Új privát üzeneted érkezett!

Cosmo,

hát igen , Őt is hősnek kiáltottuk ki. :-) De szerencsére túl vagyunk rajta és összességében egy nagyon klassz szülésem volt. Az orvos nagyszerű a szülésznő szintén , tesóm pedig a hősöm volt. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

sizasztok! itt vagyunk ám mi is :D

vikci: nagyon sajnálom, h apa nem lehetett veletek! borzasztó lehetett ilyen állapotban elindulni szülni, igazi hős vagy! és tesód is!

sáfri: nagyon sajnálom szegény apát! testileg-lelkileg nagyon nehéz lehet mindkettőtöknek! szomorú, h senki nem segít, remélem ez változik mire jön manócska! nekem nincs itthon másik csöppség, de nem is tudom mit tudnék kezdeni vele, ha úgy lenne. egyszerűen alig van erőm, nem lennék képes még egy kicsit is ellátni. még a főzés-takarítás is sok, többször le kell dőlnöm közben!

először is jó hírrel kezdem: tegnap voltunk UH-n, minden rendben. megint megállapították, h kb 1,5-2 héttel nagyobb a kincsem, végignézte a drnéni a korábbi uhkat és látta, h majdnem mindíg így volt. ő megkérdőjelezte, h valóban ennyi idős vagyok-e... majd kiderül! dokihoz máj.31-én kell mennem, akkor már ctg-t is csinál! én is egyre inkább ramatyul vagyok! az építkezés elég jól áll, még kb két hét és elkezdhetjük manó szobáját rendezni. a pénzünk ugyan elfogyott, de amit szerettünk volna, az majdnem mindne megvan szerencsére. engem megint nagyon gyötör a sav, állandóan szenvedek tőle, az alvás már nehezen megy és lépten-nyomon mindentől elfáradok! beköszöntött a vizesedés, az ujjaim töltött virslik, a bokacsontom eltűnt... a homeós bogyó már nem használ, csalánteát meg nem merek mindne nap inni. elvileg holnap kapok teát, amit többen dícsérnek. teekanne pregnancy tea, remélem rajtam is segít. azon gondolkodtam, h ha hétvégén ez sem használ, akkor hétfőn elmegyek dokinkhoz. nem tudom hol a határ a még elviselhető vizesedés és a veszélyes között. ma is egész nap fekszem vagy ülök felpolcolt lábakkal, mégsem jobb. na, nem panaszkodom tovább, csak vidáman :D

kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
zsani78

Zsani,

már nagyon hiányoltalak. Már épp kérdezni akartam merre vagy.
Azta már mindjárt itt a vége. de jó, hogy az építkezés ilyen jól halad. ügyesek vagytok. Kitartást a végére. Esetleg ha még egy kis kéz láb átmozgatás jót tesz. Oldalemelés és a csuklókkal fel-le kőrözés. Nekem ez bejött. De lehet, hogy ez már téányleg nagyon durva ami neked van. A fehérjéd rendben van?
Arra gondoltam, persze ha már megadtad a telcsiszámod valakinek akkor nem, de megadhatnád az elérhetőségedet priviben és ha megszületik a manó én szívesen hozom a hírt a csajsziknak. :wink:
Fél kézzel írok most is, bocsi a hibákért. :)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsani: hát már nagyon a végén jársz.

Vikci: Nem is tudtam, hogy kalicid volt neked is. Egyébként ez nem volt gond? mármint tudták a kórházban? Nem aggódtak miatta, hogy járványt okozol? Csak mert én pont akkor voltam benne, mikor Bálinttal beutalt a doktornő, és azért sem aakrtak minket fogadni, nehogy ott is beinduljon a vírus. Bár nem bánom, hogy nem kellett megint befeküdni!

Úgy sajnállak most titeket kismamik. Ez a rémes időjárás nagyon megviselhet titeket!

Kata
labkat

vikci: nagyon szívesen, én köszönöm!!! mindjárt küldöm is :D végtagokat folyamatosan mozgatom, különben zsibbad kezem és van, h lábam is. sajnos az sem használ, próbálok én mindent! a szobabiciklit is, de sajnos már nagyon rossz, mert a gigapocak nem fér el. a fehérjém, vérnyomásom szerencsére rendben van, így igazából orvosilag talán nem gond....legalábbis remélem! nem szeretnék idő előtt kórházban kikötni! ma megkaptam a másik teát és ideiglenesen tök jó is volt, aztán megint elkezd visszajönni. pedig a főzésen kívül smemit nem csináltam, itt ülök a kanapén felpolcolt lábakkal. de azért nem adom fel, most inni fogom legalább míg a doboz el nem fogy, egy nap alatt nem mondok végleges véleményt!

bevallom már nagyon várom a végét, kezdek iszonyú türelmetlen lenni! szegény apát sajnálom, bár több-kevesebb sikerrel próbálok nem előtte kiborulni. sztem ezek a hülye frontok teljesen tönkretesznek most minket! szegény többi kismami is, akikkel beszélgetek totál kivan. úgyhogy míg nem jönnek szebb napok, frontok nélkül, addig sajnos ezt kell viselnünk.... na, nyavalygást befejeztem :evil:

remélem mindenki más jól van! csemeték szépen szopiznak, cseperednek! tehetnétek több képet, ha időtök engedi, imádom törpikéket csodálni!!!

kellemes hétvégét, puszi mindenkinek!

Kép
zsani78

Labkat,

sajnos majdnem elkülönítettek Marcitól. De végül megúsztuk. Tudták persze, hogy mi van a szülésznő félt is. Én meg féltettem mindenkit, de állandóan mostam a kezem meg mindenem a szülőszobán is. A doki is azt mondta, hogy megfelelő higiéniával megelőzhető a baj. Bár bevallom rettegtem, hogy nehogy Marci vagy a többi kismami megkapja. De szerencsére nem lett baj.

Zsani,

kitartást neked. Remélem azért valamit használ majd a tea. Én nem bicajra gondoltam hanem pl. jógára. :-) Ott tanultunk pár vizesedést megelőző gyakorlatot. A felpócolás az nagyon jó. Pihizz amennyit csak bírsz. :-)
Megnézem és elmentem a számodat. Valamint megadom az enyémet is.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

SZiasztok!

Zsani!

