Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Mindenkinek! :lol:

Síri csend és hullaszag itthon, úgy hogy most van időm nyomulni!!! :lol: :wink: 8)

Steffi!

Köszi az érdeklődést, de előttem még legalább ketten vannak, akik közelebb állnak a "csodához" !!! :lol: :lol:
Lásd: Tenci (1héttel), Eni (4 nappal)....és "csak" utánuk jövök én!!!!
De nagyon jól esik!!!! Télleg!!!! :oops: :oops:
Az meg, hogy kit értesítek először legyen MEGLEPETÉS!!!! :wink: :lol: 8)

Úgy hogy remélem tudja, kinek kell tartania a száját!!! :lol: 8) :wink:

De megígérem, hogy még aznap nyomom az sms-t az illetékes "Elvtársnőnek"!!!! :lol: 8) :wink:
Okés Steffi??? :lol: Tudod én szeretem a meglepetéseket....ezért sem kérdeztem meg most sem, hogy mi lesz a gyerkőc neme! :wink: Vagy bejön a női megérzésem vagy nem! :oops:

Durca!!!

De jó, hogy jöttél!!!!! Épp most gondolkodtam azon, hogy tegnap vagy tegnapelőtt kit nem említettem meg a "hiányoltak" között!! De úgy látszik a női megérzésed.....:lol: :lol: , hogy ideje lenne már jönnöd!!!! 8) :wink:
Borcsának meg mielőbbi gyógyulgatást!!! Küldöm ám én is a rengeteg gyógypuszit!!!! :wink:

Dóri-Borsika-Lillus!!!!

Képek nagyon szupik!!! Nem győzöm nézegetni őket!!! :lol: :lol:
Dóri! Nagy gratula Donáthoz!!!! Biztos meg fog fordulni időben!!! :wink: Egy lány-egy fiú......ÁLOM!!!!!! :wink: 8)
Lillus! Bogibabának a második képen, még a szeme sem áll jól!!!! :lol: :wink: Lehet, hogy nálatok Ő lesz a családban a leghuncutabb, aki (a szeme állásából ítélve! :wink: ) bőven "lekőrözi" majd a Nagyokat a csínytevésekben stb.?!?!?! 8) :lol: :wink: Kitartás már így előre is!!!! :wink: :wink:

Cinicini!

Előszor is így utólag NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK MÁRKNAK!!! :lol: :wink:
Másodszor meg: SZIA!!! Örülök, hogy újra jöttél...bár én még "kiscsirke" vagyok itt!!! :wink: 8) :lol:
Remélem, most hogy már túl vagytok az építkezés és költözés adta "gyönyörökön":wink: több időd lesz majd jönni!!!
Egy kérdés! "Direkt" van mind a három gyerkőcnek "M" betűs és ráadásul "csak" 4 betűből álló neve??? :wink: :lol: 8) Vagy véletlen? :lol:

Brigi!

Az jutott még eszembe, hogy ha van Bioptron lámpátok vagy infra, azzal próbálkozhatnál még. Meg Adrinak nagyon bejön az ínhalálás kamilla teával!!! Na azt persze szigorúan ANYAI FELÜGYELET mellett végezzük úgy, hogy anya is gőzől vele együtt!!! Etetőszékbe be, anya szembe vele egy másik székre és a fejünkre egy nagy takaró vagy törölköző.
De az jó hír viszont, hogy Kristófnak folyik az orra rendesen, mert akkor legalább nem gyűlik neki össze!!!
Adri egyébként "orrfújós" sosem hajsználtunk porszívót!!! :oops:
Egyszer a sóginőm kölcsönadta, hogy próbáljuk ki, de úgy megijedt tőle, hogy hetekig rá sem tudott nézni a porszívóra, ha meglátta sírógörcsöt kapott!!! :? (mondjuk ez másfél éves korában volt...azóta megint jóban van a porszívóval!! :wink: )
Na még aznap Apa vissza is vitte nekik és közölte a tesójával, hogy taníccsa meg inkább orrot fújni a gyerekét, ahelyett, hogy ilyen "hülyeségekkel kínozza"!!! :oops: (mármint az orrszívóporszívóval)
Bár Zsófi(uncsitesó) a mai napig nem igazán tud orrot fújni (pedig 6 éves lesz 2 hét múlva) és a porszívót is kezdi nagyon megutálni!!! :roll:

Na ez csak az én/mi véleményünk a porszívós orrszívóról!!! Senkit nem akarok ezzel megbántani!!! Bocsi Mindenkitől, aki esetleg a lelkére vette!!! :oops: :oops:

Na menek ebédelek, mert ma reggelizni sem volt időm! :oops:

Aztán Ancsa! Küldöm a privi második felét!!! :wink: :wink:

Szép napot Mindenkinek!!! :wink: :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Sziasztok!
-csak egy gyors bejelentkezés:sietek mert Miki elviszi az autót nekem meg Mikeyért kell mennem anyuhoz!
Tegnap voltam dokinál jó későn,minden ok a műtét úgynézki jan27én lesz!
Ma kórházba voltam vérvétel az ötödiken majd első ctg-itt is ok minden!
ENI-te is ma voltál???
köv jövhét kedd,altatódoki+ctg
Rohanok ...jövök még :wink:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Tenci, ma voltam... f8-8h között. Legközelebb jöv7, de még nem tudom, mikor, egyeztetnem kell... Már tuti a műtét? (Mióma miatt? :oops: )
vbea

