Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,
pár honapja jártam itt utoljára, már szerintem senki sem emlékszik rám, de azért kicsit nosztalgiázok...

gratulálok minden új kisbabához és kismamához.

ildisz!
bogyó ügyben pl Erzsi nevezetű szülésznő nagyon segitőkész (de ugy tudom többen is rajta kivül)
Arnica nekem nagyon bevált (C3o ból 5 bogyo szülés után), nekem orvos összeirt egy listát vajudás, szülés, császár...ra, ha érdekel email en elküldhetem

van 4 ágyas szoba is és ahhoz zuhanyzó a folyosón van! alapitványi szobában bármikor bárki meglátogathat benneteket.

szépia
szépia

Sziasztok!

Ildisz! Én 2 napja azt a két bogyót amit Böbe írt vettem 407 Ft/doboz-ért.

Böbe!
Lehet hogy emlékszel rám/ránk. 2 hete csütörtökön mellénk ültél le. Zenét hallgattál mosolyogva. Kép Azt hiszem a dokiddal is találkoztam ctg közben, ha Gabika volt a szülésznőd. A párom és Én sem vagyunk túl kicsi emberek... Kép Nagyon köszönöm a szülőszobás listát. Igen igen, most már lassacskán Bence is kibújik remélem.

További szép estét mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Halihó!
Nem tudjátok, hogy mennyibe kerülnek (és hol lehet olcsón venni) kismama melltartót?
Teljesen kész vagyok a melleimmel, szerintem leszakadnak... ez természetes így a 10. hét közepén? Erre keltem fel, és megmondom őszintén, nem volt túl jó érzés.. Most akkor éjszaka is kell hordanom? Kép Ez érdekes lenne, mert én itthon rögtön kibújok belőle annyira nem bírom, de ez most FÁJ!! Nehéz és feszít.. Kép
Ha tudtok segítsetek!! - köszi.
Ildisz! Egyben vagytok még? látom, nagyon készülődsz, majd mesélj a Vidáról, meg mindenről, ok?
Mindenkinek jó reggelt!
Satuk

satuk

Sziasztok Kismamik!

Nem voltam egy napig és alig birtam visszaolvasni Benneteket!

Böbe!

Köszi az infókat a szülésről és a "gyerekvigyázásról"!Bizom én is Apában,h. majd mindent ellát egyedül,de Anyosomék nem messze laknak tölünk és így nincs elérhetetlen helyen a segítség sem,csak az a baj,h. ők már idősebbek és nem szívesen bízom csak rájuk Lillát!
A két Manó között 26hónap lesz,nekem még van 5hetem,de ugy veszem észre Lilla nagyon várja már tesóját!Nagyon jó ötletet adtál azzal,h. írtad nem mutattátok meg Sárának rögtön a Tesót a kórházban,én erre nem is gondoltam,de megbeszéltük apával,h. mi is eszerint fogunk cselekedni!KöszönömKép

Bóbi!
Kérdezted ki-kit ajánl szülésznő ügyben...
Én Lillát Ferenci Erzsikénél szültem,nem volt az sem egyszerű szülés,de nagyon sokat segített,végtelenül hálás voltam neki mindenért!Szülés után is többször benézett hozzánk,csak jót tudok mondani róla,de szerintem itt mindenki csak jót tud mondani bármelyik szülésznőről...
2 év eltelte után is megismert mikor elöször mentünk uh.ra a Pocaklakóval és természetesen most is őt választottuk a második Babonknál!
Azért is kedvelem,mert viszonylag fiatal és tényleg bármiről tudsz Vele beszélni,nem kell cikinek érezned semmit és homeozik is,ugy tudom!
De szerintem bárkit választatsz jó kezekben leszel,ez biztos...
puszi,
adri
lillaadri

Bóbi!
Elfelejtettem kérdezni,h. pontosan mikorra vagytok kiírva?
Lehet ctg.n majd találkozni is fogunkKép
Nagyon jó lenne!!!KépKépKépKépKépKép
puszka

Fruzsi!
Látom nálatok is nagyon kevés idő lesz a két Manócska közöttKép
Ugye neked sem fordult még be a Baba?Olyan fura,mert folyamatosan a bordáimhoz rugdos,mint anno Lilla,de érzem,ha csuklik,h. nem lentről jön az ütem,hanem szinte a jobb cicim alól...szóval hiába reménykedek...semmi változás...
Jövő héttől megpróbálom az elemlámpázást,mert eddig csak a beszélgetést próbáltam,de sajnos arra nem hallgatott a kissrác!!!KépKépKép
Kinél fogsz szülni és mikor?
szió
adri
lillaadri

Sziasztok Pocakosok és újdonsült AnyukákKép,

hú, köszönöm a sok-sok infót... Holnap megyek uhra+vizsgálatra a dokimhoz, és megpróbálom megkeresni Ferenczi Erzsikét vagy Keszeg Évit vagy Krohné Klárit... teljesen meggyőztetek Kép

Kuha,

ezeket a képeket én sem merem megmutatni a férjemnek, mert már így is alig lehet "visszafogni", hogy mikor lesz meg a lánya... Este is megint monológot folytatott a hasam felett, hogy milyen jó lesz neki+Lillának, ha találkoznak, hogy majd meglátja a kicsi, hogy mekkora dolgokat fognak ők ketten csinálni... aztán, hogy na, jó, viszik az anyát is magukkal a bulikra Kép
Alig várja, hogy a kezébe foghassa, szerintem el fog érzékenyülni, ha megszületik, annyira izgul, szorít a kicsinek....

Erka,

november 27-re vagyok kiírva, és tudjuk már hogy Bóbika kislány... csak még inkább hívjuk Bóbinak (ezt a nevet akkor adtuk neki, mikor először 8 hetesen ultrahangon láttuk Kép), mint Lillának.

Adri,

tényleg találkozhatunk a CTGn, sőt ha a kicsik is úgy akarják, még a szüléskor is Kép én a 35 hét közepén vagyok, szóval még van 5 hét + pár napom... Ráadásul a lányunk a druszája lesz a Te lányodnak, őt is Lillának fogják hívni KépTe is 5 hetet írtál, ugye? Mikorra vagy kiírva?

