Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, köszönöm!!!
a keddi tornára elvileg megyek, és asszem csütörtökön is a kismama klubba, akkor ott összefutunk majd!
köszí, bagzer-eszter

KépKép

KépKép
bagzerka

Kép

Kép

Kép
Kép
pipocska

Votiv? Isti!?
moosejaw

sehol...
csak szétrúgja a hasamat már - lehet, hogy rosszfelé keresi a kijáratot???

votiv 8)
votiv

Votiv,

Ez a vihar előtti csend előtti vihar. Bocs nem akarok a helyzeteden tréfálkozni. csak nagyon irigyellek. Én már így a harmadik után és kitudja lesz-e negyedik előtt, mit nem adnék egykis rugdosásért.
szia,

Ritadúla
boksay_rita

Rita, aranyos vagy Kép
általában nagyon szeretem, ha rugdalózik a pici, de tegnap már tényleg fájt. érzem, hogy iszonyú nagy életerő van benne, és nem értem, akkor miért nem kívánkozik kifelé.
persze ez csak költői kérdés, majd jön, ha akar, és itt az ideje.
csak olyan nehéz már fizikaliag és lelkileg is
majd' szétdurranok a sok víztől meg a várakozástól Kép

votiv 8)
votiv

Neet, nem babát hozott véletlenül a Mikulásod? Kép
ez hányadik nap az időn túl?

votiv 8)
votiv

mi? azt hittem, hogy nem vagyok 2 napig, és Isti a csizmában lesz ma reggel.
erre Votiv itt virgonckodik Kép

ancsipancsi

Votiv!
Biatorbágy nagyon klassz és békés hely, ha nem kell sokat Pestre jönnötök, külön jó lesz ott a "vidéki" élet.

Amúgy ismertem egy figurát, aki ott építkezett, aztán összebalhézott az asszonnyal, kinyírta, és eltüntette Etyeken. Neked, mint újságírónak, jó sztori lett volna, de mára már biztos jogos büntetését tölti.

ancsipancsi

Sziasztok,

Hát igen én is azt hittem, hogy csütörtök óta legalább egy új bébicske lesz... Nagyon drukkolok minden utolsó napos, hetes anyucinak és babának.

Bagzerka, én is Bálint Balázshoz szeretnék bekerülni, de elvileg nehéz és most még szabin is van. Dec végén jön vissza. Nagyon kiváncsi vagyok már én is rá....

Szép napot

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi KépKépKép
szerencsére a munkám otthonra köt
1 számítógéppel meg tévével eléldegélnék pár évig anélkül, hogy be kelljen jönni a városba Kép

de azért nincs is messze szerencsére
végigsuhansz az autópályán és 10-15 perc alatt benn vagy a Móriczon

a hócipőm valóban tele, de nem Istivel Kép
Isti a Mikulással nem közösködik
vagy lekéste a fuvart

votiv 8)
votiv

és a melót is e-mailen küldöd be? tök jó neked!
nem is mégy gyedre?

ancsipancsi

Hali!
Votiv!
Mikor mész NST-re? Én kedd-csüt, (de.) sőt, lehet, h szom.is, ha addig nincs baba. A Bártfaiba küldtek. Elvileg a hétvégén kellett volna szülni, de az én manócskám is máshogy gondolja. Közben eszembe jutott, milyen embereket szeretek, így terhesen. Lehetne ebből is egy listát írni(olyan csirkés...), pl. izzadt kezét hasadra tevős, gyerek nemét ránézésre megmondós, villamoson pocakba könyöklős, 10 percenként érdeklődve felhívós miért nem szültél még meg kérdezős, gyermektelen, de mindent fejből tudós... szóval a jó embereket szeretem. Szerintem...
neet(41)
neet

Neet!

Kedden hányra mész?Én 8-10-ig tuti a kórházban leszek,ha van kedved összefuthatunk kicsit dumcsizni!

