Új privát üzeneted érkezett!

Sidney, Szandra

Köszönöm a kedves fogadtatást.

Sidney, a gyerekeknek nagyon boldog szülinapot kivánok!

A mi szülésünk története.

2006. JÚLIUS. 28-ra voltam kiírva. Választott orvosom Hartman doktor, akihez már nagyon régóta járok. Apróbb dolgoktól eltekintve problémamentes volt a terhességem.
Igen korán kiderült, hogy Hartman doktor Július 13-tól Július 20-ig
szabadságon lesz- ráadásul külföldre mennek nyaralni-de mondta, hogy ne izguljak mert inkább később mint előbb fogok szülni de ha bármi lenne akkor a Miko doktor itt lesz akinek majd bemutat.
Az első ctg. július 6-án volt. Itt minden rendben volt és ekkor ismertem meg Miko doktort aki nagyon kedves volt.
Második ctg. július 12. itt már a Marcsi is mondta, hogy nem biztos, hogy meg tudom várni a Hartman doktort.
Azt mondanom se kell, hogy ki se nagyon mozdultam a lakásból, hogy nehogy legyen valami, de a pici lányom és egy hidegfront ezt máskép gondolta.
2006. július 16-án reggel 7.30-kor olyan érzésem volt mintha megjött volna, aztán kimentem pisilni és ott már vmi gyanusnak tünt, de nem voltam biztos benne, hogy valoban a magzatvíz folyik e mert nem volt az a zubogás amit mindenki mond.
Megvártam mig a párom felébred és úgy dé körül bementünk a kórházba biztos ami biztos alapon.
Az ügyeletes a Csütörtöki doktor volt, Ő vizsgált meg és mondta, hogy bizony a magzatvíz szívárog és legkésőbb holnap anyuka leszek. Mivel se fájásaim nem voltak és teljesen zárt volt a méhszájam, mondta hogy másnapig várnak ha nem indul be magától akkor meg inditják. A páromat haza küldtem, hogy pihenjen mert nem lehet tudni mikor is lesz baba.
A szülőszobán négyen megszültek napközben, így estére én maradtam egyedül.
Választott szülésznöm nem volt de a Gabika aki nappal volt ott- elintézte, hogy egyágyas szobába kerüljek majd a gyerekágyon-
a Bálintné Pál Ágnes éjszakás szülésznőnek adott át.
Érezhető fájás és és tágulás sehol nem volt. 20 óra körül megérkezett Miko doktor, megvizsgált és mondta, hogy szük egy ujjnyira van nyitva a méhszájam. Elötte már megkaptam a beöntést le is zuhanyoztam, csak várnom kellett, hogy vmi történjen. Pihenni nem tudtam mert túl izgatott voltam.
Aztán este 21-kor derült égből elkezdődtek a fájások és rögtön két percesek és mivel úgy feküdt és sietett a picikém azt éreztem, hogymár az elejétől, hogy nyomnom kell amit még jó sokáig nem lehetett. A fájások nagyon erősek voltak a szülésznő szerint is, így
járni nem tudtam csak labdán ülni és feküdni. Este 23-ra a párom is befutott. Közben többször is megvizsgált az orvos de elég lassan tágultam. Végül eljött a pillanat és lehetet nyomni ,amit már nagyon vártam. Igenám de apicikém tolta maga elött az egyik méhszalagomat, hiába probálták az utjából elvenni, nem
sikerült igy az leszakadt. De hogy rövidre fogjam 2006. július. 17-én 03.16-kor kakisan, magára tekeredett köldökzsinorral, 8/10 Apgarral, 3250gr és 49cm-velmegszületett Szófia.
A méhlepény a nagyon inzenziv fájdalmaktól és mert a méhem elfáradt nem akart megszületni. Már az altataó orvost is lehívták, de a Miko doktor azt mondta, hogy tegyünk még egy utolsó kisérletet hátha sikerül és SIKERÜLT!

A szülésről csak jó élményeim vannak. Az orvos végig ott volt nagyon sokat segített. A szülésznő fantasztikus és kedves volt, csak ajánlani tudom mindenkinek még a gyerekágyon is meglátogatott.

Most ennyi, mennem kell de még folytatom élményeimet a gyerekágyról. Bocs ha egy kicsit hosszúra sikeredett
szamikám

Akkor folytatom. Én sem tudtam pisilni igy engem is meg katétereztek, de nem is éreztem.
A beöntéstől és a gátmetszéstől nagyon féltem de kellemesen csalodtam.

A gyerekágyon egyágyas szobába kerültem ami nagyon jó volt. A babám és én, csak mi ketten!
A csecsemősök közül ki szeretném emelni Horkai Katalint, fantasztikus ember! Általában aranyosak voltak, talán két csecsemős volt egy kicsit morcibb de azt ki lehetett bírni. Én örültem, hogy a látogatók nem jöhettek be az osztályra, mert ez itt nem arról kell, hogy szóljon és szerintem ez így sokkal mama és baba barátabb. A mi érdekünket szolgálja.

Ha lesz a Szofinak kistestvére Őt is itt szeretném világra hozni, mert nagyon jó volt minden

Gabi
szamikám

Helló Csajok!

Sid!
Boldog szülinapot Johannának!!! :D :D :D
Nagyon jó volt olvasni a te történetedet is!
Ennyi csodálotos történet után, kedvet kaptam és úgy gondoltam talán az enyém is érdekes lehet számotokra. Már készül, remélem még ma be tudom fejezni.

Szamikám!
Üdvözlet közöttünk, és köszi a történetet!

Ezvicc!
Gratulálok a picurkádhoz, igazi kisfiú! Kívánom, hogy sok örömötök legyen benne!

Pocilo!
Ez olyan izgi! :D :D Nemsokára megszületik az újabb kislegény!Szorítok, hogy olyan szülésed legyen amilyet kívánsz!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Szamikám!
Örülök,hogy te is csatlakoztál,és szép volt a történeted! :D

Sidney!
Boldog szülinapot kívánok utólag a gyerekeknek! :D
Dalmacska

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Ismét lenne egy kérdésem.Írtátok ,hogy egyágyas szobába kerültetek.Hogy tudnám én is ezt elintézni egyszerűen, csak kérem?És írtátok, hogy nem napidijas hanem rád van bízva,hogy mennyit adsz. Nos ha kérhetnélek titeket, privibe írjátok meg mégis mit szokás adni, mondjuk a három napért ha annyit maradok??? :oops: :lol:

Köszönöm,hogy drukkoltok remélem úgy lessz, ahogy kívántátok nekem. Kép

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Sid,
Boldog Szülinapot a gyerkőcöknek!

Szamikám,
Üdv közöttünk, örülünk, hogy megosztottad velünk a történetedet. Lassan ebből a topikból egy könyv lesz. Minden nap egy oldal szüléstörténet. Tök jó! :lol:
Én sem tudtam pisilni szülés után, így engem is megkatétereztek. (Ezt el is felejtettem mondnani.) Nekem egyáltalán nem volt gáz, sőt még jól is esett megkönnyebűlni. :oops: :roll: :wink:
Teljesen egyetértek veled, hogy jó hogy nem átjáróház a gyermekágyas részleg. Fontos a nyugalom, hogy pihenni tudjatok mind a ketten, hogy ismerkedjünk egymással (baba-mama), én csak a páromat hiányoltam, de azért ki lehetett bírni. Amikor én voltam benn, akkor a kétágyasban voltam. A négy napban két szobatársam is volt (váltották egymást, az egyik ment haza és jött a másik). Ez sem volt rossz, de mindkettőjüknek elegük volt a csecsemősnővérek aroganciájából, egy érzelmes, kedves szó nem hagyta el a szájukat, én csak idegesebb lettem tőlük. Talán egy volt aki türelmesen jött oda hozzánk, és kedvesen szólt hozzánk és még egy mosoly is társult hozzá. A többi..... :x Szóval én már onnan menekültem szinte. Jó persze hozzátartozik a történethez az is hogy rengetegen szültek akkor. 32 kisbaba látta meg a napvilágot négy nap alatt. Rengeteg baba volt, és már teljesen kivoltak. Akkor miért választják ezt a szakmát? Na mindegy.

Pocilo,
Izgatottan várjuk a CTG eredményét! Remélem most már fog mutatni valamit! :)

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Kezdek rájönni, hogy csomó mindent kihagytam a sztorimból :( . Na nem baj majd a következő életemben megírom :wink: .

