Új privát üzeneted érkezett!

Fatima!

működik a telepátia:) majdnem egy időben írtunk egymásnak, és én csak most olvasom a nekem szánt soraidat :D
kedves vagy, h drukkolsz nekünk! őszintén szólva csak egyetlen egy kívánságom van azon kívül, h a babánk egészségesen jöjjön világra, az hogy ez a haematoma mielőbb felszívódjon és végre felhőtlenül teljenek a mindennapjaink:)

én is biztos vagyok benne, ha jánosban biztos kezekben tudhatjuk magunkat és a babáinkat is!

sok puszi,
niki
Vendég

stellina most olvasom, h fatima csak jövő héten lesz. elküldöd nekem?
kerekpocak

Szia Kerekpocak!

vszleg már kijelentkezett Fatima, mert nekem sem küldte még át:(
Hogy alakultak az ünnepek? Samu végigaludta a babysitteres éjszakát?! :D

puszi,
Niki
Vendég

Stellina, én is én is !! :oops:

Marcsi

KépKép
alon

na hátha nórinak meg van.... vagy valakinek?
szal ha valakinek meg van fatime levele akkor pls pls forwardolja nekem...

minden ok amúgy niki, samu nagyon jó baba, nagyon nagy (!!!) nyugodt baba. szal ha őt letesszük aludni 8kor akkor alszik, reggel (most már ) 7ig. -alá suttogó....

most már jó a napiendje is, 3-5 ig pl stabilan d.u. avás van. az evési időpontok is fixek. 7kor fürdés, f8 vacs, 8 alvás.

ákos hogy van?
kerekpocak

fatima- nem fatime bocsi :oops: :oops:
kerekpocak

marcsi ha megkapom küldöm, ok?
kerekpocak

zsófi írtam, megkaptad??

KépKép
logi

tényleg ha vkinek megvan legyen szíves átküldeni!!!!!!!

nem semmi mintababátok van!!!!!!! na majd alaposan kifaggatlak, h mi a titkotok :D ha jól emlékszem egy korábbi hozzászólásban te írtad, h már az elején törekedtél a 2-3 óránkénti szopiztatásra, szóval nem hagytad állandóan a ciciden csüngeni! ez a felfogás hozzám is közel áll, és sajnos ákosnál hiába tettünk meg mindnet, nem volt elég tejcsim már az elején sem. reméle ma kistesónál másképp lesz:)
ákosunk remekül van, igaz 9 hnapig ő is mintababa volt napirend szempontjából- na meg amúgy is :D - de vhogy a költözés óta, 3 hónapja nem alszik normálisan napközben. arra is gondoltam, h már nagyobbacska és kevesebbet kell aludnia, de legalább annak az ipontja lehetne fix. mi reggel 6kor kelünk, f7kor hami, utána még visszaszunyókál mellettem az ágyikóban egy órácskára, majd a következő alvás vmikor 1-2 körül következik, és akkor is max egy órát. pedig próbálgatom a fázisváltáskor 40 perc körül még visszaaltatni, de hiába........
este 6ra már olyan fáradt, h n7kor indul a fürcsi, amire mondjuk úgy felpörgeti magát, legalább fél órát pancsizik, majd 7 körül vacsi és bevágja a szunyát. igaz ákos soha nem bírt sokáig fenmaradni, csak nyáron húztuk ki 7-8ig az ébrenlétet. a kajálás szépen 4 óránként történik, már olyan 5 hónapos kora óta. persze most hogy már majdnem mindent hamizhat ő is, így amikor mi eszünk, a kis bélpokloska kikövetel magánka mindig pár falat trappistát, sonkát, kenyércsücsköt és egyéb nyalánkságokat :D
jó lenne vhogy kitolni a fürcsit, van vmilyen ötleted?
amúgy elképesztő ütemben fejlődik ákos, egyre okosabb. igazi kis huncutmanó. óriási szenvedéllyel kukuccsolgat:) cukorfalat, ahogy ő csábít játszani:))))))

na most rohannom kell, de jövök amint lesz időm!

