Új privát üzeneted érkezett!

Catherine!

Köszönöm a megnyugtató választ! Ma voltam az orvosnál, aki túl vékonynak találta a heget (az előző császár azért volt, mert Boldi farfekvéses volt, ami most nem áll fenn, ő csak a hegszétválástól fél már egy hónapja, amikor még nem is látta a heget.). Szóval a műtét a 38. hét előtt lesz pár nappal, de már nem érdekel, mert annyit parázom már ezen hónapok óta, hogy már belefáradtam... Lesz, ahogy lesz, majd itt kint bepótoljuk valahogy azt a hiányzó 2,5 hetet.

Még egy kérdés mindenkihez: most hallottam, hogy császár után is kidobják az embereket 3 nap után. Nekem Boldival a 4. napon indult be a tejem, és nagyon jó volt, hogy bent voltam a kórházban, mert elég csúnyán bedurrant a mellem. Most itthon szenvedhetek majd vele?! vagy azt megvárják, hogy beinduljon a tej?
Ráadásul a babák a 3 nap körül sárgulhatnak be. Majd itthon figyelgessem, hogy mennyire súlyos???

Köszi előre is a válaszokat!

Kép

Kép
odod01

Odod!

Az a baj, hogy a szülészetek körül történt különböző átalakítások miatt a Péterfyben kb. 50%-kal több baba születik mint mondjuk 2 éve, de hely nincs több. Ezért küldik haza azt, akinek nincs semmi baja. Egyébként kevés ország van, ahol ilyen sok időt töltenek kórházban szülés után az anyukák, mint nálunk. Általában ez 2-3 nap szokott lenni.

De arról fogalmam sincs most mi alapján döntik el, hogy kit mikor engednek haza...

Soja!

Falcon cipőt mi a MiniManóban vettünk, és talán a Kenguru Goldban is lehet kapni. Ha jártok Pesten ott próbáljátok meg!
Vendég

Sziasztok!

Még "új vagyok itt és most találtam rá erre a fórumra.
Én is a péterfyben fogok szülni jövő hét kedden progis császárral.Ma voltam benn az aneszteziológusnál(egy magas,bajuszos doki),aki közölte,h spinális érzéstelenítéssel fogják csinálni,nem EDA-val,ami teljesen letört,mert annyi rosszat hallottam róla.Hiába mondtam neki,h rendszeres migrénem szokott lenni,ő azt mondta,ez nem jelent semmit,fájdalomcsillapítót majd adnak vénásan és úgyis mindenkinek fel kell kelnie 6 órával a műtét után.
Csak azt nem értem,h akkor a péterfy miért hírdeti úgy magát,h 95%ban EDA-val műtenek?!
Szívesen venném,ha megosztanátok a tapasztalataitokat,meglátásotokat,h mire készüljek :)
berni1

Szia Berni 1!
Engem is spinállal császároztak,én sem értettem,hogy miért,de nem is kérdeztem.Ha el akarod kerülni a migrént,szólni kell a műtősfiúnak,hogy a párnát vegye ki a fejed alól amikor visszavisz a szobádba!!!És műtét alatt se emeld fel a fejedet.Akkor talán elkerülöd.Én emeltem is a fejem,és párnán feküdtem utána(pedig a szakmám miatt nagyon jól tudom,hogy teljesen laposan kell feküdni),így meg is szenvedtem vele 4 napig.Nem vagyok egy fejfájós,de akkor csillagokat láttam.Fekete kávét és Quarelint etettek velem,meg algopyrines infúziót kaptam,de iszonyú volt,mert olyan nyakizom merevségem volt,hogy nem tudtam lenézni Danira szoptatás alatt.Szóval,szerintem,ha ezeket betartod,elkerülheted a migrént.Az EDÁT,meg szerintem a hagyományos szülésekre teszik el,mivel ott nem mozdulatlan az anya.Máshogy hat a két gyógyszer,ezért nekik fontosabb az EDA.Sok sikert,gyors műtétet,és migrénmentes időszakot kívánok.Mushuka

Kép
mushuka

Mushuka!
Huh!Hát ettől félek én is :( Sajnos azt olvastam,h nagy %-ban fejfájás van utána.Csak az a baj,h nekem havonta eddíg is garantált volt a migrénem,amivel még hánytam is :roll:
jó lett volna elkerülni legalább az első gyereknél.Már az is megfordult a fejemben,h altatást kérek...
Van róla véleményed?
berni1

Szia Berni1!

Gyanítom, hogy a magas bajuszos anesztes Asbóth doktor. Én végig hozzá jártam terhesgondozásra, és nála szültem (igaz, nem császárral, de nem voltam egy egyszerű eset...). Jó kezekben leszel, nyugi!!!!

