Új privát üzeneted érkezett!

Hát akkor úgy látszik apa kivétel, mert ő mindíg felkelt, ha Kristóf sírt.

Végre megkaptam a bátyustól a Kristófról készült képeket, teszek fel belőle. Kár, hogy akkor jött rá a bátyámra a fotózhatnék, mikor már indultunk haza, de majd legközelebb.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
susytunder

Susy - Nagyon-ngyon édes!!!!

Mzsperx - Még mindig titkolózik!!!! Így engem is csak esz a penész! :wink: Na meg agyalhatunk a neveken!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ez nálunk is így van, Apa horkol Dóri sírása mellett is :lol: Viszont az első hetekben ő is felébredt, és sokszor járkált vele, hogy elaludjon. Egy szavam nem lehetett rá, segített pelenkázni még éjszaka is, mert akkor is volt kaka. Utána persze Apa lemondott az éjszakai műszakról, és azóta békésen horkol :)

Susy,
Gyönyörű Kristóf :wink:
Vendég

Susy!

De gyönyörű ez a kisfiú! Én odavagyok érte, meg Samuért is, annyira igazi kis pasik már most! Tegyetek csak fel képeket!

Iricc!

Imádom az Abigél nevet! Ha leenne még 1 lányunk, Abigél Enikő lenne a neve! És gyönyörű jelentése van, szerintem!

Márti
borossné becz márta

ugabesz - A többséggel ellentétben az én párom minden neszezésre felébred, ezért mi a babaszobában alszunk, hogy apap kipihentem mehessen dolgozni. Este beteszem a babát a kiságyába, én meg a heverőn alszom, éjjel pedig ha felébred, beveszem magam mellé szoptatni, és ha fáradt vagyok, akkor ott is marad. Negatívuma, hogy bár összenyomni nem nyomod össze, de én pl. néha akaratlanul megütöttem a kicsi fejét egy félálomban történt mozdulattal :oops: :cry: , ezért most már igyekszem visszatenni a kiságyba szopi után. De az együttalvástól amúgy nem kell félni, bár az apák lehet, hogy kevésbé figyelnek oda a babára. Mi csak egyszer próbáltuk ki a franciaágyon, akkor is a szopipárnát betettük középre, az én "térfelemen" volt a baba köztem és a szopipárna között. Én az ágy szélére nem merném fektetni, főleg amióta oldalazni és körözni is tud, mert simán ledolgozná magát az ágyról a párnák ellenére is. A mózeses megoldást nekem is ajánlották, de mi nem vettünk, most meg már nincs is értelme venni.

betty - az Áron nagyon szép név, tarts ki!

susy - gyönyörű kislegény a fiad!!!

Kép
Kép
szfgabi

éjszakai pelenkázásról: én sem akartam, mert nagyon felébreszti, de annyi a kaka, hogy muszáj, mert amióta elértük a 3-as méretet, a pelenkáknak valahogy csökkent a felvevőképessége. Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, nekünk a libero 2-es mindent elnyelt, de ahogy kicsi lett, és áttértünk a 3-asra, folyton kicsorog oldalt, és a ruci is olyan lesz. Most leginkább a babylove válik be, nálunk a pampers és a huggies kiütéseket okozott, arról nem is beszélve, hogy még kevesebbet tartottak bent.

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicséretet.

szfgabi
Nálunk is felébred apa, éppen ezért is aludtunk külön, de nekem ez nagyon rossz volt. Más ágyba feküdni nélküle, nem volt kihez bújni, és én elég depis voltam eleinte, mert sokminden összejött.
A liberot próbáltad már? A többi nekünk sem vált be, mert folyton kifolyt nekünk is. A babylove azt mondják ugyanaz, mint a libero, csak olcsóbb.

Lányok hallottatok már fogzás láncról?
Ma babaúszáson az öltözőben hallottam, ahogy 2 anyuka beszélgetett, és rákérdeztem.
Borostyánkőből van, és állítólag nagyon jó.

Bemásolok ide egy cikket, amit találtam róla.

