Sziasztok Pocakosok és újdonsült Anyukák
,
hú, köszönöm a sok-sok infót... Holnap megyek uhra+vizsgálatra a dokimhoz, és megpróbálom megkeresni Ferenczi Erzsikét vagy Keszeg Évit vagy Krohné Klárit... teljesen meggyőztetek
Kuha,
ezeket a képeket én sem merem megmutatni a férjemnek, mert már így is alig lehet "visszafogni", hogy mikor lesz meg a lánya... Este is megint monológot folytatott a hasam felett, hogy milyen jó lesz neki+Lillának, ha találkoznak, hogy majd meglátja a kicsi, hogy mekkora dolgokat fognak ők ketten csinálni... aztán, hogy na, jó, viszik az anyát is magukkal a bulikra
Alig várja, hogy a kezébe foghassa, szerintem el fog érzékenyülni, ha megszületik, annyira izgul, szorít a kicsinek....
Erka,
november 27-re vagyok kiírva, és tudjuk már hogy Bóbika kislány... csak még inkább hívjuk Bóbinak (ezt a nevet akkor adtuk neki, mikor először 8 hetesen ultrahangon láttuk
), mint Lillának.
Adri,
tényleg találkozhatunk a CTGn, sőt ha a kicsik is úgy akarják, még a szüléskor is
én a 35 hét közepén vagyok, szóval még van 5 hét + pár napom... Ráadásul a lányunk a druszája lesz a Te lányodnak, őt is Lillának fogják hívni
Te is 5 hetet írtál, ugye? Mikorra vagy kiírva?
Ildi,
én úgy tudom, hogy alapítványi szoba 1 db 2 személyes, és 2 db 1 személyes van. A két személyesnél a folyosón szemben van a zuhanyzó, mosdó. Az egyszemélyesnél bent a szobában. TV van a szobákban, és persze egész nap veled lehet a kicsi is (a kötelező vizsgálatok kivételével).Valóban ezekben a szobákban látogathat csak közvetlenül bármikor az apuka, sőt itt bárki megkereshet, akit te akarsz látni (bár ahogy olvastam, olyan is akit nem akarsz
).
Szóval szerintem van előnye, meg hátránya is: előny a kényelmesebb helyzet, a látogathatóság, hátrány, hogy nincs ott veled másik anyuka, akivel beszélgethetnél, akivel megoszthatnád a gondjaid, kérdéseid. A szülőszoba látogatáson azt mondta a szülésznő, hogy igazából elsőszülő anyukáknak nem annyira ajánlja... Ez engem is megingatott kissé, mert eddig egyértelműen az alapítványi szobát pártoltam.
Lányok, ugye a 35. héttől már ihatom a málnalevél teát?
Kuha, Tünde, ti ittátok? Volt hatása?
Nekem egy angol teát sikerült beszereznem (a környékünkön, Lőrincen kifogytak a készletek.. hihetetlen, egyetlen bioboltban, gyógyszertárban sem volt, mindenhol csak annyit tudtak mondani,hogy várják a rendelésüket ), amiben nem csak málnalevél van (bár elsősorban ez persze), hanem csipkebogyó és hibiszkus is.. remélem, ez nem "ront" a hatásán.
Satuk,
nekem is ez volt a terhesség elején, ez később sem javul, csak max. hozzászokik az ember. Nekem 2 számot nőtt kb 2-3 hét alatt a mellem. Most már csak abban reménykedem, hogy nem hiába, és lesz is benne tejcsi Lilinek
Ha jó melltartót akarsz venni, az Anita márkát ajánlom... ezek kényelmesek. De nekem van sima, nem terhesnek való merevítős melltartóm is, a célnak ez is megfelel, és ezek jóval olcsóbbak,mint a terhesmelltartók.
Az éjszakáról nem tudok tapasztalatot mondani, szerencsére ennyire nem fájt. Nem próbálkoztál esetleg mellvarrásos trikóval? Az mégsem melltartó, és mégis tart annyit szerintem, amennyit éjszaka kellhet... Szerintem nyugodtan menj be egy Brendonba, és kérdezd ki az eladót, hogy tud e valamit ajánlani a problémádra... ettől függetlenül még nem kell ott vásárolnod.
sziasztok,
Kata