Kona

Kép
kona

Szia Berni 1!
Nem gondolnám,hogy jobb az altatás,meg szerintem ilyet nem is lehet kérni.Altatás után teljes kómában vagy,és a babát kiviszik hozzád a műtét után nem sokkal.Inkább próbáld meg kivédeni a mellékhatásokat amiket,és ahogy írtam,és mindenféleképpen szóljál az orvosodnak,hogy Te migrénes vagy.Ja,és az anesztes dokinak is mond meg,Ő majd eldönti,hogy milyen módot választ.Egy a lényeg,hogy előre nem parázzál,mert nem jó!Az tuti,hogy jó kezekben leszel,és az a fontos,hogy a babád egészségesen jöjjön a világra.Kitartás,ha van még kérdésed,bátran.Mushuka

Kép
mushuka

kona!
igen,asbóth doki volt és jeleztem is neki a rendszeres migrénem,de nem úgy vettem észre,h meghatottam volna:-)érdemes rákérdeznem tőle,h miért nem EDA?Nem lehet vele megbeszélni?Vagy a Péterfyben ez így szokás és kész?
Mushuka!
Köszi a bíztatást,elsősorban nem magam miatt aggódom a fejfájás miatt,hanem pont azért,mert tudom,h ilyenkor milyen vagyok :twisted: nagyon gáz.soxor beszélni is képtelen vagyok.szóval tényleg nem kívánom senkinek!és pont mivel első gyerek,nagyon szeretnék mindenben "tökéletes"lenni számára,így meg képtelen leszek igazán vele foglalkozni :cry: sajnos,akinek szokott lenni igazi migrénje,az tudja mennyire alattomos dolog :( na mind1,nem siránkozom tovább,biztos mindenkinek magvan a maga keresztje :)
berni1

Szia mindenkinek!
Lenne egy fogas kérdésem: igaz még nem fehéredik igazán Bogi ínye, de jó pár napja nagyon rosszul alszik (akár nyolcszor is felébred éjszaka, és nappal is sírva kel néha), két napja nem akar szilárdat enni, csak a gyümölcsöt fogadja el, meg a tejcsit, főzeléket szinte semmit nem eszik. Lehet ez a fogzás jele? Láza nincs, és a hasa sem megy (igaz, mitől menne, ha nem is eszik?) Bár az ivással nincs gond, mert most is bevágott 170 mili gyümilét. Ha ébredéskor éjjel bekenem az ínyét a Dentinox-szal, akkor alszik tovább, de ez már nem mindig jön be. Volt valakinek hasonló tapasztalata, vagy ez más lehet, és kezdhetek aggódni?
Amúgy mizujs veletek? És a gyerkőcökkel? Jók legyetek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Nálunk is voltak-vannak ilyen tünetek.A héten is volt,hogy Dani szintén délelőtt a gyümit elfogadta,a főzit nem,csak sírt a tej után.Ez kb. két napig tartott,kb.aznap annyi tápszert evett,mint amikor még csak azt kapott.Mellette ment is a hasa,és nyügi volt.A második foga még nem jött ki,de a védőnő is azt mondta,hogy attól van.Az első fogánál is produkált ilyen tüneteket.Évágytalanság lehet fogzásnál,meg a meleg miatt is jobban kívánhatja a tejet.Dani két hét óta ma ette meg a teljes adag főzelékét.Inni szerencsére amióta meleg van,sokat iszik.Éjjel engem is felkelt,van,hogy 6-7 szer is,inni,cumi,meg szerintem melege van.Tegnap már csak badiban aludt(27 fok van a szobában).Szerintem nem aggódj,figyelgesd Bogit,sok mindent csinálhat a foga,még lázat is.Dani is szokott sírva ébredni nappal :( Iyenkor lehet,hogy rosszat álmodik,vagy feszít az ínye.Ha nem javul,vagy rosszabbodik,akkor vidd el dokihoz,de szerintem nem kell aggódni.Amúgy jó kedvű?Éjszakára meg ha estefelé nyűgösebb a kelleténél,próbáld ki a Germicid C-t.Ez receptre kapható,fájdalom és lázcsillapító,de nincs hozzászokás.Én néha bevetem,nem mondom,hogy reggelig alszunk,de nyugodtabbak az éjszakák olyankor.Képzeld,Dani mondja,hogy baba.Tudom,hogy ez még nem tudatos nála,de akkor is olyan édes a kis férfias hangjával :D Írjál,hogy mi újság Bogival,türelem.Puszi nektek