A lánc:

- Valódi balti borostyánkőből készült
- Minden kő gondosan lekerekített, hogy ne szúrjon.
- Szabálytalanul kerek formák
- A nagyobb biztonság érdekében minden kő külön van a pamutszálra felcsomózva
- A láncon fémmentes csavarzár található, így fémallergiát sem okozhat
- Hossza kb. kb. 32 cm (+/- 1cm)

" A borostyánkő 35-55 millió éve Skandinávia magaslati szárazföldjein és a hozzá cstalakozó sík vidékek erdőit alkotó tűlevelű fenyők kérgéből kifolyt és évmilliók alatt fosszilissá kövült gyantája. Puha, szerves eredetű ásvány. Gyógyító ereje közismert, fájdalomcsillapító, nyugtató hatását évszázados tapasztalatok bizonyítják. Kitűnően alaklmazható menstruációs, szülési fájdalmak enyhítésére, kisgyermekek fogzásának könnyítésére." (Blikk)

A borostyán a népi gyógyászat szerint támogatja a szervezet saját immunképességét, így számos bőrbetegségre (neurodermitis, ekcéma), allergiára, bronchitisre is alkalmazzák. A bébi-borostyánláncnak Ausztriában, Németországban és Svájcban régóta nyugtató, fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak (ott még gyógyszertárakban is kapható), ezért a kisgyerekek fogzásakor is használják. Állítólag egyéb lázzal járó betegségeknél is segít.

A kívánt hatás érdekében a borostyánláncot közvetlenül a bőrőn (ruha alatt, lehetőleg éjjel-nappal) kell viselni, mert a testhő hatására jótékony hatású illóolajok válnak ki a fosszilis fenyőgyantából. A fentiekben leírt hatásmechanizmus nem jelent garanciát, csak a népi gyógymód állításait fogllatam itt össze.

A lánc folyó csapvízben, vegyszermentesen tisztítható, szabadlevegőn, szobahőmérsékleten szárítható.

Vajon van benne valami, vagy hókusz-pókusz? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy,
Én hallottam, de maradok a homeosnál :wink: Lánc: letépi, megeszi stb.
Vendég

Gabi - Köszi, igyekszem erősnek lenni. Most épp azt a tatktikát folytatom, hogy hagyom magam rábeszélni más dolgokra, így majd mondhatom, ha minden kötél szakad, hogy "akkor,az úgy lett, ahogy te szeretted volna, most hadd legyen úgy ahogy én szeretném". Dög dolog? :oops:

Susy - Valami biztos van a borostyánban, nem véletlenül hordták nagyanyáink is, de ettől a láncos dolgotól én is félteném.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Tudtátok, hogy péntek óta nem lehet választott szülésznővel szülni? Nem mehetnek be a szülésre, ha éppen nem ügyeletesek :evil:
Vendég

Pandácska!

Engem szerdán vállalt el a vezető szülésznő! Honnan az infó
A dokim is beszélt valamit a szülészővel a privát szülésekről telefonon, de nem volt nekem tiszta, hogy mit. Már év elején felröppent ez egyszer, de akkor kacsa volt! Mondjuk, akkor csak aztkell becéloznom, hogy nappal szüljek, gondolom, a vezető szülésznő bent van napközben...

Márti
borossné becz márta

Márta,
Délután beszéltem a szülésznőmmel, éppen ő is dolgozik, és már két szülésznő nem mehetett be a kismamájához.
Vendég

Pandácska!

Hát köszi,akkor majd meglátjuk, mi lesz! Valahogy majdcsak kibújik a lányzó! Na, mindegy, tudod, én csak egyvalakit szeretnék elkerülni! Tiszta szerencse, hogy a dokim sokat van bent vajúdás alatt is!

Márti
borossné becz márta

susy, nagyon jók a képek!!!

képzeljétek, megvan a név :) dorottya lesz, vagyis dorka.

ójajj, nemár, hogy ne lehessen választott szülésznővel szülni! :((((

KépKép Kép
mzsperx

sziasztok,
kihagyok pár napot és alig tudom követni a fórumot :)

Liliommanó, Szalamandra
gratulálok mindkét kisbabához,
írnátok szüléstörténeteket is,ha van egy szusszanásnyi időtök? :)

Susytunder
nagyon jók a képek a fiadról
és nekem meg semmi tapasztalatom altatás ügyben,de
a párom nélkül én is depis lennek
egyenlőre az egy szoba, külön ágy van belőve

jahajj nekem most megy a szülésznő para is,
se doki se szülésznő..