Jucus
20170114224602

Ancsi,
persze! gyedre megyek, és hozzá áttesznek részmunkaidőbe, hogy azért ne kapjak sokkal kevesebb manit, mint egyébként. iszonyú rendesek. cserébe persze nem hagyhatom abba a munkát Kép csak legfeljebb 1-2 hétre + karácsony és szilveszter, amikor épp nem jelenünk meg, mert a nyomda bemondta az unalmast, szerencsére

Neet, dont vöri - és ezt bagoly mondja, szóval fogadd meg Kép Kép

holnap fél 1-re megyek nst-re, előtte meg uh-ra a Bártfaiba. utána meg dokihoz a Vahotba. hihetetlen, hogy hányadszorra csinálom ezt a tortúrát végig, és még ettől se indul el a szülés

én már kikapcsolom a telefonomat napközbenre is, aki akar, emailben folyamatosan elér. javaslom neked is!

votiv 8)
votiv

node, Votiv, én úgy tudom, hogy a TGYÁS és a GYED alatt még részmunkaidőben se lehet dolgozni, csak a GYES alatt. (főként azért, mert a GYED egyik feltétele, hogy az ember biztosítási jogviszonyból menjen rá, és a melóhelyétől fizetésnélküli szabit kell rá kérnie)

ancsipancsi

én ezeket a dolgokat nem értem, a könyvelő intézi. az összes pízt megkapom, és mivel
dolgoznom is muszáj lesz, azt majd leszámlázom nekik. asszem. a lényeg, hogy nem fogok rosszul járni.

votiv 8)
votiv

Votiv:
nem tunik kicsit meredeknek, hogy dolgozz egy par hetes baba mellett?
lehet, hogy 1 perced sem lesz, es ha lesz ajultan fogsz lerogyni valahova

Kép
babarozsa

"dolgoznom is muszáj lesz, azt majd leszámlázom nekik. asszem. a lényeg, hogy nem fogok rosszul járni. " ---> épp nem régen volt ilyen botrány, hogy pár hölgy gyeden volt, közben pedig számlát bocsátott ki, mint vállalkozó. az apeh keményen megszexuálta, és mivel precedens értékű volt, ráállt a gyeden lévő vállalkozók felkutatására, adószámok összefuttatásával.
úgyhogy a könyvelődtől azért majd kérdezd meg, hogy hogy gondolta megoldani, mert asszem az első kismama, aki lebukott, nem is maga vállalkozott, csak az ő nevén futott, asszem a férje, vagy valamelyik családtag dolgozott, ő bocsátotta ki számlát, és mikor az apeh észrevette, hogy a GYED mellett van jövedelme, visszaszedte tőle nem csak az összes gyedet, de a bírságot is.

ancsipancsi

"A probléma azokat az egyéni vállalkozó kismamákat érinti, akik a babával három évre otthon maradva nem akarták megszüntetni a vállalkozásukat, például, hogy ne veszítsék el a vevőiket. Ilyenkor általában segítő családtag vagy alkalmazott viszi tovább a boltot, akik után a kismama fizeti a közterheket, de saját maga után nem kell fizetnie. A mentesség a törvény szerint azonban csak a gyed két évére vonatkozik, a gyesre már nem.

A társadalombiztosítási törvény mentesíti a vállalkozókat a járulékfizetési kötelezettség alól arra az időre, amíg táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben (tgyás), gyermekgondozási díjban (gyed), gyermekgondozási segélyben (gyes), gyermeknevelési támogatásban (gyet), ápolási díjban részesülnek. Kivéve azt az esetet, ha a gyes, a gyet és az ápolási díj folyósításának tartama alatt a vállalkozói tevékenységét személyesen folytatja. Csakhogy az egyéni vállalkozást a törvények szerint nem lehet nem személyesen folytatni. Ezért fizetni kell. "

Fenti cikket találtam hirtelen. Lehet, hogy csak a GYES alatt nem lehet dolgozni, mint egyéni vállalkozó?

ancsipancsi

Orsolka, Te milyen legbol kapod az informacioidat? Csak egy- es ketagyas szobak vannak, furdoszoba mindenhol, tv meg sehol. Fizetni nem kell, pedig az egesz korhaz ugy nez ki mint egy hotel, olyan szepen felujitottak. Kép

Ja, hogy szobanak vagy korteremnek hivod, az meg mindegy.