Nagyon jók a sztorik, csak így tovább. Még az a szerencse, hogy ezvicc még nem írta meg így még mindig van sztori amit várhatunk. És persze az éppen szülni készülők is itt vannak még. A baj csak az, hogy lassan kiürülnek a pocakok és akkor kiért fogunk izgulni!? :wink: :) . Jó lenne valami utánpótlás!!! :D

Pocilo!
Az egyágyas szobát nekem a szülőszobán ajánlották, szerintem nyugodtan kérdezd meg, hogy van e üres mert oda szeretnél menni. A pénz az teljesen tőled függ. Mivel mi nem látunk bele a pénztárcádba így nehéz tanácsot adni. Tényleg örülnek minden forintnak mert akkor azt az osztály szépítésére fordítják. Lehet ez akár napi 1-2-3-4-5 ezer vagy még ennél is több. Ezt tényleg egyéne válogatja. Hidd el nem fognak rád véres szemmel nézni ha napi 1000 v 1500 forintot fizetsz akkor sem.

Nekem csak az volt a bajom, hogy mikor felajánlották, hogy menjek egy ágyasba akkor nem mondták el, hogy ez hogyan is működik. Nekem kellett rákérdeznem a harmadik napon "folyosói pletykákból" hallottak alapján. Szerencsére megengedhettük magunknak, hogy a doki és a szülésznő pénzén kívül adjunk még ide is de ha nem tehettük volna meg akkor nagyon kellemetlenül éreztem volna magam.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Gondolom, most Ezvicc nem ér rá válaszolni, így tőletek kérdezem. Nem tudjátok hogy Ezvicc hol szült, mert a képekből ítélve nem a JFK-ban, szerintem. Nem tudja valaki? Csak kiváncsiságból.
:)
Köszike

Kép
Kép
finike

Most hogy egy kicsit gondolkodtam, rájöttem hogy azért volt ismeretlen nekem a szoba, mert valószínű Ezvicc egyágyasban volt,én meg azt nem láttam. Nagyon szép szoba. Bocsika, nem gondolkodtam.... :roll: :wink: Jól elvagyok az a lényeg igaz?? :lol: :shock: Na jó többet már nem írok, mert lerontom a topik magas szinvonalát. :lol: :oops: 8)

Kép
Kép
finike

Finike,

Ezvicc tényleg nem a JFK- ben szülte a második manót. Ha jól emlékszem, akkor az Istvánban.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy a Lilypie vonalzomat, hogy tudnám feltenni? Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz :oops:
Elöre is köszi

Szamikám
szamikám

Sziasztok!

Úgy látszik nem bírom ki, hogy ne írjak... :roll: :wink:

Judit,
Köszönöm a megnyugtató választ,akkor tényleg jól gondoltam. Már kezdtem aggódni, hogy négy hónap alatt ennyit felejtettem? Nem volt ismerős semmi a környezetéből. :roll: :wink:
Amúgy Ti hogy vagytok? Szonjus még mindig ügyesen szopizik? Danca hogy van?

Eszti,
Rólatok már rég hallottunk. Csak nincs valami baj? Ha minden jól megy akkor március első szombatján mi is megyünk Kispestre babaúszásra. Már nagyon várom, de addig néhány orvosi igazolást be kell szereznünk, + úszópelus stb. Ti mikor szoktatok menni?

Dóri,
Remélem Ti is jól vagytok! Azért gondolok Rátok is! Ági baba hogy fogadta a tesóit? Picurkák szépen gyarapodnak? És Te hogy érzed magad? Bocsi a sok kérdésért. :oops: :)

Mazsuzs,
Veled mizu? Még egyben?

Pocilo,
Most már neked is kötelező minden nap bejelentkezned, hogy mi van veletek! :P Izgulunk ám értetek... :oops: CTG-n volt valami?

Na most már megyek fürdetni a kis drágát...

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kép
Kép
finike

Sziasztok,

Szamikám,
vonalzókészítés:

1. http://www.lilypie.com/
2. Expecting a baby
3. Your Last Menstural Period (ide beírod az az utolsó mensid időpontját)
4. Választasz egy vonalzót (a kis pöttyöt beklikkeled mellette)
5. Választasz egy pici jelet hozzá (ugyan így)
6. Text above the ticker (Ide beírhatsz valami nevet, pl. ahogy nekem van, hogy Kislányunk: Emese :) )
7. Create Ticker
8. Kapsz három ablakot, abból a középsőben lévő szöveget kimásolod, és bemásolod itt a b. neten a Profilodon belül az aláírásokhoz, majd rámész az elküld gombra.

ÉS KÉSZ!
Sok sikert :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Itt a szulestortenetem, de elotte meg koszonom a sok gratulaciot!!! Igazan kedvesek vagytok!

Szulestortenet:
Mar hetfon eros fajasaim voltak, de akkor meg nem gondoltam komolyan, hogy kozel van a fiam szuletese. Mivel a doki nem latott aznap, igy ugy dontottunk, hogy penteken visszamegyunk CTG-re. Ekkor mar 2ujjnyira ki voltam tagulva, de a doki meg egy hetet josolt. Delutan rendszertelen fajasaim voltak. Rettegtem, hogy nem fogom felismerni az igazit. Amikor az utolso ruhat is betettem a csomagba, es hajamat is megmostam a fajasok abbamaradtak.
Hajnal egykor arra ebredtem, hogy nagyon eros fajasaim vannak. Ezek mar 6percesek voltak. Feltem felhivni a szulesznot, mert alig ismertem, 2szer talalkoztunk. Sajnaltam ilyen keson felebreszteni. Gondoltam hatha megint abbamaradnak a fajasok. Inkabb a korhazat hivtam, ahol kozolte egy holgy, hogy nem telefonalni, hanem jonni kene. Elbucsuztam Attikatol (persze aludt-es ez a kep volt vegig elottem vajudaskor), anyumtol, majd elindultunk. kb. 2korul ertunk be turheto fajasokkal. Megvizsgalt az ugyeletes szuleszno (6cm volt a mehszaj), es hivta a szulesznomet. kb 3 bent is volt. Vizsgalatnal burkot repesztett (ami most abszolut nem fajt, nem ugy mint Attival) Hivta a dokit. Megkerdezte, hogy nem probalnam-e ki a kadat. Na jot rohogtem, mert egy nappal elotte mondtam azt, hogy en aztan be nem ulok a kadba, mert ket verolegeny sem tud majd kihuzni onnan. Vegul kadban kotottem ki, es a fajasok kozott jokat nevettunk ezen az Attival. Kepzeljetek, tenyleg segitett!!!! Ajanlom mindenkinek! Kb egy oracskat, lehet kevesebb volt, ezt mar nem tudom. Addigra a doki is megjott. Megvizsgalt (szuperul, nem ugy mint a regi) Labdara ulhettem at, ami most abszolut nem segit, nem ugy mint Attinal. Ezek utan nagyon felporogtek az esemenyek. A fajasok ekkor mar elviselhetetlenek voltak, de vegig csak 2percenkent jottek. 5ora elott par perccel kertem az Attit, hogy szoljon a dokinak, szulesznonek, mert mar nagyon faj, es valami nem stimmel. Bejottek, felfektettek. Na ekkor jott a poklok pokla, mert gatvedelemmel szultem. A fajasnal tagitott, es ez nagyon fajt. Azt kertem, hogy inkabb vagjanak. Atti vegig fogta a kezemet, es biztatott. Nelkule nem sikerult volna. Ekkor az Andriska feje becsuszott a szulocsatornaba. Ezt a dokitol tudom, mert ugy ereztem szetrepedek, es megnyugtatott, hogy ez normalis ilyenkor. A kovetkezo fajasig rengeteg ido telt el, en igy ereztem (kb.2-3perc) Mar rettegtem a kovetkezo fajastol, mert a gatvedelem erdekeben visszakellett tartanom a nyomast. Jott a fajas, ez volt a legdurvabb. Utana mar csak azt ereztem, hogy kirepul a gyerek. Szo szerint, alig tudtak elkapni. Ekkor mar sirtunk Attival, a megkonnyebulestol, oromtol, fajdalomtol. Most mar nem mondtam, hogy na meg 3 ilyet, mint az elso szulesnel, mert hiaba volt rovid az egesz, de annal fajdalmasabb volt.
Eletem masodik legszebb elmenye, amikor a mellemre tettek a kicsit. Olyan szerencse ert, hogy 3oran at ott is hagytak. Persze lemertek, feloltoztettek, es ugy hagytak ott.