Orsi
Hát azért kell hozzá némi elhivatottság, ha alapból valakinek nem ez az elve... Szóval annyi a dolog, hogy nem kell fejni egyáltalán!!! Csak akkor, ha azt érzed, hogy feszül a cici, de akkor is csak épphogy annyit, hogy kellemesebben érezd magad. Ez csak akkor működhet, ha a baba nem kap cumit egyáltalán és addig szopizik és annyiszor, ahányszor kedve van. Ha nem így van, akkor valóban csökkenhet a tej mennyisége, vagyis inkább nem nő annyira a gyerek igényeivel esetleg. Amíg be nem áll a kereslet-kínálat, addig van némi veszély, az biztos. Én mindig szoptatattam, ha Iván nyekergett és szívesen vette a cicit. Ha 2 óránként, akkor úgy, ha másfél órát nyunnyogott, akkor annyit. Sosem kapott cumit sem. Az eleljén, ha esetleg nagyon fájt a cicim már, akkor a kisujjamat nyamogta egy picit elalvás előtt.
Én már a kórhából, az 5. napon, úgy jöttem haza, hogy reggel 10-kor lefejtem nekik 500ml (nem tévedés)tejet :!: :shock: és otthagytam. Kicsit utólag úgy érzem, hogy szenyók voltak a nővérek :? :oops: Nagyon bedurrant a cicim, sokat ittam (5-6 litert), mert úgy éreztem kittikkadok. Persze ettől tej is volt bőven, csomósodott meg minden. Mikor kérdeztem, hogy mennyit fejjek, azt mondták, hogy amíg van benne:shock: Hát nekem jött, de rendesen. Már első alkalommal bő 100ml lejött. Szóval én már a kh-ban elszúrtam :? Persze, nekik jó volt, mert amit én lefejtem, azt simán megkapta olyan baba, akinek szüksége volt rá. Ott nem adtak tápit, csak anyatejet pótlásnak. Ivánnak meg nem volt szüksége a lefejt tejre :wink: Szóval én nagyon szívtam utána! Hidegborogatás, hajnalban kelés és fejés, éjjel csurgott a tej szanaszét, hiába melltertóbetét, pikpak átázott :roll:
Barátnőm nagyjából ugyanezt játszotta el a lányánál (ő is ott szült, ahol én...jééééé :x ). A fiánál már okosabb volt. Csak az elején fejt, mikor a tejbelövellés nehezítette az életét. Utána semmit. A kisfia most lesz hó végén 1 éves és nem nagyon fogadja el a hozzátápit, szóval cicin él, azaz van tej így is :wink:
Amúgy lehet valami tendencia a sokáig, igényszerinti szoptatás és a hozzátápi elutasítása között, mert a barátnőm lánya és a fia is ugyanúgy reagálta le a hozzátápit, meg Iván is 8) De az is lehet, hogy tök véletlen...
Zsu, ha ezt elolvasod, akkor szólj hozzá! Micu hogy vette a hozzátápit? Csak kíváncsiság....

Ancsa
Hurrá! Szuper, hogy nem verték totál szét a házat! Hat csempe nem a világ, de persze az ember aggódik...Tök jó az etetőszéketek!
Lara pedig szerintem fele-fele :lol: De tényleg! Ugyanúgy passzol, hogy tiszta apja, minthogy tiszta anyja :wink:

Dóri
Ugyanilyen házunk van, csak én megfestettem, Anyu meg varrt rá függönyöket vitrázzsal, így elhúzható :wink:
Iván itt játszott mellettem, mikor átfutottam a hsz-ket délelőtt és meglátta Tündét. Kérdezi "Ez mi?" Mondom "Egy kislány, Tündének hívják"
Erre ő "Szép!" :lol: :lol: :lol:

Kép
Nem ez a legjobb kép, de most ezt találtam :roll: Itt a fényeket akartam fényképezni. Minden ünnepre feldíszítem neki, ahogy a lakást is és ő segít. Borzazstóan élvezi, hogy az ő kuckója. Nagy megtiszteltetés, ha behív :lol:

Merre laktok? Már többször kérdeztem, de eddig nem válaszoltál :oops: Mi is Flórián térhez közel....

Bori
Hát a plüss ülés...Valszeg elég rosszul fog kinézni, de van mosógép :wink: :lol:
Hát igen, Bogi feladta a leckét neked! Meglátod néhány hónap és leugranak a kilók :lol: :lol: :lol: Futhatsz utána eleget :lol:

Végre váltottam gyerekdokit! Olyan boldog vagyo! Túl vagyok rajta és kb. 10 perc alatt elintéztem az egészet! Ma viszem is az újhoz Ivánt, hogy megnézze a kukacot. Az szinte tuti, hogy a Ftorocort recept megy a kukába :wink: Jó lenne, ha semmivel nem kellene kenni, mert szegény olyan nagyon rosszul viseli :( Minden este hosszas könyörgésre engedi csak meg, hogy odanyúljak, de már mondja is hüppögve, hogy "Kész! Kész!" Talán a Madarászos kontrollokat is megúszhatjuk ezzel, mert már a hely is nyomasztja, hátmég, ha dokit, főleg műtősfiút lát. Azt meg sem említem, hogy a doki látványa, aki műtötte, mit vált ki belőle :cry: És persze 2-3 napig be is pisil, iagz, csak éjjel, de akkor se szokott...
Ma már jött az ebéd! Tegnap meg jóljött, hogy Anyu hozott Sólet konzervet, Iván meg a kedvenc szilvás gombócát ette :lol: Ez valahogy minidig jól fogy :wink: Szóval egész jó volt a kaja. Már rég nem ettem menzásat :lol: Vagy 17 éve, de lehet több is :oops: Drága Nagyimhoz jöttem mindig kajolni.
Azt nem tudom, hogy Zsolti nem fogja-e kiröhögni ezeket az adagokat :oops: :? Igaz, hogy egyszálbél, de annyit eszik....

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

BIzony,már 2 éve volt.
Eni én inkább azt mondom, hogy jobb előre felkészülni, utána járni a dolgoknak, mintha derült égből a villám.
Ezek szerint van jó nefrológusotok? Nekem kéne egy mert sajna családi vese baj miatt érdemes lenne idönként megmutatni a gyerekeket,úgyhogy szívesen veszem a tapasztalatot!