Ne aggódj, tudom, hogy nagyon rossz a vizesedés, Zitával ugyanígy volt nekem is, virsli ujj és eltűnt a bokacsontom, sőt igazi elefánt lábakon rengtem... Sajnos nem lehet vele semmit sem csinálni, azért a homeos bogyót szedjed, mert lehet hogy idővel mégis használ, nekem legalábbis most bejött. Az a baj, hogy nem nyugtatott engem sem, de a szülés után elmúlik... (Én csak most vezetem vissza, hogy nem csak a 40fok miatt folyt rólam a víz szülés után a gyerekágyon, hanem, mert akkor távozott a víz. 10kg simán lement a vízzel.)És második babával állítólag nem lesz olyan durva... No ebből nem sokat tapasztalok :). De hátha! A fehérje és a vérnyomás rendben van, szerintem nincs nagy gond, csak több mint kellemetlen.

Híreink:
Azért nem írtam, mert tegnap voltam a mélyponton... Szerdán férjem már fel sem tudott kelni az ágyból és a fekvés is hatalmas fájdalmakkal járt... Csütörtökre kapott időpontot a doktornőhöz, akinél tavaly is volt. Apósom elvitte kocsival, de a kocsiból is alig tudott kiszállni. A doktornő beinjekciózta, 2db a gerincébe, 1 a fenekébe. Na ettől még annyira se tudott mozogni, mint előtte. Épp csak fel tudta vonszolni magát az emeletre, borzasztó volt látni. Ezután semmilyen pózban nem tudott feküdni, nagyon rossz volt látni. 1hét szigorú fekvés, utána meglátjuk. Jövő szerdáig dől el, hogy meg kell-e műteni. Csak vécére mehet ki, ma már nagyjából sikerült egyedül lezuhanyoznia is. (Tavaly megegyeztünk, hogy megint majd csak 60év múlva fürdetem, hát nem jött be...) Már nem olyan a ferde a csípője, viszont zsibbad a lába és a talpa, ami lehet a szuriktól is... Én azért aggódom! Zita cuki, mert szeretgeti, odaszalad hozzá, simizi, puszilgatja, odacipeli a játékait és mutatja hogy apának fáj a lába. :) Amikor hazajött a dokitól úgy döntöttem, hogy helyreteszem a nagy családot. Írtam egy kör sms-t hogy mi van a férjemmel és hogy mindenkinek köszönjük szépen a felajánlott segítséget, élni fogunk vele. Persze senki se ajánlotta fel, csak előző nap Öcsém, amikor neki is kiborultam, hogy ez azért már gáz, hogy Zitával egy széket se emelhettem fel, most meg... Másnap Apum és Öcsém kitakarítottak -mert az előző nap izgalmak miatt nagyon görcsölt a pocim- és nagyon cukik voltak. :) Bár ők ilyenek, csak nem volt idejük eddig. Ők segítenek a legtöbbet! A férjem huga írta, hogy szóljunk, ha kell valami, majd júliustól kevesebb munkája lesz és akkor jobban tud jönni segíteni, Hugom vissza se írt, amikor Apum itt volt meg se kérdezte, hogy van a férjem pedig Apummal beszélt telón és tudta hogy itt van nálunk, Anyum elkapott valami nyavalyát, Anyósom meg tett egy lapáttal arra, hogy még szarabbul érezzük magunkat. A csütörtökön beszólt a férjemnek, hogy na látjuk, mi lenne, ha vidéken laknánk... (előző nap prédikált egy sort, hogy miért nem való nekünk a vidéki élet, azaz kertesház , mert oda szeretnénk költözni majd stb.) Tegnap felhívott, hogy megveszik Pöttöm kiságyát, pedig mondtuk, hogy nem is tudjuk milyet szeretnénk. Elméletben volt szó olyanról, mint Zizué, de én először bölcsőt szeretnék vagy ágy mellé szerelhetőt valahonnan kölcsön. Mondtam neki, hogy megbeszéljük és visszahívjuk. Végül férjem mondta hogy mi a helyzet, erre Anyósom, hogy hát nem tudja mennyiből áll, hogy a feleséged vegyen egy mérőszalagot és lemérje, hogy elfér-e a ZIzu féle...
Férjem ordított vele a telefonba (pedig nagyon csendes , béketűrő ember, sose hallottam még ordítani), mondta, hogy nagyon fáj a hasam, nem tudom lemérni és különben is megbeszéltük tegnap, hogy még nem biztos, minek mentek ma oda. Az a baj, hogy tudom, hogy jószándékkal csinálja, amit csinál, de elegem van hogy mindent ő akar eldönteni...Akkor jöttek azzal, hogy ők megveszik a kiságyat, nem is kell kifizetnünk. Ádi mondta hogy nem, a kiságyat mi akarjuk a mi gyerekünknek megvenni, abban van a segítség, ha elhozzák amilyet mi szeretnénk stb.Az a baj , hogy ezzel a mi megvesszükkel már volt több csavar, idővel visszakaptuk, hogy "bezzeg mi megvettük, most vettünk nektek"
és azóta én megfogadtam, hogy nem vehetnek nekünk semmi nagy értékűt...
Húú, nagyon kivoltam, de Ádinak nem akarom mutatni... Jó nagyot bőgtem a konyhában... Pocim persze görcsölt, Zizu se tudja mitől zizi a mamija. Na aztán este még jött a hab a tortán, egy hozzáértőt megkérdeztem, hogy lesz a gyed-gyes dolog és kaptam az emailkt, hogy csak gyest fogok kapni a két gyerekre, hiába nem múlik el Zizu 2éves Pöttöm érkezéséig... Szóval tegnap készen voltam...
Ma egész jó nap volt, sokat játszottunk hárman, sütöttem a drágáimnak palacsintát és nagyon jól elvoltunk! Sőt Apa összeírta, hogy milyen fiú és lány nevek tetszenek neki. Már csak rajtam a sor és az összevetés hiányzik. :))))
Este felhívott Anyósom,hogy holnap átjöhetnek-e és hoznának ebédet és ha kell valamit segíteni, akkor megcsinálják... Mi a manó? Az tuti, hogy Ádi csak úgy fogja beengedni őket, ha nem fog beszólni, kritizálni, okoskodni megint, különben a saját fia fogja kidobni... Pedig úgy szeret minket, meg mi is őt, még én is, de nagyon gáz tud lenni, ezzel az enyém az utolsó szó és nekem van igazam stílussal...
Hát ennyi van most! Bocsi a panaszáradatért! Szerdáig imádkozunk, hogy ne kelljen műteni Ádit. Kedden mentünk volna Dokinkhoz szülőszoba látogatásra, hét most azt is lemondom. Ma azért sikerült pihennem is és nyugi is volt, hogy csak 3an (4en) voltunk, de nagyon féltem tegnap, hogy 2hónappal érkezik Pöttöm... Ja másik imaszándékom, hogy Apa meggyógyuljon a szülésig, mert még egy szülést nem tudok egyedül végigcsinálni...

