Új privát üzeneted érkezett!

Berna!
Dejóóóóóó, nagy zsufi lesz akkor január végén a szülőben. :lol:

Ki a dokid???
Rozi és én is a Kárpát utcai 4D-s uh-ban voltunk www.4dultrahang.hu
Szerintem a huszas hetekben érdemes, mert aztán befordul a baba és semmi nem látszik. Legalábbis a barátnőméknél már semmi nem látszott.

Torna: mint vidékinek elég macerás lenne bemennem hetente kétszer tornázni, de azért megkérdem a dokimat,hogy mit gondol tornázhatok-e.

Kép
alinkat

Sziasztok Kismamik!
Én igaz még csak egyszer irtam ide Ingridnek (Patak) és ő nagyon kedvesen válaszolt is.
Én ma vagyok 29 hetes és dec.9-re vagyok kiírva és kislányt várunk.
Gratulálok nektek a pici fiúkhoz és lányokhoz.
Egy olyat szeretnék kérdezni tőletek, márha tudtok rá válaszolni, vagy ha esetleg Ingrid olvasol minket segyts nekem légyszíves:
Házassági anyakönyvi kivonat milyen friss kell, ha kell?
És a TAJ kártyát, számot a kórház intézi vagy nekünk magunknak kell utána járni.
Berna mi 4D-n előszőr 16 hetesen voltunk a Kárpát utcában nagyon nagy élmény, de még picike volt. Most pedig 28 hetesen a a Budai Honvéd kórházban (Déli pályaudvarnál) itt már picit nagy volt a lányzó és ráadásul hátat fordított nekünk, de azért a dokinéninek sikerült egy képet az arcáról csinálnia.
Gyöngyi
bgyöngyi

Gyöngyi!
Patak ezt válaszolta egy másik fórumban:
megkérdeztem az Icikét a házasságiról,és azt mondta 300 napnál nem lehet régebbi,akik pedig Újpesten házasodtak,azoknak nem kell kérni újat,behozhatják az eredeti anyakönyvit is.

Erre a TAJ kártyára én is kiváncsi vagyok!

Kép
alinkat

Alinkat köszönöm az infót.
Akkor most már ideje lesz nekünk is utánajárni.
bgyöngyi

Sziasztok Lányok!

Elsőként a HÍR:13.52 perckor megszületett Sacka kisfia,Matyi.3440g és 51cm magas.Mind a ketten jól vannak :D :D :D

Látom,új kismamánk van!Szia Berni!!! :D :D :D

Gratulálok minden kisfiúhoz és kislányhoz :D :D :D

TAJ kártya:a kórház intézi,és ha jól sejtem,kipostázzák.

Alinkat
Lehet pizsi is,de a hálóing célszerűbb.Azért az első pár napban elég erős a vérzés,és előfordulhat,hogy átázik a betét.Egyszerűbb talán ilyenkor,ha csak bugyit kell cserélni,a pizsamanadrágokat biztos "gyilkolná".A Tena betétet szoktuk ajánlani,abból is a nagyobb méretet,mert az elég széles,hosszú és vastag ahhoz,hogy a vérzést biztonságosan felfogja.Ehhez lehet kapni hálós bugyit,amit megint csak ajánlani tudok,mert vagy el lehet dobni,vagy könnyebben ki lehet mosni,mint a pamut bugyit.

Apropo
Gratulálok Hannácskádhoz :D :D :D
Köszönjük a kedves szavakat és az építő kritikát.Már tovább is adtam az illetékeseknek :)

Jaj lányok,remélem mindenkinek válaszoltam! :oops:Ha mégsem,bocsi!De szerencsére fellendültünk és ennek nagyon örülök!Tudjátok,ha bármi kérdésetek van,írjatok nyugodtan!Akinek kell homeos lista,jelezzen és küldöm!

Pusza Nektek és jó éjszakát!!!Ingrid
patak

Pussssz mindenkinek! Sacka! Gratulálok a babához! Sok sok tejcsit és egészséget kivánok.[/u]

viki28

Ez egy örület hogy milyen béna vagyok! Na meg ez a gép :( Én a Brendonban voltam 4D uh-on és ott olyanokat mértek nekem :shock: Pl: akkorára mérték a babát hogy ök Szept 10re adták meg a szülés idöpontját ami elvileg okt 21. Ingrid! Tényleg ugy néz ki hogy csaszi lesz azt mondta Affaneh hogy nem fog hagyni szenvedni szombaton 97bpd-t mért :shock: És hogy több mint 4kg lesz Már mindenki rosszul van tölem az utcán sokkolo látvány vagyok :lol: Azt hiszik ikreim lesznek :lol: És még van 29 napom :roll:
viki28

Sacka Gratulálok a babához!!
bgyöngyi

Sziasztok!