Ildi,

én úgy tudom, hogy alapítványi szoba 1 db 2 személyes, és 2 db 1 személyes van. A két személyesnél a folyosón szemben van a zuhanyzó, mosdó. Az egyszemélyesnél bent a szobában. TV van a szobákban, és persze egész nap veled lehet a kicsi is (a kötelező vizsgálatok kivételével).Valóban ezekben a szobákban látogathat csak közvetlenül bármikor az apuka, sőt itt bárki megkereshet, akit te akarsz látni (bár ahogy olvastam, olyan is akit nem akarsz Kép ).
Szóval szerintem van előnye, meg hátránya is: előny a kényelmesebb helyzet, a látogathatóság, hátrány, hogy nincs ott veled másik anyuka, akivel beszélgethetnél, akivel megoszthatnád a gondjaid, kérdéseid. A szülőszoba látogatáson azt mondta a szülésznő, hogy igazából elsőszülő anyukáknak nem annyira ajánlja... Ez engem is megingatott kissé, mert eddig egyértelműen az alapítványi szobát pártoltam.

Lányok, ugye a 35. héttől már ihatom a málnalevél teát?
Kuha, Tünde, ti ittátok? Volt hatása?
Nekem egy angol teát sikerült beszereznem (a környékünkön, Lőrincen kifogytak a készletek.. hihetetlen, egyetlen bioboltban, gyógyszertárban sem volt, mindenhol csak annyit tudtak mondani,hogy várják a rendelésüket ), amiben nem csak málnalevél van (bár elsősorban ez persze), hanem csipkebogyó és hibiszkus is.. remélem, ez nem "ront" a hatásán.

Satuk,

nekem is ez volt a terhesség elején, ez később sem javul, csak max. hozzászokik az ember. Nekem 2 számot nőtt kb 2-3 hét alatt a mellem. Most már csak abban reménykedem, hogy nem hiába, és lesz is benne tejcsi Lilinek Kép
Ha jó melltartót akarsz venni, az Anita márkát ajánlom... ezek kényelmesek. De nekem van sima, nem terhesnek való merevítős melltartóm is, a célnak ez is megfelel, és ezek jóval olcsóbbak,mint a terhesmelltartók.
Az éjszakáról nem tudok tapasztalatot mondani, szerencsére ennyire nem fájt. Nem próbálkoztál esetleg mellvarrásos trikóval? Az mégsem melltartó, és mégis tart annyit szerintem, amennyit éjszaka kellhet... Szerintem nyugodtan menj be egy Brendonba, és kérdezd ki az eladót, hogy tud e valamit ajánlani a problémádra... ettől függetlenül még nem kell ott vásárolnod.

sziasztok,

Kata
bóbi

Sziazstok!
Kata, én nemittam semmit, tudtam, hoyg császár lesz Kép
Egyébként én elsőszülő voltam, és először örültem a sima szobának, még pocakosan ott voltam, és élveztem, jó szobatársaim voltak Kép (KUha!). De szülés után elég borzalmas helyre kerültem vissza. Cska egy lány volt idegesítő, de az is elég volt. Ráadásul iszonyat kimerült voltam, és eg ypercet sem tudtam aludni, éjjel is alig. Szóval akkor úgy döntöttem, legközelebb alapítványi, max átmegyek dumálni a másik folyosóra, és nézem a tévét Kép De ez csak az én élményem volt. Mások nagyon jól érezték magukat, jó volt nekik a társaság... Kép
Tulajdonképpen ettől függ minden. Na meg a 2 ágyas alapítványi átmeneti megoldás lehet, ha van ott más is éppen...

Satuk! Vegyél nyugodtan nagyobb melltartót, olyan egyszerű pamutot, és a triumphnak is van viszonylag nem olyan drága terhesmelltartója. Olcsóbb mint az Anita... terhesség után is jók lesznek... nekem utólag kellett beszeezni, terhesne még be tudtam magam préselni Kép J aés hasszorító bugyit is... és ráfáztam Kép

Tünde

mtunde

Tünde!

Köszi, szerintem is jó kis szoba volt a miénk... Kép Kép

Kata!

Én nem ittam málnalevél-teát, viszont a 36. héttől homeós bogyót szedtem, napi 2x5-öt. Neve: Caullophyllum CH5 (azt hiszem, így írják). Ez a tágulást segíti. Én nem szedtem még soha előtte homeós bogyót, és nem tudom, hogy ennek köszönhetően-e, vagy sem, de nagyon jól tágultam, nem véletlenül született meg Gergő olyan hamar. Pedig 12-14 óra vajúdásra voltam készülve...

kuha

Kép
kuha

Bóbi!

Van + 2 csomag málnalevél teám. Nagyon szívesen feladom postán, vagy a párom irodája a Mester utcában van ha esetleg útba esik oda is be tudsz érte menni. Vagy... Kép jövő héten csüt. reggel megyek megint ctg-re a kórházba, ott is oda tudom adni. Kép Na jó!Kép SZóval megtalálsz.

Üdv mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Kata,
én az első babánál ittam málnalevél teát. De csak a 36. héttől lehetett elkezdeni iszogatni. Nincs különösebb íze, se jó, se rossz.
Nekem elég sokat segített, amikor bementünk a kórházba nem votl 1 ujjnyi a méhszáj, de méhnyak már szinte teljesen fel volt szívódva. Kép

Szóval csak ajánlani tudom.

Most a másodiknál azt mondták ne igyak, de lehet, hogy jó lett volna, mert Kata nem várta meg míg a méhnyak teljesen eltűnik, és kirobban a pocakomból. Már írtam, hogy ezért ott is kellett varrogatni.Kép
Persze, ha valaki második szülő kérdezzen meg szakembert, mert én egyáltalán nem vagyok az.

