Orsi! Gyönyörű Lilibaba és a mosolya is! Nagyon elégedett a pocakodban!
Lányok, én iszok gyümölcslevet...
Olyan sok mindent nem lehet inni meg enni... Kipróbáltam, 2 hétig nem ittam semmi levet -> ugyanúgy fájt a gyerek hasa. Se ritkábban, se gyakrabban. De valamiből azért csak kell tejet gyártani, úgyhogy... Tejet max. fél litert szabad inni, joghurt napi max 2 pohár, stb... Nehogy allergiás legyen a baba.
Zsebi, megkérdezem itt, te amikor hosszút alszanak éjszaka, felkelsz közben fejni? Vagy csak mikor kelnek? Mert én úgy félek, hogy a nagy alvás után ugye nagyon tele van és nehogy bedurranjon, aztán majd nem lesz tej... De aludni is kell, és nem mindegy, hogy folyamatosan tud az ember 6-7 órát aludni, vagy 2 részletben. Én ma pl. a hajnali szopi után is olyan nehezen aludtam vissza...
Ráadásul, képzeljétek a szomszéd baba (11 nappal idősebb Bálintnál), éjjel is 1,5 óránként táplálkozik, illetve ordít. Az anyukája meg biztos irigyli, hogy mi alszunk, és az 5 szobájukból pont a mellettünk lévőbe szokta hozni ordítani. Úgyhogy csomó éjszaka a szomszéd gyerekre ébredek, és izgulok, mikor ébred fel rá az enyém. Elég gáz, hogy aludhatnék és így kitolnak velem...
Hajni, mi újság van?
Pompi! nem akarlak elkeseríteni, de majdnem az egész nap a szoptatásról szól, legalábbis nálam, még 1 gyerekkel is. Nekem Bálint imád szopizni, és olyanokat cuppog a melleksomon meg az arcomon, hogy meg kell zabálni. És 30-40 percig szopig, utána büfi, és marha sokáig tart, mert hasfájós, és nem büfizik rendesen. Estére pedig kevesebb a tejen, be-becsúszik egy pótszopi, mert ugye én nem tudom mennyit evett egész nap, csak látom hogy éhes... Szóval a délután egyértelműen a szopié. Ez van. De én imádom, annyira édes, ahogy hozzámsimul és mint egy kis őrült, zabál. (szó szerint... magamban csak cicimán-nak hívom, még akkor is eszik, gyűri lefelé, mikor már visszafelé jön, meg büfizik közben, borzasztó! Ádám nekem olyan rendesen evett, ez a gyerek most új szokásokat vett fel az elmúlt pár hétben.)
És ha mászkálok (akkor ugye nem eszek-iszok rendesen), akkor megint kevesebb a tej délutánra. Vagy csak én gondolom? A cicim mindenesetre laposabb.