Attit egy ora utan hazakuldtem, szegeny mar nagyon faradt volt. 8kor lekerultunk a csecsemosreszre. Andrist elvittek vizsgalatokra.

5 agyas szobaba kerultem. Csak ketten voltak akkor meg, de a hozzatartozoik annal tobben voltak. Ide barki bejohetett. Hihetetlen, hogy egy 35.hetre szuletett, egy hete bent fekvo gyerekhez beteg hozzatartozo jott. Amikor szoptattam a kicsit 5pasi vonult be rammosolyogva, es jol megbamulva. Dobbenet! Ezek utan egy anyuka nyitotta rank az ablakot. Hat ezek utan azonnal 1agyasba kerettem magam. Csak hat ez nem ingyenes 10eft/nap. Azt meg nem irtam, hogy a belso agyon egy beteg baba fekudt, aki antibiotikumokat kapott a combijaba. Hogy fertozo volt vagy sem en mar meg sem mertem kerdezni.

Hetfon azert jottunk haza sajat felelossegre, mert vissza kellett volna mennem tobbagyasba (le volt foglalva a szoba csaszarosnak, ezt tudtam akkor amikor atmentem) Nem kockaztattunk, itthon tudom szabalyozni a latogatokat.

Tejci annyi van, hogy nem kell szivja, folyik magatol. Szerintem ez nem tart majd sokaig, mert ket gyerek mellett, egyedul nagyon nehez lesz helytallni. Igaz szuper jo ferjem van, aki rengeteget segit, de dolgoznia kell. Ma 40-60ml szopizott, es mellette meg 80 tudtam fejni. Szerencsere meg suru is. Annyira sarga mint a madartej.

Ejszakak:
nappal alszik, es ejszaka kell, ugyan ugy mint a battya. Atti annak idejen a pocakfajas miatt kelt fel. Andriska is ugy nez ki. Mar vettunk infaclt, es ki is probaltuk. Remeljuk segit majd szegenynek.

Attika a batyo:
imadja! Allandoan puszilja, olelgeti. Nagyon boldog! Persze bevonjuk mindenbe. Olebe tesszuk, pelusozasnal ott van, o adogatja a pelust, a popsitorlot. Szoval mindenben segit.
A legnagyobb boldogsaggal az tolt el, hogy eddig a fiam kizarolag apas volt,es most allandoan olelget meg puszilgat.

Lassan befejezem a beszamolot. Gondolom mar untok. Nekem most kezdodik az esti muszak. A nappali este 8kor veget ert. Igy volt egy kis idom megirni a tortenetet mig emlekszem ra.

Hihetetlen, hogy par napja azon paraztam, hogy fogok szulni, most meg mar itt szuszog a draga.

Holnap megyunk vissza a korhazba valami pko-ra. Erdekes, hogy a teli babakat elvileg hetekig nem lehet levegore vinni, de mi azert vigyuk be. En tudom, hogy ez a vizsgalat kotelezo, de a doki nenink ma mondta, hogy O is meg tudta volna csinalni. Na mindegy. Igyekszem a korhazat gyorsan elfelejteni.

A dokival es a szulesznovel maximalisan meg vagyok elegedve. Nem is volt szerencsere sok dolguk. 2orat voltak csak nalam :)

Megegyszer bocs a hosszu beszamoloert
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Ezvicc! dehogy untuk a történetedet, sőt. Még olvastam volna. Nagyon ügyi voltál. Tegnap megnéztem a képeket és gyönyörű mindkét fiad. :D
a gyors szülés nekem sem jött be igazán, sokkal fájdalmasabb volt. Első szülés után azt mondtam hogy akár holnap szülnék megint, Bulcsú után azt mondtam hogy soha többet.
MOst már megint szívesen átélném mégegyszer ezt a csodát.
Mégegyszer gratulálok Nektek. Atti nagyon ügyi tesó, csak így tovább.
remélem ha időd engedi írsz.

Szamikám! nagyon jó volt olvasni a történetedet. én biztos kétségbeestem volna, hogy nem a saját dokimnál fogok szülni. /bár ha a Csütörtöki dr keze alá kerültem volna akkor nem/ Mikó dr egyszer uh-zott még JOhannával.

Adra! már nagyon várom a sztorit Zéti és Zsófi születéséről. Hogy vannak? hogy telnek a napok? erről is írjál.

Köszönjük a köszöntéseket.

Tibicsoki! te sztoridat is várjuk.

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Ezvicc!
A sztorid nekem is nagyon tetszett. Különben ezzel szerintem mindenki így van, hogy az ő sztorija uncsi meg ilyenek de egy kívülállónak meg tök jó elolvasni. Azt hagy kérdezzem már meg, hogy miért mentél át inkább az Istvánba (remélem nem vagyok túl indiszkrét)? Sid felkeltette az érdeklődésemet. Bocsesz.

Judit!
A kötelezőn kívül a...., na már megint elfelejtettem a nevét a sügér agyammal. Majd holnap megint megnézem. :roll: :oops:

Pussz Mindenkinek

Szandra

szandrakiss

Ezvicc,

A hátamon futkosott a hideg:-), jó volt olvasni. Ügyesek voltatok!

Finike,

Szerencsére Szonjus még mindig ügyes szopizást illetően. Vannak napok, amikor kevesebb a tej, de most nem parázom ezen. Mire elkezdenék izgulni, már meignt visszaáll a "normál" menniység. Dancánál még szétparáztam az agyam a tejjel kapcsolatban. 10 hónapos koráig szopizott, de minden nap úgy feküdtem le, hogy holnap már biztos nem lesz...
Szonja az első perctől kezdve sokkal ügyesebba szopit illetően, mint Danca volt. Meg persze én sem először csinálom. Most még a teát sem iszom, még a szagát sem bírom elviselni. Dancánál úgy ittam, mint a kisangyal :?
Dancával elég nehéz mostanában. Néha úgy érzem, hogy próbálgatja a 'korlátait', hogy meddig mehet el bizonyos dolgokkal kapcsolatban. A napokban az esti lefekvési rituálét próbálja a duplájára nyújtani. Mindennel húzza az időt. Ma úgy döntöttem, hogy nem hagyom magam! Eleinte méltatlankodott, de végül egész könnyen megadta magát.

Na megyek, mert ülve elalszom. Mindjárt reggel lesz...

Jó éjszakát!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Evicc!
Nagy gratula, élveztem a beszámolódat! Viszont az élményeidből adódóan lehet, hogy én Rékánál lemondok a gátvédelemről.... :?

Finike!
Itt vagyok, minden OK nálunk, babucika jól gyarapszik, remélem lassan a képet is meg tudom mutatni nektek. Csak annyi a bibi, hogy apa egy hete szétverte a lenti fürdőszobát, és délutánonként azzal bíbelődik, nem ér rá az én kis szkennelésemre :lol:
Ja, mi szombatonként járunk az usziba 1/4 10re.

Judit!
Ne aggódj Danca miatt, örülj, hogy eddig "kibírta". Bence már hónapok óta próbálgatja feszegetni a korlátokat, néha teljesen kiakadok miatta.

Csajok!
Nem emléxem pontosan, igaz, hogy a laktoherb mellett a málnalevél tea az ami segíthet a tejcsit illetően? Vagy keverem vmivel? Az biztos, hogy Rékával ki fogom próbálni a homeo-s bogyót. Nem bízok semmit a véletlenre :lol: 8)

Na most pályázok gályázni :wink:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Eszti!
Igen a málnalevél tea is ezt serkenti. Bár én nem nagyon hiszek ezekben a tejserkentőkben, mondjuk hál istennek nincs is rá szükség így is tejcsárda működik itthon.

Látom a dackorszak szépségeit mindenki élvezi a napokban. :) :roll: :evil:

Judit!
Akkor sem tudom megjegyezni a nevét.... :oops: na mindegy valami Neis... az agyhártyagyulladás ellen. Azt hiszem 5 hónapos korában még egyet kap.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Ezvicc!
Gratulálok a kisfiadhoz!!

Johannának utolag is boldog születésnapot!!

Végre sikerült elolvasnom mindent, amit írtatok. A héten még itthon vagyunk, így van időm.
A szüléstörténeteket nagyon jó volt olvasgatni. Az enyémet inkább kihagyom, nem egy szép emlék sajnos. :( Indított szülés is volt, ráadásul császár, és nem olyan, mint amilyennek elképzeltem.