írtam nektek h fazekas zsuzsi valószínű nem ér rá akkortájt,
irénről meg itt olvastam negatívokat,aztán kiderült h két ismerős
is irénnél szült mint választottnál,és imádták...
lehet ennyit számít neki,hogy előre lebeszélje az ember
párom azon "kacarász",hogy két hét alatt eljutunk odáig,
már az irénért is harcolni kell
ez most csak ÁEK döntés vagy magasabb szintű?

egyik barátném javasolta,hogy mivel márc közepén kezdem
a rátápit,akkor lesz kb névtelenke féléves,tegyek el most
fagyasztóba neki való zöldséget gyümölcsöt
kb 3 havi adagot,azt hogy mit?, még kitalálom,de mennyit?,
fogalmam sincs, márti mint sokgyerekesnek,esetleg van ötleted? köszönöm

ági
oagi

Ági!

Én már fagyasztok bőszen, kb. 3-4 kg
mindenből, csersznye,meggy,zöldbab van a fagyóban, annyi tuti elég lesz, ha sok, akkor meg megesszük mi, többiek! Most jönnek majd hozzá a barackok!

Nem biztos, hogy azon múlik, választott-e, valakinek az volt Irénke az 1-nél, a 2-nál már nem! De már nem idegelem ezen magam, szakmailag szerintem jó, nekem csak kevéssé empatikus, de azt túlélem, a babámat viszont nem hagyom alapos indok nélkül elvinni!
Majd a sarkamra állok és kész!

Mikor is szülsz? Ha szeptemberben, akkor az én dokim még elvállalna szerintem és biztos nemcsak Ő!

Márti
borossné becz márta

márti
köszönöm,akkor nekiállok én is fagyasztani :)
azt hiszem beszerzem valami biokertészetből,sajna nálunk
néha kinyomják a szennyvizet a kertbe a szülők,
hiába nyúzom őket,és őszre már lesz csatorna,szóval vége
ugyan igyekeznek messze a veteményestől,
de erre nagyon húzom a számat

van dokim a szabó györgy és kedvelem is,
csak nagyon kell időzítenem,ha nála akarok szülni :)))
maga helyett a szabó gergőt ajánlotta,susytunder írt is róla
nekem,de volt itt egy negatív tapasztalat is,már nem tudom ki írta,
elnézést...a te dokid is nagyon szimpi azok alapján amiket írtál róla

egyébként szept 1re vagyok kiírva,
de most az összes terhes barátnőm 2-3 héttel hamarabb potyogtat
lehet a frontok miatt

köszönöm az infot :)
ági
oagi

Mégegyszer köszönjük a dicséreteket. :)

Oági
Szerintem nincs olyan doki, akiről mindenki jót írna. Azt hiszem ezt már írta is valaki, ha jól emlékszem Márti volt, de bocsi ha nem.
Mindenkinek más az igénye, mindenkinek más esik rosszul, (nekem pl. az is, ha csúnyán néznek rám :) )és mindenki másért kedveli, esetleg nem kedveli az adott dokit.
Persze te döntesz, és biztosan jól is fogsz dönteni, úgy ahogy neked a legjobb.

Lányok múlt héten mikor otthon voltunk ősszefutottam az én gyerekorvosommal, aki mellett felnőttem. Apukámmal barátok, néha összeülnek, és pont jött nálunk mikor otthon voltunk. Meg is nézte Kristófot, kérdezgetett ő is, én is, -és bár eddig nem írtam,- de most kiváncsi vagyok a véleményetekre. Azt mondja, hogy szerinte Kristófnak már nem kellene éjjel ennie. És, hogy nagyon nehezen fogom tudni leszoktatni az éjszakai evésről. Továbbá a 3 óránkénti evés is sok neki, már simán kikellene bírnia 4 órát is. Aztán beszéltem anyukámmal és ő is ezt mondta, hogy mi így nőttünk fel, sőt a 8 éves keresztlányom is e szemlélet alapján nőtt fel. Itt soha nem beszéltünk még arról, hogy kell e éjszakai etetés, ha igen meddig, és hogyan lehet leszoktatni a gyereket róla. Mondhatnám, hogy süket orvos hülyeséget beszél, de legalább olyan felkapott doki mifelénk, mintha azt mondanánk, hogy Szabó doki- Fazekas Zsuzsi páros. :roll:
Vélemények?

