Új privát üzeneted érkezett!

CosmopolitAndrás : én is nagyon drukkolok nektek! Kitartás mindannyiótoknak!

Ma voltam védőnőnél, egyetlen komoly hír: 2kg-ot híztam :oops: Eddig nem volt semmi növekedés, most rohamosan megindultunk. A múlt héten dokink azt "ígérte", hogy ebben a súlycsoportban és testalkattal, ahonnan én indulok, max. 5-6kg szokott lenni a kismamák gyarapodása :? Jó lenne, ha így lenne! Pénteken megyünk újra 4D-re, alig várom! :) Tényleg nagyon klassz ez a számolgatás, hogy mennyit kell még aludni...

lamme: kívánom, hogy gyógyulgassatok gyorsan!
Jó éjt!

Kép
Kép
pepitanna

Sok minden velem se történt, ma voltam védőnőnél nagyon megdicsért, mert nem hiztam egy dekát se, sőt 1 kg le is ment előző hónaphoz képest. Szépen vert a kicsi szive is, olyan jó volt hallani.
Végül ma még se mentem szülésfelkészitőre, majd jövőhéten indulok neki, valahogy nem volt erőm elindulni. Most pár napja dél körül rámtör valami álomkór és nem birok magammal, ma is elaludtam ebéd után. Pár napja megint egy kicsit lelkis is vagyok, megint mindenen elsírom magamat.
Én hétfőn megyek a közös dokinkhoz, reggel 7-re beszéltünk meg a találkát, kelhetek jó korán. Bár nem tudom mi vár rám, annyit tudok hogy reggeli első vizeletet kell vinni.

Lamme - Nektek további gyógyulást kívánok, reméljük minél hamarabb meggyógyul Vivien.

Mindenkinek szép álmokat kívánok. :lol:
toldikrisztina

Sziasztok,

Cosmo és András, nagyon-nagyon drukkolok Nektek! Kitartás!!! Szívből remélem, hogy minden rendben lesz és legközelebb már Cosmo fog jelentkezni otthonról...

Én ma voltam megcsapolódni (AFP), meg megbeszéltük a következő UH időpontot. Mikor mondtam a dokinak, hogy utálom ezt az AFP-t, és hogy a két vetélés után Pannánál alacsony volt, és ijesztgettek, mondta, hogy ne izgassam magam, mert nem veszik annyira komolyan az egészet, olyannyira nem, hogy pl. Nyugaton már nem is csinálják... (Gondolom, van helyette szúrás. Na az is jó. Azt is utálom.) Mindegy, most megnyugodtam. Tojok az eredményre, TUDOM, hogy EGÉSZSÉGES! :D:D ;)

Tegnap védőnő, én sem híztam, de a pocak szépen nő. Hugom jött velem, ő fogta Pannát. Kerestük a bébi szívhangját, de hát elég pici még, plusz eléggé hátul is van, meg hát az a kézikütyü eléggé gyengécske, úgyhogy szegény Hugi hoppon maradt. Pedig kezében volt a csőre töltött telefon, hogy márpedig ezt a szívhangot ő most felveszi... :D Már előre gyúr a következő UH-kra. Majd elviszem a 4D-sre, ott nyugodtan belefér, hogy felvegyük... :)

További kellemes poci- és bébinövesztgetést! :)

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Cosmo, András: Drukkolunk ezerrel!!! Nagyon sokat gondolok rátok, nagyon remélem, hogy minden rendben lesz/van, és hamarosan otthon pocakosodhat tovább Cosmo :wink:

Pannaanya: Szegény hugid :D Na de majd legközelebb :wink:

Mi meg várjuk a dokinénit :( Nagyon szörnyű éjszakánk volt :( Vivikémnem nemcsak hasmenése volt éjjel, hanem hányt is :cry: Még soha életében nem hányt, olyan ijesztő volt :( De közben meg olyan kis erős. Két öklendezés között érdeklődve kérdezte, hogy "ez mi"? Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Olyan szinten ment a hasa, hogy éjjel fél 2-kor fel kellett kelteni apámat, hogy szaladjon el a Tescoba pelusért, pedig nem szoktuk utolsó pillanatra hagyni a pelusvásárlást :( Aztán aludt 3/4 7-ig, de akkor megint hányt :( Most alszik a drágám :( Nagyon remélem, hogy mielőbb meggyógyul, és, hogy Niki nem kapja el!! Légyszi nekünk is drukkoljatok emiatt.
lamme

Lamme, megy a drukk-drukk oda is!!! :D

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Cosmo, András - Kitartás! Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Lamme - Jaj, még nagyon sokára! Október 18. Holnap töltöm a 12. hetet!
Drukk-drukk! ÉS jobbulást a kis betegnek!

