Chili! Még mielőtt félreértenéd. Csak segíteni szeretnék, nem okoskodni!!!!
Saját bőrön tapasztaltból, bár csak egy gyerek mellől..
Lukács ritkán volt szopikor mérve. Az elején leszögeztem a dokinéninek és a védőcsajszinak is, hogy ezzel hagyjanak a fenébe, mert nem fogok egy mérlegelés miatt idegbajos lenni. Szóval nagyritkán azért kíváncsiságból megtettem. Lukács sem szopott 70 felett. A csajok meg még picurik, nem is hinném., hogy folyamatosan 100-akat kéne tolniuk. Ha túl esznek naná, hogy fájhat a pocikájuk. A kakikájuk meg elég szépen fog árulkodni. Ha "szép" krémes, akkor minden okés, jól hasznosítanak, nincs olyan tejci a kis beleikben, ami nem emésztve ment tovább. Ha pedig olyan kis fehér csomókat "túrósnak" hívta a dokinénink, látsz benne, akkor lehet, hogy túlették magukat, vagy rövidebb idő alatt többet ettek, mint a pocakkapacitás bírta volna. Így nem szépen feldolgozva vonul át rajtuk a kaja (tejci)..
Segítséget meg tessék szépen kérni, ha adják, elfogadni. Nekem a mai napig jön anyum, akár fél napokat is itt van velünk. ( Ja én melózok is itthon. ) Apum sétáltatja rengeteget Lukácsot. Anyósom most épül fel a spárgájából, de amíg járóképes volt, ő is mindig vigyázott a picire. És tudod, ami neked óriási segítség, az nekik nem feladat, hanem bazi nagy öröm. Ha csak fél órára is kiveszik a babákat a kezedből már enni tudtál, vagy hajat mosni..
Hú, még valami, ha leteszed valamelyik kicsit a cici után aludni és felébred, rövid időn belül, simán tedd vissza ciccre. A "használtra". Van abban még bőven!
Lehet, hogy nem is nagyon éhes, csak még egy kicsit anyucizna, melegedne a kezedben, hallgatná a szívedet.
A pároddal meg szépen beszélj.. Elrontani nem fogja a csajokat. Sőt ők lesznek a legnagyobb szerelmesek. Hagyd, hadd gondozza őket, nehogy megijedjen, aztán később meg már nem mer majd segíteni. Bajuk nem lesz, max te röhöghetsz jókat, ha őt is lepisilik, lekakilják!
Enned meg kell! Különben hogy akarsz szopiztatni??? ( Én sem ettem mindig, aztán rájöttem, hogy van fagyasztó, lehet egyszerre többet is főzni.... Anyám meg bármit idetenne, meg anyósom is. )
Bodzim! Örülök, hogy szépen gyógyulnak a pötyikék! A gyerekeink eljegyzése a nagy nap? Vagy Lukácsom szülinapja?
Szombaton lesz . A szülinap. Jaj, nagyon várom. Hihetetlen. Most jöttünk csak haza a kórházból és nesze, elment egy év. Mi mindent csináltunk már egy év alatt??? Két hónaposan tengernél volt, nyaraltunk itthon is, úszni jártunk babauszira, úszott a gyékényesi tóban is. Kirándultunk ezer felé. Megtanult mászni, mászni, ülni, járni, eszik mindent és kiabál utánam, hogy ana, ana.. Na persze reggel első szó: apa?? Nézi apja helyét az ágyban..
Libus! Akkor mi kivételek vagyunk. Az én anyósom is tök jó fej. Van, hogy jobb anyám, mint az édes, az meg a legjobb barátnőm tud lenni.
Julcsi! Ja, jó dolga.
Majd jövőre te is emeletes, rózsaszín, virágos tortákat fogsz neten lesni, hogy Szonjának milyen lenne a legszebb! Erre fogadni mernék!
Mici! Hű, ez a fültéma nem semmi. Remélem az infúzió rendbe teszi majd..
Nekünk party? Lukács bulijával egy füst alatt!
Mindenki kisgyerekes, így a kicsik összeülhetnek a gyerekszobába duhajkodni, mi meg nagyobbak majd sityiben megiszunk egy üveg pezsgőt. Ja én tutti szétbőgöm majd a fejem, mert olyan kis érzékeny a lelkületem, apum majd asszisztál, mert ő még bőgősebb. Jó buli lesz!
Yamikám!!!! Jaaaj, annyira akartam írni neked is!
Miket csinál Lukács? Írom, de olyan elfogult vagyok, hogy csak na. De nem baj, ugye? Mi is jártunk úszni, csak feszt begyulladt a kis füle, így abbahagytuk, de azóta is simán bedugja a fejét itthon is a víz alá, ha a szájával akar valamit kivenni a víz alól. Az miért jó, még nem tudom, de olyan boldog vigyorral tartja a játékokat olyankor a fogai közt, hogy meg kéne zabálni. A hajmosás fel sem tűnik neki. Karácsony előtt elindult, alig 9 1/2 hónaposan.Teljesen biztosan közlekedik már egyedül, ha esik-kel, abból tudom, hogy elfáradt. Sok éneket, mondókát ismer, úgy, hogy tudja, mikor kell tapsolni, táncolni, vagy topogni közben. Lemászik, felmászik ágyra, kanapéra. Pakol ezerrel, de ha kérem, hogy hozza nekem, vagy adja oda valakinek, ami a kezében van, megkeresi, akinek mondtam és oda is adja. Csak pépes kajával kell etetnem, a többit egyedül eszi meg. Nyolc foggal, hajjjaj, mire képes. Mellette rendesen szopik még. Nem kell külön főznöm neki, csak ritkán.
Bátor, vagány kiscsávó. Elég közvetlen, nem félős, ijedős. Idegen helyen gyorsan feltalálja magát.
Csajozik, kérésre csábosan néz. Meg mérgesen is tud, még morog is hozzá.
Ha olyanja van, jön, bemászik az ölembe, ölel, bújik hozzám, simogatja a hajamat, arcomat.
Egyik napról a másikra nem iszik üvegből, cumija van, de soha nem használta a rendeltetésnek megfelelően. (Nem is bánom)
Kicsit akaratos, vagyis inkább nagyon, de általában észnél vagyunk és talán akkor nem nő a fejünkre.
A mosolya a régi, nyolc foggal felturbózva, ,meg egy csomó szőke hajjal megfejelve. Igazi kis pasi.
Mesélj te is magatokról!!!! Ne csak egy pillanatra gyere!
Uszis kép::
Na megint sok lettem... Szóljatok rám nyugodtan!