Új privát üzeneted érkezett!

Steffi,
Igaz eddig is Tőled kértem segítséget, de Lili most a Nutrilon Peptit tápszert kapja.. Nekünk simán felírja a dokinéni úgy hogy nincs papírunk róla! De hogy mi a különbség közte??? Passsz Amúgy Martinnak adsz pudingot vagy joghurtot? Mert én most azzal vagyok bajban, hogyha Lili annyi idős lesz, hogy már ehetné ezeket akkor mi a fenét adjak neki... Most 1 éves koráig tápszert kell kapnia??? Réka már 10 hónaposan danone joghurtot evett! Help!!!

Édesek ezek a gyerköcök! Ezek a cumis fiúk.... :lol: :lol:

Kriszta,
Somlyó sziget... Hmmm az jó!

Judy,
Most kapjátok a BCG oltást? Mi is lassan megkapjuk, mert sehol semmi.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica,
decemberben írt beutalót dokinéni, csak mivel Gödöllőn 1 ember van aki olt, ő meg karácsonyozott, meg beteg volt, most jutottunk be :roll:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Vica!
Végülis vettem egy nutrilon peptit, kiváncsi vagyok bejön-e neki. Hát rizstejjel mindent meg lehet csinálni, palacsintát, rántást stb és lehet szója pudingokat kapni, de a férjem ezt nem támogatja, szóval én csináltam már neki pudingot rizstejjel és fini volt! Kiváncsi leszek issza-e majd Martin a nutrilont!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, ha Martinra nézek, akkor meg még 1 fiú kéne. :lol: annyira békésen alszik! imádom éket alvás közben, olyan aranyosak.

Tünde, milyen vidámak fürcsi közben.

Mivel apának zenekara van, így minden héten legalább egy nap/este próba (régebben két zenekarban nyomta, de szerencsére leredukálódott csak 1re). Ilyenkor ő kikapcsol, zenél kicsit...meg ugye vannak a koncertek, akkor is egyedül nyomjuk K-val. Febr-ban mindne szombaton konci lesz/volt. Kicsit berágok ilynkor, mivel szombaton délután már elmegy, hajnalban ér haza, vasárnap is szinte egész nap alszik... szóval totál tönkremegy a hétvégénk. Alig várom már a jóidőt, h többet lehessünk a szabadban és nem lennénk bezárva.
Amúgy tök rendes, mert mindig ő fürdet (néha jó hosszan, h egyedül lehessek), pelenkáz ha kell, etet...igaz elkészíteni nem tudja, meg altatni sem. Így én akkor szoktam lelépni ha K alszik, + minden előkészítettem.
Amúgy meg nem élem meg ezt tragikusan, mert csinálok én magamnak programot K-val együtt is. Elmegyünk shoppingolni, imádja a bev.kp-okat, rohangál össze-vissza. minden eladó odavan tőle. :lol:
múltkor is bement egy ékszerüzletbe és ott udvarolt a lányoknak. :lol: korán kezdi!!
snooopy

tehéntejet mikortól ihatnak a lurkók????Én ezzel vagyok bajban.....

emano/Andi
KépKép
emano

Na, BódiRómejó is??? :lol: :lol: :lol: Akkor a 3 celebgyermek akár egy ovicsopiba is járhatna...
vbea

Emano!
Ez sem a parton van, hanem bent.

Ez a kedvencem:
Kép

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta
Mienk talán zsák utca :roll:

emano/Andi
KépKép
emano

Lányok!
A GYED mega GYES eddig nem adózott? Mert olvasom, hogy most bruttósítanák, hogy adózzon.

Kép
Kép
kriszta36

Judy, köszi a bal oldali nagyobbnak néz ki. van rajta cipzár vlhol? az oldalán?
snooopy

Nálunk is mehet Isten hírével, ha akar... sőt ez úgy működik, hogy felszedjük a legjobb barátját (amúgy kiütéses leszek tőle, mert elvált, gyereke nincs, barinőzik, szóval családi egységről vajmi kevés a fogalma), szóval ÉN VISZEM őket a kocsmába, jó mi? :lol: Haza meg elvileg "fürdetésre" jön drágaFérjem. Legutóbb azért nem vártam Bencipancsival hajnali 3ig, amikor hazaesett. Hozzáteszem, hogy ez nem rendszeres. Próbáltam rávenni, hogy mivel így is 12 órákat üddögél a mhelyén, akkor a társasági élet igényeit tán elégítse ki ott. :roll: Egyébként mióta van Jankaszáva, Benci szinte teljes egészében át lett véve. Annyi, hogy ahogy Orsi is, nálunk is nekem kell előkészítenem a terepet. Fürdet, etet, öltöztet. Jankával még nemigen tud mit kezdeni. Illetve de. kétszer már én is kaptam 1-1 órás kimenőt. Maga volt a nemistommi. :D De több ilyen kéne, az az igazság. Akár úgy is, hogy egyik gyerek vele, másik velem. Ja, és mint Tündénél, nálunk is... én Bencivel elintéz(t)em a barinőzést. Ott is gyerek (egy kinn, egy pociban), nálunk is...

Itthoni kimenő?! Valakinél? Én olykor a kanapén alszom, ember meg nézheti egész éccaka a meccseit, meg kitudjamit. lényeg, engem nem érdekel. :wink:
vbea

Orsi!
Alvás közben valóban békés, egyébként ötezerrel pörög és sajnos egy hete dobta a délutáni alvást :? Na mindegy, azért 1.5 óra csendes pihi van.