Anide,
valószínüleg tényleg én voltam akit láttál, a szülésznőm a Gabi volt, az orvosom a Vida. És zenét szoktam hallgatni várakozás közben. Kép
Sajna nem nagyon néztem körbe, de ha majd küldesz képet lehet, hogy ismerős lesz az arc.
Kár, hogy nem tudtuk ezt előre.
(Lehet, hogy kellett volna valami babanetes jel Kép)

Üdv.:
Böbe
böbike

Ildi eltűnt!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép
Ez jó jelnek bizonyul!!!!!
Remélem mihamarabb hallunk azért felőle!!!!

Bóbi!!!
Mi is Lörinciek vagyunk!!!!
Annyira megörültem Neked mikor olvastam!
Merre laktok?
Milyen fura...egy helyen szülünk a város másik végén,majdnem egy időben,itt meg egy kerületben lakunk...hihetetlen...és nem ismerjük egymást!!!
Neked ki az orvosod?
Nevetnék,ha a Mészáros lenne!!!KépKépKép
Mi december elejére vagyunk kiírva!

Kuha
,az a homeos bogyó érekelne,szerinted ebben kitől tudnék segítséget kérni?Lillánál csak málnalevél teát ittam,de nem igazán éreztem hatását!...bár ki tudja,lehet akkor még nehezebb lett volnaKép
Vagy várjam meg a 36.hetet,mert akkor megyek Erzsikéhez a szülésznőhöz és ő homeozik állítólag...
Vagy a nőgyógyász tanácsát kérjem ki?
Fontos lenne,h. segítsek egy kicsit a tágulásban,mert Benji farfekvéses és nem lesz császár,csak ha minden kötél szakad...
puszi Nektek!
adri
lillaadri

adri!

nekem is farfekvéses volt a kis klára, és a dokim mondta hogy szedjek Pulsatilla 2oo(!!!)-at, elvileg ettől már sok baba kedvet kapot az átforduláshoz, (klára igy sem akart). persze ezt a dokiddal meg kell beszélni.
decemberig még böven befordulhat.

ctg-n szülésznőktől jobbnál jobb tanácsokat lehet kapni, csak kérdezni kell!

szépia
szépia

Sziasztok!
Tanácsot kérek. Teljesen magam alatt vagyok, mivel pöttyöztem pár barnásat a héten (16+2), persze voltam dokinál, tök alaposan átvizsgált, UH is volt, újabb pöttyöt nem talált, kaptam Magne-B6-ot, meg mondta, hogy pihizzek. Na, két napja már hajnalok hajnalán felébredek és ezen tökölök, hogy most mennyire parázzam. Van valaki, aki szintén járt hasonló 'vérpettyes' cipőben?

Mankababa(babaszoba), Kuha és a többiek: édesek a babák!
Köszi Sampa
sampa

Szépia!
És császár lett a vége vagy természetes úton született Klára???
Kedden megyek dokihoz ,majd rákérdezek,bár még sosem ajánlott Mészáros homeopátiás gyógyszereket...!!!
De köszi a segítséget!
puszi
adriKépKépKép
lillaadri

adri,

sajnos császár lett (ráadásul időzitett), de az én dokim hallani sem akart a farfekvéses szülésröl. rengeteg indoka volt rá de én arra gyanakszom hogy azért sem akarta mert már 32 éves vagyok és ez az első szülésem volt (de ezek az indokok valahogy nem jöttek szóba, nekem meg csak nem rég esett ez le)

ugy hallottam anno, h a Mészáros doki szokott válalni farfekvéses szülést

szépia
szépia

Sziasztok,

nem kedvrombolónak, de én annyi málnalevélteát ittam, hogy a hányinger kerülgetett már, minden bogyót szépen, előírásszerűen beszedtem... és finoman fogalmazván szart sem ért.
Dokibácsi mondta, hogy elsősorban a gének, és a baba mérete a fontosak a méhszáj kitágulása szempontjából.

Ha én adhatok tanácsot, mindenki tömje meg magát, és pihizzen, amíg csak tud, mert kell az energia. Én ezt nagyon elrontottam, mert előző este 1 joghurtot ittam, éjfél körül elkezdett folydogálni a víz, le föl rohangásztam, boldog voltm, fürödtem, csomagoltam, stb. reggel 6-kor bementünk, és a kisfiam este 10-kor született. El lehet képzelni, mennyi energiám volt bármire is, merthogy ugye a kórházban már nem ehetsz semmit. Szóval jól meg kellett volna tömni a bendőmet, és szépen lefeküdni még pihizni, mielőtt bemegyünk.

Szobák: a barátnőm két hónapja szült itt, és ő olyan szobában volt, ahol 8-an voltak, de nem panaszkodott, jól érezte magát, és pihenni is tudott. Azt hiszem tényleg minden a szobatársakon múlik (megbeszélték, ha mindenkinél rendben van minden, éjszakára ahogy lehet, leadják a babókat).
Én a kétszemélyes alapítványiban hasonlóan (tényleg nagyon nyugis volt, és a férjecském is odabújt mellém, stb.), de szerintem emiatt senki ne aggódjon, mert tényleg jó minden. Ja, és nagyon SZÉP volt maga a szoba.

Üdv.:
Fruzsi
cinderella

Szia Szépia,

a dokik csak akkor vállalják be, ha kicsi a babó, sőt, ha kicsi a fejkörfogat. Mert ugye a természet azt adta, hogy a legnagyobb a fej, ami kitágítja a szülőcsatornát, a többi, meg szépen csússz ki... nos, ha a puha popsi ezt nem tudja elvégezni, és bent marad (a nagy) fej, az "ciki". Remélem, nem téved ide egy szülésznő erre a szakértő szövegre, de a lényeg ez Kép
Egyébként elképesztő, hogy a kitolási szak milyen "könnyű", és jó, és minden a vajúdáshoz képest. Nekem már szinte egyáltalán nem fájt, és nagyon jó volt szülni. Ja, és 10 perc volt.

Ma voltam ctg-n, baba nem fordult, úgyhogy hétfőn megyek az altatóorvossal beszélni Kép

Üdv.:
Fruzsi
cinderella

Lillaadri, nekem is a Mészáros a dokibácsimKép
cinderella

Fruzsi,
a barátnőd is a Kútvölgyiben szült?
Én úgy tudom, (megalább is a recepcióval szemben lévő folyosón) nincsenek 8 ágyas szobák, max 4.

