Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,

Heni,
székmagasítót nem nézted? Brendonban láttam olyat, ami magát a széket emeli meg, az aztán tényleg nem foglal helyet...
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=etetes&submenu=etetoszek&category=szekmagasito&empty=1&productid=208669&pageno=1&whid=25

Andi,
nem termék kéne, csak anyósom nem képes elmagyarázni, hogy műkszik ez az egész, és nem ártana értenem, ha már nekem kell könyvelnem a vállalkozását... :roll: Szóval egy ilyen magyarázatra lenne szükségem, de ezzel most nem akarom tesódat terhelni. :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Tünde! Nektek milyen utatok volt szopi terén? Mert én ezt nem tudom, később kapcsolódtam be ide.

Nekem van olyan barátnőim, akinél máshogy alakult a szoptatás, mint ahogy szerette volna, de sokat beszélgettünk erről a témáról, mindenki elmondta a maga tapasztalatát, és ez nagyon sokat segített. És ami a legklasszabb, hogy tök megértjük egymást - kölcsönösen - így soha nem jutunk el az irígységig. Sőt, amikor nekem az egyik leghúzósabb éjszakázós időszakom volt, akkor őt hívtam éjszaka kétségbeesve, mert úgy éreztem, hogy ha nem hallom egy épeszű ember hangját, akkor megőrülök. Ő csak meghallgatott. Anyu azt mondta volna, hogy akkor most már itt az ideje az elválasztásnak. Nem is őt hívtam fel... És ugyanígy, a barátnőm is megosztotta velem a rossz gondolatait a saját dolgaival kapcsolatban. Szóval a lényeg, hogy ebben a szopis-éjszakázós-gyerekkel együtt alvós kérdésben én a saját generációm tagjaitól sokkal több megértést és támogatást kaptam, annak ellenére, hogy mondjuk az illető teljesen máshogy csinálja.

Veronikusz! Hát igen, elkényeztetett gyerekek mindig voltak és lesznek, csak az a kérdés, mit értünk elkényeztetésen. És a legrosszabb kombináció szerintem a hideg-engedékeny páros. Azt meg hiszem, hogy nem a szopitól és az együtt alvástól, meg az azonnali reagálástól és nem sírni hagyástól lesz egy gyerek elkényeztetett. Valahol Reni írta, hogy igyekszik mindig megkövetelni Ivántól, ami elvárható tőle. És sztem is ez a kulcs.
Vendég

Memme! Nagyon szomorú, amikről írsz a gyerekkorod kapcsán. Jó kis menet lehet mögötted, már ami az önismeretet és a feldolgozást illeti...
Vendég

Andi ++++++++

Lilluska! Boldog névnapot!

És sok boldogságot Viktornak is!
Vendég

Memme!
Szedtél valamit PMS-re? Myrtill pár hetes volt mikor újra kezdődött a mensim és mostanra eljutottam odáig, hogy magamat sem bírom elviselni... Szóval,ha szedtél valamit megosztanád velem?

amikor Martint vártam azt mondta nekem valaki, hogy sok buta dolgot fogok hallani anyuéktól és anyóséktól és velük egy koruaktól, de azt mondta ne figyeljek rá és ha segítségre van szükségem akkor olyat hívjak, aki szintén 'benne van'. Akkor nem értettem nagyon, mostanra letisztult bennem miért is mondta ezt.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Izmoska :D Kép
Vendég

Kép Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Andi! Jól látom, hogy szintén liberó? :D

Akkor ezennel elindítom az új kép-témát, lehet csatlakozni: félmeztelen gyönyörűségek... :D

Hadd legyen egy kicsit jobb kedvünk!!!!
Vendég

de jó képek :lol:

Kép
gablaty

vandini
nem, az huggies volt, de nagyon nem voltam megelégedve
Nekünk a libero jön be :) :)

emano/Andi
KépKép
emano

Micsoda macsók! :lol:
snooopy

Depi, veszekedés a négyzeten, tele van a tököm a köböm
nálam kb. ez a helyzet
ebéd után jövök

