Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na, látom, erre a hordozós témára jól rákattant mindenki. Egyetértek Lamméval. Ebben is egyre inkább utat tör magának a divat és a felvágni vágyás (nekem ilyen meg olyan van). Szerintem meg tök mindegy milyen. Neked legyen kényelmes és a babádnak! Részemről az egyetlen dolog, amitől rosszul vagyok, az a kifele hordozás! Szívesen "felkötném" csak 1-2 órára ilyen formában azokat a szülőket, akik így hordozzák a babáikat. Kíváncsi lennék mennyire élveznék!
Mellesleg én azért voksoltam a Liliputira, mert kb. az tudja, amit a mei tai, mégsem kell kötözgetni. Nekem ez felelt meg a legjobban. Talán még egy Beco-t el tudnék képzelni, csak épp a pénztárcám nem. :oops:

Labkat - Nagyon szép a falvédő és az ágytakaró is! Szerintem is bátran vágj bele a varrásba! Nagyon ügyes vagy.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Labkat: megvan az első vevőd!!!! Tudom csak időt csináljak Neked! :) Én végig kendőben vittem Zizut, nem volt akkor még súlyhatár.... Akkor még nem volt ekkora biznisz az egész, pedig még csak 2éves... A Mei-tai-t nyugodtan megvarrhatod nekünk, megvesszük, teszteljük és piacra dobjuk Labkat néven... A falvédők is gyönyörűek, kár hogy én nem tudok varrni, nagy álmom lenne ilyesmi, de a készek baromi drágák... Nekem a Nandu is teljesen megfelelt, macerásabb kötözni kicsit, mint a Mei tai-k, de nekem tökéletes volt. Na azért ikerket vinni durva... Annak aztán lehet nyomása a hordozó testére... Persze ha nem az első 1hónapról beszélünk... Igaz egy-egy 4kg-s baba már 8kg... De nem kötöszködni akarok... :)

Apa szerdán megy be a kórházba... :( Elvannak csúszva a csigolyái és azok nyomnak valami idegeket, ezért nem érzi a lábát... Ijesztő. Egy barátunk fordította le a latin szöveget...

Pussz

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Ja család: én családom előre beosztotta melyik nap ki jön fel hozzánk, amíg Apa nincsen (Hugom is!:))) valószínű Öcsim fog itt aludni, hogy ne legyünk egyedül éjjel. Anyósomék ma hazajöttek a nyaralóból. Tegnap előadták, hogy korán jönnek, hogy segítsenek és Zizuzzanak.... Erre megjelentek este fél 8kor, de ők sietnek haza, csak behoztak pár zöldséget stb. (Persze tök rendesek, hogy néha hoznak ezt-azt, de akkor se kérdezik, hogy mit kéne és nekem nagyobb segítség lenne, ha pl. felporszívóznának... De lehet én vagyok hálátlan...) Tökre beleéltem magam, hogy dejó lesz segítség, mert a felmosás és a porszívózás nem megy már "kellemesen", Kifelé menet hallom Apósom megkérdezi, hogy nem kéne megkérdezni, h amíg Ádi kórházban lesz hogy fog bírni Zizuval... Mintha egyébként nem bírnék vele és most is Ádit kellett kiszolgálni és Zizut is, de édesen sokat legóztak a nagy ágyon. :))) Anyósom erre: "Akkor jöjjek fel a héten vagy látogassam Ádit vagy jöjjek fel vigyázni Zizura és te mész látogatni Ádit? " Mondtam, hogy köszi, már jönnek a hétre, és Zizuval megyünk be Apához, ha lehet... Ja és hozzátette, hogy de szóljak, ha valamiben kell segíteni... Szerintetek hogy szóljak, amikor múltkor ugyanerre mondtam, hogy akkor vigyen el vasalnivalót, mert az nagy segítség lenne... Válasz: nekem is annyi van otthon. Máskor megkértem hogy mosson fel a konyhában: mindent kritizált, fikázott.... Múltkor mikor nem voltunk itthon felporszívóztak kb. 3hónapja és mindent ami szerinte szem előtt volt és nem volt jó helyen, elpakolt, hetelgi kerestem.... Akkor mit is akarjak én? Hülye vagyok... :)) Befejeztem nem panaszkodok!
Szerdán 17órára megyek dokinkhoz, remélem mindent rendben talál Pöttömnél, mert még az hiányzik, hogy Vele is gond legyen. Úgyis folyamatosan azt álmodom, hogy megyek egyedül szülni...
Éjjel nektek nem fáj a hátatok? nekem mintha kést vágnának bele, alig tudok levegőt venni és aludni se tudok... Plusz ma 15percenként rohnagáltam éjjel-nappal pisilni... Viszont megint van bokám:) lehet hogy előbb lemegy a víz?

Pussz

Kép
Kép
sáfri

Labkat: nagyon szép a falvédő és az ágytakaró is, ügyes vagy. Örülnék neki, ha én így tudnék varrni :-) Véleményem szerint, ha van egy kis időd, akkor varrogass ilyen szép dolgokat, felteszel egyet-kettőt a netre, s hidd el fogják vinni, mint a cukrot.
Osztom Sáfri véleményét, hogy üzletben ilyet venni nem is tudsz, nem beszélve az áráról.
Manapság a kézzel készített dolgokat jobban értékelik az emberek, s inkább ilyenekre adják ki a pénzt.

Sáfri:sajnálom, hogy így alakulnak a dolgaid a családoddal. Párodnak mielőbbi gyógyulást kívánok, remélhetőleg sikerül rendbe tenni a csigolyáit. Azt lehet tudni, hogy mitől van?
Esetleg csontkovácsot még nem próbáltatok?
A szülés miatt ne aggódj, apa biztosan ott tud veletek lenni. :-) Tudod, mindig csak pozitívan :-)
Ha szeretnél egy kicsit beszélgetni, hívj nyugodtan :-)

Kép
pronny

Apa elment.... :((((
Tegnap délután megmondtam Zizunak,hogy Apa pár napra nem lesz, mert elmegy a doktor bácsikhoz, hogy meggyógyítsák. De megyünk majd be hozzá és siet hozzánk haza. A pelusozón ült, rám nézett és kérdezte Papó? és mutatott a lábára. MOndtam, hogy igen, mert fáj a lába... Levettem a pelusozóról, odament a pelusokhoz, amibe csavartuk Apa lábát, azaz ő dr Zizu és vitte oda, hogy ő is meg tudja gyógyítani Apát. Aztán el kezdett sírni, hogy ne menjen el Apa... NA ez volt a legkeményebb... Este is sírt, mert tudta hogy ma valami történni fog... De mégis úgy gondolom, hogy meg kellett mondanom neki és nem kamuzni vagy eltitkolni, mert már mindent ért, nem buta.... Mennem kell, mert felébredt: első kérdés: Mami! Papó???