puszi,
niki
Vendég

csak anyni, h nálunk az vált be (de persze még nem vagyunk öreg rókák) tehát nektek azt lehetne, h nem teszed le aludni reggeli után hanem, kb 2 óra mulva elmentek sétálni, akkor a babakocsiban alszik egy felületes 30 percet és akkor meglátod!!! 2 órát fog aludni délután, amivel valszin kihúzza estig!!! ha felébred 40 perc után akkor nem reagálsz- nyilván nem fog non-stop sírni, csak nyüszög és ilyenkor samu MINDIG visszaalszik!! (a max 40 perc nyüszi-alvás-nyüszi volt, amit még 1 óra alvás követett). szal én mindig próbálkozom, h hogy a legjobb neki, persze az állandó változáshoz igaziodva. na mit gondolsz?
kerekpocak

Üdv mindenkinek!

Szeretnék én is a Jánosban szülni, 13. hetesek vagyunk.
Eddig Dr. Baltschik Miklóshoz jártunk ellenőrzésre. Mindez idáig meg voltam elégedve a doktorúrral, de ha van tapasztalatotok ill. véleményetek róla, és magáról a korházról azt osszátok meg velem.

Előre is köszönöm segítségeteket. :P
szilvia3

Kerekpocak/Stellina/Alon!!
Mindhármotoknak továbbítottam Fatima levelét.
Remélem nem bánja...

Jó hétvégét!

Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Fatima, örülök, hogy megnyugodtál. Nagyon nagy lépés volt az orvosodtól, hogy tisztázta veled a dolgokat.
A levél engem is nagyon érdekelne... :oops:
Átküldenétek nekem is? KÖSZI!

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

küldöm!!
kerekpocak

niki 30 köszi!!
kerekpocak

Sziasztok!

Csajok! Fatima levele már engem is tökre felcsigázott! Valaki átküldené nekem is? Ha lehet! Köszi! Nem semmi, hogy a dokid simán elmondta, tök jó! Hú,most még kíváncsibb vagyok már!

Niki, Fatima! Tök jó, hogy már érzitek a babók mozgását! Annyira lehet élvezni! És az tuti, hogy mindenre tudnak reagálni, és majd ahogy telik az idő, egyre jobban összekovácsolódtok! A végén meg már tök izgi lesz, amikor már alig férnek el. Alvásnál nekem ha jobbra fordultam nem tetszett neki, mert ráhasaltam a fenekére, megfordultam, az sem volt jó, mert ott volt a lábija, úgyhogy egész éjjel forgolódtam, mert ugye háton meg már nem szabad aludni. De jó is volt!

Stellina! Szerintem még mi sem ismerjük egymást! Pihenj sokat! Már amennyit Ákos mellett tudsz! Te jó ég! Őt még emelgetni kell! Hogy oldod meg? Nagyon vigyázz magatokra!

Szilvia! Nekem nem a Baltschik a dokim, de amikor a nagy uh-k voltak (12, 19, 28 hetes - nálam), akkor hozzá küldött a dokim. Nyílván azért, mert nagyon jó uh-s! Nekem szimpi volt, de gondolom a saját kismamáival meg méginkább. Talán Zsizbó dokija, ugye Csajok? Ő nagyon istenítette, szerintem biztos jó doki!
A kórház szerintem tök jó, nekem pl egyáltalán nem hiányzott a szülőszék, amint bementünk a beöntés után már csak feküdni tudtam. Azért ne ilyen merev kh-i ágyat képzeljetek el, azt is lehet dönteni, ilyen félig fekve-ülősre.

Jó pocakosodást!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi

Sziasztok!

Tanácsotokra a felhasználó nevet megváltoztattam.

Kisjulcsi: Köszönöm a segítséget.

Üdv.

Kép
Neferiti
neferiti

Niki30, köszi szépen.
mint vmi borzalmas amerikai thriller. :twisted: :twisted: :roll:
írtam vißa privit.

Marcsi

KépKép
alon

Niki, most jövök rá, h. Fatimának kellett volna címeznem. továbbküldöm neki. hiába, reggel van még... :roll:

Marcsi

KépKép
alon

Zsófi, küld már át nekem is! Mostmár tökre kíváncsi lettem mit mondott a doki!!!

