Sziasztok!
Köszönjük szépen a dicséretet.
szfgabi
Nálunk is felébred apa, éppen ezért is aludtunk külön, de nekem ez nagyon rossz volt. Más ágyba feküdni nélküle, nem volt kihez bújni, és én elég depis voltam eleinte, mert sokminden összejött.
A liberot próbáltad már? A többi nekünk sem vált be, mert folyton kifolyt nekünk is. A babylove azt mondják ugyanaz, mint a libero, csak olcsóbb.
Lányok hallottatok már fogzás láncról?
Ma babaúszáson az öltözőben hallottam, ahogy 2 anyuka beszélgetett, és rákérdeztem.
Borostyánkőből van, és állítólag nagyon jó.
Bemásolok ide egy cikket, amit találtam róla.
A lánc:
- Valódi balti borostyánkőből készült
- Minden kő gondosan lekerekített, hogy ne szúrjon.
- Szabálytalanul kerek formák
- A nagyobb biztonság érdekében minden kő külön van a pamutszálra felcsomózva
- A láncon fémmentes csavarzár található, így fémallergiát sem okozhat
- Hossza kb. kb. 32 cm (+/- 1cm)
" A borostyánkő 35-55 millió éve Skandinávia magaslati szárazföldjein és a hozzá cstalakozó sík vidékek erdőit alkotó tűlevelű fenyők kérgéből kifolyt és évmilliók alatt fosszilissá kövült gyantája. Puha, szerves eredetű ásvány. Gyógyító ereje közismert, fájdalomcsillapító, nyugtató hatását évszázados tapasztalatok bizonyítják. Kitűnően alaklmazható menstruációs, szülési fájdalmak enyhítésére, kisgyermekek fogzásának könnyítésére." (Blikk)
A borostyán a népi gyógyászat szerint támogatja a szervezet saját immunképességét, így számos bőrbetegségre (neurodermitis, ekcéma), allergiára, bronchitisre is alkalmazzák. A bébi-borostyánláncnak Ausztriában, Németországban és Svájcban régóta nyugtató, fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak (ott még gyógyszertárakban is kapható), ezért a kisgyerekek fogzásakor is használják. Állítólag egyéb lázzal járó betegségeknél is segít.
A kívánt hatás érdekében a borostyánláncot közvetlenül a bőrőn (ruha alatt, lehetőleg éjjel-nappal) kell viselni, mert a testhő hatására jótékony hatású illóolajok válnak ki a fosszilis fenyőgyantából. A fentiekben leírt hatásmechanizmus nem jelent garanciát, csak a népi gyógymód állításait fogllatam itt össze.
A lánc folyó csapvízben, vegyszermentesen tisztítható, szabadlevegőn, szobahőmérsékleten szárítható.
Vajon van benne valami, vagy hókusz-pókusz?