Alinkat!
Én keddre terveztem, hogy megyek a dokinkhoz, mert 22 hetesen kell menni. Felhívom a főnővért köszike a segítséget :D .
berna: Mi a 4D UH-n 14, 20 hetesn voltunk. Mind a két alkalommal nagyon stupin lehetet látni a Babócánkat :lol: :lol: !!! És a Kárpát utcába nagyon kedesek voltak!!!
Ti papás szülést terveztek????
Én nagyon szeretném, hogy a párom is benn legyen a szülésnél!!!!
rozi79

Rozi!
Akkor sajna nem találkozunk, mi csütörtökön megyünk, mert akkor leszünk 22. hetesek.
Egyébként én is szeretném ha bennt lenne a párom, de ahhoz ugye normál szülés kéne. Remélem, a végén mégsem lesz császár.
Nem teszel fel képet???

Kép
alinkat

Alinkat!
Véletlenül leltem rád. :) Én is Újpesti vagyok. :)
Gyere sűrűbben a Kaálisra várunk. :)
Remélem jól vagytok.

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok!

Szeptember 7-én 17.25-kor megszületett Máté baba, 4000 grammal, 53 centivel és 10/10-es Apgar-ral.
A szülés burokrepesztéssel indult (1 héttel túlhordtam a babát) és 9 órát tartott. A végén volt egy kis oxitocin is+vágás. Mivel Filep főorvos úr családi jóbarát, nem akarta, hogy a babának bármi baja legyen. :D Valószínűleg oxitocin és vágás nélkül is megszületett volna, csak még jónéhány óra eltelik közben.

A kórházzal és a nővérekkel maximálisan meg voltam elégedve, mindenki nagyon segítőkész volt.
Kriszti szülésznőnél szültünk, akinek nem sok dolga volt velünk, mert az orvosom a szokásosnál gyakrabban jött be hozzánk, illetve a férjem teljesen megbízható "bogyóadagolónak" bizonyult, így Krisztinek több ideje maradt a szomszéd szobában vajúdó kismamára.

Szerintem nagyon jó az is, hogy éjszakára nincsenek a kórtermekben a babók, mert így lehetett egy kicsit pihenni. Bár nekem nagy szerencsém volt, végig egyedül (illetve Mátéval) voltam a kétágyasban.

Máté nagyon jó baba: eszik, alszik és csak akkor nyöszörög, ha a hasa fáj. Két hetesen már 4150 gramm volt!

Cupicica
cupicica

Kedves Ingrid!

Köszönjük az érdeklődést,Fanni baba 7kg,57 cm,ha ébren van gügyög és nevet-nagyon okos & szép kislány! Megvolt az első oltás (a BCG-n kivül) - kicsit legörbitette a száját,de rá fél percre mosolygott és utána még csak hőemelkedése sem volt!

Ennek azért örülök nagyon,mert mindenki azzal riogatot,h a DiPerTe oltástól nagyon be szoktak lázasodni (én is kicsinek)-de Fannit ez úgy látszik hidegen hagyja-szó szerint :))

Készülünk bevinni Fanni-fotós köszönő levélkét ,akkor majd utána érdeklődök a mamatornának!

A többi kismamának GRATULÁLOK a Kicsikhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!***

--------SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY------------

Antal Kende anyukája,akivel szomszédok voltunk a szobában,ha olvasod e sorokat ,ezúton üzenem,hogy úgy örültem az sms-nek amit irtál,hogy kitöröltem valahogy azonnal-ezért a számod máig titok,pedig van új Story-m :))))

----------------------------------------------------------------------------------
:))
Vendég

Sziasztok!

Gyors és rövid bejelentekezés...

Itthon vagyunk. Előzmény:
Szereplők: Ingrid - szülésznő a szülőotthonban, másik fórumról ismerem
dr. Kovács Attila - szülész nőgyógyász, az én drága orvosom
Krisztián - Matyika apukája
Én - Matyika anyukája
Főszerepben: Matyika

