Új privát üzeneted érkezett!

Ja, EDA-val állítólag gyorsabb a tágulás. És nem fáradsz ki annyira.
ktc

Ez a kedvencem mostanában, ő kérte, hogy fényképezzem le, nem én pózoltattam...
Kép

Én, Anyák napján azaz 29.hetesen
Kép
Múlt hétvégén, azaz 35.hetesen
Kép

Zita nap még április végén
Kép

Pancsi
Kép
Mami hastánc órát ad... Igaz úgy mozog a hasa, hogy nem csinál semmit...
Kép
Reggeli kunyerálós pofi
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sáfri 2010.06.21 15:08-kor.

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

KTC!!!

Pont Rád gondoltam, hogy de jó lenne, ha mihamarabb néznéd, hiszen hasonló cipőben jársz/jártál... Megnyugtattál!!! És a seb nézésnél megint adtak egy adagot és az sem fájt? Kicsit félek attól, hogy mi lesz, ha mégis császár lesz, hogy fogom lereagálni, mert még talán most sem tudtam feldolgozni, hogy Zitát -igaz nem az én hibámból- nem tudtam megszülni... De most valahogy bizakodom, csak félek, hogyha ott leszek, tudom a baba érdekei a fontosak és persze hogy ez motivál, de nem borulok-e ki hogy én már sose szülhetek spontán. Mert ugye a 3. már programozott császár kell hogy legyen majd... Drukkoljatok nagyon, hogy megadasson nekem is a szülés!!!! Bár hülye népi felfogás megint, hogy a császár nem igazi szülés... Csak ott utána szenvedsz, nem előtte.... :))))

Kép
Kép
sáfri

És amit fel kell még tennem:
Zita nagyon várja a tesót...

Kép

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Ma voltunk mérlegelni védőnőnél:

Gergő 9190g-al a decemberi fórumbabák legdagibbja :D
Bálint 8670g-ra hízott, így megint nagyobbacska lett köztük a különbség.
Bár születési súlyukat nézve, csak 150g eltéréssel hízott eddig többet Gergő, és természetesen, ők a legtöbbet hízott babák is a fórumon, mivel több mint 6kg-ot szedtek magukra :D :D :D
Gergő elég nyügi ma is, fel-fel sír, és már többször vissza altattam. Az a rossz, hogy sírásával néha testvérét is felveri, és akkor két babát kell újra álomba küzdenem. :( A várakozó fél meg csak jobb esetben nem sír, így ha nincs segítség, bizony sírás van :(

Sáfri, KTC: Na én ezt nem is tudtam, hogy van ez a seb tapizás :shock: Pedig reménykedtem benne, hogy egyszer talán még szülök egy gyereket teljesen érzéstelenítés mentesen, természetesen :cry: Rossz ezt hallani!
Egyébként én aki kipróbáltam EDA-val, EDA-nélkül és Csaszin is túl vagyok, igazán a legjobb nekem azért a teljesen természetes mód volt, mert engem megvisel az EDA! Eléggé lestrapál, és legyengít. A természetes szülés után meg olyan gyorsan felépültem, hogy magam is elcsodálkoztam rajta!
De egyébként Katica mellett tudok érvelni, nem volt gond. A fájásokat éreztem, a tolófájás is csak az első volt rossz, de ugye akkor még sose szült asszonyka voltam, most meg már van gyakorlatom :oops: :D 8) De úgy tudom ez mind az anesztestől függ, hogy ha jól adja be, és jól adagolja, nem lehet belőle gond. Bár ezt inkább csak gondolom!!!

Sáfri: cukik a fotók Zizuról és a pocak is jó nagy már!!!:)

Kata
labkat

Sziasztok!

Nekem nagyon jól adták be az EDA-t. 40 percig tartott ugyan, de megérte. Nagyn jól kötötték be. Először féloldlalas lettem volna, de kihúzták és végül ülve összegörnyedve adták be. Mondjuk én azért is kértem ,mert a calici már annyira legyengített, hogy nem bírtam volna. A férjem is szerette volna, még fel is hívtam, hogy mi legyen, mert ha rajtammúlik akkor nem kérek. És áldom az eszét, hogy így lett. A tolófájásokat sem éreztem, de tudtam, hogy hova kell nyomni így gyönyörűen, gátvédelemmel szültem. És miközben adják be a fájásoknál szólni kell, mert akkor meg kell állniuk. Még az is eszembe jutott hogy a lábamat is tudtam emelni+a csípőmet úgyhogy nincs teljes tehetetlenség érzése az embernek.

Sáfri,

nagyon édi Zizu.

