Új privát üzeneted érkezett!

Csucsu: nem pihenek. tegnap voltam otthon mert egy kicsit görcsölgetett a méhem, de ma már dolgozom. A gerincemmel volt probléma. ülőidegzsábám van (volt) ami ráhúzódott a lábamra és eléggé lebénított.

Talpreflexológiai masszázs ez, sokan esküsznek rá. énis járok hetente. néhány pontot nyom-masszíroz, ezzel stimulálja a petefészket a működésre. nekem most a bal oldalon lett domináns tüszőm (ez a petefészkem nem nagyon működik, a másiknál meg elzáródás van, úgyhogy örültem mint majom a farkának) :)

Timi
titimee

Timi!!
Jajj,emlékszem,hiszen írtál is róla.Nekem műtötték a gerincem egy kiszakadt sérvel.Nyomta már az ideget és kisugárzott a lábamba,baromi fájdalmas volt.Potyogtak a könnyeim.

És ez a masszázs nem fáj?? :wink:
csucsu99
Budapest

A masszázs fájdalmas. nem is kicsit :) főleg ha pé előtt nyomkodja.

Timi
titimee

Röpcsi, nem nekünk nem maradtak babák, ezért is kellett újra a stimuláció, de a 2. lombikunk sikeres volt! A hozzászólásom alatt láthatod is hol tartok Ma vagyok 10 hetes és 2 napos :D
Nekem hosszú protokollom volt és Decapeptylel kezdtünk, aztán kaptam még Gonal F-et, il. Merionalt… nem keveset! Ez mindkét lombikomnál így volt…
Nem hallottam még erről a tapaszról, de nekem amúgy is elég jó vastag volt a mnyh-ám, amit még megtámogattam egy kis méhpempő kapszulával!
Most olvasom tovább, h. mennyi fagyibabátok van… aztamindenit! Nem semmi, nekem az elsőnél lett 6, amiből 5-ö tudtak megtermékenyíteni, 3-at visszakaptam, 2 ment fagyioviba, végül ők nem ébredtek fel… a másodiknál lett 3, amiből 2 termékenyült meg és be is ültették!
Általában kettesével olvasztják fel őket, ha tudják…
Egyik barátnőmnek 3-at egyben sikerült felébreszteni és lett belőle egy édes pici fia!

Csucsu, örülök, h. jókat mondtak a hepatológián! Végre jó hír! :D

Pancsi, gratulálok!!! Persze, h. átteszlek! :wink:
Hogy vagy? Javulgatsz vagy inkább egyre rosszab?
Jaj, de édes a kislányod!!! Meglátod, mennyit fog majd segíteni!

Szia Kisbeeka, na akkor mindjárt kezdés, szuper!
Szerintem választhatsz dokit!
Mi felváltva szúrtuk a párommal (úgy értem ő is engem és én is magamat), először oda sem mertem nézni, de aztán volt, h. kénytelen voltam magamnak beadni! Hidd el a muszáj nagy úr! Én tűfóbiás vagyok, ha a tv-ben meglátok egy tűt, már visongok, főleg, ha vénába szúrják… na jó nem is részletezem inkább, de bőr alá kicsit más ám!
Látom Vicky írja, h. más is kiakadt az elsőtől, nekem is remegett ám a kezem és amikor az elsőt egy barátnőm mutatta meg, majd elájultam :oops:

Vicky, ne ijesztgess… Szóval lehet, h. kapom majd a jó kis ötleteket? :lol:

Zsu, javítottam! Amúgy jól vagy?

Hát én qrvára nem vártam, h. szurkálhassam magam… főleg, h. nekem hosszú protkóm volt :roll:
Hogy ti milyen kis perverzek vagytok!!! :lol:

Rony, hát én is pont ezt mondom, h. a szükség/muszáj nagy úr! Én is megszámoltam az elsőnél: 59 szuri lett, a másodiknál inkább már nem is figyeltem :shock:
Jaj de jó, most olvasom, h. 8 és abból 5 tuti! Nagyon fantasztikus! Beírtam a tábliba!

Mieza, ez nagyon szuppper!!! Ügyes vagy és endokoma sincs a láthatáron? De jó! :D
Hát mondd majd, h. spontánkodtatok és akkor majd jobban megnéz…?

Szia Bari, üdv. nálunk!

Judit, én örülök, ha 9-ig fel bírok tápászkodni… annyira nyomi vagyok még utána is min. egy óráig… :roll: De hát gondolom az idő is betesz!

Macsesz, épp akartam kérdezni, h. hogy vagy?! De látom, jól! :lol:

Kubu, akkor Marcinak kitartás a sok nőcihez! :wink:

Timi, én is jártam anno reflexológushoz… hát kb. azt hittem besz@rok :shock:

BMC babaprojekt

Kép
Kép
navared
Szfvár

Macsesz, hát nem is szólsz, h. rakjalak át a kismamikhoz??? :D

BMC babaprojekt

Kép
Kép
navared
Szfvár

Sziasztok!

Folytatnám a tudakozódást, ha nem gond... :oops:
Korábban többször belefogtam a terhesvitamin szedésbe, de mindig abbahagytam, mert jöttek a mensik... a kudarc... szóval egy idő után mindig elhagytam. Viszont a lombik elég konkrét dolog. Érdemes mosntmár komolyabban venni a dolgot? Vagy épp elég lesz a hormonozás? Légyszi segítsetek :roll:

Verka
wikka
Miskolc

Navared, köszönöm a válaszodat :!:
Bocsi, most vettem csak észre, hogy kismami vagy már :!: :D Szívből Gratulálok a picurkátokhoz :!: :D Sok egészséget, jó eredményeket és gyönyörű, problémamentes 9 hónapot kívánok Neked :!: :D
De jóóó :!: :!: :!: :D :wink:
Vendég

Navi,
na jó, kismamiknak megengedett a hosszabb szunyókálás reggel :wink:

Wikka,
nekem kismamavitamint plusz E vitamint javasolt a dokim, már a stimu előtt is.