Köszönöm az energiákat Nektek és minden kedves szót, sokat segít! Remélem hamar rendbejön Apa és hétvégére legalább hazaengedik, ez tartotta benne a lelket...

Kép
Kép
sáfri

sárfi: szívből sajnálom, h ilyen nehézségeken kell keresztül mennetek! egyébként is fájdalmas, most meg pláne extra nehéz nektek is, apának is! kívánom, h hamar jobban legyen!!!! szegény zizunak is biztos nagyon rossz! hát, segítségre no comment! én nem értem az embereket! vagy ne ajánlja fel, vagy ha már igen, akkor nem lehetne abban és akkor, amikor és amire szükségünk van???? sajnos nálam sem állnak sorban az ajtóban, pedig mindíg megjegyzik, h jajj szegénykém és csak még nehezebb lesz... köszi, hát ezzel aztán kivagyok a vízből!

nálunk szegény apa annyit dolgozik, mint egy állat. annyira sajnálom szegényt és annyira félek, h ne utáljon meg emiatt. persze nem szó szerint, de néha látom rajta, h nehezen viseli már ő is! tényleg soxor képtelen vagyok bármire! baromira szenvedek megint a savval, rengetegszer rosszul vagyok, rókakoma megint mindennap meglátogat és ez a vizesedés.... bevallom őszintén már várom a végét! és kicsit örülnék, ha tényleg másfél-két héttel nagyobb lenne és korábban érkezne. nem gondoltam,h a vége is ilyen nehéz lesz. a ház romokban, sokminden nincs kész... persze az a fontos, h bent fejlődjön amennyit kell!
bocsánat, én is kicsit nyűgös vagyok ma (is) :(

Kép
zsani78

Sziasztok!

Olyan kedvesek vagytok. Ha lesz időm, talán ha a lányok ovisak lesznek, neki állok varrogatni. Egyenlőre egy barátnőm kisfiának fogok első körben falvédőt varrni, mert hát ezt szeretnének. Aztán majd meglátjuk. Ötletem rengeteg, időm kevés :? Egyébként nem akarok elszállni az árakkal. Majd ha meghódítottam a piacot :lol: :lol: :lol: De komolyan, nekem nincs profi varrógépem, csak egy kb velem egyidős gép, amivel cikk-cakk öltéssel tudom felvarrni a mintákat. Ezért nem is kérek profi árakat. Először szerintem a falvédőkkel próbálok majd befutni, aztán ha sikerül összeszedni belőle annyi pénzt, hogy legyen egy komolyabb gépem, csak akkor vágok bele a hordozó varrásba. Már csak azért is, mert még kell szereznem egy hordozót, hogy megnézzem milyen, mik a főbb szempontok, már ami a kényelmet és mindenek előtt a baba biztonságát illeti. Aztán vágnék csak bele, ha már ezek után jártam! Addig meg tárolom az agyamban az ötleteket.

Amúgy láttátok már ezeket???

http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 076&ref=mf

Na én ilyeneket szeretnék csinálni :D :D :D De ehhez még ügyesednem kell!

Sáfri: kitartást neked. Bízok benne, hogy semmi gond nem lesz, és babócátok is szépen megvárja apája felépülését :D Egyébként falvédő ügyben egyezkedhetünk, ha elmondod mennyiért érné meg neked, az én időmbe is bele férne, akkor lehet üzlet :) Nekem is jó, ha szétdobok pár "promóciós anyagot" :D

Kata
labkat

Sziasztok!

Sáfri,

Kitartást nektek apa nélkül. Nekünk is rezeg a léc, de még van remény, hogy nem műtik meg az én páromat is, két gyermekkel kicsit kilennék. De remélem , hogy a szülésnél veled lesz. Én is csak most kezdem felfogni, hogy milyen jó lett volna ha velem van. Akkor szörnyen sajnáltam, de Marci mindent feledtettett. Most pityeredek el ha rágondolok, hogy milyen jó lett volna ha velem van. Remélem zökkenőmentesen eltudtok menni a kórházba , mert azért nagy pocival + Zizuval azért az is kemény.
Gondolunk rátok sokat.

Zsani,

ahogy olvaslak azt érzem már terhes vagy. :-D Vagyis már tényleg teher a pocak. Én is így voltam most ,Máténál nem is annyira. De most elegem volt már. Egy bizti, hogy bent nem marad. :-) Mi most döbbenünk rá párommal, hogy egy gyermekkel azért könnyebb volt tényleg, de rengeteget segít, jól együtt működünk és Így azért még kibírható. De ha egy álom gyermeked lesz akkor meg lesz időd mindenre. Nekem Máté evett és aludt. persze , volt, hogy ordított órákig a pocak miatt, de elmúlt ez az időszak is. Az tuti , hogy nem lesz könnyebb, de boldogabbakk lesztek mint valaha, ha megérkezik ez a kis csoda közétek. :-)

Labkat,

nekem is tetszenek a falvédők és az ágytakarók. Nekem ágytakaró kellene Máténak. :-)Már most rendelek tőled:-D Vállalom a promóciót én is, persze nem ingyen gondolnám, hogy varrj nekem. Mindig belemászik Máté az ágyába a napplai rucijában és utálom. Ha meg ráterítek valamit az nem kell. Bezzeg ha eg yvonatos vagy autós ágytakaró lenne rajta bizti tetszene neki.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Labkat! Ha Apa visszamegy dolgozni, akkor tárgyalhatunk, addig no money, mert nagyon keveset kap a sokhoz képest a betegszabi miatt... :( Mennyire gondotál egy 140cm hosszú kiságy mellé?