Fricky!
Igen, a laktoherbet szokták inni, a málnalevélteát azt hiszem a terhesség utolsó 3 hónapjában szokták inni, lazítja a méhizomzatot, és megkönnyíti a vajúdást.

Ja, még azt akartam írni, hogy nekem a kórházban kifejezetten tetszett, hogy nem jöhetnek be látogatók. Így akkor szoptattam, amikor akartam, nem kellett félni, hogy valaki ránknyit, és nem utolsó sorban csend volt.
A párom mondjuk nagyon hiányzott, és ugye ő is csak üvegen keresztül láthatta Gergőt, de ki lehetett bírni azt a pár napot.

Na, lépek enni.

jucus1

Helló Csajok!

Ezvicc!
Köszi a történetet, nagyon élveztem!

Íme az én történetem:
Még tavaly előtt megbeszéltük a férjemmel, hogy miután a munkahelyemen 2006-ban ciklusváltás lesz, én pedig betöltöm a 30-at, elérkezett az idő a babavállalásra.
Még 2005. telén elkezdtünk dolgozni a babán, de nem igazán jött össze. 2006. tavaszán a kerek szülinapomra nem vágytam más ajándékra, csak arra, hogy végre teherbe essek. S hihetetlen, de a szülinapon előtt 6 nappal május 23-án csináltam tesztet, amin megjelent a két csík!:-))) Éppen mikor megjelent az eredmény akkor érkezett haza a férjem is, és sírva mondtam el neki a jó hírt.
Máris felhívtam Tarcheh doktort és megbeszéltük, hogy még azon a héten bemegyek egy UH vizsgálatra, ami megtörtént, de miután nagyon korai volt a terhesség, megbeszéltük, hogy 1 hét múlva újra megvizsgál, csakhogy biztosak legyünk a dologban.
Ezen vizsgálat alkalmával megmutatta a petezsákot, majd néhány perc után a másik petezsákot is! Teljesen elképedtünk a férjemmel és először egy kicsit sokkolt minkettőnket a hír miszerint ikerbabákat várunk.
Aztán ahogy teltek a hetek fokozatosan felfogtuk a történteket, s egyre inkább örültünk annak, hogy ketten vannak a pocakban.
Lassan teltek a hetek és folyamatosan jártam az éppen esedékes vizsgálatokra: UH, vérvétel, vizelet vizsgálat stb. A vért mindig Koczka Zita szülésznő vette le, aki egész terhességem alatt nagyon kedves és segítőkész volt velem. Több esetben őt hívtam fel a vizsgálati eredményeim után érdeklődve, s csak az eredmények ismeretében beszéltük meg Tarcheh doktorral a további teendőket.
Az AFP eredmény ismeretében a 18. heti genetikai UH vizsgálat alkalmával tudtam meg Zétikém nemét, Zsófikám szégyenlős volt, és csak kb. 10 héttel később derült ki a neme.
A 32. héttől hetente kellett CTG-re és UH-ra járnom. A CTG-t mindig más szülésznő tette fel, és csak jó benyomásaim alakultak ki róluk, mert mindegyikük nagyon kedves volt.
A babák fekvése miatt – az „A” baba faros fekvésű volt – az utolsó hetekben már valószínűnek látszott, hogy császárral fogok szülni. Majd kb. a 36. héten Gyuri dokival is egyeztetve megállapodtunk Tarcheh doktorral, hogy ha addig nem indul be a szülés akkor 38 hetesen (január 16-án) megcsászároznak.
Minél inkább közeledett a szülés dátuma én annál nyugodtabb lettem, s 16-án reggel a férjemmel és a bőröndömmel bementünk a JF-be.
Miután felvették az adataimat felmentünk a lilaszobába. Nos ekkor már elkezdtem izgulni. Az ügyeletes szülésznő megborotvált, bekötötte a katétert és az infúziót, majd fél 9 magasságában a műtősfiú kiséretében besétáltam a császáros műtőbe.
Miután megkaptam a spinális érzéstelenítést és az elkezdett hatni, onnantól kezdve felgyorsultak az események. Még arra is emlékszem, hogy gyakornokok is végignézték a műtétemet.
Ami számomra meglepő volt, hogy az első vágást követően kb. 2 perc múlva 8.52-kor megszületett Frank Zétény 2600 g-mal 47 cm-rel, majd 8.53-kor Frank Zsófia 2300 g-mal 44 cm-rel.
Míg az előtérben ellátták őket, csak arra figyeltem felsírnak-e. Miután elláták őket néhány perc múlva már hozták is vissza mindkettőjüket bebugyolálva. Nagyon megható és jó érzés volt látni és megpuszilni őket, s mikor újra elvitték tőlem azonnal hiányozni kezdtek.
Ezután jött a műtét kevésbé kellemes részre, kb. 20-25 percig nem éreztem valami jól magam: az orvosom folytatta a műtétet, fájdalmat nem éreztem, de végig rángatásokat, nyomásokat éreztem, ami eléggé kellemetlen volt. Ezen túl pedig hol álmos voltam, hol hányingerem volt, s néha úgy éreztem nem kapok levegőt. Alig vártam végezzen az orvosom és túl legyek rajta. Nagy megkönnyebbülés volt amikor végre az utolsó öltést is befejezték. Igazából ezen idő alatt nagyon jól esett az anaszteziológus doktornő biztatása és kedvessége.
Ezután felkerültem a gyermekágyas osztály császáros szobájába, ahol folyamatosan megfigyeltek. Időközben megtudtam, hogy míg Zéti az újszülött osztályra, Zsófi a kis súlya miatt a korszülött osztályra került. Délután behozták hozzám Zétit, s nem győztem őt csodálni. Ez azért is nagyon jó volt, mert már tudtam, hogy Zsófikát csak másnap láthatom, hiszen ő inkubátorba került, így csak akkor fogom látni, ha már fel tudok menni hozzá.
A másnapi felkelés nagyon nehéz volt, és többször is neki kellett futnom, mire annyira fel tudtam kelni, hogy zuhanyozni tudjak. Ebben nagy segítség volt az éjszakás Ágnes nővér, mert az ő türelme, és hozzáállása nélkül mindez sokkal nehezebben ment volna. Innentől kezdve azonban óráról, órára jobban éreztem magam, és este már fel tudtam menni Zsófihoz.
Még aznap egyágyas szobába kerültem, amit azért is élveztem, mert kettesben lehettem a kisfiammal.
A gyermekágyas osztályon dolgozó nővérek mind nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, s nekem a csecsemősök nagy részével sem volt gondom, és amit kértem hogy mutassanak meg, megmutatták. Persze volt egy olyan közjáték az egyikükkel ami akkor nagyon rosszul esett, mégpedig az, hogy közölték velem a a 2. v. 3. napon, hogy a szoptatásom mellett mindenképpen adnak Zétinek hozzátáplálást, mert ha nem akkor majd ő is a testvére mellé kerül a koraszülött osztályra. Na köszi! Ettől annyira kétségbe esetem, hogy nem is gondoltam ellenkezésre.
Kétgyermekes édesanyaként már nem gondolkodom további gyermek vállalásán, de ha mégis másképp alakulna akkor biztos vagyok benne, hogy újra a JF-ben szülnék.

Bocsi a hosszú beszámolóért.

Sid!
Egyébként nagyon jól vannak a manók, szépen gyarapodnak és már elérték a bűvös 3 kg-ot. :!: :D :D
Sajnos ez a front hátán front időjárás megviseli őket, és ha éppen az egyikük nyugis, akkor a mási nyűgös és ezt felváltva csinálják. :? Na, ettől néha besokallok, de aztán amikor megnyugszanak, nem bírok nekik ellenállni, megzabálom őket! :D :D :D
Sajnos már nagyon kevés a tejem, ezért már szinte csak tápot kapnak. :cry: Bár egy pár napja etetés előtt újból mellre rakom őket, remélem ez serkenteni fogja a tejtermelést, de csak 10-15 percet kapnak és ezután jön a tápcsi. Bízom benne, hogy még van remény!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Eszti,

Én is úgy tudom, ahogy Jucus a málnalevél teával kapcsolatban.
Én most nem iszom a laktoherbet, viszont a homeobogyók sokat segítenek.
Dancával fél órát harcoltam ma, mire haza tudtunk indulni a játszótérről. Szegény Szonjus, már lilára sírta a fejét, mire felértünk. Pedig több, mint 2 órát lent voltunk. Ha otthagytam volna a homokozóban, és este visszamegyek érte, még mindig ott ült volna:-) A változtosság kedvéért néha csúzdázott volna egyet...