Tigrincs, én már nem is tudom, mostmár biztos, hogy csak 4 betüs M-est adnék, nehogy kilógjon a többiek közül, de Miránál nekem abszolút Janka, Hanka volt a favorit, a férjemnek meg a Mira és nem a betüegyezőség miatt. Én nehez fogadtam el. A hamrmadik meg a maradékot kapta, mert a Márk az elsőkettőnél is felmerült.

Most átom, hogy Durca is itt, meg Liluska is. BOrcsának jobbulást!!!
Kis Bogihoz meg gratulálok!!!!

Kép
Kép
Kép
cinicini

köszi a gyógypuszikat!!!

ENI!

Speciálisan magam kezelem Borókát,lévén a gyerekorvosunk,akit eddig istenítettem,egyet tud mondani:kórház..mivel nem vállalja a felelősséget,ki sem jön(valszeg,ezért hagyta ott anno a II.klinika intenziv osztályát..de szemét vagyok!,na mindegy)

szóval inhalálunk slavus vízzel,ha nem lázas baby luff..illetve találtam két jó homeobogyót bronhitiszre antimonium tartaricum és ipecacuana..meg hát orrszívás meg orrcsepp...

remélem túlleszünk rajta..igaz volt még ma is láza,de lement és tegnap este óta csak ez volt az egy..

persze nulla étvágy,iszi van,néha az is kijön a váladékkal együtt..ilyenkor a színe is jobb.

BORSIKA!

Nekünk is recaro ülésünk van a kisebbiknek..hát ő még nem kente bele a csokit,de Manka régebbi ülése egy concord ultimax,az bezzeg..hát már ki se jön belőle..

LILLUSKA!

GYÖNYÖRŰ EZ A GYEREK!!!!!!!!!!!!!!!
te?hogyan vagy?

ETETŐSZÉK
Nekünk egy batár brevi etetőszékünk van(megalomán vagyok :D ),kiszolgálta Mankát,imádta a tálcáján dzsamizgolni a krumplis tésztát..
most meg Borcsa használja,ő pedig előszeretettel csapkodja kezét a tálcán és lábát a tartón...

SZOPI ÜGY
Renihez csatlakozom....én ugyanezt tettem,igény szerint,(ami néha óránként volt),nulla cumi és nem fejtem,csak,ha musz volt. Manka 2,5 évig szopizott,akkor is csak azért hagytuk abba,mert a nagy pocakomtól nem fért hozzám és féltem,hogy leszakad a gyerekágya a 80 kilómtól :oops: :P

jaj,lányok,annyi itt az újra pocakos,hogy kedvet kaptam...a 3.gyerekhez...jajajaj...
júniusig adtam magamnak haladékot,hogy bebizonyítsam,nem csak múló szeszély...(tudom,hogy nem az,itt dobol bennem a baba..nagyon akar jönni)
de akkora gondban vagyok,orvos,kórház és gondozás ügyben,hogy azt sem tudom hol kezdjem a dolgokat.
Én ugye nem szeretnék a kútvölgyiben szülni,bár gyönyörű szülésem volt..nem szeretnék sipossal találkozni(lógok neki a hálapénzzel:-)),nincs újszülött intenzív(mert beszarós lettem a történtek miatt..)és nem mindennapi körültekintő gondozásra lesz szükségem..

tanácsok?

menék,majd jövék

Kép

Kép
durca

Tenci!

Mióma??? Műtét jan. 27-én??? Mi vaaaaaaaaaaaaaan???? Én totál hülye vagyok és le vagyok maradva!!!! Vagyis inkább azt mondanám, hogy SZENILIS!!!! :oops: :oops:
De totál nem emlékszem, hogy olvastam volna Veled kapcsolatban miómáról!!!! Szégyenlemszégyenlemszégyenlem!!! :oops: :oops:
Felvilágosítanál??? Jöhet privibe is!!!

Most elszomorodtam magamtól, hogy ennyire hülye vok!!! :oops: :?

Megyek is és inkább megírom a megígért privimet! Jövök Ancsa! :?

Eni!

Örülök, hogy minden rendben volt ctg-n!!!! Én megint jövő héten hétfőn megyek ctg-re reggel f8-8 között!!!

Pusz!!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Réka, eleinte én is nefrológusra "gyúrtam", illetve gyereksebésszel tárgyaltam. Viszont a problémánk alapvetően urológiai eredetű, ezért megyek a Heim Pálba (na meg azért, mert nagyon korrekt a főorvos, hetek óta kapcsolatban vagyunk). Szerencsére, ha minden jól megy, akkor vesék nem károsodnak, és akkor nem kell nefrológia. De én, ha nefrológia, akkor I. Gyerekklinikát javasolnék (dokit is tudok, telefonnal stb), csak ezt már akkor priviben. :wink: Tényleg, Janka is felmerült?! Nekünk csak úgy jött, egyáltalán nem erre voltam rákattanva, és mégis ez lett a közös nevező... Most meg már meg nem változtatnám, kivéve, ha kukija nő szülés közben. :lol:

Durca, én vhogy tökéletesen megértelek, vagyis nagyjából gondolom, miről beszélsz, hisz én is a 3.on, neadjisten, 4.en gondolkozom. Anyagi lehetőségek, lakás nagysága persze gát, de érzelmi síkon ugyanazt érzem. Rettenet sokat agyaltam azon, hogy hova mozduljak, ha mozdulnom kell. Hol van PIC és ilyesmi. Szerencsére több irányból is be vagyok biztosítva afelől, hogy Janka jelenlegi állapota alapján nem igényel intenzív beavatkozást, ez valamelyest nyugtat. Viszont megértem az érveidet.
vbea

RÉKA!

Mivel,mi Borcsával notórius nefrológushoz járók vagyunk a húgyuti reflux miatt,én is tudo javallani II.gyerekklinikán..ha kell küldöm.

ENI!