Timi,
szóval a talpmasszázs fáj? :shock:
Pedig én is gondolkodom rajta, a cisztám miatt. Meg lehet, hogy Apácskának is jó lenne, hátha szaporodnának a katonák :?: Van valakinek ilyen tapasztalata?

Kép
judit0713

Sziasztok!

Megint jónagy pörgés van itt, üdv az újaknak.. és sok türelmet, kitartás és mielőbbi pocósodást kívánok!

Voltam ma, kezdjük az újabb stimut Sz-szel... számításaim szerint vagy április legvége, de inkább május elején lesz az inszem.... Nemtom most hirtelen kinél van a tábla, de kéretik beleírni.

Csók Mindnenkinek,
andi
andrea-1

Judit,

Köszi a segítséget (újra :lol: )

Mi is voltunk reflex talpmasszázson, meg is tanította a hölgy, hogy otthon is csinálhassuk. Katonaszaporításra a biztos pont az párod nagy lábujjának puha párnácskája, azon belül pedig van egy érzékenyebb pont, azt kell körkörösen, nyomással masszírozni. Bevallom, nekünk nem volt kitartásunk hozzá... ha akarjátok, beszkennelem a rajzot a "babás" pontokkal. Erős ujjak és kitartás kell hozzá. Mi úgy csináltuk, hogy este nyugiban "lábtól"leheveredtünk az ágyra, és egymásnak masszíroztuk a megadott pontokat. valójában nagyon kellemes volt... nem tom, miért szoktunk le róla...

Verka
wikka
Miskolc

Sziasztok lányok!

Életjel adás bocsi,hogy ritkán jöttem mostanság,de kicsit zűrösek a dolgaim,olvasgattalak benneteket azért,de nem volt energiám reagálni is!
Sajna nem jó hírrel jövök tegnap voltam BMC-be.Meg volt a 21.napi vv. és a női vizsgálatok.Nagy részben minden rendben,de a bibi az,hogy pco-s vagyok.Azt mondta a doki,hogy kezelhető,de teljesen le vagyok lombozódva :( :( Nem tudom merre lesz az előre,hétfőn telcsizek az eredményekért és megbeszélünk 1 időpontot kitárgyalni a lehetőségeket!Teljesen kész vagyok,minden egyébre gondoltam,de pco-ra nem igazán!!

Próbálok olvasni és jövök!!

Kép
Kép
a.ibici

Judit: akkor csinálják jól, ha fáj :) és nem kicsit :) nekem cisztám volt az előző ciklusban és jártam kezelésre, mert meg akart a doki műteni. aztán műtétre nem került sor mert valószinűleg felszívódott és ami a legjobb hogy abban a petefészekben lett domináns tüszőm amelyik egyébként nem dolgozik. szóval nekem bevált a talpmasszázs.

Andrea: szia :!: akkor nemsokára neked is inszem lesz? drukkolok. :!:

Timi
titimee

Ibi,
sajnálom :cry: De az jó, hogy legalább a dokid figyel rád, lehetőséget ad megbeszélni, megoldást kitalálni :!:
Fel a fejjel, lesz megoldás, aztán baba is :wink:

Jajj, milyen süsü vagyok :shock:
Timi,
hát nem elfelejtettem a legfontosabbaat amit neked akartam írni :?:
Ezerrel mennek a drukkok, hogy az inszem sikeres legyen :arrow: :arrow: :arrow:

Verka,
megtennéd hogy priviben átküldöd nekem a masszázspontokat?

Kép
judit0713

Judit!

Ok, megkeresem, beszkennelem, és küldöm!

Ibi!

Nekem is mondta egy doki, hogy talán pco-s vagyok, -de nem igazolódott a feltevése- akkor utána olvastam, és úgy tudom, nagyon egyszerűen, egy bizonyos cukrosoknak való gyógyszerrel rövid idő alatt rendbeteszik, úgyhogy talán még Te magad is meg fogsz lepődni, olyan hamar kikezelnek

:)

Verka
wikka
Miskolc

Sziasztok,

Judit,
Tegnapi anyós témára, szerintem elégedettek hogy látják Marci kiengyensúlyozott, boldog, nekik talán az hiányzik h nem rohanok tanácsért állandóan, illetve nem számolok be napszakszinten arról hogy a gyerek mit csinált, evett stb. és talán pont ezért nyilvánulnak meg így.
De tényleg bevettem a lecarom tablettát már jó régen és azóta is hat.
Talpmasszázs: fáj de használ ! Jártam anno a Vargha gyógymódba.

Nava,
Családban van burokra példa, és ilyenkor jönnek a „bezzeg” mondatok. Lecarom, én dokit csak azért látok, mert elmegyünk kötelező oltásra, bezzegék meg rendszeres orvoslátogatók születés óta.

Andi,
Szupi hogy ma bmc. Hajrá hajrá inszem.

Wikka,
Tudom hogy valaki írta itt hogy a hosszú várakozást azzal tudták lerövidíteni hogy magánban kezdtek, próbáltam visszaolvasni, de nem emlékszem.
Hátha közben kaptál választ. Látom Judit, Macs válaszolt.
Éljenek a Marcik :lol:

Csucsu,
A helyzet az hogy nálunk sincs rátelepedés vagyis csak verbális, inkább lenne fizikai és a sok észosztás helyett lenne néha egy kis segítség. De persze az nincs.
Örülök hogy rendi dokit fogtál ki a hepatológián.
„Akartam írni,hogy Kubusnál hamarabb kelő és később fekvő ember tuti nincs.” És ahogy öregszem ez egyre rosszabb lesz 8)

Avarka,
Mhny növelőt küldök.

Pancsi,
Hurrá hogy kidobtak BMC-ből :lol:
Gratula a 1,2 cm-eshez.
De aranyos lehetett Laura.

Ditka,
Ügyesen !
Szuri: azt mondtam az életben nem leszek képes szúrni magamat, aztán a férjemnek el kellett utaznia több napra, pont akkor, utazás előtti két estével még ő szúrt, 1 estével előtte már én főpróbáztam, aztán onnantól kezdve ment mint a karikacsapás, pedig úgy voltam vele hogy tutira elhányom magam. Aztán tessék, a cél érdekében mit meg nem tesz az ember.