TEgnap nem voltam a helyzet magaslatán. Este nagyon szevedtem, fájt a hasam és a gyomrom sem volt az igazi. REmélem csak a front miatt volt. Bár ma sem vagyok topon. Hulla fáradt vagyok. Megyek is fürödni, aztán bedőlök az ágyba.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lamme - szegénykéim, nagyon sajnálom ami Viviennel történik. Ezerrel megy a drukk.

Ma este elmentem vásárolni, megkértem tesómat kisérjen el mert elég sok mindent kellett vennem, és nehezeket is, hát ez szörnyű csajok, a végére úgy elfáradtam, alig birtam menni. Mint egy kérdőjel már úgy megyek és úgy állok. A csipő csontom majd szét megy, nem beszélve arról tegnap óta mindentől rossz a gyomrom, minden büfögtet (már mocsánat) anyukám szerint kezd sok lenni a savam. Az a szomorú hogy bármit eszek semmi se jó. Eddig semmi bajom nem volt, most a végére fogok szenvedni. :(

Mindenkinek jó pocaknővesztést, és szép álmokat. :D

Cosmopolita - sokat gondolok rátok, remélem minden rendben, megy a drukk Nektek is. :)
toldikrisztina

Kriszta, én azt sem tudtam, mi a sok sav meg a gyomorégés, amíg terhes nem lettem. Rennie a te barátod. :) Az az egyetlen, amit terhesként lehet nyugodtan szedni (legalábbis egy éve még csak ezt tudtam), de nekem nagyon bevált. Sajnos az 5. hónaptól szükségem volt rá, és már most is néha...
Egyébként meg nem fogsz szenvedni, csak picit kíméld magad, ne most kezdj edzeni a Budapest-Balaton maratonra... :D Lassulj le, az sokat segít. Ha hosszabb bevásárlásra mész, próbáld meg úgy intézni, hogy közben egy-két percre leülhess, csodákat tesz. Amúgy meg gondolj arra, hogy a picikéd közben szépen nőőő odabent, és nem feltétlenül lesz egyszerűbb, ha már kint lesz... ;) :D

Cosmo, mi is sokat gondolunk Rátok, nagyon szurkolunk továbbra is!!!

KépKép
KépKép
pannaanya

Kicsit szomorúan olvaslak benneteket :cry: Mindenkinek van panaszkodni valója :( Baj, ha én csak jó hírekkel szolgálhatok? 8)
Nálunk, velünk minden oké! Ma voltunk újra 4D-n! Végre láthattuk az arcocskát! :lol: Igaz, csak pár pillanatig, utána arccal rátelepedett a méhlepényre és búcsút intett... GYÖNYÖRŰ! Így rengeteg kar és vállfotónk született :P
Tegnap végre beszereztük a szombati gyerekszoba dekoráláshoz a festékeket! Segítséget kértem ahhoz, hogy a két szín találkozásánál én festeném a figurákat - milyet érdemes venni, több szín, kis mennyiségben... 20féle árnyalatot kaptam ajándékba!!! :roll: Ez is nagyon boldoggá tesz!

lamme: hogy vagytok? Remélem már túl vagytok a nehezén!
Kriszta: pihenj sokat!
Nálam még csak 1-2* fordult elő, hogy közel az esti lefekvéshez bevacsiztam és amint vízszintesbe kerültem rögtön maró érzést éreztem. Ezt úgy tudtam kikerülni (eddig) hogy korábban vacsizom, hogy több idő teljen el a lefekvésig!
Kívánom, hogy mindenki panasz mentesen növekedjen tovább!

Kép
Kép
pepitanna

Mindenkinek köszönöjük a bíztatást, szükség is lesz rá :cry:
Most reménykedünk,hogy minden jól fog alakulni,de nem egyszerű a helyzetünk.
András
cosmopolita

Nincs időm, erőm visszaolvasni lányok, bocsi :(

Azt látom, hogy Cosmo, András írt, továbbra is nagyon drukkolunk!!!!

Én viszont dögrováson vagyok :( Elkaptam Vivitől a vírust, hasmenés, hányás. Nem id tudom, hogy mikor voltam utoljára ilyen beteg, talán van annak 4 éve is :( Párom ma dolgozik, várom anyóst, hogy jöjjön és segítsen, mert Nikit is alig bírom el :(
lamme

Sziasztok!

Pepitanna - EGyáltaáln nem baj, hogy csak jó híreid vannak! :D Gartula az uh élményhez! Kellemes festegetést, dekorálást kívánok! TEszel majd fel képet az ererdméynről?