Labkat,

az igen. Gratulálok! Anyatejesen ráadásul. Ügyik vagytok.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Bocsánat,hogy betolakodtam:)
Egy kis segítséget szeretnék kérni a Spánik doktor úrral kapcsolatban.
2007.augusztusában nála szültem,és úgy néz ki,hgy ismét babát várok:)Nagyon meg voltam vele elégedve,de sajnos nem tudom őt sehol utolérni.Nem tudjátok,hogyan tudnám fölvenni vele a kapcsolatot,a volt MÁV kórházban rendel még,ha igen mikor,azt tudom,hogy azóta van magán rendelője is,de a szülésznőm is a Máv-ban van,és az esik nekem közelebb:)
Segítségeteket előre is köszönöm!Szép napot!Andi

Kép
Kép
menyhartandi

Szia Andi,

Spánik doktor a Honvéd kórházban rendel általában hétfő délutánonként, de az alábbi linken meg tudod nézni, hogy adott hónapban hogyan is rendel.
http://aek.gov.hu/rovatok/szolgaltataso ... g_ellatas/

Van még egy honlap cím: www.drspanik.hu, itt megtalálod a mobilszámát, amin utol tudod érni. Többször kell próbálkozni, mert elsőre nagyon ritkán veszi fel a telefont.

Kép
pronny

Andi, üdv. itt. Remélem, miután választ kapsz kérdéseidre, maradsz köztünk, kell lassacskán a frissítés, az új babavárók. :D Olyan jó veletek együtt újra átélni a várandósságot és a szülést! :D Pronny kimerítően válaszolt neked, azt hiszem. Ha van még kérdés, írj. Nem látom a vonalzóidat, hányadik héten jársz? Ja, még annyi, hogy már nem lehet szülésznőt választani az ÁEK-ban. :( A rendelés a Honvédban van, de az UH-k és a szülés a MÁV-ban.
ktc

Sáfri! Örülök, hogy megnyugodtál! Sebnézés egyáltalán nem fájt, igen, előtte kaptam megint egy adag valamit. Így a szülőcsatorna áttapintása is megvolt egy mozdulattal. A gát varrásához is ez ment, ha jól emlékszem.

Gondolj arra, hogy nem a te tested "hibája" volt, ami történt! Ne gondolj a negatívra! Egyébként én a végén már úgy voltam, hogy nem baj, ha csaszi, attól még akár 4 gyerek is lehet, s akkor be lehet "programozni", azaz Borit reggel bevinni az oviba, be a kórházba, apa megvár a műtő előtt, legalább dajkálhatja az újszülöttet, aztán megy Boriért az oviba, s otthon jól ellesznek ketten. És erre Emő baba elindult kifelé!
Ha nem az elképzelésednek megfelelően menne a dolog, annak elfogadásával ráérsz utána foglalkozni, MOST arra figyelj, hogy élvezd ki a várandósság szépségeit, legyél sokat együtt Zizuval! Nekünk olyan jó volt, hogy előző nap nagyot és boldogan játszótereztünk, éjjel pedig megindult a szülés, így nagyon jó emlékkel záródik az utolsó közös napunk Borkával.
Ja, ismerek anyukát, aki 2 csaszi után a harmadikat természetesen szülte, igaz, otthon. :roll: Tehát semmi sem lehetetlen!

Nagyoooooooooon édesek vagytok!
ktc

sziasztok! még itt, még pocakosan :D

vikcy: sajnos még mindíg ilyen sűrűn kell járnom ctgre, uhra... tegnap reggel voltunk a mávban, ma délután kell mennünk az áekba. van, hogy apa visz és van, h egyedül kell mennem. a bőröndöt már ki sem vettük a kocsiból, ki tudja alapon...

sajnos tegnap megint nem lett jó a ctg, nagyon alasony a pici szíve és a vérnyomásom is felment 140/90re, így nem tudom mi lesz. már minden napot ajándéknak érzek, hogy nem kell még bent feküdnöm! de állítólag manó még jól érzi bent magát (ami egyrészt egyáltalán nem baj), így nem szívesen feküdnék be, hogy ott várakozzak. kíváncsi vagyok majd ma mit produkálunk.

labkat: szééép nagyot nőttek akkor a fiúkák :) biztos finom, tápláló tejcsikéje van anyának, ez nagyon jó! bízom benne nálunk is így lesz majd!

zitu: örülök, h apa már otthon van! szegénynek biztos nehéz, de akkor a javulás útjára állt, muszáj végigjárnia és vigyáznia magára! javulást, kitartást és sok erőt neki!

ktc: emő baba tündér, ahogy beszélget :) bori kedves hogy van mostanság??? remélem javultak az állapotok!

egy kérdést szeretnék feltenni! tegnap már a folyosót láttam, ahol a szülészeti osztály van (a lift előtt az üvegkalickánál vártam a dokit értekezlet után), de kicsit megrémültem, mert nem túl bizalomgerjesztő! megmondanátok, h a szobák milyenek? ugye nem ennyire lepukkant az osztály, mint ahogy kívülről a lifttől tűnik???