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Ahogy a kedvenc pszichológia-pedagógia tanárom mondani szokta, 1 gyerekkel sokmindent meg lehet csinálni, nem hal bele, kibirja, ne a tűrőképességének határait próbálgassuk! Az akkori szemléletben nőttem fel én is, de tuti többet sirdogáltam. Az anyukák mindig igyekeztek megfelelni a gy.orvosnak, védőnőnek!
Szerintem kár megbolygatni Kristófot, mikor ilyen kiegyensúlyozott baba! Nekem a 2 nagyfiú 8, a kicsi magától 6 hónaposan leállt az éjjeli eszegetéssel és azóta is mindegyik nagyon jó alvó! Ha már elég neki,úgysem fog felébredni éjjel! Nálunk csak annyi volt, hogy fogzás miatt Csabil 7 hónaposan többször szopizott éjjel, képes volt 6x is felkelni! Na, itt jött a szelid erőszak, mivel addig pici korától csak 2x kelt, ehhez ragaszkodtam, a többi alkalommal meg apa adott neki pohárból vizet és szépen visszaaltatta, hogy az anyaillatot ne is érezze Csabi! Gyönyörűen visszaállt az eredeti rend és 1 hónap múlva már magától hagyta abba a szopit éjjel!

Márti
borossné becz márta

Márta,
Jól emlékszem, hogy Irénkét akarod elkerülni?

Oagi,
Csak ÁEK, már megint, mint amikor nem mehettek be az apukák a szülésre, influ járvány idején :evil:

Susy,
Én biztos, hogy semmit nem erőltetnék Dórira azért, mert más azt mondja... Gondolom ez neked nem teher, így miért ne biztosítanád neki azt, ami jó? Dóri is kétszer szopizik éjszaka, és nappal is 3 óránként eszik. És akkor mi van? Egészséges, gyönyörűen fejlődik, nekem csak ez a lényeg. Amúgy meg maguktól elhagyják, nővéremnek két kislánya van, Bogi kb. 15 hónaposan szokottt le a cicizésről, és az éjszakai evésekről is. Réka 9 hónapos, és éjszaka háromszor eszik még. Nem hiszem, hogy ezzel ártanánk, sőt! Tudod én nem szeretem az ilyen okoskodásokat, amikor megmondják, hogy a te gyerekednek mi a jó... bocsi :oops: Nincs két egyforma gyerek, ami jó Pistikének, lehet, hogy Janikának nem az.
Vendég

Szerintem Susy szoptasd nyugodtan este is... Én nem korlátoznám. Lilla is kapott mindig, ha kérte. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

[quote="susytunder"]A írta:susytunderzt mondja, hogy szerinte Kristófnak már nem kellene éjjel ennie. És, hogy nagyon nehezen fogom tudni leszoktatni az éjszakai evésről. Továbbá a 3 óránkénti evés is sok neki, már simán kikellene bírnia 4 órát is.
Vélemények?

szerintem :)
ha neked nem gáz az éjszakai kelés, nem vagy hulla tőle, akkor miért ne? ha viszont nagyon fáradsz tőle, és ez rányomja a bélyegét a napotokra, akkor azt mondhatom: hogy szüksége valszeg tényleg nincs rá :) szóval akár le is szoktathatod. ő már nem egy újszülött bébi.
szóval a lényeg az, hogy szerintem kárt egyikkel sem okozol neki. csináld úgy, ahogy neked jólesik!

ha le akarnád szoktatni, itt egy nálunk bevált módszer (én 8 hósan untam meg a az éjszakai 3 etetést :)): az első szopit elkezded tolni negyed órával. egyszerűen megváratod. ha már átállt az új időpontra, megint csúsztatsz egy negyed órát. előbb utóbb az uccsó szopi ki fog csúszni napközbenre...

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Nem tudtam visszaolvasni, lassan utazunk el, csak elköszönni jöttem.
Susy
, az éjszakai etetésekbe nem tudok beleszólni, mert nekem mindkét gyerek nagyon hamar átaludta az éjszakát. De azt gondolom, hogy a gyerekorvosok kevés kivételtől eltekintve nem feltétlenül a gyermekek érzelmi szükségleteit nézik, csak a biológiait. Mzsperx-nek igaza van, ez elsősorban rólatok szól, te tudod, hogy ez mekkora teher, és mit jelent a nappalokra nézvést.