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Köszönet mindenkinek a továbbított levélért! Sokan megnyugodtunk végre valahára, puhhhh :D

Zsófi, köszi az ötletet. ma reggel már nem bújtunk össze az ágyban reggeli után, hanem óriásit dobbantottunk kifelé. MOST ALSZIK 20 PERCE a kiságyában :lol: !!!!!!!!! abban reménykedek, h így a du-i 1 óra körül induló szundi kitolódik olyan 3-4-re és akkor talán tovább bírja az estét Őméltósága! na majd beszámolok a részletekről!
amúgy 5 hónaposan még ő is nagyokat horpasztott, csak letettem a kiságyba és mantrasírásával, fantasztikus operába illő áriázásával álomba ringatta magát. amint közeledett a 40 perc, már készenlétben álltam a kiságynál, h visszaaltassam és sikerrel is járt. de szép is volt:) óóóóó, a babakocsizás közben már meg sem próbálom altatni, annyira fölcsigázza a környezet, a kutyák az illatok..........de azért köszi az ötletet! drukkolok, h Samu megőrizze eme jó tulajdonságát:)

Szia Kisjulcsi!
még tényleg nem ismerjük egymást, de itt az alkalom:) bizony ákos mellett lehetetlen az ágynyugalom ,de mondjuk a dokim a lelkemre kötöte, h nulla pánik, a baba jól van, a méhszáj zárt, ez a barnázás meg a tisztulgatástól van és még lehet, h lesz ilyen, amig teljesen fel nem szívódik. persze azért kímélem magam és anyum 15 percre lakik tőlünk, így majdnem minden nap jön segíteni. mivel tudtuk, h kis korkülönbség lesz a két pici között, így ákosnál tudatosan törekedtünk arra, h ne legyen olyan "állandóan ölbekívánkozós baba". szerencsére imás mászni, és óriási tere van, pár napja pedig elindult a kismozdonyát tologatva:) mondjuk ha járni foga, akkor meg rohanhatok utána.........
Mesélj te is Barniról, majdnem egyidősek Ákossal:) ő is igazi kis huncutka?

Szülőszék téma
kicsit megkésve, de azért hozzászólnék én is a témához. én teljesen oda-vissza voltam annó a mávban az amerikai ágyas szülőágyaktól, vmint az alternatív eszközöktől. na de amikor eljött az idő, megmondom őszintén engem semmi nem érdekelt. egyedül csak az ágyon kívánkoztam feküdni, és a férjemet mellettem tudni. mindenki más, minden szülés más...ki tudja, lehe, h most élvezném a kádban vajúdást.....tudom a jánosban nincs erre lehetőség, de mivel korábban sem izgatott a dolog, ezért ezt a "hiányosságot" annyira nem bánom. nem ez a lényeg, hanem a doki és h lelkiekben tudj ott lenni. mondjuk nekem ez sem sikerült annyira, olyan szépen elterveztem, h majd koncentrálni fogok arra, ahogy a baba halad át a szülőcsatornán......mivel epidurálom volt, már csak emiatt is nehéz volt ezt kivitelezni!
összegezve sztem a szülőszékben is kényelmesen világra lehet hozni a babánkat és én is úgy gondolom, h talán még könnyeb is lehet, mint félig fekve. na majd meglátjuk :D

Niki, Fatima! de jóóóóóóó, h már érzitek a pocaklakótokat!!!! már én is alog várom!!!! sokszor már be is képzelem, h megmozdult, de persze nekem még 3 hét minimum:)
a lelki köldökzsinór könyvet ákossal már 8 hetesen kiolvastam. hiszek benne és én is igyekeztem minél többet kommunkikálni vele, de pl. a baba-mama harmónia cd-t hiába imádta a pocimba, most kitér a hitéből, ha beteszem :D
óriási izgalommal várom, h milyen lesz most a másodikkal a kapcsolatom:)
amúgy én annyira belelkesültem, h még a raffait fel is hívtam megérdeklődni, h pontosan hol rendelnek és mennyibe kerül a magzat-anya kapcsolatanalízis, de mivel budán volt és olyan 10ezer/óra, gyorsan lemondtam róla. pedig annyira szerettem volna és még most is olyan jó lenne...na de álmodozni szabad!

lenne egy kérdésem hozzátok: ti már voltatok afp-n, ugye? kicsit el voltam kalandozva amikor a dokim mondta, h helyileg hova kell menni. ha jól emlékszem, akkor a terhesgondozóban a fszinten kell kérni papírt és azzal a laborba. nektek hogy volt?