Cosmo, András, Lamme - Mindenkinek jobbulást! Vigyázzatok magatokra!

További kellemes hétvégét mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Cosmo-András: mi történt, vagy mi ez az ikres gond, írnál róla pár szót? Cosmonak meddig kell benn maradnia? A picurokkal minden rendben? nagyon szorítok!!!

Gratulálok a súlytartróknak és keveset hízóknak. Hogy csináljátok? :roll:

Lamme: Szegény Vivi, mit kapott el? remélem, már jobban van!!

Toldikriszta: savra nem szedsz vmit? próbáld kerülni a savas ételeket, egyél több szénhidrátot, az segít!

Sajnos nekünk sem volt túl nyogis a hétvége: péntek délután elindultunk Siófokra a nyaralóba pakolni, szerelgetni, stb. Amikor leértünk, elmentem pisilni, akkor látom, hogy rózsaszínes valami jön belőlem. PÁNIK: hívom dokinkat. Mondta, hogy szerinte a 6. (utolsó) Canesten kúptól van (szokott), de azért menjek be vhova megnézetni, hogy zárt-e a méhszáj. Azt se tudtuk, van-e szülészet Siófokon... na go be, ahol a bunkó ügyeletes orvos asszisztense arra sem volt képes, hogy kijöjjön egy 2 mondatos válastra. Csak azt akartuk megkérdezni, hogy jó helyen várunk-e... fontosabb volt egy néni otthoni vérnyomásmérőjét beállítani... :twisted: :evil: :x Mi meg az idegtől már mindent gondoltunk... végre néni elment, mi be, akkor közölte, hogy fáradjunk át a kórház szülészetére (mégis van, ez jó hír). Ott elég hamar egy ügyeletes dokihoz kerültem, aki már látatlanban mondta, hogy ha vérzés, maradok min. 3 napig. Mondom: én nem! ha muszáj lenne, akkor is megyek a saját dokimhoz. Szerencsére megvizsgált és mondta, hogy minden ok (szívhang, méretek, zárt a méhszáj, kevés vérzés, az is valszeg Canestentől). De maradjak. Mondom persze... ezért jöttünk le Siófokra.
Hazajöttünk, hívtam közös dokinkat. Nagyon rendes volt, végighallgatta a papíron szereplőket. Azt mondta, nem lett volna érteéme maradnom és valószínű tényleg csak allergiás lettem a Canestenre, és ez okozta a bajt. Azóta szerencsére elmúlt (már másnap reggelre), és semmi egyéb tünetem nincs.

De nem tudjátok meg, milyen iszonyú érzés volt, hogy valami baja lehet a mi kis Picurunknak, vagy esetleg hamarabb szeretne jönni!!!
Szerencsére minden ok....
vumenke

Vumenke - szegényke, jól megjártátok, de az a szerencse hogy minden rendben van. :)
Szerencsére csak pár napig tartott ez a savas dolog, már elmúlt.

Lamme - mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek.

Cosmopolita, András - továbbra is drukkolunk. De mi a baj, nem mondjátok el?

Pepitanna - egyáltalán nem baj, hogy veletek minden rendben. Azért szerencsére nem panaszkodhatok én se, mert ha valami nyavaja meg is talál, szerencsére nem tart sokáig pár napig.
Majd kérünk fényképet a gyerekszobáról.

Pannaanya - igen a védőnő is és a dokink is ezt tanácsolta, hogy pihenjek minél többet, de sajnos ez nem mindig jön össze. Bár most egy hete, ebéd után mindig elszunditok 1 órára és este minden gond nélkül el tudok aludni.

Holnap reggel 7 órára megyek a dokinkhoz, bár én se kérdeztem, de ő se mondta hogy milyen vizsgálatok lesznek holnap. Annyit tudok csak hogy reggeli vizeletet kell vinnem.
Mindenki vigyázzon magára és a csemetéjére. :D
toldikrisztina

Cosmopolita, András - továbbra is drukkolunk. De mi a baj, nem mondjátok el?

Iker-iker transzfúziós szindróma :cry: Az egyik manó túl sok vért kap és leterheli a szivét, a másik meg túl keveset. Az egyiknek túl sok a magzatvíz, a másiknak túl kevés.
Megpróbálkoztak gyógyszeres kezeléssel, majd ma meg holnap meglátjuk,hogy milyen eredménnyel. Bár sok jóval nem kecsegtetnek. :cry: Cosmonak iszonyatos vesefájdalmai is vannak, mert van egy tágulat a veséjében, a pocija feszül és kemény...
cosmopolita

András, Cosmo, nagyon szurkolok Nektek. Szegény bébik, remélem minden rendben lesz. Nagyon nagyon remélem, hogy erősek és ügyesek, és a dokik segítségével visszaáll a "rend"...
Cosmonak nagyon sok erőt küldök, szegény, pont a veséje hiányzott neki még...
András, fel a fejjel, és tartsd Cosmoban a lelket! Az biztos segít Neki.