Á. szerda óta az Irgalmasrendi Kórházban van. Vasárnap nincs semmi kezelés,de nem is engedik haza. Egyébként délutánonként sosincs semmi és halálra unja magát, már a Gyűrűk ura felénél tart. :) Kezd bedepizni és nagyon jönne már haza, de konkrétat még nem tudunk, hogy mikor jöhet, még kb-t se. Kap vizi és száraz lazító masszázst, járnia kell ott csoportos és egyéni tornára. Ma mondta, hogy a masszőr megtalálta a pontot ami miatt zsibbad az egész lába és nem érzi a bal lábát. Ez már haladás.
Pöttömmel szerdán voltam dokinál, hála Istennek minden rendben van vele, a magzatvíz is sok, a lepény is szép, nem meszes, öreg, Nagyon aggódtam, mert a sok stressz miatt rengeteget görcsölt a hasam és nagyon féltem, hogy baj van. Manócska befordult már teljesen lefelé van a buksija, csak még nem állt be, de arra még van másfél hónapja. A nemét még mindig nem tudjuk és már nem is akarjuk megtudni. Fiú névből van már 3befutó, abból akár a szülőszobán is tudunk választani, lány név még mindig nincsen. :( Doki bácsinak mondtam a neveket és tök ari volt , mesélt a családjáról egy történetet és jót mulattunk UH közben az egyik névvel kapcsoltaban. Nyugtatgatott, hogy minden rendben lesz Apával, elmagyarázta, hogy a sérv ahogy kijött megnyomhatott egy ideget és ahogy visszament beakadt, attól zsibbad a lába, de ki fogják mozgatni. Zizu egyfolytában a Ninát és a Lillát hajtogatja, de nem tudatosan persze, de egyik se tetszik... Erre most nincs is nagyon időm mostanában. Azt mondta a doki, hogy ne emeljek, ne csináljak hirtelen mozdulatokat, mert attól a stressz miatt beindulhat a szülés, hiába van minden rendben. 3hét múlva megyek már ctg-re és kenetre. Azt mondta elég akkor megbeszélnünk a szülőszoba látogatást, mert minden rendben lesz. :)
Zita kis hős, nagyon ügyesen veszi az akadályokat, de érezhetően nagyon nagyon hiányzik neki Apa. Egyfolytában őt emlegeti, reggel az az első, hogy feláll a kiságyban és kérdezi, hogy Papó? Aztán mutatja a bal lábát, ami azt jelenti, hogy azért van a kórházban hogy meggyógyítsák a lábát. Igyekszem, hogy minden másnap lássa apát. Bevinni nem lehet, mert kicsi, de Ádi kilóg az utcára és akkor legalább bújhatnak kicsit. :)
Nekem tegnap estétől migrénem van, de olyan durva még sosem volt, mint éjjel. Persze bevenni semmit sem szabad, semmilyen természetes módszar nem segített, se homeo, se borgatás, se kínai balzsam. Lezsibbadt a teljes bal oldalam, nagyon ijesztő volt, Öcsim nagyon jó hogy itt aludt velem. Szegény próbált kutatni a neten, amitől elmúlhatna, de semmi se volt amit kismama használhat, főleg a végén. MA is fáj még, de nem olyan vészesen, azt hittem éjjel kiszakad az agyam, foltokban láttam stb. Azt se tudom hogy aludtam el, mert a fájdalomtól az sem ment. ZIzu aludt szerencsére. Holnap reggel megyünk Apához, aztán ki a szüleimhez, Öcsém a sofőr most könnyebb lesz. :)

Köszönöm a ránk gondolást!

Puszi

Kép
Kép
sáfri

Sáfri,

azért megadok egy homeós doki telefonszámot. Ő talán jobban tudna segíteni. Nagyon rendes és telefonon ad tanácsot. Több újságban is benne volt. Gyerekekkel és a terheséggel kapcsolatban ad homeós tanácsot. Esetleg a férjedet is megemlíthetnéd neki. :-)
A neve: Dr. Farkas Orsolya: 0670-376-0604

Kitarást apának! És továbbra is neketek!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci, _Lamme köszi!!!

Kép
Kép
sáfri

sziasztok, itt vagyok én is!
én már nagyon szarul vagyok sajnos :( megint naponta jön rókakoma, de ez a kisebbik gondom. csütörtökön elkezdtem baromira vizesedni, azóta nagyon ramaty állapotban vagyok. a bokám totál eltűnt, a lábfejem, lábujjaim, talpam úgy be van dagadva, h rá sem ismerek a saját lábamra. és szurkál-zsibbad-feszül... a kezem szintén! és hiába polcolom fel, borogatom, semmi látszat. egyedül reggel egy icipicit kisebb, de 9-10 órára ismét úgy néz ki. holnap megyünk dokihoz, remélem tud segíteni! tegnap magamban nyűglődtem már nagyon, h esztergomból még haza tudjak vezetni, annyira elzsibbadt a dagadástól a lábam. betettem a kocsit a beállóba és mondtam apának, h én mostantól már csak oda megyek, ahova elvisz. annyira bepánikoltam, h mondtam apának rakjuk helyükre a dolgokat, mert fogalmam sincs mi lesz velem így :( borzasztóan el vagyok keseredve! péntekről szombatra kb 1,5 kilóval nehezebb lettem úgy, h szinte semmit nem ettem, ezért gondolom ilyen iszonyat mennyiség víz jött rám :( már a kínai műanyag papucs sme jön a lábamra, ami egyébként 2számmal nagyobb! remélem dokink mond valami okosat!!!

ma összeraktuk apával a kiságyat, beraktuk a ruhásszekrényt, kimostam a matrac huzatot, lepedőket, törülközőket, ruhácskákat, textilpelusokat... átrendeztem a kórházi bőröndöt, kikészítettem a mellszívót, sterilizálót, bimbóvédőt... nincs még pelenkázónk, de azt hiszem pelenkázó lapot fogunk venni az ágyra, mert külön pelenkázó szekrény nem fér be. szeretnék inkább egy fotelt, h tudjak szopiztatni az ágy mellett. szerdán kész lesznek a gyerekszobai függönyök, még egy szőnyeget kellene venni, mert járólap van lenn és kicsit hideg így.

