Pancsikám privi!
Többen kérdeztétek a biztosítást.
Akit nem érdekel, ugorjon. bocsi
Aegon Távlat
http://www.aegon.hu/eletbiztositasok/ny ... sok/tavlat , ez alapból megtakarítási célú, 25 évre kötöttem, hogy nyugdíjas éveimre kapjak egy kis zsééét.
Előtte is volt, egy régi konstrukció, az Aranyfonal, sokan halálbiztosításnak becézték, 12 évre kötöttem anno, az csak sima életbiztosítás volt és lejáratkor volt a kifizetés, talán éppen annyi,mint amit befizettem, de nagyon jól esett egy összegban, mert párezer forintot úgysem rak félre az ember havonta.
Ebben a Távlatban az a szupi, hogy bármilyen kiegészítő biztosítást lehetett hozzá kérni, együtt határoztuk meg az üzletkötővel, hogy melyik kiegészítésre mennyi legyen az alapkifizetés.
Pl. halál esetén 3.000.000 Ft
Kórházi napidíj pl 2.000 Ft/nap
baleseti halál 2.000.000 ft
Női műtét 200.000 Ft...... és tovább, rokkantsági halál, baleseti kórházi napidíj meg mindenféle, amit választottam... stb , van olyan is, hogy kritikus betegség - ha pl. diagnosztizálnak rosszindulatú betegséget, ezt jó magasra vettem, több millióra.... és ezek az összegek alapján jött ki a havi biztosítási összeg, azokat választhattam, amit akartam. Bármikor befizethetek, mert megy a megtakarítási alapba.
No de erről előre kell gondoskodni, mert kikérdeznek betegségekről, műtétekről és nem szabad eltitkolni, ha meg megmondod, akkor kikötik záradéknak, hogy ezzel összefüggésben nem fizetnek. Nekem az volt a jó pl, hgy akkor még nem álltam meddőségi kezelés alatt. De amikor kötöttem előtte 1 évvel volt a méhenkívülim és le kellett adnom a zárót és kikötötték, hogy ezzel okozati vizsonyban nem fizetnek. Tehát pl ha terhesen megkötöm, nem fognak szülésért fizetni és így tovább.
Én sem értek hozzá, felajánlkozott a területi üzletkötő, hogy intézzük az Aranyfonal kifizetést, én meg mondtam jöjjön is ezerrel, mert akarok kötni újat. Aztán leültünk, és ezt ajánlotta, fogalmam sincs hogy milyenek vannak még....... de azt hallottam az AXA az nagyon jó!