Új privát üzeneted érkezett!

LÁnyok
van iszonyat mennyiségű
62, 68, 74-es fiú ruhám, már nem férek el tőle :roll: , de van 80-as is
van harisnya is és sapi is, c&a-s téli egyberuci olyan 74-es lehet
ha valakit érdekel szóljatok léccci

emano/Andi
KépKép
emano

Nekem igazából fogalmam sincs, hogy Anyut milyen elvek alapján nevelték Nagyiék :roll: Sokat beszélgettünk, de mivel sajnos már nem voltak velem, mikor Iván született, így erről nem sok szó eset...Azt tudom, hogy Anyu és Nagyi között szinte örök volt a konfliktus...Anyu és köztem is sok volt. Nagyival viszont szinte mindig megtaláltam a hangot, sokkal közelebb állt hozzám, mint Anyu :oops: Anyu inkább a barátnő, Nagyi pedig lelki kapocs. Nagyiék gyerekkoráról sem tudok sokat...Nagyiéról jobban. Volt 100 gyerek, Nagyi volt az egyetlen lány és a legfiatalabb. Utána a sorban a 17 éves bátyja jött, szóval biztos jobb élete volt, mint a többieknek :wink: Szegénység és háború ide vagy oda...Azt osztom, hogy régen zsigerből jött sokminden, aztán a rendszer ezt is bedarálta :roll: És nyilván...7-8-11 gyerek mellett, tutira nem törődtek ennyit a gyerekekkel, mert ugyan mikor? Mindenki végezte a házkörül, amit kellett. Gazdagéknál, meg nem az anyuka pesztrált, hanem az angolkisasszony...
Igazából én is arra gyanakszom a leginkább, hogy nem korlátozzuk a gyerekeinket, hanem hagyjuk őket kibontakozni, nem nézzük őket hülyének, mert sokmindenben többet tudnank nálunk!!! Hanem tudjuk, hogy emberek, mint mi, csak kicsiben :wink:

Memme
Már megintt olyan jókat írtál :wink: Azt szeretem az írásaidban, hogy amit gondolok, azt te jobban megfogalmazod, mint én tudnám. Vagyis én nem tudom ennyire összeszedni a gondolataimat :?
Te mikor mész AFP-re?
Én is kézzel naplót. Valahogy kézzelfoghatóbbank érzem, mint a blogot és nekem is az a tervem, hogy majd alkalom adtán a kezükbe adom :D Mi eltettünk egy Metró újságot Iván születése napján (valami objektívebbet akartunk, de az izgalmak közepette elfelejtődött, ez meg volt :lol: ) és vettünk egy üveg 2006-os bort, feliratoztattuk...

Zsófi
Nekem Anyum ilyen rendmániás, ezért nyaggat folyton a kosszal (Ki kéne takarítani a konyhaszekrényt, lemosni a csempéket, ajtókat....örülök, ha portölés, porszívó, felmosás megvan :? ) Szerencsére viszont tiszteletben tartja az elveimet, ha olykor piszkál is miattuk, de úgy csinálja, ahogy kérem.
Tényleg jó helyen voltatok!

Bori
Azért a babkocsi, mint etetőszék nem alkalmazható örökké :wink: :lol: De igen, eleinte mi is a babahordozóban etettünk. Akkor cseréltem le, mikor már ideje volt önállóan enni...vagyis nem...mikor elkezdte kiverni a kanalat a kezemből és a huzat nehezebben takarítható, mint az etetőszék :wink:
Anyááááám, már most nem emlékszem :oops: :shock:
De jó, hogy írok naplót!!! Lehet, hogy ciki, de már sokszor jóljött :lol: (nyilván nem úgy kezdem, hogy "Kedves Naplóm! :lol: )
Ja és a bugyirendezés :lol: Ha fiú??? Akkor rumlit csinál! Ez nem egyértelmű? :lol:

Olykor benézek az augusztusi topicba...Csajok...én olyan boldog vagyok, hogy rátok találtam!!! Ami ott megy, az szörnyű és nevetséges meg mittomén :shock: Vagy egy hónapja nem írtam oda, már az sem volt véletlen, de ahogy olvasom...a sok nő egy munkahelyennél csak az a rosszabb, mikor sok terhes nő van egyhelyen! Senkit nem akarok megbántani, de vagy a hormonoktól lettek hülyék vagy így is születtek...nemtom, de a lényeg, hogy itt NAGYON KIRÁLY VELETEK! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

sziasztok,
SOS segítség kellene. hol lehet olyan borostyán láncot venni a fogzás könnyítésére? (észak Pest max)
első kettővel ilyen gond nem volt, de Dóra szenvedett eléggé az első kettő fogával. az utóbbi éjszakák megint ramatyok voltak és most láttam, hogy a felső ínyénél is ott a fehér fogacska, hamarosan előbújik.
szeretnék mindent megpróbálni, hogy ne szenvedjen ennyire (na meg én se :? )
köszi.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Köszi Valentina, a chiccot is néztem/nézem...
Édesek a képek nagyon!