sáfri: remélem apa hamarosan ismét otthon lehet! rendes a dokink, h még vele kapcsolatban is bíztat!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Zsani,

nagyon sajnálom, hogy ennyire rosszul vagy. Akár 10 kilót is fel lehet szedni vízzel sajnos egy hét alatt. Egyél ! Nekem azt mondta egy védőnő amikor vizesedtem, hogy inkább egyek tejbegrízt tejberízst, amiben nincs só, mint főtt ételt amiben viszont rejtett sók is lehetnek. Esetleg még ezt lehetne kibróbálni. Lassan kevesebb lesz a súlyod terhesség után, mint előtt volt. Ne koplalj már, ha teljesen legyengítesd magad, hogy fogsz szülni? Kell az energia. Okés én sokat szedtem fel és rajtam maradt 10kg, de Máté után is lenyomtam magamról. Nem azért írtam, mert ez jó ne érts félre, csak attól félek, hogy legyengülsz. Plusz a rókakoma is ott van ami pluszban gyengít. Esetleg a homeós hányinger elleni szert próbáltad?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Légyszi nagyon gondoljatok ránk, mert Zita lázas... Nem tudommitől... Nem tudom mi jön még... Szerencsére a szüleimnél vagyunk, de akkor is... Puszi

Kép
Kép
sáfri

Légyszi nagyon gondoljatok ránk, mert Zita lázas... Nem tudommitől... Nem tudom mi jön még... Szerencsére a szüleimnél vagyunk, de akkor is... Puszi

Kép
Kép
sáfri

+++ mennek a pozitív energiák. Jobbulást Zitának!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

sziasztok!
először is sáfri nektek kívánok jobbulást és rengeteg ++++++++++ energia, hogy mindezt átvészeljétek!!! valami biztos van a levegőben, mert a másik topic, ahol beszélgetek több kicsi lett a héten beteg, lázas!

mi voltunk ma dokibácsinknál, megvolt az első ctg is! már megint annyira be voltam dagadva :( megnézte a vizeletet, vérnyomást, szerencsére normális. azt mondta, hogy nem tudunk mit tenni, feküdni kell felpolcolt lábakkal. nem ad gyógyszert, mert a babának ártalmas, sajnos ennyit el kell viselnem! ctg normális adatokat mutatott, babuka szívhangja is rendben. jövő héten kedden kell mennem újra, de akkor a mávba, mert kell uh-is! tényleg lányok lenne egy kérdésem: milyen ctg értékek jelzik a szülés közeledtét? és azt lehet látni valahol a szalagon, amit adtak? annyira fáradt voltam és ideges is a víz miatt mire a dokihoz értünk, hogy ezeket elfeledtem megkérdezni. még azt is, hogy milyen a méhszáj. bár gondolom mondta volna, ha lát valamit!

vikci: eszem én, de inkább már csak csipegetés. étvágyam nem nagyon van, gondolom ebben rókakomának is van pszichés szerepe. na meg a szűkülő helynek odabenn. nagyon nehezen találom ki, hogy mi az, amit egyáltalán megennék. ma mondjuk meglátogattunk egy kínait, azt kétszerre megettem délután. a súlyom már egyáltalán nem érdekel... látom, h nálam reménytelen a dolog. majd manócska leeszi rólam a tejcsivel :) ha nem, akkor szopi után majd megoldjuk a dolgot!!! :)

Kép
zsani78

Zsani,

ha egyenletes és nem megy le meg fel kiugróan a vonal akkor még jól érzi magát. Nálam végig jól érezte magát odabent Marcika. Ha már nem kap megfelelő ellátást a baba akkor azt asszem észre veszik a görbe alapján is, de biztosat az Uh-s áramlás adhat. Most ezzel nem tudtam segíteni, meg lehet, hogy hülyeséget írtam, de valamit próbáltam. :D
nekem egyébbként érdekes, hogy Máténál is amikor szopiztattam nem ment le csak utána. Meglátjuk mi lesz most. :lol:

kitartást neked!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

sáfri: mielőbbi jobbulást Zita babának. Reméljük gyorsan átszalad rajta, s nem lesz komolyabb probléma.

zsani: nálam CTG vizsgálatkor mindig az volt a fontos, hogy mocorogjon manócska, mert így a felső vonal (ami a magzat szívműködését figyeli) többször kiugrik. Normál állapotban a szívműködési görbe 130-140 között van, ha mozog akkor ennél lényegesebben magasabb.

A CTG értékelése az alábbiak szerint történik:

Reaktív: a görbe jó, a magzat aktív, és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedésekkel reagál (akcelerál).

Suspect: azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelműen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat szundikál, alszik, inaktív. Ilyenkor kb. 30-60 perc elteltével érdemes a vizsgálatot megismételni.

Nem reaktív: a görbe kóros jeleket mutat. A szívfrekvencia tartósan 120/perc alatti tartományban van, oscillációja beszűkül, süllyedések, decelerációk figyelhetők meg. Az állapot tartós fennállása oxigénhiányos állapotra utalhat. A helyzet megítéléséhez kellő szakmai tapasztalat és felkészültség szükséges. Az ilyenkor felállított diagnózisnak jelentősége van, mert a terhesség befejezése jön szóba a veszélyállapot elkerülése érdekében. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a pillanatnyi helyzet lehet minden későbbi károsodás nélküli, átmeneti jelenség is, ezért az elhamarkodott, gyors beavatkozás (legtöbbször akut császármetszés) fölösleges is lehet. Érdemes azonban megjegyezni, hogy veszélyállapot fennállásának gyanúja esetén inkább két császármetszéssel többet érdemes végezni, mintsem túlzott bizakodás mellett oxigénhiányos állapotban újszülöttet világra segíteni.

Kitartást neked, nemsokára itt a vége :D

Kép
pronny

Sáfri - megy a pozítiv energia Nektek. Jobbulást Zitának és apának, Neked pedig kitartást. :) :) :) :)
toldikrisztina

Sziasztok!

Sáfri: remélem már jobban van Zizu, és apa is javulgat a kórházban!!!

Egy barátnőm nődokit keresett, aztán ajánlottam neki a Spánikot, többször kereste, de nem érte el. Nem tudom hányszor. Azt tudom, hogy nekem ötször kellett hívni, mire első alkalommal elértem. Azért ez olyan rossz, hogy ilyen nehéz elérni. Persze megértem, mert én se vettem volna jó néven, ha épp vizsgál és közben telefonálgat. Vagy épp szülés közben telefonálgat (bár mi műtőben voltunk, de előző dokim pl a normál szülés közben telefonálgatott). Nehéz ennyi elvárásnak megfelelni!