Rony,
Drukk a jövő heti beültihez.

Zsu,
Pihenjetek, erősödjetek és mindjárt itt a kezdés.

Mieza,
Neeeeeeee, ennél jobb hírt hogy fránya ciszta elhúzott. Hurrá hurrá hurrá.

Bari,
Üdv itt.

Macs,
Ma már kiülhetsz a kertbe, végre szép idő van.

Timi,
Örülök a tegnapi inszemnek. Ujjaim csuriban.

Ibi,
Sajnálom pco-t.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Köszönöm az egyet érzéseket,aranyosak vagytok!

Verka!
Neked legyen igazad!!

Pancsi!
Lehet,hogy téged láttalak tegnap BMC-be öröm ujjongva? :lol: :lol: :lol: Magas,szőkés barna hajú vagy?Első utad a wc-volt a tünetektől gyötrődve,de boldogan tűrve?Téged elbocsájtott Szűcs doki engem,megkapott :lol: :lol:

Timi!
Drukk neked!!

Kép
Kép
a.ibici

kisbeeka! ez szuper, én csütörtökön megyek vissza. Mondjuk longosok leszünk, de már annnyira várom!
mieza

Látom, nagyon sok új vagy, gondoltam írok egy kis bmc-s jó tudnit :)

Mint látjátok, megéri!!! Most egy nagy hegynyi kismamink van, akik tartják bennünk a lelket.
Mielőtt mindenkit végigkérdeztek, hogy ki honnan, mit, érdemes megnézni a táblázatot, amit most mág Navi csatolgat. Ott sok hasznos info van. Pl: én nagyon szeretem statisztikailag nézegetni :lol:
Ha szeretnétek bekerülni, jelezzétek, szívesen belerakunk benneteket is.

Wikka, nagyon húzós lesz Miskolcról, de nem megoldhatatlan, sokan járnak be vidékről. Csak szerintem könnyebb utána viselni, amikor tudod mi vár rád. Érdemes reggel nyitásra felérni (f8), utána a sor sokszor kint áll az épületen kívül, hosszú-hosszú várakozás van. (ha korán érsz oda nyitásra, ezt megspórolod :D ) aztán a dokik reggel általában megcsinálják az inszemeket,lombikokat, szóval ahogy van közben idejük, úgy szólítanak. Itt is órás várásokra kell számítani. Mi tök mindegy mikorra mentünk, 11 előtt még sosem jutottunk be… Gyakran reggel van vérvétel és meg kell várni az eredményt, ami 12-re van kész…
Amikor stikulálnak, akkor a mensi 2. napján kell menni először, utána szúrod magad. Mire már szépen nőni kezd a méhnyálkahárty, akkor 2 naponta kell menni ultrahangra, az igen megterhelő, amikor h-sz-p egész délelőttöket ott ülsz.

Én BMC párti vagyok, de tényleg nem véletlen, hogy azt gondoljuk, nehéz a lombikosok sorsa. És nem ez a várakozás a legrosszabb :lol:
Csak azért írtam le minden újnak, hogy tudja kb. mire lehet számítani. Amikor én először mentem, senki nem szólt. A sor vége az út közepén volt és kb. sírógörcsöm volt, hogy másfél óra alatt jutottam be. Azóta se volt szerencsére ilyen durva :lol:

Még pár hasznos tanács:
- a h-sz-p-i napok mindig nagyon durvák, főleg a h-p, mert olyankor mennek a hétvégiek is. Ha csak vissza kell menni valamire és nincs naphoz kötve, érdemes a kedd-csütörtököt választani.
- nagyon sok esetben elég betelefonálni, ha kíváncsi vagy valamire, vagy kérdezni szeretnél, a recisek is tudnak sok mindenben segíteni, nagyon kedvesek, segítőkészek!
- a recit 12 és 2 között érdemes felhívni, a sok munka miatt előtte szinte lehetetlen.
- minden esetben ha mentek, végig kell várni a sort. Ha csak egy vérvétel, ha csak egy apaminta, akkor is. Kivétel ha beavatkozásra mentek. Ilyenkor nagy táskákkal mennek előre az illetékesek, fel lehet őket ismerni, nem tolakodnak, csak ilyenkor lehet. (nekem volt, hogy beszóltak...)
- Nem vagyunk egyformák. Viszont a legtöbb lány nagyon jó fej bent, hiszen közös célért vagyunk ott!
- A dokik nem mindig vidám idegenvezetők, de a szakértelmük meg van.

A lelki tudnivalókról egy következő alkalommal írok :oops: ))))))

Kismamik, többiek, kihagytam valamit, amit jó tudni? :roll:
mieza

kisbeeka, a papírt a bmc-ben adják a lombikról, a doki. Előre kell szólni.
A lényeg, hogy értesítsd róla a munkahelyedet. Ezt két módon teheted:
- szóban (elszáll, így nem a legjobb módszer)
- írásban. Sokan azt csinálják, hogy átadják, de aláíratják, hogy maradjon róla egy bizonyíték. Ennél sokkal egyszerűbb, ha szóban közlöd, majd mailben átküldöd neki. Így van bizonyítékod, stb…

Rony, nagy-nagy hajrá, nagyon sok kéz szorít most érted :lol:

Bari, a természetgyógyász néni megmutatta, hogy mit kell csinálni és utána mi itthon ezerrel nyomtuk. napközben, este apussal, már tök fájt a lábam, de hát megérte. Vagy a sok imától múlt el, vagy mert ezren szorítottatok itt nekem :) Nekem a jobb petefészkemben volt, így az achillesnél kellett masszíroznom. Ha gondoljátok, meg tudom adni az elérhetőségét, vagy ha pont ugyanott van, akkor megmutatom nekem mit kellett. A néni egyébként egy olyan tündérkeresztanya típus, nagyon édes, én is Sajtitól kaptam az elérhetőségét.

Hát, öreg vagyok én, a házibuliból most térek magamhoz…. Jól megünnepeltem :D (pedig alig ittam)

Titimee, nagy-nagy hajrá!!!
mieza

Lányok én a SOTE-ra járok, de Mindenkinek nagyon-nagyon Kép Kép Kép :!: :!: :!: :D
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözleteket!