Én húznék dr.Hajdú Krisztinához,mert hogy ő genetikus is egyben,meg az istenhegyi géndiagnosztikai intézetben is vala...akkor meg ugye azISOTE..ami persze nem egy leányálom..szülés tekintetében,de én valszeg nem szülnék már simán..követelném a császárt..mert,hogy a sima szülés alatt bekövetkezhető dolgoktól is félek(lásd borcsa kulcscsontja eltört,meg hát ki tudja,hogy mi k történtek még ott..
meg aggaszt engem ez a méhen belüli oxigénhiány...amit anno nekem valószínű jelzett a ctg..csak önmagában az nem adott okot a császárra..és valószínű,hogy töbször is volt borcsának ilyen,csak akkor nem voltam ctg-n.

és hát persze valami speckó kapcsolatanalízis is kell,mert mittudom én..miért....meg ezzel együtt egy speckó dilidoki :D ,hogy ne parázzam szét az agyamat.

jajjj...szóval van elég agybajom...

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Durca, már hiányoztál!!
Lakóotthon, Nappali foglalkoztató-projekt?
Én nem olvastam annyira vissza, szóval nem tudom pontosan mi történt kicsilánnyal, de most már folyamatosan kötelező a ctg.
Én voltam más kórházban is szülészten, de a Kút. hangulata vhogy egyéni!
De persze tök jogos az aggodalmad és földig hajlás, hogy 3. kistesót is bevállalsz! Mert gondolom van elfoglaltságod ezerrel!

Képek meg tündériek!!!

Majd még jövök, de főznöm kell vmit, mindjárt indul Peti a kórházból... :lol:

Tigrincs, tök jó, h. minden rendben!

Tenci, akkor ezek szerint csaszi. Altatás nélkül nem menne, vagy a 2 kilométeres tű tart vissza....mert az tényleg nem boldogságos... :?

Kriszta Panka-hisztis hsz: nekem nem jött át....nálunk is volt a családból, elképesztően durva tud lenni, amikor már kékülnek az oxigénhiánytól.....váááá, remélem ez elkerül!

Ancsa, foglaljunk hont!

Na, tényleg lépek sertepertélni...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Durci!!!

Hajdu drnőnél én is jártam... hivatalosan ő SOTE I? Biztos, hogy nem ÁEK? Tünde, te talán tudod. Szóval HK volt az, aki végül látta, mi okozza Janka vesetágulatát, ő (is) biztatott azzal, hogy akármilyen rossz a helyzet, nem kell idő előtt "kiszedni", mint ahogy volt olyan vélemény is (konkrétan úgy hangzott el, hogy "jó, ha a 33. hétig kihúzzuk"). HK magyarázta el azt is, hogy egy kisebb beavatkozással valószínűleg maradéktalanul rendbehozható Janka problémája. És a lelkemre kötötte, hogy értesítem, ha Janku megszületett. Szóval nagyon korrekt és rendes nő. Ja, dilidokinál is jártam, akinek speckó területe a szülészet-nőgyógyászat, és az ezen a területen felmerülő "dilik".

Borcsa VUR-ját műtötték, vagy akarják/fogják?
vbea

Tenci, én sem figyeltem. Műtét?

Durca, teljesen megértelek. Csak tippem nincs, hogy mi lenne jó.

Orsi én nem fejtem soha, mert azért akartam, hogy mások is csinálják, de hát Melinda és Eszter se sok fejnivalót hagyott. Kialakult, hogy annyi tejci termelődött, amennyi kellett. És persze extra ivás. Volt egy-két nap az elején mindkettőnél, amikor ágyneműt kellett cserélni naponta a kifolyt tej miatt, akkor elgondolkoztam rajta, hogy talán kéne, de főleg a két gyerek mellett már nem gyötörtem magam. Ha nagyon nagyon feszült, kipréseltem az elejét, de inkább szoptattam.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok Csajok!

Rég voltam és olyan sokat írtatok hogy alig tudlak követni titeket :oops:

Egy csomo dolgot akartam írni, de nem jut az eszembe :evil:

Rólunk csak röviden: Takonykorság, prüszkölés, köhögés és nyügi ez így tömören és röviden....
Szép napot/ estét/ mindenkinek
V Kép
Kép

A garázs a mindene :D

valentina

APROO!

Örülök,hogy hiányolsz:-)))

képzeld úgy tűnik megmenekül a pomázi korai fejlesztő..nem szünteti meg pest megye halleluja,halleluja................

tudom,hogy nem lesz egy fáklyás menet,egy sérült gyerekkel még egy harmadik,de egyszerűen nem tudok megálljt parancsolni a lelkemnek,nem hatnak rá semmilyen észérvek...
nem tom miért lettem jogász :lol:

ENI!
Szeptemberben műtötték,mert 3as VUR-ja volt mindkétoldali(először csak baloldalit mutatott ki a radiológiai vizsgálat),laporoszkópiás volt a bevatkozás,kollagénnel feltöltötték a lyukakat..
azt mondják,hogy nem 100%-os,ismételthető,de 10 húgyutiból 7et ki lehet védeni.Nekünk ez nagyon jó arány,ha azt nézem,hogy tavaly januártól szeptemberig kb.8 fertőzésünk volt,egyik érte a másikat.Az egyik veséje már csak kb.30%-ban működik az 50ből.
de sebaj,szeptember óta nem volt gond ezzel.kop-kop.

Én azt láttam,hogy SOTE,de aztán lehet,hogy ÁJK.
Majd az a dilidoki kell nekem is,ha aktuális..bár a mostani is biztos tud majd kezdeni velem valamit.