Tényleg rengeteget gondolok Rátok, ha csak ezen múlna... :(

KépKép
KépKép
pannaanya

András, mennyire súlyos? Megnéztem a képeket, amiket kb. egy hete tett fel Cosmo (március végén készült UH-k), és azon még nem látszik méretkülönbség, már amennyire laikus szemmel látható... Merthogy azt hiszem, az a jellegzetesség. Remélem, segít az a kezelés. Nagyon nagyon nagyon remélem. :cry:

KépKép
KépKép
pannaanya

András - köszi az infórmációt. Nagyon szurkolok én is Nektek, remélem minden rendben lesz. Kitartást Nektek mind erőben, mind lelkiekben. Cosmot nagyon sokszor puszilom.
toldikrisztina

Sziasztok!

Cosmo, András - ÉN is nagyon szorítok! REmélem komolyabban hangzik a dolog, mint amilyen valójában és végül minden rendben lesz a babócákkal.

Vumenke - Hát nem semmi az a story! Gondolom gyarapotak az ősz hajszálak nálatok is. A léyneg, hgoy ost már minden ok.

Holnap reggel megyek uh-ra, utána randi a dokinkkal. Szorítsatok légyszi, hogy minden ok legyen. CSak egy pacácska volt, mikor legutóbb láttam...

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Cosmo, András: Jaj, ez nagyon komolynak tűnik :shock: Nagyon-nagyon drukkolunk továbbra is, hogy minden rendben legyen a babákkal, és persze Cosmoval is!!!! Tudom, hogy gyenge vígasz, de talán segít, hogy a lány magzatok sokkal szívósabbak, mint a fiúk!! Ez nem vicc!!!

Vumenke: Nem semmi "kalandotok" volt a hétvégén :shock: Örülök, hogy semmi komoly oka nem volt!!

Kriszta: Milyen vizsgálatok voltak végül ma?

Vivikém már egész jól van, kezd újra rendesen enni, bár a ropi terápiáról nehezen akar lemondani :? :D Még jó, hogy a kólát még orvosi hozzájárulás mellett sem kóstoltattuk meg vele :shock: :D Én is jobban vagyok már, de még nem az igazi. A gyomrom fáj még, de talán már kifelé megyek belőle.
lamme

Sz.bettyna- biztos minden rendben lesz, kérünk majd beszámolót.

Lamme - örülök, hogy jobban vagytok már. :)
Végül csak labor volt, mert a sztrájk miatt nem voltak az ultrahangnál, holnap kell majd hívnom hogy mi lett az eredmény, és akkor beszéljük meg legközelebb mikor menjek.

Miért menjen minden simán az utolsó trimeszterben, foginygyulladásom lett. Tud valaki valami jó gyógymodot rá?
toldikrisztina

Mindenkinek köszönjük a bíztatást! Átadtam Cosmonak is, nagyon örült neki. :)
Ma ülnek össze az orvosok,hogy mi legyen. :( De reméljük a legjobbakat. Sajnos ez tényleg egy nagyon nagyon komoly dolog,de reménykedünk,hogy erősek a babák és segített valamit a gyógyszeres kezelés. De még csak most jön a neheze :cry:
Még 1x mindenkinek köszönjük a bíztatást és a jókivánságokat.
A.
cosmopolita

Cosmo, András - nagyon szurkolók hogy jó hírt mondjanak az orvosok. Remélem este jó hírrel fogsz jönni. Kitartást Nektek, és megy a drukk ezerrel. :)
toldikrisztina

Sziasztok!

Megjöttem! Köszi a drukkot! Rendben van minden. ÚGy ficánkolt, hogy csak na, a szíve meg mint a gőmozdony! 2 mm a tarkóredő, crl: 69 mm, koponyátmérő: 25 mm, látszik az orrcsontja is. Kaptunk képet is, amin én csak a fejecskéjét ismerem fel. A párom elivtte magával, hátha be tudja úgy szkenneleni, hogy látszon is vmi. HA sikerül felteszem ide is.
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Cosmo, András, nagyon remélem, hogy segített a kezelés, és jobban vannak a bébik. Este nagyon várjuk a jó híreket!!! Cosmo-nak kitartást és rengeteg puszit küldünk! Fel a fejjel! :)

Bettyna, gratulálok a bébihez! Csak így tovább!

