Új privát üzeneted érkezett!

Babaim...Ti is jól vagytok ,ez nagyon jó.!!
Ügyes vagy ,hogy te is kezdted a hozzátáplálást.Juditnak már írtam a H.A pépet te is megpróbálhatod ,Iza nagyon szerette.
Cici Problémád?

Szecs... Örülök hogy sikerült a költözés ,a zombi hetet nem irigylem :roll:
Blanka is szépen megszokja a új környezetet.
Izának csak az az 1napja volt zűrös az oviban amit olvastál.Igaz most pénteken nem aludt ,de azt mondta óvónéni többen nem aludtak ( ami nem jellemző)vszínű a melegfront miatt volt.

Rólunk.. G.I látogatás jól sikerült ,nem "kaptam ki" ,de megjegyezte hogy jóó rég találkoztunk.
Minden eredményem jóó!
A kisasszony súlya kb.1500gr most,átlagos a magzatvíz,ahhoz képest sajnos dagadok,még csak a kezem,néha a lábam is .
Észre is vette :shock:
Nincs befordulva a kicsi Drágám harántfekvésbe van,4hét múlva megyek újra ,és meglátjuk..
Sajnos a nevét még mindig nem sikerült eldöntenünk :oops: :oops: Márc.25-ig remélem sikerül...
Puszi Mindenkinek!! :wink:

Jucus :-)

Kép

Kép
jucuss3

Jucuss,
en azt szoktam csinalni, hogy ne szalljon el, hogy mielott "elkuld"om kijelolom az egesz szoveget a jobb-gomb-masol-lal. Igy ha el is szall meg a jobb-gomb-beilleszttel vissza lehet masolni. Sajnos ha nagyon sokaig vagy benne a szovegben kidob a rendszer.....
Kicsit megnyugodtam hogy felfele is tud tevedni GI :)
A 62-es 69-es villamos egy tortura. Nem is lehet maskepp mint segitseggel felszallni. Allj meg az ajtoban, egyik labaddal tamaszd ki az also lepcsofokot es szolj fel, hogy addig nem megy a villamos sehova amig nem jon valaki segiteni :) En ezt fogom tenni :)

Szegeny Petra :(

Ma jott az utod. Remenyeim szerint a heten mar nagyon okos lesz en mar az utolso heten loghatok.

KépKép
sunflow

Jucuss...mindjárt itt a tavasz, tessék gyorsan keresgélni azt a nevet :)
Zsolti még utcán nem ment...még rendes cipőt se vett neki az anyukája :oops:
De már legalább a boltot kinézte, ahová a jövő heti ortopédiai kontroll után elviszi és vesz neki először egy benti cipőt. A kinti sétával szeretnék még várni pár hetet...de majd kiderül, hogy mit tervez Zsolti :)
Próbálj pihenni, lábat feltenni...de ezeket Te is tudod :)

Sun...biztos hamar kiokosodik az utód, így nyugis lesz a jövő heted :)

Timi
Kép
vt72

Jó reggelt!

Tegnap voltunk oltáson, mert 1 hónapja a 3 oldásból (Kötelezők+Rota) csak 1-et kapott, mert kicsit "tortyogi" volt a Drágám. Nos, ugye a Rota miatt úgy mentünk, hogy éhes legyen, mire beadják. 16:40-re volt időpontunk, 16:15-kor ott voltunk, hátha előbb kerülünk sorra. Babát 16:50-17:00-kor kellett volna etetni. Nos, sorra is kerültünk 17:45-kor!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mondanom sem kell, hogy mikor kijött az előttünk lévő gyerek, 2 felnőttet behívott a dr.nő soron kívül. Azt hittem, mentem ordítok! Időpontra megyünk, ott várok 1 órás késésük miatt a pici éhes babával és akkor még behívnak előttünk vkit! Gondolhatjátok. Az én pici, nyugodt, mosolygós, nem sírós babám ordítani kezdett torkaszakadtából, amikor elkezdték vizsgálni. A Rotát azt hittem le sem nyeli, mert annyira sírt. Végig ordított, nem lehetett hallani egymás szavát és ő sem figyelt smemire, annyira belelovallta magát a sírásba. Megkapta a szurit, na akkor még jobban ordított. Apja kivitte, felöltöztettük, adtunk neki tápszert. A cumisüveggel a szájában is ordított, alig akart enni. Még félóra múlva is piros volt a szeme, szemöldöke, homlokán foltokban, annyira sírt. Azt hittem szétb.. az ideg! Meg az apját is!

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok Csajszik!

Ripley, mi is 150 km-re szoktunk utazni anyóshoz havonta. Az utazással nincs is gond, nagyon szereti, csak az ott lét. Remélem, hogy nálunk is úgy lesz ahogy nálatok, ahogy idősödik jobban viseli, végül is, már Ő is 4,5 hónapos. Írtad, hogy nálatok 4 hónapos kortól volt jobb :-)

Timi, szerintem is először, bent próbáljátok a sétát, hogy egyáltalán szokja a cipőt. Nem?