Szép vasárnapot Nektek!

Puszi és köszönjük a ránk gondolást:

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

SÁFRI,

ez nem semmi. Szegény férjed. Nagyomn sajnálom.
Nálunk eddig anyum meg anyósom takarított, főzött. Nagyon nagy segítség volt. Persze így is vannak azért nézeteltérések, de elsiklunk felettük és így szent a béke. Úgyhogy ha nem segítettek volna nem is tudom mit csináltam volna. örülök azért , hogy volt egy jó kis nyugis napotok.
Ezek szerint Zitát egyedül szülted. Hát nem tudom olvastad-e , de én is Marcikát. Bár nagyon jó volt szülni így isa kalicit leszámítva, de apával csúcs lett volna.
Remélem sikerül apának a műtét és veletek lehet a nagy pillanatban.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vicki - Le a kalappal előttetek! Mázli, hogy nem kapta el senki a kalicit.

Sáfri - Rettentően sajnálom a párodat és, hogy a nagy család nagyobb része sem áll mellettetek, hogy segítsen. Kívánom, hogy ne kelljen a műtét és mihamarabb rendbejöjjön apa.

Zsani - Én is 31-én megyek a dokihoz, de cak estefelé fogok odaérni. A vizesedésre mindenképp kérdezz rá, nehogy baj legyen belőle!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

vikci: köszönöm szépen, elmentettem! azért remélem még pár hétig nem írok smst :)

sáfri: szívből sajnálom! kívánom, h mihamarabb jobbra forduljanak a dolgok! sok erőt, türelmet és kitartást nektek!!!

bettyna: hát, én asszem háromnegyed háromra megyek, így remélem addigra már nem ülök ott! azért sajnálom, h nem közelebbi időpontunk van!!! persze, mutatni szoktam a védőnőnek és a dokinak is! azért félek, h gond ne legyen belőle, de nem tudok tenni ellene, sajnos... teákat, mozgást próbálom, de ha jön, hát jön :(

most olyan szélvihar van nálunk, arra keltem és nem tudok visszaaludni. törpike is ébren van, ezerrel tornázik, megint alien a pocim :) remélem azért ő jobban érzi magát, mint most én :( a kórházi bőröndöm kezd megtelni (bár még vasalatlanul vannak bnene a cuccok) sajna manócska ruháit még nem tudom készíteni, míg nincs szekrénye, szobája... de talán két hét és alakul.
gondban vagyok, mert most szombaton (barátnőm tanúja leszek) és jövő hét pénteken esküvőre megyünk és nincs semmim, amit felvegyek. minden kismamagatyóm farmer.... hetek óta keresek vmi ruhát, de eredménytelen! tud esetleg valaki olyan turkálót, ahol lehet találni kismama alkalmi ruhát? ráadásul ilyen időjárás változásoknál azt sem tudom, h ruhát vagy nadrág-blúzt vegyek fel.... megköszönöm, ha esetleg van tipp vkinek, mert anyagilag most nem engedhetek meg új, drága ruhákat.
szép napot mindenkinek, vigyázzatok magatokra :)

Kép
zsani78

Zsani - HIvatalosan nekem is korábbra szól az időpontom, de nem fogok odaérni. Ezt már akkor is mondtam a dokinak, amikor beírta. Mondta, hogy nem baj, menjek, amikor tudok, de beír, hogy legyen időpont. Persze, hogy nem nagyon tudsz mit tenni a vizesedés ellen, nem is azért mondtam. Csak az egyik kolleganőm x évvel ezelőtt azért lett idő előtt császáros, mert a vizesedésből vették észre, hogy vmi fertőzése van. Bocs, nem ijesztgetni akarlak, csak azáért mondom, hogy tudjál róla, ilyen is van.
Turkálót sajna nem tudok. Szabival én is voltam pocakosan esküvőn. Vettem egy drapp vászongatyát és egy kicsit csinosabb felsőt. Ennyi. Mindkettő hordható hétköznap is akár, ha mondjuk nem a játszóra megyek majd. Sok sikert!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

vikci: minden elismerésem a tiéd. Ez a kalici fertőzés azért nem semmi. Szerencse, hogy nem kapta el senki és te is hamar átestél rajta.
Apa nélkül biztos rossz volt szülni, de a testvéred egy hős, hogy ott volt veled ebben a nehéz helyzetben.
Marci baba szépen fejlődik. Tejcsi probléma gondolom már megoldódott.

zsani: sajnálom, hogy ennyire vizesedsz. Én is ittam a Teekanne Pregnancy teáját. Nekem segített, habár nálam emésztési probléma volt. Egy-két filtertől még ne várj csodát, de ha folyamatosan fogyasztod, akkor érződik majd a hatása.
Próbálj meg minél többet pihenni, illetve ha nem vagy túl fáradékony, akkor sétálj sokat. Ez segíti a gyorsabb vérkeringést, s ettől nem dagad be annyira a lábad. Pl.: nálam a bokavizesedés a 37. héttől kezdődött, s a lábfejkörzés, illetve apa talp masszírozása segített.

sáfri: remélem a férjed minél előbb meggyógyul majd és nem lesz szükség a műtétre. A legfontosabb az, hogy pihenjen, ne erőltesse meg magát. Bízom benne, hogy a nagy napon ott tud majd lenni veletek a szülőszobában.
Sajnálom, hogy a családod nagy része nem áll mellettetek ebben a nehéz időszakban.

Mi jól vagyunk. Máté tegnap nagyon nyűgöske volt. Du. 15:30-tól nem tudtuk elaltatni. Akkorákat ásított, hogy majd lenyelte a kis fejét, de az ágyában egyáltalán nem akart aludni. Betettük, s 5 perc után felsírt. Nagy nehezen este fél 11 körül sikerült elaltatni, de ekkor már nagyon fáradt volt szegénykém.
Szopi probléma nagy szerencsére megoldódott magától. Május 8 óta szopizik rendesen.
A kezdeti nehézségek után egész ügyesen megy. Miután hazajöttünk a kórházból bevallom kicsit kiborultam amiatt, hogy nem sikerül etetnem őt. Eljutottam arra a szintre, hogy meg sem érdemlem őt, mert nem tudok róla gondoskodni. Nagyon a szívemre vettem ezt a dolgot. S másnapra megoldódott a probléma. Olyan volt, mintha megérezte volna, hogy anya a szopiztatás miatt szomorú.