Kép
zsani78

Zsani: a szülészeti osztály nem a legmodernebb az tény, de azt a pár napot el lehet viselni.
Nekem egyetlen problémám volt, mégpedig az, hogy a cuccodat nem tudod szekrénybe rakni, hanem az ágy végénél, vagy az ágy alatt tudod tárolni a csomagjaidat és minden nap onnan öltözöl.
A szobák két oldalon átjárhatóak, mármint úgy értsd, hogy a látogató folyosó oldaláról is be lehet menni a szobába, és az osztályról is (ide látogató nem jöhet be), a szobán belül van fürdőszoba.

A kaját nem hozzák be a szobába, neked kell kimenni a nővérpult mögötti un. társalgó részbe.
Nem tudom a többieknél hogy volt, de mikor én szültem a kaját mindig sasolni kellett, mert nem igen szóltak, hogy lehet menni enni, s jártam úgy, hogy mentem volna reggelizni, de már nem volt semmi. :-( Sőt első nap este a vacsoráról is lemaradtunk :-(

Már nincs sok hátra, szorítok neked. Írj majd, hogy mi volt ma.

Kép
pronny

Sziasztok!

nekem semmi gondom nem volt, mert a szobatársaim remekek voltak. Mindig együtt mentünk ki reggelizni. A babákat kitolzuk magunkkal. A nővérek mindig beszóltak, hogy reggeli vagy ebéd van. Vacsinál nem szóltak, de azt meg tudtuk kb. mikor van. A nővérke hozott be nekem szendvicset a szobatársam meg teát szülés napján reggel. Olyan jól esett bár alig bírtam magam volnszolni, hogy szobatársak kihívtak ebédelni első nap is. A nővérke hozott be nekem szendvicset a szobatársam meg teát szülés napján reggel. Plusz a lepedőcserére is nagyon odafigyeltek. Az istvánban nagyon gagyi volt. Nem figyeltek ilyenekre, sőt a gyereket te vitted füröszteni, a gyerekorvoshoz stb... A fürdő nem volt a szobában. Ott alig volt idő megürödni is, nemhogy pihenni. Itt elviszik a babákat reggel fél kilenckor meg este fél nyolckor. Addig az ember legílább megfürdik , kiszellőztettük a szobát vagy egy picit pihentünk.

A Sotéról is tudnék mit írni. Én kellemesen csalódtam

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Még azt szerettem volna írni, hogy sajnos a fürcsit és az öltöztetést nem mutatták meg, nekem szerencsém, hogy második babóm volt most. Az István kórháznak ez volt az előnye mindamellett , hogy fárasztó volt, hogy mindent megmutattak525 ször. Az viszont eszembe jutott még, hogy sapit jó, hogy vittem, mert fürcsi után nem adtak rájuk, Marci volt, hogy le volt fagyva. +egy kisplédet is vittem, mert hiába adnak az nem valami sokmiknden. És kis újszülöttek szeretik a meleg bugyolálást. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

sziasztok! tegnap este kétszer írtam, de mindíg eltűnt! rámentem a küldésre és újra kérte a jelszót, az írás meg husss.... remélem most sikerrel járok, mert nem kicsit voltam ideges tőle!

szóval: voltunk dokinál a ctg áll.lag a két hét alatt most lett a legjobb, de sajna a vérnyomás felment 140/100ra. kérte, h kérjek kölcsön egy mérőeszközt valakitől, pár óránként mérjem-írjam és ha tartósan itthon sem megy 140alá, akkor menjek be. párom még tegnap el is ment kérni egyet, szerencsére este 125/85 maradt. ha nem lesz gond a vérnyomással, akkor hétfőn délután kell mennem újra az áekba ctgre.

köszönöm a kórházi véleményt, akkor sajnos jól sejtettem a folyosó alapján, h nem túl rózsás a helyzet odabent... de a lényeg, h a szülés szép és nyugodt körülmények között lehet, utána pár napot már bárhogy kibírunk! nekem a védőnőm azt mondta, h mivel rooming van a kórházban, így kérni kell a csecsemősök segítségét, mert alapvetően nem ők látják el a kicsiket. de ha segítséget kérsz, állítólag nagyon kedvesek. hát, majd meglátom. az biztos, h én kérni fogom, most úgy érzem semmit, de semmit nem tudok... tudom, az ösztön majd jön.
tegnap este voltak megint fájások, most már mások, mint korábban. olyan extra nyilallás lentre a hüvelybe, h meg is ijedtem. kezdett sűrűsödni, így elmentem letusolni. lefeküdtem és vártam... elmúlt, csak pocakgörcs maradt, de azzal már el tudtam aludni. kicsi izgalmak megint voltak, de még maradunk :)

kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
zsani78

Zsani: hú, ez izgalmasan hangzik :) Talán azóta már szültök is. Tudsz valakivel üzenni, hogyha beindulnak a dolgok? Apának mindenképp szólj, hogy írjon ide nekünk, ha megszületik a csöppenet! Ha még olvasnád: Nekem nem volt gond a szobákkal. Bár én a Terhes paton kezdtem, és ott ugye csak kismamák voltunk, jól összebandáztunk. Ott minden szobában fehér volt a fal, és nem volt olyan hangulatos, mint lent a Gyerekágyon. A csecsemősök rém kedvesek voltak, mert volt hogy hős anyaként helyt akartam állni, de látták, hogy hulla vagyok, és elvitték a srácokat estére. Segítettek. Pelenkázást megmutatták, és a csonk ápolást, de hát nekem ez nem volt már új infó. Ami viszont nagyon jó volt, hogy a nővérek, akik csaszi után segítettek, nagyon kedvesek voltak. Egyszer ugye a pihenőben fürdettek le, azátán nekem mivel nehezen ment a felkelés, a saját szobámban is segítettek lemosakodnom. A varraton a kötést is többször cserélték. Szóval leginkább nekik voltam hálás! Alig bírtam moccanni, ahogy hatalmasra nyúlt hasfalam ránehezedett a sebemre.
Mákom volt, mert egy doki unokahúgával összeismerkedtem még a TP-n - ő szintén aznap lett megcsaszizva mint én az ikreivel :) - és együtt feküdtünk az őrzőben a gyerekágyon, majd kérte, hogy egy szobába is kerüljünk, mondván mindketten ikrekkel talán jobban elviseljük a másikat. Így kerültem a 2személyes VIP szobába :)
Remélem a vérnyomásod azóta nem rendetlenkedik!!!

Kata
labkat

Zsani!
:) Ahol Te most tartasz, akkor született nekem Zita baba! :))))
Nekem a legnagyobb gondot az éjjel sav és a fél7nél tovább nem tudok aludni dolog zavar. Férjemet meg a fészekrakás, és hogy hulla vagyok estére... Pedig annyiszor mondta és igaza is van, hogy mi lesz, ha egy ilyen kipurcantott nap után kell mennünk szülni.... Ja és a legújabb a lábam között baromira fáj bal oldalt a csont. Talán szemérem csontnak hívják... Nektek volt ilyen? Ja és ma taliztam egy lánnyal egy közösségben, ahova tartozni fogunk, aki augusztusban fog szülni a MÁVban, és Spánik dokinál. :)))))

No futok.... Bár ez baromi viccesen hangzik... El se tudom képzelni, hogy valaha még fogok tudni normálisan mozogni.... Most az egyik oldalról a másikra fordulás is nagy problémát jelent....

Remélem mindneki jól van!!!

Pussz!

Kép
Kép
sáfri

Sáfri, a szeméremcsonti fájdalom sajnos normális, készülődik a szervezet a szüléshez, tágulnak a medencecsontok. Nekem is fáj, de mint minden nyűg, ez is el fog múlni, kitartás!

Lányok, tudja valaki, hogy a Mávban holnap (meg úgy ált.) meddig lehet uh-ra menni? Mi holnap mennénk, de csak kb. fél 2-re tudunk felérni leghamarabb :(
vumenke

Sziasztok!

ktc:köszönöm az infókat!
Nem tudom,hanyadik hétbe járhatok,mivel még orvos nem ltot,ezért szeretnék menni a doktor úrhoz:),de sajna még mindig nem sikerüt őt elérnem:(Gondolom ha a rendelésre megyek oda is előre be kell jelentkezni...
Ha tudk valamit majd szólok!
És köszönöm,hogy befogadtatok!
Szép napot és jó babázást kívánok nektek!

u.i:a vonalzóim valószínűleg azért nem látszanak mert már rég jártam itt,egyébként 2 lányom van a nagyobbik 2005.08.23.-án szüetett a MÁV kórházban,a kicsi 2007.08.14.-én a Szabolcs utcában,mivel a Máv szülészetett akkor újították,és az én dokim akkor olt szabin,így adott át a Spánik doktor úrnak!

Kép
Kép
menyhartandi

sziasztok, még itt!

ma voltunk dokinál ctg-n, azt mondta nagyon szép. mondtam magnóra veszem és naponta visszahallgatom eme mondatát, oly rég hallottam :) a vérnyomás megint 140volt, de itthon nem szokott annyira felmenni, csak ha sokat teszek-veszek. jelentem ma megfogadtam, h kész, befejeztem, nem ténykedem. alig kapok levegőt, olyan a légzésem mint dartvéderé (bocs, de fogalmam sincs hogy kell leírni). kicsit engedett a doki, legközelebb csütörtökön kell mennem ctg, uh és után megvizsgál hogy állunk :)) mondtam neki, h a pénteket erőteljesen megcéloztuk, felszólítottam a fiatalembert, h aznap legyen kedves elkezdeni kifáradni... doki jót mosolygott rajta...azért remélem gyermekem szótfogad!!!!