Üdv.:
Böbe
böbike

Fruzsi!
Neked akkor császár lesz?
Mert én kérdeztem Mészárostól és ő hallani sem akar a császárról, ragaszkodik a szüléshez...Vagy Neked az első babád is császáros volt?...mert akkor megértemKép
Istenhegyi útra nem szoktál már járni?Mi kedden megyünk 6ra!
Vagy már nemsokára szülsz?

Szépia!
Kicsit megijedtem!Mik voltak a dokibácsid indokai,amiért nem vállalta a szülést farosan?
Azt én is tudom,h. Mészáros vállal faros szülést,meg mesélt is egy csomó történtet,mégis nagyon félek,h. mi lesz...

Sampa!
Mondjuk Nekem sosem volt ilyen tapasztalatom egyik terhességemnél sem,de nagyon sok helyen olvastam,h. ez természetes a terhesség elején és bízz meg a doktorodban,mert hidd el tudja mit csinál és ha azt mondja,h. minden rendben,akkor az ugy is vanKépKépKép!!!
Jó pocakosodást és ne aggódj minen rendben leszKépKép

Puszi Mindenkinek!!!

adri
lillaadri

Én is csak 4 ágyas szobákról tudok a Kútvölgyiben!
Amiben mi voltunk az 3 ágyas volt!

Elmesélek egy történetet,szerintem olyan megható!!!Kép
Képzeljétek el mikor Lillát vártuk veszélyeztetett terhes lettem a végére,mert Lillus nem akart kibújniKép!A 10napon befektettek,mert távozott a nyákdugó.A hütőszekrénynél lévő, utolsó előtti szobába fektettek,egy aranyos lány mellé,aki szintén bent feküdt!Õ szeptember 20.ra volt kiirva , és 20.a reggel arra ébredtem,h. ül az ágyon és nagyon görcsöl...f10 felé meg is született a kislánya,akit Vivennek hívtak...nálam még mindig semmi nem történt,de sokat támogattuk egymást és gyönyörködtünk a babókájában!
Aztán rá egy napra reggel már nálam is beindult a szülés és Nekem is megszületett Lilla!
Képzeljétek el mikor elváltunk megbeszéltük,h. találkozunk majd egyszer...azóta mi lettünk a kis Vivi keresztszülei! Utólag kiderült,h. majdnem egy helyen lakunk,egyforma a kocsink,egyforma volt a babakocsink,apukák mindketten autóvezetésoktatók,egyidősek vagyunk mi Anyukák és Apukák is!
Aztán február közepén bejelentették,h. ismét babát várnak...nagyon csodálkoztunk rajta,hiszen mi még akartunk várni pár évet,de örültünk neki!És képzeljétek rá 4 hétre kiderült,h. mi is kisbabát várunk!Szóval Vivi és Lilla között 1 nap van,mostmeg ha minden igaz 4 hét lesz és most mindketten kisfiút is várunk!!!
Olyan érdekes,nem???
Bocsika,ha untattalak Titeket,de hiszem,h. léteznek fantasztikus szobatársak!

puszi Mindenkinek!
adri
lillaadri

Szia Adri!
Természetesen totál megbízom a dokimban, csak a bennem lévő kisördöggel küzdök éjjelenként. Eddig minden ok volt, ha a mellem nem feszült volna, az gondolhattam volna, hogy nem is várok babát (no rókakoma, stb.) Aztán most derült égből villámcsapás ez az egész. Persze nyugtatom magam KépCsak megijedtem, de nagyon.
Sampa/Réka
sampa

Sziasztok!
Csak kb. 1 hete olvasgatlak titeket, ugyanis -bár még csak 8 hetes pocaklakóval büszkélkedhetek- úgy döntöttem, hogy lecserélem a jelenlegi orvosomat. Az kisfiamat a MÁV-ban szültem és úgy gondoltam, hogy a 2. babával is oda megyek, de egy másik orvoshoz, ugyanis az első -akihez végig jártam a terhesgondozásra- nem jött be a szülésre. Ez még csak hagyján, hiszen hétvége volt, hajnali 3-kor...De ami nagyon rosszul esett az az volt, hogy utána hétfőn és kedden reggel sem jött fel megnézni minket, csak majd szerdán, amikor amúgy is nagyvizit volt. És ott közölte velem, hogy: Hallom megszült, gratulálok. Na, ezek után úgy gondoltam lépek a fazontól. Választottam egy másik dokit, dehát ő sem az igazi. Elképesztően beképzelt és flegma. Olyan, örüljek, hogy nála szülhetek típus... Mindezt úgy, hogy a magánrendelésére járok. Illetve jártam. Hát ezek után döntöttem úgy, hogy dokit és ezzel kórházat is váltok. Bocs, hogy ilyen hosszan írtam, de szeretném ha nem gondolnátok rólam azt, hogy esetleg én vagyok egy elviselhetetlen perszóna. Szóval olvasgattam a topikot és úgy érzem talán megtaláltam azt, akinél szülni szeretnék. Dr. Mészáros.
Szerintetek mikor menjek hozzá? A múlt héten voltam a régi dokimnál, akkor volt uh is. Mondta, hogy menjek vérvételre... De most nem tudom mit csináljak. Szerintetek?
Még egy fontos kérdés: Nem tudjátok, ő bejön az esetleges éjszakai szülésre is?
mama37

Szia Mama37!

Először is gratula a babóhoz! Kép

Én is hasonló cipőben jártam (dokiváltás) amikor a Mészáros dokihoz kerültem. Az első labort ugyan még a régi dokim kérte, de aztán meg kellett csinálni mégegyszer a Kútvölgyiben is, mert a "kedves ex" nem adta ki amint megtudta h nem szeretnék tovább hozzá járni.

Szeritnem az a legtisztább ha a már az új dokidnál kezdesz mindent!
Egyébként Én Mészáros dokiról csak jókat tudok mondani, mind szakmailag, mind emberileg, és szeritem vagyunk így itt egy páran.
Ugyan még nem szültem nála (ami késik nem múlik Kép ), de valaki az éjszakában is bizti tud neked segíteni.