Lamme, remélem, meggyógyultatok, és mindennyian egészségesek vagytok! :)

Nálunk kibújt tegnap este az első fecske... ja nem, fogacska! :D:D Bal alsó metsző, nagyon édes. Csak még alig látszik, csak amikor nagyon vigyorog Panna, de akkor egyértelműen!!! :D:D:D

Mindenkinek további kellemes tavaszodást, vigyázzatok magatokra.

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Cosmo, András: Remélem jó hírekkel tudsz jönni legközelebb, hogy az orvosok kitaláltak valami megoldást!! Utánanéztem a neten ennek a jelenségnek, és tényleg nagyon komoly :( Bárcsak tudnánk segíteni így a távolból is valamit!! De talán a sok drukk tényleg számít valamit, még ha nagyon-nagyon kicsit is!!!

Pannaanya: Gratulálok az első fogacskához :wink: Panna sem kapkodta el a fogzást :lol: Nem volt nyűgös?

Bettyna: Neked pedig gratula a kis maszatkához, aki már nem is maszatka :) Örülök, hogy minden mérete rendben van :wink: Jó nézni ezeket az uh-s képeket :)

Kriszta: Szerintem menj el fogorvoshoz. Terhesség alatt amúgy is ajánlott!!! Meg ingyenes is :wink: De ettől függetlenül én ajánlom a Parodontax nevű fogkrémet. Ugyan elég drága és fura íze van, de nekem nagyon sokat segített a terhességek alatt.
Van egy kismamáknak szánt homeos füzetem (gyógyszertári szerzemény). Ott ezeket találtam:
Belladona 9 CH - napi 3-4*5 golyócska - Fogínygyulladás, fogfájdalom esetén adható szer. A gyulladás lüktető, erős fájdalmat okoz. A fogíny duzzadt, sötétpiros, láz is felléphet.
Hypericum perforatum 15 CH - napi 2*5 golyócska - A fájdalom a fogínyben az ideg lefutása mentén kisugárzik. Injekció utáni, vagy gyulladásos típusú, zsibbadó fájdalmakra javasolt.
Mercurius solubilis 9 CH - napi 2*5 golyócska - A duzzadt fogíny gyakori probléma a terhesség ideje alatt. Fokozódik a nyálképzés, a nyelv lepedékes, szélei a fogbenyomatot megtartják. Reggel rossz szájíz, lehelet jellemzi.
lamme

Sziasztok!

Köszi a gratulációt és hogy velem örültök. Már most el vagyok varázsolva a saját gyerkünktől. Mi lesz, ha megszületik??? :lol:

Pannaanya - Gratula az első "fehér fecskéhez" ! :D

Cosmo - Kitartás, szorítunk!!!! És várjuk a híreket felőletek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Lamme - köszi a fogas információkat. Már voltam kb. 1 hónapja ezzel fogorvosnál, akkor felírt egy szájöblögetőt, ami használt is, de most újra elkezdödött, de mint ha ma már kezdene elmúlni, mindjárt lekopogom inkább. :)

Pannaanya - gratulálok a kis fogacskához.

Bettyna - örülök, hogy minden rendben volt a dokinál, és nagyon jó az ultrahangos kép.

Pénteken este 18 órára kaptam időpontot 4D-os ultrahangra, már úgy várom. Kiváncsi vagyok nagyon hogy végre rendesen megmutatja e a nemét.
toldikrisztina

Sziasztok!

A tegnapi nagy örörm után estére megvolt az nagy ijedség is! Az ágyban fekve tv-ztem és amikor oldalra akartam fordulni, úgy belémszúrt valami, mint még soha. Valami hihetetlen éles, erős fájdalom volt a hasam alsó részén egy kicsit oldalt. Olyasmi volt, amint amikor beszorul a levegő és mozdulni se bírsz. REttenetesen megijedtem. Alig aludtam éjjel. REggel vizslattam magam, nem vérzek-e vagy valami. Hál'isten csak egy kis maszat volt és utána egész nap semmi, de azért gyorsan felhívtam a dokit és elrohantam hozzá. Megnézett, és megnyugtatott, hogy a méhszáj rendben, nincs vérzés és a biztonság kedvéérte levett egy tenyésztést. Megint egy nagy kő! De még nem sikerült teljesen megnyugodnom, mert még mindig érzem a tegnapi szúrás helyét. Mit gondoltok??? :?

Kriszta - MEgy a drukk a pénteki babamozihoz!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna, sztem valami beszorult, vagy ilyesmi, lehet, hogy nem is terhesség miatt, csak épp babád is van. :D
Nyugi, ha csak egyszer volt, elmúlt, a doki is rendben talált mindent, akkor valószínűleg rendben is van. :)

Cosmo, András, valami hír a babákról? Nagyon szurkolunk nekik továbbra is...

