Nekem igazából fogalmam sincs, hogy Anyut milyen elvek alapján nevelték Nagyiék
Sokat beszélgettünk, de mivel sajnos már nem voltak velem, mikor Iván született, így erről nem sok szó eset...Azt tudom, hogy Anyu és Nagyi között szinte örök volt a konfliktus...Anyu és köztem is sok volt. Nagyival viszont szinte mindig megtaláltam a hangot, sokkal közelebb állt hozzám, mint Anyu
Anyu inkább a barátnő, Nagyi pedig lelki kapocs. Nagyiék gyerekkoráról sem tudok sokat...Nagyiéról jobban. Volt 100 gyerek, Nagyi volt az egyetlen lány és a legfiatalabb. Utána a sorban a 17 éves bátyja jött, szóval biztos jobb élete volt, mint a többieknek
Szegénység és háború ide vagy oda...Azt osztom, hogy régen zsigerből jött sokminden, aztán a rendszer ezt is bedarálta
És nyilván...7-8-11 gyerek mellett, tutira nem törődtek ennyit a gyerekekkel, mert ugyan mikor? Mindenki végezte a házkörül, amit kellett. Gazdagéknál, meg nem az anyuka pesztrált, hanem az angolkisasszony...
Igazából én is arra gyanakszom a leginkább, hogy nem korlátozzuk a gyerekeinket, hanem hagyjuk őket kibontakozni, nem nézzük őket hülyének, mert sokmindenben többet tudnank nálunk!!! Hanem tudjuk, hogy emberek, mint mi, csak kicsiben
Memme
Már megintt olyan jókat írtál
Azt szeretem az írásaidban, hogy amit gondolok, azt te jobban megfogalmazod, mint én tudnám. Vagyis én nem tudom ennyire összeszedni a gondolataimat
Te mikor mész AFP-re?
Én is kézzel naplót. Valahogy kézzelfoghatóbbank érzem, mint a blogot és nekem is az a tervem, hogy majd alkalom adtán a kezükbe adom
Mi eltettünk egy Metró újságot Iván születése napján (valami objektívebbet akartunk, de az izgalmak közepette elfelejtődött, ez meg volt
) és vettünk egy üveg 2006-os bort, feliratoztattuk...
Zsófi
Nekem Anyum ilyen rendmániás, ezért nyaggat folyton a kosszal (Ki kéne takarítani a konyhaszekrényt, lemosni a csempéket, ajtókat....örülök, ha portölés, porszívó, felmosás megvan
) Szerencsére viszont tiszteletben tartja az elveimet, ha olykor piszkál is miattuk, de úgy csinálja, ahogy kérem.
Tényleg jó helyen voltatok!
Bori
Azért a babkocsi, mint etetőszék nem alkalmazható örökké
De igen, eleinte mi is a babahordozóban etettünk. Akkor cseréltem le, mikor már ideje volt önállóan enni...vagyis nem...mikor elkezdte kiverni a kanalat a kezemből és a huzat nehezebben takarítható, mint az etetőszék
Anyááááám, már most nem emlékszem
De jó, hogy írok naplót!!! Lehet, hogy ciki, de már sokszor jóljött
(nyilván nem úgy kezdem, hogy "Kedves Naplóm! )
Ja és a bugyirendezés
Ha fiú??? Akkor rumlit csinál! Ez nem egyértelmű?
Olykor benézek az augusztusi topicba...Csajok...én olyan boldog vagyok, hogy rátok találtam!!! Ami ott megy, az szörnyű és nevetséges meg mittomén
Vagy egy hónapja nem írtam oda, már az sem volt véletlen, de ahogy olvasom...a sok nő egy munkahelyennél csak az a rosszabb, mikor sok terhes nő van egyhelyen! Senkit nem akarok megbántani, de vagy a hormonoktól lettek hülyék vagy így is születtek...nemtom, de a lényeg, hogy itt NAGYON KIRÁLY VELETEK!