Kriszta!
Szép ez a lány! Tök jó a masni a hajában!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Andi, ha egyéb tejes cuccoktól nincs semmi baja Balunak, akkor akár most is, sztem... Barátnőm úgy kezdte, hogy felesben csinálta az esti tápit. Én meg úgy, hogy csokis gabonagolyót már nem babatejjel adom, sőt naponta kap most már 2-2 dl kakaót Büdösbenc. Óvatosan kellett, mert sokáig nemigen bírta. Most már kevésbé kezdi ki...
vbea

Szerintem adózott, én azért tudtam igénybe venni a lakás után a kedvezményt.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Na, az van, hogy : saját vállalkozás, iroda kocsival 5 percre. Reggel fél9-9körül megy itthonról ( én kelek 7kor, indítom/viszem Szandit suliba, addig fiúk lustálkodnak..... ez 95%ban így van ) Fél5ig dolgoznak hivatalosan, B. szinte mindig ott van addig, sőt hétfőn ált. tovább mert az "zűrös" nap. Én már hónapok óta szeretném kipróbálni a kangoo-t ( az az ugrócipős edzés) és végre felfedeztem, hogy a tőlünk 10 percre lévő fitnessben van MA 5től. Mondom neki reggel, szeretnék elmenni, hazaérne-e? Hát nem valószínű mert a hétfő blabla..... Ok, semmi extra reagálás, tudomásul vettem, mire ő mondja, hívjam fel az anyját, biztos szívesen átjön. Ezt nem akartam, mert így is bőven vigyáz a gyerekere fontosabb eseményeknél, mint az én tornám, inkább úgy gondoltam, majd jövő héten. De. lementünk hozzá az irodába, épp jönni készültünk el Benivel, mikor mondja, hogy este elmenne egy kicsit. Na, felcsattantam marhára, hogy oké, de akkor érjen haza fél5re mert én meg elmegyek edzésre. Azt mondja, jó - akkor úgy csinálja. Szóval, ha akarná meg tudná oldani... (persze van amikor nem, ezt is megérteném, de ez már nem az első eset, hogy azt veszem észre arra van ideje , amire ő szeretné ) Heti 2x járt eddig edzeni a nővére pasijával ( most szakítottak ) így beiktattak egy harmadik edzést és most még 1x esténként el....... Az edzéseknek örülök, oké, de kérdem én, hol vagyok én????? Ha én BÁRMIT is szeretnék, szinte csak anyósomra számíthatok, mert neki akkor tuti dolga van........ Mert így kényelmes. A 7 év alatt, amióta itthon vagyok a gyerekekkel 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor mentem el egész napra. És azt is, hogy Ő hányszor vigyázott egy egész napot egyedül a gyerekekre..... Mindig anyós jön a képbe. Nem az a bajom, hogy elmegy ide-oda, mert ráfér, mert sokat dolgozik, de oldjuk már meg úgy a dolgokat, hogy nekem is jussom a kikapcsból úgy, hogy nem kell szívességet kérnem anyóstól vagy anyámtól, hanem Ő van a gyerekeivel. Különben jó apa, szereti őket, foglalkozik is velük, de csak a kellemes részével....... És mostanában tényleg volt jópár éjszaka távol, üzleti út külföldön ( kellemesebbik fajta) egy-két haver találkozás éjszakába nyúlóan, most nemsokára megy megint hószánozni Romániába pár napra, és én??????????? Én rohanok haza mindig hozzájuk, mert lelkifurim van ha szombat reggel ( fél9re ) megyek hastáncra, hogy a hétvégén legalább legyünk együtt, erre Ő simán beadja hogy ide-oda megy. Most baromira kiakadtam, én mindig mindenről lemondok a család érdekében -jó hülye is vagyok....... Bocs lányok, tudom sokatok felsóhajtana, ha csak ennyi gondja lenne, de ez már hónapokra visszavezethető nálunk és most betelt a pohár. Megyek összerakom az edzés-cuccomat :twisted:

Heni

Kép

Kép
cancan

Igen, Panka irtóóóóóóóó édes!
vbea

Tejtéma.
Már akartam kérdezni Steffitől, hogy mit jelent az, hogy Martin tejérzékeny? Szóval hogy derült ki? Hányt? Hasmenése volt? Vagy kiütés?
Nekünk az ekcéma miatt mondta védőnő, hogy óvatosan a tejjel, nem is szoktam soha adni neki. Csak savanyítottat. Valójában én sem tartom jó dolognak a tehéntejet magában, kakaóban pláne nem, amit pedig én iszom, azt csakis tejeskávé formájában (max. 1.5 dl/nap).
Ja, és miért akarsz tejfélét adni Martinnak? Azaz tápszert? A tápanyagok miatt? Vagy mert valami tejszerű folyadék jól esik neki reggelire? Csak azért kérdezem, mert sztem az ember tök jól elvan tej nélkül is, sok minden mással lehet pótolni. Pláne, ha pl. joghurtot, sajtot, stb. ehet.
Vendég

Én is úgy emlékeztem, hogy adózott, még Pankától, mert Petivel csak most fogok teljes havi GYED-et kapni először. De akkor mit bruttósítanak rajta, hogy adózzon??? Nem értem.

Jaj Steffi!
Martin csodaszép, már ha nem sértés egy fiatalemberre ilyet mondani.