Kép
pronny

Teszek fel egy pár képet Máté babáról: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
pronny

Pronny - nagyon szép Máté baba. :D
toldikrisztina

Pronny,

nagyon szépséges Máté.
Hát milyen hideg az a fene kiságy. Anya melege illata az nagyon jó. Mi azt szoktuk ilyenkor , hogy betekerem egy jó meleg plédbe elringatom és úgy teszem le vagy még a nandu kendőben alszik el azonnal. Nálunk is ez ment, hogy amint letettem felkelt, de a bugyolálás bejött. +még az is jó ha egy kisplédet beteszel a lepedőre. Az is meleg hatású. Most nálunk is egyébbként az megy, hogy 11-ig ébren van fáj a pocakja, bár az infakol abban is setett valamennyit. . De Máténál is így volt.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

pronny: nagyon szép baba :) Te szüléstörténetet írtál már? Ha jól emléxem nem, mintha vikciét olvastam volna utoljára... de bocs ha mégis, csak épp nem emléxem rá most hirtelen

Ma megvolt az első kóstoltatásunk. Bálint csak úgy nyelte a reszelt almát, Gergő már nem annyira csípte. Hihetetlen, hogy már 5 hónaposak!

Kata
labkat

Zsani,

ruha ügyben nekem van egy alkalmi fekete , kis flitterekkel fnoman kirakott kötény rucim, amit kismamaként hordtam nagyon nyúlós anyagból van. , de majd most is jó lesz. Esetleg azt tudnám neked kölcsön adni arra gondoltam. Mondjuk én azt turiban vettem, nem olcsón. Itt fóton a turi olyan, hogy egy egész sor alkalmi ruha van benne. Legalábbis még tavaly úgy volt. Igen ez az átmeneti állapot elég rossz, mert csininek is kéne lenni, de 9 hónapra bevásárolni mindent az azért tényleg luxus.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

bettyna: jaj, dehogy ijesztgettél!!! a védőnő már megtette :) pont ezért igyexem tenni ellene és mutattam a dokinak is, védőnőnek is rendszeresen! rendes a védőnő, mert mondta,h nyugodtan bármikor szaladjak le (persze, ha bent van a rendelőben) és megnézi a vizelet fehérjét és vérnyomást! eddig nem volt gond, remélem nem is lesz!

pronny: máté baba cukifiú :)

vikci: te nem küldesz marci baba fotót??? :)) küldök neked pü-t a ruha és turi kapcsán! nagyon aranyos vagy te is!!!! köszönöm!

labkat: kikerekedett a szemem a reszelt alma láttán! aztán látom, h már 5 hónap eltelt.... nagyon szalad az idő!

ktc: nagyon rég írtál, ugye jól vagytok??!!!

Kép
zsani78

Zsani felbuzdítására néhány kép. :-)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Dejó ennyi szép babát látni!!! :)))
Képzeljétek, úgy tűnik a közös kiakadásunk -férjem ordibálása telefonon és az én körsms-m- mert anyósom szombaton felhívott minket, hogy másnap átjöhetnek-e (eddig mindig bejelentette, hogy jönnek), hoznának ebédet és segítenének, amit tudnak... Na mit szóltok? Nem hittem a fülemnek! Persze minden megvolt már, de az is jó volt, hogy kicsit Apázhattam, amíg ők játszottak Zizuval, délután Apósom meg elvitt nagybevásárolni így ez is megoldódott egy ideig, sőt még az Ikeába is eljutottunk, mert nászajándékot akartam venni egy barátpárunknak, akiknek én tuti nem megyek a lagzijukba (júl.24). Így legalább az is megoldódott és nem az utsó pillanatban kell még ezzel is foglalkozni. Még Zizunak és Apának kéne beszereznem a szülinapi ajándékaikat (júl 27 és 31) és akkor nyugodt lennék. :) De ötletem az nincsen. Kíváncsi leszek, hogy egyszeri fellángolás volt ez mindeki részéről, mert így nagyon jó lenne és rengeteget segítenek ezzel a pár órás nekik plusszal. Majd meglátjuk! No mindegy, hálás vagyok, ami van és bízom benne, hogy hátha... :))) Csak nem értem miért ilyen nagyon rossz dolognak kell észheztéríteni az embereket... Na mindegy!

Nekem van egy fehér vászon kismama gatyóm és egy mintás fehér blúzban voltam Zizuval esküvőn anno, elegáns volt és ha kell én is kölcsön tudom adni.

Apa állapota változatlan, nagyon unatkozik, mert tévét se tud nézni, semmit, mert totál vízszintesben kell feküdnie...

Mennem kell, puszi és köszönök mindent, mindenkinek!!!

Kép
Kép
sáfri

ui.: Doki bácsit lemondtam, holnap mentem volna szülőszoba látogatásra... Apa nélkül nem akarok, még hátha belefér legközelebb és tuti 26.-án már jön vele a dokihoz és ott megbeszélünk egy időpontot. :)))

Egyébként Zizut nem teljesen egyedül szültem. Apa vitt be, a pár órás vajúdás alatt ott volt velem, de utána mikor elvittek a műtőbe teljesen egyedül lettem, -amikor toltak fel a megfigyelőbe akkor messziről menet közben megkérdezhette, hogy hogy vagyok,de már vittek is el- másnap délutánig, mert ugye a Sote-n nem kukkolhat aza apuka, utána nem lehet veled, nem is mehet be egy pillanatra sem a megfigyelőbe sem. Zitát is csak másnap délben láthattam, pedig semmi baja nem volt, csak lusták volt felhozni. Ezért is választottam új kórházat és új dokit, mert ezt én még egyszer nem birom ki!!!

Kép
Kép
sáfri

vikci: nagyon helyes, h szót fogadsz! :D :D :D marci baba is csudaszép!!! csak könnyes szemmel meredek a monitorra ennyi szép baba láttán, de nemsokára itt a mi időnk! már nagyon várom!

sáfri: neked is köszönöm a felajánlást! örülök, h észbe kapott a család egy része, szívből kívánom, h ez így is maradjon!!! apának továbbra is mielőbbi gyógyulást kívánunk!!!

Kép
zsani78

vikci: neked is küldtem pü-t :D

Kép
zsani78

Zsani, köszi a hiányolást. Szorgalmasan olvaslak benneteket, csak az írásig már nem szoktam eljutni.