most megyek, mert ákos hamarosan felkel, vagy ki tudja, kihúzzuk a két órát?! :lol:

puszi
niki
Vendég

Alon, ez aranyos, hogy véletlenül nekem küldted át a választ :D Sebaj. Tényleg regénybeillő:)
Stellina, bizony jó érzés, amikor rugdos odabent. De akkor most már nemsokára Te is érezni fogod őt.
Az afp-re a terhesgondozóba kell menni, ami a földszinten van, igen. Utána ott adnak egy papírt, amivel átmész a laborba a vizeletmintát leadni. Nekem spec. a vércsoport miatt is le kellett ott adni az egyik ablaknál egy papírt. Szóval, ha valakinek nincs meg a vércsoport szűrése, azt külön jelezze, mikor leveszik az afp-n a vért.

Csáó
Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Légyszíves nekem is küldjétek el a levelet, nagyon kiváncsi vagyok!

Niki, Fatima
Annyira jó, hogy érzitek a babó mozgását! Miután Roland megszületett, kicsit hiányzott, hogy nincs senki odabent!

Tejcsi még mindig nincs elég sajna. Volt amikorm már 60 is szopott az eddigi 40 helyett, de ez a mennyiség nem állandosult, visszaállt az előző 40-re. Anaci ajánlott egy oldalt, írtam emailt a dokinak, de sajna nem válaszolt, így még nem vettem semmilyen tejcsicsináló szert! Iszom továbbra is az alkohol mentes sört, és a folyadékot. Roland hasfájós, a cseppek egy kicsit sztem segítenek neki. A kakival is gond van, kétnapig nem kakil, akkor meglázmérőzi a párom, én nem merem! Utána egy napig volt kaki, majd megint nincs. A védőnő is azt mondta, hogy jön minden héten, de valahogy ez a hét kimaradt, pedig csomó kérdésem lett volna.
Napközben nem sikerült aludnom az elmúlt négy hétben, és úgy tűnik ezután sem fogok. Beindult a munka, az elkövetkezendő pár hétre, ezért az is lehet, hogy a ma éjszaka is munkával telik, csak hát nagyon fáradt vagyok. Néha úgy érzem, ülve eltudnék aludni.

Várom a levelet priviben!

Pusza mindenkinek!
Lassan áttérek az Anyukás topikba is, de azt hiszem itt is kotnyeleskedek egy kicsit!

Ezek szerint a dokik tényleg olvassák a fórumot?

Kati
übi

szia Kata!

3 megjegyzés:

-én mindenhol azt olvastam, h az alkoholmentes sör nem növeli a tejtermelést. ez egy kacsa. viszont imkata javasolta h a www.boldogmama.hu oldalon lévő bogyó megdobja a tejed mint állat.

- gyere át az anyukás topikba!!!! a levelet küldöm.

- ja és anyatejes babáknál ha 5 napig nincs kaki az sem gond. - azt szokták mondani h ha napi 5x az is normális és ha 5 naponta 1x az is normális- túl sűrűn sztem ne hőmérőzzétek mert megszokja, h csak inderlésre tud kakilni. igyál inkább rostos baracklevet pl. az segít. (samunak a laktoherb tea segít- 1.5 literben 5 levél- nagyon hatásos!)
kerekpocak

Sziasztok Lányok!

Újra itt vagyok! :) Mindenki nagy örömére! Hihihi....

Mindenki megkapta a sztorit, akit érdekelt??? :)

Niki - egyáltalán nem baj, hogy elküldted a csajoknak!

Remélem jól telt a hétvégétek és minden pocakos és nem-pocakos jól van!

Mi jól vagyunk a mi kis poci-macinkkal (ez az újabb beceneve - a férjem adta neki)! :) A hétvégén eléggé lustácska volt, mert alig akart mocorogni. Vagy legalábbis nem olyan nagyokat mozgott, mert én csak néha-néha éreztem. Pedig tényleg nagyon megnyugtató érzés érezni őt. Mondom ezt még most, mert nem "fájdalmasak" még a rúgások. Szinte biztos amúgy, hogy egy igazi izgága gyerkőc lesz, mert eddig minden UH-on úgy ficánkolt, mint egy kis bakkecske.
A múltkori UH-on például gondolt egyet és teljesen megfordult (ahol addig a feje volt, ott hirtelen a lábai lettek)! Hihetetlen!!!