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Boginak játék közben nagyon jó kedve szokott lenni. Estefelé is már csak a fáradtságtól nyűgös, hamar elalszik. Csak 11 körül felébred, és aztán óránként felsír. Örülök, ha már 2-2,5 órát alszik egyhuzamban. Reggel meg jókedvűen ébred 5 és 6 közt. Én meg kóma... :?
Már én is gondolkodtam azon, hogy esetleg éjjel melege van, nem is adok már rá vastagat, meg több réteget.
Amúgy velünk minden oké, jövő héten megyünk az ortopéd orvoshoz, kíváncsi vagyok mit mond. A lábával és a csípőjével kapcsolatban is. Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Szegénykém,nagyon fáradt lehetsz.Én már akkor kóma vagyok,ha Dani egyszer-egyszer többször kelt fel éjjel.Ma csak 3-szor keltett.Kiváncsi vagyok,hogy mit mond az orvos,bár szerintem minden rendben van Bogival,olyan szépen fejlődik a mozgása.Majd írd meg,hogy mit mondott.Fogacskátok még mindig nincs?Puszi nektek

Kép
mushuka

Sziasztok!

Berni1: Bocsánat, de csak most jutottam géphez, így nem válaszoltam a kérdésedre. Azóta már biztos boldog anyuka vagy:)

Noinak csak úgy csurog a nyála, rágja a kezét, és két napja zöld a kaki :( (Ez vajon a fogzástól van, vagy valami más gondja lehet???) Na és persze elkezdődött nálunk is az ébredezés éjszaka, de szerencsére csak 1-2 alkalommal kelünk, és a szopi mindig segít, hamar visszaalszunk.

Kép
kona

Sziasztok,

fog vki karácsony körül a Péterfyben szülni?

Kép
Kép
pannati

Szia Soja!
Mi a helyzet a főzelékevéssel?Megjött Bogi étvágya?Fogacska?Puszi nektek.

Kép
mushuka

Sziasztok!
Én még nagyon az elején járok (7. hét) , a segítségeteket szeretném kérni, Dr. Móricz Katalint szeretném választani orvosomnak, róla szeretnék többet megtudni ha tud valaki nekem segíteni. Kiváncsi lennék arra hogy mennyiért vezet le egy szülést, és hogy a magánrendelőjében mennyi a tarifa. :?:
kacor

Pannati!

Szerintem kukkants be a 2008. decemberi kismamikhoz. Ott, ha jól tudom van egy-két Péterfys!
Vendég

Catherine,

köszi, benézek hozzájuk!

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!

Már nagyon régen jártam itt, sokminden történt veletek is azóta! :)

Soja! A Falcon kisszandit és Bp-en, a XX.ker-ben vettem egy kis cipőboltban a Vásárcsarnokkal szemben. Nem tudom, gyakran jártok-e Bp-en, pláne erre...
Köszi szépen, a keresztelő jól sikerült, Gergő végig jól bírta, sőt, amikor a pap megáldotta, ő visszaintett neki :lol:

Sajnos ilyen alvásproblémákkal küzdök Gergőnél 6 hós kora óta, addig szépen végigaludta az éjszakát. Én tényleg minden csodaszert kipróbáltam akkoriban, de semmi nem segített. Azóta is 4-6x fenn van egy éjszaka, már egész megszoktam :? . Ha csak 3x kell menni hozzá, már egész jónak számít. 9 Hósan jött ki 2 foga egymás után, azt hittem utána javul majd egy kicsit a helyzet, de nem. :( Azóta is hasonlóan telnek az éjszakák. Megpróbálok napközben szundítani egy kicsit, amikor ő is alszik, így kicsit jobb a helyzet. Napközben egész szépen eljátszogat, most már sokmindent tudok csinálni mellette is.
A meleg rátesz egy lapáttal, van, hogy nálunk is 27-28 fok van a szobájában éjjel. Ő is bodyban alszik ilyenkor, max. egy textilpelust teszek csak rá, amit úgyis 10 perc múlva lerúg magáról.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Nagy híreim vannak!Dani tegnap délután elkezdett mászni :D ,ma reggel felült! :D Olyan édes,most is ül,és játszik.Ülésből még nem tud visszamenni mászásba,de "anya,ne akarjál mindent egyszerre!"Még jár heti egyszer fél órát tornára,de a konduktor már nem kezelmé.ha a a neurológus nem akarná.Jaj!Most megpróbált ülésből visszajönni!Igaz,csak lehasalt,de sikerült.
Catwomwan!
Dani is felkelet éjjel 4szer,5ször,cumi,ivás,és néha evés miatt.Majd kinövik,lassan én is megszokom a keléseket.Olyan édes,komolyan,ez a legédesebb időszak a babáknál.Minden nap mást,és mást csinálnak! :D Megyek,mert álmos Dana.Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok!
Tegnap írtam, és nem jelent meg :( Lehet, hogy mert nem vártam meg, hogy megmutassa az üzimet? Na de szaladnom kellett Bogihoz. Mindegy, leírom újra: Mushuka, Bogi újra eszik rendesen, valószínűleg inkább a meleg okozta a gondot. Az utóbbi estéken bevág egy üveg főzit, meg anyatejcsi, és utána még 130-140 ml tápit. Nem is kel fel, csak fél háromkor először. És utána is "csak" kétszer :) Gratula a felüléshez és mászáshoz, most már aztán lehet pakolni :lol:
Catwoman: Jövő héten megyünk dokihoz, és megkérdezem, Boginak milyen cipő kellene, de köszi a tippet.
Mushuka, igazad van, ez a legjobb időszak a kicsiknél, bár mindegyiknek meg van a maga szépsége (és rossz oldala is természetesen) Bogi pár napja elkezdett dumcsizni, egyfolytában nyomja, hogy bebebebe.... Édes!
Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Soja,voltatok ortopéd dokinál már?Mit mondott?Édes lehet Bogi,most már tényleg össze kéne ereszteni a lurkókat.Dani jön-megy,mint a vasaló,néha felborul,ma pl.a konyhakővel telizott a feje,szegénykém,nekem fájt,akkorát szólt,Ő meg persze üvöltött,de ezt is meg kell tanulni.Ő is dumál,babababa,mamamama,kiabál,sikongat.Édes.Ma tettem fokhagymát a zöldbabfőzijébe,imádta!Még mpst is szó nélkül evett belőle.Vettem neki napvédő krémet,olyat,amit a védőnő ajánlott(főleg fzfikai védelem,paraben mentes)Hát, 4000ft körül volt.meg kullancs elleni sprayt is.Ti milyen napvédőt használtok?Megyek,mert esti nyűg van,puszi nektek.

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Voltunk a dokinál, azt mondta, hogy Bogi csípője teljesen rendben van. A lába is úgy áll, ahogy kell, ezért azt mondta, hogy nem kell rá cipőt adni, csak ha már járni tud, akkor is csak utcára. Azt mondta, hogy mezitláb egészségesen erősödik a lába. Kérdeztem, hogy milyen márkát ajánl, ha már kelleni fog a cipő. Azt mondta, hogy semmilyet, mivel nincs baja a lábának, ezért nem kell talpbetétes, és egyéb spécikkel felszerelt cipőt venni, mint például a Siesta. Ahány orvos annyi vélemény :roll: De így nem kell még cipőre költeni. Szerintem jobb is így, mert a melegben nem tudom, hogyan viselte volna a cipőt. Bogi étvágya hol ilyen, hol olyan... Bár én sem eszek annyit mostanság, pedig eddig nem kellett tömni :wink:
Nem próbáltad még pancsoltatni medencében Danikát? Mi vettünk egy picit az erkélyre, és Bogi imádja :) A napkrémről megkérdeztem a dokit, és ő írt fel receptre gyógyszertári krémet, azt használjuk. Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Az tök jó,hogy minden ok a csípőjével!Dani étvágya is váltakozó.de ez normális.Azt már én is hallottam,hogy amíg csak lehet,mezítláb kell járatni a babákat,az egészséges.Szegény Daninak nagy sansza van a lúdtalpra,mivel nekem is,az apjának is,anyukámnak is,meg a dédszülőknek is van lúdtalpa,és ez öröklődhet. :( Sajna mi a belváros kellős közepén lakunk,az ötödik emeleten,és nincs erkélyünk. :( Majd jövőre jöhet a strand.Viszont kullancs ellen a védőnő ajánlott egy szert,Bio Galaktív a neve,babák is használhatják.A szaga nem a legjobb,de hatásos.Én vettem egy méregdrága naptejet,olyat,mint amit megadott a védőnő.Persze nagy üvöltés árán tudtam bekenni :D Ma már majdnem felállt.Voltunk tornán,UTOLJÁRA!Dani kivételesen nem sírt,ha nem volt bent a konduktor,még mászott is.Ha feláll többször,akkor kell elvinni,hogy megnézze,hogy hogyan tartja a bokáját. :D De ez már tök jó.Mikor jöttök Pestre?Puszi nektek!