Mindenkinek szép nyarat, augusztus elejéig.

remélem, szülésznőválasztás marad, és mindenki jó kezekbe kerül!

mtunde

Pandácska
Szerintem, ha valaki elmondja a véleményét, hogy ő hogyan csinálja, vagy csinálná, az nem jelenti azt, hogy megmondja mit és hogyan tegyél. Legalábbis nálam nem. Nem vagyunk egyformák, ahány ház annyi ember.

Persze, hogy nem fogom elvenni a gyerektől azt, ami kell neki, és nem is teher, mert ha az lenne szépen néznénk ki. Csak kiváncsi voltam van e valaki, aki éjjel cici helyett pl. teát ad.
Kristóf nagyon hamar átaludta az éjszakát, és egyenlőre bele kell rázódnom, hogy újabban 5-ször is felkel. Reggel kell 10 perc amíg magamhoz térek, és sokszor szinte szédülök az álmosságtól, de ez van, ezt vállaltam, és ez cseppet sem teher, és kétlem, hogy változna ha teát innánk. Sajna túl sokat vállaltam magamra, de ezek már családi dolgok, nem az a fajta vagyok aki feladja, fél lábon is kibírom ha kell, aztán az idő elteltével majd alakul.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

susy: én is szoptattam éjjel Zsófit, de talán két hónapos volt, mikor elkezdtem azt, hogy este 11-kor mégegyszer megetettem, és így éjjel nem ébredt fel, csak reggel öt fele. Ez az én önzésem volt, mert amúgy evett nyolc fele, meg éjjel kettőkor, és kezdtem hulla lenni :oops: Ezt a 11-től 5-ig tartó alvást aztán ő tolta ki, lett belőle este hét órai szoptatás, és alvás reggel hétig. Aztán jött a fogzás, és újra elkezdtem éjjel szoptatni. Most megint nem ébred éjjel :lol: Mire beáll egy rendszer, úgyis jön egy másik :wink:

borostyánlánc: én nem használom, egyszer felvetettem Apának, és úgy nézett rám, mintha azt kértem volna, hogy másszuk meg a babával együtt a Mount Everestet, szóval hagytam a témát :lol: Más topicbeli anyukák használják, szeretik, és nem feltétlenül a baba nyakába teszik, hanem a lábára kötik, vagy ilyesmi, így nem balesetveszélyes.

pelenka: nekünk a Liberoból folyt ki mindent, mi pamperst használunk. Babylove nagyon jó volt, de nyárra vastag :roll:
Vendég

Jaaa, Zsófi hajnalban öt fele ébred, akkor átviszem magunkhoz, és egy órát még alszunk együtt. Néha velünk alszik, de akkor mindketten olyan hullán ébredünk Apával, mintha egész éjjel buliztunk volna :shock:
Vendég

Sziasztok!
Alig győztem visszaolvasni. :)

Szalamandra - akkor mostmár "személyesen" is gratulálok, és minden jót kívánok Nektek! Szuper, hogy simán megy a szopi, csak így tovább!!!! :D

Betty - köszi a "tolmácsolást". Déluán, ha jössz tornára, akkor találkozunk. Az Áron név szerintem is szép!

Livi - azt hiszem te kérdezted a munkát még 36 hetesen. Igen, még hetente kétszer bejárok fél-fél napra. Innen megyek tornázni. Egyáltalán nem teher, tök jól vagyunk, igaz, így hogy elköltöztünk, nem 20 perc mire beérek, hanem kb. 1 óra, de így sem volt rossz. Fél órával kelek korábban, de óracsörgés előtt már úgyis fent vagyok. Szóval nekem így jó. Így otthon is van időm varrogatni (babacuccok, függöny stb.), főzni, uh-ra, ctg-re, védőnőhöz járni, és pihenni is :) Később már úgyis inkább babás társaságba fogok járni :)

Igaz, az elmúlt egy hétben nem sokat pihentem, azt sem tudom melyik nap mit csináltunk, mi történt, de tök jó, hogy már az új helyen vagyunk :) Szépen haladunk, már az 5-ből 2 ablakon függöny is van :) Kiságy összerakva, szóval jöhet a baby, de azért még jó lenne ha várna kicsit :oops: A kórházi csomagomat ma este, vagy holnap rakom össze. Aztán tényleg minden kész az érkezésre.