És sajna még nem tudjuk, hogy kukis lesz-e vagy puncis. Én egészen addig, amíg terhes nem lettem, csakis kisfiúról álmodtam. Mostmár úgy vagyok vele, hogy mindegy, csak legyen egészséges és vidám baba. A férjem viszont első gyereknek CSAKIS fiút szeretne és már annyira beleélte magát, hogy félő csalódás lesz a vége. :(
A múltkori UH-on a dokibá "hozzáfért" az érintett területhez, de nem látta, hogy kukis lenne és azt sem, hogy puncis. Ilyenkor mondják azt, hogy nagy valószínűséggel lány lesz. Még persze nagyon bízunk a 4D-ben, hogy akkor valóra válik a férjem álma. Pont a szülinapján megyünk 21-én, így feltételezem nem is lenne szebb ajándék, mint az, hogy kiderüljön lógat valamit a kis lábai között. :)

Úgyhogy szurkoljatok!!!!

Puszi,
Fatima

fatima

Zsófi! és többi kakigonddal küzdő anyuka! már akartam írni ezerszer hogy ha iszom laktoherbet van bőséges kaki, ha nem iszom, akkor aznap nincsen !!!!!!!!! :roll:
hihhetetlen!

ez azóta van amúgy, h áttértem utrica urens evésre, így gondoltam nem iszom a laktoherbet mert 2 együtt nem ok.
de muszáj a napi egy bögrét lenyomnom mert amúgy nincs kaki és ezt Zsófi javasolta!
KÖSZÖNJÜK!!! :lol:
lmkata

Fatima, szurkolok szívesen, de csakis a férjed tudhatja, hogy mit sikerült neki összekromoszómáznia, nekünk nőknek ebbe nincs sok beleszólásunk :)
M.
mircike

Mircike - ezt én is mondogattam már neki, de valahogy ez nem vígasztalja! :)
Tudod milyenek a pasik.... Kevés olyan dolog van, ami csakis rajtuk múlik és amire nem mondhatják azt, hogy "nem én tehetek róla"!!! :)

Na mindegy! Majd csak lesz valahogy! Ha meg mégsem válna valóra az "álma", akkor is lesz kb 5 hónapja, hogy szokjon a kislány gondolatához! :)

F.

fatima

Szia Fatima!

Nekem is elküldhetnéd a dokibácsival kapcsolatos történetet, mert nagyon kiváncsi vagyok. Korrekt a dokid, hogy megtárgyalta veled a problémát, és ezek szerint olvassa a topikot is.

Nekem három kislányom van, apuci is nagyon boldog velük, pedig elsőre Ő is fiút szeretett volna, azóta meg mindenki azzal gyanusít bennünket h azért vannak hárman, mert nem nyugszunk hátha fiú lesz. Pedig mi már régen elhatároztuk h 3 gyerekünk lesz, és ez független a nemek alakulásától. Sőt én beneveznék egy negyedikre is, de csak akkor ha garantálni lehet hogy lány lesz. Nekem már nagyon beválltak a csajok.

Drukk Neked a 4D-hez.

N.

Kép
Kép
Kép
anaci

Anaci - küldöm priviben! :)

F.

fatima

Hello Csajok!

Szeretnélek benneteket megkérni, hogy NE KÜLDJÉTEK EL Mirci001-nek a mailt arról, amit az orvosom mondott a történtekről. Nálam próbálkozott, de én nemet mondtam neki. Azóta másnál is bepróbálkozott, sikertelenül, így meg van az esélye, hogy nálatok is jelentkezni fog!!!!

Előre is köszike!!!!!!

Fatima

fatima

Sziasztok!