Adri,

Jó volt olvasni a történetedet. Amikor a másnap reggeli felkelésről írtál, teljesen át tudtam érezni a dolgot. Az tényleg gyilkos. Viszont attól a reggeli zuhanytól én újjászülettem.

Megyek, mert amíg alszanak még ki kell mosnom a hűtőt.

Mikor lesz a következő találka?

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Zsókuci

Nagyon köszönöm a segítséged, talán már ennek az üzinek a végén itt lesz a vonalzó

Szamikám

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Hát ez most nem jött össze, probálkozom újra

szamikám

Sziasztok!

Adra,
Jó volt olvasni a történetedet. Tényleg nem lehet könnyű két aprósággal, de mint mindennek, meg van az előnye és a "hátránya", hogy egyből kétgyermekes anyuka lettél. Nagyon ügyes vagy, a szoptatást még ne add fel, próbáld meg Te is a homeobogyókat szedni és sok kitartást Neked!

Eszti,
Örülök, hogy jól vagytok! Én literszámra ittam a laktoherb teát, de semmi, inkább ezekben a homeobogyókban bízom már.

Judit,
Olyan jó, hogy már ilyen lazán kezelet ezt a szoptatás témát... Ez nagyon fontos szerintem, hogy ne parázzon rajta folyton az ember, mert annál rosszabb lesz (tapasztalat). Nem lehet, most könnyű Dancával, de szerintem tök jó, hogy ilyen következetes vagy. Ez biztos meghozza a várt eredményt!

A talival kapcsolatban szerintem legyen márciusban és erre már talán mindenki el tudna jönni. De most lehet, hogy valami nagyobb helyet kellene találnunk mert így akkor már nagyon sokan leszünk. Addig van időnk keresgélni. :)

Mindenkinek további szerelmes, szeretetteljes szép estét kívánok! :oops: :lol: 8)

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Ezvicc! Nagyon jó volt olvasni a történeted, nagyon veled éreztem.Nekem még hátra van a java.

Karpijudit!
NeisVac-C az oltóanyag neve és nekünk 3xkellet adni.

Adra!
Csodaszép történet.Ügyesek a gyerekek, hogy összeszedték magukat.

Eszti!
Hogy van pocaklakó(Rékus)?

Finike!
Aranyossak vagytok.A ctg-nem volt semmi lusti volt mint mindig.A Dr mondta, hogy egy ujjnyira vagyok, de ha valami van telefonáljunk, mert 10perc alatt megszülök.Mondtam neki,hogy az jó, csak nem érek be 10perc alatt.Nagyon optimista.

Mindenkinek szép estét!

Csilla :D

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok, hogy alig győztem visszaolvasni!

Pociló, látom még ma (szerda) este is bejelentkeztél. Pedig akkor nálad bármikor megindulhat a szülés ha egy egy ujnyira nyitva a méhszáj Egyébként a kérdésedre válaszolva az én dokim a Csütörtöki dr. Én nagyon szeretem és mindenkinek csak ajánlani tudom... Esetleg a tiéd is ő? Mert akkor eléggé készenlétben van szegény hogy mindjárt ketten is itt vagyunk aki bármikor szülhet..... :-) Én a hét elején voltam CTG-n, de csak "kóbor fájásokat" mutatott ki a gép...kis görcsöket éreztem én is hétfőn este, de még zárva a méhszáj...

Szandra! Nagyon jó az a kép amit Ezvicc kisfia születése alkalmából tettél fel. Hol lehet leszedni ilyen képeket?

Dalmacska! Köszi a drukkolást!

Köszi az új történeteket Sidney-nek, Szamikám-nak Ezvicc-nek és Adrának! Jó volt őket olvasni, írjon még aki eddig nem írta meg a szüléstörténetét! Olvasni akarunk sok új történetet!

Finike!
Ha gondolod, akkor küldd el priviben a telefonszámodat, és legyén a hírvivőm! Remélem meg tudom nyitnia privit és működni fog a dolog. Kérdésedre válaszolva, a jövő hét péntekre (febr.23) vagyok kiírva és fiú lesz a kis drága. A súlyát sajna a doki nem tudta igazán megmondani. Neked jól "saccolták" meg Viki súlyát az utolsó ún. nagy ultrahangon? Vagy tévedtek fél kilócskát?j:-)

Zsókuci!
Neked mit mondott a doki arról amit leírtál, hogy a baba megfordult és farfekvéses lett? Hiszen még csak most csinálod majd a cukor-vizsgálatot, nem töltötted be a 30. hetet, akkor még van pár hete hogy megforduljon a jó irányba, nem?

Ezviccnek mégegyszer gratula a kisfiúhoz, nagyon formás legény a képek alapján, de a nagyobbik babuci is nagyon aranyos a közös képen!

Üdv mindenkinek!

mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok!

Ezvicc,Adri!
Szépek voltak a ti történeteitek is! :D :D :D

Ezvicc!
Olyan jó volt olvasni hogy a "nagyfiú" így szereti az öcsikéjét! :D
Remélem az én lányom is ennyire fog örülni a hugicának.

Judit,Eszti!
Látom nem vagyok egyedül a témában,Jázmin is minden nap tud valamit produkálni amivel kiborít. :?
Remélem mielőbb kinövi.

Adra!
Én szoptatás ügyben azt tanácsolom,hogy amilyen gyakran csak tudod,rakd őket cicire,nem baj ha csak cumiznak rajta! Minél többet vannak cicin,egyre több tejcsi fog termelődni! :D Ne add fel,kitartás! :) :) :)

A málnalevél teáról én is hallottam már,de most ki is szeretném próbálni, hátha legalább a szülésnél segíteni fog. :roll:
A homeopátiás bogyókban még nem vagyok nagyon otthon,nem tudjátok van valami jó bogyi,ami segít a szülés alatt?
Még szeretném kérdezni,ami mostanában aggaszt engem,hogy abból nem lehet baj,hogy naponta kb. kétszer fel kell emelgetnem a lányomat(fürdés,kézmosás,stb...)? :roll: Úgy félek,hogy nehogy emiatt egyszer megindul idő előtt a szülés. :( Ráadásul mostanában,amióta fejjel lefelé van a picikém,annyira nyom ott alul,hogy sokszor csak totyogni tudok.Ezt nem is értem mert ezt Jázminnál csak az utolsó hónapban éreztem. Dehát, azt mondják minden terhesség más... :roll:

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Szia mazsuzs!

Igen, nekem is a Csütörtöki dr az orvosom.Én is nagyon szeretem.Lehet,hogy találkozunk a szülőszobán?Hogy hívják majd a kilegényt?Nekem is fiam lessz. Sok sikert,és szép szülést kívánok.

Szép estét mindenkinek

Csilla Kép

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Sid!

Én is izgultam, hogy az orvosom szabin volt, de a Marcsi aki a ctg. csinálta megnyugtatott, hogy a Miko doktornál nagyon jó kezekbe leszek és a szülésznő csak megerősített benne. (A Csütöröki doktor "csak" az ügyeletes volt aznap, de nagyon kedves volt Ő is)

Ezvicc, Adra!

Szépek voltak a történetek jó volt olvasni. Annyira más és különleges mind4

Fricky!

A Laktoherben kivül van még egy Fitolac nevezetű is ami majdnem ua. csak egy kicsit enyhébb. Arra vigyázz majd, hogy ha hasfájos lesz a baba ezek a teák csak ronthatják a pocifájást. Az én pici lányom nagyon sokáig hasfájos volt és a Laktoherb csak rontott a dolgon. A homeopátiás bogyo (Urtica Urens) viszont nagyon jó.
De talán a leg jobb ha minnél tőbbször teszed majd cicire. Szofi most lesz hét hónapos és még a szopizás a fő eledele, ( persze mást is kap). Kis vasgyúró.

Üdv. Gabi
szamikám

Sziasztok!

Du-n már írtam de vmiért nincs itt.

Adra! nekem nagyon tetszett a történeted még a hideg is kirázott.
hát nem lehet sok időd még egyenlőre a lurkók mellett. sétálni le tudod vinni egyedül is őket? vagy kertesházban laktok? Csak ügyesen a szopival. nem kell idegeskedni amennyit tudsz pihenjél és igyál sok folyadékot. Johannánál én is állandóan bizonytalan voltam és aggódtam hogy evett e eleget. Pedig ő is láthatóan gyarapodott. Grat az "álomsúly" gyors eléréséhez. Pont erre szoktam gondolni az ikrekkel kapcsolatban, hogy hiába nyugis az egyik ha a másik pont "zizzent" és nyafisabb.