Szűkebb családom jól van, Emőke újra csoda nyugis, békés baba - a kendőzés meghozta a hatását. Holnap lesz 3 hónapos, 5,35kg, hossza nem tudom, legutóbb 55 cm volt 1 hónappal ezelőtt. 62-es rugikat hord, úgyhogy valószínűleg már nagyobb. :)
Bori továbbra is nagyon szereti a kishúgát. Voltunk vele kontrollon, s sajnos változtatták a diagnózisát (alapból ugyanazok maradtak, csak máshol vannak a hangsúlyok) - ezt elég nehezen dolgozom fel, de végül is már sejtettük az utóbbi időben, így nem ért meglepetésként. A lényeg, hogy tovább romlottak az értelmi képességei, viszont sokat fejlődött a szociális érzéke. A doktornő örült ennek, én kevésbé. Idő kell, hogy megbarátkozzam az új helyzettel.

Nehéz 2 nap áll előttem, mert férjem lassacskán 1 órája úton van a szülei felé, apukája haldoklik (gégerákja van, 1 hónapja műtötték, de sajnos már nem lett jobb). Most megy, hogy még egyszer láthassa, talán még fel fogja ismerni. :cry: Nagyon nehezen hagyott itthon minket, de ez túlságosan nagy út lenne most nekünk. Pedig szívesen átöleltem volna még Feri bácsit (igaz, lehet, jobb is, hogy nem látom ilyen állapotban).

Szóval van minden nálunk (mint Pesten). Kitartást, jobbulást és szebb időt kívánok mindenkinek!
ktc

Sziasztok!

Nem régen vagyok még itt tag, de már elég régóta olvasgatom a hozzászólásaitokat.
Én is a Spánik dokihoz járok (járnék) egy ideje. Tegnap voltam benn nála a Honvédban, de 3 óra várakozás után muszály volt eljönnöm, és rongyoltam vissza a melóba.

Inkább a magánrendelésére szeretnék menni (hátha ott kevesebbet kell várni), viszont az a tel.szám, ami a honlapján meg van adva időpontkérésre, az csak kicsöng, majd üzenetrögzítő kapcsol be....

Tudna nekem segíteni valaki ezügyben? Illetve az is érdekelne, hogy mennyibe kerül a magánrendelésén a vizsgálat?

Köszönettel:
Ildás
uccu

Ktc,

Boldog 3 hónapot Emőnek! Szegénykéim. Ez rossz lehet így. Már azt látom, hogy mindenhol van valami árnyék a napban. Nálunk is vannak gondok, Sáfriéknál, nálatok is. Kitartást!
Marci képzeld 5550 gramm 5 hetesen. Nem semmi mi? Én is szeretem a kendőt rögtön elalszik benne, de lassan nem lesz már jó, mert 5-7 kilóig egészséges csak cipelni őket elöl. Az oldal kötést pedig nem tudom.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

uccu,

olvass vossza előző oldalon asszem ott van pontosan minden. De ha beírod a googleba akkor kiadja a magánrendelőt is.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Nagyon szépek ezek a kis legények!

Sáfri - Örülök, hogy javult nálatok a családi helyzet!

Ktc - Rettenetesen sajnálom a párod apukáját és nagyon sok erőt kívánok nektek ehhez a nehéz időszkahoz. Azt lehet tudni, hogy Borinál mi okozza az értelmi változást? Emőnek boldog hófordulót! Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik!

Labkat - Hogy öregeszenek ezek a fiúk! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok,

tartozom nektek egy szüléstörténettel.

Máté születése

Április 28-án mentünk CTG-re a doki bácsinkhoz. Szerencsére már hazaért a füst miatt, így tudtunk vele beszélni. Megnézte ultrahangon manócskát, megnézte a CTG-t, mindent rendben talált. Megvizsgált, s akkor már bő 1,5 ujjnyi volt a méhszájam. Mondta, hogy most már bármikor elindulhat a dolog, de ha mégsem, akkor szombattól (május 1.) minden nap kell menni CTG-re és kétnaponta ultrahangra.

Szombaton még mindig nem történt semmi, ezért délután bementünk a szülőszobára CTG-re. Az ügyeletes orvos rendben találta az eredményt, így jöhettünk haza. Másnap doki bácsink volt az ügyeletes nagy szerencsénkre. Kora délután megint bementünk a kórházba CTG-re a megbeszélteknek megfelelően. Az ott lévő nővérke feltett a CTG-re és mondta, hogy előkeríti Spánik doktort. Mire végeztünk, a doki még nem került elő, kérte a nővért, hogy menjünk le a magasföldszintre. Itt megnézett ultrahangon, mindent rendben talált, majd megvizsgált. Ekkor már bő 2,5 ujjnyira nyitva volt a méhszájam.

Azt mondta, hogy ez a méhszáj már bőven elegendő a szülés megindulásához. Feltette a nagy kérdést, hogy indítsa-e meg a szülést, vagy várjunk még. Persze hozzátette azt is, hogy maximum keddig húzhatjuk a dolgot. Hirtelen nagyon tanácstalan lettem, erre a kérdésre nem számítottam. Kérdeztem tőle, hogy szerinte mi legyen. Konkrétan nem mondta ki azt sem, hogy maradjak és azt sem, hogy menjünk haza, de azt sugallta, hogy jobb, ha maradunk. Egy pár percre elgondolkodtam, aztán meghoztam a döntést. Ha már itt vagyunk, akkor vágjunk bele, veszteni való nincs. (szerencse, hogy úgy mentünk CTG-re, hogy a csomagokat betettük az autóba)
Felkísért a szülőszobába, míg a párom lement a kocsihoz a cuccokért. Szólt a szülésznőnek, hogy ma szülni fogunk, készítsenek elő mindent. Ezután jött az adatfelvétel, majd elfoglalhattuk a helyünket. Szülésznő előkészített, kaptam beöntést, majd lefürödtem.
17:05-kor jött doki bácsink és megrepesztette a burkot. Lassan elfolyt a magzatvíz, ami szép tiszta volt. Ezután vártuk a fájásokat. Az első fájás kb. 17:30-kor érkezett, majd az elkövetkezendő fél órában 10 percenként jöttek. 18:00-tól aztán megszűntek a 10 perces fájások és jöttek a 2-3 percesek. Dokink 15-20 percenként mindig megnézett bennünket, közben ellenőrizte a méhszáj állapotát is.
Szóltam, hogy kérek edát, mert kezdtek a fájásaim elviselhetetlenek lenni, s a derekam is rettentően fájt, sehogy nem volt kényelmes. 19:40-kor be is kötötték, majd a fájdalomcsillapító hatására teljesen ellazultam, nem éreztem semmilyen fájdalmat. Mindeközben azért szépen tágultam. Úgy 22:00 körül már teljesen eltűnt a méhszáj, de manócska még mindig a jobb oldalamon feküdt, nem mozdult semerre. Ekkor már kezdett elmúlni az eda hatása, s most már folyamatos fájdalmat éreztem mindenhol. Spánik doki jött és 20 percenként nézte a baba helyzetét, de ekkor még nem mondott semmit. 23:00 körül megint megnézte és mondta, hogy manócska feje nincs beilleszkedve, sőt el is van fordulva, de 15 perc múlva megnézi újra. Pontosan 15 perc múlva visszajött, megnézte megint, de semmi változás nem történt. Ekkor mondta, hogy nincs értelme tovább várni, tolnak a műtőbe.
Gyorsan előkészítették a műtőt és toltak is be. Hirtelen annyi ember vett körül, csak kapkodtam a fejemet. Feltettek az asztalra, lecsatolták kezem-lábam. Megkaptam az érzéstelenítő adagot, amitől sajnos úgy remegtem, mintha mélyhűtőben lennék. Közben lefertőtlenítették a pocakomat. Ekkor megkérdezték, hogy érzem-e a hideg gézlapot, mondtam igen. Vártak még 2-3 percet, aztán nekikezdtek.
Aki bekötötte az edát ott állt a fejemnél és mondta, hogy éppen mit csinálnak, illetve mit fognak velem csinálni. Bevallom jól esett, hogy így törődnek velem. Aztán egyszer csak meghallottam pici kisfiam sírását és abban a pillanatban doki bácsink meg is mutatta őt. Gyorsan el is vitték őt. Pár perc múlva már pólyában és tisztán visszahozták és odatették a fejem mellé.
Mint kiderült, rövid volt a köldökzsinór és rá volt tekeredve Máté nyakára, emiatt nem tudott lejönni a szülőcsatornába.