Susy - Kristóf nagyon édes :) És szerintem is úgy csináld, ahogy nektek jó. Biztosan van olyan baba, aki ebben a korban éjjel nem kel fel enni, de ha Kristóf éhe, akkor miért hagynád éhezni, nem?

dytke

Pandácska - Dóri imádnivaló, ahogy dumál, és ahogy "fut, tornázik" a kiságyban :)

dytke

Sziasztok!

Az éjszakai szoptatás téma megint csak nem az én asztalom, mert ugye olyan tapasztalat vagyok.... 8) Mindegy, így látatlanba azt gondolom, hogy ma már nem a határidőre teljesítendő feladatok korát éljük, mint amikor mi voltunk gyerekek. Nem is tudok annál idegesítőbbet elképzelni, amikor idegenek néznek kerek szemmel az anyukákra, hogy még mindig csak szopik? vagy még nem szobatiszta? :twisted: Hadd döntse már el mindenki, hogy hol, hogyan és miért "rontja el a gyerekét". Ezt a kifejezést is utálom! Egy gyereket nem lehet elrontani, mert nem gép! Szumma szumárum, Susy, tégy úgy, ahogy mindkettőtöknek jó, a fórumon meg ezért jó, hogy vannal tapsztalt anyucik, akik példáját, véleményét meg lehet kérdezni, követni vagy nem. Most aztán jó bölcs voltam megint! :wink:

Képzeljtétek, a szüleimnél voltunk Tatán, meglátogattunk rég nem látott barátokat és kaptunk egy kiságyat, egy hatalmas doboznyi babaruhát és játékot! :lol: Még alig költöttünk vmit erre a babócára, de már lassan töb cucca van, mint nekünk! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

[quote="susytunder"]
írta:
susytunder újabban 5-ször is felkel.

ez nekem eddig nem volt világos, hogy ezt most kezdte!!! így egészen mást jelent szvsz a dolog: a lányok nálam ezt akkor csinálták, szintén 5 hósan, amikor kevesellték a tejet, szóval szerintem ideje a hozzátápinak! azzal együtt máris csökkentek az éjjeli szopások számai. én ezt csak úgy tudom értelmezni, hogy folyékony tápanyagból nem tudtam bevinni annyit, amennyitől jóllaktak volna... szóval nem az a baj, hogy kevesebb a tej :)

KépKép Kép
mzsperx

Bettyna!
Örülj neki, jó hogy ilyen kedves ismerőseitek vannak.
Mi is így vagyunk Vele, Lillának annyi szép-márkás cucca van, amit alig használtan örökölt, hogy én nem győzök hálákodni érte. Nagyon jól tud esni a barátok önzetlensége. Nálunk is neki van a legtöbb ruhája.
A pénz miatt ne aggódj, lesz hova költeni... :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

dytke!

De örülök, hogy ilyen klasszul ment a költözés! A soraidból úgy tűnik, tele vagy energiával! Neked van választott szülésznőd? Bocs, de erre már nem emlékszem. Ha igen, beszéltél már vele erről a pénteken bevezetett rendszerről?

Pandácska!

Jól emlékszel! De most már nem akarok ezen idegeskedni! Majd jobban a sarkunkra állunk, ha kell! Amikor Lehel született, sajnos nem voltunk elég határozottak, de azóta már szültem a Rókusban is, ott meg aztán végképp harcolni kellett a babám érdekeiért (meg az enyémért is)!

Márti
borossné becz márta

Dytke!

Jól emlékszem, hogy Homoktövis lakóparkba költöztetek? Gratula, én melegen ajánlom.:-))) Biztos fogod szeretni, én is itt lakom.....:-)) Az orvosi brigád (háziorvos, gyerekorvos, védőnő) pedig egyenesen szuper....

Márta!
Szerdán megyek az én választott szülésznőmhöz, ha gondolod én is rákérdezek az új rendszerre (engem is érint és érdekel) és majd beszámolok róla hogy tényleg igaz e.