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!
Mindenkinek köszönjük az aggódást, de még mindíg nagyon kell drukkolni.
Kedden kitalálták az orvosok,hogy az lesz a megfelelő kezelés,hogy levesznek hetente 2x a magzatvízből, így csökkentve a terhelést és reményeik szerint így majd a kevesebb vízzel jobban hat a gyógyszer, vagy legalábbis a kevesebb magzatvíz megszünteti a problémák egy részét. Szerdán, azaz ma került volna sor az első levételre.
De az élet közbeszólt.
Tegnap délután elfolyt a magzatvíz, így nem volt más választás, mint szülni. Ekkor már párom egészsége is veszélyben lett volna, ha nem szülünk.
Berohantam a kórházba és vártam a fejleményeket.
Természetesen császár lesz, ez nem is volt kétséges.
A szülés rendben lezajlott, az orvosok nagyon kitettek magukért, mindenkiről csak a legjobbakat tudom mondani. Dr Spánik is ahogy felhívták, azonnal elindult és a délutáni csúcs ellenére időben megérkezett mindenki, aki kellett. Maga a szülés rendben zajlott, de sajnos a kis csöppségek nem voltak jó bőrben. Hanna a nagyobbik baba tiszta ödéma volt, ő nagyon nagyon rossz állapotban jött a világra, rögtön rohantak vele a koraszülött intenzívre. Én meg ott ültem a folyosón, és láttam,hogy rohannak egy plédbe tekert "valamivel" és nyomogatnak egy pumpa szerű valamit. Ő volt Hanna.Innentől végigbőgtem a est hátralevő részének 90%-át. Rá pár percre rohantak megint. Ő Szofi volt.
Minden perc éveknek tűnt.
Aztán kijött egy doktornő és elmondta azt, amit sejteni lehetett.
A gyerekek nagyon rossz állapotban vannak, életveszélyben. Gyakorlatilag nem nagyon tudok felsorolni olyat, amiben ne szenvednének. Szörnyű volt hallani. Felkészítettek a legrosszabbra, mondták,hogy nagyon nagyon kritikus napok-hetek jönnek. De jelenleg az életük veszélyben van és a lehető legjobb orvosi ellátás és technikai felszereltség mellett sem garantálható,hogy minden rendben lesz. Bármikor bekövetkezhet a legrosszabb.
Párom jól viselte a szülést, azt üzeni,hogy ne féljetek, nem is fáj annyira. (epidurális érzéstelenítást kapott)
Ma reggel már visszavitték abba a szobába, ahol eddig feküdt. Nagyon fájnak a varratok, nagyon lassan tud mozogni, az ágyra felülni és leszállni hosszú perces mutatvány. De amúgy jól van és jól viseli az egészet.
A gyerekek állapota stabilizálódott, de nagyon nagyon picikék. Hanna 700 gramm körüli, Szofi 545gramm, csont és bőr szegényke :cry:
Ma bemehettünk megnézni őket. Ahogy megláttuk Hannát mindkettőnkből kitört a zokogás. Szofi meg még kisebb, de ő mozgékony, bár annyira apró és törékeny a kis teste.
Amikor összeszedtem magam, beszéltem hozzájuk, ekkor kicsit mozogtak, reagáltak a hangomra. Már pocaklakó korukban is sokat beszéltem hozzájuk, lehet,hogy felsimertek?
2 Dokinéni is jött és elmondták,amit már tudtunk, az állapotuk kritikus és minden egyébb borzalom, amit most nem részletezek. Szóval nagyon szorítunk értük
Most ennyit volt erőm leírni.
Cosmo üdvözöl mindenkit és nagyon örül,hogy ennyien érdeklődtök és drukkoltok.
Mi is minden erőnkkel drukkolunk a piciknek,hogy erősek és ügyesek legyenek!
András
cosmopolita

Sziasztok!

András - Köszi, hogy összeszedted az összes erődet és megírtad, hogy mi van veletek! Összeszaladtak a könyek a szemeben, ahogy olvastam. Nagyon-nagyon szorítok mindannyiotoknak!!! ÉS kívánok nagyon-nagyon sok erőt a következő hetekhez! Cosmonak üzenem, hogy sokat gondolok rátok és szorítok nagyon! Ja, és szerintem tutira felismerték a lányok a hangodat és biztos, hogy segít nekik a felépülésben, ha érzik, hogy ott vagytok velük!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Cosmo, András: Nem jutok szóhoz :( Eszméletlen erő lehet benned, hogy meg tudtad osztani velünk a Hannával és Szofival történteket. További sok erőt kívánok neked és Cosmonak, a pici lánykáknak pedig, hogy győzzék le az akadályokat és legyenek egészséges, boldog kisbabák!!!!! Beszélj, beszéljetek hozzájuk, ez rengeteget segít nekik!!! Megismerik a hangotokat, és érzik a szeretetet, a biztonságot!! Nagyon sokat gondolunk rátok és teljes szívünkből kívánjuk a leges legjobbakat nektek, drukkolunk!!!!!!!
lamme

