Új privát üzeneted érkezett!

Csillagmaci!
Az egyágyasért nem KELL fizetni, hanem csekk van kirakva az alapítvány számára, és te dönthetsz, hogy mennyivel támogatod az osztályt.

Én vittem a mellszívómat, nagyon sokat segített, amikor a tejbelövellés megtörtént, nagyon szépen sikerült a csomókat megoldanom a segítségével. És segítenek az ott dolgozók, csak kérni kell.
Nekem volt szobatársam, akihez bejött az egyik csecsemős, és ő fejte meg, mert a lány nem tudta rendesen.

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Szandra,

nagyon édesek a csajok:-) Szonjus is nagyon sokat mosolyog, és már a hangja is alakul:-)

Finike,

Szerintem is a fogát érzi Viki, de egyáltalán nem biztos, hogy hamarosan ki is bújik... Danca már hónapokkal az első foga előtt rágta az öklét.

Mazsuzs,

Danca 2,8 kg-val született, és eddig mindössze 1x volt lázas, azt is 2 napig. Ezen kívül csak néhány náthát szedett össze.

Mazsuzs, Pocilo,

Már nagyon izgulok miattatok! Rögtön üzenjetek!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Szandra,
Nagyon édesek a gyerkőcökről készült képek!

Csillagmaci,
Egyetértek Esztivel. Szerintem ha már vettél mellszívót vidd be, max. ha nem kell hazaviszed.

Hát ma nem igazán éreztem túl jól magam. Folyik az orrom, fáj a torkom, amúgy mindnen oké, remélem a picurkám nem kapja el tőlem. Vikinek valószínű, hogy a foga jön. :cry: Hogy tudnám neki enyhíteni ezt a kellemetlenséget? Próbáltam rágókákat adni neki, de még sokáig nem bírja kézben tartani és kiejti. Napközben már nem is nagyon tud aludni, mert felébreszti a "foga". Remélem azért ennél rosszabb nem lesz a helyzet. Már szépen eszik almát banánnal, nemsokára megyünk (20-án) oltásra, és akkor megkérdezem a doktornőt, hogy ehetünk e már főzeléket, mert akkor jön délben a krumplifőzelék. Már várom! :lol:

Most mennem kell, mert sír a kislány!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Finike!

Én a fogzásra a következő tanácsokat kaptam homeopátiát is pártoló védőnőtől egy ismerősömön keresztül:

Ha a fogzás megviseli a babát és nyűgös, megy a hasa, fájdalmai vannak
lehet: Chamomilla Vulgaris CH 15-öt kis vízben feloldani és megitatni
(homeopátiás).

Helyileg bedörzölésre a Dentinox N gél jó, de csak 3x lehet egy nap és csak
evés után, mert elérzéstelenít és félrenyelést, fulladást okozhat.
(Lidocaint tartalmaz, ezért, aki érzékeny rá, annak nem szabad használni és
ki kell kérni a gyerekorvos véleményét a használat előtt). Az ínyt kell
bedörzsölni a fájó helyen egy borsónyi géllel.

Ha a tünetek súlyosabbak, akkor Germicid C kúpot lehet beadni pl. elalvás
előtt (lehet napközben is), mert abban van fájdalomcsillapító is és nyugtató
hatású.

Szóval ennyi lenne, szó szerint bemásoltam ide neked amit én is e-mailben kaptam mint tanács a fogzásra. Járj esetleg utána, hogy Vikinek melyik adható.
Még a Panadol szirupról is hallottam, de eddig aki próbálta, többen vannak azok akiknek nem jött be, de szerintem ez is sok mindentől függhet.

Pociló! Még egyben vagy? Naponta jársz ellenőrzésre? Köszi a gyors választ a priviben.

mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok!

Mazsuzs,
Köszönöm a tanácsokat. Holnap bemegyek a gyógyszertárba és megkérdezem ezeket, illetve hogy mi adható egy négyhónapos babának, emellett kedden úgyis megyünk a gyerekorvoshoz, de ha nagyon nem tudna tőle aludni, akkor felhívom előbb a doktornőt, hogy mit ajánl. Már napközben csak egy órákat alszik. Nem sír el van, de már agyon rágja a kezét és a száját. Szegénykém! Nagyon sajnálom most is itt van velem.Megpróbálom még többet szeretgetni, talán az is használ. :wink: A hasa egy picit megy. Kiváncsi vagyok az éjszakára, remélem fog tudni aludni. :cry: :cry: Mit össze szenvednek ezek a szegény babák ezekkel a fránya fogakkal... :x

Na jó megyek megpróbálom elringatni, csak az orrom ne folyna úgy mint a víz... :evil:

Nektek szép estét!

Kép
Kép
finike

SziasztoK!

Finike!
Szerintem is Vikinek,tuti a foga jön. Minden jel arra mutat,a hasmenés is. Azokért a kis fogakért nagyon meg kell szenvedniük. :? Én a Dentinox gélt használtam,nálunk egész jól bevált(na meg a cici). :) A sok dédelgetés szerintem is enyhít a fájdalmakon.
Jobbulást kívánok mielőbb neked is! :)

Mazsuzs!
Köszi,a bogyis tanácsokat,be fogok menni itt a helyi gyógynövény boltba. A védőnőmnél is rá fogok kérdezni.
Jó nagy babád lesz!Ez igen. :) Az én dokim annak idején azt mondta, (39.héten)hogy 3 kiló tuti megvan. Igaz a 41.héten született és 3,5kilóval.Így kb. stimmelt is szerintem. Úgyhogy most is kíváncsi leszek mit tippel.
Szerintem amúgy nincs összefüggésbe,a születési súly azzal,hogy mennyire lesz beteges.(időre születetteknél) Szerintem ez inkább alkati kérdés és az anyatej is sokat nyom a latba.

Sidney!
Köszi az ötletet, meg is fogom nézni a fellépőt,ha eljutok ilyen helyre mostanában.

Szandra!
Nagyon édesek a kislányaid! :D
Az én lányom is nagy "Danonínós". :D
Az emeléseket pedig ,megpróbálom minél jobban kiküszöbölni. :?