Annó én is urtica urenst szedtem és egy ideig tényleg több volt a tejcsim tőle. VISZONT A LAKTOHERBRŐL: kezdetben azzal is kísérleteztem, azonban gyorsan abbahagytam, mert Ákosnak attól volt hasfájása. A Madarászban is mondta egy belgyógyász orvos, h nagyon sok babát visznek be hozzájuk hasfájással és aztán kiderül, h az anyuka a laktoherbet issza :cry:

Niki, Fatima!
Ti hányadik héten éreztétek először a pocaklakótokat?
Niki, köszi az afp-s infokat, csak jól emlékeztem :D

Minden olyan anyuka, akinek 1 év körüli babája van S.O.S. kiáltok felétek!!!!!
Ákosnál elértem, h délelőtt 9-10 között elaludjon egy órára, és du is alszik olyan 4-5 körül + egy órát, azonban előtte legalább fél órát állok a kiságya mellett, simogatom a buksijá és susogok, h elaludjon. ha magára hagyom, óriási bálnakönnyekkel hív magához. mostmár kezdem föladni, pedig 10 hónapos koráig magától elaudt a kiságyában. úgy érzem, még most el kell kapni a dolgot, mert mi lesz, ha megszületik a kistesó, nem lesz időm altatgatni.
az pedig biztos, h fáradt, mert nagyokat ásít, dörzsöli a szemét, tépi a fülét........és még 2* 1 óra alvással is n7-re teljesen lefárad, ezért a fürcsi is elég korán kezdődik.
VÁROM AZ ÖTLETEKET!!!!!!!!

Puszi,
Niki
Vendég

Stellina - Niki

Mi ma vagyunk 17 hetesek és 3 naposak.

Az első mocorgást, amit még nem tudtam 100%-osan, hogy az ami, azt december 26-a / 27-e körül éreztem. Tehát a 15-dik hét 4-dik / 5-dik napján éreztem először! És kb akkor tudatosult bennem tutira amikor betöltöttük a 16. hetet!

Ha szerencsés vagy, akkor akár 1 hét múlva érezni fogod te is! :)

Van amúgy valakinek infoja, hogy mennyibe kerül a 4D a Praxisban?

Köszike,
F.

fatima

Fatima!

Ákossal én is olyan 16-17 hetesen tudtam, h na ez ő volt, nem a beleim hihi.........
most viszont ahogy lefekszem és ráteszem a pocimra a kezemet, érzek vmi különlegeset, sztem ez már őőőőőőőő :lol:
de nemsokára már 100%-osan is egyértelmű jeleket kapok én is! de jó lesz!!!!!

apropó, nekem azt mondta a szülészem, h a 18. héten el szokta küldeni a kismamáit 4 d-re. a részletekre majd a 16. heti találkán térünk ki, de nekem úgy jött le, mintha a jánosban lenne erre lehetőség. aztán lehet, h rosszul gondolom. de nem mindegy, h kell-e érte még pluszba 10ezret fizetni. Ákossal mi a 17. héten voltunk (a kleopátra házban a kárpát u.-ban) és akkor már tuti biztosra mondta a dokinéni, h igen ez egy tagadhatatlan fütykös :lol: pedig egészen addig lillát éreztem a pocimban.......
csodálatos születésnapi ajándéka lesz a férjednek fatima:)

puszi,
niki
Vendég

fatima!

írtam privit, de már megint nem megy át :?: :?: :!: :!: :idea: ha tudsz írni nekem privit, adj meg lécci egy saját emil címet, ahova tudom küldeni.

előre is köszi,puszi:e
mazsolák

Szevasztok Csajszik!

Stellina/Niki, én először a 17. hétben éreztem Emmát. Akkor tényleg csak egy olyan kis finom érintés volt, mint ahogy írták is, mint a lepke szárnycsapkodása:)
Aztán a 19.hétbe lépve, pont dec. 24.én reggel éreztem egész konkrétan, hogy nah ez csak ő lehetett. És akkor az apukám is - épp ő volt kéznél -, odatette a kezét és akkor már ő is érezte. Aztán onnantól kezdve egyre sűrűbben jött. Most meg már kész dörömbölő bajnok. De nagyon élvezzük.

Fatima! A Praxisban egy sima 4d 10.000 Ft, ebben egy dvd és egy ff. fotó van benne, a genetika az meg azt hiszem 12.000 Ft.
De ha szeretnél odamenni, küldök majd Neked egy linket, amin regisztrálva 1000 Ft-os kedvezményt kapsz. De akkor szólj majd!