Jucuss, már annyira kiváncsi vagyok, hogy fogják hívni a kis picurt. Szerintem szép a súlya is. A vizesedés nagyon rossz dolog, én nem voltam még 4 hónapos terhes sem amikortól vizesedtem. Füllentettem is a dokinak 7 hónaposságomig, hogy szabin vagyok otthon, aztán be akart fektetni, na így júliustól itthon maradtam tényleg.
Kriszta látott személyesen, hogy milyen elefántbébi voltam. 42-es férfi papucsokat hordtam. Ilyen papucsot vittem szülni is. Erre a szülőszobán az sem jött csak félig a lábamra :-)

Sun, pihenjél már egy kicsit!!!!!!!!!!!!! Mindjárt szülsz és virgonckodsz. :-)

Kriszta, nem ettél véletlenül banánt, vagy narancsot? Nekem az elején mondta a védőnő, hogy attól is fájhat a pocijuk.
Tejet nem ittál?
Én viszont úgy jártam, hogy nagyon kívántam a tejet és ittam 2 bögrével, na utána volt hasfájás, pedig addig még nem fájt a pocija. Ezt például nem tudtam, hogy hasfájást okozhat.
Sajnos a teát nekem sem nagyon itta, csak a poci simogatás és torna segített egy kicsit.

Sok puszi a ma 1 hónapos Petrának! Hogy elszaladt az 1 hónap!

Kia, na mizujs? Nődokihoz ma mész, ugyi?

Judyt, voltál már dokinál? Hogy vagy/tok?

Babaim, nem csodálom, hogy tiszta idegek voltatok. Tényleg olyanok, hogy annyira felhergelik szegénykék magukat, hogy még rendesen enni sem tudnak olyankor.
Azért az orvos sem semmi, hogy nem a babát vette előre, hanem a felnőtteket, főleg, hogy tudta, hogy üres gyomorra kellett vinnetek. Na, ezeket én nem értem.
Csodálom, hogy a férjed nem szólt be, az enyém beszólt volna dühében.

Amióta ilyen enyhe idő van minden nap megyünk sétálni. Úgy látom most még a köd sem szólt be.

Kép
judit70

Judit...irigyellek a ködmentesség miatt. Itt nálunk tegnap óta trutyis, nyálkás idő van...nem is megyünk sehova :(

Babaim...sajnálom a várakozást! Én biztos nem vártam volna ki...ha időpontom van, akkor be is megyek akkor, amikorra szól. Volt már ebből a gyerekorvosnál konfliktusom, de sajnálom. Ha én tudok időpontot kérni, akkor más is meg tudja tenni.

Kia, Judyt...mi volt a dokiknál?

Kriszta...a tejtermék nálunk is gondot okozott az elején Zsoltinál...de szerencsére ez már elmúlt. Mára mindenevővé vált az úrfi...tegnap töltött káposztát evett. Durrogott is rendesen délután :D :D

Timi
Kép
vt72

Timi,
utodka jokat kerdez. Ezert ugy gondolom hogy erti is amit mondok. :)

Babaim,
Felnottet hivott be elottetek??? Mekkora disznosag ez mar??? De tenyleg!! :shock:

Judit,
annyira nem virgonckodok. Most is szenvedek csendesen mert Dorka kidugta a terdet az egyik oldalamon es faj.... :) Probalom simogatni mert olyankor visszahuzza de most nagyon elbobiskolhatott mert nem reagal. Egyebkent meg nem vagyok az a pihengetos fajta :lol:

KépKép
sunflow

Kriszta, gyönyörűek a gyerekek!!! Remélem hamarosan megoldódik a peres ügy és a kisasszony hasfájása csak átmeneti! Most is vigyázol a tejtermékekkel, vagy ilyenkor még nincs jelentősége?
Jucus, van fejlemény a munkahelyeddel kapcsolatos jogvitában?
Sun, gyönyörű nevet találtatok! Kitartás, már csak pár hét! Annára ki vigyáz majd a nagy napon?
Timi, fantasztikusan ügyes Zsolti, remélem tipegve is tudunk majd együtt sétálni! A doktornénit végül megtartottuk, úgyhogy szurikra is biztosan visszajárunk majd…
Babaimado, ez felháborító!!! Szegény Fanni! Éjszaka is nyűgösebb volt?
Ripley, ügyesen zajlott le nálatok az elválasztás! Örülök, hogy Zalán újra nyugodt – persze a fogacskától eltekintve.
Kia, várunk a hírekkel!
Judyt, hogy vagy?
Judit, Lilla szépen fejlődik! Blanka várhatóan papírforma szerint a 6. hónapra duplázza meg a születési súlyát (két hete volt 5600g).
Velünk minden rendben. Azt szoktam mondani, hogy van egy új lakásunk, de még sokat kell rajta dolgoznunk, hogy új otthonunk is legyen. A hétvégéken tudunk igazán haladni, mert amikor kettesben vagyunk, nem akarok több időt elvenni Blankától, inkább játszunk. Imádja a zenét, próbál énekelgetni és napok óta nem gügyög, hanem mindig más-más hangsúllyal ismételgeti, hogy „baba-meme-mama”
:lol:

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!
G.I feldobta a szülőszoba látogatást.
Érdeklődni szeretnék ,hogy most minden szerdán vagy csak hónap Első szerdáján van szülőszoba látogatás? Holnap szerda ,és be is tudok jelentkezni.
Jövök még..
Válaszokat előre is köszi! :lol:

Kép

Kép
jucuss3

Jucuss, nyáron nem kellett bejelentkezni és minden szerdán volt 13.00 órától, csak az előadások voltak minden héten más témájúak.
Sun nem olyan rég volt, Ő többet tud,
Arra emlékszem, hogy érdemes korábban menni, mert sokan vannak.
Nekem jó volt látni, hogy hova kerülök majd :-)

Sun, megértelek, én sem vagyok az a pihenős fajta, nem bírok magammal. Kedden szültem, vasárnap még sütit sütöttem és hétfőn még főztem apjuknak előre :-)

Timi, itt is volt köd tegnap, ma már nem. Trutyisnak, trutyis, de ilyenkor azért nem baj, hogy sétálni voltunk, vagy ha ilyen nyálkás akkor jobb nem menni?

Kép
judit70

Jucuss...én is úgy emlékszem, hogy minden szerdán lehet nézni szülőszobát :) Tényleg megnyugtató, hogy látja az ember lánya, hogy hol fog vajúdni :)

Judit...engem ez a trutyi idő riaszt a sétától, főleg mert Zsolti sokat alszik/aludna a babakocsiban és ez a trutyi idő szerintem a bacik melegágya...ezért hanyagoljuk a sétát.

Arra viszont nagyon jó, hogy elkezdem arra ránevelni, hogy ebéd után van alvás...és ha jó idő van, akkor utána megyünk sétálni. Délelőtt főzünk, mosunk, takarítunk. Ezt tervezem én. Aztán mint ma is történt, könyvet olvastunk, autókat tologattunk...amit Zsolti tervezett.
Arra is jó ez a trutyi idő, hogy most már szigorúan napi 3 szopira csökkentem az összebújást...másfél éves kora körül próbálom majd kettőre levinni. Csak addig valahogy meg kell tanulnia önállóan elaludni. És ezt valami sírás nélküli módszerrel, mert arra én nem vagyok képes.

Szecs...örülök, hogy jól vagytok! Remélem tudsz jönni gyakrabban! A lakás megvár...van még majd 19 hónapod otthon...az majdnem 80 hétvége :) Még több is lehet, ha közben jön majd a kistesó :D

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Szecs,
Legyen szep az otthonotok hamar.
Annara anyukam vigyaz. Bekoltozik hozzank 8-an es mivel beprogramoztam a 9-t a szulesre, ami mellesleg anyu szulinapja is ezert o marad is Annaval.

Judit,
nem tudom hogy szules utan is ilyen kis virgonc maradok-e de most mar inkabb az zavar hogy nem vagyok ura a testemnek es fajdalmas a mozgas. De tenyleg olyan "nagykonyvben is meg vagyon irva" terhesseg ez most, mert nezegetem fent a heti "jelentest" es nagyjabol stimmel is. Most pl erzem hogy lejjebb van a hasam egy picit. :)

Jucus,
meg mindig a honap elso szerdajan van a szuloszoba latogatas delutan 1-tol. A tobbi szerdan ha jol ertettem delutan van 6-tol es azok mind eloadasokkal egybekotott latogatasok. Hol szulesfelkeszites, hol babaapolas meg ilyenek. Nem kell bejelentkezni, de kb fel oraval elobb jobb odamenni mert eleg sokan vannak es egyszerre csak 10 kismamat engednek be. Egy-egy turnus kb 20-30 perc utana jon a kovetkezo. Azert csorogj rajuk mert valtozhatott.

KépKép
sunflow

Sziasztok!

98 % -ban a doki szerint úgy lesz kiterítve a ruha száradni, hogy "bugyi, gatya, bugyi, gatya" :lol:

De egy hónap már tuti lesz a neme :P

Jövök később...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

vagyok, csak nem volt időm írni. Voltam dokinál, minden ok, kicsit nagyobb volt a méhem, azt hitte a doki, hogy régebbi a terhesség, de a méretek alapján 6 hetes a baba. Kaptam utrogestan-t, 2 hét múlva kontroll.
Vivit pedig nem vittem bölcsibe, a köhögése miatt.

Jövök majd még, csak ma megint mehetek a melóhelyemre...

KépKép
b_judyt

Kia, jaj de jó, jaj de jó, gondolom Manó után örülnétek egy kislánynak, bár tudom, hogy mindegy csak egészséges legyen!

Judyt, örülök, hogy minden rendben, mikorra várható a baba? Én úgy gondolom, hasonló időben jött össze a pirinyóka, mint nekünk. (de jó!!!) Én szept.01-re voltam kiírva, de emlékszel, hogy 1 héttel hamarabb aug.24.-én megcsászározott a vizesedés miatt. (és ugye nekem is karácsonykor kellett volna megjönnie, jól emlékeztél :) )
Örülök és szívből gratulálok. (még mindig csak csendben :) )

Kép
judit70

Kia, ez tetszik: bugyi, gatya, bugyi, gatya... De jóóóó! :P

Sunflow, szerencsés vagy ezzel a várandósággal! Dorka is biztos olyan lesz "ahogy a nagykönyvben meg van írva" :) .