Szép napot mindenkinek

Anide
38+1

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Anide!
Köszönöm a bíztató szavakat. Tényleg rám fér, mert iszonyúan be vagyok attól parázva, hogy nem fogok normális dokit találni... 37 vagyok, szóval nálam lesznek egyéb finomabb vizsgálatok is. Tényleg, erről tudtok-e valamit? Mindenféle vizsgálatot meg tudnak csinálnak a Kútvölgyiben?
Edina
mama37

Edina,
Gratula a pocaklakóhoz! Vigyázzatok magatokra!
A Mészárosról személyes tapasztalatom nincs, de a lányok csak jókat írtak róla, amennyire emlékszem.
A kórházzal viszont szerintem jól választottál. Én a 2. gyereknél is itt maradtam, pedig elég kényelmetlen Zuglóból bejárni, pláne, ha áll az egész város. De, amennyiben lesz 3. baba azt is itt szeretném szülni.

Lányok,
Ildisz szerda óta hallgat, lehet, hogy már babázik? Kép

Üdv.:
Böbe
böbike

Szia Edina!
Üdvözöllek közöttünk Mindenki nevében!Nagyon gartulálunk a Babókához is!

Örömmel olvastam,h. Mészáros Gábor mellett döntöttél!Én 2 évvel ezelőtt nála szültem kislányom és előre láthatólag 5hét múlva is nála fogom szülni kisfiam!
Kizárólag CSAK jót tudok róla mondani,bárkinek ajánlani tudom,de meggyöződésem,h. maga a kórház is tökéletes választás,hiszen sem orvos,sem szülésznő tekintetében rosszat nem igazán olvastam a honlapon!
Természetesen Mészáros bejön este is szülni,Lilla vasárnap született,éppen konditeremből hívták el,h. jöjjön be hozzám és pár perc alatt ott volt,majd még kb. 4órát szórakoztatták egymást a férjemmel a szülőágyam mellett!
Van magánrendelése az Istenhegyi úton,de ha kórházba akarsz hozzá járni az elől sem zárkózik el!Pénzt csak a magánrendelés után kér,szülésért annyit adsz amennyit gondolsz,...mindig azt mondja,h. annyit amennyit szerintünk megérdemel...
Édesapja is szülész volt a MÁV-kórházban!
Ami még nagyon jó vele kapcsolatban,h. van humora és sokat törödik a Kispapák lelkével is!Ha mész vizsgálatra,Apuka is bejöhet,sőt volt olyan,h. férjem nem tudott velem tartani uh.ra és az uh.képek mellé odaírta,h. az éppen milyen kis testrésze a Manónak,h. Apa is tudja!
Hirtelen ennyi jut eszembe,de kérdezz nyugodtan!Én kedden megyek hozzá uh.ra!!!Kép
Még valami!!!!
Hogy uh.os doki is,tehát biztos lehetsz benne,h. nem kell attól félned,h. más fog uh.ozni és hogy várnod kell,meg sorszámot kell húzni!

Mostmár tényleg ennyi!!!
De azért hangsúlyozom,h. bárki nagyon jó választás lenne,orvos,szülésznő tekintetében!

Jó pocakosodást,nagyon vigyázz magadra!!!
adri
lillaadri

Szia Lillaadri,

nekem az első normál úton született (Mészárosnál). Most a második farfekvéses, és a Mészáros doktor hallani sem akar szülésről.
Mint írtam, a baba mérete (most 3300 gr körül) és a fejkörfogata a döntő, + az első nehezen született (fájásgyengeség), úgyhogy mindezek tükrében csakis császár. Mindenki egyedi elbírálás alá esik, de míg régebben ebből nem csináltak "problémát", ma már nem olyan egyszerű út a farfekvéses szülés.
Az én legnagyobb bánatomra ugye.

Üdv.:
Fruzsi
cinderella

Böbike!

Szerintem is babázik már Ildi!!!
De jó Nektek:-)!!!
Remélem azért mihamarabb jelentkezik!!!

puszka
lillaadri

Adri!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen kimerítően írtál a dokiról. Mostmár azt hiszem tényleg mellette teszem le a voksom. Lenne még egy kérdésem: uh-t a magánrendelésén csinál vagy be kell menni a kórházba?
Olvasom, hogy 5 heted van hátra... De jó neked... Egy kicsit irigykedem Kép
Sajna nekünk még nincs otthon internetünk, így hétfőig hanyagolnom kell titeket.
Addig is mindenkinek szép hétvégét, vigyázzatok magatokra!
Edina
mama37

Gyorsan írok,hátha megnézed!

Magánrendelésén és a kórházban is csinál helyben uh-otKép

Így nagyon kényelmes!!!!
jó hétvégét!
puszka
lillaadri

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni abban hogy a kórházban sterilizálják e a mellszívót ha viszek, vagy itthon csináljam meg mielőtt bemegyek?

Előre is köszönöm

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sampa!

Én nemcsak barnásan pecsételgettem, hanem rendesen pirosan véreztem 7,5 hetesen. Azt hittem, vége! De szigorú fekvést parancsoltak a 12. hétig, az előző baba (9 hónapos volt akkor) azonnali hatállyal való elválasztását, meg valami gyógyszert, plusz még homeós árnicát szedtem. És most 7 hónapos Bogika, gyönyörű és egészséges. Szóval bízz benne, hogy nem lesz baj, főleg, hogy a doki is azt mondta. Ja, az előző terhességemnél volt kis pecsételés azután pár órával, hogy az akkor 3 éves kislányom öltözés közben belehuppant az ölembe, rá a hasamra. Persze rögtön rohantam ultrahangra, de semmi nem látszott.

Lillaadri! Ez nagyon érdekes történet! A múltatok is ennyire hasonlit?

Mama37! Én is a MÁV-ból jöttem át - a hírhedt dokitól, de még a botrányai előtt jóval. És nem bántam meg. Persze a mávot kikiáltották a legbababarátabb kórháznak, és féltem, hogy a Kútvölgy e tekintetben rosszabb lesz, de nagyon pozitívan csalódtam. Remélem, neked is nagyon fog tetszeni :o)

Szépia! Én azért emlékszem rád, és biztos más is, sokat gondoltam rád annakidején, hogy vajon megfordul-e a babád.