Sly
sly78

Sziasztok!

Tegnap este ügyeleten voltunk kristóffal, délután többször hányt, és az az örökös hőemelkedés... :(
Azt mondták, hogy piros a torka és valszeg azért hány, és a nyűgösség ennek is betudható. Este egy etetést ki kellett hagyni, csak teát kapott, végig aludta az éjszakát, fél 6- kor kelt.
Ma reggel kezdtünk a kardiológián, szerencsére minden rendben, azért még 3 hónap múlva vinni kell kontrollra.
Visszafelé egyenesen mentünk a mi doktornéninkhez, valóban piros a torka, de azt mondta nem kell orvosság, a homeos kúpot próbáljuk meg. Sok folyadékot kell adni neki, és a doktornéni is azt mondta mzsperx, hogy elkezdhetek neki lassan gyümölcsöt adni. Az őszibarack a favorit és ameggy.

Kép
Kép
susytunder

Márta,
Azért drukkolok, hogy ez is eltöröljék hamar. A szülésznők harcolnak, szóval lehet, hogy megszűntetik... nagyon remélem...

Susy,
Szegényke! Jobbulást neki.
Vendég

Betty - mi is sok ruhát, babakocsit, hordozót kaptunk kölcsön, és tényleg olyan jó, ha az embernek van kitől kapnia :)

Márti - nincs még szülésznőm, mert ma találkozok a dokival, és akartam erről beszélni vele, hogy ő esetleg kit ajánl, akivel "jól tud együtt dolgozni". Mindig a kórházban találkoztunk eddig, ott meg nem lehet nyugodtan ilyenekről beszélni, ezért kértem időpontot a Honvéd rendelőjébe, ma megyek. Mindenképpen megkérdezem ezt, hogy akkor ő mit tud.

Tényleg sok enregiám van, most hogy már a nagyját kipakoltuk a dolgainknak, és már csak szépítgetni, rendezgetni kell :) Amikor dobozoltam, az nagyon kimerítő volt, de azért igyekeztem pihenni, meg apa is odafigyelt rám :)
Hihetetlen, hogy az embernek mennyi dogla elfér egy 30nm-es lakásban. Nem gondoltam, hogy ilyen sok cuccunk van :)

dytke

Sziasztok tapasztalt asszonyok!

Szalamandra férjeként kérem a segítségetek. Most kórházban van Rózával, így nem tud ő írni nektek. Azt kéri, hogy írjátok meg, milyen módszerekkel tudtátok növelni a tej mennyiségét, mert most úgy tűnik, hogy Róza már szopna többet (eleget), de nincs mit.

Kép
Kép
szalamandra

sly 78 - igen, jól emlékszel. A Homoktövis utcába költöztünk a most átadott új házba. A védőnővel már találkoztam, nagyon szimpatikus. 29-én a doktornővel is találkozom. Örülök, hogy jó a véleményed róluk mert akkor biztosan tényleg jók.
Már most szeretek itt lakni, olyan jó levegő van. Kicsit még fura, hogy hallom a forgalom zaját, mert eddig egy belső udvari házban laktunk, de inkább hallgatom a forgalmat, mint a korábbi kosz, büdös, kutyaszar stb.... Úgyis csak hozzászokás kérdése :) Találkozhatunk is majd valamikor, ha gondolod.

Susy - örülök, hogy a kardiológián mindent rendben találtak. Remélem hamar meggyógyul ez a kis legyény :)

dytke

Szalamandra,
More Milk kapszula, patikában kapható, vagy Urtica Urens 5 CH ez homeos. Gyakori szopi, én 1-2 óránként szoptattam meg Dórit, és kb. 5 nap alatt indult be rendesen a tejem. Addig előtejem volt, de elég volt Dórinak.
Vendég

Dytke - Igen, jövök délután! Örülök, hogy ilyen szépen haladtok és ennek ellenére jól vagytok!

Ildi - :wink: Gondolom, hogy nem lesz gond a költekezéssel. Ahogy ismerem magam, hamarabb meg fogok neki venni bármit, mint magamnak! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Köszi lányok, remélem hamar megyógyul. Rossz látni, hogy kis nyügi.
A kardiológián olyan dumát levágott a doktornéninek, nagyon jó kedve volt akkor. :)

Szalamandra
Amit Pandácska írt azok nagyon jók. Mellete még jó a leves és a sok folyadék.