vumenke: az van kiírva az ajtóra, h 8tól és nem emléxem pontosanm de talán fél egyig... az tudom, h délután nincs, mert jártam már pórul sajnos :( viszont reggel 7kor már ott szokott lenni (legalábbis mostanában) kocsisné és nagyon kedves, időpont nélkül is mindíg megnézett még mielőtt sorok lettek volna! nem tudom mécsné hová tűnt, de nem bánom, h mostanság nincs, mert ez a hölgy sokkal-sokkal kedvesebb és nagyon türelmes, segítőkész!!!

sáfri: szeméremcsont sajna nekem már régóta nagyon tud fájni. az alvás borzalom, az alvás közbeni fordulásról már ne is beszéljünk... és a sav... hát az nekem volt végig bőven, aztán azt hittem búcsút intettünk, de hetek óta megint van. sajnos már ismét napi szinten látogat róka koma, főleg esténként és kész borzalom, mire el tudok aludni. ha eszem, akkor azért jön, ha meg nem eszem, akkor azért... ez van! tegnap éjjel is felkeltem 2előtt pisilni, negyed 5ig nem is bírtam visszaaludni és ez már rendszeres. apának igaza van, nekem is ez szokott eszembe jutni egy ilyen fáradt estén, h mit csinálok, ha akkor kell menni - honnan lesz erőm??? enyém apa is próbál minden nap csitítani, de én mától beadtam a derekam: nem fogok dolgozni semmit, de semmit! futás: pfffffffff... hol van az már!?

labkat: van telefonszámom, feltétlen jelzek majd!

megyek, bevonszolom magam a hálóba, hátha nagyobb sikerrel járok, mint tegnap este! jó éjt!

háháháhá!!! nem babrált ki velem a babanet! másoltam, mielőtt rámentem az elküldre és milyen jól tettem!!! nem tudom miért csinálja ezt, megőrülök, ha többször kell megírnom egy hszt!

Kép
zsani78

Zsani szuper, hogy jó lett a ctg! Neked már tényleg nincs sok hátra!! :)
Kösz az uh-s infot, én is így sejtettem... mindegy, akkor most lecsúszok róla, ha megszakadunk se tudunk fél 2-nél hamarabb felérni, apjuk egész de. vizsgázik.

Egyébként mécsné vizsgált múltkor (kb. 2 hete), háááát... merészeltem egy pár (szerinte idióta) kérdést feltenni a kicsiről, olyan szintű lenéző, gúnyolódó választ kaptam... elképesztő a stílusa. Mondta is a kocsisnénak, h talán egy kicsit nyers volt és lehet, h emiatt a stílus miatt hagyta el a férje. Hát kedvem lett volna helyeselni :lol:
vumenke

Képzeljétek Zizu lázas.... :(((( Remélem nem komoly, az most nagyon nem hiányzik... De jókedvű meg minden. Ilyenkor mindig attól parázok, hogy nehogy húgyuti fertőzése legyen, .pedig figyelek és rendesen kitörlöm mindig a popóját, punciját- mert az ugye kórház... Drukkdrukkdrukk légyszi!

Kép
Kép
sáfri

vumenke: igen, én is így jártam mécsnével! viszont mostanában mindíg reggel 7kor voltam, őt nem is láttam, aminek igazán örültem :) kocsisné nagyon kedves, minden kérdésre türelemmel válaszol, meg is mutatja, amit kérdezel, szó nélkül feléd fordítja a monitort, h te is lásd, amit ő, felhangosítja a szívhangot, megmondja a becsült súlyt... ég és föld a két nő! szóval én nem szívesen mennék már máshoz... már gondolkodtam rajta, h vmi aprósággal meglepem, hetek óta elég sűrű vendége voltam korán reggel...
esetleg a dokit megkérdezhetnéd, hátha ő tud soron kívül vhogy uh-t intézni! elvégre ha vki sürgősséggel bemegy, gondolom akkor is megcsinálják valahol házon belül! ja, most esik el, h ezt már nem olvasod :(

Kép
zsani78

Sziasztok!

Hajrá finisben levő kismamik!!! Zsani várom az üzidet. :) Már nagyon izgi. Sajnos csak olvasni van mostanában időm. Persze Zsani babáját beírom majd rögtön. :-)

Sáfri,

pihizz a szülés miatt is!!! két gyermek dög nehéz. Most is itt rázom a kicsikét. És a derekam nagyon kész van. Már mindent csinálok, de nem múlik. Máténál nem fájt ennyire, most viszont a csípőm is fáj. Mondjuk Marci már most 7 kiló.
Pocakosan szintén fájt a szemérem csontom. Milyen klubba fogtok tartozni ? Szorítok, hogy Zizu ne legyen betegebb. Jobbulást neki! reméljük issza majd ő is a maradék tejcsit és az megvéi majd minden bajtól. Máté sajnos nem issza. :-( Nem ílik neki.

na megyek mert már nagy a sírás

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Nemrég kaptam sms-t Zsanitól, hogy kórházban van. Még nem a baba érkezik, hanem a vérnyomása magas. Minden oké velük, a baba is jól érzi még magát a pocakban :D
lamme

Zsani drukk, hogy rendeződjön a vérnyomásod és minden rendben legyen! Remélem, kijöhetsz még 2 in 1!