Eszti!
Neked is köszönöm a tanácsot. :)

Csillagmaci!
Szerintem is vigyél magaddal mellszívót. Nekem nagyon jó szolgálatot tett,amikor be volt keményedve a mellem.Egy csecsemős megpróbálta fejni kézzel,de az iszonyúan fájt! :cry:
Ezután vettem ott tőlük egy fejőt. Nem is volt drága és nagyon jó!
Most is vinni fogom magammal. :)

Pociló,Mazsuzs!
Nektek óriási drukk!!! :D :shock: :D

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Kedves Doktor úr és Lányok!

Én is régi topikos vagyok, néha hozzá is szólok, de mostanában, két gyerek mellett nem igazán van időm írni.

Mind a két gyerekemet a JFK-ben szültem, az egyiket 2004-ben, a másikat 2006 okt.-ben. A szüléstörténeteimet, most már bánom, de nem igazán írtam le, így pontosan már nem nagyon emlékszem az apróbb részletekre, így azért most nem is igazán akarom részletezni.
A kórházzal, orvosokkal, szülésznőkkel és a csecsemősökkel teljesen elégedett voltam, ha újra szülhetnék, újra a JFK-t választanám terhesgondozásra és szülésre is.
Két dolog azért volt, amin egy kicsit azért kiakadtam...
Az egyik dolog az volt, hogy a terhességem 26. hetétől Fraxiparint kaptam, és mivel igényt tartottam az EDA-ra, ezért kb. 1 héttel a szülés elött levettek tőlem vért, hogy megnézzék, hogy egy bizonyos érték miatt adható-e egyáltalán az EDA. Az érték jó volt, ezért már, amikor már úgy éreztem, hogy kell az EDA, akkor a választott dokim leszólt az aneszteziológusnak, hogy jöjjön, kösse be, mert már nem bírom a fájdalmat. Erre kiderült, hogy nem volt felszerelés, és egész hónapban nem tudták adni senkinek sem. Akkor azt hittem, hogy beleőrülök, mert mivel az első gyereket EDA-val szültem, ezért csak arra a pillanatra vártam, hogy mikor lehet már bekötni. Csak, sajna nem volt szett. Akkor még az is megfordult a fejemben, hogy fogom magam és átmegyek valamelyik másik kórházba, mert annyira bepánikoltam. Szerencsére a szülésznő és a dokim tartotta bennem a lelket, de a kitolásig rettegtem, hogy hogyan fogom kibirni. De kibírtam és most már örülök, hogy nem kaptam EDA-t, mert így a végét is legalább megtapasztaltam, és hamarabb is vége lett. Csak hát akkor minek kellett még plusszban levetetni a vért, ha amúgy sem tudták adni az EDA-t... És mi van akkor, ha ilyenkor vki teljesen bepánikol? Altatják? Tudom, hogy sok kórház néha kifogy ebből-abból, de akkor ez engem valahogy nem vigasztalt.
A másik dolog, ami nem tetszett, az az volt, hogy szerintem a gyerekorvosnak illene beszélni az anyával, ha vmi kicsit is eltér a normálistól, v. a megszokottól. 2850g súllyal született a gyerek, és egy kicsit lötyögött a bőr a combján, gondolom egy kicsit visszafogyott odabent, legalábbis ezt mondták. Ezt csak a gyerek zárójelentésén olvastam olyan címszó alatt, hogy méhben sorvadt, retardált gyerek, ami egy kicsit dúrván hangzik, pláne, hogy a 3 nap alatt soha senki nem mondott semmit a gyerekről. Először azt hittem, hogy elcserélték a zárómat, de miután bevágtattam a csecsemősökhöz, akkor mondták, hogy azért sorvadt, mert a 3600g-os gyerekekhez képest, az enyém satnya. Hát, majdnem sírva fakadtam, és azért jól esett volna, ha a gyerekorvos, v. aki írta a gyerek záróját, azért tájékoztatott volna, hogy miért is írnak ilyet le, mert ahhoz képest, hogy semmi baja sem volt a babának, a szavak konkrét jelentései azért sokkal keményebbek és ijesztőek voltak.

Minden esetre, leszámítva a fentieket, én mindenkinek dícsérem a kórházat és, ha választanom kéne, újra a JFK-t választanám.

Erika
erika2004

Jaj, ezen már sokat filóztam,hogy mennyivel egyszerűbb lenne a helyzet (tejbelövellés terén),ha éjszaka is lehetne szoptatni a babát a kórházban! Nem tudna annyira bekeményedni ha bármikor rátehetné az ember lánya a babát. :? És a babáknak is sokkal jobb lenne! Azt is aláírom,hogy fárasztó ez a szülés után,de megérné,mindenki érdekében. Ha belegondolunk elég logikátlan,hogy mi lefejjük a tejet,amit esetleg ők odadadnak a picinek. Miközben pár méterre tőlünk ott fekszenek a babucik és csak oda kellene adni nekünk,hogy megszoptassuk. Ez így (lenne)természetes. Nem értem miért kell elválasztani a babát az anyukájától. :(

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Dalmácska!

Én úgy tudom, hogy ha kéred éjszakára is veled maradhat a baba, ha kéred.

Finike!

A gyógyszertárba lehet kapni olyan fogkefe szerűt amit az ujjadra tudsz felhúzzni. Nagyon kis puha anyaga van. Én ezzel massziroztam a Szofi foginnyét. Szerintem jól eset neki. Esetleg probáld ki . A Dentinox gél nekünk is bevált.
Sok sikert és jobbulást Neked!

Szandra!

Nagyon édesek a lányok!

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Finike,

A Chamomilla Vulgaris CH 15 tényleg jól megnyugatja a babát. Én csak nyugibogyónak hívom. Danca a mai napig kapja. Arra figyelj, hgoy ne közvetlenül a bogyó beadása előtt vagy után kend be Dentinoxxal, mert kiiktatja a hatását. Én nem is oldottam fel vízben. Hivatalosan úgyis szopogatni kell, mert a golyócska felszínére csöppentik a hatóanyagot.

Kitartás!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Jó reggelt mindenkinek!

Erika!