Masni=anyós :roll:

Kép
Kép
kriszta36

Hát azt jelenti, hogy ha bármiféle tejterméket - joghurt, sajt, vaj,tejföl, kefír stb stb - vagy bármiféle terméket eszik, amikben ez benne van, illetve csak tejfehérje akkor görcsöl a hasa, hasmenése van. Voltunk vele vérvételen, az enm mutatta ki, de az esetek x százalékában nem is mutatja ki, ez a jobbik eset, mert van remény, hogy kinövi, ez az egész csak a mi megfigyelésünkre alapult és egyértelmű volt, hogy miután tejmentes diétára álltunk át, semmi próblémája nem volt! Nem akarok adni neki, de mióta megszületett a kishúga elég sok rizstejet ivott, volt olyan hét hogy 2litert egy nap alatt és úgy gondolom, hogy kicsit gazdaságosabb lenne, ha valami gyógytápit inna, mert egy liter rizstej olyan 600 ft körül van... Igen egyébként ilyen szokás lett nála, hogy reggel este megiszik olyan 2dl a rizstejből.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kriszta!
nem sértés :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Privi-idő. A' még nekünk nem nagyon jött össze. Én szoktam kicsit tovább folyatni magamra a vizet a fürdőszobában. :D Addig Máté kint ordít az apjával. De volt már olyan is, hogy nézniük kellett, amig zuhanyoztam.
Na jó, azért van némi javulás: szombaton megnéztük a Valami Amerika 2-t moziban. 4 órás kikapcs kettesben. De asszem, ez volt az első.
Külön-külön kikapcs. nekem is napközben barátnőkkel és gyerekeikkel, férjemnek nagyon ritkán (Máté születése óta ha háromszor) egy délután/este. De én nagyon büszke vagyok a férjemre, annyira mellettem van mindenben, segít, ahol tud. Gondolom, hónapok kérdése és azért nálunk is kialakul valami szisztem, hogyan együtt, hogyan külön-külön.
Vendég

Nem is gondoltam.... :lol: Csak én nem vagyok ilyen masnizós... :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Ez gáz ez a babanetezés... Ma, Eni módszerén felbuzdulva, egész nap bekapcs és csak frissítek. Így kezdődik a függőség :D Szerencsére fiúka sokat aludt, jól elvan most is, könyvet nézeget. Méghogy nehéz vele :D :D :D :D :D
Vendég

Hurrá, és most már "felhasználó"-ra tornáztam magam!
Asszem, begolyóztam :D
Na, megyek is, elnézést, további szép délutánt/estét Nektek!
Vendég

Andi!
Így kezdődik! Nálunk is gép éjjel-nappal bekapcsolva - apuka informatikus, húzza le a jó kis sorozatokat, filmeket :D - és én is csak frissítgetek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Andi, nekem kicsi alszik, nagy elmot nézett elég sokáig... ennyit az elveimről. :lol:
vbea

Szia Tenci!

Most léptem be! :lol:
Holnap küldök mélt! :lol: becs szóra! :wink:

Megyek visszaolvasok, mert naon le vok maradva!!! :lol: 8) :shock:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Aproo!
És melyik Sinlacosat ettétek? Nálunk volt almás, meg brokkolis. Mindegyik tetszett neki.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok,
bár látom itt már teljesen off a kórházzal kapcsolatban kérdezni :lol: , azért megkockáztatom: én két gyereket szültem a Kútvölgyiben, de nyolc meg hat éve, úgyhogy nem vagyok képben. Működik ott már azóta szülőnőválasztás? AKkor nem nagyon volt még, vagy csak nagyon ritkán. Ha működik, tapasztalataitok szerint mit kóstál? Mennyit illik adni a választott szülésznőnek? A második gyerekemet Zachar Erikával szültem, azóta is nagy hálával gondolok rá, úgy tudom, ott van még - vele van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Esetleg valami mással lehet neki még örömet okozni ilyen helyzetben?
Előre is köszönöm,
KE
kicsi emma

privi-idő:
nálunk se a férjem, se én nem iszunk. Ő még úgy se mint én. Azaz még egy évben 1x se. :lol: Se bort, se sört, se semmit. :D Szóval ilyen éjszakába nyúló bulikba nem jár. (SZERENCSÉRE!!!)
Régen focizni járt, de mostanában arra sincs ideje. Talán május vége után fog járni és ha jó idő lesz akkor mi is el, elkísérjük majd NÉHA. (Az ELMŰ pályánál fociznak az Árpád híd pesti oldalán. KAti! majd talán végre tudunk talizni is!!! :wink: :lol: )
Az meg hogy én elmennék bárhova egyedül!!!! :shock: :? EZEN RÖHÖGNÖM KELL!!!! :lol: :lol: :lol: Legjobb esetben félévente fodrászhoz. De most ez is necces. Annyira nem is hiányzik. (na jó! a lovaglás az piszkosul hiányzik! :oops: ) Már az is jó, ha H-K CSAK KETTESBEN lehetek Zsófival.
Ami viszont nagyon hiányzik, az a férjemmel töltött aktív együttlét. Én szeretnék eljárni vele MEGINT (mint Kata születése előtt) klasszikus társas táncot tanulni. Az nagyon jóóóóóóóóó volt.
de nem panaszkodom, mert azért eljárunk néha-néha vacsizni és sok céges buliba elmegyünk :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emma, dehogy off!

szülésznőválasztás működik igen.
Többiről később, apja főz, hallom hogy segítenem kell...