Mieza Neked is köszönöm a részletes tájékoztatást.
Nekem a petevezetőmmel van gond :( meg a férjemnek a katonaságával.
Mindkettőnknek szüksége lesz a talpmasszázsra.

Kellemes hétvégét!

Bari
bari6

navared: Az hagyján hogy kapod a jobbnál jobb ötleteket a nagyiktól. De majd kapod a "Ez a gyerek fázik-éhes-álmos-beteg. Hát nem látod?" :D

a.ibici: Ne félj a pcos-től annyira. Nekem is az volt/van és mégis sikerült a gyerek. Igaz hogy éveken át gyógyszert szedtem és majd még szednem is kell, de ez a legkevesebb. Megoldjátok a dolgot és nem sokára ott lesz az a baba a pocakban.

wikka: Hát azért a pcos nem annyira egyszerű betegség. Eléggé összetett és nem csak a meddőség a gond vele. De tényleg megoldható a dolog. Egyébként már akartam kérdezni, hogy van-e esetleg ismerősöd pesten? Mert szerintem simán előfordulhat hogy nem érdemes hazamenni két uh között. A sógornőm a lombikoknál néha nálunk aludt, mert volt hogy naponta-két naponta be kellett mennie.
vicky79
Budapest III. kerület

jóóóó reggelt,

teszveszeltem, vateráztam egy jót, cúnya idő miatt esőkabát és gumicsimma van most terítéken.
elfáradtam alszom egy picit mielőtt a legkisebb ébresztőt fúj :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Napsütötte Jó Reggelt! :lol:

Bocsi, de most gyors leszek, mert húzunk ki a telekre! :oops:

Először is üdv az újoncoknak, nagyon sok sikert kívánok neketek!!! :D

Pancsi:
Lehet, hogy már gratuláltam a szívhanghoz, de inkább mégegyszer megtesze, hisz ez egy csodás pontja a várandós létnek. :)

Kisbeeka:
A lakás-anyósmizériát sajnálom, azért inkább te is vedd be a LESZ@ROM-ot, majd segít.

Mieza:
Jipppíííííí!!!! Ugye-ugye, hogy elmúlt a ciszta! Nagyon örülök! :lol: Csütörtökön dél körül nagyon sasoltam, h. esetleg nem te ülsz-e a váróban a dokinéninél... Bizti nem te voltál, a csaj meg dinkának nézhetett! :lol: Legközelebb jövő hét utáni héten szerdán 3-ra megyek, akkor lesz minden (gégek+dokinő).

Titimee:
Gratu az inszemhez, nagyon drukkolok, hogy pocis legyél! :)++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Andrea:
No, végre eljött az időd! Hajrá stimuláció, aztán inszem én ezerrel szurkolok!!! :)

A. Ibici:
Ne keseredj el a pcos miatt, viszont azonnal jelentkezz be endokrinológushoz, ő majd felír neked gyogyót, ellát tanácsokkal az életmódváltásról. A pcos-től simán lehet babád! :)

Navi, Vaya, Vörösmacsek, Kubu, Rodina:
Minden szépségét élvezzétek az állapototoknak! :)

Bocsesz, hogyha vki kimaradt! :oops:

Ez pedig egy érdekes cikk, nemtom kinek mi lesz a hsz-a:

http://alternativgyogymodok.hu/magazin/ ... egelozese/

Kép

Pá Drágáim!
sajt@

Magunkról pár szót:
Az utóbbi két nap tiszta kabaré volt, sőt inkább groteszk börleszk.
Ennyit még nem bénáztam egyszerre.
Ott kedződött, hogy júpíszíre váltottunk és be is kötötték. Én előtte mondtam a Zuramnak, csak akkor váltsunk, ha ott is van BBC Prime. Prosijuk szerint volt. No, késő délután nézném, hát sehol! Pulykaméreg elindult, közben feljött az üzletkötő és széttelózta magát, hogy hová lett a csatorna, de senki nem tudta megmondani. Hát én kész voltam.... Este anyu felhívott, hogy nagyimat újból ki akarta rabolni egy cigánynő, de most nem találta a szokott helyen a zsét, azért egy kicsit fejbevágta szegényt, most van egy púp a fején. Még jó, hogy amúgy kutya baja... A Zuram este ment volna masszírozásra, mert a gerince nagyon kikészült, erre csőtörés lett és se melegvíz, se hidegvíz nem volt. Ő meg akkor jött ki pont a klotyóból és nem pisi volt! Csórikám nem tudott lefürdeni, ezért el kellett halasztani a masszázst.
Másnap reggel eltörtem a kerámia szappantartónkat. Gratula!
A lényeg, hogy semmi nem sikerült!
Péntekre azonban kisütött a nap és megoldódott a kábeltévé is, mert vettünt hozzá egy plusz csomagot, amibe ugyan nincs a BBC Prime, viszont van a BBC Entert. csatorna, ezen ugyanazok a sorozatok mennek. Most béke van és nyugalom! :)
Ja, Mary nagyon eltévedt, még mindíg semmi piros a bugyingóban... :?

Nagyon szépséges hétvégét kívánok nektek, menjetek a szabadba, ne gépezzetek sokat ebben a csodás napsütésben (legalább nekem is könnyeb lesz visszaolvasni :wink: :lol: )!
Pá! :D

Kép

Pá Drágáim!
sajt@

Sziasztok!
Köszönöm a biztató szavakat,aranyosak vagytok!!