Hát, tényleg elég negatív a két dolog amit leírtál, és már nem is emlékszem, de kb. pár hónappal ezelőtt valaki írta a topikban, hogy nem kapott EDA-t mert nem volt szett.( Nem te voltál esetleg? Nagyon megmaradt bennem az a pár sor...) Nem valami biztató kilátás ezek után. Nekem is megnézték már laborvizsgálat keretében a vérem, és a doki mondta, hogy megfelelő az érték a "hátbaszúráshoz" így azzal biztattam magam, hogy akkor csak egyedi eset lehetett amit olvastam akkor a topikban, és ha esetleg kell akkor kaphatok majd EDA-t. De ha nincsen a kórházban ilyen mert éppen hiány van, akkor ne is bizakodjak.....
A másik történeted után sem lettem feldobva, nem hiszen, hogy nem lehetne más szavakkal leírni egy zárójelentést, a félreértések és felesleges izgalmak elkerülése végett, azok után, hogy egy egészséges babáról van szó!

Finike!

Örülök, ha valamelyik szer beválik nálatok, látom a többiek is ismerik őket, ki ezt, ki azt. Remélem segít valamelyik majd, és kicsit könnyebb lesz Vikinek.

Pociló! Ha tudsz még, akkor jelentkezz! Az a gyanúm, hogy az én manócskám sem nagyon akar a kiírt időre előjönni. Semmi jele, hogy elő akarna bújni. Te hogy vagy?

Üdv.

mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok,
köszönöm a válaszokat az egyágyas és a mellszívó kérdésben. Van még egy lehet kezdőnek tűnő kérdésem a mellszívóval kapcsolatban.
Elviszem majd magammal, ahogy tanácsoltátok. Avent-et vettem, mindenféle kiegészítőkkel. A kérdésem az lenne, ha viszem magammal a sajátot, mi van a sterilizálásával? Itthon még érdemes előtte kifőznöm? (mert úgy tudom, az csak egy napig tart) Vagy hogyan megy ez?
Köszönöm, és elnézést, ha túl kezdő a kérdésem.
Csillagmaci
csillagmaci

Sziasztok!

MEGSZÜLETETT POCILO KISFIA!!! :lol: :D :D :D

Marcell 2007.02.17-én ma reggel 6 órakor 3400 grammal és 51 cm-rel született. Mindenki jól van!!! :D

Ezúton is gratulálok Nektek!

Kép

Csillagmaci!
Olvass vissza három oldalt a topikon mert Mazsuzs és Pocilo mindent megkérdezett! Érdemes mert teljesen kiveséztük a témát. Persze ha valami még ezen kívül érdekel nyugodtan kérdezz!

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

POCILÓNAK NAGYON SOK GRATULA, ÉS SOK EGÉSZÉSÉGET, BOLDOGSÁGOT ÉS TEJCSIT KÍVÁNOK MARCIHOZ!!!!!!!!!!!!

Mazsuzs,
Te nem akarsz ilyen sms-t írni nekem? :lol: Gondolom már Te is szívesen írnál már ilyeneket. Pocilo ezek szerint megelőzőtt! :) KITARTÁS!!!

Erika!
Sajnálom, hogy ilyen negatív élmények értek a kórházban. Hasonló velem is történt, amikor terheléses cukorra kellett mennem 2x-ra akkor senki nem találta a vénámat és már azon paráztak, hogy most muszáj eltalálni mert nincs több tű, de a végén valahonnan "összelopkodtak" egy párat. Sajnálom az ott dolgozókat, mert nehéz lehet megfelelő eszközök nélkül dolgozni.
2006 október .... hanyadikán született a babád? Az én kislányom 2006. október 18-án látta meg a napvilágot. Ki volt az orvosod?

Viki az estét hál'istennek átaludta. :D De napközben egyáltalán nem tud aludni, ezért ma reggel első dolgom volt kimenni a gyógyszertárba és hoztam neki azt a Dentinoxot, be is kentem neki, majd meglátjuk. A kezemet imádja rágni. Keménynek érzem az inyét, de fogat még nem érzek. Hosszú folyamat lesz ez, igaz? :cry: Hoztam neki olyan bogyókat is. A gyógyszertárban is azt mondták, hogy ha tudja akkor szopogassa. Majd du. azt adom neki meglátjuk. Mindent megpróbálok, csak tudjam enyhíteni a fájdalmakat, de talán az jó jel, hogy az estét átaludta, talán még nincs olyan nagy "baj". :)
Én is kezdek jobban lenni, bár reggel Viki megijedt a hangomtól, olyan szépen berekedtem. :shock: :wink: Az orrom még mindig folyik. Csak elmúlik már. :?

Edina!
Ti hogy vagytok?

Dóri, Adra,
Mizu Veletek? Babák és Ti hogy vagytok? Hogy bírjátok?

Mindenkinek szép hétvégét!

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Húú nagyon szeretnék választ kapni.
Senki nem küzdött közülletek meddőségi problémával, hogy tudna nekem ajánlani dokit?
Annyira szorít az idő és nekem ez a kórház van a legközelebb.
A fiam is orvosi segítséggel sikerült, de mivel nagyon úgy néz ki, hogy bezárják a Schöpfit így most nagyon keresgélek másfelé, mert a dokikat nem veszik át más kórházak, mert mindenhol leépítések vannak. :(

A másik kérdésem (mert azért mégis van még 2 ciklusom, amit végig tudok csinálni a mostani dokimnál és azért bízok benne ), hogy tudnátok e nekem olyan dokit mondani, aki kérésre császároz, ugyanis nekem az első babaám is császáros egyébb okok miatt és nem kockáztatnám a másodikat rendes szüléssel.

Itt vannak e fizetős vagy alapítványi szobák. Azok mit tartalmaznak és mennyi az áruk?

Köszi előre is a segítséget!

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Gratulálok Pocilónak,a kis Marcellhez! Sok örömet és egészséget mindekettőjüknek! :D :D :D

Szami!
Köszi az infót,majd rá fogok kérdezni. Ha így van,akkor ezt is elég jól titkolták.

Erika!
A te történeted nem semmi. Az EDA-val kapcsolatban nekem az volt a roszz élményem,hogy nem éreztem nagyon a hatását és mégis végtg ágyhoz voltam kötve miatta. Ezek után lehet,hogy most másodszorra nem is fogok kérni.