Reni/Bori le a kalappal, hogy etetőszék helyett hordozó/babakocsi....én pihiszékben nyomom, de Levi kapálódzik, homorít, ki akar ugrani, üvölt és nem utolsósorban minden 3. falatot kiveri a kezemből vagy szétkeni a pihiszék anyagán....ezért kéne egyre sürgetőbben a műanyag, könnyen tisztítható szék, mert kriminálisan nézünk ki 50-70 gr. kaja után. :lol: :lol: :lol:
Pedig azt hittem, a pihiszék még kitart egy ideig....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi!
Én ölbe veszem Petyát, és így sokkal jobban eszik, mint a pihiszékben. Ott egy idő után feszítette magát összevissza. Most adok neki műanyag kanalakat, meg odakészítek egy nedves törlőkendőt, és nagyjából megússzuk a dolgot. Na meg előke. Mondjuk ma az egész rugdalózója meg az én gatyám is brokkolis lett. Nagyon. És sokszor fel kell venni a kanalakat. :lol: De főleg akkor eszik nyugisan, mikor Panka is ott ül és bohóckodik. De akkor meg Panka nem eszik. Nem eccerűek.

Kép
Kép
kriszta36

Valentina!
Azta mennyi torta! Én is úgy ennék egy kis édességet :roll:

Aproo!
Nekünk etetőszékből is chicco van. Happy snack így néz ki:
http://babyplanet.hu/index.php?pg=marke ... 0606368887
Azt hiszem emano Andinak és Borsa Orsinak tuti ilyen van, nekik nálunk tetszett meg.

Manóka!
http://babacsoda.hu/component/option,co ... Itemid,26/
Többen itt vették én is készülök venni Mircinek, csak arra nem emlékszem milyen típus a jó.

Reni!
Az a tápi tejmentes? Tegnap nézegettem, de nem sok időm volt...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jaj, én még nem is írtaM, hogy

VIKTOR! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Kép
Kép
kriszta36

Ja, és Andi, én most akartam turiba menni, de átvenném Tőled a rucikat.
A 74 sztem lassan megérik, mert a 68-k már kicsik.

Ami most főleg kéne: Olyan pulcsi, mellény, kardigán, ami elől gombolós, vagy zipzáras, mert Levi utálja, ha a fején keresztül bármit áthúzok...vége a kis világának.
Szóval ezekből a vastagabbak és meleg naci kantáros alul szétgombolós illetve vastag tréning.
Nagyon fázós...
De persze csakis és kizárólag akkor ha nem kell velük nünükézned!!!!!!Komolyan. Szóval gondolom, tudod mid van, ezért fókuszáltam.
A többi jöhetne priviben, hogy a többieket ne zargassuk és megalkuszunk. Oksa?
Köszi előre is!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok,

Fotódicséreteket átadtam Annának, köszöni :D A harisnyát azért szeretem a body alá ráadni, mert így nem tudja levenni (zoknit már nem is adok rá, mert 10 másodpercig tart :roll: ), meg nekem is tetszik így ;)

Zsó,
etetőszékből nekünk is Chicco Happy Snack, amit Steffi felrakott, anyuéknál meg ikeás 4000 ft-os. A Chicco dönthető, széles, kényelmes, állítható tálcával és 5 pontos biztonsági övvel (én teszveszen vettem 12ezer körül). Az ikeás teljesen fix, csak a derekán van egy biztonsági öv, de semmilyen irányba nem tud kiesni belőle, amíg fel nem áll benne. Annak mondjuk annyi az előnye, hogy jóval könnyebben takarítható... Ja, és én már beszereztem az ikeából hosszú ujjú etetőkabátot, mert Anna is úgy néz ki mint egy kismalac :roll: :D
Autósülés: elefániban 34500-ért van maxicosi, nem tudom, te mennyiért láttad...
http://elefani.eu/shop_artdet.php?shop_ ... mek_423359

Viktornak, Mikoltnak boldog szülinapot!!!

Memme,
nagyon szeretem olvasni a hozzászólásaidat. Én sose tudnám ilyen jól megfogalmazni a gondolataimat...

Andi,
:( :( :(

Zsófizsófi,
síelés képek szuperek!!! Nagyon jó hely!!! Sajnálom, hogy anyós miatt nem volt az igazi...

Lányok, valakinek van ismerőse aki Foreverezik?

No elkúszok aludni... Kezdenek óriási túróstáskák lógni a szemeim alatt...
Holnap megyünk BCG-oltásra Annával :roll: nem tudom, tudok-e jönni...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judy
nekem a tesóm ott dolgozik, kéne valami???