09.20. egésznap 20-30-40 perces rendszertelen fájások, óriási séta a hugommal délután.
09.21. 0:24 óra 10 perces fájásokra ébredek. Nézem az órát számolok. A fájások 30-40 mp-esek és csökken a köztes idő már 6-8 perc. Na, mondom ebből ma még baba lesz. 3:15 óra felkeltem a páromat, és tájékoztatom az eseményekről, majd mivel tudom, hogy Ingrid ügyeletes, betelefonálok a szülőszobára. Ingrid tanácsára elindultunk, mivel csak ott a vizsgálat után tudjuk, hogy hogy állunk.
4:00 megérkezünk a szülőotthonba. Ingrid nagyon kedvesen fogad minket, és szólt az ügyeletes dokinak, hogy jöjjön le megvizsgálni. Bő 2 ujjnyi a tágulás a fájások kb. 6 percesek, ne nem fájnak annyira, hogy szenvednék, vígan elbeszélgetünk, fotózkodunk...
Kapom a homeobogyókat, a párom álmos , így ledőlt egy kicsit a matrcra nem tudott elaludni, de legalább rákészült a szülésre.
A fájások közti idők csökkennek. 6:00 Ingrid megvizsgál kb. 3 ujjnyi a tágulásom és még mindig nem fáj annyira, hogy ordítanom kéne. A szomszédban egy másik mama ordít a fájdalomtól... Arra gondoltam, vajon én is így fogok ordítani??? Hát egyelőre nem. Felhívtuk a Kovács doktort, hogy így állunk, és akkor majd készüljön úgy, hogy jönnie kell. Burok még ép, fájogatunk, bogyózunk... Ingrid elment haza, de folyamatosan érdeklődött irántunk telefonon. 8:30 jön a nappalos doki, aki szintén megvizsgált bő 3 ujjnyi a tágulás, repedés nincs még mindig... fájogatunk de semmi erős. A ctg sem mutat fájás erősséget. Ez így ment kb. 11-ig, mikor a Kovács doktor megérkezett (telefonon folyamatosan volt tájékoztatva az eseményekről!) és a vizsgálat után (4 ujjnyi) burkot repesztettünk. Akkor egy kicsit erősebbek lettek a fájások, de még mindig jól vagyok. Aztán egy óra múlva oxitocinos infúzió 1-es fokozat, aztán 2-es fokozat, mostmár érzem, hogy fáj
12:00 órától állva a Krisztiánra támaszkodva terpesz állásban "engedem lejjebb" Matyikát. Aztán már nagyon fáj, kezdek hasonlítani a szomszéd mamához... Doki kéri, hogy feküdjek fel az ágyra és próbáljam a 3 fájás jobb oldalon, 3 fájás bal oldalon pózt. Megcsináljuk, Krisztián borogat vizes törülközővel, kapaszkodom az ágy szélébe, elég hangosan vajúdok Krisztián figyelmeztet, hogy vegyek levegőt rendesen, mert elfáradok (sajnos rendszeresen visszatartottam a levegőmet, és az arcomat teljesen felfújtam...). Aztán 2 jobb és 2 bal után jött a szülésznő a csecsemős, a doki, és szülünk. Úristen már csak pár perc és kész vagyunk! Teljesen kivagyok Nyomhatok, a doki elmondja, hogy hogy is kell nyomni (bár én már dr. Spocktól tudom ). Nyomom, azt hiszem, tök jól csinálom, és még sem, a 80%-a kárbament a nyomásomnak... Doki türelmes és "csipkedi" a pocimat. Jön a következő, szólok "Figyeljetek! Jön!" Ez annyira jól sikerült,hogy meg is volt a gátmetszés (ez olyan, mintha valami megcsípne, nem fáj!), alig telik el pár másodperc itt a következő fájás "Figyeljetek! Jön" és már kint is vagyunk: 13:52 óra Blugy-blugy-blugy és kint van Matyika. Isteni! Megkönnyebbülés, meghatódni sem tudok, annyira csodálkoztam, hogy ez ilyen egyszerű. Apa kicsit szipog, de rohan a fényképezőgépért (el is felejtettük, a szülésznő szólt, hogy kéne fotózni ) Készülnek a fotók, közben megkapom a kisfiunkat... Hát valami csodás dolog. Igazából utána 1-2 nappal tudtam csak meghatódni, meg még ma is bármikor amikor ránézek.
Csodálatos kiskölyök, tiszta apja, még a levegőt is úgy veszi
Hát röviden ennyi.
Itthon az elsőnap kicsit kemény volt, és sírós, de a mai éjszaka csodás, hibátlan. Minden rendben.
Ja, és az apgar-tesztje 10/10-es (nem hiába! )
Most ennyi... Puszi, és mindenkinek köszi a drukkot, a gratulációkat!
És a Kovács Doktornak is külön köszönet a türelméért és a szakértelméért, a következőt is vele szeretném megszülni.

Kép
*sacka

Sziasztok!

sacka: így ismeretlenűl is gartulálok én megkönnyeztem ahogy leírtad :oops: !!!!

Alinkat: December 8-án megyünk mi is az előkészítőre!!! Már nagyon várom! Kedden voltam a dokinknál minden renden van :D .
Képet sajna nem tudok felrekni mert túl nagy a mérete és nem engedi a rendszer :( . Ha esetleg valai tud abba segíteni, hogy-hogy kell lekicsinyiteni azt meköszönöm :lol: !!!

Patak: Szeretnék kérdzeni valamit...
Azt mondta a dokim, hogyha a Babócánk nem fordul meg akkor császár. Most vagyunk a 22. hétbe ugye bőven van még idő arra, hogy megforduljon?????
rozi79

Rozi!
A rendelőben ma mindenki (doki, Juditka) azzal fogadott, hogy te mondtad, hogy szoktunk beszélgetni és rögtön kitalálták, hogy rólam beszéltél. :lol:
Egyébként nálunk is minden a legnagyobb rendben van.

Kicsinyítés egyszerűen: Paint-ben hívd be a képet, és abban Kép menü/nyújtás döntés és itt csökkentsd le a százalékot és a képet mentsd el más néven.