Heni

Kép

Kép
cancan

aha, nekünk se jött be a huggies
csak hogy a pelenkáról is essék szó...
Vendég

hát ez nem vlmi friss, nyáron készült, aug. de olyan édes.
Kép
snooopy

ez meg tegnap, igaz nem meztelen. apát eteti répával.
Kép
snooopy

Orsi
:lol:

emano/Andi
KépKép
emano

ezek a képek :D nagyon jóóóó!!

itt szakad a hó...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Csajok!
De jóóóóó képek! :lol: :lol:

Én is kezdek depibe süllyedni :cry:

Ki tudja mi a különbség a HA-s és gyógytápik közt? Illetve sejtem én a lényeget, de a tejérzékeny fiamnak vajon adhatok HA-st? Mert abban módosított a tej - úgy tudom - de azért van benne... Interneten találtam novalac és nutrilon peptit, gondolkodom, hogy megveszem őket, bontatlanok, mert a doki nem ír fel, mivel papírunk nincs a tejérzékenységről... Viszont HA-t is van, de nekem ez már magas... Szóval ki tud nekem segíteni, hogy a 2.5 éves fiamnak milyet adjak? Köszönöm, ha valaki megszán és segít!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Judy!
Itt is :x

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Snoopy: ez a négykézlábas félmeztelen fotó nálam díjnyertes! Micsoda pasi! huh.......

Judy: köszi, még nem láttam ilyet, jópofa de egy vacak műanyag 8000ért? :twisted: akkor inkább szék! De tényleg köszi :lol:

Jaj de édes Balu is ! Beni is kb. ez a testalkat!
Maneszka :-)

eladó cuccok: etetőszék, szoptatós fotel lábtartóval, Szandi bringája ( rózsaszín decathlonos, már kinőtte) és 1 db magasszárú béleletlen 20as kiscipő, 1db 20as szandál - supy márkájú, ortopédiailag kialakított ) Ez a két utolsó vadonatúj, illetve a kiscipő 2x volt a lábán, a szandi egyszer sem. Most egyenlőre ennyi, de biztos van még.

Memme: sajnálom, hogy ilyen gyermekkorod volt, s nagyon becsülendő hogy Te úgy neveled a gyerekeidet ahogy.......

megyek Benit fektetni, csúszásban vagyunk

én is keresek mán képeket

Heni

Kép

Kép
cancan

Hm... Micsoda sorozat! :) :)
Jöhet még!
Tényleg kis mini-macsók. Ó de drágák.

Kép

Kép

Kép
memme

Heni,
az árát én is sokallom... De már kezdek beletörődni, hogy ami gyerek vagy kismamacucc, az hihetetlen drága. Már nem mindig megy fel a pumpa :roll:
Pl most vettem egy pohártartós karfát a Graco babakocsinkra, hogy tudjam a hordozóval együtt használni, 3000ft volt, és ez is csak egy darab műanyag :roll:

Steffi,
én is kezdek befordulni, plusz a hétvégén anyósom is rátett egy lapáttal :evil: namindegy. Jöhetne már a tavasz...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

na, akkor a szexiképek:
kb. 10 hónaposan ( úristen, milyen kis husika volt! hol vannak ezek a hurkácskák már.....)
Kép
ez tavaly év eleji
Kép
2008 nyarán
Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni
nagyon édes :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

félmeztelen gyönyörűségek. NEM CSAK FIÚK... :D
várjuk a meny-jelölteket!!!!!
Vendég

Heni, az a popsi! :lol: hogy ledolgozta a hurkákat. Koloson is van mi lemenjen. :shock:
snooopy

Heni, írtam, de elszállt...
Szóval az etetőszékről kérhetek képet? Vagy legalább azt, hogy milyen márkájú, a hauckon belül...mert rákerestem, de ott is több fajtát dob ki. De alapvetően érdekelne nagyon.
Mondjuk most licitáltam egy peg peregora, tudja vki, hogy azt hogyan lehet visszavonni, ha mégis ezt venném meg?