Kép

Kép
durca

Steffi,
igen, Bogi amit naggyon izginek talál, annak nekiveselkedik, felkapaszkodik… de nem produkálja magát túl gyakran. De mostmár tudom, hogy ez nála így megy, az átfordulás, ülés is így zajlott, az első 2-3 viszonylag korán, aztán hetekig semmi. Úgy látszik, nem kap rá a mozgás ízére. Lusta, mint az anyja :lol:
8 hós lesz egy hét múlva. Azért a bugyit felkötöttem. Az övét. Hogy könnyen fel lehessen kapni, ha rossz felé kóricál. :D
Taliban benne vagyok! És amíg nincs jobb idő, fedett taliban is benne lennék, nem ártana szerintem a csajszinak egy kis társaság.

Veronikusz,
Naphegy tényleg szép. Meg Budaörs is. Én szívesen mennék még a xii-ben valamelyik hegyre is. De mivel nálunk csak Apjuk autózik, nagyon hozzá lennénk kötve, a tömegközlekedés meg bünti ezekről a helyekről. De majd meglátjuk. Te családi házat keresel elsősorban (ok, a Napheggyel kapcs-ban ez a kérdés tárgytalan :D , de a többinél?) Asszem mi megpróbálunk majd feljebb kúszni itt a Kiss Jánoson. Böszörményi felett álomszép utcácskákat láttam.
Nyertél a lottón? Én beérném egy itthoni 4-essel is..
Mindenki szerint tiszta apja a Bogger kölök…. s ez még hagyján, én anyóst is fedezek fel benne itt-ott. De hát ez már csak így szok lenni. Nem? Remélem sportolás és alvás terén tényleg az apjára üt (akár szó szerint is, mert az apja kungfuzik), az eszét meg majd inkább tőlem… :D

Memme,
Eszternek jobbulást!!!!
Puszihegyek vonulnak felétek…..

Köszi az etetőszék kommenteket, gyűjtök minden infót, oszt majd meglássuk.

Orsi.K
etetőszéknél azt nézzem, hogy mekkorára lehet max lenyitni/csavarni, tehát az asztallapunk vastagságához hasonlítsam? Vagy mitől függhet még?

Dorka,
nekünk is fekete a recaro. Hát, ajánlom is, hogy kényelmes legyen, ennyi pízért.
Túró a fülükbe, túl jó dolguk van ezeknek a kölköknek, nem? :lol: Letti képecskék esetleg?

Emese,
hát nem viszem túlzásba a büdikrémet, de meg vagyok vele elégedve.
De jó nektek, hogy ment a szánkózás? Igazatok van, hogy csak hétköznap mentek, játéknak tűnik, de a szánkózás is tud nagyon veszélyes lenni. (nagy hassal csúsztam párat, amíg mellettünk valaki a kezét törte, na akkor elment a kedvem. De most nagyon mennék! Majd talán rászigszalagozom Bogit is :D )

Durca,
jó, hogy jöttél!
Borcsának mielőbbi jobbulást és millió pusssszzzz!!!!
Hármaskához meg hajrá! :D Bánnád később, ha nem lenne, nem?
Most milyen gyakran viszitek Borcsát foglalkozásokra? És később milyen lehetőségek vannak vajon? Félnapos ovi vagy esetleg hozzátok járna valaki?

Tünde,
ikeás etetőszék, az a fehér műanyag, alu lábakkal? Azt mi is próbáltuk ismerősnél, de akkor Bogi még nem tudott ülni. Most majd újra belepróbáljuk talán. Vajon meddig férnek el benne?

Reni,
hozatott kajánál nálunk is csak a mennyiséggel szokott probléma lenni. Emberem pedig mindig leszólja, hogy ez milyen rossz minőségű kaja, de azért mindig duplát rendelek, mert különben csak megeszi előlem.. :?
Vendég

Képzeljétek, ezt most produkálta! :lol: Mégis elindult mászva végre! És talált magának egy kuckót is. Mikor bementem, szívbaj jött rám, mert nem találtam a kölköt, erre előbújt :lol:

Most amúgy szadizom, mert már 3 napja este 6 körül bealszik, én éjfél után is várom, hogy mikor ébred, erre 6 körül kukorékol reggel. Ezelőtt 10 körül aludt be és 8-9 körül ébredt, nem tudom, mi zökkentette ki, de kezdem unni! Most nem hagyom aludni legalább este 9ig. Durva? Tippek?
Együtt nézzük a monika show-t. Na ez az igazi szadi...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.27 17:43-kor.
Vendég

sziasztok, rengeteget irtok!

Bori, de edes Bogi, h elbujt! :)

kepzeljetek, Zsofi is elkezdett maszni, rendesen negykezlab, elotte par napig kuszott, mint a katonak, de most mar tud maszni...trapp-trapp, csapkodja a kezeit a parkettan...es mar siman atcsattog a masik szobaba, ugyhogy semmi nincs biztonsagba tole, ami elerheto magassagban van...egyebkent fantasztikus erzeke van hozza, a foldon kiszorva neki nagy halom jatek, es o gondolkodas nelkul megy oda ahhoz az egyetlen targyhoz, ami nem jatek, es nem szabadna neki ragcsalni....h honnan tudja?!...

etetoszeket mi is veszunk lassan, erre a par falatra, amit eddig megevett, jo a hordozo, meg varom, hatha lesz olcsobb Happy snack a teszveszen, vagy a vateran...:) nekunk sajnos nagyon kicsi a konyhank, nem is tudom, el fog-e ferni rendesen...

fejeshez nekem a gepi Medela bevalt, a korhazi is, mondjuk ami nekem van, nem en valasztottam, hanem ezt kaptam kolcson, es sztem nem gagyi a muanyaga, izlesek es pofonok :), foleg az elejen fejtem, mikor meg Zsofi nem tudott szopni, mostanaban csak ha el akarok menni vhova, es parom marad Zsofival, ilyen mondjuk ritkan van, kb egyszer egy honapban, vagy meg annyi sem, meg kiontottem a fagyasztobol is a tartalek tejet, lehet, ujra fel kene toltenem? van aki hasznalt valaha fagyasztott tejet?
egyebkent Kriszta, mar regota akartam neked mondani, h le a kalappal elotted, h te meg mindig fejsz!

banana

Banana!
Gratula a mászáshoz, Zsófi nagyon ügyi!!!! Milyen korán! Bogi azért még nem jött ki a szobájából. (lehet, hogy akkor még mindig hátrafele nyomja :lol: De egyelőre leköti, amit ott talál.)