Lányok, vigyázzatok magatokra! Szépséges éjszakát kívánok!

Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Már nem tudom ki vállaszolt, de köszönöm a vállaszt.

Most azt kérdezném a már szült anyukáktól, hogy az EDÁt mennyire alkalmazzák? És hogy adják be az orvosok? (jól, rosszul)

És hány ágyasak a szobák?

Köszi Vagika
vagika

Edus!

Próbálok neked küldeni privit, ha nem jön össze, akkor sikíts és kitalálunk valamit!

Niki30

Köszi az infot a 4D-vel kapcsolatban. Azt a linket már elküldted, amivel 1000 Ft kedvezményt lehet kapni. Azt is köszike!!! :)

És szerintetek érdemes genetikai UH-t csináltatni? Az mennyiben más mint a sima???

Fatima

fatima

Niki30, akkor nagyon szép karácsonyi ajándékod volt ! :wink:

szia Vagika, gyerek gyakrabban !
hányadik hétben vagytok?
EDÁ-t akkor alkalmazzák, ha te kéred.
előtte aláíratnak veled egy papírt, h. saját felelősségedre történik.
nekem az orvosom vajúdás közben többször ajánlgatta, h. kérek-e, mert úgy gondolta, ha nagyon kifáradok a fájások alatt, nem lesz erőm a kitolásra.
ja, és csak vajúdás közben kapsz, a kitolási szakra már nem használják, mert akkor nem érzed mikor kell nyomni (és csak elhúzódik a szülés, v. rosszkor nyomsz stb..)
a nőgyógyászatról hívnak anesztest a bekötéshez, totál mozdulatlanul kell ülni, kb.5 perc, amíg berakják a kanült. ha fájásod van közben, akkor szólni kell, és akkor leállnak addig.
én csak egy szúnyogcsípést éreztem, és megváltás volt maga az EDA. egy adag amit befecskendeznek 2 óráig hatásos, aztán ha érzed, h. múlóban van a hatás az idő lejártával, akkor szólni kell a szülésznőnek újabb dózisért, és akkor hívják az anesztest, és beadja. velem kedvesek-rendesek voltak stb, bár egy idő után szerintem nekem elcsúszott a kanül, mert csak a baloldalam nem éreztem. na mindegy.
a másik ami rossz volt, h. reggelig (!) bennemhagyták a kanült, pedig 17.25-kor szültem, és ezzel kellett aludni, szóval emiatt a hanyattfekvés nem ment. a hasonfekvés sem, mert még azért nagy volt a pocakom, és a jobboldalon fekvés sem, mert ott volt a gátmetszés. így "pihenni" csak baloldalt fekvésben "sikerült". :?: :?: ezt nem tudom mai napig sem, h. bennemfelejtették, v. ez a normális.
mert a kezemben az infúzióskanült is ott hagyták.
nekem az EDÁ-nak amúgy nem volt mellékhatása, sokan szoktak fejfájásra panaszkodni, én ilyet nem éreztem.

a szobákról már volt szó korábban, szerintem ha visszalapozol egy pár oldalt, sok hasznos dolgot találsz. amúgy én az 1 ágyasról tudok csak írni, mert abban voltam. na ez értelmes volt.. :lol:

Marcsi

KépKép
alon

gyerek gyakrabban = gyere gyakrabban... :lol: :oops:

Marcsi

KépKép
alon

Fatima, köszönöm, megkaptam, és az 1. címre írtam :D (kicsit hosszúra sikerült, ne lepődj meg 8) )
mazsolák

Azt sajnos nem tudom, mennyiben másabb a genetikai uh. Gondolom részletesebb. Passz. Szerintem érdemes. Én azt szerettem volna, csak túl korán mentünk:(

Kép
niki30

Szia Vagika!

Eda témában nem tudok nagyon hozzászólni, én soha nem kértem, ezért nem is kaptam, de tudom hogy ha kéred alkamlazzák.
Amit Alon írt a bentfelejtett baranüllel kapcsolatban, ahoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a kezemben levő branült nekem is bent hagyták délutánig (hajnali 4:30-kor szültem meg), mert ha bármi gond van azon keresztül adnak infúziót. Szerintem a gerincbe rakott eszköz is ezért marad bent.