Babai, ez felháborító :twisted: ! Nem értem, hogy lehet valaki iyen empátiátlan. Főleg hogy dolgozik babákkal is.

Timi, mi voltunk kint a trutymákban, (Apeh-hez kellett menni) tényleg nem egy nagy élmény a kint tartozkódás :? .

Kép

Kép
ripley

Kia, Judyt...mennek a drukkok, hogy mindkettőtöknél minden rendben legyen.

Kia...tetszett a doki megfogalmazása nekem is :)

Ripley...mi már lassan harmadik napja nem mentünk ki...de hátha ma délután már sikerül. Addigra napsütést ígérnek.
Bár APEH-hoz jó időben se túl jó menni...kivéve, ha visszafizetnek pénzt :)

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Köszi :P

Judyt
DRUKKK és GRATULA!!

Visszaolvasok majd, csak mennem kell Leviért..

A ház alakul...
A csempézés kész, már járólapozás megy...
Kedden jön az új bejárati ajtó és egy-két párkány még az ablakokhoz...

Ma beiratkoztunk az oviba...
...bár csak szept-től megy majd...

Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia, nagyon szépen alakultok!

Jucuss, szülőszoba látogatás milyen volt?

Ma mi sem mentünk. Reggel 9 órára ígérkezett a védőnő, ebből délre ide is ért, 1/2 2-kor elment, utána elaludt Lilla és már késő délután lett, pedig Timinek igaza lett délután sütött a napocska.

Lillának jó az ízlése, a jóképű időjóst, mindig tátott szájjal nézi :-)

Kép
judit70

Mi ma délután az alvás után kimentünk egy órácskára. Mindkettőnknek jól esett :)

Judit...a védőnők sajnos ilyenek. Aztán majd nem mennek ám ilyen sűrűn...mi már csak oltásoknál találkozunk vele. Vagy ha véletlenül eszembe jut mázsálásra elvinni Zsoltit időnként :)

Timi
Kép
vt72

Timi! Már hozzánk is csak havonta jön a védőnő. Eleinte hetente jött, valószínű a hasfájás miatt is.

Kár, hogy nem olvastam valamelyik nap hamarabb amit írtál, igazad lett a trutyis idővel. Képzeld, éjszaka elkezdett Lilla köhögni és tüsszögni. A trutymó idő meghozta hatását. Láza nincs, de nyűgöske. Meglátom, hogy milyen lesz, ha a köhögés erősödne, elviszem a dokihoz (lehet, hogy előtte csak veszek valamit a köhögésre). Éjszaka hallottam többször, hogy köhicsélt, most reggel nem nagyon, remélem nem valami bacit szedtünk össze. Emberek közé nem vittem zárt helyre, csak a levegőn voltunk, de valószínű, hogy elég volt most ez is, a bacik jelen vannak ott is. Nem volt hideg, vagy mégis megfázott volna?
Gyanús volt már tegnap is, hogy alvósabb volt napközben és elég nyugtalanul aludt.
Na, így jártunk.

Kép
judit70

Ráadásul 3 napja nekem is fájdogál a torkom :-(

Kép
judit70

Kriszta
Nagyon szépek a gyerekek!

Jucus
DRUKK a beforduláshoz!
...már csak 10 heted van :D
...de nekem is már csak 20 :shock:
Sun Neked pedig már csak 1 hónap... :)

Hogy rohan az idő..

Judit
Lányt szeretnék... így örülök, hogy van rá esély...

Lillának és Neked is Jobbulást!
Levi is köhög... sajnos...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Napkozben nem nagyon van idom irogatni meg olvasni mert egyreszt nem erek be idoben masreszt pedig sok az atadnivalo az utodnak.

Kia,
bizony, mar csak egy honap. Sot ha minden igaz kevesebb mint egy honap. En ugyanis februar 9-re tervezem a szulest :) Aztan gyorsan jottok ti is szep sorban :)

Ripley,
keresem is azt a konyvet amibol majd kimasolhatom Dorkat :)

Pont most hallottam a hiradoban, hogy azt az ovit ahova Anna jarni fog el kell koltoztessek mert tul kozel van az M3-as. Mondjuk ez teny. De nem gondoltam volna hogy ez az anyukakon kivul masnak is feltunik (vegre). No azert remelem meg Anna idejeben nem viszik nagyon messzire.

Egyre lejjebb van a hasam. Mar sokkal jobban tudok lelegezni es ejjel csukott szajjal aludni :) Apro oromok az elteben :)

KépKép
sunflow

Naná, hogy állandóan lemaradok az olvasással és nem vagyok képben
F.szuri óta nyűgös, ha etetés van, alig eszik, kb. felét tudom beletömni, mint eddig, ami nagyon kevés! Sír, ha etetés van, sír, ha aludni kellene. Mi baja lehet? Oltás? Fog? Egyéb?