Ill. nézd meg ezt az oldalt, érdemes. --> http://babakaja.gportal.hu/gindex.php?pg=16719462

Kép
Kép
susytunder

Dytke!

Mi a Csíksomlyó utcában lakunk és nagyon szeretjük. Tényleg szuper a levegő...Ráadásul nagyon családbarát környék, sok kismamival, és babakocsit tologató anyukákkal....:-)
Hamarosan mi az utóbbiak táborát növeljük majd....:-) Már alig várom.
Szívesen összefutok veled, ha van egy kis szusszanásnyi időd a nagy pakolásban:-)

Egyébként melyik védőnőnél voltál? Én a Zolnay Mariannhoz tartozom, de tulképpen mindenki nagyon aranyos.

Szalamandra, Liliommanó!
Utólag is szeretnék gratulálni a "friss anyukáknak".....
Hamarosan rám is sor kerül....lehet hogy már ez a hétvége....

Sly
sly78

susy, betegséget nagyon sajnálom, pici manó :(

szalamandra apuka, én sok mindent összeszedtem itt: nyomtasd ki neki szerintem, és szerezd be a szükséges szereket :) fejő van?
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... ptatashoz/
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... zaporitas/
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... Milk_Plus/
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... odabogyok/
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... _receptje/

KépKép Kép
mzsperx

Szalamandra!
Sok-sok szopi, ahogy Panda is mondta, kúra szerűen de nem folyamatosan Urtica Urens 5 ch (itt fontos az 5ch, nagyobb higítás nem jó) és sok-sok folyadék, ez akár 4-5 liter is lehet, plusz ha még van mit mindig fejni szopi után. Meleg borogatás és pihenés.
Jobbulást kívánunk és reméljük hamarosan otthon lesztek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Ja és mi a lefejt tejcsit is kanállal Lilluba adagoltuk... de fontos, hogy kanál, mert a cumi business ilyenkor veszélyes meglátásom szerint. Lilla sajnos 2 naposan kipróbálta a kanalazást, de nagyon ügyesen tudott ezzel enni. Kitartást Nektek!
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

sly - Mejlinger Annamáriához tartozunk, de találkoztam egy másikkal is, akine a nevét nem tudom :oops: , és tényleg nagyon segítőkész, kedves volt. Meg az egész kialakítás a váróban nagyon szimpi.
Én is néztem, hogy mennyi gyerkőc van a környéken, lesznek játszótársak :) Akkor hozzunk majd össze egy talit, ha gondolod. Priviben megírom a számom, mert egyelőre otthon nincs net

dytke

ja, és mi lesz a héten a szülők iskolájának témája?

KépKép Kép
mzsperx

sly!

Nagyon megköszönném, ha szereznél némi infót! A szülésznőnek megvan a tel.száma, de nem akarom emiatt hívni! Remélem kiharcoljáka dolgot!

mzsperx!

Ha igaz, ezen a héten az EDA és tsai lesz a téma!

dytke!

Ha megtudsz valamit, írj légyszi! És ne hajtsd túl magad!

Szalamandra!

Csak ismételni tudom a lányokat! Sok pihenés, sok folyadék (nekem a Laktoherb tea segített), a legfontosabb pedig, hogy akár óránként mellre kell tenni a kicsi lányt! Ami nekem még segített, hogy szülés után 3 hónapig szedtem a magzatvédő vitamint, ez nagyon megdobta a tejmennyiséget! És kitartás! Menni fog!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Főleg a többgyerekesekhez fordulnék. Létezik, hogy én már most érezzem a baba mocorgását? :shock: Eszter első mozgásait annyira megjegyeztem. És amit most érzek az pont olyan.
A nlcafé-n van egy lány aki szintén a 3.-at várja és pont annyi hetes, mint én és ő is írta, hogy érzi. Eddig én nem mertem említeni, mert féltem, hogy nem hiszik el. :oops:
Egész neo ezt figyelem! :roll:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina
Bár csak egy gyerekem van, de úgy tudom, hogy a véknyabb testalkatúak hamarább érzik. Nekem van egy barátnőm, aki 12 hetesen érezte. Akkor te miért ne érezhetnéd.

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?