Kép

Kép

Kép
memme

Orsi,
az oldalán van cipzár :)

Kikapcs: hát nálunk apa nem etet és nem altat... szóval egész napi szabi soha... de már az is feltöltődés volt, hogy vasárnap csak etettem és altattam Annát, és a többi időben regényt olvastam :D
Most egyezkedem apóssal, hogy heti 2x 1,5órát vigyázzon a kisasszonyra, hogy elmászhassak tornázni...

Gyes-Gyed: igen, adózik.

Kriszta,
Panka csodaszép :D
Nekünk (=anyuéknak) is arrafelé van telek, csak még Ráckeve előtt (Áporka). Viszont a mienk vízparti :oops: (Papa nagy horgász volt, meg apu is az, másmilyen nem is jött volna szóba...)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!!!!

nem egyszerű most így lépést tartani veletek.......

VIKTORNAK BOLDOG MÁSODIKAT!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: -látom nálatok is kedvenc a Thomas???

Lilláknak is boldog névnapot!!!

TIMI-várom ámm............

Steff-és nálatok mikor derült ki????nem lehet könnyű-semmi túrórudi-tejszelet-gyümirizs????-egyébként én is nagyon féltem,hogy Mikey is tejérzékeny lesz mivel nagyon hasfájós volt-habár nem ez számít-én semmilyen tejterméket nem adtam neki egyéves koráig,aztán szép fokozatosan mindent beépítettünk az étrendjébe....de hozzáteszem nem rajong a kakaó vagy kávéért-nagy tearajongó!!!!

JUDY-VICA-miért kell megint bcg????és ilyenkor???ez nincs késve????

Eni-elvek..... :lol: :lol: :lol: én is -nincs Thomas...mióta van Benedek,Thomas is sokat zakatol :lol: :lol:

Képek nagyon jóóók!!!!!
írnék még de mennem kell....

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Tenci,
teljesen negatív a bcg-heg, azaz SEMMI nem látszik a helyén. Nem pirosodott be, duzzadt meg és fakadt ki, ahogy kellett volna - hát ezért. Elvileg félévesen oltják újra, csak mi most kerültünk sorra Gödöllőn...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Tenci, hát magatokról nem sok mindent mondtál...

Steffi, nem szedtem semmit PMS-re. De az első igazival Eszter születése után találkoztam, nem is tudtam, hogy benne vagyok, csak később esett le. Eléfogadtam, hogy ez van, le vagyok pattanva, lesz az majd jobb is. De érdemes szétnézni a gyógyfüvek között, sok használható van.

Emma, hogy mennyit adjunk... Nyilván ki-ki ahogy megengedheti - akárcsak az orvosnál. Végiggondolva, hogy pl. ki az, aki végig velünk van a vajúdás alatt is (különösen, ha az éjszakára vagy hétvégére esik)- bár orvosa válogatja, hányszor néz be a kismamájára akkor is, ha munkaidőben van a szülés. Nyilván az hogy a doki is ott van, ha kell és ez is biztonságérzetet ad, de nem ő van velünk a szülés teljes ideje alatt és ez így van jól. De pl. a választott szülésznőnkhöz ugyanúgy fordulhatunk a terhesgondozás alatt, mint választott orvosunkhoz.
Ráadásul én a Kútvölgyiben azt tapasztaltam, hogy a szülésznők nem csak annak a kismamának nagyon segítőkészek, aki választotta őket.

Mi Erikának CD-t és egy aranyos nemez babát adtunk még ajándékba. Nagyon tud örülni mindennek.

Megkérdezhetem Emma, hogy babát vársz? :)

Kép

Kép

Kép
memme

Memme-köszi aranyos vagy :lol: :lol: :lol: :lol: írok ám,csak a két gyerkőc háromfelé megy.... :lol: :lol:

Judy -köszi az infót,csak nálam Mikeynál nem volt ilyen,habár Benedeknél mostmég én sem látok semmit

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Hű, celebékből le vagyok maradva....Rogánéknál fiú/lány?Melyik Bódiéknál született Rómejó?

Emma, Erika még ott dolgozik, én vele szültem augusztusban, kemény menet volt, de végig velem volt, pedig szabiról jött be!

Cancan, tetsz, írok privit. Ha enged a lurkó, de most ordít szegény....

Tényleg, a tejtermékeket hogy kell bevezetni?
Én úgy tudtam, másfél éves kortól lehet adni tehéntejet forralva.
Kissé még ebben nem merültem el, van olyan külön, hogy babatej, vagy ez is tápi?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Tenci :lol: :lol: :lol: Ááááááá. Ma is épp Jankaszopi alatt rángatott Benci vasutat építeni. Én meg mondtam, hogy majd apád felépíti, ha hazajött. Ez 15h-kor volt, István 19h előtt esett haza... :oops: Szegény Bene. Amúgy segít(ene) sokat, csak nem nagyon csípem, amikor az alkoholos üveget rázza a kistos feje felett (a gyogyitári alkohol... :D ). Szóval Elmo mostanában gyakran vendég, kár, hogy a könyökömön jön ki... Alvás nálatok éccaka? Janku sajna 2,5-3 óránként ébred, és kb fél-egy órát vagyunk ilyenkor ébren. Szóval alvás aligalig. :shock:

Zsó, a babatejet lehet kapni készen is, meg porváltozatban is. Sose néztem, mennyire tartalmaz valódi tejszármazékot. Ha agyoncsapnak, akkor sem tudom, mi. Dmben vettem mindig. Talán nestlé... Annyira lukas a fejem. :roll:

Dicsekedni jöttem. 2560 g volt két hete Jankaszáva. Ma 2950-et mértünk. Már lassan dagi lesz. :lol:
vbea

Bódi Csabi meg az új neje (van vagy 19 éves) szültek most egy Rómejót... Bódi Guszti meg Margó unokája...
vbea

Követni nem semmi Benneteket...mondjuk megszokhattam volna már.... :lol: :lol:

Lilluskának boldogot :lol: :lol:
Valamint Viktornak is boldog szülinapot :lol: :lol:

Képek nagyon jók!!!!!!!!!!!!Tetszik mind, majd én teszek még ha lesz időm....
Zsófiék havazós képire külön irígy de én amikor terhes voltam a lettivel elvittem a Berkét a télbe, akkor megfogadtam, hogy csak akkor viszem legközelebb ha már ő is siel.....nagyon nagy szenvedés volt terhesen meg végképp...nem igazán tudtam vele mit kezdeni egész nap.Na mindegy.....Zsófi az a lényeg, hogy gyönyönyű helyen voltatok :lol: :lol: :lol:

Veronikusz!
Szegény Szofi, remélem hamar kiheveri..... :oops: HA apajön focizni az Árpád Hídhoz, akkor minket is tessék meglátogatni, mert nem lakunk messze csak át kell gurulni a hídon menni egy kicsit és ott vagyunk...vagy mi megyünk el arra...mindenesetre szólj ha erre jársz.... :lol: :lol:

HAngulat!
Nekem sincs jó hangultaom már napok óta.....számolom a napokat, már csak 12 van februárból és MÁRCIUS.... :lol: :lol: Hátha kitavaszodna....

AprooZso!
Ernyőkocsi:nekünk van egy peg perego ernyőnk és én nagyon szeretem, mert visszintesig dönthető és jókat aludt benne a gyerek.Mindenhol elgurul, nem volt rá panaszom..én szerettem....
Tej:én még nem adtam tehéntejet a Berkének és nem is fogok 3 éves kora előtt.MInden egyéb tejterméket eszik de tejet nem adok neki.A tejtermékeket Tencihez hasonlóan 1 éves kora után kezdtem el bevezetni szép lassan......de nem vagyun egyformák csak gondoltam leírom én hogy csináltam.... :lol: :lol:

Rólunk:
Ma voltam a Lettivel vérvételen.Csak elvittem mert ezek a talppöttyek most elég csúnyák lettek. Vettek tőle orr meg toroknyálkát is...nagyon aranyos volt, nem is sírt sokat, meg nem is olyan keservesen.Csütörtök felé lesz eredmény, mert a nyálka hosszadalmasabb, mint a vér.Berke jobban...szerencsére.

Megyek ,mert hulla vagyok....

KépKépKépKép
vdorka3

Tenci!
Martin olyan 20hós volt mikor kiderült, én akkor már nem szoptattam és furcsa volt hogy napi hármat kakilt, de nem esett le a tantusz, de maikor 1x már a délutáni alvásból is üvöltve ébredt, kőkemény volt a hasa, húzogatta a lábát, akkor gondoltuk, hogy kiikatjuk a tejterméket, hátha azért. És azért. Már elvileg lehetne a szervezetét terhelni szépen, lassan,e l is kezdtük napi 1 kávéskanál tejet kap és szépen fokozatosan kell emelni az adagot. Remélem, hogy kinővi! Nem is az votl a baj, hogy nem ehette ezeket a dolgokat, mert előtte sem evett túl sok ilyet, inkább az volt rossz amikor egy gyerköc ilyet evett és mondtuk, ogy ő nem eheti, mert fájni fog a pocakja és megértette nem is mondta, hogy kér, de ahogy nézett :cry: Szívemben kést fogattak olyankor és sajnos sűrű volt, mert hát más miért ne egyen túró rudit vagy akármit? Egyébként mindig volt nálam egy bombi szelet és ilyenkor akkor kapott bombit. De ez legyen a legkevesebb egészségi problémája az életben!

eni!
Wow! Mondtam én, hogy ügyik vagytok!

Dorka!
Napokat én is számolom, tegnap keresgéltem a neten időjárás előrejelzést, ezt érdekesnek találtam: http://www.bulvaros.hu/cikk/ebrk1z/

Na léptem, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Csajok, ez a tempó... :lol: :lol: :lol:

Most csak gyorsan, mert nem akarok nagyon lemaradni, már megint.

Eni: igen, Maja is sárga volt, de ezt a kórházban meg sem említették, itthon mondta a gyerekdoki és a védőnő. De nem kellett semmit tennünk. Ezen látszik?