Rozi: a mi kisfiúnk is harántban fekszik és azt mondta a doktor úr, hogy még van ideje befordulni. Én úgy tudom, hogy a 30. hét körül szokott befordulni a baba.

Akkor legkésőbb december 8-án találkozunk!!!!

Kép
alinkat

sacka!
Nagyon nagy gratula Matyikához! Ügyesek voltatok!!!
Kép

Kép
flocika

Sziasztok! Sacka ismét nagy gratula a babádhoz :P Most már tényleg nagyon irigykedek én már nagyon nehézkesen viselem és lehet nem is viszem végig.Brutálisan nézek ki :roll: Olyan jó volt olvasni a történeted egész megnyugtato.Kovács doki nekem is nagyon szimpi volt ö nyugtatott meg engem mert több mint 4hós voltam mikor megtudtam hogy baba lesz gyógyszer mellettt lettem terhes.A Balog doki ugatott ö pedig mondta hogy nyugi....... Jaj de szeretnék már én is babázni :lol: Pusssssz mkinek

viki28

Szia Alinat!

Igen meséltem nekik :lol: .
Képzeld már elkezdtünk vásárolgatni :D olyan klassz volt venni Benedeknek pár rucit. Olyan kis édesek!!
És megrendeltük a babkocsit!!
Milyen nevet választottatok??
Ezeket vettük!!!

Kép Kép
rozi79

Sziasztok!

Edit
Nyugi! :D Még bőven megfordulhat a bébid!A barátnőm kislánya vmikor az utolsó hetekben gondolta meg magát,már javában a császárra készültünk,aztán meglepett minket :)

Cupicica
Gratulálok!!! :D Azt láttam bent,hogy megszültél,csak akkor pont szabin voltam,és már hazamentél,mire én mentem.Nagyon boldog babázást kívánok Nektek! :D

Lányok!
Megteszitek nekem,hogy megírjátok mikorra várjátok a bébiket?Mert már szerencsére annyian vagyunk,hogy kicsit nehezen tudom követni az időpontokat,vagy kitalálni.A Vikit és a Gyöngyit tudom,ők már írták.Köszi előre is! :D

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!

Pusza:Ingrid
patak

Patak!
Mi január 31-re vagyunk kiírva. :lol:

Kép
alinkat

Rozi!
Nagyon édik a ruhácskák, mekkora a méretűk???
Te mikor mész a cukor terheléses vizsgálatra??

Kép
alinkat

Sziasztok!

Patak: mi január 29-re vagyunk kiírva. :D
Lehet, hogy rémhírt hallottam Te bizti tudod. Egy csajszi mondta aki az újpesti újságba olvasott róla , hogy bezárják a szülőotthont.
Ugye ez csak valami rémhír????????????

Alnikat: Ezek a kisrucik 62-esek pénteken is voltunk sok mindent megvettünk az Aushanba és szombaton megvettük a bútorokat is :P :P .
25. héten kell mennem a cukorvizsgálatra. Megkérem a párom jöjjön velem mert ájulós vagyok :( !
Te mikor mész? Képeket nem felejtettem el csak majd a párom segít lekicsinyíteni!!!

Edit
rozi79

Sziasztok Lányok!

Köszi az időpontokat! :D

A "rémhír" csak félig igaz!Az igaz,hogy az ÉPÜLETET BEZÁRJÁK,de az OSZTÁLYT NEM!!!Átköltöztetnek minket máshová.De hogy mikor és hová azt nem tudjuk.Az újságnak annyiban lehet hinni,mint annak az időpontnak amit írtak:szept.30án bezár a Szülőotthon.Ennek örömére most épp a "bezárt" Szülőotthonból jöttem haza és még szülés is volt!!!Úgyhogy erről ennyit!!!Többet pedig mi sem tudunk attól,hogy vmi lesz.De szerintem ha lesz vmi változás,mindenkinek a doktora fog szólni.Addig is GYERTEK NYUGODTAN!!!
Bocs hogy ennyit felkiáltójeleztem,csak rettentően felháborít a dolog,nem gondolt bele senki az újságnál,hogy ezzel mennyi embernek "árthat"(Nektek is és Nekünk is).

Millió pusza Nektek:Ingrid
patak

UI:Igaz,azt nem írták,hogy melyik év szept.30 :D :D :D
patak

Sziasztok!

Ingrid most megnyugtattál ... köszike. Igen ez tényleg felháborító, hogy az újságok lecsapnak ezekre a hírekre és nem gondolnak senkire!!!!! Remélem minden marad a régibe :D .
Ma megint vásároltam Benedeknek :oops: :oops: . Kis zoknikat meg egy rugdalodzót amihez van kis kabátka és kis felső. Egyszeűen nem bírom megállni, hogy ne vegyek semmit!!!

Puszi mindnekinek
Edit
rozi79

Angol Babaruha Vásár!

Október 9-től egy hétig megint vásár nálam!!!
Állítólag elég mérethiányos a kupac ezért főleg a 56-92 es méretű leánykák jöjjenek. :lol:
Ha tudsz elötte érdeklődj és megmondom mi van a ti méretetekben.

