Sziasztok,
régen nem volt időm megint nézni a netet, úgyhogy nem győztem utánaolvasni, hogy mi minden történt.
És most láttam csak, hogy megszületett Ildi kisfia!
Ildi, ez a kisfiú egy gyönyörűség
Nagyon gratula hozzá!
"Kicsit" megrémített bennünket a férjemmel, hogy szakadtál (neki egyébként is ha meghallja,hogy gátmetszés, ki megy a vér a lábából
)... a fájáserősítők okozták, nem tágultál eléggé?
Adri! Ez tök jó, hogy mindketten Lőrinciek vagyunk! Annyira nevettem, mikor olvastam. Nekem Sipos doki a dokim, de tényleg hihetetlen, hogy Lőrincről mindketten a Kútvölgyibe "kavarodtunk", és majdnem egyszerre vagyunk kiírva
) Te Lőrincen kben hol laksz - mi a Királyhágó-Halomi kereszteződésénél majdnem... a most épülő lakóparkkal szemben.
Voltál már ctgn?
Lányok, köszönöm a málnalevél tea témában adott tanácsokat is
Akik ittátok, nektek is megszüntette a székrekedést?
Azt szerettem volna kérdezni újdonsült anyukák, hogy nálatok jóslófájások mikor jelentkeztek? 2 napja egy-egy alkalommal görcsöl kicsit a hasam +a hátam. Viszont a ctgm állítólag gyönyörű szép
Egy ismerősöm szerint nem szabadna a 38. hét előtt lennie, viszont mi a héten kezdtük a 36. hetet. Lehet, hogy a málnalevél tea okozza?
Sampa,
mi a 14. héten kezdtünk Lillával vérezgetni. Az ok: egy mióma a méhemben, plusz valószínűleg megeröltettem magam. Kaptam Duphansolt (már ha jól emlékszem a nevére), ebből beszedtem 2 dobozzal, és azóta nincs semmi hasonló gondom
Ja, és persze pihennem kellett, Sipos doki csak azért hagyott otthon lennem, mert én is meg a férjem is megígértük, hogy vigyázunk a kicsire, meg rám. Szóval szerintem ne idegeskedj: pihenj, vigyázz magadra, szedd a gyógyszert, amit kaptál, és NYUGI! Talán ez a legfontosabb, a kicsi megérzi, ha ideges vagy, és az nem jó!
Edina/Mama37,
Üdvözlet a pocakosok "klubjában"
Milyen vizsgálatokra gondolsz? Ha amniocentézisre (magzatvízvizsgálatra), akkor azt tuti nem csinálják a Kútvölgyiben. Nekem is volt (35 vagyok, de nem ez volt a fő ok, hanem mert nem lett jó az AFP-m), nekem a Szabolcs utcai klinikán csinálták, de úgy tudom a Sote I.sz. Nőgyógyászati Klinikán is csinálnak. A dokid úgyis oda fog küldeni, akiben jobban bízik - nálunk a Szabolcs utcában Dr. Hajdú Krisztina volt. Õ nagyon jó, más is dicsérte már itt a neten!
Nóra,
Szépia tök jól leírta, hogy mi kellhet, én csak amit hallottam, azokkal kiegészítem:
a szülőszoba látogatáson javasolták, hogy néhány pelust vigyünk a bébinek, mert tudnak adni pelust, de ha nagy a forgalom
, akkor több nem jut egy-egy babának egy napra, mint 5-5 db.. ez pedig kevés. Szoptatós melltartót feltétlenül rakj a csomagba, és persze nem árt egy hazamenő ruhát (ami még kismama ruha) sem bekészíteni (én mindenesetre berakom, mert ezt nem akarom a férjemre hagyni).
Apuka meg majd hoz be a bébinek ruhát.
Én nem hagynám otthon a mellszívót sem, mégis csak jobb az ember sajátja
és a bimbóvédő krémet sem, mert az nem árt, míg gyakorlatoztok a kicsivel
Nekem javasolták, hogy haskötőt is tegyek be, ez segíti a méh és a has visszahúzódását. Ja, és tenna lady betétet is javasoltak - látom Szépia azt mondja nem kell, de azért párat én becsomagoltam, csak a bizti kedvéért.
A szülésre javasolják, hogy vigyél valami zenét,ha szeretnél vajúdás közben hallgatni (a szülőszobákban van lejátszó).
A szülés közbenre a szülésznők olajokat szoktak javasolni venni, esetleg ez sem árthat.
A szülés utáni lábadozásnál pedig azt hallottam, jól jöhet egy úszógumi az üléshez.
Lányok, képzeljétek el, tegnap voltunk a Baross utcában magzati szívultrahangon (a dokink elküldött, mert a két ér a köldökzsinórban még mindig idegesítette.. saját szavaival: ő szeret minden vörösvérsejtnek utána menni.. ez azért megnyugtató
), és megdöbbentem, hogy milyen ez a hely is... bár a Szabolcs utcában még kritikusabbak az állapotok. A Kútvölgyi sokkal kulturáltabb, és valahogy rendezettebb, szervezettebb is... itt ha valakitől kérdezek valamit, mindig kapok választ, foglalkoznak velem... nem így tegnap az I.számún... alig tudtuk megszerezni a portán az infót, hogy hol az ultrahang.
sziasztok,
Kata