Zsó
oké, holnap nézem és jelentkezek!

emano/Andi
KépKép
emano

sziasztok,
jo a tema, gyerekneveles, nemreg volt errol egy musor az rtl-en XXI. szazadban, csak sztem eleg bena lett, mindenbe csak feluletesen kaptak bele, szal h regen azert talaltak ki ezt a 3 orankenti etetest, korai elvalasztast, mert az anyaknak vissza kellett menni dolgozni, es h konnyebb legyen a babakat beadni a bolcsibe, mutattak is egy hirado reszletet, h a munkasnok sorban mennek szoptatni a munka szuneteben...meg a rideg neveles, ne legyen szeretgetes, majomszeretet, ezt meg a nacik talaltak ki, h jo katonakat neveljenek...
en nem tudom, hogyan lehet sirni hagyni egy gyereket, a hatam borsozik tole, mikor Zsofi uvolt, emellett ki tud nyugodtan enni, aludni?
voltunk a sogoromeknal, mikor meg kisebb volt Zsofi, nekik van egy macskajuk, akinek ket kiscicaja volt akkor, hat amikor meghallotta Zsofit sirni az anyamacska, teljesen nyugtalan lett, fel-ala rohangalt, es amikor felrevonultam szoptatni, jott utanam, es figyelte, h jol csinalom-e, sztem biztosan nem veletlenul alakitotta igy a termeszet, h elviselhetetlen legyen a gyereksiras, ill szegeny baba sem unalmaban sir, vmit kozolni akar, h neki nem jo, es segiteni kell neki, szerencsetlen, ki van teljesen szolgaltatva nekunk...
olvasok most egy konyvet (csak eleg lassan haladok, mert nem nagyon erek ra), Okosan nevelni tudni kell, ez a cime, ebben leirjak, h hogyan alakult ki az emberi agy, es hogyan fejlodnek a gyermek idegpalyai, h miert nem jo, ha sokat sir a baba, stb...
nalunk nagyon bevalt a hordozokendo, ugy kepzelem, hogy a kovetkezo gyerekemet/gyerekeimet is fel fogom kotni magamra, igy a nagyobbikkal fogunk tudni jonni-menni, csinalni mindenfelet, es remelem, igazsagosan megtudnak osztozni majd rajtam...:) Zsofizsofi, igy van, ugye, mukodik nalatok is a kendozes?!
amugy eleg sokat kuzdok en is anyammal, pedig a sogornom mar kitaposta az ut nagyreszet, hehe, na mindegy, ezt most inkabb nem reszletezem....

banana

jah, mi vegul megvettuk az ikeas etetoszeket, + parnat bele, + hosszu ujju partedlit, nagyon hasznos :)
de vigyazni kell vele, mert Zsofi maris fel tud benne allni, nem szabad otthagyni egy pillanatra sem...

banana

marmint a szekben..:)

banana

Sziasztok!

Orsi, találtam egy eléggé szuper peg perego széket, ugye az van Nektek?
Szóval tényleg nagyon nagy még összecsukva is?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Banana!
Van még egy jó műsor, csak mi sem nagyon érünk rá úgy, mint pár éve az első sorozatnál, a Spektrumon szokott lenni szombat-vasárnap asszem, az a címe, hogy "Miből lesz a cserebogár?" és a múltkokr pont a gyerekek korlátfeszegetési kísérleteiről volt szó. Nem rosszaság, csak ki kell próbálniuk, meddig lehet elmenni, és okosan kell csinálni, hogy megszabjuk és tudják (megtanulják), nagyobb lelki sérülések nélkül. Mondjuk ez a sorozat már a 7-88 évesekről szól, a múltkori ugyanezekről a gyerekekről csecsemőkoruktól 3-4 éves korukig szólt. Fejlődés, tanulás, nevelés, szerintem tök érdekes, csak nem érek rá nézni, mert pont fürdetés-vacsoraidőben van.

Kép
Kép
kriszta36

7-8 évesek :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Lilluska!
Boldog névnapot!!!

Kép
Kép
kriszta36

Judit, én a babacsoda.hu-ról szereztem be rekordidő alatt... A csajszi nagyon rendi és gyors volt.
vbea

jóreggelt,

hú, de jó volt aludni. Kolos fél 8ig nyomta velem a nagyágyban, tegnap meg fél9ig az apjával. :lol:

Zsófi
, tényleg nagy a szék, (még kinyitva is) de én nem cipelem sehova. fixre vettük ide, nagyiknál van asztalra szerelhető. egy ideig az volt nekünk is, de Kolos utálta, nem érezte magát biztonságban. ebbe meg önként beszáll, néha csak úgy játszani. :lol: olyan édes nyújtja a kezét, és mutatja, h rakjam be.

Lilluska
, BOLDOG NÉVNAPOT!!

Banana
, épp most kaptam kölcsön azt a könyvet sógornőmtől, de még jutottam addig h elolvassam. ezek szerint jó. férjem olvassa a wc-n. :lol:
snooopy

Zsófi, nem pont ez a fajta van nekem, de találtam egy képet a méretekről, remélem látszik.
Kép
snooopy

Judit!
én is ott vettem mint Eni és tégyleg szuper gyorsak. Talán 2 nap volt? :roll: :D

Kriszta!
sokat gondolok rád! :D mind a 3 gyerek itthon van a héten. Szofiék csopijában pénteken már csak 3-an voltak. :oops: :oops:

Lilluska!
sok boldog névnapot!!!