Kép
pronny

Ezt most találtam!:
Használt gyerekruha üzlet - Az anyukák igényei szerint...
http://www.anyatanya.com/main/rtreq12/028263
ktc

Sziasztok!

Ezt nézzétek meg, fantasztikus. Egy autista srác megnézte Rómát fentről, és lerajzolta 3 nap alatt a látottakat:

http://video.stumbleupon.com/#p=0k4lsi1dql

Katica: Emő miatt örülök, de sajnálom Borit és a férjed apukáját is :( Borinak amúgy miért romlott az állapota? Lehet hogy a kistesó érkezése miatt? Vagy csak ez a normális???

Vikci: édes baba fotók :)

Pronny: én hiányoltam a sztoridat :) Hát így olvasva is nagyon izgalmas volt. Nem semmi vajúdás után csaszival szülni, az biztos. Ezt amúgy úgy hiányoltam, pedig direkt kértem a dokit, hogy mutassa meg a pocakból épp kivett babát, és elmaradt. Gondolom látta milyen rosszul vagyok, és a babákat is féltette. De aztán bepólyálva vissza hozták őket nekem., ahogy neked is Mátét. Örülök, hogy jól végződött a ti szülésetek, és a doki is igazán figyelmes volt - mint mindig! Amúgy én is a beindítás mellett döntöttem volna!

Uccu: húúúúúúúú hát ilyen nekem csk a mávban volt, mármint 3 órás várakozás :O Mi történhetett??? Remélem azért nem csalatkozol a dokiban. Szegény lehet nem bírja a kereslettel tartani az iramot.

Kata
labkat

Bettyna, Labkat, ez sajnos természetes folyamat. Képzeljetek el egy ollót, ahogy nyílik szét. Na, pont így marad egyre jobban alul Bori teljesítménye a kortársaiétól. Csak az a jó hír benne, hogy szociálisan érzékenyebb, ez viszont már Emőke születése előtt elkezdődött. Idén 5 új gyerek jött a csoportba (8 fős), az egyik kislánnyal a maga módján nagyon megbarátkozott.

De jó szüléstörténetet olvasni! És babafotókat látni! Na, egyet én is teszek fel:
Kép 3 hónapos
ktc

[quote="vikci79"]K írta:vikci79tc,
Én is szeretem a kendőt rögtön elalszik benne, de lassan nem lesz már jó, mert 5-7 kilóig egészséges csak cipelni őket elöl. Az oldal kötést pedig nem tudom.

Én simán hordtam elől még tavaly is, akkor már volt 10kg is...
Viszont utána vettünk egy Liliputi háti hordozót, amit elöl is lehet és nem a derékon van a súly, hanem a csípőn és nagyon jó! Még pocakkal is viettem háton ugyan Zizut. Azt hiszem 14.000ft, de még Máténál is tudjátok használni, jó sokáig.. Ha majd tudja tartania fejét, akkor már ebbe is lehet és nem megy szét a derekad..

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Pronny - Köszi, hogy megosztottad velünk Máté születésésnek történetét!

Ktc - Értem. És örülök, hogy úgy fogod fel, hogy van jó hír is. Megemelem a kalapom előtted, de azt hiszem, ezt már mondtam. :wink: Emő nagyon cuki!

Sáfri - Nekem is Liliputim van és nagyon szerettem, de mikor kiderült, hogy újra lakó van odabent, már nem mertem használni. Viszont tutira jó lesz akkor is, ha Öcsi már a babakocsiban lesz, Szabi pedig elfárad, akkor csak felkapom vele a hátamra. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Én nem a derék miatt olvastam hogy nem szabad elől hordani hanem a belső szerveknek sem tesz jót. Bár most igen a mai főzés után a derekam is le akar szakadni :-) Még a mei tai az amiben háton is lehet hordani őket, arra gondoltam még.

Pronny,

hát izgi lehetett mindesetre. Gondolom jól kifáradtál+a csaszi is fájhatott. De végül lett egy szépséges Mátétok.

ktc,

sajnálom ,hogy ez a betegség ami Borinak van egyre hátrányosabb az ő szempontjából. Emő nagyon cuki.

labkat,

megnéztem eléggé megdöbbentő, mit tud a srác.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

liliputi,

na most ez egy hordozókendő vagy mei tai? Mert a teszen meg a vaterán ez a kettő van fent belőle. Most néztem meg, vagyis az előbb lehet, hogy hülyeséget írtam. Azért kérdezem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

ktc: sajnálom, h bori állapota romlott, de bízom benne, hogy még pozitívra fordul a helyzet! lehet tesóka sokat fog majd javítani a dolgokon! emő baba is nagyon aranyos!

pronny: köszönjük! azért a csaszi ellenére pozitívum, hogy rögtön odatették csöppségedet, biztos megnyugtatott! jó, hogy végül így döntött a doki, az a fránya köldökzsinór!

már annyian mondtátok itt is, más fórumon is a kendőt, hogy szerintem én is benevezek egyre! kinek milyen van, ami bevált??? ha tudtok eladó használtat, ami jó állapotban van, akkor nyugodtan gondoljatok rám! :wink:

Kép
zsani78

Ktc - én is sajnálom amit az orvos mondott. A tesó lehet, hogy jó hatással lesz Borira. Nagyon helyes Emő baba is.