Sziasztok!
Orsi
torsi

Mama37!

Én is csatlakozom Lillaadri és Cinderella véleményéhez, nagyon jó kezekben leszel Mészáros doktornál. Én 8 éve járok hozzá, 2 gyereket szültem nála, kisfiamat 4 éve novemberben, kislányomat idén márciusban. Az első szülés gyors és könnyű volt, de most a másodiknál volt egy kis bonyodalom, holott a 36. hét végén (!) fordult meg közel 4 hónap farfekvés után (Fruzsi, tehát abszolút nem reménytelen a megfordulás nálad sem!) Nálam is azt mondta a dokibácsi, hogy megszüljük akár farosan is, ne féljek, mert ismer, és tudta, hogy a császárnak a lehetőségétől is felállt a hátamon a szőr. Brrrrrrr.) Amikor a szülés során Alexandra kicsit megcifrázta az érkezését, és felmerült a műtét gondolata, akkor is úgy érezte, hogy meg fogom tudni szülni természetes úton. Biztatott, tartotta bennem a lelket, (hozzáteszem, az általános gyakorlattal ellentétben csak pár percekre hagyott magamra vajúdás közben, nem csak a kitolási szakaszra jött be, mint általában a dokik!) pedig nagyon ideges volt. Aztán szerencsére igaza lett, meg tudtam szülni, sőt gátvédelemmel sikerült. Hatalmas győzelemnek éreztük mindhárman (Gabi szülésznő, doki és én) a gátvédelmes szülést ahhoz képest, hogy 2-3 órával azelőtt már készíteni akartak a műtétre.

Remélem, nem untattam senkit.

Amúgy 4 hetente mentem a magánrendelőbe az Istenhegyi útra, a 32.hétig. Mindig volt uh. is, a 18. heti genetikai uh.-t a kórházban csinálta.

Sziasztok!
Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Én is az itt olvasottak alapján (is) választottam orvost, én a Tóth doktor mellett döntöttem. Ildi segített itt a fórumon, hogy hogyan találjam meg, és két hete a Kútvölgyis rendelésen, majd utána az uh-n meg is állapította a koraterhességet (5-6 hét). Nagyon kedves volt, de nem tudom, nem lenne-e jobb a magánrendelésre járni. Mi erről a véleményetek? Van különbség, ha a kórházba vagy a magánrendelésre járok? Õszintén, én azért kezdtem a kórházban, mert az 2 percre van tőlünk autóval.
És ha már itt tartunk, tudja valaki, hogy hol van Tóth doktor magánrendelése?
Köszönöm és mindenkinek jó hétvégét!

Eszter
zsozsóka

Sziasztok!
Egyre többet hallok Mészáros dokiról, csakis jót. Nos, én is itt szültem, de én szeretném lecserélni a dokimat. Szakmailag messzemenőkig meg voltam elégedve Hegedűs dokival, de sajnos lelkileg nem jött be. Nem igazán tájékoztatott előre, nem mondott semmit, és ez nekem nagyon rossz volt, pláne, hogy előzetes bejelentés nélkül fektetett be előre, majd nem mondott semmit és eltűnt 3 napra. Azt tudtam, hogy jó kezekben vagyok, és voltam végig, de azért a lelkemet is ápolhatta volna Kép Ráadásul császárom volt, és ő hallani sem akar a második természetes szülésről. Tudom, ezt előre nem is lehet eldönteni, de azért mégis, legalább az esélyt... (bár pont, amikor ott voltam, volt egy mama, aki nagyon megjárta és a méhét is ki kellett venni emiatt... Nos ennek tükrében kit ajánlotok? Nekem Vida és Mészáros merült fel, vagy Tóth? Nem tudom... Bár bárki jó lenne, nem?

Tünde

mtunde

Szia Tünde,

én is hasonló helyzetben vagyok, a kórházzal maximálisan elégedett voltam, a dokimmal viszont egyáltalán nem. De én annyira megorroltam rá (már egyszer leírtam nektek, megbeszéltük az EDA-t, azután önkényesen úgy döntött, hogy nem kell az nekem és csak akkor ért oda a szülésre, amikor már a kitolási szakasz következett- dióhéjban ennyi, de persze ennél sokkal bonyolultabb volt a helyzet), hogy másik kórházat választok a következő babánál, mert óhatatlanul összefutnék vele a kórházban, amit inkább elkerülnék. Te ettől nem tartasz?
Hogy váltatok el? Õ tudja, hogy elégedetlen voltál vele?

Erka

Kép

Kép
mankababa

Szia Tündi + Erka,

én a Mészárossal úgy vagyok, hogy most már nem csak elégedett vagyok vele, de szeretemKép
Nem tudom, mások hogy vannak vele, de egy kismamának elsősorban nem (csak) az a fontos, hogy szakmailag jó legyen (mivelhogy nem értünk hozzá), de igenis simogassa meg a hátamat, támogasson, mosolyogjon, bíztasson, és így tovább. Hisz az ember "fél", tele van kérdésekkel, főleg ha valami probléma is van.

Legjobb a mostani példám: amikor felvetette a császár lehetőségét, azonnal sírva fakadtam. Közben haladtam volna ki az ajtón, megfogott, és visszahúzott, leültetett: "na, Fruzsika, beszéljük meg, nincs világvége, stb.".
Korrektül tájékoztatott. És kedvesen. És meglapogatta a hátamatKép Olyan jól esett. Szóval, ha valakinek is kétsége van az orvosa felől, szerintem nem szabad gondolkozni a váltáson. Nem munkadarab az ember.
Mészáros doktorbácsi a legjobb választás.
Az, hogy ua. a kórház és másik doki... tényleg kellemetlen lehet, nem tudom. Szerintem meg kellene személyesen, őszintén kérdezni tőle.
Hogy ez és ez a helyzet. De egy biztos: ha úgy érzitek, valami nem stimmel: maradni nem szabad.

Tünde, most már nem parázok annyiraKép
Hétfőn megyek beszélni aneszteziológussal.

