OFF (utoljára)
Igen, abban igazad van, hogy ha osz-nél komplikáció adódik és éppen GÁ van jelen a Mo-i több tucat bába közül, akkor ott rögtön ott terem a sajtó és a rendőrség is, mert ma hazánkban osz=GÁ. Ne hidd azt, hogy más bábák felkészültebbek (ha már így fogalmazol), mindegyik felkészült, nem kontárok, nem sarlatánok. Csak épp ha pl. Kovács Juliska bábánál szül Szabó Katinka, és netalán kh-ba kell menni, akkor nem jön ki a sajtó és a kommandósok, mert nem Geréb Ági, hanem Kovács Juliska a neve.
"A szabályozás azért kell, hogy a szülő nők és a születendő csecsemők biztonságba legyenek!"
A biztonságról nekem más fogalmaim vannak
Én ma már nem mennék kórhába szülni problémamentes várandósság esetén, mert félnék, milyen beavatkozásokat hajtanak végre rajtam, vagy/és az újszülött babámon. ) Nem a doki miatt, a kórházi protokoll miatt. A szabályozás kell persze, le kell fektetni az alapokat, ki milyen esetben szülhet intézményen kívül szaksegítséggel, mi jelent kockázati tényezőt egy várandósságban, ami miatt inkább ne, stb. Pont ez az, amiről nem hajlandóak tárgyalni a kedves politikusok immár 22 éve!! (Ny-on tudtak, tudnak? Vajon miért? )
"A kommandósok pedig pont a baba életét menteni mentek, mivel szegény 45 kilós asszony olyan helyzetbe hozta, hogy nem volt kéznél a megfelelő segítség, és késlekedett kórházba vinni. "
Hmm, ott voltál? Pont ő hívta a mentőket, akik érthetetlen oknál fogva több, mint 35 perc múlva értek oda. Ha az apa nem int le egy épp arra járó mentőst, már lehet, h nem élne a gyerek. A szülés magától indult be spontán, hirtelen. Ha épp nem ott van, ahol, valszeg nem élne a kisfia. Tiszta szerencse, hogy GÁ ismerte az újraélesztési fogásokat, amivel életben tartották a kicsit a mentősök kiérkeztéig.
Szóval biztos, hogy a kommandósok mentették meg a babát?
Vagy ők az ellen a pár várandós nő ellen lettek kirendelve, akik szülésfelkészítőn vettek részt? Biztos veszélyes közeg egy tucat nagypocakos nő
"A kórházi statisztikákat az otthonszülési statisztikákkal nem lehet összehasonlítani, mivel nagyságrendileg térnek el."
Ma Mo-n 6-8 ezrelék a szülés körüi halálozási szám. GÁ eddig hozzávetőlegesen 3500 szülést kísért 1 halálesettel, szemben a kh-i 20-28-cal. Persze kh-ban vannak problémás esetek, ez tény, de akkor is szembetűnő a sokszoros halálesetszám, a komplikációkról nem is beszélve... Míg a kh-ban a vajúdás alatt 80%-ban magadra hagynak a "szuper megbízható" gépekkel, és csak párszor néz rád az orvos, a szülésznő figyelme pedig több vajúdón osztozik, addig kh-n kívüli szülésnél a segítők mindegyike ott van veled végig akár 10-12 órán át is és a legkisebb változást is érzékeli, ha kell, bevatkozik. (és persze ha kell, javasolja a kh-ba vonulást. Nem csak súlyos esetben, hanem akkor is, ha pl. leáll a vajúdás, mert kifáradt a vajúdó). Ehhez (is) kéne a szabályozás, a kh tényleg KÓRházként működjön, legyen összefogás, hatékony együttműködés a bábai szakma és a szülész-nőgyógyász szakma között.
"ez a nő felelőtlen"
Ezt így elég merész kijelenteni csupán a médiából tájékozódva, nem gondolod? Vagy mögé látsz a szenzációhajhász cikkeknek? (Úgy általában, mindent elhiszel, amit írnak?)
Beszéltél már GÁ-val/hozzá közel állókkal, kollégáival, az ügyben érintett családokkal? Én nagy részükkel igen... GÁ kiváló szakember, és soha nem tenné kockára senki életét, hisz nincs is semmi oka rá. Sőt, továbbmegyek: nagyon is "biztonsági játékos".
Meleg szívvel ajánlom Ina May Gaskin (egyébként most hétvégén lesz előadása Szombathelyen) Útmutató a szüléshez:
http://www.jaffa.hu/?c=2&p=1&a=558 és Prof. Marsden Wagner: Amerikából jöttem... c. könyveket:
http://www.youtube.com/watch?v=NHwwb8-sb4E
Off vége (sajnálom, hogy felhoztam, elnézést a topicrombolásért, részemről be is fejeztem.)