Mi végül kedden 4 fele értünk a kórházba, természetesen már nem volt uh. Ctg-re raktak a szülőszobán :? ami kapcsán össze kellett veszni az aktuális szülésznővel, mert nem akart leszedni a gépről, továbbá bizonygatta, hogy ez nem reaktív (szegény kölök nem ismeri a tankönyvi modell-görbéket, így nem is produkált ilyet)
Dokira "ezer évet" vártunk, mert épp műtőben volt, de megérte. Annyira aranyos, jó fej :) Megbeszéltük, hogy akkor mi már nem találkozunk, ha bármire szükség van keressem, ha meg meg van a baba, akkor pláne :lol:
vumenke

Vumenke, végül is akkor hol fogsz szülni? Legközelebb találkozunk Budaörsön! Tudom, most már nem jöttök. :D Ja, és mi is Rainbow-sok vagyunk. Imádom! :wink:

Zsani
, megy a drukk!

Sáfri
, Zizunak mielőbbi gyógyulást!

Emő a 4 hónapos mérésen 6020g és 60cm. Sajnos a jó világunknak jövő hét után vége szakad, mert bezár az ovi. A következő 2 hónapban ki fogom tépni a maradék hajam is... :x

Képzeljétek, tegnap volt topictali, közel 15 baba-mama páros gyűlt össze! Nagyon szupi volt!
ktc

Sziasztok!

Hú Zsaniért izgulhatunk :)

Hallottátok az ÁEK-es kismama sztoriját??? Nagyon durva!
http://www.nlcafe.hu/csalad/20100702/sa ... y_kismama/

Kata
labkat

Húúú, ez a sztori nagyon durva. Hihetetlen, hogy ilyenek megtörténnek. :(

Ktc: szépen fejlődik Emő baba. :-)

Sáfri: Zizuval mi van? Elmúlt a láza? Hogy érzed magad így a vége felé?

Zsaniért tényleg izgulhatunk, elvben ma 40. hetes. Lehet meg is lesz a baba :-) Reméljük Vikci hamarosan közli velünk a jó hírt :-)

Mi jól vagyunk, így a nagy meleg miatt kicsit nyűgösen.
Csütörtökön kaptuk meg a 2 hónapos oltásunkat, Máté nagyon hősiesen viselte, szinte alig sírt. Méreteink: 5100 gramm és 58 cm.

Kép
pronny

Kata, ezt én is be akartam linkelni, de aztán mégsem, nem akartam riadalmat okozni. Nagyon durva :(

Zsaniról tud valaki valamit?

Ktc: mi a mostani talit kihagyjuk, ha még nem szülök, akkor inkább balcsizunk :) Az augusztusira viszont megyünk, elhozom a gézes Gypsymamát is, jó szellős kis kendő! :)
Egyébként otthonszülésre készülünk :lol:

Máté és Emő méretei szuperek, szépen növekednek a babácskák!
vumenke

Sziasztok!

Beszéltem ma Zsanival: baba még a pocakban, jól érzi ott magát :D Zsani vérnyomása most már rendben, várja, hogy dokink mondjon valamit :) Mesélt egy-két érdekes dolgot az ottani helyzetről, hááát...... :roll: Ha meglesz a baba, akkor mindenképpen jelentkezik :wink:
lamme

Lamme, köszi az értesítést!

Köszi mindenkinek az Emő-dicséreteket!

Vumenke,
a gézes Gypsymama érdekelne! :wink: Lassacskán érted is izgulhatunk, ugye? Aliznak pedig mindjárt itt a szülinapja, ha jól látom! 8)
ktc

Sziasztok!

Újabb hírek Zsaniékról :D Jól vannak, ma találkozott dokinkkal is, aki kedves és megnyugtató volt Zsani számára. Péntekig várnak a babára, talán addig magától elindul :)
lamme

Lamme: köszi az infót Zsaniról.
Reméljük hamarosan megszületik a trónörökös :D

Kép
pronny

Vumenke: Aliznak nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk :lol:
lamme

Alíznak boldog szülinapot kívánunk. :D
toldikrisztina

Boldog szülinapot Alíznak! :) Nagyon szépek a babák és méreteik.... :)