Kép

Reni: anyós úgy rendmániás, hogy nem szól rám (még azt kéne), de ha jön, akkor előtte mindig próbálok rendet rakni. Persze az ő igényeinek megfelelni... És ha megjön, rögtön elkezd mondjuk "szemetet" szedni. Amik mondjuk Léna játékai... Mert ő imádja a kis cetliket, ruhák blokkjait, ilyeneket. Meg ő olyan, hogy jön, megfigyel, aztán anélkül, hogy megkérdezné, hogy szükségünk van-e rá, vesz vmit. Példa: észrevette, hogy Léna egy polárpléddel takarózik itthon. Néhány nap múlva beállított 3 garnitúra ágyneműhuzattal. Mit gondolt, nincs rá pénzünk? Vagy nem tudjuk, hogy van ilyen? Mondanom se kell, Léna azóta is a polárpléddel takarózik (ha egyáltalán), bár vettünk a paplanhuzatba paplant is. Meg úgy itélte meg, hogy kell nekünk a konyhába szekrény, hát vett. De nem kérdez. Tudom, ezek apróságok, de sok kicsi sokra megy...

Borsika: itt a link, ahol voltunk: http://www.stoxi.at/winter/startseite2.htm Mi a 136-os házban voltunk.

Kimenő: nálunk Marci ebből a szempontból (is :lol: :lol: :lol: ) álompasi! Mindenben segít, kérés nélkül is, és szívesen. Nyilván szoptatni nem tud, de két szopi között akár mindkét csajjal levonul a játszótérre, ha nekem kell egy kis kikapcs. Vagy elküld tornázni. A héten lehet, hogy el is kezdem. Eljárni nem nagyon járunk el, inkább hozzánk jönnek társasozni a még gyerektelen barátaink. Akik nyárra szintén gyerekesek lesznek, akkor nemtom mi lesz. De ha akarna, mehetne esténként, és én is. És péntek este, Maja óta először elmentünk vacsizni. Kettesben! Öcsém és a barátnője őrízték a csajok álmát. Jó volt! :D

Generációk különbsége: én nem érzem, hogy annyira máshogy neveltek volna minket, mint most mi, de azt tudom, hogy nekem elég laza-jófej szüleim vannak(voltak :cry: ). Azt meg, hogy 3 óránként szoptattak, és korán kaptunk mást is, arról nem tehetnek, akkor ez volt a legjobb tudásuk épp. Én asszem 8 hós koromig szopiztam, ez akkor úgy tudom, soknak számított.
Amivel nem ért egyez anyu, az az orrszívó, állítja, hogy nélküle is fel lehet nőni, nekünk is csak kézi pumpással szívták. De nem hagyom magam...

Kicsit rólunk: Léna durván belerohant a hisztikorszak kellős közepébe. Én meg teljesen tanácstalan vagyok. Meg türelmetlen. Én, akinek eddig szeirntem egy hangos szava nem volt, kiabálok vele, és amíg ő visít, én a karjánál fogva rángatom haza az utcán. Nem ismerek magamra, de nem tudom, mit csináljak. Naivan azt hittem, hogy mi majd jól megússzuk. Nyilván az is számít, hogy hulla fáradt vagyok, úgyhogy most megyek és jól kialszom magam.

Képek nagyon jók, én is adok:

Fél évesen:
Kép

Kb másfél évesen:
Kép

Most a síelésen:
Kép

Ja, és végül, de nem utolsósorban: Lilluska! Boldog névnapot!

Jóéjt!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok Csajok,
restellem, de nálam jó a hangulat...

Remélem nem bánjátok, ha megírom, de hatalmas öröm ért ma. Jankónak fogadó órája volt,és csajok tényleg nem túlzok, de úgy beszéltek róla, mint egy kis zseniről. Minden iránt érdeklődik, tök gyorsan tanul, gyönyörűen kommunikál,dicsérték a szókincsét,az ismeretanyagát, óvó néni középsős-nagycsoportos teszteket akar vele kitöltetni, hogy megnézze a tudását.Most kijelentette,hogy semmi probléma nem lehet az iskolában, és bármennyire ágálok is ellene, vigyem Jankót angolra, ha érdeklődik, mert nagyon terhelhető...Hazafelé majdnem sírtam, annyira odavoltam.(Ja, rajzban tök béna!)

Heni,
megértem a kiakadásodat. Sosem írtam erről, de nagyjából nálunk az a felállás, hogy apa pénzt keres, enyém a két gyerek, meg a háztartás. Imádja őket, ők is az apjukat, de neki nincs türelme órákat meséket olvasni, építőkockázni. Segít, ha kérem, csak ne túl hosszú ideig...Ha itthon dolgozik, akkor csak azt csinálja, ha én csinálom a magamét, azt úgy, hogy közben még kétfelé figyelek, énekelek, verset mondok, csacsogok(ordítok, fegyelmezek.) Ha jó film van a tv-ben, azt sem én szoktam megnézni általában.Nem járok tornázni-itthon nyomom 9 óra után DVD-re, ha elaludtak a gyerekek. Rengeteget háborogtam ezen, de én "betörtem" és elfogadtam, hogy amíg ő elmegy tízszer egész hétvégére, addig én egyszer kb. kétóra hosszára, két héttel előre kell bejelenteni, ha már nagyon zavar a pocokbarna(köszi Linda!) lenővés, a szőrharisnyámtól meg este tíz után tudok megszabadulni, vagy gyönyörködik benne... Viszont tudom, hogy ha kell, 24 órában is nyomni fogja, hogy ennek a két(három) lurkónak mindene meglegyen. Ezt látta otthon(anyukája vitte a 3 fiút, apukája dolgozott külföldön) én meg elfogadtam. És amikor elmondja az óvó néni, amit, már nem is érdekel semmi sem, az összes tv, meg mozi, fitness óra mehet a levesbe,és hogy mennyire megéri-megérte...szóval nekem így, hogy sehol se vagyok, is kerek ez az egész...egyre kerekebb,pláne ma du.óta.

tehéntej: nálam mindkét gyerköc kapja egyéves kora óta, semmi problémát nem okozott...

igyekszem visszaolvasni, de most én se vagyok sehol sem...