Vikcy!
Te mit kaptál rá és kiírta fel neked a nő doki vagy az endokrinológus?Volt mellette neked még valami probléma vagy csak a PCO?Úristen évekig gyógyszer,iszonyú.A nagy lányom már így is 8 éves.A nagy korkülönbség,a kicsihez a segítség tuti meglesz!!!

sajti!
Látom te is küzdesz a pco-val :? Tudsz ajánlani jó endokrinológust?Olvastam,hogy kéne vércukor terhelés,ezt hol vizsgálják a bmc-ben vagy az endokrinológus?
Iszonyú,hogy milyen sze..ét emberek vannak a világon nem találja a pézt,de biztos ami ziher fejbe vágja a mamit szegénykém!!Sajnálom,de szerencse a szerencsétlenségbe,hogy a pénzt nem lopta el a roh.dék.Ki borít :shock: :shock: :shock: az ilyen!A csütörtöki napod nem egyszerűen alakut :shock: :D :D

Üdv az újaknak!!Gyors pocakosodást nektek!!!

navi!
Te vezeted még a táblit?Beírnád a pco-t,Szűcs dokit?Egyébként tényleg egy bűbáj volt :lol: :lol:

Kép
Kép
a.ibici

ibi: Nekem még annak idején endokrinológus adta a merckformin, akkor még nem írhatták fel. Utána adott orvosi véleményt és az alapján már felírta nekem a háziorvos. Apránként emeltünk rajta mindig és 3x850 mg-ot szedtem a végén. Én életmódot azért nem váltottam, de amikor Barbus megfogant akkor éppen fogyókúráztam és kevesebb szénhidrátot ettem. A mozgás annyira nem ment nekem. Segítség: én 10 évvel vagyok idősebb mint a húgom.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Köszi a választ!
Rajtam szerintem nincs fölösleg 170cm vagyok és 58kg vagy ez független?Te tudsz jó endokrinológust,Priviben is szívesen veszem,ha írnál.Igaz mindenképpen megvárom a hétfői eredményeket és a doki véleményét,hogy merre lesz az előre.Én is 10 évvel vagyok öregebb a húgomtól :lol: :lol: .Kb egyidős a kislánya a tiéddel csak ő január 30.-án szült :lol: :lol: Gratulálok Barbushoz!!

Kép
Kép
a.ibici

Azta Sajti, szép kis sorozat. Viszont a nagyidon nagy-nagyon meglepődtem... Szegény!!!!

Nekem a barátnőméknél esett meg, hogy fenn aludtak az emeleten és hallották, hogy motoszkálnak lent. Lassan lemerészkedtek és a valakik bemenekültek a wc-be, magukra zárták az ajtót. Jött a rendőr. Kinyitotta, bent egy cigány asszony a 6 éves! lányával. De csak egy sampon volt náluk és mivel nem érte el a lopott érték az X ezer forintot, nem is jelenthetik fel őket. Kisétáltak vigyorogva...

Én nem értem, hogy milyen világ ez. De ha áramot vezetsz a kerítésbe, hogy megvédd a vagyonod, akkor meg elítélnek...

Ja, és persze ennek a nőnek is lehet gyereke... (NA!) :)
mieza

Írok most egy kicsit a saját tapasztalataimról endokrinológus ügyben.
Én a Keletinél nem ismerem, csak a Mensmentisben jártam/járok. De több ilyen hely is van pesten: A Professional, vagy a Bálint Analitika, vagy a Bio Vital a Mamutban. Érdemes őket megnézni neten, vagy felhívni és érdeklődni.

Nekem nincs nagy bajom, úgyhogy elég furanéni lett az endokrinológusom :) Nem annyira tartom ágyúnak, de a célnak megfelelő.

MIndenhová telefonon tudsz időpontot kérni. Nekem elég volt egy kétpontos vérvétel. Reggel 6:30-kor levették az elsőt, majd várni kellett és aztán a másikat is két óra múlva. Általában a fizetős helyeken aznap du vagy másnap reggel meg van az eredmény. Nekem jobb volt, hogy e-mailen küldjék át. Itt a lányok megnézték, és csak utána beszéltem le találkozót endokrinológussal.

Nekem enyhe IR-em van, ezért kellett dietetikus is. Na, ő kva drága, 12 ezer per 2 alkalom. De nem kell többször találkozni vele, ennyi elég. (én vittem az IR-es unokatesómat is és elfeleztük :)
AZ endos néni első konzultációra 12 ezer volt. Aztán minden tali 9 ezer. Én nagyon elrontottam, mert nem tudtam, hogy minden adat kell neki, de tényleg minden! Szóval, első körben a hello-ért fizettem ki a 12-t, egy hét múlva vittem az adatokat 9-ért...

A Mensmentisben nagyon sok dolgot megnéznek, ők igazi meddőségre szakosodott központ. SAjnos nem csak PCOS, és IR van, van még egy rakat dolog.

Nekem úgy kezdődött, hogy kellett egy friss a 3 napos vv, és egy teljes vérkép. Szerencsére teljes vérképem volt a BMC-ből.
(új lányok, hasznos tanács!!!: amikor valami új eredményed lesz a bmc-be, kérd meg a reciseket, hogy fénymásolják le neked. Ezt érdemesebb akkor, ha nem 2 km sor áll mögötted, pl. nem reggel, hanem délelőtt. Én pl. időnként betelefonálok délután, hogy az újakat egy adagban fénymásolják le nekem. Másnap meg felveszem őket reggel ha megyek :)
Ha nincs ilyened, a házidoki-sztk-val csináltasd, mondjuk 2 hét, mire megjönnek a spec eredmények.
A 3 napos (kinek hogyan, nekem 3, 14, 21-es vérvételem) júniusi volt. Ebből a legfontosabb adatokat újra megcsináltatták a Mensmentisben. Nagyon durva ára van, értékenként 2000 ft kb...
Nekem T4-et, vasat, meg még kettő vmit néztek :)

HOgy kizárják a 3. legfőbb meddőséget okozó problémát, a pajzsmirigyzavart, voltam ultrahangon is. 7.000. Ezt is lehet sztk-ban, de én már nagyon véget akartam venni ennek a torturának.

A mensmentisben nagyon nehéz időpontot kapni, érdemes megkérdezni, hogy hátha valaki lemondja. Én körbetelefonáltam ezeket a helyeket és kiderült, hogy az endo mamim rendel a Professionalba is, könnyebb időpontot kapni és olcsóbb is egy ezressel. Szóval, elmentem ott hozzá, felírta a MET-et, ami az IR-re jó gyógyszer, jó sok féle van és mindegyik Met-szóval kezdődik, azért hívjuk így.