Pkagi!
Meddőség és csáazáros doki ügyben nem tudok neked tanácsot adni.
Egyágyas szoba van,én is itt olvastam,ha visszalapozol nem olyan rég volt szóban. Rád van bízva hogy mennyit fizetsz érte.

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sok boldogságot Pocilónak Marcellhez!!!!!!!!!!!!

Ági,

Szerintem Gyuri doktor tud neked válaszolni. Írj neki priviben, biztosan válaszol.

Kép

Kép
karpijudit

POCILÓ ÓRIÁSI HATALMAS GRATULA MARCELLHOZ! JÓ EGÉSZSÉGET, BŐ TEJCIT!

És persze várjuk a beszámolódat :lol: :wink:

Kép Kép
fricky

Sziasztok Csajok!

Bocsi, hogy így eltűntem, és nem is akarok itt órákig panaszkodni, de ezer bajunk van és nem volt semmi időm olvasni sem írni. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Dórika beteg volt, amiből sikerült kigyógyulni, erre az egyik cicijében találtam egy csomót :cry: :cry: :cry: :cry: és az a mellbimbója is el van változva a másikhoz képest. Most ennek a vizsgálata folyik, de remélem nem lesz semmi komoly, mert azt én tuti nem élem túl. Egyébként nagyon kis cuki, csak az a nagy bajom, hogy iszonyatosan hisztis, és ami még ennél is durvább, hogy ha valaki elvesz tőle egy játékot vagy nem adja neki oda azt amivel szeretne játszani, akkor odamegy hozzá és szó szerint megtépi a haját. Tudnátok valami ötletet adni, hogy mit csináljak vele?

Szandra!

Az a suli nekem tök közel van, kb. 15 perc gyalog :lol: :lol: :lol: . Lehet, utánna nézek ennek én is. Te tényleg komolyan gondolod???

Gratulálok a most született babákhoz!

Bocsi, hogy most nem írok többet, de szét hasad a fejem, a mai nap is nagyon brutális volt. Lehet, hogy mindenhol ez van, csak én nehezebben viselem!!??

Szép estét nektek

Dórika + Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sok boldogságot és rengeteg tejcit Pocilónak!

Mazsuzs!

Én csak most írtam le először az EDA-s történetemet. Sokat gondolkoztam azon, hogy egyáltalán leírjam-e, de végül mégis megtettem. Utólag már nem bánom, hogy akkor készlethiány miatt nem kaphattam EDA-t, mert így legalább megtudhattam azt, hogy milyen is a kitolási szakasz. EDA-val semmit sem éreztem, a fájdalmakat teljesen elnyomta, és ezért egészen más volt az első szülésem. Akkor tény, hogy totál kétségbe estem, hogy hogyan fogom kibírni fájdalomcsillapítás nélkül, de túléltem, ahogy mindenki más is, aki elvből nem akar semmi külső beavatkozást. Ha belegondolunk, Afrikában sem kérik az EDA-t... :)

Finike!
Okt. 6-án szültem, kicsit előbb, mint Te.

PKagi!

Nekem van egy ismerősöm, aki a Schöpf-Mereibe jár meddőségire. Neki azt mondta az orvosa, hogy a megszűnés után a dokikat az Uzsoki kórház veszi át, így mindenki nyugodtan folytathatja a kezelést a Schöpf-Mereiben addig, és majd utána a másik kórházban. Ez teljesen friss info.

Dalmacska!
Én az első szülésem után istenítettem az EDA-t, azért is akartam másodszorra is. Semmi fájdalmat nem éreztem, vagyis csak egy feszítőt, amikor a baba feszítette szét a medencét(?), azt a részt állítólag csak tompítani lehet, de teljesen nem tudják megszüntetni ott a fájdalmat. Máshol semmit sem éreztem, egyetlen varrást sem, pedig akkor a méhszájtól kezdve mindent varrtak a gátig. Ha harmadszorra szülnék, akkor is kérném, szerintem, mert ha meg is hosszabbítja a szülést, azért a fájdalmakat elviselhetőbbé teszi.

Erika
erika2004

Sziasztok,

Pocilo,
nagyon gratulálok a kisfiadhoz! Jó egészséget, és sok-sok tejcit kívánok!!!

Tücsök,
:( sajnálom, hogy ilyeneken mész most keresztül, de kitartás, biztos nem lesz semmi baj! Mikor lesz eredmény? Szorítok, hogy normál mederbe térjen vissza az életetek!!!!

Bocsi csajok, most már nem írok külön a többieknek, mert álmi vagyok, de majd ígérem pótolom. Mi jól vagyunk, minden oké! :D

Pussz és szép álmokat!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Tücsök!
Gyógyuljatok ezerrel. Ha van infó Dóribabáról azonnal írj, hogy mit mondtak! Reméljük csak egy zsírcsomó ami kenőccsel kezelve felszívódik.

A sulit én teljesen komolyan gondolom és ha én egyszer valamit elhatározok akkor onnan villás targoncával se!!!! :wink: . Igaz annélkül már egyébként sem nagyon. :oops: :wink:

Dóri most próbálgatja (kezdi) az erő fölényét érvényesíteni. Ez sajnos az életük része. Csak az ésszerűség és a határozottság tudja majd visszafogni ezeket a kitöréseket. Sajnos rengetegszer el kell magyaráznod neki (mivel már simán megérti), hogy ezt nem szabad.
Nálunk ez a korszak azzal kezdődött, hogy mikor ismerősünknél voltunk és az idősebb (Taminál) kissrác játszott a lapáttal a Tami el akarta venni, persze az nem adta erre a Tami kitépte a kezéből és úgy fejbe verte a nála egy évvel idősebb srácot, hogy az azt sem tudta, hogy most mi van. Persze nekem égett a képem ezerrel. Most már egy kicsit jobb a helyzet mert ha kell neki valami és a másiknál van és tudja, hogy szép szóval nem kaphatja meg így fogja kitépi a másik gyerek kezéből és eldobja a másik irányba tiszta méregből ja és persze azért rákiabál a gyerekre. :oops: :( :roll:

Szerintem ez is a személyiség fejlődésének egy szakasza, persze józan paraszti ésszel felfoghatatlan de mi sem voltunk sokkal különbek. Én úgy gondolom, hogy ez pozícióharc és most alakul ki benne az, hogy hol is van a helye az életben. Irányító típus vagy olyan akit vezetni kell egész életében. A mi feladatunk az, hogy ebben segítsük csak meg kell tanítanunk nekik, hogy nem minden áron "átgázolva" a másikon.