Szofi:
képzeljétek milyen törést okozott Szofinak ez a pár nap hányás :oops:
aludni csak hányótállal hajlandó (berakja a feje mellé)
sírvafakad ha azt mondom, hogy már nem kell, meggyógyult, nem kell behozni :oops: :oops: :oops: :oops: szegény Tündérkém! :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsó, van egy 80as kantáros bélelt kordgatyánk, alulpatentos. Szóval megfelelő lenne nektek, viszont az még borzasztó nagy, ugye? :shock:

Kriszta, a cserebogarat én is szoktam nézni, olykor. Van még egy tuti gyereknevelős műsor, amin fetrengeni szoktam. Zone clubon, azt hiszem, és a lényeg mindig az, hogy a mami sztrájkba lép, elviszik egy hétvégére wellness-szállodába, ezalatt papi marad a gyerekekkel, és kell mindenféle dolgot EGYEDÜL megoldania (cipővásárlás, háztartás, gyerekek körül minden). Igen mókás helyzetek szoktak adódni. :lol:

Gondolkozom a generációs szakadékokon, különbségeken. Anyósomék irtó konzervatív módon nevelték a gyerekeiket, vhogy nagyon szokatlan nekik az, amit nálunk látnak, ti, hogy BüdösBenc veri magát a földhöz (én meg pont le is tojom). Persze az ő gyerekeik ezt sem csinálták. Nem, mert kaptak két nagy büdös pofont. Tekintélyelvűség. Sajnos, hiába 34 a férjem is, mai napig elvárás, hogy amit ők mondanak/kitalálnak/javasolnak, az úgy helyes, és nem értik, számunkra az miért nem elfogadható. Nálunk is működött egyébként az, hogy az utolsó szót apum mondta ki, nem volt ellenvetés, nemigen volt demokrácia. De ez teljesen elfogadott volt, mert MINDENKI így csinálta. Az meg, hogy őket hogy nevelték, inkább szót sem érdemel. De Durca, teljesen egyetértek veled. Mindettől függetlenül egy szóval nem mondom, hogy eleink nem szerették a gyerekeiket, de az elvárások, társadalmi nyomás és kényszer sokkal nagyobbat nyomott a latban, mint a megérzéseik. Anyós mai napig abban él, hogy "jaj xy meg z meg tudomisén mit fog szólni"... Az esküvőnkön is mindennek úgy kellett lennie, ahogy az illik. Nagyon nagyon bánom, hogy engedtem akkor... Akkor is ez volt a baja, amikor magamból kikelve üvöltöztem vele. Mondtam, hogy menjen át Pöpe nénihez, és magyarázza el, mekkora neveletlen hülyegyerek vagyok. :lol:
vbea

Lilluska, BOLDOG NÉVNAPOT!
vbea

köszi az infót. rávetem magam a témára akkor.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Lilluska!
Isten éltessen!

Kriszta, Veronikusz!
Gondolok rátok a héten! Itt süt a nap, nem tudom, hogy száraz hideg van-e vagy olyan jó kis jó idő, na értitiek, jó lenne sétálni egy nagyobbat... Ti miket fogtok csinálni?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Orsi
ment a mail :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

AproZsó
neked is ment mail

emano/Andi
KépKép
emano

Csak futtában, majd este többet!

Steffi
nem tejmentes, de módosított fehérjét tartalmaz, így elvileg ez nem okozhat panaszt....Nálunk nem is volt vele gond. Valami 1200 Ft a 800g, szal nem komoly beruházás :wink: Persze na megy a kukába, akkor.... Mondjuk sztem érdemes megpróbálni. Én ezzel is főztem az egész családnak :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Lilluska! Boldog Névnapot!
Kép

Viktor! Boldog Születésnapot!! nagyon jók a képek!!
Kép

Zsófi! csodálatos helyen voltatok!!ez most rám is rámférne....
igaz síelni nem tudok, de a fenekemen csuszkálhatnék.... :lol:

Kép
gablaty

Kriszta! Steffi!
nem tudom még miket csinálunk a héten. :roll: Most festettem ki a lányok körmét gyöngyházra :lol: nyomdázunk is ... majd hülyéskedünk :lol: gondolom lesz majd elektronikus cumi is :oops: :wink: (Tünde! nagy duma! tetszik :wink: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Aproo-Zsó! Etetőszék: ikejás antilop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Legjobb, egy-két ezer ft. Praktikus, könnyű tisztítani, kis helyet foglal, olcsó, és még új is. Használtan sem találsz ilyen olcsót, és sztem a célnsak tökéletesen megfelel, több nem kell. Nálunk mindenhol ez van (nagyszülők, barátok, stb.).