Bőségesebb tétel október végén várható!

Kép
flocika

Sziasztok!
Ingrid lenne egy kérdésem, ha majd erre jársz: Azt hallottam, hogy van valami olaj féle amivel lehet masszírozni a gátat és akkor talán nem kell a gátmetszés.
Ha megtennéd, hogy leírod a nevét, érdemes-e használni és mikortól és hogyan kell alkalmazni?
Előre is köszönöm
Gyöngyi
bgyöngyi

Sziasztok!

Edit
Meg tudlak érteni!Én is mindig megcsodálom a bébiruhákat,olyan édesek! :D

Gyöngyi
Sajna ebben nem tudok Neked segíteni. :( Mi,megmondom őszintén,nem használjuk.Nálunk első-második babánál mindig van gátmetszés,a 3.-tól már mérlegelés alá esik a dolog.

Vigyázzatok Magatokra!Puszi:Ingrid
patak

Sziasztok!!!!!!!!!!!

Anno azt hiszem épp ide nem irtam le a szüléstörténetemet pár monddatban,ugyhogy most igy 3 hónap után nosztalgikusan engedjétek meg,h megtegyem

Juli 9.-én megszületett Fanni baba, 10/10 Apgar, gyönyörű,erős 3950 gr 53 cm.

Szülés tökéletes (hajnali 1-4ig elkezdődtek a fájások,netezgettem, eszegettem, irogattam öket, 4 kor lefeküdtem aludni.

7kor egy nagy fájásra ébredtem a következőn elfolyt a magzatviz, lezuhiztam,pakolgattam egy sort,szoltam az apának mikor már indulni akartam, útközben vettünk még ásványvizet,szölöcukrot.

Háromnegyed 9-re bementünk, doki (Dr.Afanah Mohamed) rá 10 percre, 3 ujjnyi voltam, egy hang nélkül elvajjúdgattam (homeopátiás tágulássegitőket kaptam a nyelvem alá szopogatni) a doki 10 -kor közölte, hogy 1-kor baba lesz = 13:00-kor megszületett 6-8nyomás után Fanni Hermina!!!

---------------------------------------------------------------------------------
Nagyon sok erőt és kitartást a kismamáknak!!!

**-

Vendég

mondatban!

Mi ez a bezárás dolog pontosan????
Vendég

Sziasztok!

Ingrid szeretném megkérdezni, hogy miben szabad hazavinni az újszülött Babócát? Mert azt hallottam, hogy bébihordózóba még nem szabad berakni. Esetleg mózeskosárba???
Lehet, hogy tudatlan vagyok a gátmetszés az 1 babánál mindig kell????

Edit
rozi79

Rozi!
Mi mindenképpen mózeskosárban hozzuk haza Emilkét. Olyan babakocsit fogunk venni aminek a mózeskosara levehető és a kocsiba be lehet kötni. A bébihordozóról én is csak rosszakat hallottam.

Ingrid! Én meg azt szeretném megkérdezni, hogy a fürdetést a csecsemősök megmutatják, vagy meg lehet nézni??

Kép
alinkat

Sziasztok!

Alinkat, mi megrendeltük már a babakocsit ,de nem mózeskosaras. De megyünk a baba börzére november 4-én és ott remélem találunk szép és jó mózeskosarat.
De kiváncsi vagyok Ingrid véleményére.
A fürdetést köldök ápolást meg atöbbi hasznos dolgot remélem megmutatnak nekünk a kórházba! :lol:
Mert pl. nekünk Benike az első babánk és nincs semmi tapasztalatom e téren.

Edit
rozi79

Sziasztok!

Nem felejtettelek el Benneteket, de sajnos nem tudtam jönni, mert csak a melóhelyemen van egyelőre net, otthon még nincs. A melóhelyen viszont az elmúlt hetekben folyamatos a hajtás, munka után meg mindig van valami intéznivaló, rohannivaló úgyhogy nem tudtam bent maradni, hogy írjak.

Köszi a 4D-s UH-ra a javaslataitokat, tegnap este voltunk a Kárpát utcai rendelőben. Szupi élmény volt annak ellenére, hogy a babánk feje előtt volt az összes keze-lába, kész kis akrobata. Úgyhogy csak egy pillanatra tudtuk az arcocskáját meglesni. Szerencsére azt mondták, hogy minden a legnagyobb rendben vele. Nagyon nagy élmény volt, még mindig a hatása alatt vagyok egy kicsit. Egyébként ma vagyunk pont 23. hetesek :D
Ja, és azt modták még, hogy tuti, hogy lány. Úgyhogy a január végi-február eleji "pasi-szekciót" (Benike, Emilke...) ezennel megtöröm. :lol:
Nevünk még nincs, ha valamire jutunk ezügyben, rögtön szólók.
Mi a vásárlással is jelenleg a nullán állunk, de nem babonából, hanem a sokminden más egyéb dolog mellett még nem jutottunk el odáig. (Épp elég volt annak a néhány cuccnak (nacik, felsők) beszerzése saját részre is...) Szóval én nem vagyok valami vásárlós fajta :( Vagy csak még nem éreztem rá az ízére :wink:
A kis rucikba én is bele vagyok szeretve, csak mostanában nem járunk olyan helyeken, ahol föllelhetők.
Esetleg ha tudtok valami jó bevásárlóhelyet baba-ügyben, és esetleg kismama-cuccokra is, akkor szóljatok.