Kép
mushuka

Sziasztok!
Soja,nagyon eltüntél,remélem minden ok!Dani 2 napja felállt! :D még nagyon bizontalan,inkább lábujjhegyre áll,meg a bokája sem teljesen stabil,de gondolom ez mindenkinél így kezdődött.Olyan édes,teljesen élvezi az új helyzetet.Ha van időd,írjál,addig is puszi nektek.Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de pénteken a gépünk kapott egy szép nagy vírust, és semmi nem indult rajta el, és még most lett kész. Utólag is boldog szülinapot Danikának!
Nem tudom, hogy mikor megyünk Pestre, most sajnos az idő sem túl jó a sétára :( De ha lesz rá alkalom, akkor előtte szólni fogok, ígérem. Danika nagyon ügyes :D egyre többször fog felállni, és egyre több időre. Először Bogi is a lábujja hegyén állt, és még most is előfordul, hogy azon áll. Most megyünk fürdeni, de most már tudok jelentkezni. Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Az még a szrencsés esetek közé tartozik,ha a gép kap el egy vírust. :D Köszönjük a köszöntést,remélem most már jönnek a jó idők.Bezzeg tavaly ilyenkor 40 fokban főttünk,nagy hassal...Ez a Medárd....Hát,igen,most már egyáltalán nem lehet egydül hagyni,de még így is vannak balesetek.Most is elesett,elfelejtett kapaszkodni.Ilyenkor persze hatalmas az üvöltés.Már találkozott a feje a konyhakővel is,hatalmasat szólt :( ,sajnáltam is,ez még nekem is fájt volna.Megyek,mert megint elesik,ha nem sietek.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok! Megint egy kérdéssel zaklatóznék, ha nem baj. :oops:

Mennem kell hamarosan az AFP-s vérvételre. A doki vmi olyat mondott, hogy a Pleskó Pálmánál kell kérnem a beutalót.
De a doki is adott egy papírt, most akkor az nem az?

És a másik kérdésem: a Péterfyben mennyi idő alatt van meg az AFP eredménye? Csak mert ugye a genetikai UH-ra már azzal kell mennem, viszont oda 2 héttel előbb kell időpontot kérnem....így amíg nem tudom, mikorra van meg az AFP, hogyan kérjek időpontot?....jó a rencer.... :roll:

Előre is nagyon köszi!
bébic

Kacor, írok privit, én nála szültem, és nagyon meg voltam vele elégedve.
B.
bukcsi

Sziasztok!
Mushuka, Bogi ugyanez: állandó esik, kel :) Néha koppan olyanokat... Na de csak így fejlődhetnek, nem tudjuk őket mindnetől megvédeni. Jövő héten esküvőre vagyunk hivatalosak, kiváncsi leszek Bogira, hogyan viseli majd. Mondjuk ha nem bírja, akkor bármikor eljöhetünk. Ma vettünk neki egy édes kis "ünneplős ruhát", nagyon csini benne :D
Bébic, igaz régen volt már, de én úgy emlékszem, hogy a vérvétel előtt az orvos által írt papírral tényleg jelentkezni kellett ennél a Pálmánál. Ő is adott valami cetlit, és azzal mehettem a vérvételre. Aztán vissza kellett battyognom a véremmel a kezemben hozzá, és leadni. Természetesen nem vették el tőlem azonnal, kb. 20 percet, vagy még többet álltam vele a folyosón, így amikor sorra kerültem a vérem már nem folyt, belekövesedett a kémcsőbe. (hiába szóltam, hogy legalább a vért vegyék el tőlem, aztán kivárom a sorom, hogy az adataimat felírják) Ennek köszönhetően nem sokkal később kaptam egy levelet, hogy meg kell ismételni a vérvételt. Természetesen a frász jött rám, azt hittem olyan xar lett az eredmény, de kiderült, hogy a véremet már nem tudták megvizsgálni, gondolom, mert álltam vele fél órát :roll:
Úgy emlékszem, hogy az eredmény 2-3 hét volt, és csak utána tudtam bejelentkezni az UH-ra. Elég fura megoldás :shock:
Kitartás Bébic, mert a rendszerbe csúszott még pár hiba, amikkel találkozni fogsz a babavárás során! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Na,igen,szegény,ma üléből dőlt el,olyat szólt a feje,még pukli is lett.Próbáltam kanállal lenyomni neki,még jobban üvöltött,aztán maradtam a vizesrongynál.Majd írd meg az esküvőt,biztos csini lesz Bogi :D .Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok,

nem tudjátok véletlenül, hogy a genetikai (AFP utáni) UH-t ki csinálja? Mindennap más vagy hogy van ez? Képzeljétek, csak július 30-ra kaptam időpontot :shock:

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!