Cosmo-András: köszönjük a beszámolót a váratlan, rossz események ellenére is. Jajj, nagyon drukkolunk a kislányoknak!!! Szegények, nagyon aprók, de biztosan jó kezekben vannak! Beszélj hozzájuk, biztosan megnyugtatja Őket! Cosmo láthatja őket? Sokat jelentene, ha ő is beszélgetne velük, simogatná őket...
Lehet tudni, hogy mitől ment el a magzatvíz, ettől a transzfúziós problémától? Spánik doki mit mondott?

Sok erőt, kitartást kívánok Nektek! Ha tudsz, majd gyere, írj ide... nagyon aggódunk mi is!
Vigyázz Cosmora, sokszor pusziljuk!!
vumenke

Cosmo, András, régen nem sírtam a billentyűzet felett...
Rengeteg erőre és kitartásra lesz szükségük a csöppségeknek és persze nektek is, teljes szívemből kívánom, hogy mielőbb túllegyetek a kritikus napokon, és egészségesen vihessétek haza a piciket. Addig is töltsetek velük minél több időt, minden apró másodperc számít, egész biztos érzik, hogy ott vagytok Velük. Hihetetlen élniakarás van ezekben a picikben. Nagyon szorítunk mindannyiotoknak!!!

KépKép
KépKép
pannaanya

Cosmo, András - hát mindenre számitottam, de erre nem amit írtál. A férjem nem tudta elképzelni, hogy mit olvasok, mert csak potyogtak az én könnyeim is. Nem tudok igazán mit írni, csak amit előttem a többiek. Nagyon szurkolok én is a két kicsi lánynak. Nektek sok erőt és kitartás kívánok. Cosmot puszilom
toldikrisztina

Hanna az éjjel angyalka lett
:cry:
cosmopolita

Cosmo, András: Sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry: Nem tudok többet írni :cry: :cry: :cry: Legyetek erősek!! Szofinak pedig továbbra is nagyon drukkolunk!!!
lamme

Cosmo, András: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép
KépKép
pannaanya

Cosmo, András
Nagyon sok erőt kívánok Nektek! Sajnálom :cry:

Kép
Kép
pepitanna

Cosmo, András - Nem tudok mit mondani. :cry: :cry: :cry: Legyetek nagyon erősek! Szofinak továbbra is aszorítok nagyon!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

András, Cosmo és Szofika és hogy vannak? Remélem, javult valamit az állapota a picinek és Cosmo is könnyebben mozog. Nekem is császár volt, viharosan lehet gyógyulni. Szofikának nagyon szurkolok, remélem, hogy percről percre jobban van, és szép sorban elhárul minden probléma... Mindenesetre rengeteget gondolok Rátok, nagyon szurkolok és gondolatban rengeteg erőt küldök Nektek.

KépKép
KépKép
pannaanya

Cosmo, András - Neeeeeee, ez nem lehet igaz, nagyon sajnálom. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nagyon sok erőt kívánok Nektek, és Szofinak.
Cosmo hogy van?
Vigyázzatok egymásra, cosmot puszilom.
toldikrisztina

Sziasztok Csajok!

Ez nagyon szomorú ami Cosmoékkal történt. Milyen igazságtalan az élet.
Minden kismami jól van?
Lamme - meggyógyultatok?
toldikrisztina

Jajj Istenem! :cry: :cry: :cry:
nagyon sajnálom!! Szofival mi van, az ő állapota stabil?
vumenke

Mi voltunk 2 napja 4D uh-n. Pank jól van és már 100%, hogy lány :)) Persze megint sunyított, először a hátát mutatta felénk, utána sem volt túl aktív. Aminek nagyon örültünk, hogy nagyon izmos lábacskái vannak, meg pufi arca, szóval láthatóan is szépen fejlődik. A 18 hetes 4D-n még csont és bőr volt. 1230 gr-ra saccolták, a méretei is jók szerencsére. Sajnos a gép hibája miatt szinte élvezhetetlen a dvd, de emiatt 2 hét múlva újra csinálnak ingyen :)

Más: mi a véleményetek a légzésfigyelőkről, bébiőrről? Szerintem nekünk mindkettő lesz :) és valószínű kamerásat veszünk, mert nyáron sokat leszünk a kertben, ősztől meg net előtt másik szobában és megnyugtató lesz ilyen módon is mindig rálátni. Csak típust és árakat nem nagyon tudok, annyi van...
vumenke

Sziasztok!