Dalmacska! azért vigyázz az emelésekkel, főleg ha ennyire lenn érzed a bébit. Jázmin mennyi idős most? nem tud még egyedül /kis segítséggel/ kimászni a kádból? JOhanna kénytelen volt 2,5 évesen megtanulni mert én nem emelgethettem őt. meg az etetőszékbe és az autósülésbe is egyedül mászott be.

Fricky! Szamikám által említett Fitolac tea nagyon bejött Bulcsúnál ezt ittam. meg 100%os almalevet. örülök, hogy minden ok.

Pocilo, Mazsuzs! szorítok Nektek és kíváncsian várom a fejleményeket.

Judit! tényleg jó lenne megint találkozni. Akár lehetne nálunk is mert ha ilyen jó idő van mint ma akkor a szemben lévő játszóra is kimehetnénk akár. Vagy pedig ha játszóházban gondolkozunk akkor tényleg érdemesebb megvárni a márciust, mert most borzasztó járványok tombolnak. Magas lázzal hasfájással. Én kihagynám ha lehet.

Jucus! Gergő meggyógyult már? tényleg úgy kéne összehozni egy talit hogy ti is el tudjatok jönni. MIkor jöttök haza legközelebb?
ha van időd még írd már le te is Gergő születését.

Tibicsoki! várjuk a Tieteket is.

Zsókuci! még van ideje a visszafordulásra.

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Szami!
Jó a vonalzód! Vagány a kiscsajszi a képen. :D

Finike!
Ne aggódj a második gyereknél majd te is sokkal könnyebben fogod kezelni a szopis dolgot. Akkor majd nagyon nem fogod érteni, hogy miért görcsöltél ennyit Vikinél. A Taminál nekem is majd egy óra volt a kajálás meg állandóan fejtem, most viszont 15-20 perc alatt kész a kajcsi büfivel együtt és kb 3x fejtem le, hogy ne legyek becsomósodva. Gondolj bele, hogy pl Afrikában hány nő fejheti a mellét a szegény falvakban? Hát egy sem!!! Mégis van amikor még a három négy éves gyereket is szoptatják. A szervezet teljes mértékben alkalmazkodik a kicsi igényeihez mikor kevesebb mikor több tej kell neki. Ki van ez találva csak mi teljesen túlparáztuk már a sok év alatt. Hidd el te is bele fogsz jönni.

Mazsuzs, Pocilo!
Az én dokim is a Csütörtöki volt, van, lesz. Szóval én is nála szültem mind a kettőt.
Pocilo!
Hát lehet benne valami, hogy összeszorított lábakkal rohanj :wink: mert nekem már a második szülésem is csak 1 óra hosszáig tartott átöltözéssel, borotválással, adat felvétellel együtt pedig a fájások csak 5 percenként jöttek. Szerintem is nagyon siess. :) Az üzenettel pedig mégjobban. :) :)
Mazsuzs!
Csütörtöki jól szokott tippelni súly ügyileg, nekem csak 10 dekát tévedett ami igazán elhanyagolható. Neked mekkora bébit jósolt?
Ezt a képet még régen kaptam mailben és elraktam. Különben a másik topikon ahova írok ott van egy tök ügyi csaj mert ő olyan jó képeket tesz fel mindig és abból sokat leszedtem és sokszor abból keresek valami témához illőt. :oops: :)

Dalma!
Ha csak ennyiszer emeled fel a lányzót akkor nem hiszem, hogy lenne baj. A Tamit én is emeltem az utolsó percig (15 kiló), úgy is érzed, hogy hogyan kell emelni, hogy ne a pocakodat terheld. A második terhességemnél nekem is nagyon sokat fájt ott lent. Mintha összeverték volna.... :wink: :roll: . Én kérdeztem is a dokimat de ő mondta, hogy ez lehet velejárója semmi gáz. Sokszor alig bírtam menni, engem ez a végéig elkísért. :( :(

Édes volt a Tami ma mert apának vettünk egy csokikát (Valentin napra) és mondtam a Taminak, hogy ha apa hazajön akkor odaadhatja neki és mondja azt, hogy boldog Valentin napot. Hát apa haza is jött. Gyorsan oda is adtam a csokit a Taminak aki átadván apának azt mondta, hogy: Boldog lentinszületés napot. Meg kell zabbantani őket. Persze az agyvizem az ma nekem is felforrt egy párszor tőle. Az új módi, hogy a fürdővizet kiönti a kádból a szőnyegre. Mondanom sem kell úszott az egész fürdő amíg az Edót felöltöztettem pizsibe. :evil:

Na mindegy. Ezzel a szövegével jóvátett minden mai és olnapi rosszaságot :D .

Legyetek jók.
Szandra

szandrakiss

Judit! Sid!

Tegnap éjszaka egyfolytában ti jutottatok az eszembe. Edóka felkelt éjfélkor és fél 5.kor kajolni. Azt sem tudtam merre hány méter. Úgy látszik sikerült elkiabálnom a dolgot. :cry: :cry:

Ja és láss csodát most meg minden nap frissül a vonalzóm :shock: .

A tali terén én támogatom Sid ötletét. Mind idő mind hely szempontjából.

Tényleg Judit ti Zuglóban laktok? Merre felé?

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Szandra!

Szofi hét hónapos, de még nem aludta át az éjszakát! Legalább kétszer eszik a többi ébredéskor pedig nyugtatásra kell Neki a cici.
Nagyon rossz alvó nappal is fél órákat szundit. Látom rajta, hogy nem elég, de kis Kiváncsi Fáncsi fél nehogy lemaradjon vmiről.

A vonalzomat tényleg látod, mert én nem?
Mi is Zuglóban lakunk nem túl messze az Örstől. Neked az anyukád lakik Zuglóban?

Sid!

Támogatom a javaslatod a találkát illetően!

Gabi

szamikám

Sziasztok!

Sid!
Gergő gyógyulgat, már "rendeset" kakil. Vasárnap megyünk vissza, legközelebb a márc. 5.-i héten leszünk itthon, mert Gergőt viszem oltásra + nekem is dokihoz kell mennem. Utánna még április végéig tervezem a kinntlétet. Májusban már inkább itthon maradunk. Igaz, hogy máj. 27-re vagyok kiírva, de jobb, ha doki és korház közelben vagyok az utolsó pár hétben.
Jó lenne, ha a legközelebbi talinra mi is tudnánk menni.

Lányok, lenne egy kérdésem. Gergő most másfél éves, és pár hete mindenre felmászik. Eddig is mászogatott, de most életveszélyes amit csinál. Felmászik a székre, onnan a szám.gép asztalra. A múltkor a radiátorhoz tolta a széket, és felmászott rá. Akkor a kanapé háttámlájára, stb.
Ez vajon életkori sajátosság, és hamar kinövi, vagy csak az én lurkóm ilyen kis hegymászó? Köszi a válaszokat.

jucus1

Sziasztok lányok!

Sidney!
Hát,majd megpróbálom még kevesebbet emelni. Jázmin 3 éves lesz márciusban.A kádunk és a kagylónk is elég magasan van... :(

Szandra,teljesen egyetértek a szoptatással kapcsolatos véleményeddel! :) Én is ezeket a nézeteket vallom.
Egy kicsit megnyugtatott,hogy te is emeltél és nem lett baj. :?
Akkor ha alul fájdogál a hasam,abból sem lesz semmi gond,remélem... :roll:

Az éjszaka átalvásához annyit tudok hozzáfűzni,hogy Jázmin két éves koráig,ritka volt,hogy átalutta az éjszakát. :( Mindig nekem kellett visszaaltatnom. :? Azt hittem már mindig ez lesz. És egyszer csak átaludta,és magától aludt el! :D (már 2 hós korában volt olyan hogy csak egyszer ébredt fel és emlékszem,hogy örültem,hogy akkor nemsokára biztos átalussza az éjszakát),tévedtem :?

Jucus!
Ne aggódj,igaz nekem lányom van,de úgy tudom a fiúk többsége szeret mindenre felmászni,vágynak a kalandokra.Nekem egy barátnőm kisfia ugyanezeket csinálta.Igazából tenni ellene nem tudom,hogy kell-e vagy lehet-e. :roll: Én az életveszélyes mutatványokat akadályoznám csak meg. Előbb utóbb úgyis kinövi.