Az AFP-s vérvételre - úgy emlékszem - a doki adott nekem beutalót, de a vért a kémcsőben nekem is a Pálmához kellett vinnem. Én is vártam, a vér nálam is megalvadt, de jó lett az eredményem, szerencsére nem kellett új mintát venni. Nálam is 2-3 hetet kellett várni az eredményre, de azt hiszem 1 héten csak 1 nap volt eredmény (talán szerda?), mert akkor hozták a laborból át. Az eredményt is a Pálmától kellett kérni. A vér leadása után a Pálma mondta, hogy két hét múlva szerdán(?) jöhetek az erdeményért, addigra biztos meglesz. Az UH -ra rögtön a vérvétel után jelentkeztem be, akkorra kértem időpontot, amikorra már biztos lesz eredmény. A bejelentkezéskor szólni kell, hogy ez az UH genetikai UH, és akkorra olyan orvost hívnak, aki pontosan meg tudja csinálni.

Nálunk Gergő nagyon aktív, már 8-10 lépést megtesz magától :D.
1 évesen talán már menni fog. Az éjszakák továbbra is elég változatosak. Tegnap éjjel egyszer sem kelt fel, igaz tegnap elég fárasztó napja volt. Tegnapelőtt megint kb. 5x voltam nála. Napközben már csak egyszer alszik, délben 2,5-3 órát.
A múlt hét elején megint 3 napig lázas volt, a széklete is nagyon híg volt - jönnek a felső fogak. Még nem bújtak ki, de szerintem arra még várhatunk. Az alsók is a kétnapos láz után csak 1 hónappal bújtak ki. :?

A ti babáitok is nagyon ügyesek, szépen haladnak. :D

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Catwoman,látom,Ti is megszenvedtek a fogzással.Dani a másodiknál nem volt lázas,de nagyon fájt neki.Hogy bírjátok a meleget?Dani kevesebbet eszik a melegben,viszont annál többet iszik.A súlya is ingázik,de még nem érte el a 10kg,ami nem is baj :D .Mindenhol feláll,még a kádban is,kezdi a hisztiket.Nálunk ilyen nagy melegben 30fok van a lakásban,ezért inkább kimegyek vele a Margitszigtre,ott Ő is alszik 2.5 órát.Most is áll az ágyában,és jár a lába,mintha táncolna :D Nagyszerű,hogy Gergő már egy-két lépést megtesz,lassan rohanhatsz utána.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!
Pannati! Én úgy tudom, hogy minden nap van genetikai UH, de nem vagyok benne biztos, hogy még mindig így van.
Catwoman, Gergő nagyon ügyi! Szerintem egy éves korára már nemhogy menni, de futni is tud majd :) Legalábbis előled :lol:
Bogi most esett át egy kisebb vírusos valamin. Nem volt nagy gond, csak az orra folyt, ami miatt egy-két éjszakán keresztül fél-egy óránként keltünk. Természetesen már jól van, de az éjjeli keléseket még mindig eljátsza :roll:
Egyébként kezdi elengedni a tárgyakat, amibe kapaszkodva áll, néha elfelejti, és pár másodpercig megáll egyedül. Aztán persze huppanás a fenékre. Fogunk nekünk még egy sincs, így erről nem tudok mesélni :) Szerintem egyszerre fog az összes kibújni ...
Mushuka, nálunk is nagyon meleg van, bár 28 foknál nem szokott több lenni a lakásban, de ez is bőven elég. Nálunk úgy van, hogy reggel pont a gyerekszobát fűti a napocska, délután pedig a nagy szobát. Így mindig menekülünk valamerre... Bogi is nehezen bírja, ugyanúgy kevesebbet eszik, de többet iszik. Holnap valószínűleg már megyünk a nagyszülőkhöz, így majd csak jövő héten leszek újra. Vigyázzatok magatokra, és a babákra! Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Köszi!

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!

Ez a nagy meleg biztos a babáknak sem jó. Gergő szobájában éjszaka mostanában 30 fok van, hiába van minden nyitva :( . Ma éjjel is sokszor fenn volt, biztos a meleg miatt.

Sokszor már most is szaladok utána, mert annyira huncut, hogy mászva is van amikor menekül előlem, és közben meg nevet. Néha már most is alig bírom utolérni.

Soja! Gratula Bogihoz, nagyon ügyes csajszi! A fog miatt ne aggódj, Gerinek is 9 hósan jött ki az első, utána 10 napra rá a második. Majd beindul nála is.

Gergő is hajlamos a hisztire, ha valamit nem ér el, vagy nem úgy történik, ahogy ő szeretné. Remélem, nem lesz azért nagyon hisztis, bár elég akaratos egy gyerek.