Generációs kérdések. Amikor Reni sorait olvastam tegnap, jól felment bennem a pumpa, mert hát hasonló kérdések nálunk is újra és újra előkerülnek, és épp erősen érintve éreztem magam. Olyan dühös voltam, hogy nem is reagáltam, mert abban túl sok köszönet nem lett volna, és nem akartam senkit megbántani.
Az biztos, hogy ha választani lehetne, én NEM SZERETNÉK sem az 50-es, sem pedig a 70-es években anyuka lenni. Nem irígylem a szüleink generációját, de még a nagyszüleinkét sem. NEKÜNK SOKKAL DE SOKKAL TÖBB SZABADSÁGUNK VAN ARRA, HOGY AZ ÖSZTÖNEINKRE HALLGASSUNK ÉS ÚGY GONDOZZUK A GYEREKEINKET, AHOGY AZ NEKIK A LEGJOBB. Szerintem a szüleink, nagyszüleink, ha nem is tudatosan, de látják ezt, és van aki irígykedik és harcol a lányával, van aki csak csendben szomorkodik, és van olyan is, akinél ez csak úgy jelentkezik, hogy látszólag egymásnak totál ellentétes dolgokat mond, javasol. És biztos vannak olyan önzetlen nagymamik, dédmamik is, akik felül tudnak mindezen kerekedni, és jó segítői a mai anyukáknak.

Nekem a legnehezebb ebben az egészben az, hogy amúgy sem egyszerű az éjszakázás, az állandó fáradtság, és a legnagyobb segítség egy kis megértés és támogatás lenne, az, hogy a nehéz időszakokban biztatás kapjak abban, hogy jól csinálom, támogatást abban, hogy kitartsak, és ne csábuljak el a különböző idomítási módszerek irányába, higgyek abban, hogy egyszer vége lesz ennek a zűrzavaros időszaknak is. Ehhez képest, jobb esetben sajnálatot kapok (ami NEM SEGÍTSÉG), rosszabb esetben hülye tanácsokat, és még rosszabb esetben okoskodó tanácsokat, nem kevés esetben szemrehányással fűszerezve ("te tehetsz róla" és társai, "úgy kell neked, elkényezteted", stb.). Ez a legrosszabb, mert ilyenkor támadva érzem magam, és még tehetetlen is vagyok...

Én nem akarok harcolni a szüleimmel (ezen az időszakon már kamaszkoromban szerencsésen túljutottunk), a nagyszülőkkel pláne nem, ők már idősek ahhoz, hogy megváltozzon a szemléletük, szóval bizonyos témákban nem sok esélyét látom a harmonikus együttgondolkodásnak. Csak azt kell még megemésztenem, hogy pont a hozzám legközelebb álló emberek nagy része nem ért meg bizonyos szempontból, és nem tudok tőlük segítséget kérni, ami sokszor nagyon fájdalmasan érintett. Ez persze szintén a felnőtté válás része...

Mindenesetre azért iszonyú sokat tanultam ebből a 16 hónapból és tuti, hogy csomó minden már nem lesz probléma a következő gyerkőcnél.
Vendég

Andi! nagyon együttérzek Veled :cry: Nálam is félelmek vannak most, én sem tudom mi lesz ,hogy lesz majd velünk a válás után, félek hogy hogy tudom majd megoldani a dolgainkat...
Persze tudom,hogy ez nem ugyanaz mint Nálad, de akkor is tudom mit érzel!!! Nagyon sajnálom hogy keresztül kell mennetek ezen a fájdalmon!!(meg persze mindenkit aki már átélte , - sajnos egyre többen) Nem tudok vigasztalót mondani, szerintem nem is lehet... csak sok erőt kívánok hozzá!!!és valahogy tényleg könnyíts magadon,mármint sírjál, vagy törjél zúzzál, mindegy!csak egy picit adj ki magadból, hogy legyen benned majd erő, amikor kell.

Magunkról röviden: tegnap még hányt Enci, ugyhogy ma itthon, hívtam ovónénit-mondta,hogy ott is az egész család kidőlt hétvégére... :shock: Anyuék itt voltak hétvégén, ők is elkapták sajnos. én megúsztam-remélem így is marad....
hát a kúpot benyomtam,erre 2 perc mulva kikakilta....

:?
enni nem evett szinte semmit, teát csak kortyonként...de már jövünk ki belőle....
na megyek majd jövök

Kép
gablaty

Eni!
UPC valamiért kivette a műsorok közül a Zone Clubot :evil: . Pedig voltak jó kis műsorok. Az átöltöztetős volt a kedvencem, meg a takarítós. :lol:

Steffi!
Háát, nem tudom még. Szerintem séta az lesz.

Veronikusz!
Panka ugyanezt csinálta tavaly, még a bölcsibe is vittük a lavórt. Meg azzal aludt. És nem volt hajlandó megmaradni azokkal a bölcsisnénikkel maradni, akiket lehányt.

Csajok!
Petya állandóan tépi Panka haját. De nem kispályásan, hanem csomóban. ez a lüke meg még oda is tartja a fejét. Már tök mérges vagyok mind a kettőre.