Nem egyszerű mert sokszor égünk mint a fene de szerintem lesznek még ennél cikisebb dolgok is amire nem is merünk gondolni. :oops: :roll:

Akkor suli? 22-e után hívom a Szentágothait és kifaggatom őket a részletekről.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Mtücsök! én is drukkolok hogy ne legyen semmi. Lehet hogy hülyeség, de nyirokcsomó is beduzzadhatott esetleg a betegség miatt. Bulcsúnak a füle mögött szokott megduzzadni ha jön a fog, vagy beteg. Remélem Dórinak is vmi hasonlót állapítanak meg.
Nekem szerencsém van, mert egyik gyerköc sem ilyen "elvevős" de ez ritka. ez szokványos ebben a korban. Sajátját nem adja oda, másét elveszi. Hamar kinövik. Persze az jó ha szépen elmondod hogy ez most nem volt szép amit csinált.

Pocilonak és Marcellt Isten éltesse sokáig!!!!!!!!! nagy gratula nekik.

Szandra! suli részletek engem is érdekelnek. :D Kedvet kaptam. Tudod írtam hogy a szülésznőség nem annyira nekem való, aztán lehet maradok az íróasztal mögött mégis. :D

EDA: 2002-ben még nem volt lehetőség Edára de én féltem volna tőle úgyhogy sztem nem kértem volna. Második szülésnél meg úgy voltam vele hogy végülis kibírtam EDA nélkül és nem volt olyan szörnyű. Sőt.... úgyhogy bennem fel sem merült a kérdés. :D

Pkági! remélem hamar lesz megoldás, és a legjobb az lenne ha tényleg maradhatnál a "jól bevált dokidnál".

Edina
sidney

Köszönöm lányok az eddigi segítséget.
3 doki neve merült fel, akik járatosak az én "ügyemben". :) Személyes tapasztalatokat tudnátok nekem írni.
(azt is ha lehet, hogy magánrendelésen, vagy kórházban fogad és mi a "tiszteletdíjja")

Köszönöm.

Dr. Hartman Gábor
Dr. Pechtel Gyula
Dr. Weidner András

Kép

Kép
pkagi

Ági,

Írtam privit!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Judit
Köszönöm, de nem jött át a privid. Átküldenéd mégegyszer.

Olyan aranyosak vagytok, hogy segítetek nekem.

Kép

Kép
pkagi

Kedves Gyuri Doktor! SOS

Volna egy nagyon fontos kerdesem. 8 napja szultem, es a verzes maris abba maradt. Aggodjak? Ha fekvesbol kelek, akkor szokott fajni az alhasam. Igaz most mar egyre kevesbe.

koszonettel
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!
Bocs, hogy belekotty, csak pkaginak akarom írni, hogy én a Weidner dokinál szültem és nagyon meg voltam vele elégedve. Egy tündérmackó, én imádom! Mindig válaszolt minden kérdésemre, bármikor felhívhattam és nem utolsó sorban korrekt. Szinte végig ott volt a vajúdás alatt is a szülőszobán (nem ügyeletes volt). Szóval, ha kicsit bővebben is szeretnéd a tömjénezést, akkor írj egy privit!
Szia Szandra! Majd válaszolsz az emilre? [/b]
cicalány

Cicalány :)
Írtam privit.

Kép

Kép
pkagi

Helló Csajok!

Bocsika, de nagyon be vagyok havazva.
A manócskák kb. 4 napja egyfolytában nyűgösek, úgy tűnik
most egy ilyen időszak van.

Pocilo!
Nagy-nagy gratula Marcell születéséhez!
:D :D :D

Egyébként jól vagyunk, és szépen fejlődnek a drágák, :D de a fentiek miatt még kevesebbet alszom éjszaka :? , így nappal amikor csak lehet pótolom.

Erika!
Nem egyedi az eset ami veled és a kisbabáddal történt. Én úgyanígy jártam a kisfiammal. :?
Én csak otthon olvastam el a záróját, és azt sem tudtam, kit hívjak fel, mert teljesen beparáztam, hogy valami baja van a kisfiamnak, holott addig abban a hitben voltam, hogy teljesen egészséges. Persze hamarjában kiderítettem én is, hogy mi ez, de te is átélted, azt az aggódást ami ezzel jár, amíg nem tudtad, hogy ez mit jelent.

Sid!
Sajnos olyan ház 3. emeletén lakunk amiben nincs lift, így még nem voltunk sétálni, csak a szobában levegőznek a babók. A babakocsi amit vettünk, csak 3 hónapos kortól használható, így abba amúgy sem tudnám őket levinni. Viszont a férjem a hétvégén vett kengurukat még száradnak, de remélem ma már le tudom vinni őket benne. Egyébkén anyósom mindennap jön hozzánk segíteni, így a sétálást is meg fogjuk tudni oldani, mert egyedül biztos nem tudnám.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

[size=18]Pocilónak nagy gratula[\size]

Szandra!
Hogy lehet két gyereket egyszerr eszoptatni? Nekem nem megy, mert Blanaka annyira még nem gyes szopi ügyben. Réka már tudná, ő akármilyen szögből tud szopizni. VAn ez a babzsák pólyám (kengurus) és abba rakom őket, vagy ráfekszenek a szopipárnára, csak még nem taretják anniyra magukat, így ezt a verziót nem tartom biztonságosnak.