Alin, Edit: valami rémlett, aztán visszaolvastam, és igen: ugyanaz a dokink! Én nagyon szeretem, szerintem nagyon profi és ráadásul türelmes is, meg precíz, plussz eddig mindig megengedte, hogy a férjem bejöjjön kukkolni, még a kórházas uh-kra is. Mi febr. 4-re vagyunk kiírva, (az internetes kalkulátor febr. 2-át mond, igazából nem hiszem, hogy ennek a két nap knbs-nek különösebb jelentősége van). Úgy számolom, hogy csak egy-két hét van közöttünk, szóval ha esetleg összetorlódnánk, nem fog unatkozni Doki bácsink :D
De mi sem! :lol:

Patak: Olyan szupi, hogy vagy, annyi hasznos dolgot lehet tanulni Tőled, ráadásul külön szuper, hogy némely dolgokat nem is tudnánk mástól megkérdezni, mert túl "banális", mégis valami miatt számunkra fontos... Úgyhogy nagyon-nagyon köszi mindannyiunk nevében - előre is :) - a válaszokat, nomeg az időráfordítást.
Egy rövid kérdés: homeos bogyók a szüléshez, ahogy írtad eddig, a harmincvalahányadik héttől esedékesek.
Addig nincs semmi "szednivaló"?
(Én egyébként nagyon lelkes homeós vagyok, tavaly ilyenkor egy masszív lumbágóból (ülni se tudtam két napig) hozott ki a homeós dokim egy hét alatt bogyókkal. Azóta nagyon érdekel a téma, úgyhogy gondolhatod, mennyire megörültem, hogy a szülésnél "legális" nálatok a homeós rásegítés. Remélem, a doktor úrnak sem lesz ellenvetése.) Úgyhogy az elmúlt másfél évben eljutottam odáig, hogy a kb. kéthavonta jelentkező torokfájás, nátha, stb. nyavalyákból kb. három-négy nap alatt kijövök, mindenféle antibiotikum és egyéb gyógyszer nélkül, homeós bogyókkal. Le is szoktam a gyógyszerevészetről rendesen. :)

Na adtam a hétvégére egy kis olvasnivalót, remélem ennyivel beéritek :)
Lehet, hogy megint nem tudok jönni egy darabig, azért igyekszem.
Pussz: Berni
berna

Sziasztok!

Én igazáből nőgyógyászt keresek (csak remélem, hogy valaki már motoszkál odabent :wink: ) Dr. Soltész Kláráról tud valaki valamit?
Az a helyzet, hogy nagyon idegenkedem a pasi petefürkészektől és mindenképpen női orvost szeretnék.
Köszönöm előre is.
Üdv.
Kata
gacsykata

Sziasztok!
Annak ellenére hogy nyolc hónapja netezek a témában ezt a topikot tegnap sikerült felfedeznem. Jól elbénáztam eddig azt hiszem. Pedig mi is a szülőotthonban fogunk szülni.
Múlt hét pénteken voltunk a férjemmel szülés előkészítőn, ami nagyon tetszett. Remélem minden rendben lesz a szülésnél is.

Ingrid, tulajdonképpen tőled szeretnék kérdezni, ha lehet:-)
Megkaptuk a homeopátiás listát, amit ma lelkesen meg is akartam venni a Jókai patikában. Kissé lelohasztott, hogy a patikus szerint nem úgy kell szedni és nem annyit amennyit a papíron találtunk.

Főleg az Arnikaról beszélt, ami hatástalan lesz a szülés után ha most elkezdem a szedét. Annyit javasolt hogy esetleg szülés utánra majd egy erősebb verziót szedjek a hatásérdekében.

Plusz még hozzátette hogy a szülés előtt egy héttel kezdjem szedni. Persze honnan tudjam mikor lesz pontosan, az ugyis a babcitól függ. Kiírva november 8-ra vagyok ugyan, de gondolom azért írtátok a 36. hetet mert a legtöbb baba a 38. héten bújik ki.
Sóval most akkor mikor kezdjem a szedését a bogyóknak és szedjem-e az árnikát?

ui bónusz kérdés. normális hogy nagyon fáj a medence csontom és a hasfalam?

Hú mennyi kérdés, előre is elnézést érte.

Üdv. mindenkinek.
Blanche
:D :D
blanche

Blanche!