Cosmo, András: Hogy vagytok? Szofi jól van? Nagyon sokat gondolunk rátok és drukkolunk továbbra is!!!

Kriszta: Köszi az érdeklődést, meggyógyultunk. Ma lesz a névadó, kicsit izgulok :)

Vumenke: Gratulálok a kislányhoz, ez a topik tényleg nagyon lányos :D Aranyos lehetett a baba a kis pufi arcocskájával :D Mi lesz a neve? A vonalzódon látom, hogy Livi. Olívia, Lívia? Légzésfigyelő: Mi nem szerettünk volna, de aztán amikor megszületett Vivi, rá egy vagy két napra beszereztünk egyet :D :oops: Olyan kis picike volt (nem volt koraszülött vagy ilyesmi), és annyira féltettük, hogy akartunk egy ilyet, szerencsére a tesómék finanszírozták. Nem bántam meg, a lelkemnek megnyugvást jelent. Viszont, ami fontos, hogy csak akkor van igazán értelme, ha valaki tudja is azt, hogy mi a teendő vészhelyzet esetén!! Erre vannak jó kis tanfolyamok is. Bébiőr: Nekünk azóta van, mióta külön szobába került Vivi. Mivel mi csukott ajtónál alszunk (ő is, mi is), így szükség volt, van rá. A légzésfigyelőnk Angelcare, a bébiőr pedig egy noname, de tök jó. Amire figyeljetek a légzésfigyelő vásárlásánál, hogy milyen matracfajtánál és milyen matracvastagságig ajánlják. Pl. az Angelcare azt hiszem max. 10 cm-es kókuszmatracig megbízható. Nekünk 5 vagy 6 cm-es van. Nekem ennek az Angelcare-nek az érzékelőlapjai nagyon keménynek tűnnek. Ahogy tapizom a matracot, kényelmetlennek tűnik, Vivi és Niki is lemászik róluk. De ez egyszerűen azért is lehet, mert mocorognak, és nincs is köze a keménységhez. Nem tudom... Viszont 5-6 cm-nél vastagabb matracot (főleg kókuszt) nem ajánlanak alváshoz, úgyhogy a matraccal nem nagyon variálhatunk. :?
lamme

Vumenke: Kicsit félreérthetően fogalmaztam :oops: :D Természetesen Vivi már nem kiságyban alszik és nincs is légzésfigyelője, hiszen 12-14 hónapos korig van veszély, szóval ő anno mászott le róla, Niki pedig most :D
lamme

Vumenke: Elfelejtettem írni, hogy a babák periódikusan vagy hogyan lélegeznek, ezért fordulhat elő, hogy úgymond "elfelejtenek" ismét levegőt venni, ebből jöhet a baj. Viszont nagyon sokszor elég annyi, hogy a légzésfigyelő elkezd hangosan csipogni, amire a baba "felébred", és újra szépen elkezd lélegezni. Szóval én mindenképpen hasznosnak tartom, ha belefér a költségvetésbe :wink:
lamme

Sziasztok!

Tegnap este voltunk 4D-os ultrahangon tuti hogy most már Nekünk is lányunk lesz, nagy nehezen de megmutatta a punciját. De már megint elbújt, állandóan eltakarta az arcát, úgy látszik nagyon szégyenlős baba. Persze férjem ahhoz képest, hogy még tegnap délután is reménykedett hogy fiút fognak mondani, azóta el van olvadva hogy lánya lesz. Éppen hogy kijöttünk a vizsgálatról, már az összes barátját felhívta, hogy lánya lesz.

Vumenke - mi is gondolkoztunk a légzésfigyelőn és az örzőn is, majd múltkor a védőnő közölte, hogy szerezzünk be, mert jó dolog, így tuti veszünk mi is. Bár még nem jártunk utána milyenek vannak, de szerintem is jó mert egész nap úgy se lehet vele az ember, így legalább tudjuk mikor vannak fent és rendesen lélegzik e.

Lamme - örülök, hogy meggyógyultatok. Majd meséljél milyen volt a névadó ünnepség. A lányokról ha tudsz majd tegyél fel képeket, biztos csinik.

Cosmo, András - Mi úsjág veletek, annyit jártok a fejemben. Remélem csak azért nem jelentkezel, mert Szófikával minden rendben van. Cosmo hogy van, jobban megy már a közlekedés császár után, hogy viseli a történteket. Kitartás, és sok puszi Nektek
toldikrisztina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?