Szép napot mindenkinek:

Fruzsi
cinderella

Ja, és Tündi, Mészi MINDENKINÉL egyedileg dönt: az, hogy ne szülhess természetes úton, ennyi idővel a császár után még ki sem derülhet, nem? Majd a hegvastagság, stb. ilyenek számítanak. (úristen, de értek hozzáKép )
Mészáros BIZTOSAN mérlegelne. Az extrém példát felejtsd el (méheltávolítás). Ilyenek mindig vannak, de ezer másik az ellenkezőjére isKép !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jackie Kennedy asszem hatot szült császárralKép A hatvanas években!!!!!

Ja, és még valami: Mészi uh-orvos (nem is akármilyen), ami nem mindenkire mondható el: sok kismama jár a saját nőgyógyászához, aztán meg hozzá uh-ra. Éppen a múltkor beszélgettünk, mondta, ha ő kismama lenne, bizony olyan orvost nem választana, aki nem uh-oz. Megmondom őszintén én meglepődem, azt hittem, mindenkiKép De kiderült, hogy komoly képzések, vizsgák kellenek ehhez, nem úgy megy, hogy csak uh-oz az ember.
Én egyébként köteleznék mindenkit erre, miért, csak a szülés utáni lóvét akarja beszedni?
Főleg, hogy a szülés 80 %-t a szülésznő csinálja, őróla meg mindig elfelejtkezünk.

Na. Jólmegmondtam. Kép

Puszi:

Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Nagyon örülök,h. másnak is csak jó tapasztalatai voltak Mészáros doktorral kapcsolatban!Kép

Tóth Zsuzsi,hogyhogy Neked a második szülésed volt nehezebb?
Azért köszi,h. írtad,befordult a 36.héten a babád,mert akkor ezek szerint még én is bizakodhatok!Kép

MTündi!

Csak egy tanácsot adnék az orvosválasztáshoz:
Szerintem érdemes olyan dokit választani,aki ultrahangozik is,mert akkor nem kell mindig máshoz járni az uh.ok alkalmával,sorszámot huzogatni,várni,hanem elég egyet bizalmadba fogadni és akkor csak neki tenni fel esetleges kérdéseidet!

Zsózsoka!

Szerintem a magánrendelésen sokkal kulturáltabb a helyszín,pontos időpontra mész,nem nyit rád senki vizsgálat közben, (az én orvosomból kiindulva)sokkal nyugodtabb a légkör,nem kell ide-oda rohangálnia,csak Velem tud foglalkozni!
Pl.Mészáros még azt is megengedi,h. az uh.on kívül, a vizsgálatra is bemehessen az Apuka,és amíg Te öltözködsz addig ők jót dumcsiznak!Kép

Mankababa!

Sajnálom,ahogy jártál,remélem megtalálod azt az orvost akiben tényleg megbízhatsz!

Jóhétvégét Mindenkinek!
Sok puszka!
adriKépKépKép
lillaadri

Huuu,Fruzsi!!!!!!!!!!!!

Egyszerre írtunk,egyformát!

Ez ám a meggyöző igazság!KépKépKép

KépKépKép...ez aranyos!
lillaadri

Bocsi,Fruzsi!!!...elfelejtettemKép

Mikorra is vagy kiírva?
lillaadri

Sziasztok!

Nos, azon én is gondolkoztam, hogy ciki lenne a kórházban találkozni vele ezek után. Tulajdonképpen nem váltunk el még, és nem is közöltem vele az elégedetlenségemet. Talán kéne. Persze akkor megkapta a pénzét, lévén, tényleg megmentette az életünket, csak az volt a furi, hogy végig nem mondott semmi olyat, amiből aggódnom kellett volna.. csak pihenjek, volt az utasítás, és aztán a végén meg benyögte, életveszélyben voltunk, vagyunk... jó, legalább nem aggódtam, de ha ez volt a helyzet, akkor meg nem kellett volna több tanács. vag ycsak a végén dramatizált? Tudom, 100 éve tuti halál, de a mostani helyzetben lehet, hogy ez már tényleg nem volt akkora tragédia? Ezt asszem soha nem fogom megtudni... Esetleg Rita, te tudod, hogy mennyire is veszélyes a placenta previa centralis? Mármint a reális veszélyt tekintve...Na mindegy. Most még eljárnék hozzá a rákszűrésekre, majd csak a következő terhességnél lenne aktuális, de lehet, hogy jobb lenne most? végülis akkor lenne időm megismerni a dokit. Másrészt a kórház (a látogatási tilalmakal, és a szobatárssal és a frusztráló csecsemősnővérrel együttvéve) is maximálisan jó volt nekem és ha lehet, nem mennék el.
A dokim meg elég ritkán van bent... Úgyhogy ha oda kerül a sor, talán el is kerülöm.
Mészáros neve a mostani beszámolótok során merült fel bennem, mivel pont az tűnt fel, a faros babáknál is egyedi a mérlegelése. És nekem ez kell. Ja és az én dokim nem ultrahangozott... Mondjuk a férjemmel 2 alkalom alatt többet beszélt, mint velem végig Kép De az sem volt sok Kép
Mankababa, neked ki volt a dokid?

sziasztok! és köszi a válaszokat, elég megygőzők! Kép Főleg így duplázva Kép
Tünde

mtunde

Sziasztok,

az én dokim Gozár Tamás volt, nagyon megbíztam benne, nem is nagyon féltem a szüléstől, tudván, hogy EDA-t kapok és jó orvosom van- annál nagyobb volt a csalódás:-(
A Margit Kórház hozzánk jóval közelebb van és egy barátnőm ott szült 1 nappal később, mint én egy nagyon lelkiismeretes dokinál, a következő rákszűrésre már hozzá megyek, de szívesen olvasgatom a topicotokat továbbra is és ha hozzá tudok szólni valamihez, megteszem, ha nem bánjátok:-)
Erka

Kép

Kép
mankababa

Sziasztok!