SZépen gyarapodnaka picik, köztük még meg van a kezdeti 300 g-os eltérés. Réka már 3 kg felett, Blanka pedig 2800 g. Nagyon édesek és rengeteget esznek, nincs elég tejem így Réka is kap tápit, mert 1 dl-t eszik, de csak 50-60at tud max. szopni, mivel a maradékot Blanka eszi meg. Most vettem motherlove-os kapszulát (more milk plus néven), két napja szedem, de már érezhető a hatása. Meg néha étkezések között is cicire teszem a vámpírokat, valamint fejek és iszom a laktoherbet.
Tök jó lenne átállni csak szopira.
Éjszaka már csak 1* kajálnak, próbálom azt is nyújtani, Réka már egyszer kihagyott egy etetést 8)

Csütörtökön megyünk szemészetre a JFK-ba. Jó lesz picit kimozdulni. Holnap jön a gyerekdoki, majd kifaggatom, hogy mikor lehet őket kivinni sétára, mondjukha jobb idő lesz és nem ilyen.
Ágival tegnap csavarogtunk egyet az Ikea-ban, nagyon élveztem, meg ő is, hogy csak vele foglalkozom.

Tücsök!

Szorítok, hogy ne legyen semmi baj. És nem baj ha panaszkodsz, néha jól esik ha elmondja az ember, mert úgy megkönnyebbül.

Finike!

JObbulást, és szorítok, hogy a fog mizéria hamar megoldódjon.

Judit!

Danca akaratossága ismerős :lol: Ági most napotna többször akar fürdeni, és amikor kihozom a fűrdőből, hogy most nem lehet, akkor van, hogy órákig nem áll velem szóba. Ez tuti tesók miatt van. Na meg a téli bezártság. Szerencsére más heppje most épp nincs. Olyan édi, mert amikor szoptatok, mindig jön és ő is odabújik hozzánk, megpuszilja a tesót és megsimogat engem.
Van egy játékbabája és azt ő is pelenkéázza cumiztatja és sétáltatja, úgy, mint én a tesókat. Sőt még együtt is fűrdenek, na meg viszi a WC-be pisiltetni.

Írtad, hogy a tied nem volt egy álomszülés, ez butaság, ha két ilyen aranyos és szép gyermeked van akkor bizony az volt.
Csak túl nagyok az elvárások manapság. Mind a szülés, mind pedig a szoptatás terén, ezért van ennyi csalódott anyuka. A nagyon egyedi pozitív példákkal teleharsogják asajtót, így mindenki azokhoz hasonlítja magát, de nem az a tipikus.
pl. a szombati koraszülött riport a TV2-n. Egy szem elejtett mondat volt, hogy annak ellenére, hogy a 25. hétről a 22.-re csökkentették a koraszülés határát, azért az ilyen korán (28-30. hét) előtti babák igen nagy %-ánál lesz fogyatékos a baba.
(Amúgy a picik láttán végigsírtam a riportot és hálát adtam az égnek,hogy nálunk minden rendben van)

Jók voltak a szüléssztorik.

Na megyek Blanak ébredezik.

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok!

Mazsuzs,hogy vagy? Mi a helyzet veled? :shock: :)

Tücsök!
Kívánom hogy mielőbb legyetek túl Dórikával a nehézségeken. Mielőbbi jobbulást!

Mindenkinek kellemes estét! :D

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

SZANDRA! köszönöm az infot, visszaolvastam, megtaláltam a sterilizáló folyadékról szóló beszélgetést, már be is szereztem, úgyhogy viszek mindent magammal.
Csillagmaci
csillagmaci

Kép

Tegnap készült....
Vendég

Sziasztok!

Ma megszületett Mazsuzs kisfia, Dancs Nándor 15:50-kor 52 cm-el, 3350 grammal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :lol: :D :D :D
Kép
Gratulálok Mazsuzsnak a kisfiához!!!

Dóri,
Gyönyörűek a babák!!!!! :D

Adra,
Örülök, hogy minden oké nálatok is! Amúgy, hogy hogy csak 3 hónapos kortól lehet használni a babakocsitokat? Nem dönthető? :shock: Bocsi a tudatlanságomért. :oops:

Tücsök,
Várjuk a fejleményeket Dórikával kapcsolatban. Remélem semmi komolyabb, csak egy nyirokcsomó duzzanat. A hisztivel kapcsolatban, egyetértek Szandrával, szerintem is el fog tartani egy darabig mire berögzül, hogy nem szabad, de neked nagyon következetesnek kell lenned és mindig mondani neki, hogy nem szabad. Ez egy ilyen korszak. A fiúknál is van csak náluk egy picit másképp jön ki szerintem. Kitartás, ez nem tart örökké! :lol: :shock:
Szandra,
Olyan okos dolgokat tanácsolsz a gyerkőcökkel kapcsolatban, hogy én támogatom, hogy csecsemőssé válhass! Neked tényleg ebben a közegben kellene elhelyezkedned! :lol:

Vikinél javult valamivel a fogzás kérdése. Néha bekenem neki a Dentinox géllel, az segít. :D Vettem neki különböző rágókákat, hátha valamelyik bejön neki. Holnap megyünk oltásra. :(

Na most már megyek fürdetni a kiscsajt, ha végre már hajlandó lenne felébredni... :wink:

Szép estét!

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Cicalány!
Írtam! :) Üdv közöttünk! :)
Csinálj vonalzót!

Dóri!
Hát én csak elméletben tudom elképzelni az ikres szopit (egyszerre) a gyakorlat az csak nektek megy. :wink:
Ezek a kis manók TÜNDÉRIEK!!! Mindig így egymás mellett szoktátok altatni őket? Mondjuk nagy biztonságot jelenthet a számukra a másik közelsége. Irigyellek annyira édesek.
Képen a bal oldalon van Réka a jobbon pedig Blanka?

Csillagmaci!
Örülök. Remélem nem vetted rossz néven tényleg jó szándékból írtam mert akkor annyira kiveséztük. Ha bármi kérdésed lenne még akkor nyugodtan kérdezz!

Sid!
Holnap felhívom a Szentágothai sulit és akkor utána minden infó birtokában megvitatjuk a dolgokat! Jó lenne ha ti is jönnétek mert akkor lenne olyan isis társam akit már az elején ismernék. :)

Adra!
Kitartás a picurok nyugtalanságával kapcsolatban. El tudom képzelni milyen nehéz lehet a dolog hiszen még egy gyerek is igencsak megterhelő elsőre nemhogy egyből kettő. Le a kalappal előttetek!