Kép
Kép
paklincs

Ó,Andi
mit is írhatnék...most szükség van minden erődre, mi meg lélekben veled!

Kép
Kép
paklincs

Lillus!

Boldog névnapot!

Eni!

Bár tudom, hogy Tencit kérdezted, de azért leírom én is, hogy mi van velünk. Jáz 3 óránként eszik és már visszaszedte magára a születési súlyát! :lol: Nálunk is van "hasfájós" ordítás (napi 2X), de azt megoldja napközben. Adrival ilyen "gondom" nem volt, de hozzáteszem, hogy míg Adri kb. 1 órát szopizott :?, addig Jáz 20 perc alatt :shock: "bevágja" az adagját. 80-100 között eszik, evésenként, de pl. tegnap éjszaka 130-at :shock: evett. Éjfélkor eszik utoljára, aztán hajnali 3-fél 4 között kelt engem :lol: viszont reggel 7 és fél 8 között én keltem Őt! :lol: Szóval kölcsönös a keltegetés! :wink:
Adri imádja Jázt és tegnap játékból megetette kanállal....hozzáteszem, hogy a kanalat tényleg betette a szájába! :shock: Mondjuk nem volt nehéz Neki, mert Jáz épp ordított, mint "sakálfalka"! :oops: Aztán meglátta, hogy nézem és megijedt és kikapta a szájából a kanalat. Aztán elmagyaráztam Neki, hogy ilyet nem szabad csinálni!!!
Szóval azért nekem sem egyszerű a (majdnem) 4 évessel!! De segíteni Ő is "mindenben" segít, mint Neked Benc. :lol:

És Eni-Tenci...én is mindig mondogattam, hogy nincs egész nap dvd-zés, de hát amióta Jáz meg van és még oviba sem megy.... :roll: Thomas mindennapos vendég nálunk is!!! Meg Verdák meg Dzsungel könyve meg mostanság Hamupipőke is! :wink:
Viszont mentségére legyen mondva, hogy nálunk csak 3 csatorna van! (rtl, tv2, m1) Mondjuk nem is hiányzik a Minimax azzal a sok hüle mesével!!! bocsi, de én nem bírom ezeket a "gyerekbutító" csatornákat azokkal a ......mesékkel.
Mondjuk a Sperktrum meg a National Geo. meg még egy pár ehhez hasonló csatorna azért nekem hiányzik! Jah, meg a BBC, amit Adri előszeretettel nézett!!!! :roll:

Emse!

Gratula Kisjankóhoz!!! És megértem ám a "könnyeidet" ezzel kapcsolatban!!! Nekem is hasonló dolgokat mondtak az óvó nénik! :oops: Angolt majd szeptemberben kezdjük, mikor már Jáz nagyobb lesz és lesz időm Adrit elvinni! Egyébként Ancsi (Adri nővére) néha-néha szokott Adrival angolul beszélni!

Steff!

Köszönöm az érdeklődést! :oops: Képeket meg majd igyekszünk gyártani :lol: én meg feltenni, de most új számgépünk van és Apa azon ügyködik még egyenlőre, hogy telepíti rá a programokat. Úgy hogy egy kis türelmet kérek!!! :wink: 8)

Csajocskák-fiúcskák :lol: :wink: minden képen naon édesek!!!

Megyek, mert lassan eljön a mai nap utolsó vacsorája :lol: Jáznak! Aztán sipircelek aludni, mert kb. 3 óra múlva megint :twisted: kelés van!!! :wink:

Szép álmokat Mindenkinek!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

sziasztok, napkozben nem tudtam tobbet visszajonni, Zsofi egybol kihasznalja, ha nem vagyok eleg eber, megtamadja a dohanyzoasztalt az ujsagokkal, es fecnikre marcangolja a papirokat, kisebb darabokat a szajaba is gyomoszol...:O
voltunk az orvosnal, megmertek a sulyat, 7150 g, az elmult 2 honapban hizott 600-at, az orvosno csovalja a fejet, es mondja, h kezdjek neki hust adni...hat jovan...ti hogyan adjatok a hust? es foleg mennyit? Zsofi most delelott szokott gyumolcsot enni, delutan meg zoldseget...mikor kell ujabb etkezest beiktatni neki? bar a zoldsegbol altalaban eleg keveset eszik...
egyebkent most nem huzott fel az orvos, max azzal, h haromszor is megkerdezte, miket csinal mar Zsofi, annyira figyelt, h egybol el is felejtette a valaszt: maszik? igen maszik...es ujfent gratulalt, h milyen szep gyerek, hehe...aztan, h van-e kerdesem, hat inkabb mar nem is kerdezek tole semmit...na mindegy...