Nem akarom Ingrid kenyerét elvenni, de engedd meg, hogy hozzászóljak.
Én is homeoval szültem 3 hete a kisbabánkat a Szülőotthonban.
A homeokat úgy szedd, ahogy le van írva. Az Arnika is hat a szülés után meg minden hatásos. Nekem is bevált. Én mondjuk szinte fájdalom nélkül tágultam bő 3 -4 ujjig, aztán jött a burokrepesztés stb... ha visszakeresed, leírtam valamikor szeptember végén a szüléstörténetemet.
Ne a patikusra hallgass, hanem a szülés-szakemberekre, a szülésznőkre, és az orvosra. A patikus csak egy patikus, ért ő sok mindenhez, de talán a homeos szüléshez pont nem.

A csipőfájás normális lehet a csontok rendeződnek a babának csinálnak helyet. A hasfalat nem tudom. Hányadik hétben vagy?
*sacka

Szia Sacka!

Köszi a gyors választ :P

Most vagyok a 36. héten, azért is akartam elkezdeni szedni a homeo bogyókat, hisen így írták le a szülőotthonban.
A patikus nem egyszerű vehemenciával bizonytalanított el minket, ráadásul mindezt fél órán keresztül, így csak álltunk a férjemmel (mögöttünk lassan 15 fős sor) és néztünk nagyokat.
A lényeg hogy kaptam választ.
Ezek szerint neked hatásosak voltak a bogyók? Mindjárt visszakeresem a szülésed történetét, hátha utána kevésbé fogok izgulni :oops:
blanche

elolvastam,
hogy én mennyire irigyellek hogy kibújt a babócád. :lol: :lol:
nekem minden nap most már csigalassúságúnak tűnik...
Alig várom hogy már Márk velünk legyen :D
blanche

Én három hónapja szültem. Egészségesek vagyunk.
Gondolom a nőgyogyászod már megvan .
A szülészeten mindenki nagyon aranyos volt. Sokat segítettek s főleg az első időben dr Bedők Mária gyerekgyógyász.Aranyos mosolygos kedves nagyon ért a gyerekekhez s ami fontos a kerületben házi gyermekorvos is.
Mi őt választottuk s nem csalódtunk.
liliu

Igazság szerint Dr Görhöny Gáspárhoz járok SZTK rendelésre, de úgy tudom, hogy ő csak keddenként ügyel a szülészeten.
Többször kérdeztem tőle hogy vállalja-e a szülést, de kitér a válasz elől.
Ne tudjátok szült már nála vki?
Szóval úgy döntöttünk a férjemmel hogy annál szülünk aki benn van orvos.
Tavaly nyáron feküdtem benn két napot amikor az első babakísérletünk nem sikerült. (szörnyű volt, de kinek ne lett volna az) Akkor Dr.Afanah Mohamed foglalkozott velem és nagyon megértő volt. (Bár én meg magamba forduló voltam).
Szeretném ha Ingrid lenne benn, de ezt csak azért mondom mert nagyon kedves volt amikor benn voltunk pénteken a felkészítésen.
Mielőtt valakit megbántanék mássa nem találkoztunk (pedig biztos aranyos más is :lol: :lol: :lol: )
blanche

Sziasztok Lányok!

Bocsi,hogy eltűntem,nem volt jó a gépem.
Örömmel látom,hogy új kismamákkal gyarapodtunk :D Sziasztok! :D

Megpróbálok sorban válaszolgatni:

Viki
Nem te voltál bent kedden az Afana dr-nál du.CTG-n?Mert csak később kapcsoltam,hogy Viki-Afana dr-óriási pocak=csak te lehetsz :)

Edit
Nem vagy tudatlan!Természetes,hogy vannak dolgok,amivel nem vagy tisztában,de hát ezért vagyok itt.
Igazából nem tudom,mennyit árthat a bébi gerincének a babahordozó,de sokszor abban viszik haza.De inkább mindenki ízlése szerint választ.
Az első és második babánál mindig van gátmetszés nálunk.A többi babánál már inkább helyzetfüggő.
Meg szokták általában mutatni a babaápolást,de ha mégsem,nyugodtan kérd/kérjétek meg a lányokat,hogy segítsenek.

Alinkat
Azt nem hiszem,hogy kimondottan megmutatják a fürdetést(majd megkérdezem),de ha megkéred őket,akkor biztos. Csak nyugis napot kell kifogni,mert napközben egyedül vannak a lányok,és nem mindig érnek rá,főleg ha sok szülés és bébi van.De igyekeznek!

Berni
Szívesen! :) Csak kérdezzetek,amire tudok,válaszolok.
A bogyókat a 36.héttől kell elkezdeni szedni.Addig nincs semmi szedendő,hacsak nincs vmi különösebb problémád.A listát vagy elküldöm,vagy ha bent jársz,akkor a szülőszobára csöngess be és ott is megkaphatod.