Eni, nagyon köszi, sztem kb. másfél hónap és már a 80asokat gyűrjük, legfeljebb a lábit felhajtva.....ha nem kell, tárgyalhatunk róla.
Amilyen fázós Levi, itthon body, két zokni, vastag tréning gatyó és meleg, kötött pulcsi kell rá, különben jégcsap a keze.

Képek édesek, majd én is csinálok az egyre izmosabb kis combinkról képeket.

Az Ikeás etetőszék anyósoméknál szuperál, de itthonra jobb lenne egy kényelmesebb sztem. de azért köszönöm az ötletet!

Lilluska, Boldogat Boldogat!!

gyereknevelés: bár nekem saját gyerekkel még olyan nagy tapasztalatom nincs, de 16 évesen kezdtem el foglalkozni 10 5 éves kisfiúval, akik közül már a fele érettségizik. Te jó ég, még az ölemben bömböltek pár éve, most meg a fülráncihoz is létra kell...
Szóval: sztem sem jó a mindent megengedünk nevelés. De a sok tiltás sem. Emlékszem nálunk ha vmi sérelem ért a suliban és otthon pityogtam, mindig az volt a válasz: a tanárnap van igaza.....persze érdekes belegondolni, mi lett volna ha apum velem együtt szidja a tanári kart....de akkor nagyon bántott.
Szóval sztem az a legnehezebb, hogy megtaláljuk az arany középutat. Meddig lehet engedni, meddig kell erősíteni az önbizalmat.Mert abból is lehet túl sok. Az egyik srácot (Ágónak hívták) már kiskamasz korától, ha nagyon elszállt magától, mert volt rá példa, csak Ágoistának hívtam, mert nála kissé túltengett az önimádat.
De sztem is Veronikusznak és Tündének van igaza van igaza abban, hogy igenis kell néha egy termetes fenékbe billentés.

Az meg van ahol működik, hogy sírni hagyják éjjel a csemetét, nálunk csak felébred Levi a saját üvöltésére, és akkor nem 3-5x 10 percig vagyunk fenn, hanem másfél órákat...ez így is elég. Én megpróbáltam, nem működött, de nagyon utálom, amikor emiatt engem izélgetnek.

Kriszta, szuperek a recik, már kipróbáltam kettőt.
Bár az alma még így is csak lassan csúszik le.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Steffi! Lehet, hogy hülyeséget fogok írni, de ha tejterméket bír enni, akkor a HA-s táp jó, mert abban már módosítva van a tejfehérje. De ahogyan írta reni, nekik a sima babylavo-s nem HA-s 2-es 3-as táp is bejött. (igaz, ezeket már Villő most sem issza meg, neki már csak az ízesítettek jönnek be, de olyan is van bőven...) szóval bármilyen tápszer már módosított tejfehérje. De hogy Martin mennyire érzékeny, azt nektek kell kipróbálni.

A gyógytápit akkor írják fel, amikor már ez sem elég neki, mert ennyire sem tudja megemészteni.

Memme, nem ennyire durván, de ezt én is írhattam volna. Emlékszem, amikor kiakadt anyukám, hogy nem mesélek soha semmit magamról. Aztán egyszer álltunk a konyhába és ömlöt belőlem a szó. Észrevettem, hogy nem figyel. Abbahagytam, észre sem vette. És akkor valahogy megértettem, mi is az az értő figyelem... (illetve hiánya)

Generációk ide vagy oda, érdekes, hogy nagymamámmal mai napig meg tudok beszélni nevelési kérdéseket. És ő ugyan amint már ülni tudtak a gyerekek biliztette őket, és nekem is ezt tanácsolta, de amikor én nem ezt az utat választottam, akkor abban támogatott, és bíztatott, hogy előbb utóbb Bene is szobatiszta lesz. És egy szóval nem mondta, hogy látod, ha akkor azt csinálod, amit én.... ez a nyitottság....