MSE, gratulalok Kisjankohoz! :)

Memme, nagyon elszegyelltem magam, ahogy teged olvastalak, h mit rinyalok itt a szuleimmel, valojaban nagyon jol jartam veluk...

a parommal is szerencsem van, segit amiben tud, a szules ota sokszor o foz, es egyre jobban! :) bevasarol, mosogat is, takarit is, ha raer, mondjuk o dolgozik eleg sokat, es hozza a penzt haza, ugyhogy a takaritast inkabb en elintezem, ne kelljen ra hetvegen idot pazarolni... Zsofival is elvan valameddig, furdetni meg o szokott, ha hazaer 8-ig, babauszason altalaban o van bent a vizben Zsofival... ha bulizni akar, en tolem mehet siman, kb kethetente egyszer szokott, vagy meg annyit sem, sok baratunk van kint kulfoldon, es ha hazajonnek, nagyobb unnepek kornyeken, akkor torlodnak a bulik, de igyekszik hozzank is hivni embereket, h en is lassak mas arcokat...mondjuk az elmult 8 honapban nem nagyon mentem sehova 1-2 oranal tovabb, talan shoppingolni 1-2-szer, meg orvoshoz, egyszer fodraszhoz...:) tornazni en is szeretnek jarni, vagy jogazni inkabb? ma kesesben voltunk, es futni kezdtem a babakocsival, tok jol esett, csak aztan hamar kifulladtam, kene tornazni itthon dvd-re, csak este 9 utan nekem mar nincsen energiam...ugy erzem, mostanaban nagyon beszukultem a babas temara, lehet, h nem lesz ez igy jo hosszu tavon?!

banana

Banana!
Zsófinak már nyugodtan lehet adni husit, keverd bele a délutáni főzijébe. Én annak idején beleturmixoltam a zöldségbe. A sógornőm darálni próbálta, de a lánya attól öklendezett. Szerintem a két hónap alatt 600 nem olyan rossz, lehet, hogy neki ez a tempója, úgy néztem elég mozgékony ő is. Pankánál is 6 hónapos kor akörül kezdett lecsökkenni a hízás, konkrétan 20 dekákat hízott havonta. Gyerekorvos mondta, hogy 40 azért illene, de aztán belenyugodott.

Kép
Kép
kriszta36

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 09:05-kor.
Vendég

sziasztok,

Lányok itt még mindig szakad a hó...elsöpörni sincs értelme, mert mire a végére érek, kezdhetem elölről :roll:

Anna meg teljesen nyüszi... hulla fáradt és éhes volt, elfeküdtünk a kanapén, megkapta a cumisüvegét, benne a szokásos tápszermennyiséggel. Félálomban eszegeti, elfogy, ordít, hogy kevés. Kiszaladok, csinálok még egy adagot, visszaviszem, akkor meg már azért ordít, hogy most már nem kell, vigyem innen :roll: Most meg nem tudom elaltatni... Ja, közben én is 4 órát aludtam, úgyhogy rendkívül sok türelmem van ehhez :oops: mennem kell

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Hú lányok, itt akkora hó van :shock: és még most is szakad!!!!!!! Nem is tudom mikor láttam itthon utoljára ennyi havat! :shock: Lehet, ma kora du. felmegyünk a Vadasparkba egy nagyot szánkózni....... Ki tudja mikor lesz rá legközelebb lehetőség!

Mi kicsit fasírtban.... Aki unja ugorjon.......-
Mse: hát nálunk is ez a felállás, azzal a különbséggel, hogy Ő azért úgy tudja alakítani a napját ahogy szeretné ( többnyire) és ebbe belefér az ő lazítása is. Tényleg nem sok és rá is fér, nincs is ezzel semmi bajom, csak az esik szarul , hogy 10ből 9szer anyóst ( vagy anyut , de inkább anyóst ) kell igénybe vennem ha én el akarok menni valahova. Neki sincs hosszútávon türelme a gyerekekhez, igaz elvan Ő velük, de 1-2 óra után az van ( kb. 3x volt velük hosszabb időre egyedül értsd fél-1nap ) , hogy ül a számítógép előtt és a gyerekek meg "elvannak" . Mellettem persze nincsenek el ( ?) mily érdekes. Olyankor Szandi veszi át az én szerepemet - ez most tök komoly, vacsit készít, megterít, még az öccsét is képes megfürdetni és tök örül, hogy apa milyen büszke rá. Na, ha velem vannak mindent én csinálok, szinte olyat is, amit már Szandi meg tudna csinálni. Biztos bennem van a hiba..... Férjem mindig azt mondja, hogy miért ugrálom körül őket... na ja, könnyű okosnak meg következetesnek lenni napi 1-2 órában........

Szóval engem ez így bánt ( illetve nálunk nem működik ) , hogy övé a munka - enyém meg a gyerekek meg a háztartás - mert én besokallok Ő meg baromira nincs benne a mi életünkbe. És ez neki sem jó! És csomó dologból kimarad, ami mindennél többet ér(ne)..... Nem tudom érthető vagyok-e. Ez az elején számomra természetes volt, hogy legalább ennyivel segítem Őt ( mikor indítottuk a vállalkozást ), hogy mindent levettem a válláról ( a több 10kg-os nagybevásárlásokat is egyedül intézem) hogy abszolút a munkára figyeljen, de most már 3-4 éve ez megy és úgy érzem totál szétágaznak a mindennapjaink.....Azaz elkényelmesedett a dolog, így szokta meg és most ez van....
Bocsi hogy ennyire húztam a témát, de jól esett kiadni.......

KisJankóra meg büszke lehetsz és Magadra is!

Zsofi: azta micsoda husis combocskák!!!!!!! Hisztikorszakhoz még nem tudok szólni, ennyire durva még nem volt nálunk - remélem nem is lesz!

Heni

Kép

Kép
cancan

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?