Votiv, hogyhogy nyakdugo nelkul meg otthon lehet udulni?
moosejaw

igen! és mi az a nyákdugó? mindent meg fogok majd tudni, ha eljön az ideje?

ancsipancsi

Ancsi, hat elolvashatod valahol. En peldaul nem talalkozam az enyemmel, vagy nem vettem eszre vagy nem ismertem fel ... Latod, nem tudsz meg mindent, ez nekem is kimaradt.
moosejaw

nyakdugo nelkul meg lehet siman, csak nem szabad vilag koruli utra menni, mert barmikor szulhetsz...
de azt mondtak nekem a korhazban, hogy attol nem kell meg berohanni a korhazba

nyakdugo, az ami elzarja a mehszajat a terhesseg alatt, altalaban, ha tavozik tojasfeherjehez hasonlo, de kicsit verez is lehet, ami nem baj
persze erosebb verzes eseten korhaz

meg, ha magzatviz is jon

Kép
babarozsa

Helló!

Hú Votiv te nagyon szeretheted a munkádat! Kép Én nagyon örülök, hogy egy időre otthon lehetek a babával majd és nem kell dolgoznom. Kép

Én is azt hittem, hogy már rég megszült Neet és Votiv, de úgy látom még van miért izgulni. Kép

r
ruzicsky

akkor Isti elintézte a nyákdugót Kép

ancsipancsi

Dorka,
Küldtem e-mailt, átment?
Claudia
claudia

Sziasztok,

hát, vagy két hete nem olvastalak Benneteket, most egy óra volt, mire végigjutottam. Iszonyú izgalmas Votiv és Neet "sorsa", alig várom a fejleményeket! Amúgy a nyákdugóról: én sem vettem észre, amikor távozott, mondjuk nekem 4 nappal a kiírt elôtt, magzatvízömléssel kezdôdött az elôzô szülésem. Most 22 hetes vagyok egyébként, de már nagyon sokat gondolok a végére. Odébb van. Kép
A hotelszoba alatt szerintem Orsolka a VIP-szobákat értette, vagy nem? Világosítsatok fel! Én ugyanis elôzô gyerekemet a Szt. Istvánban szültem, és ott balgán nem mentem a fizetôs (9000/éj) szobába. Most mennék, persze nem 25-ért. Nem túl jó ötlet szerintem, hogy az apákkal nem lehetünk együtt. Én eléggé kivoltam ettôl 2 éve. Persze most biztos más lesz (remélem). Votiv már rég nem írt... Bori
lakibori

Jucus!
Beleesem abba az időszakba, elképzelhető, h összefutunk.
neet
neet

Orsolka szerintem azokra a fizetős szobákra gondol, amiket most adtak át, és ahová kivizsgálás alatt be lehet vonulni... a legdrágább tényleg 25e egy éjszaka, de az egy teljes apartman. De ez asszem a belgyógyászathoz tartoznak
v
kisün

Sziasztok!

Május végére vagyok kiírva, de csak mostanra döntöttem a Szt.Imre mellett, ezért sajnos kénytelen vagyok orvost is váltani. A hozzászólások alapján valamelyik Bálinthoz mennék, de sajnos elérhetőséget egyikhez sem tudok. Szeretnélek Benneteket megkérni, hogy aki tud nekem tel.-t vagy címet küldeni valamelyik dokihoz - lehet a mail-emre is - írjon! Most kezdődött a 16.hét, és szeretném az AFP-t és a többi vizsgálatot már a szt.Imrében végeztetni. Köszönöm! Shira
shira