Most szedem, majd Lombik előtt visszamegyek.

Szóval, készüljetek fel anyagilag rá és türelemmel, mert ez sem kevés kör és találkozó és várakozás.
De nagyon sokaknak segít!!! És a bmc, kaáli, sote ezeket nem vizsgálja azonnal, csak a 3. lombik után ír elő a törvény több vizsgálatot.

Bocsi, ha hosszú lettem megint, de lehet, hogy sokaknak hasznos info lehet :)
mieza

A kérdésre, hogy hogyan könnyebb bejutni a bmc-be.
Ha a bmc-s dokikhoz elmész magánba, akkor könnyebben berak, ez érthető.
Nekem Jánosos a nődokim, tök véletlen derült ki. És ő felhívta a bmc-s dokimat, kért nekem időpontot és másfél hét múlva mentünk az első konzultációra, amikor már vettek is vért, meg volt ultrahang is, meg megcsinálta a rákszűrést.
Nekem nagy szerencse, mert közben endos lettem az első inszem stimuk hormonjaitól és a Jánosban operáltak, pont a saját nőgyógyászom :)
Annyira jó érzés, hogy tudod, hogy biztos kezekben vagy...
mieza

Csajok, ha itt-ott kihagyok valamit, vagy nektek nem úgy volt, nyugodtan írjátok meg, én nem vagyok lombikguru, csak egy tapasztalatot tudok megíni, az enyémet :) és én is innen szedtem az infokat :)))
mieza

Sosincs senki ha jövök :) Most kiírtam a grafonám hajlamaimat, szóval megyek kertészkedni :)

Navi, nagyon eltüntél, ugye minden rendben? :)
mieza

Szép napot Minenkinek! Nálunk végre süt a napocska!

Mieza!

Nagyon köszi az alapos eligazítást, hálás vagyok érte. Bp-i rokon, barát van dögivel, úgyhogy sztem megoldjuk vhogy. Amit a sorról írtál elég ijesztő, de ha már ezt választottuk, akkor végig csináljuk. Még a tapolcait ajánlották, de az meg már tényleg a világ vége. Tegnap láttam csak, hogy a Sote-n is van. Arról mit tudtok? - ha nem szemtelenség a BMC fanoktól ilyet kérdezni :oops:
A vizsgálatokból meg amit lehet, megpróbálom itthon elintézni.

Vicky, Ibi,

kérlek ne értsetek félre, eszem ágában sem volt "elbagatelizálni" a pco kérdést, csak azért írtam, mert amennyire ijesztő, amikor meghallja az ember, ahhoz képest jól kezelhető probléma, amennyire én tudom. A barátnőm is pcos volt, mikor 3 év kínlódás után elindították a lombik program felé, egyszer csak nem jött meg neki :lol: . Még egyszer bocsi, ha rosszul fogalmaztam.

Szuper, hogy a kismamák is itt maradnak, bíztatni minket, nagyon jó érzés olvasni a sikertörténeteket, és azt ahogy lendületben tartjátok egymást minden nehézség ellenére is! Köszönöm, hogy befogadtatok, és remélem én is hamarosan a bíztató táborba fogok tartozni.

Csak így tovább Hölgyeim!

Verka
wikka
Miskolc

Na, csajok, nálam a táblicsku :)

Próbálom az első feltöltést. Mindenki nézze meg jól, ha bármit kell javítani, akkor írja :) Baba tábla - bmc
mieza

Még valamit szerettem volna "szólni" (mieza, én is grafomán vagyok, csak még úgy látszik nem elég megfontolt :roll: , ezér időnként hülyeségeket írok).

Szóval néztem a táblázatot, és látom, hogy sokaknak már az első beavatkozások sikeresek. Amikor megtudtuk, hogy lombikosok leszünk, a doki azt mondta, hogy elsőre nem szokott sikerülni, utána a neten is ilyeneket olvastam, hogy az első lombik, csak "próba", ritkán sikerül, stb. Közben anyukám hívott, hogy ugye nem megyünk Debrecenbe (a dokink oda irányítana), mert volt egy riport a BMCről, és nagyon jókat mondtak (akkor már meg volt az időpontom, és éppen titeket olvasgattalak). Na, csak arra akartam kilyukadni, hogy szeretnék kérni egy-két megerősítő mondatot, hogy valóban lehet siker akár elsőre is :lol:

Sajna én ma dolgozom, ezért is írok most annyit, miközben látom, hogy eltünedeztetek... remélem levegőztök, bár az izlandi porfelhő már itt jár vhol...

Verka
wikka
Miskolc

Röpcsi, szívesen!
Nem gond, én sem mindig nézegetem a hsz-ok alatti vonalzót Köszike a gratulációt és a jókívánságokat! :D

Judit, ma is 9-kor sikerült kimásznom az ágyból, hiába keltem fel fél 9-kor… Mondtam a Zuramnak, h. segítsen, erre átjön és kitakar… mondom, agyilag ébresszen fel :shock: :lol: ne testileg!

Andi, most majd Mieza viszi a táblát, úh. már mondtam is neki, h. írja be ő, oks?!
Hajrá inzsem!!!!

Ibici, pco… basszus, pont ez hiányzott, de erre van vmi bogyó, nem?
Még jó, h. észrevette dokker!
Na látom Vicky segít hasznos infókkal!

Kubu, mondtam én, h. jó anyuci vagy és jól csinálod! :D

Mieza, látom elemdben vagy, jók ezek az infók, kellene egy úgymond házirend, h. ne kelljen mindig mindent 50x leírni… bocs az újaktól, csak tényleg mindig ugyanazt ismételgetni… :oops: Persze, én is szívesen leírok minden tapasztalatot... nem félreérteni :wink:

Vicky, hát majd mondom nekik, h. de látom, de kit izgat… :lol: na nem ám! Nem leszek ilyen kegyetlen! :D

Sajti, okés, élvezzük!!! Pont reggel mondom a Zuramnak, h. olyan fura, mert a hasamon még semmi nem látszik, jobban is vagyok, sokszor tudatosítani kell, h. baba van bennem… erre ő, h. ne parázzak már, hát semmi sem jó?! :D Na kb. 15 perc múlva olyan fosul lettem: szédülés, émelygés, stb… aztán mondtam, h. köszönöm, de inkább maradnék az eddigi verziónál és el is múlt :D

Te aztán nem semmi vagy! De azért szegény nagyid… remélem, tényleg minden okés vele!
Nekünk Digink van, azon nincs BBC se ilyen, se olyan… az mit tud?
Ugyan már, a masszázskrém/olaj illata elnyomta volna kaksiszagot :lol:
Ó Mary Lou, …. lalala… nem tudom a szövegét, de énekelhetnél neki, hátha!