(ezért én pl tegnap videóra vettem, hogy mekkora kupi van nálunk... csak hogy ha majd egyszer a gyerekeim szemére vetem, hogy mit is csinálnak otthon egész nap gyereknevelés címén, ha még rend sincs. :)

Vandini:
kevés tej, önbizalomhiány, frusztráció, és tápszerre áttérés, ebben felszabadulás. Ez volt Benével címszavakban. Villővel ez fejésre módosult, mert tejem ez esetben már volt.

mtunde

Kép

Kép

Kép
Kép
kriszta36

Tünde!
De aranyos vagy, köszi!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kriszta, Petya csudaédes! Panka meg... én is szeretnék egy kislányt :oops:

Zsófi, írj az eladónak, h töröltetni akarod a licitet, ezt ő tudja megtenni. (már ha akarja, vlki alapból nem töröl)
snooopy

jaj de jó képek

Kép
gablaty

Óh, mennyire vártam már!!! És eddig senki nem mondta?! :lol: Megszületett a Hajdú-Sarka házaspár Noémije, és barinőmtől tudom, hogy Rogánék csemetéje is... HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! :lol: :lol: :lol:
vbea

Zsófi, nem tudom a hauckon belül milyen, de íme a kép róla:

Kép Kép
Az a játéktálca kivehető .

És egy ráadás kép, ma reggeli. A kis telhetetlen.....
Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

ez nálunk is menő
Kép

emano/Andi
KépKép
emano

én is rakok egy két farsangi képet...

Enci kedvence Bálint, akit mindig emleget
Kép

itt azt hiszem zizit ettek..
Kép :D

Kép

Kép

Kép

Kép
gablaty

Kriszta, le se tagadhatnád, hogy testvérek!
Micsoda kis nőci Panka! Hol készült a pecázós?

Lányok, feldobhatok egy újabb témát? A férjek úgy átlagban egy hónapban hányszor kapnak "kimenőt nálatok?" És ők mennyire veszik ki a részüket a gyereknevelésből, vagy vigyázásból ( ez utóbbi nyílván a már nem szopizós babáknál érdekelne) Ma "kicsit" szarul esett B. viselkedése.......

Heni

Kép

Kép
cancan

Tünde!
De aranyos vagy, köszi!

Kriszta!
:lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

csináltam magamnak egy jó forró kakaót, de elkunyizták :roll: de nem inni akarta, hanem kanállal enni. így raktam bele neki sinlacot, és kikanalazta. (na jó, ő csak trutymákol, én adtam a szájába :lol: )

ezek a cumis képek nagyon jók!

meg a farsangi is.

jaj, én gy unatkozom! Szabi csak későn jön, sok a meló... kezdünk egymás idegeire menni K-val.
snooopy

vlkinek nincs felesleges hálózsákja? vastag, ami már nem kell? megvenném. mindenhol keresek de nincs. vagy kicsi vagy nem elég meleg. kb 90cm kellene vagy nagyobb.
snooopy

Na, ez a képáradat ez tetszik. :)

Várom, hogy felkeljenek a lányok.

Heni, nálunk ez úgy van, hogy nem is túl sok alkalom adódik kimenőre Apjának, másfél-kéthavonta csinálnak a munkatársaival egy görbe estét. De ő nem annyira az ilyen kimenőket hiányolja, hanem hogy többet maradhasson egyedül. Mert hogy olyan gyakorlatilag nincs. Amint hazaér, egyből "beáll", a lányok nem hagyják nyugton.
Amikor még nem volt KisKicsi és nem voltam ilyen fáradt, úgy intéztem, hogy az esti sétánk a lányokkal akkorra essen, amikor ő hazaér, hogy legalább egy félórája legyen. Most persze azért sem menne, mert este hét felé már hideg van a sétához.
Próbáljuk úgy csinálni, hogy havonta legalább egy apa- és egy anyanap legyen. Meg hogy tudjon eljárni futni, de most munkahely váltás volt, az is szünetel. Szóval nem sok szabadidő van, vagyis gyakorlatilag nincs, pláne amikor feje búbjáig van a meló is, elég pengeélen mozog, nemigen tud regenerálódni ő sem.
A normális az lenne, ha minden héten legalább egy estét magára fordíthatna. (És én is.) Kéne is hogy néha külön töltsük a z estéinket, mint egykor. De ehhez kéne legalább egy nagymama, aki egy estére eljön, mert a növekvő pocakommal meg a fájdogáló derekammal egyre nehezebben boldogulok fizikailag.