Judit!
Mi újság veletek? Danca még mindig embertpróbáló? Most sikerült eljutnunk a védőnénihez, mind a két "csöppet" lemérettem:

Tami 15 kiló és 95cm
Edóka 6880g és 64 cm

Azt hiszem egyik gyerkőcnek sincs anorexiás problémája :wink: .

Puszi mindenkinek

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Mazsuzs!
GRATULÁLOK a "picikéhez". Ügyesek vagytok! Majd írjál, hogy milyen volt, hogy érezted magad a kórházban?

Kép

Finike!
Köszi ez jól esett! De hidd el neked is hasonló véleményeid lesznek mikor már nagyobb lesz Viki.
Mondjuk én is ezért gondolom, hogy valahol ebben a szakmában lenne a helyem mert mikor valakivel beszélek az mindig azt mondja, hogy tökre megkönnyebbült mert olyan jó, hogy nem is olyan vészesek a dolgok. Ezért választanám az újszülött osztályt mert imádom a piciket és szeretek "könnyíteni" a parán. Remélem érted....
Még egyszer köszi! Apának meg is mutattam, hogy mit írtál :oops: :) :roll: :wink: .

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Pocilo és Mazsuzs!

GRATULÁLOK A BABÁKHOZ !!!Nagyon sok boldogságot kívánok és persze sos,sok tejcit!

Adri!

Lehet, hogy a változó időjárás (illetve frontok) miatt nyűgösek a babák. A védőnénink szerint kihatással van a gyerekekre. Kitartás!

Dóri!

Nagyon édesek a picik! Jó alvók?

Tücsök!

Jobbulást kívánok Nektek!

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Cicalány, Erika 2004 írtam privit.

Lányok várok egyébként még több véleményt a dokikról, ha valaki tud infót kérem írjon.
Köszönöm.

Dr. Hartman Gábor
Dr. Pechtel Gyula
Dr. Weidner András

Gratulálok az újdonsült anyukának!

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Mazsuzsnak nagyon gratulálok. Jó súlyban van a babóka. És örülök hogy együtt vannak egy pár napot Pociloval, itt úgyis "megbeszélték" a közös nyaralást a JF-ben.
Akkor hamarosan újabb szülés élményekkel leszünk gazdagabbak.

Szandra! várom az infokat. jó lenne tényleg együtt járni suliba. CSajok jó súlyban vannak. Nem baj kell is az energie nekik.

Dóri! én is irigyellek. Gyönyörűek a csajok. Gondolom milyen jól éreztétek magatokat az Ikeában. Mindkettőtökre ráfért már egy kis közös kiruccanás. Belegondolok Áginak nem semmi türelemre van szüksége mire kivárja a két etetést, öltöztetést, stb. Biztos azért találta ki a fürdést mint program, hogy akkor csak rá figyelsz. Hihetetlen milyen értelmes és jó helyzetfelismerő. :D

Adra! TExtilmózessel sem tudjátok használni a babakocsit? Próbáljátok meg hátha úgy mégis. Mert azért 3 hónap nem kevés idő. Barátnőm textilmózessel használja a Peg Perego Atlantico babakocsiját. /ezt sem lehet teljesen lefektetni/

Pkagi! én Hartmann dr-t látásból ismerem. Akik nála szültek mind megvoltak vele elégedve. Másik két dokit nem tudom kik.

már várom a talit. mikor is lesz?

Edina
sidney

Mazsuzs,

Sok boldogságot a kislegényhez!

Dóri,

Olyan szépek a csajok, hogy többször is visszagörgettem, hogy újra megnézzem őket :)

Szandra,

Danca ma meglepően jó gyerek volt :D Igaz, hoyg előző éjszaka 1 órán keresztül üvöltött, maga sem tudta, hogy miért. Mást nem is mondogatott csak, hogy 'nem'. Semmi nem volt jó. Mindezt hajnali 2 és 3 között. Ma viszont kisangyalt játszott :D
Én is lemértem ma a manókat:

Danca 14 kg és 91 cm.
Szonjuska 6270 g és 60 cm.
Hát, ők sem az anorexiások táborát gazdagítják... bár Danca továbbra sem eszik szinte semmit...

Most megyek, mert az előző éjszaka elég rövidre sikerült...

Jó éjszakát!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Először is gratulálok Pocilonak és Mazsuzsnak a gyerkőcökhöz!

Már nagyon régen nem írtam, ha néha ide is tudok kerülni, csak az olvasásra marad időm. A két gyerek mellett még lenne is időm, csak ne lenne most ez a sok vizsga... :?

Mi fogzásra a Chamomillat használtuk Csengénél, bár őt annyira nem viselte meg a fogzás. A rágókát mindenre használta, csak rágásra nem, viszont a cumiját nagyon szívesen rágcsálta, csak úgy "nyekergett" a fogai alatt.
A mi babakocsink (Pierre cardin PS 625B sport) sem dönthető vízszintesre, de soroksáron a vágattam bele egy ék alakú szivacspárnát, így vízszintesre ki tudtam hozni, és Bence nagyokat alszik benne a teraszon. Jobban szeretem mint a "nagykocsit", mert jóval könnyebb emelgetni, a lépcsőn cipelni...
Szerintem sincs összefüggés a nagy súly - jobb immunrendszer között. Én annakidején 1900 grammal születtem (nem voltam éppen koraszülött, csak "sorvadtam" az anyaméhben, és 1000x jobb az immunredszerem, mint a férjemnek, aki több mint 3 kilósan született. Pedig én még szopni sem voltam hajlandó, tápszeren nőttem, ő meg anyatejes volt, még akkor is, amikor már főzelékeznie "kellett" volna. Szerintem ez genetika kérdése...
Már elkezdtem írni Bence születését, majd ha kész lesz egyszerre teszem fel a kettőt.
Megyek, mert még millió dolgom van.

További szép napot!

Dettee
dettee

Helló Csajok!