Ibici, most már átadtam Miezának! Nem tudom, mikor csatolja, de már nem akarok neki belekeverni!
Örülök, h. aranyos volt Sz. ügynök!

Mieza, persze, minden okés, csak épp visszaolvasok és írok :wink: Küldtem mailt is!
Jó kertészkedést!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Mieza, na látom, becsatt, megy ez!!! :D
Ibici: pco, ill. Szűcs doki... bocs, csak épp most olvastam :oops:

Kép
Kép
navared
Szfvár

mieza!
Köszi az infót,nagyon hasznos!!
Megteszed,hogy a tábliba beírod a pco-t és Szűcs dokit?Köszönöm!!

verka!
Dehogy értelek félre,sőt jó hallani a sok-sok tapasztalatot!Na a 3 évet lassan én taposom,igaz eddig semmi kezelésen nem vettem részt,mert most derült ki számomra a meddőség oka.Legalább 2-3 nődoki nézett eddig és egyik sem vette észre :? :( Örülök,hogy elkezdtem a BMC-be járni,mert lehet még mindig a homályban élnék!

navi!
Elvileg igen van valami bogyó is,de minden képen megvárom a doki véleményét!Reggeli ébresztő módszer nem rossz az azért :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
a.ibici

Zsuzsi, írtam privit!
hildus

Sziasztok Lányok!

Annyira pörög ez a fórum, hogy ihaj!
Már nem is tudom, hogy mikor írtam én nektek pár sort.
Nagyon köszönöm a drukkokat az öribabánkhoz!

A héten beszélgettem egy kolléganőmmel, és mondta, hogy mennyi szenvedés és macera ez az egész meddőségis dolog. De amikor az ember benne van, akkor annyira nem érzi talán, mert tele van reményekkel, nem?
Nagyon sok kitartást és pozitív tesztet kívánok nektek!!!!

gyoreneildi, májusba megyünk az Ágacskához tanfolyamra, de majd írok privit

rony, remélem lesz időnk beszélgetni msn-en, amíg növeszted a pocidat otthon! pihenj sokat!
lugi

ibi: Attól hogy nincs rajtad túlsúly, attól még termelhet a szervezeted sok inzulint. Ez független tőle, de a túlsúly oka lehet IR. Vagy az IR oka a túlsúly. Sajnos az én endokrinológusom már nem praktizál, most én szerintem ahhoz a diabetológus dokihoz fogok visszamenni, akihez terhesen jártam. Hátha tud ajánlani endokrinológust. Egyébként még az sem biztos, hogy pici cisztái vannak az embernek ha pcos-es. Csak hogy kicsit felmentsem a nőgyógyászokat. Az IR-t meg csak vv-lel látják, de ez meg csak mostanában lett divat.

mieza: Az endokrinológusom nekem is csak két pontos terheléses cukor/inzulin vizsgálatot csinált annó. Ő nem volt híve az 5 pontosnak. Azt mondta, hogy amit kell azt ő így is látja. És ő nekem megcsinálta a pajzsmirigy uh-t is és még a cushing kóros kivizsgálásomat is. Csak sajnos ez az új rendszer teljesen felemésztette az idegeit, mert nagyon lelkiismeretes doki volt és elege lett. Nagyon sajnálom, mert nála jobb orvosom nem sok volt eddig. Talán a nőgyógyászom, akit ő ajánlott (tényleg, ő ins endokrinológus is, majd megkérdezem a metről legközelebb ha megyek).

wikka: Én nem hallottam túl jókat a Sotéról. Már nem emlékszem pontosan, de mintha húzták volna az időt. Nem sértődtem meg a pcos-en, csak sokan azt hiszik hogy ez nem komoly (az olyan dokik miatt, akik ezt elbagatellizálják). Pedig ez nem csak meddőségi probléma, nagyon komoly cukorbetegség lehet belőle. És én sajnos meg kellett hogy tapasztaljam 22 hét alatt, hogy nem jó cukorbetegnek lenni. Én több embert is ismerek (egészen pontosan 3 inszemest és egy lombikost), akinek az első beavatkozás sikeres lett. Van esély rá.

navared: Hidd el, ők minden olyat jobban fognak tudni, amit a mi gyerekkorunkban hallottak. És már abszolút nem az a szabály a dolgokra és majd azt mondják, hogy mi is felnőttünk valahogy, miért nem jó az ahogy ők csinálnák. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Mieza sok sikert a táblázat kezeléséhez! Ez tudod, hogy azt jelenti nagyon hamar babás leszel?!!!! Úgy legyen! :lol: :lol: :lol:
Légy szíves írd, be nálam valahová, hogy ikrek és a várható időpont egyelőre 2010.11.25 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wikka igen, elsőre is sikerülhet, van itt példa elég. :lol: Én is ezen szerencsés kismamák táborát erősítem. :lol: :lol: :lol: :lol: Azt mondják a nő kora sem mindegy a sikerességben 25-ig elég nagy a százalék, aztán 35 felett már kevesebb.
Hát nekem 37 évesen elsőre sikerült, úgyhogy tessék nyugodtan bízni!!!!! Hármat ültettek be és két tökmagom szépen fejlődik. :lol: :lol: :lol:
Kérlek a SOTE I. Női klinika meddőségijébe ne akarj menni, főleg így vidéki lévén! Én ott egész napokat ott ültem egy sima UH-ra. Én 1 évig jártam oda és el sem jutottam a stimulációig és alapból nem is csináltak meg ennyi vizsgálatot, csak két doki van és nincs aki helyettesítse őket. Számos alkalommal azért nem mehettem 3. napi UH-ra mert egyszerűen az egyik doki pl külföldön, a másik meg nem bírta egyedül a sok beteget, vagy éppen lebetegedett. Ne is gondolkodj ezen, BMC a legjobb.
Válaszoltam a leveledre. Egyébként K ügynöknél ha nincs vérvétel csak sima UH én mindig nagyon hamar végeztem, megfigyeltem, ha 1/2 9 körül érkeztem, 9 után nemsokkal mindig bekerültem, mert mindig akkor kezd el UH-zni az első műtétek után. És ilyenkor már sor sem nagyon van, én legelőször mentem igen korán és akkor valóban az udvaron kellett ácsorognom.