Én új vagyok itt ezen az oldalon, de most jó sokat visszaolvastam belőletek, és lenne pár kérdésem. :o)))
Én ma töltöm a 36. hetet, és persze a Kútvölgyiben fogok szülni a Szabó dokinál, akiben 100% -ig megbízom! Nem is erről szól a kérdés!
Most csomagolnám a napokban a kórházi pakkomat, és azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy mit is kellene beltegyek. Nagyon bizonytalan vagyok, de nem szeretnék semit sem itthon hagyni! :o)))
Mi kell a babának, mi kell nekem? na ezek érdekelnek.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Nóra és Zita a pocakban :o)))
kaunora

Erka!
mivel pár honapig nem is olvastam a topicot lemaradtam a beszámolódrol: teljesen le vagyok döbbenve hogy ilyen rosszul jártál dokiddal akit anno annyit dicsérhettél. Szörnyen sajnálom. A sogornöm illetve két barátnöm is ugyanannál a dokinál szültek a Margit korházban és nagyon elégedettek voltak, majd megkérdezem a doki nevét, ha még nem döntöttél volna már valaki mellett.

T.Orsi,
köszi hogy annak idején gondoltál ránk…..de sajna maradt a farfekvés. Most már cseppet sem zavar, édes kis kláránk midenért kárpotol!

Eszter, én is TÓTH dokihoz jártam és szörnyen szerencsésnek éreztem végig magam h ilyen jo orvost találtam. Kizárolag korházi rendelésre jártam és csak egyszer adtam neki boritékot: amikor visszamentem varrat szedésre. ettöl függetlenül nagyon figyelmes volt, barátságos és mindig tudott időt szánni arra ha kicsit hosszabban akartam faggatózni, még ha csak a folyoson is csiptem el, vagy akár csak telefonon hivtam. (magánrendelése: Istenhegyi u.)

Adri, a fő indoka az volt a dokimnak h ma amikor ilyen kevés gyerek születik, még ha csak 1 százalék esélye van annak h farfekvéses babát baj érheti a szülés közben Õ azt is ki akarja kerülni, erre pedig a császár a megoldás

Az én dokim szerint császár után, második babánál „tiszta lappal” indul az ember, lényeg hogy jol begyógyuljon a seb, vagyis a műtét után 1 éven belül ne essen teherbe az anyuka.

jó éjt mindenkinek
szépia

szia Nora,
(az információs pultnál adnak egy listát arról h miket kell bevigyél.)

babának elvileg semmit csak majd ha viszed haza akkorra kellenek a saját rucijai. én azért vittem be cumisüveget hogy ha már nyomják bele a cukros vizet akkor legalább vadi uj, steril üvegböl kapja...
amit kellett hozzon a férjem mivel kis Klárának nem jutott már, az a kis kesztyű volt (agyon karistolta kis arcát hosszu körmeivel)

szülés után nekem nagyon jol jöttek a tenafix bugyik (betét van bőven, én vittem sajátot de szerintem jobbak voltak a bentiek)
1 doboz nedves törlőkendő (wc t lepucolni)
hálóinget is adnak amennyit akarsz, (én a sajátot azért jobban szeretem),
törülközőből többet
zuhanyzó papucs, száraz papucs
köntös
soksoksok folyadék, sz.savmentes víz, gyümölcslevek
pohár bögre evőeszköz!!!
na és persze tusfürdő sampon hajszáritó

szülésre nem tudom mi kell, és császáros voltam (oda nem kell semmi). más egyenlöre nem jut eszembe...

jo készülödést, csomagolást
szépia
szépia

"Az én dokim szerint császár után, második babánál „tiszta lappal” indul az ember, lényeg hogy jol begyógyuljon a seb, vagyis a műtét után 1 éven belül ne essen teherbe az anyuka."

Ez hihetetlen mennyire mást gondolnak a dokik Kép Persze ez nekem jó hír Kép
Nóra! ne aggódj, engem hirtelen fektettek be, még nem volt minden összepakolva, de mire valamire is szükésged lenne, már tudja pótolni a párod, vagy aki más látogat.. (víz, kaja, stb)
De evőeszköz legyen nálad. éN első ebédnél ültem és néztem akaját, mert evőeszközt nem adnak Kép mire megjött a férjem a felmentőcsomaggal.

mtunde

Adri

Azért volt a második szülés nehezebb, mert egy kicsi bonyodalom adódott, ami nem volt előre látható. A fájások sem voltak elég erősek, (reggel készítettek elő, kb. 8.30-kor, egy ujjnyi méhszájjal, de egész d.e. alig volt egy huncut fájásom.) Oxitocint is kaptam, nemigen változott a helyzet, sőt, a burokrepesztés után sem. Anno a kisfiamnál a burokrepi után olyan fájásaim lettek, hogy ihaj, most semmi. Pedig akkor oxitocint sem kaptam. Most a repesztés után történt a malőr, mert a kislányom szalutálva akart volna születni. Az volt a szerencsém, hogy még magasan volt a fejecskéje, és itt jól jött az, hogy nem voltak fájások. A doki és a szülésznő megoldották a kéz dolgot, mivel úgy nem születhetett volna meg. Na, ez a "megoldás" volt a nehézség az egészben. Utána labdán vajúdtam kb fél órát, akkor már lettek is fájások, igaz, max. cseppszámon folyt már akkor az infúzió. Végül gátvédelemmel született Alexa, ahhoz képest, hogy 3 órával azelőtt már a mütőbe akartak tolni, csak a dokink bízott benne, hogy simán is menni fog. Nagyon ideges volt szegény, dőlt róla a víz rendesen. Na de mindegy, túléltük, így aznapra ő lett a nap hőse. Kép Nagyon hálás vagyok neki, hogy bízott, és nem azonnal a szikében látta a megoldást.
Utólag kiderült, hogy kicsit rásegítettek a szülésre, azért kellett az oxitocin. ugyanis előző nap volt egy rossz ctg-m, így azt mondták, nem árt megszületnie a babámnak.
"Röviden" ennyi. Remélem, senkit nem ijesztettem meg a beszámolómmal.

Zsu
tothzsuzsi

Szépia

Kösz az infokat, megnyugtató, amiket a Tóth dokiról írtál.

E.
zsozsóka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?