Ancsi, ezt is hallottam már. ha számlázni fogok, abból soha nem fog kiderülni, hogy én csinálom - (adószám alapján pláne nem) vagy a BT vagy a párom nyomja majd a papírokat, és még a bankszámlámon se lesz nyoma a dolognak.
de majd a könyvelő intézi, vakon bízom benne, mert hogy elég sötét vagyok ezekhez a dógokhoz Kép

a nyákdugó valóban kevés még: 1-2 napon avagy 1-2 héten belül is indulhat a szülés innen számítva, szóval a hajamra kenhetem Kép
persze csak képletesen

fájás, víz sehol, márpedig valamelyik kéne, hogy elinduljunk a H-ba...

nagyon szeretem a munkám, és fél éve már csak könnyített adagot csinálok, 1 állandó rovatot, és ezen felül csak annyit, amennyit kedvem van írni - ezt nem lesz nehéz fenntartani 2 szoptatás között sem
sajnálnám, meg elég béna is lenne, ha egyik hétről a másikra megszűnne a rovatom - utána kezdhetném az egészet előről felépíteni, pedig már jó sok munka van benne
meg ez tart fitten, megelőzi a baby-bluest Kép
persze számítok rá, hogy ki fog lógni a nyelvem, de majd igyexem Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!

Gondoltam, hogy így van, mármint a munka dolog, hogy rossz lenne most abbahagyni és utána újra kezdeni, meg ilyesmik, azért vállalod be. Egy jó példa arra, hogy a karrier és a család azért ha korlátok között is, de összeegyeztethető! Kép

r
ruzicsky

Claudia!

A levelet megkaptam, talan holnap tudok is majd érdemben válaszolni (vagy ha jól megy még ma :-)

Dorka

Kép
szdorka

Shira!
Nem találtam az e-mail címedet.

Zanza
zanza

Moosejaw, ezt a hotelszoba dolgot a kórház honlapján olvastam, az árat viszont tényleg csak pletykaszinten hallottam, mivel én nem vagyok érintve, nem is érdeklődtem.
orsolka

Zanza, szia!

Újra kellett regisztrálnom, mert vmit elrontottam egy módosítás miatt, remélem ezt el tudom küldeni. Az e-mailem ide is leírom: syra@citromail.hu és köszönöm, ha írsz! Syra
kissyra

Asszem arra gondoltam, amit Kisün írt. Nemtom honnan szedtem az infot, mert most hirtelen nem találtam a honlapon.
orsolka

Ruzicsky, kedves vagy, de ez még messze van a karriertől Kép

votiv 8)
votiv

ja, Votiv? a férjed nevén megy? akkor minden okaj!

ancsipancsi

SZiasztok!
Csak azért jelentkezem, h tudjátok, egyben vagyunk. Már ha érdekel valakit... Kép
Senkivel se sikerült ma összefutni, de legalább marha gyorsan végeztünk az NST-n. Szokás szerint semmi hír.
neet(41)
neet

Orsolka, ez valami uj dolog? En meg nem hallottam errol, mondjuk nyaron szultem es elotte minden eloadast vegighallgattam, meg voltam kismamaklubon is, de ujat mondtal. De akkor biztos igy van. Mindenesetre eleg popec a korhaz, es elmeletileg ugyis csak negy napot vagy benn, ugyhogy szerintem nem erdemes ilyet kerni. Bar tenyleg nehez a kispapa nelkul, de szerintem ez inkabb annak jo, akinek nagyon kicsi meg az elozo babaja, pl. egyeves, es akkor egyutt lehet itt a mamaval, nem kell egy hetig otthon sirnia.

Ez az Isti biztos meggondolta magat. Neet, a te babad meg lehet, hogy azt hiszi, hogy nem vagy ra kivancsi? Merthogy a nemere se voltal. Na, ezt hogy magyarazod ki nala...
moosejaw

Kedves Mindenki!