Én tegnap óta nem szoptatok. Apjuk azt mondta, eddi kölcsönadta a ciciket Boginak, de már kéri vissza őket. :lol: Látta rajtam valszeg, hogy már abbahagynám, csak az elvárások, hmm :? Szóval megszánt :) És éjjel álmomban szoptattam (mondjuk krumplipüré jött a cicimből, szal nem volt éppen reális), most meg kicsit hiányzik. De sajna nem nagyon volt már mit.
Én is tudom, hol rontottam el, legközelebb (ha lesz olyan) másképp lesz!

Na indul a hiszti, megtmöm egy kicsit, hátha attól felélénkül és még bírja egy kicsit ébren..
Vendég

Sziasztok,

Köszönöm a lánykám nevében is a dícséreteket.

Brigi: hintalovat imádja, mindehová magával húzza és sokszor csak felpattan rá és leszáll, máskor meg hintázik rajta hosszúakat. Pacikának hívja, pedig semmit sem kicsinyítő képzőzünk, így nem tudom honnan szedte... Vasalásra én is benevezek, férj megy tejfakasztó partyra (kedves ismerős szült tegnap) én meg a helyszínelők elé a vasalódeszkával...

Kriszta: Tünde ébredés után, ha sokan vannak körülötte (ez lehet akár pár unokatesó is, nemhogy a CyberCsapat nagy része...) akkor nagyon bújós. Kell neki egy idő, hogy felengedjen, bár ott még az is bejátszott, hogy előtte volt kicsit náthás és sokszor ment a fel-fel, aminek én engedtem. De azóta kemény korszak jött, mert Donát nem szereti, ha a fejére ültetem Tündét, meg nehéz is a maga 11,5kg-jával, így megbeszéljük, hogy nem tudom felemelni, csak ritkán. Azóta szépen sétál is, meg néha babakocsizunk, meg feljön 3 emeletet, néha kell csak az utolsó fordulóban cipelni.

MSE: Flórkával szerintem is hasonlítanak, mivel gyönyörűek és szöszkék is. Fogakról, meg ő majd egy évvel később lesz boszi a jelmezbálon, mint Tünde...

Tigrincs: orrszívó porszívó azért szerintem nagyon jó tud lenni és nem szadista eszköz, én legalábbis mindent kipróbálok magamon mielőtt Tündén, akár ez, akár lenyelendő gyógyszer, vitamin, bármi, hogy tudjam milyen reakciókat válthat ki. Pl.: a K vitamin tényleg baromi rossz ízű. Szóval csak annyi, hogy mázli, hogy nem kellett kicsi korában szívni az orrát, azaz elkerülte a takonykór, de sajnos a 2. és többedik gyerkőcöknek már ez általában nem adatik meg, mert a nagyobb hozza haza az óvodából és egy pár hónapos Babó még nem tudja fújni az orrát, no és ekkor nagyon jó az orrszívó porszívó. De kívánom, hogy nektek ne kelljen.

Reni: már írtam neked, hogy a StopShop felett lakunk nem messze, Perényi úton. Még terveztük is, hogy egyszer játszóterezünk, de aztán tél lett. Majd most tavasszal ügyesebben tervezzük és remélem megvalósul. Tündinek is majd mutatok Ivánról fotót, kérhetnék is, hogy rakj fel :) A kis házikó festését én is tervezem, de majd később, amúgy milyen festékkel festetted? Meg gondolkozom, hogy a postaláda száját kivágom valahogy, mert az az egyik kedvenc....

Bogi babának gratula a hátramenethez, Zsófinak meg a mászáshoz!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

már megint szép a termés... :)

Durca, honnan szedted ezeket a különleges neveket a gyerekeidnek?? Még sosem hallottam hogy Mandula, de nagyon jó.

Reni
, köszi a szopi-leírást... nálunk ez kivitelezhetetlen lett volna az elején, mivel Kolos besárgult, és ne ébretd fel enni. Nekem kellett 3óránként felkelteni, hogy egyen de olyan volt mint egy kómás. ez kb 2-3 hétig tartott. mikor kezdett kijönni a sárgaságból, akkor meg rájött, hogy nem is oylan rossz dolog aludni, tehát min 4órát aludt 2 szopi között... +éjjel sem kelt fel.
pár hetesen megtalálta a nagyujját és még mindig azt szopizza elalváskor. +ha vlmi bántja.

Bori
, igen, azt kell főleg nézni, hgy milyen vastag az asztal, +alul nincs-e keresztrúd pl...tehát be tudod-e rendesen tolni a széket ütközésig... más nem jut eszembe.

banana, nagyon ügyes Zsófi, hogy mászik!!
Vendég

meg a hus tus sztorihoz, eleg meredek, gondolkoztam, en hogyan szedtem volna ki azt a gyongyot, valszeg megprobaltam volna az orrszivo-porszivoval...
Dori, amig dolgoztam, minden nap arra mentem a Perenyi uton kocsival...:)

banana

Sziasztok!
Csak ismételni tudlak titeket! Rengeteget írtatok! Képtelen vagyok végigolvasni, hát még írni is.

Üdv az újaknak!!! :D :D :D A régiújaknak is! :D

Eni
Miattatok azért mindennap benézek! Örülök, hogy a ctg-n minden rendben. Uh is volt? Hajrá csajok! :D :D :D

Andi
A te lelked hogy van? Ami meg a nemalvást illeti.... A nők sokmindent kibírnak! Majd egyszer kipihened magad. Balu még mindig annyiszor felkel éjszaka? Brutál lehet. Matyi - ezt most gyorsan lekopogom - néhány hete alszik 9-től 7ig. (a téli szünetben volt, hogy 9-ig).