A szobákról annyit, hogy az 1 ágyas szobákhoz van saját fürdőszoba, ezekért fizetni kell (Alapítványi szoba). A kétágyasról nem tudok semmit. Voltam 5 ágyas szobában is, de igen keveset. Koszosnak nem koszos, és a közös fürdő is elég kultúrált.
Van előnye és hátránya is ha egyedül vagy egy szobában, én társasági lény vagyok, de a saját fürdőszoba és az hogy bármikor jöhet látogató mindenképpen megérte a saját szobát.

Most hirtelen ennyi jut eszembe, ha van még kérdésed, tedd fel bátran.

Sziasztok, jó pocakoskodást!

Nóra

Kép
Kép
Kép
anaci

Bennhagyott dolog: Direkt hagyják benne, amiért Anaci is leírta.

Genetikai UH: Amit a 18. hét kerül csinálnak alapból a Jánosban, azt genetikainak nevezik. Ott a magzat belső szerveit nézik meg, tök érdekes.

M.
mircike

Anaci, Mircike, köszi, most már én is tudom.
meg azt is hogy, branülnek hívják.

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Magyarul a genetikai UH olyan mint a sima, csak több mindent mutat meg a babával kapcsolatban???

És ezt a Jánosban alapból megcsinálják mindenkinek? És mi van akkor, ha én nem oda járok kezelésre?

F.

fatima

magánosrvosnak is kötelező megcsinálni. az enyém a magánrendelésén csinálta ott is adott egy szép nagy pecsétet a kiskönyvembe, h a 18. héten végzett genetikai uh-án nem lehetett kóros elváltozást látni és h a gyermek egészséges. szal no para.

lányok rájöttem, h miért nyomják, h kell 3 előlgombos hálóing. ugyanis a szakkönyek feltételezik, h a nők csak hálóingbe létezhetnek és akkor persze sokkal praktikusabb ha gombolható és nem kell felhúzni, h mindenki lássa a hasadat (meg mást). aki viszont (pl én) pizsiben szeret lenni annak ez az egész elölgombos őrület totál felesleges! szal lányok vigyetek egy hálóinget hátha a gátmetszés miatt jobb a hálóing, de aki pizsis és netalántán csaszis lesz (mint én) annak nagyon szuper lesz a sima naci+póló cucc! (én köntöst se hordtam egyszer se... meg lehetett főni.. kapucnis pulcsim volt ha fáztam- soha-) persze még odébb van.

marcsi én simán háton aludtam branül ide vagy oda. csaszi után csak úgy bírtam.. te miért nem fekhettél háton??
kerekpocak

Zsófi, mert szúrt az a vacak... :lol: nem bírtam..
utólag is irigykedem rád ! :wink:

viszont ma TÉNYLEG megkönnyebültem, h. nem felejtkeztek el rólam branül-ügyileg, hanem ez így normális ! :D
ja, szerintem azért gondoltam, h. erről is megfeledkeztek, mert az "őrzőben" mi 2 helyett 4 órát "pihiztünk", és már nagyon fáztam és elegem volt mindenből a nyakig átázott hálóingben és lepedőben.
pontosabban az én szülésznőm hazament már, a váltás meg szülni volt, oszt ezért plusz 2 órát még ráhúztunk ott.

ja, lányok ! a táskába majd ha összekészítitek szőlőcukrot+vizet v. vmi folyadékot mindenképp tegyetek !

Marcsi

KépKép
alon

POCKOSOK ÉS ANYUKÁK NO MEG A POCKOS ANYUKÁK!!!

elkezdtem szerkesztgetni-írni a: mit kell tudni a jános szülészetéről cuccot. ha kész lesz (ami nem lesz egyhamar) akkor felteszem!
kerekpocak

Kerekpocak, ez nagyon jó ötlet és köszönjük szépen!
Biztos sok hasznos információ lesz fenn rajta.
Jól is fog jönni, mert minél közelebb vagyunk a nagy eseményhez, annál több kérdés merül fel. Legalábbis bennem.

Viszont ami még érdekel és előtte vagyok (bár ez nem a szüléshez kapcsolódik), az a cukorterheléses vizsgálat. Ott mivel itatnak?
Mert már sok variációt hallottam.

Niki

Kép
niki30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?