Sáfri - férjed jobban van egy kicsit? Jobbulást Neki, Neked pedig kitartást. A családod nem semmi.

Vikci - Márton baba is nagyon helyes. :D

Pronny - Jó hogy ilyen megfontolt a doki, és inkább a császárt választotta. Nem semmi azért amin aznap átmentél.

Mi jól vagyunk, ma voltunk Eszterrel csiribiri tornán. Nagyon édes volt, először visszafogott volt, de aztán belemelegedett, és már nem is érdekelte, hogy ott vagyok e vagy sem. Volt olyan mondóka, vagy ének amit már ő is tud egy kicsit, azt mondta a többiekkel. Sőt olyan játékokban is részt vett amiről én úgy gondoltam hogy tuti sírni fog. Úgy örültem Neki, mert azt hittem végig a kezemet fogja fogni és el se mozdul a lábamtól.
Már jöhetne a jó idő, mert már nagyon rossz hogy állandóan bent vagyunk, nem ehhez vagyunk szokva. Ráadásul férjem vett fát, és a barátjával csináltak a gyerekeknek hintát, mászokát. Olyan klassz lett, de sajnos még nem sikerült azóta kipróbálni az idő miatt. Csak az ablakból csodáljuk minden nap.
Mindenkinek jó babázást, és babavárást. :D
toldikrisztina

Sziasztok!

Túl vagyok a cukorterhelésen. végre

Hordozás: nekem liliputis háti hurcim van és nagyon szeretem. akendőt nem mertem megpróbálni.elől ahogy én tudom csak magad felé fordítva és legyen ekléggé terpeszben a lába.

sietnem kell, majd jövök még.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Apát nem kell megműteni, viszont valamitől a bal lába teljesen zsibbad és a bal talpa is. Be kell mennie kórházba min. 2hétre, ahol kiderítik mitől van és rendbehozzák, tornával, súlyfürdővel stb. Nagyon kiborultam és ő is. Persze örülünk, hogy nem lesz műtét, de 4napnál többet nem voltunk külön, mióta összaházasodtunk. Nop meg akkora a szerelem most Zizuval, nem tudom mit fogok neki mondani, vagy hogy... Már úgy örültünk, hogy nem olyan anyás, jó lett volna a szülés miatt is... Szóval hullámzó a kedvünk... Anyósom megint alkotott, olyannyira, hogy én kiabáltam rá, hogy hagyja már abba... De nem fárasztalak Titeket ezzel!

Liliputi háti hordozó, de a kiskönyvében az volt, hogy lehet előlre és oldalra is kötni:
http://www.liliputi.hu/hati_hordozo.html

A kendővel én is csak előre meg oldalra mertem kötni, hátra nem. Múltkor olvastam egy tud. cikket, hogy nem is tesz jót a babáknak, ha kifelé kötik illetve hordozzák őket... Ha megtalálom felteszem.

Mindenkinek kitartás, látom nem csak nálunk vannak gondok!!!

Pronny köszi még egyszer a telót, nagyon jól esett!!! Ari vagy!
Sok puszi

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Kifelé hordozás: Több okból sem jó. A legnyilvánvalóbb: a gerince miatt. Kifelé fordítva egy teljesen irreális pózt vesz fel a baba teste, ez szemmel látható. Nagyon fontos az is, hogy elöl alapvetően kicsi babákat hordozunk (mivel nagy súlyú gyereknél a hordozó ember gerince és dereka leszakad). Egy kicsi gyereknél tudjuk, hogy a sok információ, a sok behatás, ami éri (emberek, tárgyak, járművek, hangok, fények, stb.) elfárasztják. Befelé hordozva van lehetősége elvonulni, odabújni anyához, apához (aki épp hordozza), vagy egy jót aludni. Kifelé fordulva erre nincs lehetősége. Sokan azt mondják, hogy azért hordozzák kifelé a babát, mert unatkozna amúgy, meg így nézelődhet, stb. Az előbb is említett dologból (kicsi babát hordozunk elöl) ez nem releváns. Egy ilyen kicsi babát pl. babakocsiban sem ültetünk még, ergo ott meg kb. csak az eget és felhőket látja, mégsem balhézik.....
Az is tök jó, hogy így könnyen lehet hozzá beszélni, megsimogatni, megpuszilni :D Én csak Nikit hordoztam, mert Vivinél még nem jutott el hozzám ilyen infó, és nagyon szerettem. Volt természetesen babakocsink, legtöbbször azt használtuk, de rengeteg olyan helyzet volt, amikor hasznosabb volt magamra kötni, főleg egy kétéves tesóval. És annyira jó érzés, amikor egyszercsak azt veszed észre, hogy rádborult és szuszogva alszik :D

Hordozó: Szerintem mindenképpen "természetes" hordozókat válasszatok. Pl. kendő, mei tai. A kengurukat felejtsétek el, mert nem jól tartanak. A kendő és a mei tai pl. megfelelően széttartja a baba lábait, azok nem lógnak, nem zsibbadnak, és természetesen így a gerinc is megfelelően van támasztva. És árban is elérhetőek (bár vannak ezekből is "luxus" kategóriák :D ). Nekünk egy sima babaközelben-es mei tai-unk volt és imádtam. Ha érdekel valakit ez a téma, akkor a MAMAMI oldalon sok hasznos infót talál.
lamme

Lamme: akkor nem is keresem meg a cikket, mert ezeket írtam volna én is. :)))) Köszi!
Kengurut én se vennék, kölcsönbe kaptam, de tragikus volt... A Liliputist azért mondtam, mert az volt az egyetlen, amitől nem törtem ketté, valahol a kendő és a kenguru között van tervezésben szerintem... Nekünk NANDU kendőnk van és nagyon szeretem... De a Kismamás is nagyon jó, barátnőmnek olyan van.

Kép
Kép
sáfri

Hordozás: egyik szívem csücske-téma :)

Hogy kifele miért ne? Itt lehet olvasni egy kis összefoglalót http://www.mamami.hu/kifelene/ erről. A mamamin ezermillió topic van a témában, de a legjobb valóban a hordozókendő (az első pár hónapban a rugalmas)

Javaslom még az egyik hordozós anyuka napokban megjelent könyvét is: http://bookline.hu/product/home.action?id=87286&type=22&_v=Buki_Andrea_dr_Olelj_at_A_kotodo_nevelesrol_mindenkinek# A kötődő nevelésről szól, ebben is van szó bőven a hordozásról is ;)
vumenke

Sziasztok!