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Soja!képzeld,Vled álmodtam.Egészen pontosan,azt,hogy a Rácz doktor a tévében gratulál Neked,mert ikreket vársz :D Jó,mi?Egyébként szerintem minen gyerek próbálkozik ilyenkor,és hisztizik.Csak valahogy meg kell fogni Őket,hogy ne tanulják meg.Dani,pl amióta ilyen meleg van,minden nap kivittük a Margitszigetre.Azóta követeli.Ma pl.Olyan hisztit vágott le,hogy azt hittem,hogy a foga,adtam neki egy kúpot,aztán mikor beraktam a kocsiba,vigyorgott :D Kint a szigeten,semmi baja sem volt.Estig kint kell vele lenni.Hát,ilyenek,de megértem,mert ez a meleg nem normális.Puszi nektek

Kép
mushuka

SZiasztok!
Mushuka, remélem nem szoktak bejönni az álmaid. Már ami az ikreket illeti. Egyenlőre még nem terveztünk Boginak tesót, pláne nem ikreket :)
Catwoman, a 30 fok rengeteg, nem csodálkozom, ha a kicsik nyűgösek. A múlt héten egy nap háromszor pancsoltunk Bogival, mert csak az nyugtatta le. Az eskövő nagyon szuperül sikerült Bogival. Mindenki imádta, mivel mindenkire vigyorgott, és a fiúkhoz/férfiakhoz különösen oda akart menni. Még egy kis lagzis kaját is kapott. Persze nem töltött káposztát :lol: A nagyszülők és a dédi természetesen el vannak tőle varázsolva, nem is akarták velünk visszaengedni. Remélem nektek is jól telt a hétvégétek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
volt,már,hogy bejött az álmom :D jó Nektek,hogy tudtok pancsolni,nekünk nincs erkélyünk.De 13-án megyünk a keresztszülőkhöz,kertesházba,és ott 3-om lánnal fog pancsizni :D Azt sem bírja,ha naptejjel kenem,állandó üvöltés kíséri,mintha fájna.Miket esztek?A főziket rendesen csinálod már Boginak,vagy még nem habarsz,vagy rántasz?Nálunk gyarapodik a család,bátyámék februárra várják a picit,szeptemberben lagzi(igazi vidéki).Szóval,újra babázhatok majd,mert Dani a addigra már nagyfiú lesz :D Mi minden nap a Margitszigetre megyünk,szökőkutat,és pacit nézni.Én már kezdem unni,de Dani minden nap úgy bámulja,mintha akkor lázná először.remélem hamarosan találkozunk,puszi Nektek,Mushuka

Kép
mushuka

SZia Mushuka!
Azért ezt az álmot kihagyhatnád. Legalábbis egy kis időre :) Boginak még nem habarok, csak natút esszük a zöldségeket, gyümölcsöket. Te változtattál már valamit? Miket eszik Danika? Mi kezdünk darabosakat majszolni, bár még nem adtam a kezébe semmit. Lehet, hogy már meg lehetne próbálni egy kiflit, vagy piskótát a kezébe nyomni. Te adtál már neki ilyesmit? Jaj, majdnem elfelejtettem mondani: Boginak mára megjelent az első foga. Még nincs kint teljesen, mert inkább olyan mint egy buborék az ínyén, de már ott van!!! Pedig tegnap még semmi nem látszott. És természetesen tegnap éjjel aludt jól :wink:
Remélem én is hogy találkozunk hamar. Lehet, hogy hétvégén ki kellene nézni a szigetre. Ha sikerül, majd írok sms-t. Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Gratula az első fogacskához!Dani már evett habart főzit,meg berántottat,de megpróbáljuk rízsliszttel,mert az gluténmentes.Majd meglátjuk,hogy ízlik-e neki,mert a kukoricaliszt nem jött be.Dani már majszolt kiflit,babakekszet,perecet,tetszett neki,persze tiszta maszat lett minden :D Gyakorlatilag mindent eszik,amit mi,a tökfőzelék kaporral a kedvence.Ha úgy jön ki nektek,írjál,és megbeszéljük,hogy hol talizzunk.Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Sajnálom, hogy nem tudtunk ma talizni, de majd legközelebb. Megnéztük mi is a pacikat, meg a szökőkutat. Bár Bogit jobban lefoglalták a körülötte lévő gyerekek :) Még aludt is egy kicsit, csak enni nem akart. Remélem nektek is jól telt a mai napotok, attól függetlenül, hogy nem voltatok a szokásos sétán. Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Én is nagyon sajnálom,de nincs még vége a nyárnak.Dani kicsit kizökkent a mindennapokból,12 idegen ember vette körül,mindenki szét akarta szedni,szóval,volt sírás,aztán mosolygás,de se enni,se aludni nem akart-tudott,ezért este elég nehezen bírtunk vele :( Mostanában amúgy is hadilábon állunk a tápszerevéssel,gyakorlatilag reggel eszik,de azt is nyammogja.Napközben gyümilé,gyümijoghurt,a főzelékeket imádja,este is eszik,de az elalváshoz nem tej kell neki,hanem gyümilé. :( Ma beszélek a dokinénivel,de nem tudok mit csinálni igazából. :( Szenvedünk a harmadik fogunkkal,sokat nyűglődik,viszket neki.Egyébként jól vagyunk,sokat nevet,sokat mozog. :D Puszi nektek,Mushuka