Kép

Kép

Kép
memme

Csajok, ez tök jó! Mennyi cuki gyerköc!

Eni!
Tényleg megszületett? Na végre! Szombatra voltak kiírva.

Kép
Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca,elolvastam a könyvet. Nagyon köszönöm!
Majd megbeszélünk egy szép tavaszi napot, amikor visszaviszem.

Kép

Kép

Kép
memme

Orsi!
Én tudok neked hálózsákot lehet, menjünk át privibe!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja, elektronikus cumi nem az én ötletem, de nekem is nagyon bejött, és nagyon találó.

És, hogy az enyémek se maradjanak ki:

Kép

mtunde

Eni!
Én már reggel óta itt örülök. :lol: :lol: :lol: És mit szólsz Bódiékhoz? A kis Rómeó... :roll:

Heni!
Beni az én szerelmem... Persze csak Petyka után. Beelőzött a nyáron. :wink:

Orsi!
Kolos nagyon pasis.

Heni!
Anyóséknak Somlyó szigeten van telke, ez Ráckeve után Duna holtág. Panna ott szokott csövezni nyáron.
Kimenő: Hát, apa elmegy reggel, este hazakeveredik, és általában mindig van valami fontos dolga (garázs, pince), és ha reklamálok, az a válasz, hogy akkor csináljam meg én. Régebben biciklizett majdnem minden vasárnap, eltűnt reggel 9-kor és ebédre jött meg. Persze ebéd mindig van/volt. De azért mondjuk egy heti egyedüllét után másképp is el tudom képzelni a vasárnapjaimat.
Mindegy ennyi kell azért neki, mintha itt ordibáunk egymással. Bár mondjuk néha beszóltam neki, és akkor maradt.
Most szerdán síelni megy egy napra. Kérdem én: Én mikor voltam bárhol is egyedül egy teljes napig???
Na jó, a helyzet nem ennyire rossz, csak kijött belőlem. Azért rendes, meg amikor látja, hogy gáz van, akkor marad és gyerekezik.

Kép
Kép
kriszta36

Privi idő:
nálunk elvben lehetne heti 1-1 nap, de nem mindig élünk vele. Sőt, általában nem, illetve én sokszor a barátnőmmel napközben találkozok. Nagyon jól esik a külön idő, de néha már meg volt az a veszélye, hogy a barátnőmmel jól kidumáltuk magunka, és Győzőnek elfelejtettem elmondani ugyanazt, és ez persze némi kommunikációs űrt okozott. Szóval amire igazán szükségünk van nekünk is, az a magány. És ha az meg van, akkor utána már szívesebben beszélgetünk is együtt, meg találkozunk barátokkal is külön, vagy együtt.

mtunde

Még képeket!!! Még még!

Kép
Kép
kriszta36

Édesek a képek

Kriszta
nekünk is ott van telek, de sajnos nagyon rég nem voltunk kinnt, nem a Duna-parton hanem jóval beljebb van :cry:

Bódiék is megszültek :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Orsi,
nálam van két hálózsák, ami Annának még óriási (anyósom legifjabb fiáé volt még anno), nem tudom a méretet... Így néznek ki (a kanapé 80cm széles, hátha ebből a méretre tudsz következtetni)
Kép
El nem adom, de ha jó Kolosra, szívesen kölcsönadom egy időre... Mire Anna belenő, addigra Kolos úgyis kinövi...

Steffi,
Martin :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?