Maccs
vörösmacska

Sziasztok!

Bocsi, épp csak átfutottam, amit írtatok, mert túrázni voltunk, és most hulla vagyok....

Láttam, hogy a PCO-ról, meg az IR-ről volt szó. Nekem is van. Valószínűleg kis korom óta. A tünetekből ítélve. (pl. ájulékonyság, meg hogy a teát egy rakat cukorral ittam reggelente, rendszertelen mensi...), de egyébként én sem vagyok túlsúlyos. Sőt, a mensmentises dokinénim folyamatos hízókúrán tart. Viszont nem csak az IR-t kezeli, de igazolta, hogy a pajzsmirigyemmel is baj van, és 1 év alatt rendszeres ciklust csinált nekem peteéréssel, ami korábban soha nem volt. Egyébként az én cisztáimat mindig készülődő petécskéknek diagnosztizálták és amikor egy endokrinológus igazolta az inzulinrezisztenciát, csak onnantól nevezték PCO-nak. Ez a 2. inszemem környékén volt. Áldom az eszem, hogy utána jártam a dolgoknak rendesen, és addig nem hagytam magam, amíg valaki meg nem gyógyított...
Aki kíváncsi a pcos.hu-n informálódhat.

hofeherke

Mindenkinek csodás vasárnapot kívánok! Élvezzétek még ki a napsütést!
Kép

Kép Kép Kép Kép

Maccs
vörösmacska

[quote="navared"]
írta:
navaredSzia Kisbeeka, na akkor mindjárt kezdés, szuper!
Szerintem választhatsz dokit!
Mi felváltva szúrtuk a párommal (úgy értem ő is engem és én is magamat), először oda sem mertem nézni, de aztán volt, h. kénytelen voltam magamnak beadni! Hidd el a muszáj nagy úr! Én tűfóbiás vagyok, ha a tv-ben meglátok egy tűt, már visongok, főleg, ha vénába szúrják… na jó nem is részletezem inkább, de bőr alá kicsit más ám!
Látom Vicky írja, h. más is kiakadt az elsőtől, nekem is remegett ám a kezem és amikor az elsőt egy barátnőm mutatta meg, majd elájultam :oops:

Szia!
Rég láttalak!
Igen,pár nap van hátra,és indul a mandula!! :D
Sajna beírtak arra a napra dolgozni,de már javítják a beosztást,kissé megijedtem,hogy nem kezdődhet el a "kezelés".
De most minden okés,csütörtökön megyek délre:)

Első nap akkor csak a leleteket kérik el,vagy lesz vizsgálat is?
Kb. időre behívnak? (Csak a munka miatt,hogy utána bemenjek-e,mert mi este 8-ig dolgozunk).

Az viszont lelomboz,hogy nem fogom még látni a dokimat,pedig az biztos jó hatással lenne rám/ránk.

Tegnap produkáltam egy újabb 1 csíkos tesztet...
Pár napja elég furán érzem magam,szédelgek leginkább,már a munkahelyen is észrevették,elküldtek kajálni,hogy biztos azért.

Sajnos lehet,hogy igazuk volt :)

Tű-fóbiám nem volt (eddig),de nem szívesen venném a kezembe :D
Vendég

Sziasztok!!

Macsek!!
De szép virágok!!!Élvezd te is aszép időt,bár most kicsit beborúlt.
Jól vagytok?MIkor is mész dokihoz??Te kinél szeretnél szűlni??Meredsz terhesgondozáson KOncznál???

Ditka!!
Igen,első nap,csak adatok felvétele,illetve beutalók,vizsgálatok megbeszélése.Nekem azt mondták,hgy dél és 1 között mennjünk,délre ott voltunk és 1/2 1-kor szólítottak minket.Addig nézegesd ott a Dokikat,jönnek,mennek,ki szimpatikus. :lol:

Csajok,holnap jön valaki reggel bíjemszíbe??? :wink:
csucsu99
Budapest

[quote="sajt@"]
írta:
sajt@Kisbeeka:
A lakás-anyósmizériát sajnálom, azért inkább te is vedd be a LESZ@ROM-ot, majd segít.

köszi,egy órával ezelőttig még használt volna!
...de sajnos most már erős nyugtató kell...
most tudtam meg,hogy aki a hírekben szerepelt,hogy lezuhant a sziklafalon tegnap,a legjobb barátom...és meghalt...
1 órája hívott fel egy közös barát,hogy szóljon...
2 napja még írt nekem sms-t...
Ne haragudjatok,hogy ide írtam,de nem tudok mással beszélni most,csak TI vagytok nekem.

Anyum most megijedt,hogy a "start" előtt ennyire kiborultam,de nehéz megemészteni egy 28 éves pasi halálát...
Vendég

Mieza
Örülök, hogy eltűnt a cisztád.
vnbeni

próbálok visszatérni a fórum témájához...

Szóval csütörtökön megyünk... Akkor az elmítettek alapján érdemes picit előbb odaérni?
A tablót is mindenképp megnézem majd,szimpátia alapján könnyebb is lesz választani dokit :)

Bár nekem Sz ügynök már az elmondások alapján is jófejnek tűnik.

Gondoljátok,hogy érdemes most még bekéredzkednem egy nőgyógyászati rendelésre,hogy meglegyen a vizsgálatokra a rákszűrés is,vagy elég,ha ráhagyom a bíemszíre?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?