Azt hiszem, hogy maradunk az 1 babánál. 2-t akartunk, de annyi nehézséggel kellett szembenéznünk, hogy 6 embernek is sok lett volna és később is nehéz lesz úgy, hogy semmi segítségünk nincs, aki pl. vigyáz mondjuk az egyikre, ha orvoshoz viszed a másikat. Vagy pl. ha visszamegyek dolgozni nem hinném, hogy túlságosan sokáig lenne munkám, ha hol egyik, hol másik miatt maradnék itthon...stb..szval azt hiszem, elég lesz F. Ő hatalmas boldogság nekünk, óriási a szerelem. Nagyon szeret sikongatni, tetszik neki a hangja. Nagyon édes. Az utcán is folyton hallom, ha vki mellett elmegyünk, hogy "jajj, de kis édes, jajj, de cuki...", olyankor hihetetlen módon büszke vagyok.

babaimádó
Kép
babaimado

Judit70, jobbiulást!

babaimádó
Kép
babaimado

Sun, 2x kellett elolvasnom, hogy milyen könyvet keresel, + még Dorkát másolni????? :-)
Úgy látszik én sem vagyok egészen pihent. Már leesett! :lol:
Az ovit én is láttam a tv-ben, hát jó közel van tényleg az M3-hoz. Rögtön mondtam apának, hogy szerintem ez itt van a kerületben, de utána hallottam is.

Babaim, a szuri óta hasonló tüneteink vannak nekünk is. Szerintem attól lehet a nyűgösség, sőt én erre a taknyosságra is azt gondolom, hogy lehet a szuri hatása, miután olyankor csak legyengítik a szervezetüket. A fogzásra is gondoltam én is, mert nyál az van rendesen + a szájba tömködés is. Úgyhogy szerintem a kettő együtt.

Ha hiszed, ha nem, pont 1 hónapja mondtam apjuknak, hogy olyan jó lenne még egy baba később (mondjuk a korom miatt sokáig nem lehet várni). Erre Ő nagy kerek szemekkel, hogy csodálja, hogy így gondolom azok utána a kemény hasfájós hónapok után amit átéltem Lillával. Ezek után most volt a tv-ben, hogy a 33 éves kismama meghalt + az ikrek is. Azt mondta, hogy örüljünk egyenlőre Lillának, illetve, hogy sikerült kihordani. Utólag bevallotta, hogy nagyon féltett mind a kettőnket. A Gulyás is aggódott és ezt persze apa is hallotta.

A segítség mint tudod, nálunk is nuku. Gond lesz így is, ha visszamegyek majd dolgozni és megbetegszik. Senkire sem számíthatok, mint eddig sem. A sógornőmön mondjuk kiakadtam egy kicsit, bölcsiben dolgozik, azt gondoltam, hogy majd Ő jön segíteni. Még mondta is, hogy ne izgulj menni fog minden, ha meg nem majd jövünk segíteni. Hááááááááát ez valahogy elfelejtődött.
Pedig nem laknak messze a XIII. ker-ben. Ő is 40 éves és 1 éves az unokája, mondjuk a lánya állandóan átviszi, hogy nála legyen. Így könnyű 21 évesen gyereket vállalni, ha a nagymama vigyáz rá állandóan. Azért is mérges vagyok, mert ha eljönnek ritkán Lilla nézőben mindig az egész család. Most már nem is annyira gond, de amikor kisebb volt Lilla, semmit sem tudott a kisfiútól pihenni, csapkodta a szekrényajtókat, ajtókat, stb. Lilla meg felriadt és sírt, örültem, ha végre elszunyókált a pocifájástól akkoriban.
Ettől függetlenül én olyan szívesen vállalnék még egyet.

1x meg nem kérdezték volna, hogy tudok valamit segíteni?
Ő a párom húga, szép lassan Ő is rájött, hogy akiről azt gondolta, hogy mekkora segítség lesz, mégsem az.

Na jól kijött belőlem ami bánt már szeptember óta, és még nem adtam ki magamból igazán.

Kép
judit70

Babaim, de azt nem gondoltam ám át, hogy Lilla is 19 évre sikerült! Akkor meg már majdnem nagymama leszek, nemhogy még egy baba :-)

Kép
judit70

Babaim, puszi a ma 5 hónapos Fannikának! Most láttam meg a vonalzón. Rohan az idő! Nem rég szültünk. :-)

Kép
judit70

Judit...tényleg nem olyan régen szültetek mindannyian :)
És már lassan fél évesek lesznek a lányok :) Lassan mehetünk udvarolni :D :D :D

Gyógyuljatok meg hamar!

Nálunk egyelőre nem lesz következő baba, kivéve, ha nyerünk a lottón és megnöveljük a lakás alapterületét :)

Timi
Kép
vt72

Judit, 12-én volt 5 hós:)))

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Judit.. és Babaim .. végig olvastalak titeket ,nem semmi amin átmentettek :(
Lényeg hogy egészségesen a világra jöttek a lányok ,és ki tudtátok hordani őket ,ők a legnagyobb kincsek a világon.!!!!!
A segítség nálunk sem jellemző,sajnos 300km-re vannak a szüleim.A párom felől senki nincs,csak 1unokatesó ott is két gyerek.Anyukám jön ha szülök,de még előtte a lakást is meg kell oldjuk (vagy albérlet,vagy vásárlás)
Remélem minden rendben lesz nálam is a szülésig és kihúzom Márc.közepéig,ha a vizesedés nem lesz nagyon durva.Izával is sajnos ugyan ez volt,de a kiírt napon született szerencsére :wink: :roll:
A szülőszoba látogatást Febr.első szerdájára napoltam.