Én teljes K.O. vagyok! Zizu lassan 2hete beteg. Mint kiderült bélgyulladása volt, attól volt lázas, lehet hogy húgyuti fertőzése is, de mivel nem tudtunk elég pisit produkálni abba a vacak zacsiba (hatszor kísérleteztem, de az utolsónál már vele sírtam, mert úgy fájt neki, mikor szedtem le és tiszta piros lett a puncija tőle), úgyhogy ezen a téren most várakozás van, ha nem lesz lázas, nem kell pisiteszt. A pocakja talán jól van, de közben a füléhez os kapdosott, amivel elvittük a fül-orr-gégészetre ahol megállapították, hogy tüsszöstorokgyulladása is van és vissza kell vinni a körzeti dokihoz. Első körben a barátnőmnél voltunk, aki gyerekorvos rezidens, így a fülészet után mentünk a házi orvoshoz, mert a szabály szerint, ha hosszú ideig lázas a gyerek, akkor tudnia kell róla a saját orvosnak is. Aki persze most van szabin. A doki nénink az utsó esetben adna antibiotikumot, ez a doki viszont rögtön azzal kezdte. Így telefon a védőnőnek és a barátnőmnek, hogy mit csináljak, nem akarok lórúgást adni neki, főleg hogy azt mondták, lehet hogy vírustól van a torokgyuszi.... Abba maradtunk velük, hogy 2-3napot még várunk, mert ennyi idős gyerek szervezete magától is legyőzi az ilyen betegségeket, ha nem és még mindig lázas lesz akkor elkezdjük a lórúgást. No meg azért se ajánlották, mert nagyon jókedvű a kisasszony, csak keveset eszik, mert fáj a torka, de arra kap fájdalomcsillapítót. Ma mondjuk nagyon nyafi, de szerintem az idő miatt, mert láza sincs hála Istennek! Tegnap késő délután pedig jól bepánikoltam, mert erős fájásaim voltak, gyorsan még összeraktam ami hiányzott a szülős holmikból. Közben imádkoztam, hogy ne kelljen Zizut így itthon hagynom, hagyja a tesó, hogy meggyógyuljon mielőtt kibújik. Még egyben vagyok! :) Ma megyünk a dokihoz ctg-re, gondolom már mindent fog nézni. Elméletileg 10nap van még hátra... Fura kimondani! Szombaton még szeretnék egy esküvőre elmenni, ha Zizu is jól van, mert bekattanok ettől a 3hónapja tartó bezártságtól, ápolónőségtől. Tudok ez most csúnyán hangzik, de tényleg ki vagyok, ha most be kell mennem rögtön szülni és minden megy tovább így a 4fal között... Pedig nagyon várom Pöttöm érkezését, de egyetlen napot szeretnék előtte töltődni kicsit. Férjem csütörtökön megy először dolgozni, remélem addigra Zizu jobban lesz. Apum elutazott a zenekarral és csak jövő kedden jön haza, akkor lennék nyugodt ha vele vagy Anyummal lenne (nem lehet tudni hogy tud s.o.s. szabit kivenni)Zizu,amíg én a kórházban vagyok, úgyhogy győzködöm Pöttömöt, hogy frontok ide vagy oda, legyen jó baba és hawaiozzon még kicsit odabent. Hát ezek vannak velünk, majd írok mi volt a dokinál! Ha valami történik Pronnynak fogok szólni, ő meg Nektek!

Puszi Sáfri

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Zsaninak megy a drukk.

A cikk miatt meg ne parázzatok, nem azért raktam be, de azért nem árt figyelni az ember lányának, sajnos :(

Sáfri: Zizut sajnálom. Remélem meggyógyul. MIndig ilyen beteges volt? Neked is megy a drukk. Vigyázzatok magatokra!

Kata
labkat

Sziasztok!

ZSANINAK ÉN IS DRUKKOLOK. LEHET, HOGY LABKAT HOZZA MAJD A JÓ HÍREKET. ::-) végülis mindegy a lényeg, hogy minden rendben legyen.

SÁfri,

remélem hamar meggyófyultok. Kitartást, mert gondolom nem lehet könnyű nagy pocival + beteg gyermekkel. Nekünk is Máté beteg lett pont amikor a kórházban voltam így el kellett különíteni a picitől. Remélem nálatok minden okés lesz szülésig.

Vumenke: Alíznak boldog születésnapot!

Mi ma voltunk méreckedni. 7260 gramm a kis három hónapos Marcika és 63 centi. Nem hiába fáj az én derekam. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci: én nem hozok híreket, nem tudja a számomat Zsani, és én se az övét :)

Csak jöttem kicsit mutogatni, hogy mit csináltam most ajándékba egy ikerpárnak:

Kép

Kata
labkat

bocsánat benéztem a dolgokat. :-) lammét akartam írni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

és ezt te is hímezted? nagyon klasszak

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

labkat: nagyon ügyes vagy :-) Most így eszembe jutott, ahogy néztem a képecskéket, hogy ilyen kis figurás tányéralátét is milyen jól mutathat :lol:

Kép
pronny

Vikci: Na igen, én hímeztem. Egyszerű a technika. Gépen megszerkesztem körvonalasra a betűket, és kinyomtatom. Azt ablaknál átírom az anyagra, és körvonalon haladok pontról pontra. Miért nem lettem sebész??? :roll: Ja, mert lusta vagyok tanulni :lol: :lol: :lol:

Pronny: hát a tányéralátéttel annyi a baj, hogy sokszor kellhet mosni, a foltok pedig szerintem ezt nem kultiválnák. Elég hamar tönkre menne. Ez inkább dísznek való valami :)

Kata
labkat

Sziasztok!