Zsani: a rendszeres méhtevékenység szerintem lehet jele a szülés közeledtének.Ebben az esetben a szalagon az alsó vonalon egyenlő időközönként kis hegyek emelkednek. Ez a szülés közeledtével egyre nagyobb. Mindenképpen rendszeres!

Bálintnak hőemelkedése van. Voltunk dokinál, de semmit nem lát. Nem is kap csak egy kis lázcsillapítót, azt is inkább estére. Majd jelentenem kell, hogy holnap hogy alakulnak a dolgok. Múlt héten volt oltás.

Vikci: már el is képzeltem a vonatos autós ágytakarót :D

Kata
labkat

Zsani: több embernek is bevált vizesedésre a Chloratum nevezetű homeobogyó. Esetleg egy próbát megér. Naponta 5 golyócska elég, és két nap alatt elvileg elmúlik tőle. Kívánom, hogy így legyen nálad is.

Kép
Kép
cosmopolita

Labkat,

képzeld pont ma kapott egy ifjusági ágyat Máté. Úgyhogy pont ma voltál is eszembe, hogy meg kéne kérjelek egy ágytakaró készítésre, mert pont aktuális lenne. Ilyen a telepátia .Ti merre is laktok? Nem muszály itt ha nem akarod, priviben is megbeszélhetjük. :-)
jobbulást a kis Bálintnak! Mi sem szoktunk kapni semmit ilyenkor, azért remélem nem lesz lázas.

Mi megvagyunk. Mátéka kicsit megfázott, de semmi komoly.
A tejecske akadozik estére. Marci folyton a cicin lóg és sír ha nem rajta van. Pedig 5 l folyadékot iszom ebből 2l tejserkentő+homeót is eszem. sajnos fejni már nincs időm. Nem tudom mit csináljak még. Esetleg valakitől valami tipp? Előre is köszönöm.

Többiek hol vagytok? Pepitania, cozmo te is írhatnál magatokról, Prony te is írhatnál magatokról!Ktc szintén mi van veletek?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci: köszi, mi jól vagyunk. Megvolt az első szülinap, Petra másnap elkezdett egyik pillanatról a másikra próbálkozni a járással. Nagyon bátor, néha nem győzöm elkapni. :D Sajnos nincs tippem tej fokozásra.
Kép

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok! Olvaslak ám benneteket! Köszi a hiányolást, jól vagyunk, csak sokszor időm nincs írni. Apáknak mielőbbi jobbulást!

Imádom nézni a képeket! Most én is hoztam egyet, tegnapi (és hordozós :lol: )

Jól vagyunk, Emőke nagyot nőtt, már 5,6 kg és kb. 58 cm (ezt pontosan nem tudom, rég mértük). Mozgásban nem jeleskedik, inkább Buddha természetű, kis okos. Nagyon tud figyelni, kacagni (hangosan is). 3 hónaposan megtalálta a hüvelykujját, azt szopizza gőzerővel, talán ezért nem érdekli még a fogdosás, fordulás sem, azzal megelégszik. :roll: Nem örülök neki túlzottan...
Borit megviseli a tesó, ennek ellenére nagyon szereti, sokszor védenünk kell a kicsit tőle, mert ha hagynánk, állandóan simogatná, puszilgatná, s persze mivel közben nem figyel, Emőke szemébe, szájába is belenyúl. :( Bori viselkedése gyakorta kritikán aluli, mindannyian nehezen viseljük, amikor kezelhetetlen. Sajnos sok lesz a szünet a nyáron, már előre tartok tőle, mivel fogom tudni kicsit lekötni. :shock:

Labkat, gyönyörűek a munkáid!!!!!!!!!!!!!

Cosmo, Petra hihetetlen nagy kislány lett! Csak csodálkozom! Utólag boldogságos szülinapot kívánok neki!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2010.06.25 08:55-kor.
ktc

Sziasztok!

Katica, nagyon helyesek vagytok :) Remélem nem lesz túl nehéz a nyár Borival.
Nekem srácok most kezdtek el forgolódni. Mondjuk elég korán ha hasra raktam őket hátra fordultak, de a hátról hasra fordulás csak most jött elő, és míg Gergő rendszeresen produkálja, Bálint csak bemutatta, hogy tudja, és ennyi! Sokat hasaltatom őket, azt mondják ez a legjobb nekik.

Cosmo: Petra is nagyon édes kalapos csajszi :)

Kata
labkat

Cosmo: hihetetlen, hogy Petra már 1 éves múlt! Boldogságos szülinapot neki!

Ktc: LÁttam, hogy bejelentkeztél amoda is :lol: Mi is terveztük a klubot, de most fontosabb volt amott a szülésre történő lelki felkészülés :) Ha júliusban még egyben leszünk, lehet, hogy elnézünk B.Örsre :) A Katja szuper kis kendő, jó választás!

Jön valaki holnap a dokihoz? Mi megyünk, vizsgálat + ctg (bár megpróbálom lebeszélni róla, még sztm nagyon korai - 35. hét eleje)
vumenke

Sziasztok!

Csak gyors bekukk! Rohanok egész nap!

Cosmo - Gyönyörű kislány Petra! Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok neki! És gratula a lépegetéshez!

Ktc - Nagyon helyesek vagytok Borival! Kitartás a nyárhoz! Egyáltalán nem látszik rajtad, hgoy megviselne Bori. Nagyon szép vagy!

Vicki - Nekem a More Milk Plus vált be nagyoin tejserkentésre! Csak ajánlani tudom!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:36-kor.

Kata
labkat

Sziasztok!

Voltunk ma két hós oltáson. Egész jól viseltük. :-) Méreckedés is volt 6340 gramm a fiatalember. Jól kinyomta magát hason is, meg volt elégedve vele a doktornéni. Amúgy Marcika sokat mosolyog és mindent figyelget, nézelődik. Van, hogy unatkozik szegény ezt vettük észre pár hete. Előkerültek a logós csörgős játékok és azóta nagyon jól érzi magát, végre le van kötve a figyelme.
Igyekszem hozni képeket is.