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok Csajok!

Mazsuzs,
Küldtem neked privit! 8) Viki súlyát nem szívesen tippelte meg a dokim, de majdnem fél kilóval többet mondott. Ő 3,5 kilóra saccolta (de mondta is hogy csak a hasára ütött), és végül 2850 gr-mal látta meg a napvilágot.

Szandra,
Teljesen igazad van a szoptatással kapcsolatban. Jól agyon bonyolítottam, és meg is lett az eredménye. Sokkal lazábban kellett volna kezelnem, de már sajnos késő. Majd a másodiknál, ha annál sem akkor majd a harmadiknál, ha annál sem akkor a negyediknél... és így tovább :wink: :lol: :shock:(Csak vicceltem)
Olyan édeseket tudnak mondani ezek a csöppségek, jókat lehet rajtuk nevetni. Egy barátnőm kisfia 3 éves és a denevért - devenérnek mondja. Hát majd megzabáltam. :lol: :lol:
Most nálunk is x-akta az alvás, mert eddig Viki este 10-től reggel 7-ig -8-ig aludt, de mostanában fél5 körül felébred elkezd játszani, aztán sír egy kicsit, majd próbálom büfiztetni, hátha az a baj, de nem jön semmi, majd beadom neki a cumit, és fél 6 körül visszaalszik. :shock: Olyan furán sír nem úgy ahogy néha szokott. Kicsit keserves, vagy hogy is mondjam. :roll: Nem igazán értem mi lehet a gond. Csajok, létezik, hogy jönne a foga? Egész nap a kezét rágicsálja, (nem éhes), az alsó ajkát beszívja és rágicsálja (nem tudom jobban leírni). Mindent megrág... Ez lehet a fogak miatt? Gondolom még csak kezdeti fázis, de lehet, hogy ezmiatt nem tud nyugodtan aludni?

Szamikám,
Szofi nagyon édes azon a képen! Gratulálok hozzá!

Én is támogatom Sid ötletét a talival kapcsolatban. Reméljük nem lesz rossz idő. Van vajon nagyobb játszóház, mint a Lurdy-ban? A márcus eleje mindenkinek oké? Vagy legyen február 28-a szerda? Most akkor tegyük du-ra a talit, hátha azok is el tudnának jönni akik dolgoznak? Írja le mindenki, hogy mikor lenne neki jó, du. vagy de. és mikor?

Pocilo,
Mi a helyzet? Ma még nem jelentkeztél.... :? :?

Szép estét Mindenkinek!

Kép
Kép
finike

Finike!

Igen lehet, hogy jön a foga. Szofi nem volt még öt honapos amikor öt nap külömbséggel ki jött a két also foga és ma láttam, hogy a két felső fogának a vége is kint van. Jól bele húzott.
A találkát illetően Nekünk a de. is jó meg a du. is mivel Szofi elég össze-vissza alszik.

Mazsuzs, Pocilo!

Mizujs Veletek? Izgulunk értetek!

Szami

szamikám

Helló Lányok!

Én még itt vagyok, egyben vagyok! Talán sajnos, hogy így van mert már igazán kezdek kíváncsi lenni a kis jövevényre, aki egyenlőre nem akar előbújni de Pociló ma nem jelentkezett! Vele mi lehet?

Dalmacska!
Kérdezted a homeopátiás bogyókat. Nekem többet ajánlottak. Vágott sebre (pl. gátsebre: a STAPHISAGRIA védőnő általi szedés 2x5 golyó/nap. Az ARNICA MONTANA (ez a méhlepény leválása utáni sebgyógyulásra) eleinte 2 óránként 2x5 golyó, majd napi 2x5 golyó. És amit sokan ajánlottak nekem is az az URTICA UTENS CH5 tejképzésre, de csak a szülés után szabad elkezdeni szedni. Itt ahány ember ajánlotta, mind mást mondott a szedését illetően. Pedig nem szabad túlzásba sem esni a mennyiséggel mert ellenkező hatást is kiválthat. Így leírom azt a szedési javaslatot amit az a védőnő ajánlott aki az előzőeket is. 2 napig 3x5, 2 napig 2x5, utána 1x5. Sajnos a neten nézelődtem több helyen, de ezeknek a homeopátiás szereknek sehol nem írnak szedési javaslatot, így csak védőnőtől vagy innen-onnan lehet "hozzájutni" a javasolt adaghoz.

Szandra! A doki végül is nem mondta meg a baba súlyát, csak annyit mondott, hogy nem lesz 4 és fél kiló. Na ebből mire gondoljak? Igaz tudom, hogy nem egy kis bébi, mert sajnos elég sokat híztam, és az unokatestvérem aki hasonló súlyt szedett fel a terhessége alatt mint én, ő is 4 kg-os babát szült, helyesbítve megcsászározták igaz azért mert magas volt a vérnyomása .... Hát csak reménykedem, hogy kifér majd....:-)

Finike!
Köszi, megkaptam a privit! Majd írok akkor sms-t. Egyébként attól függetlenül, hogy még a baba csak kibújás előtt van, most kaptam pár tippet a fogzás ügyében is ugyanattól a védőnőtől (aki igazság szerint nem az én védőnőm), aki az előbbi homeopátis szereket is ajánlott amelyeket Dalmacskanak írtam. Az én védőnőm nem hisz a homeopátiás szerekben, és állandóan csak a súlyomra figyelmeztetett mikor mentem hozzá tanácsadásra, és meg kell hagyni, sok tanácsot nem is kaptam, így én is máshová fordultam a kérdéseimmel, na és a fórumhoz, ami szerintem nagyon jó.
Szóval ha érdekel majd és esetleg Viki tényleg fogzik, akkor szívesen leírom azokat a tippeket amiket én kaptam.

Üdv mindenkinek!

mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok!

hát mi lenne ha márc. 5-ei hétre tennénk a talit és akkor Jucusék is tudnának jönni.

Dalmacska! nekünk nagyon bevált a fellépő amit az Ikeában is lehet kapni ezen van csúszásgátló is. Ennek segítségével tényleg könnyen ki tud lépni a kádból és befelé is könnyen belép és talán még tetszene is neki. mosdóhoz szintén nagyon jó. MÁr Bulcsú is elkezdte használni.

Szandra! mi nagyon sokáig laktunk Zuglóban a Szentmihályi úton aztán az Ond vezéren. majd a Vezér úton is de itt csak 1 évet.
GYerekkorodban is itt laktatok?

Finike! valószínű hogy a foga kezd jönni és már most fáj neki. Főleg éjjel/hajnalban. Drukkolok hogy nem zavarja sokáig, hanem inkább hozzászokjon ehhez a kellemetlenséghez Viki és ismét nyugodtak legyenek az éjszakák és a hajnalok.

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Most mérges vagyok mert nem ment el valamiért a levelem és így írhatom előről. :evil:

Jucus!
Szerintem is ki fogja nőni csak az a kérdés, hogy mikor? Sajnos még semmi veszélyérzetük nincs és emiatt nagyon bátrak. A baj csak az, hogy ez lehet akkor sem változik ha már lehupp valahonnan. Ezek a mai gyerekek......... :wink:
Engem anyu a szekrény tetejéről halászott le.

Dalma!
Azért csak csínnyán azokkal az emelésekkel! Azért engedélyt nem adtam! Minden esetre majd jelezd a dokidnak is!

Finike!
Az lehet, hogy tényleg a foga jön Vikinek, de az is lehet, hogy nem :wink: . Taminak is négy hónaposan jött ki az első foga. Emlékszem szegénykém sírt mint a rosszbaj mire rájöttünk, hogy mi baja. Te most, hogy mondod lehet, hogy az Edókának viszket az ínye azért csípi össze a cicimet :shock: :roll: .

Talival kapcsolatban nekünk inkább a délelőtt jó az alvás miatt mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy meddig nyomja a szunyát a Tami. Mondanom sem kell, hogy mikor mennénk valahova akkor tuti a 2óra hosszás szunya! Viszon akkor 5nél előbb mi nem tudnánk oda érni és az meg már elég késő.

Mazsuzs!
Szerintem az anya súlyváltozása és a baba születési súlya nem függ össze annyira szorosan. Persze az is befolyásolja egy kicsit de nem számottevő. Nem vagyok egy kárcsú alkat de én 10 kilóval vagyok kevesebb mint a Tami fogantatása előtt (gondolhatjátok hogy néztem ki akkor újí, újí) és mind a két gyerkőcöm négy (3900, 4100) kilóval született. Igaz egész terhességem alatt nem kívántam az édességet. Bezzeg most! Meg vagyok veszve ha nem ehetek valami finomságot minden nap :oops: :cry: .