Kép
mushuka

Szia!
Bogi nagyon élvezi, ha sokan vannak körülötte, persze bizonyos ideig. Az étvágya borzasztóan változó, de szerintem ez a melegnek, és lehet, hogy a fognak is köszönhető. Eddig nálunk is úgy volt, hogy este tápszer, vagy tejcsi, és ezen el is aludt. Mostanában már nem igazán kell neki. Inkább addig ugrál föl-le az ölemben, míg el nem alszik. Viszont pár napja próbálom bevezetni az önálló elalvást. Több-kevesebb sikerrel ... Most viszont már nincs az az iszonyatos ordítás, hanem csak próbálkozó nyüszögés van, de csak rájön, hogy egyrészt ezzel nem ér el semmit, másrészt pedig nem tűnök el örökre amíg alszik :) Mindig van valami, na de így nőnek fel :)
Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Az igaz,hogy mindig változnak.tegnap 2 barátnőmmel,és 3-om gyerekkel kimentünk a szigetre.Életkorilag,9,10,11 hónaposak voltak,Dani volt a legkissebb,de a legnehezebb :D Nagyon jól fogadta a babákat,jól elvolt Velük.Persze alvás már csak a végkimerülésnél volt mindháromnál :D .Dani már rég magáról alszik el,csak mostanában nem tápszer kell neki,hanem gyümilé.Alig várom,hogy találkozzunk.Na,megyek,mert álmos,ma nagyon korán kelt :D uszi Nektek.

Kép
mushuka

Sziasztok!
Bocsánat, hogy betolakszom! :P Gratulálok a sok gyönyörű Babócához! :)
Az én Manófiam is a Péterfyben született 7 évvel ezelőtt, és sajnos a szülés óta nem tudok teherbe esni! :cry: Kezelnek már mindennel - most épp a kaáliba járunk, a 3. lombikunk októberben lesz, remélem, sikerül! :P
Viszont tudnátok nekem orvost ajánlani? Anno Rácz Tibornál szültem, de mióta főorvos lett, rettentő tapírul viselkedik, többször úgy megsértett, hogy sírva jöttem ki a magánrendeléséről :oops: .
Bárkihez, csak ne hozzá!!! :evil:

Köszi, Till

tillidian

Szia Til!
Ez meglepő nekem,és szerintem Sojának is,minketten Rácz dokinál szültünk,tavaly októberben.Nekem,és,ha jól tudom,neki sem volt hasonló élménye Vele kapcsolatban.De ha Ő nem,Dr Kiát tudnám ajánlani,nagyon humánus,és foglalkozik a "betegeivel".Sok szerencsét a lombikhoz,remélem sikerül.Mushuka

Kép
mushuka

Mushuka,
örülök, hogy Nálatok nem volt ilyen gond!
Amikor Manóm született, mi is meg voltunk vele elégedve, akkor jött részéről a "stílusváltás", mikor megkezdődött a meddőségi procedúra...(nem fárasztlak vele Titeket, egyébként is próbálom elfelejteni :? )- sajnos nem csak én jártam így, hanem a barátnőm is, aki utánam 2 kislányát szülte RT dokinál. Nem érdekes, továbbléptünk!

Dr. Kia - utána járok! :) Köszönöm, a jókívánságokat is - viszont! :D

tillidian

Sziasztok!
Tillidian, én sem tapasztaltam (szerencsére) ilyesmit a Rácz dokinál. Remélem sikerül egy olyan orvost találnod, akiben teljes mértékig megbízol majd!
Mushuka, Catwoman, Roxii, és a többiek hogy vagytok? Hogy telik a nyaratok? Terveztek utazást a gyerkőcökkel? Mi nem igazán, max. családlátogatás. Addig is marad a minden napos séta, és ha az idő engedi, a pancsi az erkélyen. Puszi nektek: Soja

Kép
soja

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?