Tudom, hogy sokan írnak ide orvoskeresők, de kérlek Benneteket, szánjatok rám egy kis időt, ha tudtok. Zanzától már majdnem kaptam választ, de rosszul regisztráltam és így nem tudott küldeni. Szóval a kérdésem az, hogy melyik doktort ajánljátok, aki elvállal a 16. héten egy kismamát,(sajnos egy kis hólyaggyulladással spékelve- szóval nem egyszerű) és a szülést is levezeti. Azért lenne sürgős, mert a 16. heti vizsgálatokat már itt szeretném elvégeztetni és ez a mostani hét. Valamelyik Bálint esetleg, de nem tudom, sem a magánrendelők címét, sem a tarifákat. Kérlek, ha tudtok segítsetek! az e-mailemre is jöhet: syra@citromail.hu KÖSZÖNÖM!
kissyra

Szia Kissyra!
Én női dokit tudok ajánlani neked (személyes tapasztlat alapján): Urbán doktornő, Kocsis doktornő.
Ffi dokival kapcsolatban: Bálint Sándor (állítólag már nem vállal új kismamákat, de szerintem meg lehet próbálni)
Sokan azt mondják, hogy mindegyik doki jó, de ugye minden ember más, így eltérő az is hogy kinek ki a szimpatikus. Én többek között ilyen okból váltottam 26. 27. hét környékén.
Remélem sikerül kiválasztani a legjobbat!
Minden jót!
Monesz
Még valami, olvass vissza a fórumon, értékes információkat találhatsz. Igaz szinte mindegyik dokiról hallasz jót is rosszat is.
monesz

Rita, kuldtem mailt. Bocsi, hogy csak most sikerult.

Kissyra, en Urban Marta doktornohoz jarok, nala szultem nyaron, az o elerhetoseget tudom megadni: maganrendelo a korhazzal szemkozti hazban Tetenyi ut 25-27. VI/38., tel: 2032148, hetfonkent 16-19h kozott, (elojegyzes 06 20 446808052 szamon h-p 7-15 kozott)
moosejaw

Sziasztok!
Babarózsa!
A salbutamol az ex dokim megfogalmazása szerint arra jó, hogy a baba ne jöjjön ki előbb. A keményedések ellen használ, bár nálam ez nem jött be.. Miután abbahagytam szinte elmúltak a haskeményedéseim Kép
Lányok Ti hogy álltok a vizesedéssel, ill. az állandó szomjúsággal?? (32.33.héten)
Nagyon vizesedemKép a védőnénim javaslata: ne igyak sokat.. dehát állandóan szomjas vagyok!!!
monesz

Kissyra!
Én is Urbán doktornőhöz járok.
Monesz
monesz

Sziasztok!
Egy kis OFF:
Ha valaki nem idegenkedik a turkálótól, van egy nagyon jó turi a IX.ker. Tompa utcában. Nagyon szép babaruhákat lehet találni. Remélem nem haragszik senki hogy ezt leírtam.
Monesz
monesz

Monesz!
koszi
vizesedes? azt sem tudom mi az, bar biztos van bennem viz
a labadon latod? tok hulye vagyok hozza

nekem csak az a bajom, hogy minden szorit, mert faj mindenhol
de terhes ruhat mar nem veszek, valami szabadido nadrag kene, nem macko, hanem amit utcara is lehet hordani, szep alom
de nem birom mar a kismama farmert sem

szerintem a nem ivas nem jo! folyadek kell, talan a sot hagyd el, de inkabb diedetikust kerdezd
vizhajtos etelek kellenek, de en sajna nem tudom mik azok, de eg ydiedetikus tudna tanacsot adni
vedonenik, no comment

Kép
babarozsa

Monesz!

Az én védőnőm azt mondta, hogy a vizesedés ellen a legújabb orvosi vélemények szerint nem használ a kevés folyadék, most az a szakvélemény, hogy bőven kell inni, vizesedés esetén is. De valóban ez új dolog, eddig az volt az orvosi javaslat, hogy kevés folyadék. Jó lenne már ha eldöntenék végre, de legutóbb pont azt olvastam, hogy egyik probléma manapság, hogy nagyon keveset tudni az élelmiszerek szervezetre gyakorolt hatásairól.

Pedig az emberiség ekkora történelme alatt lett volna idő rá, hogy ezekkel a dolgokkal foglalkozzunk. Kép

r
ruzicsky

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?