Sziasztok Anyucikák!
Köszönöm a szép szavakat, nagyon aranyosak vagytok!
Tényleg nincs sok bejegyzés, még is én is úgy érzem, magam, hogy le vagyok teljesen maradva
Tündi, pszichológussal történt találkozást és a tanácsokat köszi, hogy megosztottad velünk. Amikor olvastam, hogy Lucával mi a helyzet, nagyon megdöbbentem, nem gondoltam volna, hogy idáig eltud fajulni a helyzet, hogy 5-10 percenként kelljen pisilni ... vagy hogy a kistesóra ennyire megtudjon haragudni a nagyobb.
Még a férjemnek is felolvastam, hogy ne csak azt higgye kitalálom ezeket a dolgokat. Hihetetlen hogy a gyerekek miket nem tudnak produkálni és egy kistestvér vagy egy nyavalyás allergia milyen tűneteket/ helyzeteket produkálhat.
Köszi, hogy leírtad, mit javasolt a pszichológus. Szerintem ezeket a dolgokat bármilyen helyzetben alkalmazni érdemes ahol két gyerek van.
Hajni, nagyon szuper, hogy Lali fütyis problémája megoldódott, ez így nyilván könnyebb.
Nem értem, hogy miért rossz a vegyes csoport a bölcsiben? Én úgy gondolnám, hogy ha nagyobbakkal van együtt a pici akkor tudnak egymástól tanulni, hamarabb tanul meg dolgokat ... stb. Nem így van?
LInda Levijét egyáltalán nem irigylem. Ez a fütyis helyzet nagyon aggasztó lehet nektek. Bennem is felvetődött, hogy melyik beavatkozást választanám, ha én lennék a helyetekben. És úgy emlékszem, hogy anno a féltesómnál a körülmetélést választották. Bár lehet, hogy akkor meg sem kérdezték a szülőt, hanem ez lesz anyuka, ezt kell szeretni alapon megműtötték a gyereket. Még én is gyerek voltam, így hogy mi volt utána, és meddig szenvedett vele nem emlékszem, igazából egyáltalán nem emlékszem, hogy olyan kirívó dolog lett volna utána, akkor az tuti megmaradt volna, mert volt köztünk 9 év korkülönbség.
Mindenesetre kitartást kívánok nektek, és remélem a műtét gyorsan, rendben lezajlik, nem lesz hosszú várakozás, csúszás ... stb. És legfőképp abban reménykedjünk, hogy a gyógyulás gyorsan történik, nem fog fájni a pisilés és a fürdés!!!
Pont 1 nappal a ti műtétek előtt az én kis keresztfiamat is műtik a fütyijével neki macerásabb és komplikáltabb műtéte lesz, ugyanis elég fura kukaccal született szegényke, és ha jól emlékszem a húgycsövét meg kell hosszabbítani ... meg katéter lesz szegénynek 2 napig betéve és dupla pelenkában kell lennie ... szóval az anyukája már most tiszta idegbeteg. Ráadásul 1 napig bent kell lenni a műtét után, ott lehet maradni a szülőnek, de ágyat nem tudnak biztosítani nekik és a kisfia egyáltalán nem az a egy helyben ülős fajta és borzasztóan tud üvölteni
)) Szóval öröm a köbön
Lányok a cicizéshez kitartást még, főleg ha Ti is akarjátok folytatni. A babák sokáig szeretnék, ezt tudjuk.
Nekem könnyen ment az elválasztás, persze fokozatosan, de a végén szinte egyik napról a másikra nem kapott cicit. Mázlista vagyok Blankával, mert nem sírt utána. Viszont a 3. szava a cici. Mai napig nézegeti és néha megfogdossa is, úgy látszik jó emlékei vannak róla
Mi most fogunk leállni a tápszerről és átállni erre a Junior tejre, kinek mi a tapasztalta???
Még annyit, hogy míg cicizett egy éjjel 2x kelt Blanka, mióta tápszert kap este lefekvés előtt átalussza az egész éjszakát, kijött közben szinte egyszerre 4 foga és úgy, hogy egyszer sem kelt föl éjjel. Az alsó kettő fogával amit még szopival csináltunk végig pedig 20 percenként kelt. Ég és föld.
Persze nem azt mondom, hogy inkább tápszereztettem volna, mert egy egészséges igazi vasgyúró gyerekem van és ezt 100% a szopinak tudom be. 2x volt taknyos, szinte soha sem beteg. Igaz mindent megeszik, a legborzasztóbb kinézetű kaját is beburkolja. A meggyet úgy ette, hogy minden egyes szem után megborzongott mert olyan savanyú volt, de aztán a következőnél már tátotta is a száját. Szóval egyáltalán nem panaszkodom. Tegnap mérték: 9100 gramm és 74,5 cm.
Ivett, mi még nem használtunk gyerekmedencét. De a balatonban már fürdött Blanka imádta. A barátnőm kislányának van gyerekmedencéje (felfújhatós) és ők mindig kevés vízzel, nem hideggel! töltötték fel. Napra tették, hogy meleg maradjon a vize. A gyerek fején legyen kalap, hogy ne égesse a nap. És mindig üljetek mellette, mert ezeknek csúszik azért az alja.
Ha belepisil szerintem nincs itt a világvége, valószínűleg a fürdővízbe is belepisilt már egy párszor, csak nem vettétek észre. Én nem kaptam volna ki Blankát. Ha belekakil az más dolog, akkor új vizet kell felengedni. De ha ettől tartotok akkor vegyetek úszópelus. Mi vettünk fürdőbugyit és kaptunk fürdőruhát is, de a végén csak az úszópelust adtuk Blankára. Sokkal praktikusabb!
Anikó, remélem nem kerül sor a mandulaműtétre, de ha igen akkor válaszd a nem altatásost. Első nap sokkal szörnyűbb, de napról napra jobb lesz. Az altatásosok az első nap tök jól érzik magukat, utána 2-3. napra lerobbannak mint aki haldoklik úgy szenvednek.
És liter számra egyed a fagyit!
Na nagyon sokat írtam, puszi mindenkinek!