Zizmának már az orra is folyik, de nagyon, kiszívom és kezdhetem elölről, de legalább már rájött, hogy jót akarok neki ezzel és nem rúgkapál, mint az elején. Nem volt sokat beteg, komolyabb meg főleg nem , kb. 5ször a 2év alatt, de azok lementek 2-3nap alatt... Most pótolunk... Fogyózik a drága, mert gondolom a torka miatt nem eszik, pedig kap fájdalomcsillapítót, most már levegőt se kap... Jó éjszakánk lesz, de remélem ez már tényleg a "sikersorozat" vége és hétvégére visszakapom a csupa vigyor, édes Zizmámat!!! Ma nagyon nyafi volt és mindenért sírt... Velünk. Anyummal állítólag nem annyira, csak kedvetlen volt. Amíg doki bácsinál voltunk ő vigyázott rá! Mondtam Zizunak, hogy elmegyünk megnézni a kistesót és előző este meséltem neki, hogyha a Mami egyszer nem lesz itt, mikor felébred, akkor elment a kistesóért és hozza hamarosan haza neki (mivel elég erős fájásaim voltak és nem akartam úgy eltűnni esetleg, hogy nem tud semmit). Erre mikor ma hazajöttünk, a baba nyelvén és mutogatva, hogy hol van a kistesó és tessék odaadni neki és tegyem be a kistesó ágyába... Annyira édes volt! Mondtam, hogy még bent van a pocimban és odajött és megszeretgetette, puszilgatta a hasam... Ilyen az én lánykám, még betegen is....
Pöttöm még pörög forog, de szerencsére már csak a tengelye körül, a feje már szépen lent van régen. Doki megvizsgált, minden zárt, szép és elégséges. Egyedül a ctg -t aludta végigi Pöttöm, hiába ébresztgettem.. Persze odafelé alig tudtam menni a rúgkapától és a jóslófájásoktól a villamostól a dokiig. (Mekkora bunkók az emberek, inkább kinéz az ablakon, hogy ne vegye észre a nagy pocakomat. Eddig majdnem mindig idősebb nők adták át a helyet, mert a pasik szépen terpeszkedtek tovább... Bár múlt héten nagy élményem volt, hogy egy kamasz srác, akiből ki se néztem volna, kérdezte meg hogy leülök-e a helyére.... Nem hittem a szememnek... :)) Vannak még csodák! )Megbeszéltük Dokival és a babával, hogy még jövő szerdán talizunk ctg-n a magánrendelésén, utána már jöhet a babó. Huh , azért kicsit megijedtem, mert amíg ott voltunk vagy 4-5 velem egyidős pocakos anyuka volt ott, ami azt jelenti, hogy lehet osztoznom kell majd valakivel a Dokin. Zita úgy született, hogy egyszerre 3an voltunk a doki magánosai közül és rohangált köztünk, nem volt nagy élmény.... Na de mindegy, ez legyen a legnagyobb baj!
Már annyiszor akartam kérdezni: tudja valaki, hogy hány éves Doki bácsi? Előrébb olvastam, hogy régen fent volt az iwiwen, onnan lehetett tudni, de hogy mennyi nem találtam és már iwiwen sincs azt hiszem...

Remélem mindenki jól van!!!

Sok puszi: Sáfri

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Pár perce kaptam sms-t Zsanitól :) Szülőszobán van, dokinkra vár, készen áll az indításra :lol: Szóval drukkolhatunk Zsaniékért, nemsokára megszületik a baba :lol:
lamme

Megy a drukk Zsaninak. :) :) :)

Sáfri - jobbulást Zizunak, szegényke jól elkapta a betegségeket.
Most van egy olyan vírus ami a 2 éves körüli gyerekeket támadja meg, hogy tele lesznek pöttyökkel, főleg a talp, tenyér, és a szája lesz tele hólyagokkal. Eszter most ezt kapta el, 4 napig semmit nem evett, sőt inni is alig akart. Most már szerencsére jól van, végre tegnap eszegetett egy kicsit. Nem ijeszgetésképpen írtam.

Lassan hozok képeket kisasszony 2 éves szülinapjáról, csak kaptam egy új fényképezőgépet szülinapomra és nem jöttem rá, hogy kell feltenni a képeket a számítógépre, de próbálkozom.
toldikrisztina

33 éves :D
Vendég

Megy a drukk Zsaninak :-)
Lehet azóta már meg is van a baba :-)

Kép
pronny

:!: BABAHÍR :!: :lol:

Zsani kisfiát, István Benedeket, 8:52-kor emelte ki a doki bácsi anyukája pocakjából :D A baba 3940 g és 58 cm :)
Ezúton is sok szeretettel gratulálok nekik, és sok boldogságot, jó egészséget kívánok! :D
lamme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?