgátlóval? Nem CERAZETTE-t kaptál véletlenül? Csak azért, mert én is azt kaptam (ez is 28 db-os, és ez apasztja legkevésbé a tejcsit).
Viszont nekem azt mondta a doki, hogy bármikor elkezdhetem, és folyamatosan kell szednem addig, amíg szoptatok. Nem akkor kell elkezdeni, amikor megjön a mensi. (NEM AZT MONDTA, HOGY NEM AKKOR KELL ELKEZDENI, DE AZT SEM MONDTA, HOGY CSAK AKKOR). Én úgy emléxem, azt mondta, hogy bármikor, és folyamatosan kell szedni.
De tök hülye vagyok, mert egy csomó mindent nem kérdeztem meg, pl. hogy mensi alatt is szedni kell (majd)? Persze még nekem sem jött meg.
Hogy őszinte legyek, még nem is kezdtem el, gondoltam, előbb rákérdezek nálad is.

Egyébként hogy vagytok? Van újabb képed a legénykéről?

Olvasgattam a többiek elégedetlenségét a kórházzal kapcsolatban... Nem tudom, nekem nem volt semmi bajom vele. A kaja tényleg mindenhol szar, miért pont ez a kórház lenne kivétel?
Mondjuk a wc-ben éjjel nem volt világítás, ezt az alatt a másfél hét alatt, míg bent voltam, nem sikerült megoldani.
Nekem sem hozták "házhoz" (ágyhoz) a hálóinget, viszont, ha élelmesek voltunk, akkor sikerült a folyosó végén elcsípni a kocsit, amikor hozták a frisset. Én pl. ha tudtam, mindig vittem a szobatársaknak is.
Na mindegy, ez van.

Üdv: kuha
Kép
Kép

Kép
kuha

Szia, Ildi!

Nekem a 2. gyerek nagyon hasfajos volt eleinte, igy a tobbieknel mar elovigyazatossagbol egyaltalan nem ettem puffaszto dolgokat. Mert ugy gondoltam, jobb nekem, ha kevesebbet sir a baba, de meg kell magamtol vonni 2-3 honapig egy csomofele zoldseget, mintha ennek mindenfelet, aztan meg kipurcannek attol, hogy nem tudok aludni a hasfajos babamtol. Kulonben azert volt mit ennem a bab, borso, kukorica, karfiol, karalabe, stb elhagyasaval: hust, halat, sajtot, krumplit, rizst, repat, tesztat, savanyusagot (cekla, uborka), nyersen paradicsomot, gyumolcs pl banan, szoval messze voltam az ehezestol. Tejet sokat ittam, mert leteszteltem, nem artott neki (a korabban felsorolt zoldsegek meg igen). Szoval szerintem kiserletezz, aztan dontsel a sajat szempontjaid szerint. Az ivas persze fontos, en foleg vizet meg edesitetlen teat ittam/iszom, hogy ne hizzak meg meg jobban. Ja, neha azt mondjak a szoptatos teatol is fajhat a baba pocakja, az is puffaszt. Proba-szerencse.
Kuha, nagyon aranyos babad van :o)
Udv,
Orsi
torsi

Sziasztok!
Ildi, gratulálok, nagyon édes pici fiad van.
Kriszta
kriszta35

Sziasztok
Kuha tunderi a kisfiad...Kép

En voltam a terhessegem, alatt masik korhazban /genetikai uh/, de sztem a kutvolgyi messze dobogos
az osszes bpi korhaz kozott, egyreszt azert mert ha barmikor bekerulnel es a dokid nincs ott akkor is jo kezekbe kerulsz /itt arra celzok, nincs egy hentes doki sem/ masreszt kulturalt harmadreszt a haloing az tenyleg elemesseg kerdese es valahol meg a gyereknek a pelenkat is be kell vinned magaddal.
Reka

Kép
vaktyuk

sziasztok

az normális dolog ha Alex eddig szépen cicizett , egyből megtaálta, mostmeg 2 napja nem tudja rendesen bekapni a cicit?? rákap-ráharap de rosszul.. nylevét rossz helyre teszi vagy vmi és nem tud szivni..és ez megy néha 20 percig amire sikerült, akkor meg már olyan fáradt hogy 5 perc kaja után elalszik,hiába piszkáljuk!!
és igy 1 órát elvan és kezdi előlről..
olyan rossz hogy én adnám neki a hamit de nem tudja megenni a cicimből!

az egyik mellemet már le kellett fejni mert igy nem ett eki rendese és nagyon tele volt(90et fejtem le) megpróbáltuk azt kanálból, aztán cumisüvegből odaADNI NEKI de nem kellett.. aludt egyet és utána szerencsére vmi véletlen folytán simán bekapta a cicit és evett 15 percet..
mit csináljak hogy be tudja kapni jól, ahogy eddig , 10 napig ment?
eddig szépen 3 óránként evett most meg igy óránként próbálkozik..
ildisz1

Szia Ildi!

Sokat gondolkodtam azon mit írtál!Voltaképpen nem tudom miért nem tudja bekapni a cicit Alex,de én a helyedben megpróbálnám esetleg más pózban szopiztatni,vagy esetleg az is lehet a baj,h. nagyon tele van a cicid és így nehézkesebb bekapnia,ilyenkor érdemes egy kicsit lefejni vagy masszírozni mielőtt mellre teszed!
A cumisüveg,kiskanál nálunk sem jött be!De mondjuk Lilla nem is cumizott soha,viszont ha ti cumiztok akkor érdemes ugyanabból a márkából cumisüveg cumit venni,hátha azt jobban elfogadja!
Krémet nem használsz?Nem esetleg annak nem izlik az ize?
Tényleg,mi is annak a bimbóvédő krémnek a neve?...mert lassan már be kéne ruháznom a gyógyszereket...
Most ennyi jutott eszembe,de gondolkodok még rajta!
puszi
adri
lillaadri

szia

nem cumiztatunk.. a krémem avent bimbóvédő, azokban az időkben nem volt bekenve amikor nem kapta be rendesen.. előtte meg nem volt vele baja..
de lehethogy vmi hasi gondja volt, mert negyed 12kor normálisan evett!!
aztán negyed 4kor is...
remélem nem lesz több gond...
azért köszi a hozzászólást és ha másnak is van ötlete, az is érdekel
ildisz1

Böbe!

te is a Vidánál voltál, ezért töled kérdezem hogy a nem felszivódó varratok.. meddig fájt a sebed?
illetve volt -e olyan mint nekem hogy nem birok állni egyhelyben pár percnél tovább és menni is csak kb 10-15 percig.. aztán le kell feküdnöm mert mintha kiszakadnék alulról..
tudom engem egy órán át kellett varrogatni mert szakadtam, vmi méhfal vagy mi is szakadt meg nem tudom mi, de Vida szerint nem egyszerű eset volt.. de akkor is.. meddig fáj még.. mikor lesz már erőm állni??
(még jó hogy a férjemre mindenben számithatok és ő teszi mindig tisztába, MEG fürdeti mert nem birok állni..)
ildisz1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?