Kép
Kép
kriszta36

És a generációs kérdésekhez még annyit, hogy anyuék 20 évesek voltak, amikor megszülettem... 20 évesek!!!!!!! Ehhez nem sok komment kell. Elég csak elképzelnem magamat 20 évesen... Akkor is, ha az előttem járó generációk hamarabb értek felnőtté. Anyuék iszonyat sokat buliztak a barátaikkal, úgy, hogy mi gyerekek az éppen aktuális gyerekszobában bandáztunk, öcsém pl. 2 éves sem volt, járni alig tudott, a kis hálózsákjában próbált velünk, a nagyobbakkal kergetőzni a sötétben, aztán valahogy, nem is tudom hogy végül mindig elaludtunk a szomszéd szobában üvöltő zene mellett, ahol a felnőttek iszogattak, táncoltak. Anyuék nem csoda, hogy nehezen értik, hogy miért suttogok és lépkedek én a szőnyeg alatt, amikor Máté alszik. Ja, és úgy utaztunk a trabiban, hogy apu simán rágyújtott, mi meg észre sem vettük. Én ha az utcán valaki cigizik előttem, inkább lelassítok, mert nem bírom a szagát. És hát valóban nem tököltek túl sokat, tejecske nem nagyon volt, mentem én is hamar bölcsibe, és mégis valahogy úgy nőttem fel, hogy szeretetben, és figyelemben. Bár az a bizonyos korai önállóságom (újszülött koromtól külön szobában, egyedül aludtam), szobatisztaságom nekem is kicsit gyanús, és úgy érzem, hogy azért ennek van valami ára is, azért önbizalomból még szívesen tankolnék, és itt nem csak az önbizalomról van szó.
De nincsenek véletlenek, és nem hibáztatom anyuékat, MERT BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY HA TUDTÁK VOLNA, MÁSHOGY CSINÁLTÁK VOLNA. :D
Vendég

Jesszus, annyi névnapos, szülinapos, hófordulós emberke van itt mostanság, hogy én már nem tudom követni. S mivel senkit nem szeretnék kihagyni így
MINDEN ÉRINTETTNEK KÍVÁNOK SOK BOLDOGSÁGOT!

AproZsófi: nem tudom milyen etetőszéket szeretnél, de nálam van egy eladó :) Hauck, nagy tálcás, állítható magasságú, dönthetős is, biztonsági öves , kék színű, abszolút kifogástalan állapotban. Nem volt olcsó, de ha érdekel, szerintem megegyezünk. A múlt héten láttam az ikeában magasított széket - erre cserélném, mert fele akkora helyet foglal, mint ez az etetőszék. ( ez sem olcsó, 11 eFt :x ) s általában Benus már úgyis a nagyszéken térdel mellettünk. Ezzel meg majd a nagyasztalnál ehet kényelmesen. Képet tudok felrakni, ha gondolod.....

Jók a témák ismét, de most nem tudok hozzászólni, Beni itt garázdálkodik az asztalon.....

Jaj, el kell mesélnem valamit. Egyik nap este szárítom a hajamat a fürdőben, Beni ott áll mellettem és néz. Egyszer csak megszólal: Anya, szép vagy!!!!! Azt hiszem nem kell részletezni mit éreztem....... :lol: :D :P

Andi:
nem tudok már mit írni.... nagyon sajnálom, hogy ezen kell keresztül mennetek (((((())))))

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
Voltál már Vidánál?

Kép
Kép
kriszta36

Nevelés:
Az a baj, hogy azt, hogy mi most hogy csináljuk (jól, vagy rosszul) csak majd 10-15 vagy 20 év múlva derül ki. :oops: elég nehéz dió ez! Az öcsém (féltestvérem) és köztem 15 év van. Ő úgy nőtt fel mint egy egyke. Nevelőmamám engedékeny volt és folyton öcsém igényeit vette figyelembe. Én szigorúan lettem nevelve. Hát! Tudjátok! Ezerszer inkább a szigorú nevelés mit az, amivé öcsémet nevelték!!! Teljesen kivagyok. Valamelyik nap ha nem virtuálisan beszélgetünk (MSN-eztünk) akkor felpofoztam volna. Olyat mondott, amit én itt le se merek írni, mert én süllyedek el helyette. A papánkra mondott olyat, hogy ….. :evil: :evil: vérlázító volt! :cry: :cry: (bocsi, de már napok óta –mióta ez történt – ezen rágódom :cry: )
szóval nehéz dolog ez a nevelés, na! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kriszta: Nem :oops: Múlt hét hétfőn kellett volna hívnom 9kor , de elfelejtettem, utána meg nem akartam, mert mondta, hogy kész didliháza lesz a héten - közben meg, végre a gyógyszer hatására elmúlt. De ma reggel megint elkezdődött már ebből. Balázs azt mondja, endokrinológushoz menjek, mert ez már mégis csak sok és valami végleges megoldás kellene. De annyira nincs hozzá most kedvem, újra kezdeni a vizsgálatokat előlről......

Heni

Kép

Kép
cancan

hideg van...nincs kedvem semmihez.....

Ancsa?Linocs??Borsa?Gyuzso? Hajni???Lilluska? Tünde?