Memme
A "bűvös gömb". Engem is sokszor lázba hoz, de én már nem fogom többet átélni. :oops: Nem lesz egyszerű dolgod (ahogy már most sem az), de tényleg összenőnek, csak győzzük kivárni.

Ancsa
Örülök, hogy végül rendeződtek a ház dolgai. A villanyszerelők védelmében... nem mindegyik ilyen ám! Az enyém tök rendes.(a férjem) csakhát itthon nem akar dolgozni. :lol:

Dóri
Tünde még mindig nagyon édes. :D :D :D

Lilluska
Bogi is tünemény. A te lelked hogy van?

Reni
Új orvoshoz sok sikert! Remélem rendeződik Ivánkukacügy.

Tigrincs
Én fiút gondolok most neked! :wink: (ők szeretnek ennyire éjszakázni)

Emese
Vers :lol: :lol: :lol: A kötet kiadása hol tart? Két vasalál között sikerül ebben is szervezkedned? :wink:

Durca
Jobbulást Borcsának!+++++++++++++++++++++++++++++++
Pocakügyben: Én is adtam anno magamnak egy év gondolkodási időt, de Matyi beelőzött. :wink:

Kúszó-mászó babáknak gratula, anyuknak meg bugyifelkötés! :lol:

Ennyire jutott időm, ha tudok, még jövök!
Minden jót mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Banana!
Ja, én még mindig fejek, és én is tudom, hol rontottam el, de az is lehet, hogy nekem jobb így, azért alakult így a dolog. Pedig nagyon szerettem azt a pár hetet, amíg Petya inkább szopizott. Egyébként a múltkori óta próbáltam és elfogadja a cicit, de a technikája már nem jó, iszonyúan fáj, amit csinál, leizzadtam teljesen.

Bori!
Apa nálunk is már lázadozik :lol: , de azt mondtam neki, még bírja ki egy kicsikét.

Peti is mozog, de hátrafelé nyomja, állandóan valami alól kell kiszedni, és egyre többet áll négykézláb. Ha így folytatja, hamarabb fog mászni, mint forogni. De egyébként Panka is nagyjából egy időben kezdett mindent csinálni, forgás, kúszás-mászás. Az eddigi forgások nagyjából véletlenek voltak, bár erősen igyekszik a kisember, csak rossz a technika, feneke az égben és összes karjával kitámaszt, feje meg a földön. Kis lükém.
És tényleg mindig a tiltott területeken kószálnak. Peti pl. megtalálta a nagy hátramenetben a számítógép zsinórjait, aztán rágcsálta egy kicsit, mire észrevettük.

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta
Még neked akartam.
Barátnőm kislánya hasonló hisztiket produkált. Ijesztő volt. :oops: Ő még óvodás korában is hisztizett így ájulósan. Kb. 5 éves lett, mire kinőtte. Voltak mindenféle vizsgálaton, de nem találtak okot, ami ezt kiváltotta nála. Ezzel nem ijeszteni, hanem nyugtatni akarlak. A kislány azóta is teljesen rendben van. Nincs semmi következménye nála, úgyhogy hamarosan Pankánál is minden rendben lesz.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

kaja elkészült és még a fodrászt is megjártam....igen, ez a karácsonyi frizu kissé elkésve. :lol:

Eni, Tenci, már akartam kérdezni, Ti kinek szóltok majd???

Orsi, holnapra hajrá!!!!

Kriszta, már én is akartam írni, hogy ez a fejés dolog, szóval le a kalappal előtted is.
Kriszta, Bori, hol rontottátok el? Csakhogy tanulhassak....
:roll:

(Durca, a PIC-es dolgot értem, de a dilidokit nem :oops: )

Amúgy annak nagyon örülök, hogy marad a foglalkoztató! Ritka jó hír a mai országos állapotot nézve. Apummal azért csevegtél?

Valentina, Memme jobbulást! Ugye csak Ti betegeskedtek, vagy más is, csak kifelejtettem? :oops:

Zsófinak és Boginak nagy gratula a kis huncutok. A mi technikánkkal is baj van, meg ellustultunk de a hátról hasra vhogy nem akaródzik, viszont fekve, ülve visítunk, de ahogy felállhatunk anya ölében azonnal megy a vigyor.

Tigrincs, pont azt akartam írni, mint Dóri az orrszívó porszívóról. Sajna mi betegen jöttünk haza alig egy hetesen és igaz, hogy csak 1 hós kortól ajánlja némely védőnő, de inkább ez, mint a a fül felszúrás pár hetesen. Mi kis 3 kilós csöppként annyira taknyiztunk, hogy a kis részét totál megtöltötte a kiszívott takony. Szóval ez tuti lerakódott volna sajnos. Bár tény hogy utálatos, de én is a próbák embere vagyok és nem fáj, csak hangos és furi. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Memme, Durca,
édesek vagytok!!! :lol: lassan félidős... :wink: köszönöm!!
Memme, Te meg 5 emelettel jártál decemberben a föld felett, csak ez lehetett az oka... :lol: :wink:

Eni,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Andi,
Nektek szüntelen drukkok!!!!!

Brigi, a 3-5 nap nem a Te választásod (nurofen), hanem ahogy a tünetek elmúlnak plusz min. 1 nap!!!! :wink:

Reni,
Miklós nem kakilt spontán, erőltettük a hozzátápit (csak őszibarack, szilva, meggy, tök, olívaolaj és ezek kombinációja..)
de csak az idő segített
egyébként a sztori hasonló, mint nálatok, csak én sosem fejtem: minden nyikkra cici, együtt alvás, cumi-cumisüveg nuku
sosem volt nagyevő hozzátápi vonatkozásában, de mostanában már kezd rendesen enni!! :lol:
orvosváltáshoz gratulaaaaa!!!

izgő-mozgó gyerekeken meg megdöbbenek, mekkorát nőttek (Bogi, Petya, Anna...)!!!!!!