Babaim ..Gratula az 5hónapos babádhoz!!! :lol:

Kia ...Lehet gratulálni a vegyes pároshoz.Nektek összejött.Az a lényeg hogy egészséges ,és te is jól vagy.Szépen haladtok a felújítással.
:wink: :P

Minden kicsi ,és nagy betegnek jobbulást!!!

Kép

Kép
jucuss3

Sun
Akkor drukk a febr. 9-hez!

Az M3.. hallottam.. de nem értem, hogy miért engedték meg eddig, hogy ott legyen az ovi... :evil:

Köszi Jucus!

Második baba..
Ha Apán múlik nekünk sem lenne..
Én is azt hittem, hogy sokkal nehezebb lesz összehozni a tesót... de szerencsénk volt...
Levihez kellett 3 év... :roll:
A lényeg, hogy jól vagytok mindhárman, boldogok vagytok és szeretitek egymást. :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia, teljesen igazad van, ez az egy fontos, hogy 3-an boldogok legyünk :-)

Jucuss, akkor neked sem lesz könnyű, max. annyi, hogy nem első baba és rutinosabb leszel. A segítség akkor is jó lenne, tudom.
Na, akkor aztán belehúzni a kéró keresésbe! Mindjárt március közepe van :-) Nem szép dolog így elhúzni a szülőszoba látogatást! :-) Én is augusztus első szerdáján voltam és Lilla 24.-én született, nem maradtam le semmiről :-)
Anyukád már nyugdíjas?

Timi, várjuk az udvarlókat, de előbb csak a locsolókat :-)

Babaim, hogy megy a hozzátáplálás? Mennyit eszik a drága, ha jó formában van?

Kép
judit70

Kia,
A tortenet igen egyszeru. Az ovoda epult elobb. Az M3-as kesobb. Akkoriban, a 70-es evek kozepen-vegen amikor epult az autopalya nem volt meg ekkora a forgalom rajta, igy nem is zavart senkit. Engem az egeszben az duhit, hogy ott volt az a telek amit a hiradoban mutattak is, ahova athelyeztek az ovit. Aztan az onkormanyzat eltapsolta a telket mert jo helyen van. Igy az ovi jobb hijan visszakoltozott az M3-as melle mert ott volt szabad epulet..... szoval minden politikai hatterzonge nelkul nem ertem en sem.
Anna miatt nem aggodom, belvarosi gyerek. Itt szuletett a VIII. keruletben. Az V.-ben jart bolcsibe, oviba. Az ovi a Jozsef Attila utcara nez. Megszokta az ozonmentes levegot. De duhit, hogy ez a Szent Korona ovoda (regen MAV) meg csak most kezdte szurni az illetekesek szemet....
No en is jol kiduhongtem magam :)

A masodik gyerek temaba en most, ma nem szolnek bele :) Azt hiszem azzal mindannyian egyet ertunk, hogy amig az elso gyerekkel jaro faradalmak es kellemetlensegek nem merulnek a feledes homalyaba addig egy jozan gondolkodasu no nem kezd el masodikat tervezgetni :) Nekem 6 ev kellett hozza :)

KépKép
sunflow

Sun...ez az óvoda már régóta ott van? Én nagyon régen voltam XV. kerületi lakos...életem első 10 évében. Én a Patyolat utcai óvodába jártam..ha jól emlékszem szerettem :)
Ebbe a Szent Koronás óvodába jár a barátaink kisfia, akiknél szilvesztereztünk. Ott laknak a lakótelepen 2 percre az ovitól :)

Nekem már 6 éven nem nagyon van a kistestvérre...úgyhogy beszélnem kell az égiekkel, hogy jó lenne 2 éven belül megnyerni a lottó ötöst :D
Különben egyke lesz a fiam :D :D

Timi
Kép
vt72

judit:190-200:))

babaimádó
Kép
babaimado

Babaim...van huzata Fanninak :D :D
Képet mikor kapunk róla?
És a többi picurról is régen volt kép téve :)

Timi
Kép
vt72

Timi,
en 1975-ben kezdtem oda jarni (nem utanaszamolni :) ) Akkortajt epithettek. Emlekszem a Patyolat ovira hallomasbol. Voltak kesobb osztalytarsaim akik odajartak :) Mi az M3-as masik oldalan lakunk a regi MAV telepen. Itt is laktam gyerekkent is. Kezenfekvo volt, hogy Anna is ide jarjon ha mar igy alakult es ismet itt lakunk es nem tudok naponta 1-1 orat reggel 1-1 orat delutan utazgatni a Deakra erte az oviba. Az meg nekem is sok lenne, bar en sok orultsegre kepes vagyok :)