Kép
gablaty

Gabi
nekem sincs semmihez kedvem
ülök itt a gép előtt nézelődök vaterán, teszveszen......bambulok

emano/Andi
KépKép
emano

csatlakozom lányok......

el kéne indulni boltba, de még korán érnénk Szandiért a suliba.....

akarok fotózni, van pár eladó holmink, de Benitől most azt sem tudok

nekem sincs kedvem semmihez

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan
mid van eladó?? :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

mindenki nyomi hangulatban van?
én voltam kinn (posta, közért, rossman), jó volt a friss levegő. utána meg a parkban kivettem kolos a babakocsiból, és ott rohangált. édes volt. :lol:
snooopy

Vandini, az en anyukam is 20 eves volt, mikor szulettem, meg egyetemre jart, es sokat voltam a nagymamammal...ami nem baj...odaadta a naplot, amit irt, hehe, hat az eleg erdekes, mondjuk a gyerekorvosnak irta, van benne szep tablazat 3 orankenti szoptatassal, mikor mennyit ettem, este 10 es reggel 7 kozott szunet...:) kerdeztem tole, h ejjel eheztettel? aszondja nem, ha nagyon sirtal, biztos adtam enni, csak az orvosnak nem mondtam...:) aztan 3 hosan jott a feles tej, meg lisztes tej, meg egyeb finomsagok... mas : apukam mindig azt mondja Zsofira, h nahat, milyen jo, meg milyen nyugis gyerek....en meg szerinte mindig orditottam, el is neveztek bombolkenek...hat koszi... onbizalombol meg batorsagbol en is kaphattam volna tobbet, eleg sok idombe telt, mig tisztaba lettem magammal...sztem van osszefugges. jah meg a masik, apukam ott sem volt meg a korhazban sem, dolgozott valahol videken eppen, amikor szulettem, ma meg az apas szules szinte termeszetes...

banana

mi meg megyunk az orvoshoz, 8 hos kontroll, hat nekem sincs kedvem...:-/

banana

Banana!
Majd gyere mondjad, mit mondott gyerekorvos, mert írtad, hogy elég érdekes...

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Próbáltam megemészteni a 3 nap termését. Bocsi, ha ismétlek másokat, de ez a nevelés téma nagyon jó!

Reni, hogy miért mondanak ilyeneket. Szerintem mind3 feltevésed egyszerre, és egymás nélkül is igaz. És tény, hogy nem voltak képzettek, nem olvastak egy csomó mindenről.
Az is tény, hogy most meg túl sok a szakirodalom. És nagyon sok a felületes. ami csak elveket mond, és nem igazán engedékeny. Most meg fogok botránkoztatni, de ugye minden szakkönyv azt írja: nem szabad megütni a gyereket. És én is ezt tartanám, de vannak helyzetek, amikor igenis látom, hogy egy jól irányzott fenékbe billentésre van szükség. Amit viszont én sem, az a pofon. Én kaptam, sokat, és iszonyat megalázó.
Vagy: iszonyat nehéz volt megbékélni, és elfogadni hogy a mi utunk szoptatás terén más, mint a mostani "trend". (direkt írom ezt, tudván tudva, hoyg ez nem csak trend, de mégis azzá teszik...) És nem segített, hogy a sorstársakról nem lehetett olvasni.

Durcának is igaza van a háborús nemzedéről. És bizony, dolgozni kellett visszamenni, máshogyan megoldani a dolgokat. Nagymamám példaértékű ebben, mert amikor otthon voltak, akkor viszont igyekezett minden házi tevékenységébe belevonni a gyerekeket, és abból játékot csinálni. Tudjátok, ő az, aki felviszi a gyereket a padlásra és nem egyedül megy teregetni... (lsd. József Attila) A szegénység, a megélhetési gondok, a munka bizony eltakarta a szívet.
Viszont nem csak akkor, most is nagyon fontos, hogy mit mond a szomszéd, a védőnő, a gyerekorvos, stb. És bizony, nem egyformát mondanak, ami nagyon nehéz az eligazodásban. Annak viszont nagyon örülök, hogy szabad magunkra hallgatni, hogy lehet máshogyan csinálni, hogy elég emancipáltak vagyunk ahhoz, hogy szabadabban dönthessünk kis családon belül. Erre nem is lehetett lehetőség akkor, amikor 1 lakásban 3 generáció élt együtt, és a nagymama nevelte az unokát. (megjegyzem, nálunk is ez volt, csak éppen nagymamám csodálatos természete miatt ez nekem sokkal többet adott) Én nem hagynám anyukámra egész nap a gyerekeket, hogy én dolgozhassak, mert annnyira eltérően gondolkozunk. És pont azért, mert velem ő úgy bánt, ahogyan.

De az a nagy dolog, hogy van lehetőségünk máshogyan csinálni. A pszichológia ismeri azt a jelenséget, hogy leutánozzuk a szüleink mintáját. DE, megfelelő tudatossággal képesek vagyunk máshogyan is csinálni. Ezért szívtam magamba az egyetemen inden gyermeklélektant, és azóta is, mert az időben tudatosítás nagyon sokat számít. Valószínűleg ezért is beszélünk erről, és küzdünk meg a dilemmáinkkal, és kérdezünk, mert olyan kérdéseket kell feltennünk, amiket a szüleink nem tettek fel.