Labkat,

de édesek a lányaid, fiaid. hasonlítanak nagyon. Olyan cuki ahogy egymás előtt hasalnak a fiúk. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés: ZITA EGÉSZSÉGES ÉS APA HOLNAP HAZAJÖHET A KÓRHÁZBÓL, HA MINDEN IGAZ!!!!!! Én teljesen ki vagyok purcanva, de ez most nem számít, holnaptól rákapcsolhatom magam a férjecske nevű töltőre... :)

Ma összepakoltam a szülős holmit, eddig egyáltalán nem volt energiám rá... Igaz nagyjából össze volt dobálva, de ennyi. Jövő szerdán megyünk doki bácsinkhoz és remélem akkor végre Apa is tud jönni kukkolni velünk. Nekem eddig mindig csinált vizsgálatot is, először a magas vérnyomás miatt -ami megszűnt :)- aztán múlt alkalommal, mert mondtam neki, hogy sokat idegeskedtem és félek, hogy baj van. Engem nem zavar, ha ezen múlik, hogy minden rendben legyen, akkor főleg nem. Sőt! Eddig sose fájt semmi és a babának, se árt, úgyhogy ennyi. Most a kötelező lesz és kenetminta is a szterptococcus miatt+ctg....
Kicsit bajban vagyunk , mert a fiú nevet sikerült kitalálni, -végül a 3ból Zita választott- de lány név még mindig nincsen. Pedig Zita állítja, hogy lány a tesó. Ő még tudhat valamit, mert biztos szoros és nyitott kapcsolata van még a többi angyalkával, mint egy felnőttnek...
MOst megyek, ígérem majd jelentkezem sűrűbben!

Sok puszi Mindenkinek és kitartást a nagy meleghez!!!

Kép
Kép
sáfri

Vumenke! Végül maradtál doki bácsinál? Vagy csak még hozzá jársz és sikerült olyan kórházat találnod, ami megfelel a terveiteknek? (Nehogy félreértsd, nem rosszindulatból kérdeztem, csak kíváncsi vagyok, hogy végződött. Meg egy tapasztalat: nekem Zitánál voltak akkora terveim, mint Nektek, (ami tökjó dolog szerintem is) borzasztóan készültem a gyöngéd születésre stb. aztán jól belebuktam, mert császár lett a vége. Hála Istennek persze, mert így megmentették Zita életét.... Talán azért sikerül annyira nehezen lenyelnem a császár dolgot, mert annyira beleéltem magam anno a szuper természetes szülésbe... Most valahogy nem merek tervezni... Tényleg nem okoskodásból írom, de ha kicsike is, de legyen egy Bterv is, mert ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretnétek, akkor nagyon nehéz feldolgozni. És ezt csak a saját bőrömön tapasztaltak alapján írom és tényleg csak azért, hogy Veled ne legyen esetleg ugyanaz a nagy pafff... mint velem, ha mégis úgy alakul.)

Kép
Kép
sáfri

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SOK-SOK POZITÍV ENERGIÁT, RÁNK GONDOLÁST ÉS A SOK LELKI SEGÍTSÉGET!!!!

Kép
Kép
sáfri

Sáfri szuper, hogy hazajöhet a párod a kórházból és Zitával is minden ok! Végre fellélegezhetsz egy kicsit! :lol:

Hogy-hogy nem látták még uh-n a nemét a kicsinek?

A kérdésedre priviben válaszoltam :oops:
vumenke

Sziasztok,

Vikci: köszi a hiányolást. Olvasgatlak benneteket, sajnos nincs mindig időm írni is.
Máté most aludt el, így van egy kis időm.
Marcika szép súllyal bír, várunk ám képet is róla :-)
Esti tejcsi problémád megoldódott?

Labkat: gyönyörűek a gyermekeid. Két lányod is nagyon hasonlít egymásra és a fiúk is. A hasalós kép egyszerűen zabálni való, szinte olyan, mintha tükörben lennének :-)

Sáfri: nagyon örülök, hogy Zita meggyógyult és apa is jön haza a kórházból. Ezek szerint sikerült megoldást találni a zsibbadására. Látod, mondtam én, hogy apával fogtok szülni :-)

Mi jól vagyunk, növekszünk és gyarapodunk. Napról-napra egyre több mindent produkál a fiatal úr. Hihetetlen hangokat tud kiadni, figyel mindent, legfőképp az árnyékok és a fény érdekli.
Képzeljétek tegnap reggelre átaludta az éjszakát, igaz eddig is csak 1x szokott felkelni szopizni éjszaka.
Pici csemeténktől kaptunk a múlt héten egy igazi, szívből jövő mosolyt is :-)

Hoztam egy-két képet is: Kép 1 hónaposan Kép egy igazi mosoly Kép nézelődöm

Kép
pronny

Hoztam pár képet. :-) Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Csak gyors bejelentkezés a "fotóalbumba" :P 8)

Hófehérkénk és Bilirubinkák :wink: Sárgasága nehezen múlik :?
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A Kicsi és a Nagy :wink:
Kép

Gyönyörűek a gyerkőcök és örülök, hogy mindeni jól van! Kitartás Pocakosok! 8)

Kép
Kép
pepitanna

Tyűűű! A vonalzómat javítani kell!!! :shock: :lol:

Kép
Kép
pepitanna

De jó kis képek mindenkinek! :) Pepitanna, tetszik az árnyékolási technikád Panni fölött :lol: :lol: :lol: Vikcy Marcid pedig nagyon huncutnak tűnik!!! 8) Pronny Máté babád pedig nagyon édesen mosolyog.

Mamócák, lesz valakinek kislánya??? Mert eddig a fiúk vannak többségben mostanság!

Kata
labkat

Szuperek a képek amiket feltettetek, szépek a gyerekek. :D

Sáfri - örülök, hogy jól vagytok, Neked továbbra is sok pozítiv energia. :)

Mi jól vagyunk most már, hét elején Eszter elkapott valami virust, lázas volt, nagyon fájt a hasa és a szája is kipattogzott kivül és belül is. Doktor néni közölte, hogy 2 nap alatt át fog menni rajta, szerencsére így is lett.
Mindenkinek jó hétvégét. :D
toldikrisztina

Mi a helyzet csajok??? Kihal a Spánik fórum??? :lol:

Tegnap voltak a srácok pont fél évesek!!! :D :D :D Épp szerdára jött ki a forduló, ahogy születésük napján is. Emléxem, dokit hivogattam bőszen, de nem vette fel, mert ugye magánban nyomta. De bejött. Fehér ing volt rajta nyakkendő nélkül, fekete naci. Valahová készülhetett vagy mindig így rendel magánban :roll: Aztán bezöldült :lol: :lol: :lol: Jót bőgtem aznap, nagy csalódás volt a csaszi, azt hiszem még mindig nem barátkoztam meg teljesen a gondolattal!

