Szia Aktaia!
Én júniusban szültem a második kisfiamat, természetes úton. Az első szülésem császár volt (súlyos koraszülés volt).
Aznap dél körül kezdtem érezni valamit, de este fél tízre értünk a kórházba, már két-három perces, de elviselhető fájásokkal.
A dokim a Balatonon (szombat volt), az ügyeletes doki, nem túl szimpatikusan tolni akart a műtőbe, mikor meglátta a császár heget.
Én mondtam, hogy szó se lehet róla, hívja a dokimat, úgy se jön fel, volt a válasz..... egy óra múlva ott volt. Fél kettőre született meg a Milán.
Volt választott szülésznőm, ő nem ért fel. Már két héttel azelőtt mondta, hogy neki az a szombat nem túl jó, mert Bécsben volt. De egész délután tartottuk a kapcsolatot, mondta, hogy mit csináljak, mikor menjünk stb. Szól a kórházba, amikor elindultunk, így már vártak. Sőt a dokimnak is szólt, így ő is a telefont várta a kórházból, és ült a kocsiba, azért ért fel gyorsan.
Én maximálisan elégedett vagyok mindennel, nagyon szép élmény volt.
kérdéseid:
1.:nekem nem csináltak, a fekvését a babának, szerintem manuálisan is meg tudja a doki állapítani, ha megvizsgál. Vagy nem?
Milán nyakán ott volt a zsinór, de a dokim megoldotta. Ctg, beöntés volt.
2.: A ctg, és a fájás mérő folyamatosan rajtam volt, a kitolásnál vették le. Én álltam sokat, mert fent volt a Milán, sétálni a drótok miatt kicsit nehézkes, de amíg a zsinor engedi én sétálgattam. De a szüléstő is függ a dolog. Vizet én nem ittam, de nem is kértem, így nem tudom.
3.:A gát védelmet nekem csinálták, nem nagy sikerrel, de nagyon próbálkozott. Nekem gátkezelés nem volt, felszívódóval vart, így hazamentelkor is csak megnézett a dokim.
4.:Fél kettőkor szültem, fél háromra raktak rendben, akkor elment a férjem is, meg a dokim is. Nekem Milánt felvitték az intenzívre, mert belekakilt a vízbe, így antibiotikum, leoltás, megfigyelés. Reggel nyolckor már lent volt a csecsemőn. Én hatig maradtam a szülőszobán, fél hatkor zuhanyozhattam. De nem volt hely a csecsemőn, pedig vasárnap volt. Felvittek egy másik anyukával a 2. emeletre. Ebéd után kerültem le, akkor lett hely, délelőtt hazamentek, gondolom. De délelőtt is lent voltam már a Milánnál, ki is adták, csak a vizitre vitték be. De végleg ebéd után kaptam meg, amikor lekerültem.
5.:én az ügyeletes szülésznőnek egy tizest adtam, meg egy kis édességet.(örült neki)
6.: délután 4-től, 6-ig van látogatás. De cuccot be adhat, nem szolnak.
7.:persze lehet, ez attól is függ, milyen idő van. Azért annyira nem szigorúak.
8.:Simán beadhatod, míg lemész a büfébe, vagy szunyókálni szeretnél kicsit. Én éjszaka is beadtam. 11 körül, hajnal 5-ig kb. Én éjszaka szültem , akkor ugye nem aludtam, a köv. éjszaka elhatároztam, hogy végig velem lesz. A első fiam 10 hétig inkubátorban volt, napi egy órát láttam, elhatároztam, hogy ha minden simán lesz Milánnal egy percre se válunk el. Na a 2. éjszaka 3-ig üvöltött, én kint a folyosón, hogy ne zavarjam a szobatársaimat. Az éjszakás csecsemős, többször odajött, már hajnalban könyörgött, hogy adjam be egy kicsit, aludnom kéne, szörnyen nézek ki. Aztán végül az hatott, hogy anyuka, így nem lesz teje. Így beadtam pár órára. A 3. éjszaka mondta a csecsemős, hogy nagy üzem van a szülőszobán, így készüljünk fel hogy akár éjszaki is visszahozza, ha sok baba lesz.
9.:Nem
10.:10 perc
11.:72 órát kell a babának korházba töltenie. Vasárnap szültem, igaz hajnalban, de szerdán otthon voltunk.
12.:áááá, nem . Délelőtt simán mehetsz.
reggel a doktornő megnézi a babát, ő dönti el, hogy mehetsz e, már kilenckor ott volt a kicsi zárója. A haza mentel sokszor azért csúszhat, mert ugye téged is megnéznek, te is zárót kapsz. Sokszor ez tovább tart. Mi 11-kor kijöttünk a korházból.
Na ennyi kb.