Kata
Amennyire tudom,a Soltész doktornő nem vállal szülést.Még egy doktornő van nálunk,Dr.Arany Csilla,de ő meg csak havi 1-2 alkalommal jár be hozzánk.Ő viszont vállal szülést,bár nem sokat.Úgyhogy ha nálunk szeretnél szülni,akkor sajna maradnak a "pasi"doktorok.Ha gondolod,szívesen ajánlok 1-2 nevet,bár róluk általában itt is hallhatsz.

Blanche
A listát a homeopátiás tanfolyamon kapott jegyzetek alapján állítottuk össze.A tanfolyamot pedig Dr.Zarándi Ildikó tartotta,aki háziorvos és kb.9-10 éve homeopata is.Talán nem mondott hülyeséget.És eddig általában beváltak a bogyók ebben a felállásban.(Mert van olyan kórház,ahol más higításban alkalmazzák őket,de nekünk az nem vált be)
Nem győzöm azért hangsúlyozni,hogy ezektől a bogyóktól nem szabad csodát várni.A méhszájat érlelik,puhítják,hogy a fájások hatására könnyebben táguljon.Az a tapasztalat,hogy ha jó fájások vannak,a bogyózás mellett lerövidül a tágulási szak.
Igen és mindenki aranyos(szerintem) :D :D :D

Liliu
Köszönjük a kedves szavakat! :D

Remélem sikerült mindenre válaszolnom és senkit nem hagytam ki!Ha mégis,bocsi! :)

Vigyázzatok magatokra!További szép napot és kellemes hétvégét kívánok:Ingrid
patak

Szia pussssz mindenkinek! De Ingrid én voltam van pocim mi? :shock: :lol: Ha nem történik a hétvégén semmi akkor hétfön 8ra megyek kibérelek egy ágyikot. Bár nem nagy örömmel jobb lenne itthon. Kedden mikor ctg-n voltam pont akkor szült az a lány akivel én egy szobában voltam juliusban az Ildi kislánya lett pedig ugy volt hogy együtt szülünk :? :P Megmérte Afaneh a Drágámat végre kezd arányos lenni:) de 103 a bpd-je 74 a ccsontja "kis" édes :lol: Van egy néger lány fent ö is az Afaneh-nél nem tudod ö megszült már? Neki is hatalmas a pocija. Bocs a sok dumáért pusssssz

viki28

Szijja!

Óriási a pocid :) Kíváncsi leszek,mekkora lesz bébike!Csak jövő héttől szabin leszek 2 hétig,de majd vhogy megtudom. :)
Hamar megszült az Ildi,fél 6-ra.Tök ügyesek voltak és utána szopizott is a manó.
Az Angelinát(néger mama) szerda reggel megoperálták,de nem tudom,kislány-e vagy kisfiú.
Amikor bejöttél a szülőszobára,csak néztem,hogy még mindig tolat egy has,még mindig,hol a vége??? :D :D

Pusszantás:Ingrid
patak

ÓÓÓÓÓ pont a jövő héttöl mész :cry: Szomorú :cry: Én is nagyon kiváncsi vagyok mert már elég kellemetlen. :roll: Lehet akkor rám is császár vár :? .Afaneh megmondta hogy fél tölem :lol: A nyákdugeszom már hagyogat el de már egy hete én kis naiv meg reménykedtem.Az utcára már nem is szeretek ki menni mert ugy néznek az emberek mintha meglennék billogozva :lol: Aranyos vagy nagy kár hogy nem leszel :P Ildinek biztos édes a kicsi lánya irigylem öt már tul van mindenen. Pusssssz

viki28

Fú eszembe jutott valami vagyis még egy kérdés a néger kismaminak idözitett császárja volt? Köszi :P

viki28

És még egy kérdés ha császár lesz az Anyukám bent lehet? :P

viki28

Szijja Viki!

Kimondottan nem volt időzített császár,de sejtettük,hogy az lesz.De pontosan nem tudom,hogy folytak az események,mert nem voltam bent.Bocsi :oops:

Császár előtt általában a mamák lekerülnek a szülőszobára,oda bejöhet anyukád,aztán felkísérhet a műtőig,de oda már nem mehet be.A műtő előtt megvárhatja a bébit,lekísérheti az újszülött osztályig,ott ellátják a babát,majd ált.be szokták engedni a lányok a hozzátartozókat egy kicsit babázni.Addig a műtőben tevékenykednek,és mire az anyukád is kigyönyörködte magát az unokájában,addigra lassan te is kész leszel.Azután felmehet hozzád,bekerülsz az őrzőbe,megnézi,hogy rendben vagy-e,áradozik egy kicsit Zétényről,majd miután mindenki megnyugodott,haza lehet őt küldeni,mert azért neked még egy kis pihenésre van szükséged. :)

Millió pusza:Ingrid
patak

Szia Ingrid!Nagyon szépen köszönök mindenféle infot és választ a kérdéseimre Szépen bepakoltam mindent ugy hogy már csak a hétfö jöhetne tisztára izgulok! :roll: :wink: Ha addig nem lennék a gép elött akkor jó pihit neked a szabidhoz. Pussssszizunk

viki28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?