Gergő nagyon nyügi pár napja. Felsír sokszor alvás közben, szerintem fog dolog lehet :( Bálint most a nyugibb, ami azért fura! Szeret kézben lenni! Nem tudtam elmenni kedden védőnőhöz, így nem tudom a súlyukat, de jövő kedden beiktatom a féléves kontrollt! Bálintot kardiológiára is el kellene vinni, csak mindig elfelejtek időpontot kérni. REmélem holnap már nem felejtem el :?

Ügyesek amúgy, mindetten kismalac módjára túrják a "földet" és próbálják a lábukat a popójuk alá húzni. Ebből lesz a négykézláb :D Aztán a mászi korszak! Várom is meg nem is! Bár talán ha jobban el lesznek úgy, akkor várom!!!

Kismamik jól vagytok???

Szép estét mindenkinek!

Kata
labkat

sziasztok! itt vagyunk mi is, bár tudom kicsit eltűntűnk.... velünk minden rendben, szép nagy pocak, szép nagy baba...
hétfőn kicsit megijedtünk, du voltunk dokinknál áekben ctgn, aminek nem lett jó az eredménye, mert többször 120 alá ment a pici szívritmusa. doki beküldött a mávba hosszabb ctgre, h megnyugodjunk. szerencsére akkor jobb lett (érdekes volt a szülőágyon feküdni) és hazaengedtek, h reggel menjek vissza ismét ctg, uh és utána meglátjuk. bent aludtam anyuéknál, mert apának este mennie kellett dolgozni és nem tudott volna reggel elvinni. nagyon szar éjszaka után hajnal 3kor felkeltem, kicsikém meg sem mozdult. próbálkoztam mindennel: reggeli, utána kv, letusoltam hideg-meleg váltott vízzel, pocakot ráztam, ugráltam... semmi :( fél 6kor felhívtam apát, szegény elszaladt a melóból, rohant be velem a kórházba. már 7előtt totyogtunk az uh előtt és kocsisné nagyon rendes volt, mert mondtam h mi van és azonnal bevitt minket! nézegette mindenét, szíve rendben, de neki sem mozdult. forgatott az ágyon, böködte a pocit, de semmi. azért megnyugtatott, h mindenét rendben találja, szíve rendesen működik, biztos nincs baj. utána bementünk fél8-kor ctg-re és az uraság végre megtisztelt egy kis böködéssel, majd tovább aludt... baromi nagy kő zuhant le a szívemről - apának is... szegény jól megijesztettem, de már annyira kivoltam, nem tudtam mit csináljak. dokit megkerestük, most a héten naponta vissza kellett mennem a mávba ctg-re, uh-ra, de szerencsére minden rendben volt. legközelebb holnap, majd hétfőn kell mennem. kicsit macerás így, mert messze lakunk és csak heti egy alkalom volt betervezve, de ez van. szerencsére még tudok vezetni, ezért ha apa épp dolgozik, akkor el tudok menni egyedül is.
már vannak fájdogálások, rengeteg keményedés... de még úgy tűnik nem komoly. pocaklakó leszámítva a kedd reggelt rendesen ficereg. ami kiborít, az a rengeteg rókakoma (ismét napi szinten visszatért), a kb kétnaponta jövő hasmars és a borzalmas vizesedés. de ez van, már nem tudok mit csinálni. talán a víz a legrosszabb... itthon jól alakulunk, a szoba kész, takarításokkal kb végeztem, fagyasztó feltöltve, h apának ne legyen gondja, a bőröndöt meg már készen betettük a kocsiba, ha bármikor kellene.... már csak manócskánk hiányzik :)))) bevallom nem bánnám, ha nem húznánk a végéig és lassna úgy döntene, h meglátogat! ezzel a dögmeleggel, máskor meg frontokkal annyira nem túl kellemes így az utsó pár hét. ez van!

örülök, h tettetek fel képeket, nagyon szeretem őket nézegetni :)) és nemsoká csatlakozhatom végre én is!!!!

sáfri: remélem jól vagytok, minden rendben veletek!!!!!!!

Kép
zsani78

zsani - kitartást a végére. :) Nem semmi, hogy megijesztett benneteket "uraság". Örülök, hogy minden rendben van.

Mostanában annyit nosztalgiázok a szülés előtti hetekről és a szülés napjáról. Közeledik Eszter szülinapja, úgy látszik így elöjönnek az emlékek. :)
toldikrisztina

Zsani: hú, én is megijedtem volna! Jó hogy nincs baj!

Szép estét!!!

Kata
labkat

Zsani: kitartást, már nincs sok hátra. Nem semmi, hogy megijesztett benneteket a kis lurkó. Remélhetőleg többet nem csinál ilyet.

Sáfri: ti hogy vagytok? Apa meggyógyult már?

Kép
pronny

Zsani, örülök, hogy az ijedelem ellenére minden rendben van nálatok! Nagyon izgi így a vége, nagyon sokat gondolok rátok!

Kriszta,
nekem most még minden hónapban előjönnek az emlékek, és olyan szépek! :P

Kata, fél év? Te jó ég! Végül is mit csodálkozom, hiszen Emőkém tegnap volt 4 hónapos! A csaszi elfogadása nehéz és hosszú idő, adj magadnak még időt! Nem tudom, én feldolgoztam-e már, az viszont tuti, hogy a tény, miszerint képes vagyok természetesen szülni, sokat segít. Te emlékszel, hogy volt felöltözve a doki? Én nem... :oops: Mondjuk én otthonról rángattam be, édesen aludt volna még 1-2 órát...

Pronny, Pepitanna, Vikcy, Kata
- annyira édesek a gyermekeitek! Ismételten gratulálok hozzájuk!

Én most egy videó linkjét teszem ide, de csak ideiglenesen, pár nap után letörlöm.

Emő 4 hónapos mérlegelése: 5920g, hosszát nem mértem, de 62-68-as ruhákat hord. Már most megkétszerezte a születési súlyát (2950g)!!!!!!! Továbbra is nyugodt, mosolygós hajasbaba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2010.06.25 08:55-kor.
ktc

Sziasztok!