Pocilo nem jelentkezett még nálam se!
Remélem azért mert éppen toló fájásai vannak és az esze ágában nincs ránk gondolnia. :lol: :lol:

Sid!
Én is pont az előző szövegelésemben azt írtam, hogy akkor menjünk amikor Jucusék is itt vannak. Bele lestél a levelembe? :wink:
Gyerekek hogy vannak?

Dóri!
Mi újság veletek? Működik a dolog? Ági hogy viseli anya hiányát?

Adra!
Van segítséged? Vagy egyedül próbálsz helyt állni? Sokszor jutsz az eszembe! Én egy gyerekkel is volt mikor még du1-kor pizsiben voltam mert nem volt időm semmire.

Ezvicc!
Milyen a négyes élet? Atti ezerrel szeretgeti az öcsikét?

Mtücsök!
Eltüntél! Remélem nem ez a fránya influenza uralkodik nálatok.

Judit!
Hát nem könnyű velük az tuti. Kicsit gáz mikor az egyik ordít a másik meg ellenkezőleg szalad csak azért mert éppen odahívtad magadhoz. Bár amint láttam elég jól orvosolod ezt a dolgot :wink: :) .

Teszek fel nektek pár képet a lurkókról. Amikor a Tami eszik akkor önkiszolgáló üzemmódba ment át és úgy gondolta, hogy "pótólja az elveszett kálciumot a szervezetében"

Puszi, Jó éjt
Szandra
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

szandrakiss

Sziasztok,

Nem emlékszem már, hogy ki kérdezte hogy hol lakunk Zuglóban. Azt hiszem, Sidney... Na mindegy.. lényeg: a Kerékgyártó utcában lakunk. viszonylag közel a körvsútsorhoz.
Nekünk jó március eleje a talira. Én is inkább a délelőttött preferálnám, hsonmló okok miatt, miatt, mint Szandra. Aprópó Szandra: Nagyon édesek a gyerekek :lol: Jól látom, hogy Edó nagyon hasonlít rád?

Muszáj mennem, mert leesem a székről, és Danca mindjárt elkezd 'anyázni' :?

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Lányok!!

Sajna nem a szülés miatt nem jelentkeztem, csak nem volt ídőm.
Minden nap remélem, hogy na majd ma, de semmi.Biztos jól érzi magát odabent.Ha hétvégén se lessz semmi akkor kedden tuti megindítják,de remélem nem vár addig.

Nagyon aranyos tőletek, hogy izgultok!

Szandra! Tünemények a lányok!!Majd a fiaim biztos megkörnyékezik,ha majd egyszer találkoznak.Meg kaptad a telszámom?

Mazsuzs!
Ha így haladok tényleg talcsizunk a szülészeten vagy a gyerekágyon!

Nagyon köszönöm mindenkinek a drukkot!

Kép
CSILLA

Kép

Kép

Kép
pocilo

Helló Csajok!

Szandra!
Megnyugtattál a véleményeddel, miszerint a hízás mértéke valószínűleg nem függ össze a baba születési súlyával. A te manóid is jó kis súlyban születtek, valószínűleg az enyém is hasonló lesz. Egyébként a babócáid mennyit betegek? Ezzel azt akarom kérdezni, hogy esetleg a között a tény között, hogy egy baba majdnem 4 kilóval születik vagy csak pl. 2,8 kilóval, hamarabb betegebb lesz egy kisebb súlyú baba, mint egy kis születésekor "vasgyúró súlyú "baba? (Vagy ez nagyon hülye gondolat?) Mert azt már mondták egy páran, hogy az, hogy beteg lesz-e vagy sem egyáltalán nem múlik azon, hogy tejcsizik, vagy tápot eszik... Ezt is kicsit hitetlenül fogadtam, de még nincs tapasztalatom....és még nem tudom hogy nálunk mi lesz: tejcsi vagy babatáp...
A képek nagyon aranyosak, a kis mosolygós Edó, és csúcs ahogy Tami is maga elé vette a 4 darabos kálcium pótlást, és úgy néz ki, teljesen komolyan gondolja, hogy meg is eszi (ha anya hagyja..) :-)

Pociló!
Pedig már tényleg azt gondoltam, hogy a kórházban vagy, de a végén tényleg találkozni fogunk. Rád hatnak a frontok? Rám sajnos nem. Jöhet eső, vagy szél, a nap is kisüthet, erre nem számíthatok. Kicsit meg is vagyok döbbenve, ugyanis a jövő hét elején megyek a negyedik CTG-re és ezt nem gondoltam még a héten, hogy eljutok a negyedik alkalomig. A doki azt mondta, hogy a terminus letellte után naponta kell bejárni, és az egy kicsit problémás lesz, ugyanis én vidéki vagyok...de majd megoldjuk valahogy, egyenlőre nem is gondolok rá. Egyébként a baba neve Nándor lesz (pillanatnyilag ez a végleges), de a te választott neved a Marcell is nagyon tetszik. Megpróbálok neked priviben írni pár sort ha sikerül, mert lenne kérdésem. Ha nem sikerül akkor bocsi, de nem vagyok egy nagy számítógépes zseni.... Ha tudsz, akkor majd válaszolj rá, jó?

Finike!
Mi újság, már kezdelek hiányolni, igaz még csak pár óra telt el azóta, hogy utoljára írtál...

Üdv. mazsuzs
mazsuzs

Pociló!

Elméletben és látszatra elment az üzi, nézd majd meg légyszíves. Ha nem érkezett meg akkor elbandzsáztam....

mazsuzs
mazsuzs

Csajok!
Nekünk is inkább a délelőtt a jó! A hol mindegy, szerzek egy kocsit :lol: 8)

Finike!
Tutkeráj, hogy a foga jön!

Dalmácska!
Nekem is mindenki az urtica urens-t mondja tejcihez. De pl. azt nem tudtam, hogy ezt nem lehet, csak a szülés után elkezdeni. Nem hiába, mindennap tanul az ember vmit :wink:

Pocilo!
Mostmár irány a szülőszoba! Már mi is nagyon kíváncsiak vagyunk :lol:

Szandra!
Nagyon jók lettek a képek! Eszméletlen, hogy nőnek ezek a picik!!!

Mazsuzs!
SZerintem semmi köze a születési súlynak a későbbi immunrendszerrel kapcsolatban. Nem hiszem, hogy egy kissebb súllyal született gyermek betegesebb lenne, mint nagyobb súlyú társai. Kivéve persze, ha azért kicsi a súlya, mert koraszülött. De ez már más tészta.

Jucus!
Bence is eszméletlen miket ki tud találni. Mindenre mászik, mindent a szájába vesz. Van, hogy meglát a földön egy morzsát, és már meg is ette :lol: Semmi félelem érzet nincs bennük. Te meg csak parázzál, hogy minden OK legyen :lol: :roll:

Egyenlőre ennyi, most megyek dolgozni :(

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Ja, bazi érdekes a vonalzóm!!
A heteket tök jól mutatja, majd mikor az jön, hogy hány nap van még hátra, akkor most per pillanat azt írja, hogy 180.
Pedig már túl vagyok a felén.
Akkor én egy évig vagyok/voltam terhes? :lol: :lol:

Kép Kép
fricky

Sziasztok!
Meddőségi kezelésekben jártas dokit keresek a kórházban, mert ahova eddig jártam (Schömf-Mérei) azt sajnos március végén bezárják.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!
ide egyszer már írtam, úgy egy hónapja, és a másik Jahn Ferences topikba is.
A segítségeteket szeretném kérni két kérdésben. Most járok a 37. héten, így már nincs sok hátra. A kérdéseim:
1. Az egyágyasért a Jahn Ferencben tényleg fizetni kell naponta a belátásod szerinti összeget? És ha igen, ez mennyit jelent? Amikor én ott jártam a szülészetet megnézni decemberben, ez úgy nem került szóba, csak annyit mondtak, ha eljön az idő a szülésre és bemegyek, meg kell kérdezni, hogy szabad-e, vagy valaki már megelőzött. Vagy én lennék túl naiv??
2. Érdemes a kórházba magammal vinni mellszívót, vagy ha szükség van rá, ott tudnak segíteni?
Köszönöm előre is a válaszokat
Csillagmaci
csillagmaci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: