Új privát üzeneted érkezett!

Áfi mi sem terveztük :wink:
Vendég

Rékababa,
akkor befogom a szám amíg a második gyerek evési szokásai előtörnek :lol: :lol: :lol:
Vendég

Áfi! Dani is normálisan evett kicsinek, mostmár egyre dinkább :D , persze az evés területén is.

Devcsa! Hát a szakdogám még elég gyér, de egy csomó dolog kéne még hozzá, csak a cégnél, akiknél írom, nem képesek már odaadni, mindig leráznak. Holnapra ígérték, ha holnapig sem kapom meg, akkor megyek és elmesélem nekik, hogy határidő köt ám engem!

Ma már kicsit jobban vagyok, aranyosak vagytok, hogy ennyire akarjátok, hogy meggyógyuljak :lol:
A gyerkőcök is betegek, valószínű tőlük kaphattam el :?

Emma! Dokibácsihoz megyünk? :) mondjuk 26-án? Nekem már tényleg muszáj :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Dadomi, kedden kérek nekünk időpontot! Figyelmeztess, el ne felejtsem... :?
Örülök, hogy jobban vagy, további gyógyulást a fiúknak is!
Kajázás: Hannával sincs baj, leül, eszik szépen, nem szaladgál el, nem kell neki játék. De nem nyilatkozom, amíg ki nem derül, Ármin hogy fog enni... :mrgreen:
Nem ítélek el senkit, akinek ez nem megy. Öcsém is nagyon-nagyon rossz evő volt, anyum úgy tudott pár kanállal belediktálni kaját, hogy motorozott a kis műanyag motorjával körbe a szobában, és amikor anyuhoz ért, evett egy falatot. :? Oszt rendes embör lett belőle. Ha mindenáron asztalhoz erőltették volna, sztem inkább éhenhal...
Vendég

Emma,ezzel egyet értek. Kristóf sem valami jó evő,és én is örültem,hogy eszik...nálunk bevett dolog volt,hogy az etetőszéket bevittem a szobába,és ehetett a tv elött.
Mostmár elértem azt,hogy szépen délben is,meg este is leül az asztalhoz,és együtt eszik velem,velünk. Tehát már alakul a dolog :oops:
De így is közben be nem áll a szája,vagy eljátszik valamivel,ha nincs ott játék,akkor eljátszik a kajával,ez a tészta most az ágyú,ez a husi az ágyugolyó,stb... :lol:
De fel nem ugrál az asztaltól,szerencsére.
Vendég

Hú de kihalt minden...senkinek semmi téma,ami egyban jelentheti azt is hogy jól vagytok,minden oké :)
Banoed???

Kép
Kép
josi

Kép Csilla új rucija

Kép
Kép
josi

az igen!!!
Nagyon nagylányosan ül Csilla azon a képen :D
És nagyon csinos a rucija :D
És gyönyörű hatalmas barna szemei vannak :D
Vendég

és most nézem,hogy több haja van,mint Elizámnak :(
Kis kopaszkám van nekem :)
Igaz,elizának világosabb a haja,de ennyi idősen Kristófnak jóval több haja volt,mint a kisasszonynak :?
Vendég

Elizám 5 hónaposan: Kép
Kristófom 5 hónaposan: Kép
Vendég

Áfi,bár nem sok látszik belőle,de ismerős a body,ami Elizán van? :wink:
Vendég

Josi nagyon édes Csilla, tényleg nagylányos.

Etetésre kicsit visszatérve. Nálunk az vált be, hogy leveszem az etetőszék tálcáját és odahúzom az asztalhoz, így jobban eszik, bár ilyenkor is eltöcörög valamivel.

Mindenkinél elevenebbek a gyerkőcök, vagy csak nálam? Ma Réka sem akart eddig úgy aludni ahogy szokott. Evelin múlt kedd óta itthon van és Ő is elemében érzi magát. A héten meg még itthon fogom, mert még köhög. Besegített a főzésbe is. Még jó, hogy nem sikerült neki teljesen elrontania.

Moni mi újság? Cukor terhelés?
Vendég

Cseriani le sem tagadhatnátok, hogy testvérek. Nagyon egyformák. Jól áll Elizának ez a pici haj, majd megnő.
Vendég

Cseriani,tényleg nagyon hasonlítanak egymásra a gyerkőceid :) Nálunk is Noéminek nagyobb volt a haja ennyi idősen de olyan sz..r minőségű hogy még ma is nehéz neki valami frizura félét csinálnom(pedig fodrász(is) vagyok :oops: )Csillának rövidebb viszont erősebb és sűrűbb.
Rékababa,az én gyerkőceim egyelőre hozzákk a formát :lol: lehet az idő nálunk most szállingózik a hó :shock: . A hétvégére meg 18 fokot mondanak.....nem semmi :!:

Kép
Kép
josi

Josi, nekünk ugyanilyen cumink van. :D Csilla már most igazi nő!

cseriani: ezek az óriás, kék szemek...!

Nem tudom, az utóbbi napokban Ármin nagyon keveset alszik. De tényleg: éjszaka simán nincs meg a 12 óra, ma pl. 8-9 volt, tegnap napközben össz-vissz 4 órát aludt... Szerintem ez hihetetlenül kevés. Ráadásul ismét nekiállt gyakrabban enni: a múlt héten már elértük, hogy éjszakánként egy kaja elég volt, de most megint kell a kettő, és napközben is gyakrabban követeli a cicit, mint eddig. Ennek mi az oka? Úgy hiszem, eleget eszik, 100-120 milli megy le egy evésre, plusz délután, amikor picit kevesebb a tejem, beletöltjük a délelőtti szoptatások után lefejtet... De mégis, mintha mindig éhe lenne... És nem alszik.
Ha van valakinek tippje, mi ez, és mit tegyünk ellene, örömmel fogadom. Minden javaslatra nyitott vagyok. :)

Egyébként Ármin nő, mint a bolondgomba: túlléptük az öt kilót, és lassan nem férünk be a drága pénzen vett biztonsági gyerekülésbe... :D

Kép

Kép
enahma

Enahma,
honnan tudod mennyit eszik egy evésre ha hetente egyszer méred?
Az igény szerinti szoptatás nagyjából az hogy igény szerint szoptatunk, lefejt tej cumisüvegből való tömése nélkül. Meg ne haragudj, de nagyon rossz úton jársz szerintem. Délután-este mindenkinek kevesebb a teje, de összetételében más, így az is elég. Ha nem akar majd szopni (ne legyen igazam) nem fogod elhinni hogy a cumisüveg a bűnös.
Cseriani,
ismerős a body! :P
Ugyanilyen kopaszkáim vannak! :)
Josi,
húúdelazaaaa :lol: :lol: :lol:
Vendég

Réka 7 hónaposan
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.09.26 16:37-kor.
Vendég

ugyan olyan szemük van!!!! :D
Annyira édesek ezek a pöttömök...lehet,hogy idővel kedvet kapok egy harmadikhoz?? :roll:
Vendég

Áfi, onnan tudom, mennyit eszik egyre, mert amikor állandó hasfájás gyötörte, lemértem, mert azt gondoltam, hogy túleszi magát. (Végül nem jöttem rá - 100 milli ennyi idősen normális fogyasztás, nem?)

Azt, hogy a lefejt tejet délután adjuk oda neki, a doktornénink javasolta, és nem cumiból, hanem pohárból/csőröspohárból kapja, két részletben (2x30 vagy 2x40 millit, ennyi az, amit naponta sikerül lefejnem) - és egyelőre nem úgy tűnik, hogy jobban kedvelné azt a cicinél. :)

Kép

Kép
enahma

Húú Enahma, mellényúltam. Bocs. Má cumisüveg ügyben. :oops: :oops: :oops:
De a méregetéssel és a pótlással egy normálisan fejlődő gyereknél továbbra sem tudok egyetérteni doktornéni ide vagy oda. Nem lesz jó vége, meggyőződésem.
Számadatokban nem tudom mi a normális. Én havonta egyszer méretek. Amúgy meg szoptatok ha éhesnek tűnik.
Vendég

Semmi gond. :)
Azért kezdtem el fejni, mert kevés volt a tejem, és most is észreveszem, hogy ha nem fejek egy napig a következőre már kevesebb van: ezt onnan látom, hogy szopás közben mennyit kell erőlködnie, hogy egy nyelésnyi összejöjjön, nem a méregetésből. :) Szóval ezért fejek a mai napig. De mivel egész nap ez a max. 60-80 milli jön le, a dokinéni azt mondta, hogy ezt nem érdemes fagyasztani, ezért inkább adjuk oda neki. Szóval nem annyira pótlás, mint alternatíva, hogy ne kiönteni kelljen. ;)

A problémám azonban nem a szopás, hanem az alvás. NEM alszik. EZ mitől lehet???

Kép

Kép
enahma

Enahma,
honnan szedted te ezt az éjjeli 12 óra alvást? De szép is lenne... 8)
Na most véiggondolom neked Barnabást, jó?
Aszongya... este 10 körül leteszem alszik 6ig, (az 8 óra) akkor eszik, tán ha jó napom van visszaalszik 1-2 órára (az 9-10 óra) utána alszik még délután 2-3 órát (az 11-13 óra) este alszik tán 1 órát (12-14 óra) és akkor az este 10es fekvésig fenn van, tehát egésznap alszik a gyerek kb. 12-14 órát, egy nagyot éjjel, és 3 kisebbet nappal.
Vendég

A négy hónapos fiadhoz képest az én egy hónaposom éjjel alszik max. 9 órát, de ezt kétszer is megszakítja evéssel, ha nem háromszor, meg délután kettőt. Ez tizenegy. Néha-néha elszundít 10-20 percekre, de ilyenkor nem alszik mélyen egyáltalán, van, amikor álmában nyöszörög is.
De én kiegyeznék egy picit nagyobb éjszakai alvással... :?

A tizenkét órát meg valahol olvastam, de már meg nem mondom, hol... :D

Kép

Kép
enahma

Enahma,
1 hónapos korában Barnabás is 2x kelt éjjel enni. Mikor nemrég beteg volt akkoris. Türelem, nyugalom, lesz jobb is.
Vendég

Enahma az én majdnem 15 hónapos lányom is szopizik még éjjel legalább kétszer, d van mikor többször is. Igaz félálomban vagyunk mind a ketten. Az elején kétszer kelt, egy körül majd hajnal ötkor. Ez olyan 5-6 hónapos koráig volt így. Alvásba nem tudok segíteni, mert nekem mindkét lányom jó alvó volt (van). De a védőnő itthon mondta, hogy mostanában nagyon sok kisbaba nem hajlandó aludni napközben. Sok anyuka panaszolta neki.
Vendég

Én nem panaszkodom a lányok alvókájára! Enahma azt nem is várhatod el hogy 12 órát aludjon (éjjel) Ármin. Csilla este tíz körül alszik el,és reggel fél7-kor ébresztem(muszály az ovi miatt).Aztán d.e 9-11ig,d.u 14-16-ig,majd estefelé 18-19-ig,de ezt már néha elhagyja,mint pl ma.

Az hogy a lefejt tejcit pohárból odaadod neki.....én támogatom.Ha kéri és meg is eszi,akkor miért ne?

Kép
Kép
josi

Emma! Beszélsz akkor dokibácsinkkal? :) Neked hány óra körül lenne jó? Domit megismered majd személyesen :D , mert apánk délutános lesz, tehát muszály vinnem magammal.

Enahma! Azért a könyvekben írnak ám néha olyan dolgokat, hogy ....... Nem kell mindent elhinni. A babák nem tudnak olvasni, így nem tudják, hogy mi van nekik előírva, hogy mit is kéne nekik csinálni. Ekkora baba már egyre jobban figyel a külvilágra, rengeteg az új információ, amit a kis agya éjjel dolgoz fel, ezt valamelyik gyerkőc jobban viseli, valamelyik kevésbé (én még csak ilyennel találkoztam :shock: ). Dominik elmúlt egy éves, de még mindig legalább egyszer ébred éjjel, úgy, hogy velünk alszik nem is a kiságyban. Az éjszakai szopikat már sikerült elhagynunk, de azt is csak 11-12 hónapos kora között. Dani két éves korában kezdte átaludni az éjszakákat úgy, hogy már egyszer sem ébredt fel (persze ha beteg, akkor még mindig szörnyű éjszakáink vannak). Szóval pár éve már tart az éjszakai nem alvásom, lassan le is szokom róla :wink:

Csajok, nagyon édes mindegyik gyerkőc, egyik szebb, mint a másik :lol: :lol:

dadomi

Rékababa!
Aranyos vagy hogy érdeklödsz.
Jol vagyunk köszi.
Mocorog Mirkom ezerrel!!! :D :D :D
Cukorterhelés megvolt mult hét szerdán.
Tuléltem.
De mostanában nem akarok mégegyszer menni.
Pedig 2 hét mulva mehetek megint teljes vérképre. :roll: :roll:
Ez van.
Mindenkinek nagyon cukor a gyermeke.
Vendég

Moni! Jó lett az eredménye a cukorterhelésnek? Ne aggódj a következő vérvétel már csak egy sima vérvétel lesz. Viszont legyél ám nagyon-nagyon pofátlan, és kérd magad előre, sajna nem nézik, hogy te kismama vagy, ha nem nyitod ki a szád, várakozhatsz, míg sorszám szerint szólítanak. Ahogy odaérsz a laborhoz, állj oda az ajtóhoz, és amint kinyitják, nyomd a nő kezébe a papírjaidat :lol:

dadomi

Én is feltöltök egy tegnapi képet, Ármin itt éppen rájön, hogy a keze valamilyen módon hozzátartozik. Ütögeti az előtte lógó tárgyakat (majd egy idő múlva elege lesz abból, hogy himbálóznak, de mivel megállítani nem tudja őket, bömböl - akkor én leállítom, aztán ő újra ütögetni kezdi, és megy minden elölről. :D)

Kép Ármin öt hetes

Kép

Kép
enahma

Dadomi!'
Nem tudom még a cukorterhelés eredményét.mert a szekszárdi házi dokihoz küldik én meg még Érden vagyok.
Most is volt teljes vérkép.meg azonkivül már volt még egy.
na ezt jol leirtam
szoval 2 hét mulva lesz a 3. vérkép. :lol: :lol:
Apukám már ott lesz velem és ö be tud vinni.(korházi dolgozó) :wink: :wink:
Vendég

Vaku nélkül jobban látszik, mit csinál, bár a gyerek nem látszik egyáltalán jól :D

Kép Ármin működik

Kép

Kép
enahma

Ármin gyönyörü! :shock: :shock:
Vendég

Enahma,nagyon cuki kispofa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
josi

Moni! Reméljük jó lesz a cukrod! Apukáddal? :wink: Ja kérem szépen, akinek van protekciója :lol: :lol: :lol: (az sosem árt).

Enahma! Mintha nem is csak 5 hetes lenne Ármin! Igazi nagylegény már most, nagyon szép! :lol:
Lányos anyák, reszkessetek :lol: :lol: :lol:

dadomi

Dadomi,
én hívom rendületlenül dokibácsinkat, de doszt ki van kapcsolva... :evil:
Enahma, annyira szép kis mandulaszemű Árminotok! És mekkora nagyfiú!
Rékababa, a lányaid meg milyen egyformák! és nagyon szépek ők is. Cseriani, Elizádra meg változatlanul nincsenek szavaim! :D Egyre jobban hasonlít Kristófra.
Majd én is mindjárt teszek a kerekfejűimről...
Vendég

enahma,nagyon édes Ármin :D
Milyen kis méregzsák :lol:
De tényleg jóval "idősebbnek" néz ki,szerintem is.
És a képek alapján tuti nem éhezik :wink:

josi tényleg jó sokat alszik akkor még Csilla :shock:
Eliza napközben már csak kétszer,reggel 6 körül kel,aztán kb.fél 10-től fél 11-ig alszik,majd kb.13-15-ig,majd este olyan 8-9 körül alszik el. Nagyon-nagyon ritkán alszik 6 körül még egy 20 perc,fél órát....
Egyik barátosnőm kislánya másfél éves kora óra reggel 7-kor kel,este 9-10 körül alszik el,és nem alszik napközben!!!
És egéz nap pörög,most 5 éves,sportolni jár,annyi fölös energiája van,hogy csak na. És a beírogató tudósoknak üzenem,hogy NEM HIPERAKTÍV!!!(mielött megint valaki nem idevaló osztaná az észt :wink: )
Vendég

Emma! Sikerült elérned elérhetetlendokibácsinkat? :lol:

Most hallom fél füllel a híreket. Hallottátok, hogy egy vak embert kétszer is kiküldtek egy áruházból a vakvezető kutyája miatt, mert nem lehet állatot bevinni az áruházba????? Aztán rájöttek, hogy tévedtek, nem tudták jól a jogszabályt. Normálisak??

Danim bealudt hét óra körül, olyan édes volt, ült kint a konyhában amíg pakoltam, láttam rajta, hogy esik le a feje. Kérdezem tőle, hogy fáradt vagy? Ő: Igen. Mondom akkor menjünk aludni, na azt azért nem! Erre bevonult a szobába, lefeküdt és mire én bementem már aludt is :lol: :lol: :lol: Enahma! Bár most még hihetetlen, de Ármin is fog ilyet csinálni :lol: :lol:

dadomi

Dadomi, én este hétkor feladtam. :evil: Már odáig eljutottam, hogy legalább kicsengett... :?
Vendég

Cseriani,ha jól emlékszem te kérdezősködtél állatkert ügyben?? Találtam neked egy jó kis cikket bemásolom a linket.
www.nlcafe.hu/cikk.php?id=23&cid=29883

Kép
Kép
josi

Jaaaj, Josi, most, hogy látlak: elfelejtettem megdicsérni csinos kicsi lányodat! Hogy ül a kanapén, mint egy kis hölgy. Szép nagyon. :D
Enyimkölkek:
Kép
Kép
Vendég

Emma, akartam is már reklamálni hogy hol vannak már azok az igért képek a "kerekfejűidről" :lol: nem éheznek az tuti!! Amúgy köszi :) Apukám azt mondja Csillára hogy kalácsképű :shock:

Kép
Kép
josi

:lol: :lol: :lol: :lol: Kalácsképűűűű? Nemiiis! :lol:
Vendég

Emma,de gyönyörűek :!:
Akárhány képet teszel fel nagylányodról,annál biztosabb vagyok benne,hogy őt megszerzem Kristófnak :D
És kicsifiadat Elizának :lol:
Akkor nem kell neked sem új nászasszonyt megismerned. Mit szólsz hozzá? :wink: :lol: :lol:
Voltunk méreckedni,Eliza 65cm és 7080 g,Kristóf 16.5 kg és 108 cm :roll:
És én is kevesebb vagyok,mint a terhességem elött :)
Vendég

Szerintem se kalács képű,de mindegy.
Cseriani szép szál nagyfiad van :) majdnem akkora mint az én lányom(Noémi)!És gratulálok,hogy már ilyen hamar leadtad a terhesség során felszedett kilókat.

Kép
Kép
josi

Kép Most épp alszik a drága

Kép
Kép
josi

Mi is épp ma voltunk oltáson és meg is mérték a nagylegényt, kereken 8 kiló és 68 centi. És észre sem vette hogy beoltották :shock: Eddig se csapott nagy patáliát, de ma szépen nézelődött tovább. :P
Hála a jó égnek most nem megyünk jó sokáig oltásra Kép
Vendég

Áfi mekkora?????
Azt a mindenit!!!!! :shock:
Vendég

Pedig nem hízik ám már sokat, a második és harmadik hónapja között fél kilót, most a harmadik és négyésfeledik hónapja között 70 dekát. Heti alig több mint 10 dekát gyarapszik, csak ugye nagy előnnyel indult.
Vendég

Áfi,dobjál már egy képet a gyerekekről....légysziiiiiiiiii :)

Kép
Kép
josi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?