Mazsuzs!
Gratulálok a pici fiú születéséhez, sok boldogságot!
:D :D

Finike!
Sport babakocsit vettünk ami nem dönthető 180 fokba, csak kb. 160 fokba, így 3 hónapos korukig nem tehetők bele. Az előzőekben leírtam, hogy amúgy is macerás a babakocsit levinni, így ikres fekvő babakocsit nem tudtunk volna venni, mert azok baromi nehezek, nincs rajtuk fogás, plusz az is szempont volt, hogy az autónkba is beférjen, illetve könnyű legyen (8 kg).

Sid!
Textil mózes nincs a babakocsihoz, így azzal nem tudom használni.
Lehet már készen is kapni ék alakú szivacsot, de azzal az a baj, hogy ha beleteszem a kocsiba, akkor nem tudom az övet rákapcsolni a babákra s mert a kocsi alja nyitott öv nélkül szerintem kicsúsznának. :?

Szamikám!
Gyönyörű mosolygós baba Szofi!

Szandra, Judit!
Csakhogy dicsekedjek, tegnap én is lemértem a manóimat:
Zsófi 3310 g 49,5 cm
Zéti 3360 g 51 cm
Szóval elég klasszul fejlődünk és mi sem az anorexiások táborát erősítjük! :D :D :D

Tücsök!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen Dórikával! Ha már többet tudsz, számolj be nekünk!

Dettee!
Várjuk a szülés sztorit!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Pkagi!

Írtam privit neked!Másik fórumban már írtam és kérdeztem tőled.
Bocsi a kontárkodásért :roll:
Jucu

Kép

Kép
jucu

Lányok!
Még a következőben kérném a segítségeteket, már nagyon be vagyok sózva, hogy mindjárt itt a szülés.
Pro és kontra olvastam arról, ill. tanácsolták, hogy a mellbimbót érdemes egy picit dörzsölgetni óvatosan már a szülés előtt, hogy kezdjen el hozzászokni a megpróbáltatásoknak. Máshol azt olvastam, ill. tanácsolták, hogy a mellbimbónak nincs szükség ilyen előkészítésre. Jómagam egyelőre ez utóbbit követtem.
Milyen tapasztalatotok van e téren?
Előre is köszönöm.

PKAGI!!
én Hartman dokihoz járok, nála fogok szülni. Hosszú kálvária után kerültem hozzá, s ez nekem akkor hihetetlen megnyugvás volt. Csak a pozitívat erősítette mindig, pedig volt rengeteg problémám. Elképesztő memóriája van, nem kell állandóan emlékeztetni, hogy ki vagyok és miért keresem. Mindenkinek tudja a nevét és a kórtörténetét, aki hozzá jár. Amit nekem eddig javasolt vagy mondott, minden bejött. Nem ömleng, de a lelkeddel is foglalkozik. Még a legnagyobb rohanásban és tumultusban is a rendelőben minden kérdésre nagyon türelmesen válaszolt, végig hallgatott.
Nagyon személyes, én ha meglátom, biztonságosan érzem magam. Ráadásul nekem olyasvalaki ajánlotta anno, akinek meddőségi problémái is voltak és hozzá járt, de erről nincs közelebbi információm.
Elnézést, ez nem a reklám helye Hartman dokinak, de most ez egy gyors útnak ígérkezett a válaszra, mint a privi.
csillagmaci

Sziasztok lányok!

Dóri!
Gyönyörű szépek a kislányaid! :D :D :D

Gratulálok Mazsuzsnak a kis Nándorhoz! Sok egézséget és tejecskét kívánok! :lol:

Csillagmaci!
Én úgy tudom,hogy nem kell semmivel sem edzeni előtte a mellbimbót. Fölösleges. Én sem edzettem. A szoptatásnál,majd a helyes mellrehelyezésre kell odafigyelni.
Azt viszont olvastam,hogy ha már eljött a szülés ideje és még nem indul meg,akkor lehet óvatosan dörzsölni és ez oxitocin termelődését idézi elő.

Lányok!
Én meg azt szerteném kérdezni,hogy az a bizonyos lila szoba milyen? Alternatív jellegű,vagy ugyanúgy van berendezve mint a többi szülőszoba csak külön van?
Azért kérdezem,hogy el tudjam dönteni,hogy ott szüljek-e,vagy a most készülő új kádas szobában.
Előre is köszönöm.
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok Csajok!

Mazsuzs!
Hatalmas gratula kicsi fiúhoz, sok tejet és kitartást!

Mtücs!
Remélem már jobban vagytok, és kissé megnyugodtál, úgyis minden rendben lesz!

Szandra, Judit!
Szépek vagytok :lol: Jó kis súlyok! ezen csodálkozom egyébként Bencénél én is, hogy honnan a fenéből gyarapodik, amikor alig eszik két-három falatot egy evésnél.

Dóri!
Tündériek a picilányok!

Csillagmaci!
Én nem csináltam semmit a cicimmel a szopi előtt. Viszont azt megfogadtam, hogy használtam a szopik után a Bepanten, v. Garmastan kenőcsöt, mindkettő tök szupi. A lényeg a helyes ciciretétel, és semmi baj nem lehet a bimbóddal!

Csütörtökön megyek a terheléses cukorra, találkozom a szülésznővel is. Úgy döntöttem megkeresem Évikét, akinél Bence is született.

Jaj Csajok!
Sajnos kellett vegyek új babakocsit :lol: Merthát olyan lányosat 8) Meg sikerült már egy csomó göncöt is keríteni Rékának.
Úgy élvezem! És csak most jöttem rá, hogy mennyi mindent lehetett volna még Bencének is veszegetni :lol: Nemhiába a másodiknál már sokkal okosabbak vagyunk :lol: 8)

No, mára ennyi, majd ha lesz időm fotózkodni, akkor teszek fel képet pociról is, meg rucikról is: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat!Minden jó volt, gyors ,nehéz ,gyönyörséges.Részletessen majd késöbb.

Szandrakiss!
Köszönöm a jó hír közlését, nagyon gyors voltál.Köszönöm az aranyos képet.

Kép Mazsuzs!!!

Nagyon-nagy gratuláció Nándikához!!!

Kép

Kép

Kép
pocilo

Pocilo!

Már nagyon várom a beszámolót!

Ez ma készült...

Kép

Jó éjszakát!

Judit