És azért persze benne van ebben az egészben a személyiség is. Lehet úgy is 3 óránként szoptatni, és az éjszaka átalvására nevelni, 4 hónaposan főzeléket tömni, hogy közben a szív, az anyai ösztön ottmarad. És lehet úgy a gyermek igényeihez igazodni formálisan, hogy közben nincs benne semmi szív, semmi ösztön. És ez szerintem még rosszabb, mint az előző.

És hogy mi miért nem hisztiztünk. Én pl. félelemből. Emlékszem, amikor anyukám nagyon megbüntetett valamiért. Én elvonultam a szobámba, és ott dünnyögtem, és mérgelődtem. Anyukám kihallgatott, és még ezért is megbüntetett. Ha Benedek hisztizett, hagytam elvonulni, és kitombolni magát, miközben ahogyan nőtt, igyekeztem más dühlevezetést tanítani, mutatni neki. De hog yel se mondhassa, mi bántja!. Egyszer apja nagyon rákiabált, és ő megijedt. Láttuk a szemében a félelmet. Iszonyat volt ezt látni. Azt mondtuk, soha ne fogadjon szót, de nem féljen tőlünk. Nekünk ez értékesebb.
(Megjegyzem, jéghátán is megélő, amúgy makrancos akaratos húgom bizony 25 éve, ugyanannál az anyánál is mert hisztizni! )

Na, UFF

mtunde

nekem sincs semmihez kedvem :?

Heni!
Miket akarsz eladni?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 09:04-kor.
Vendég

Lilluska, Lili Isten éltessen! benneteket!

Szegény Szofi...

Banana, igen, a hordozókendő kiváló segítség abban, hogy tudjon az ember több mindent csinálni több gyerekkel. Melindát még szép nagy babakocsiban tologattam, de amikor Eszter megszületett, Melinda már tudott járni, nemigen volt el a kocsiban (akkor már egy kisebben), de szükség volt rá, hosszú távon csak úgy tudtam szállítani. Eszter így beköltözött a kendőbe. A nagy kocsit már nem is fogjuk újra kölcsönkérni, KisKicsivel is addig kendőzök, amíg Eszter biztonságosan nem tanul meg közlekedni az az utcán is. Oviba nem is tudom majd másképp hordani Melindát. KisKicsi a hasamon, Eszter és Melinda gyalog.

A szeretgetés nélküli nevelést ugyan nem a nácik találták ki, de volt miből építkezniük és jó a példa...

Túlzott pedantéria: nem könnyű menet, de ha utánakutatnának, hogy milyen szorongások húzódnak meg a hátterében (és belátnák, hogy az állandó elpakolhatnékjukkal és takarításra ösztökélésükkel mennyire zavarják és sértik meg a másik embert), sokat segítene nem csupán a környezetüknek, hanem saját maguknak is.

Vandini, igen arról próbáltam én is motyogni, hogy nekünk már más tapasztalatok is rendelkezésre állnak, mint eleinknek (pl. az övék), nekünk több időnk, energiánk van. Nem szabad fekete-fehéren tekintenünk erre a problémára.
Viszont: az a dolgok egyik része, hogy mi hogyan nevelődtünk és ennek mi az eredménye. A másik viszont az, hogy milyen szintig vindikálja egy szülő magának a jogot, hogy befolyásolni akarja a már gyereket nevelő gyerekét. (Azért írtam hogy "befolyásolni akarja", mert a" beszólogatástól" a jószándékú véleménymondáson és a segítő kérdéseken át a presztízskérdéssé redukált "fogadd meg a tanácsom"-ig széles a paletta.)

Nekünk annyival is másnak kéne lennünk, hogy nem vesszük zokon, ha a gyerekeink nem úgy csinálják majd, ahogy mi jónak látjuk. Emlékszem mit írt talán Veronikusz arról, hogy mi milyen nagymamák leszünk...

Általában véve is létezik ez a generációs különbség (eleink idejében a szex vagy a táplálkozás etc. is más volt ). Ezt azonban mindig árnyalják az egyes családi hagyományok.

Én pl. anyámon nem kérem számon, hogy mért három óránként szoptatott vagy hogy mért ment el dolgozni, amikor én nyolc hónapos voltam. De azt látom, hogy más családok is éltek nyomorban, mégis kaptak a gyerekek elég babusgatást, ölelést, bor és pálinka helyett egy csizmát és kesztyűt vettek a szülők télire a gyerekeiknek és azt sem igen tudom neki tolerálni, hogy a túlsúlyom miatt csúfolt, ahelyett, hogy pörkölt és rántotthús helyett valami salátát tett volna elém. Nem beszélve a törődésmegvonásról, ha megkérdeztem tőle, hogy mért másokat hibáztat az alkoholizmusa miatt, egyáltalán, a nyomorunk miatt, és hogy mért nem tudunk változtatni, és nem beszélve arról, hogy nyíltan gyűlölt mert nem vettem magamhoz az egyetem után és volt barátom. Apám dolgaival nem is jövök, mert Paklincs szavaival szólva elsötétülne a képernyő.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a nyomor (akár a háborús, akár a diktatúrás) nem mindent magyaráz meg, mélyebben vannak itt a dolgok okai.

Kép

Kép

Kép
memme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?