Mond csak lottoszelvenyt veszel?? Csak mert ugy egy picivel nagyobb az eselye az 5-osnek :) En is szeretnem megnyerni, de en szelveny nelkul :)

Judit,
igen, a konyv a nagykonyv szerinti terhessegre vonatkozott es Ripley megjegyzesere amit Dorkara irt hogy legyen a nagykonyv szerinti bebi :) Abban remenykedem, hogy a masodik gyerek nyugodtabb mint az elso. Az nagyjabol azt jelentene hogy alfaban van egesz nap es vegigalussza az ejszakat mar az elso naptol :) (igy legyen! :) )

KépKép
sunflow

Sun...buzgón lottózom már több mint 8 éve ugyanazzal a 4 szelvénnyel :) :)
Mi egy időben jártunk oviba...csak különbözőbe :) Ehhez nem kellett nagy matematika :P

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Voltam tegnap a dokinál Vivivel, mivel már 3 hete köhög. Minden oké, egészséges a gyerek, esetleg allergia lehet. Ennyi. Kapott ismét köptetőt. De hogy beutaló valahova, esetleg egyéb vizsgálat, az nem. Most meddig várjak még? És ha befullad nekem éjjel? Akkor mihez nyúljak? Magamhoz?

Én is lottózok, és én is a nagy csodára várok. :lol:

Babaim. tud enni a kis Fannika :D

Sun, teljesen igazad van abban, ameddig az első gyerekkel való fáradalmakat ki nem pihenjük, addig nem kell második gyerek. Én is abban reménykedek, hogy a 2. nem lesz pocifájós. Párom megszólal, mi lesz, ha ő is beteg lesz, mint Vivi? Mondom miért lenne? Így nem lehet nyugodt szívvel várni a másodikat.

Judit, ez a segítség-kérdés nem egyszerű. Én el lettem feledve szülés után pár hónapig, majd mindenki megjelent. Brutális az első idő, főleg ha még a párod is elmegy itthonról.

Most az a bajom, ha már lehet panaszkodni, hogy egy-két barátnőmben megjelent a féltékenység, ahogy megtudták, hogy jön a második. Miért kell irigynek lenni? Az egyik bnőm ki is mutatta, egyszerűen eltűnt, a levelekre sem válaszolt, majd mikor "kipihente" magát, írt egy levelet, mint ha mi sem történt volna.
Vagy ez normális egy 30-as nőnél?

No keltem a kislányt...

KépKép
b_judyt

Timi,
az úgy csalás :) (már az oviszámolásra gondolok természetesen). Én még sosem lottóztam. Nagymamám évekig játszott úgy hogy nem vett szelvényt de minden héten felírta a számokat. Hármasnál nem volt nagyobb találata :)

Judy, Timi,
ha nyertek nagyon jóban leszünk :D :D

Judy,
remélem azért nem lesz Vivinek komolyabb baja. Nincs a közeletekben valami gyár? Én anyuéknál köhögök állandóan mert Százhalombattáról áthozza a szél a szennyeződést és a másik hogy nagyon száraz náluk a levegő. Ha haza jövünk és semmi bajom.
A féltékenység normális szerintem. Neked összejött, merted vállalni. Nekik nem. Ennyire egyszerű. Sok 30-as nő szeretne gyereket de nem meri vállalni, mert hiába a támogatás a munkahelyeken még nem tartottak agymosást. És azért lássuk be a bizonytalanság nagy úr. Még egy gyerek hagyján, de kettő..... !!!

Ma nagyon szép idő volt. Remélem voltatok sétálni. Én is kimerészkedtem. Anna nincs itthon. Apukázik. Nagyon rendes volt apuka, mert felajánlotta, hogy elvinné Annát két hétre valamikor február második felében, hogy segítsen. Még azért Annával is meg kell beszéljük hogy menne-e. Nem akarnám hogy azt higgye hogy kirekesztődik.

KépKép
sunflow

Sziasztok!

Képzeljétek nagyon jó a hétvégém :-) Apának végre nem kellett mennie most szombaton dolgozni és olyan jó együtt. Lilla is élvezi nagyon. Tegnap rakott husit csináltam + almás lepényt sütöttem. Ma csirkét sütök, rizibizivel, husi leves. Így egy pár napra van kajcsi.
A héten csináltam tarhonyás husit. Olyan jóízűen ettem céklával, hogy apa mondta is, hogy csak nem?, főleg azután hogy az édességet is kívánom. (azt tudni kell, hogy a terhesség alatt kívántam az édességet, előtte csak megsütöttem, meg sem kóstoltam) Egy kicsit korai lenne. Ráadásul pici a mi lakásunk is, meg már öreg is vagyok :-) + nyártól ideköltözik a férjem fia, itt fog továbbtanulni, így már szűkösen lennénk még egy babával. Lesz 1 kamasz fiam :-)

Lehet, hogy attól is jobb az étvágyam, hogy jövőhéten meg kell jönnie, vagy legalábbis decemberben volt meg először egy év után (ahogy a tejcsi elfogyott, rá 2 napra meg is jött), gondolom, hogy most már be fog állni.