Mi is jól vagyunk, de én annyira fáradékony vagyok. Valahogy kibírom délig majd ha mindketten alszanak én is le kell, dőljek, hog ybírjam este 11-ig. Mátéka nagyon édes, csak ne dacolna ennyire és ne rugdosná, bucizná meg a fejét Marcinak. Sokat harcolunk vele, de azért többnyire simizi, puszilja a tesót. Marcika 6 és fél kiló. jó nehéz, így igyekszem letenni de az nem igazán tetszik neki.

Zsani,

én is megijedtem volna. Várom már az smsedet én is. Te jó ég már mindjárt itt a kismanód. Elment az idő. Én is mindennap mentem az utolsó 3 hétben ctg-re+Uh ra is két naponta. Szegény párom nem is tudott dolgozni menni, mert engem kellett hurcibálnia. :-) De megérte. Fő a biztonság. Kitartást neked! nagyon szorítok neked+++ És várom az sms-t. Most jó, hogy nincs az a nagy meleg. Ma hideg front van. Hátha. :-)

Labkat,

gratulálok a fiúk fél éves fordulójához. Kitartást az éjszakákhoz!

ktc,

nagyon aranyos Emő. :-) szép méretei vannak neki is. [/b]

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Katica: nagyon édes Emő videó :) Szépek a méretek is, de hát szoptatott kisbaba. Nemrég egy egy hónappal fiatalabb kisbabát láttunk, aki annyira kis vékonyka volt a srácokhoz képest :shock: Nekem valahogy jobban is tetszenek a kis puffancsos babák :)

Vikci: a fáradtságról csak annyit, hogy szombaton elmentünk este bibliaórára a férjemmel, és annyira fura volt, hogy nem kellett ezerrel figyelnem a gyerekeket, hogy olyan nagyon kellett koncentrálnom, hogy ne aldujak el, és az agyamig is eljusson mindaz amit hallok - ami amúgy nagyon jó volt és építő! Szó szerint majd le ragadt a szemem! :oops: :oops: :oops:

Kata
labkat

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés, köszönöm a hiányolást! :))) Apa másfél hete itthon van, szorgalmasan csinálja a tornát, ma kezdi el a súlyfürdőt. Jövő héten már akar menni dolgozni... Hát nem tudom... Pihenni nem sokat pihen, bár el tudom képzelni, hogy elege lett a sok-sok fekvésből és inkább lélekben, játék közben pihen. Vicces volt, mert múlt héten berendelte a körzeti doki, hogy a felügyelője meg akarja vizsgálni, hogy valóban beteg-e vagy sem, mert másfél hónapja betegállományban van... Időpontra ment a nőhöz, és 3órát kellett várnia és minő meglepetés, tényleg baj van a gerincével... De a szabály az szabály...
Zita baba nagyon édes, egyre több mindent mond, elmagyarázza a saját nyelvén mit is szeretne, vagy elmutogatja.... Nagyon várja a tesót, mert állandóan puszilgatja, ölelgeti a pocimat, mondogatja, mutogatja, hogy baba... Már tudja mondani a fiú nevet, de állítja hogy lány lesz. :) De nem is baj, úgy tűnik megvan a lány nevünk is, úgyhogy már csak a tulajdonost várjuk. A doki azt mondta, hogy mostmár ő se tudja megmondani 100%an, mert nagy az UH képernyőhöz, meg nagyon úgy kell feküdnie. Múlt héten voltam a 35.heti vizsgálaton, mindent rendben találtak, csak nagyon-nagyon lent van Pöttöm, úgyhogy lehet nem várja meg a maradék 1hónapot. 2900g volt kb. múlt héten, egyetlen más adat, hogy állítólagJóslófájásaim is vagyogatnak, de Zitánál is volt már ilyenkor. Amitől kikészülök az a rengeteg pisilés, a rengeteg sav éjjel és a gerincfájás reggelre... No meg pár naponta migrénem van... Ja és voltunk pénteken Dokinknál szülőszoba látogatáson. NAgyon kedves volt, mindent megmutogatott, tényleg hiperszuper az egész és elég barátságos is... Mégis én olyan, de olyan ideges lettem utána... Már szerdán, amikor beszélgettünk, hogy lehet jobb lenne ha EDA-t kapnék ha természetes sikerül szülni, ha kell, mert úgyis meg kell néznie majd szülés után a császár sebet belülről, kézzel és az nagyon fájdalmas, amire vúgyis vagy elaltatnának pár percre stb. Szóval én hülye azóta azon rágom magam, hogy milyen plötty vagyok, hogy ha természetes szülök is, de nem teljesen normál úton... Azt hiszem Vikci Te írtad, hogy Mátéval hős voltál, Marcinál nem bántad az EDA-t. Valahogy az van belém programozva a külvilág miatt, hogy az az igazi nő, aki minden nélkül szül... Persze ezt ésszel tudom, hogy baromság, de le is kéne győznöm magamban, mert tudom, hogy azért mondta Spánik doki,mert nekem akar jót és a spinális se volt tragédia császárnál.... EDA-val azért éreztetek valamit? Persze az én döntésem lesz, hogy kérek-e. Meséljetek és nyugtassatok meg légyszi, mert tisztára parázok az egész szüléstől, bármelyik lesz is, pedig Zizunál ez pár hónappal szülés előtt ez lezajlott. Lehet most jön ki a feszültség ami az elmúlt hónapban volt, nem tudom mi van velem...

Most mennem kell!

Sok puszi Nektek!

Kép
Kép
sáfri

Sáfri, én nyugodtan kértem az EDA-t, pedig én is minden nélkül akartam szülni, s nem is volt elviselhetetlen a tágulás addig sem. Mégis, pont amiatt kértem, amit írsz: én is féltem a szülés után a heg megtapintásától. Az EDA jó volt, a fájásokat éreztem, de legalább tudtam pihenni is (ugye épp lefeküdtem volna aludni, amikor elfolyt a magzatvíz). A kitoláskor már nem hatott, így azt teljes mivoltában átéltem, s most már büszkén elmondhatom, hogy képes vagyok szülni, s szültem is. Ezt az élményt kívánom neked is tiszta szívből!!!!!!!! Dokink mindenben partner lesz, bízz magadban, a babádban és benne is!
ktc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?