Látom már sehol sem kerülhetem ki a hordozásos témát. Mindenhol bombaként robban be, nagy divat, az biztos. Mivel én jobbára kocsival közlekedek, nem nagyon van rá szükségem, meg hát ha sétálunk, akkor babakocsiban viszem őket. Ha ügyet intézek, akkor meg itthon hagyom őket. Különben is, kettőt nem tudnék magamra kötni :D :D :D

Csak hogy hozzá szóljak a témához, a decemberi fórumban volt egy kismama, aki elég sokat kipróbált, és nagy hordozó barát. Ott ő volt a hordozó szaki, szinte minden kismamát rávett hogy vegyen valamilyen hordozókendőt. Ő a következőket írta:

"Liliputit,Babaközelbenest nem igazán érdemes venni,túl szűk a body rész és csúszik a csomó is.Nekem a pántja is bevág.Tündérputtony: felejtsd el, igaz olcsó,de nem véletlenül.Nem jó!
Gremesét személyesen nem ismerem, a tapasztalatok jók,bár van pár negatív élmény is vele kapcsolatban.Kezdésnek viszont szerintem jó.
AMi tuti nagyon jó minőség és érdemes megvenni: Hajtka,Kozy,Bamberoo,Babyhawk. Még a Belin Mt-k is (ezeknek csodaszép a dekorja)."

Talán segítettem. Amúgy én lemondtam róla, mert max fél évet használnák csak, de azt se túl gyakran, ahhoz meg hogy beruházzak egybe, túl drága. Ritkán - tényleg olyan ritkán, hogy nem árthatott a babának - kenguruban raktam őket magamra. Talán ha 10 alkalom volt fejenként az 5 hónap alatt, mikor nagyon kellett valamit csinálnom, és nagyon nem volt el az egyik, segítségem meg épp nem akadt. No azért többet hordoztam őket, de én inkább karban, és megtanultam egy kézzel csinálni pár dolgot, mert azért sokat lógtak rajtam eleinte. Most meg már nehezek, de nem is annyira sokat kell dajkálni őket!

Szép estét

Kata
labkat

Zsani,

a teszveszen láttam jót ami rugalmas és jó árban van szivem szerint megvenném, de erre a kis időre ami most van az is jó lesz.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Labkat: Igen, most divat is lett a hordozás. Én nem vagyok "ősanya" vagy "altermami", de ez nekem is nagyon bejött. Tudom, hogy segítségként másoltad ide az ismerősöd véleményét, éppen ezért reagálnék rá. Szóval ezt inkább neki szánom, nem neked akarok "esni" :D
A véleménye nekem mesterkélt, sőt azt is mondhatnám, hogy sznob :oops: Én ugyan csak a mi Babaközelbenes mei-tai-unkat próbáltam, de nem volt gondom a body méretével, és a csomó sem csúszott. Pár nap alatt belejöttünk a párommal a használatába, és Niki is jól érezte benne magát. Amiket felsorolt, mint überszuper minőséget, azoknak az áruk is überszuper. Olyanokban mások, hogy mondjuk párnázott a vállrésze (engem soha nem vágott a miénk), vagy kellemesebb tapintású az anyaga (ez sem dörzspapír, baromira nem érdekel ezen túlmenően), és igen, látványra díszesebbek, egyediek (na ez meg már végképp nem érdekel :lol: ) Szóval igen, én is tudtam volna válogatni pl. Belin mei-tai-ai között, baromi szépeket csinál, de nem az én pénztárcámnak való. Viszont a babaközelbenes mei-tai is maximálisan megfelel a célnak. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy anno Belin is a babaközelbenes szabásmintáról kezdett el dolgozni, nem tudom, hogy azóta változtatott-e rajta valamit....) Szóval most már a hordozók tekintetében is ugyanaz a "verseny" van, mint a babakocsik között. Most pl. a Stokke babakocsi az egyik nagy sztár a maga közel 200 ezres árával, pedig a 45-50 ezres travel system rendszerű Top Rider vagy Pierre Cardin is tökéletesen megfelel a célnak. Ugyanúgy szép és jó, csak hát....... :D
Egyébként most már van lehetőség arra, hogy az ember kipróbáljon többféle hordozóeszközt, és az alapján, valamint az anyagi helyzetének megfelelően válasszon.
lamme

Lamme: köszi a véleményt. Kissé nekem is úgy tűnt, hogy a mi "tanácsadónk" nagyon furcsán leszólja a többit. Igazán én azon is gondolkoztam, hogy varrok egyet, mert ugye van fent szabásminta a neten, és erre jól le lettem hurrogva, mert hát ez speckó cucc, és speckó anyag kell hozzá. Én szeretek ilyen dolgokat csinálni, és vannak tök jó ötleteim is, hogy lehetne díszíteni kisebb költségvetéssel, mondjuk foltvarrásos technikával egy helyes mei tai-t. Lehetne egyedi, névre hímzett darabokat gyártani, ami szerintem el is kelne. De azok után, hogy le lettem szólva, már nem is pedzegettem a témát. Meg hát most időm sincs varrni, de szívem szerint, ezt csinálnám.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:24-kor.

Kata
labkat

Labkat, van Budaörsön egy babahordozós klub minden hónapban. Ingyen lehet hordozókat kölcsönözni, meg ott helyben is próbálhatsz egy csomó félét! Itt a link: http://www.mamami.hu/forum/forumdisplay.php?f=18

És hogy nem lehet ikreket+hordozni? :D
Dehogyisnem!! http://www.youtube.com/watch?v=AQ9x3vmv ... re=related

és a topic: http://www.mamami.hu/forum/showthread.p ... ight=ikrek
vumenke

Vumenke: azért megnézném ezt a dupla hordozást élő babával ki meri segítség nélkül bevállalni a felkötést. Hát én tutira nem merném!!! Nekünk sajnos Budaörs irtó messze van!

Kata
labkat

Labkat: Szerintem vágj bele az elképzeléseidbe, ha van rá lehetőséged!! Gyönyörű a szivárványos falvédő és az ágytakaró is, tuti, hogy menne ez is!! Biztos lesz egy-két olyan darab, aminél magad fogsz rájönni, hogy másképp, más anyagból, más módon kellett volna ezt vagy azt megcsinálni, de mi van akkor? :lol:
Ikreket együtt én sem hordoznék :oops:
lamme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?