Lilla még mindig taknyos, nem mertem kivinni, pedig olyan jó idő van és 3 napja hőemelkedése van, így inkább kihagytam a sétát.
Vagy kivihettem volna?

Lottó: én ugyanazokkal a számokkal játszom, valami csoda történt, mert úgy kezdtük az évet, hogy hármasunk volt az 5-ös lottón :-)
Az én számaimmal. Most meg egy kettesünk.
Még este a hatos lottón bejöhet :-)

Lillus is 190 körül eszik, látszik is a súlyán. Addig jó, amíg van étvágyuk.

Judyt, sajnos a féltékenység nálam is jelen volt, amikor megtudta a kolléganőm, rögtön mondta, hogy biztos? lehet, hogy nem is vagy terhes csak késik. (jó gúnyosan) Mutattam az uh képet, még akkor is kételkedett. Csak az fájt, hogy tudták, hogy milyen régóta szerettünk volna gyereket, 6 év inszemináció + 1 év lombikozás után. Jól elhormonoztak és abbahagytam mindent és rá 10 évre magától jött Lilla (közben 6 éve egy méhenkívüli is volt).
Szerintem a Gulyás is azért volt olyan aggódó velem, hogy nehogy probléma legyen, ha már végre összejött.

Kép
judit70

Sziasztok!

Mi leghamarabb év végén vágunk bele a 2. babaprojectbe. Érdekes, hogy bár nekem két testvérem van, sosem voltam vele úgy, hogy 'egy gyerek nem gyerek'. Mióta Blanka itt van, csak azóta érzem azt, hogy egy valakinek még helye/feladata van ebben a családban. (És itt nem a mosogatásra gondolok - hogy ne hagyjak magas labdát egy-két arra fogékony hölgyeménynek, ugye Timi, Judyt, Sunflow :wink: :lol: )
Én Luxoros vagyok, de a max. nyereményem 20e HUF volt eddig :roll:
A segítségről azt vallom, hogy akkor jó ha nincs :D Anyósom szívesen jönne, hogy az orromra kösse, ha szerinte nem csinálok jól valamit. Nekem a 'hasonszőrűek' támogatása a legnagyobb kincs. Olyan hús-vér anyukák, akik pici gyereket nevelnek, nem 30 éve szültek egy teljesen más társadalmi rendszerben és nem is valamelyik csöpögős kismama magazinból léptek ki, jó alvó-mindig vidám-magukban eljátszó mintagyerekeikkel. Olyanoké, akik nem mindig vasalják ki a babaruhákat, napoltak már el porszívózást, néha hulla fáradtak, nem főznek mindennap, melegítettek már babakaját mikróban és olykor csak egy kiadós, céltalan bömbölés enyhít a lelkükön :P Ezért szeretek ide járni :wink:

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!

Szecs, muszáj erre reagálnom, nem fogod elhinni, de Vivi reggel óta az előszobát mossa föl :lol: :lol: :lol:
Még 2009 Karácsonyára kapott egy felmosó szettet, de most vette elő, kért bele vizet és azóta sikál. Már mondtam neki, hogy délután a porszívózás a dolga :lol:
Az agyamra megy már a szilveszteri konfetti, mindenhol találok még belőle...

Sun, nincs itt a közelben gyár, amúgy is itt él Vivi születésétől fogva, nem tudom mi lehet a baj. Nem tudom emlékeztek-e a mi időnk-béli köptető ízére? Na, azt kellett most Vivinek vennem, és én már gyerekkoromban is imádtam, most is csöpög a nyálam, ha adom Vivinek, de most meg sem kóstolhatom... :cry:

Judit, várjuk a hatoslottó eredményét :D

Sun, mit csinált volna a nagyid, ha eltalálja az ötöst? Én tuti kiugrok az ablakon, ha nincs szelvényem...

Judit, nyugodtan kiviheted Lillát, ha csak egy picit van hőemelkedése, mert a legjobb gyógyszer a friss levegő, bár lehet a lakásban jobb a levegő, mint kint...

KépKép
b_judyt

Judit, ha lesz időd leírhatnád, hogy csinálod a rakott husit, mert mostanában husit eszek egy kis hússal.
Köszi!

KépKép
b_judyt

Csak hogy igazat beszélek, és ott látható a háttérben az a bizonyos "beszélgetős" fürdőszoba :lol:

Kép

KépKép
b_judyt

Judyt: :lol: :lol: :lol:
Lehet kapni játék tollseprűt? Én a portörlést utálom, így meg lenne a karácsonyi ajándékötlet 2011-re :P :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
szecs

Szecs...nagyon találóan írtad le a helyzetünket :)
Nagyon sajnálom, hogy elköltöztetek :( de valószínűleg én is mentem volna, ha egy ilyen jó lehetőség adódik.

Judyt...Vivike jöhet hozzám is felmosni :)
Ma hamarabb jöttek haza a pasik az anyóslátogatásból, így a takarítás rész ma elmaradt a délelőtti szabadidőmből :D

Timi
Kép
vt72

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jucuss3 2011.01.16 17:27-kor.

Kép

Kép
jucuss3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?