Durca, Cinicini,
gyertek gyakrabban!!!!!

textilpelus: rengeteg féle van (külső+belső vagy egyben, mint a sima pelus)
http://moshatopelus.blogspot.com/2008_0 ... chive.html
egy nagyon kedves barátom blogja :wink:
mi leginkább BM prefoldot használunk, csini békás külsővel
éjszakára meg nadrágpelenka szabásút külsővel
mosni 60-40 fokon szoktam, nem enzimes mosószerrel, ecettel öblítve, 3-4 naponta :lol:

ja, gyerek neme: (bosziktól előre elnézést kérek, nehogy a szívükre vegyék!!!!!)
nekem egy munkatársam (pasi) horoszkópmájer, ő még Miklóst megnézte és persze fiút mondott
amikor kiderült UH-on, hogy tényleg fiú és mondtam a sztorit Tóth dokinak, ő csak annyit mondott: Üzeni a munkatársamnak, hogy 50% esélye volt, ha neki ennyi lenne a lottón, annak nagyon tudna örülni... :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Hahooo Lányok,
Én is itt végre.
Kicsit strapás napunk volt. Ciki vagy sem ilyet mondani, de Kristóf kicsit leamortizált ma. Jaj, olyan fárasztó tud lenni néha. Mindent minimum ötször kell elmondani, mire megcsinálja vagy nem csinálja.
Szerintem Neki is elege van a szobafogságból, de ma is olyan hideg volt, hogy csak fél órára mertem kivinni a kertbe kicsit levegőzni.
Délután meg kisikáltam végre a karácsonyi retekből a konyhámat, meg a hűtőt. Olyan idegelő, hogy karácsonyra az ember takarít, mint bolond, aztán meg ugye napokig nem… Hááááát… jó hogy nem látta senki, mi volt ott.

Kristóf kicsit jobban van. Mire felkeltünk Peti meghozta a tényleg csodaorrcseppet. Nagyon bánom, hogy nem kérdeztem előbb. Még egyszer köszi Zsu!
A baby luuf szagán meg jól meglepődött most este, de remélem segít neki.

Bori, Banana kúszáshoz, mászáshoz gratula! Emlékszem nekünk is mekkora élmény volt mikor „elindult” végre. Kristóffal jóval könnyebb lett az élet, mert nem idegelte magát ha akart volna valamit csak nem érte el. Ettől már csak az lesz éééédesebb ha lépegetve indulnak meg.

Lányok ne nevessetek ki, de én szerettem fejni. Olyan jó érzés volt, mikor jött is valami. :lol: 8)
Kicsit előbb kellett volna elkezdenem és megúszhattam volna azt a jó kis mellgyulladást, meg talán lett is volna több tejci és nem kell mindig pótolgatni. Na most már mindegy, majd legközelebb.
Memme írj kicsit bővebben erről lécci! Érdekel, hogy mit gondolsz a szoptatásról! Hogy kell „jól” csinálni? Na ez még egy jó kis feldolgozásra váró téma nálam… Azt mondta mindenki, agyban dől el és „csak” akarni kell. Hát én nagyon akartam, azt mégse ment úgy, ahogy szerettem volna. Kristóf a 13. hónapos "szülinapján" szopizott utoljára. Még mindig hiányzik néha. Olyan ééédes volt tegnap reggel. Köntösben voltam, széthúzta, megnézte a cicit, rám mosolygott, odabújt. Jóó volt, na. Bár szerintem Ő már elfelejtette, hogy mit kellett vele csinálni.

Ja és tejcit a fagyasztóból Kristóf egy fosis vírus kapcsán ette ki. Nagyon hasmenése volt és akkor már csak kétszer szopiztunk. Persze szoptattam én egész nap, mégse lett annyi, hogy 8 hónaposan elég legyen. Így viszont 2 nap alatt meggyógyult. Jó az, ha van. Nekünk legalábbis akkor nagyon jól jött.

Csajok vasalóparty???
Én már nekikészültem. Összeraktam a naaagy kupacomat. Naggggyon gáááz… Sajnáljatok! :lol: :lol: :lol:

Kép
vkbrigi

Brigi,
lásd kivel van dolgod, lezuhanyozom és kivasalom azt a három darabot,ami van.

Megjártuk a Mátrát:
Kép
Kép
Többet nem tok feltenni, mert mindegyiken látszom sapkában, s a látvány sokatoknál maradandó károsodást okozna... :oops:

Kép
Kép
paklincs

Adri, Zsu, annyira köszi! :wink:

Banana, Zsófinak gratula! Annyira visszahozhatatlan pillanatok ezek, és szól ez Boggernak is, Bori! :roll:

Brigi, sztem nincs jól vagy rosszul. Bene egy héttel volt több, mint 13 hónapos. Tudod, a kórházban hagytuk abba, én akkor zokogtam, de tényleg egyszerűen nem volt más választásunk... mindig kiröhög, ha meglát csupaszon (PASI! :oops: :lol: ), és már neki sincs fogalma sem, mire használta a cicit. :shock: Nagyon nehezen indult az egész, amikor megszületett, már-már letettem róla, hogy valaha is fog menni. Hiába döntöttem agyban, hiába fejtük (nem viccelek!) 3an, semmi. Aztán nagy nehezen otthon. Jankánál kíváncsi vagyok, de már mindenre felkészültem... főleg, ha nekünk kéthetesen menni kell pár napra kórházba. Az szép lesz.

Zsó, neked! :lol:

Tigrincs, egyetértek az előttem szólókkal orrszívó ügyben. Tényleg csak irigykedni tudok azokra, akiknek komolyabban még nem volt szükséges, mert TUDOM, hogy van ilyen. De amikor pl a gyerekem kruppos rohamtól fuldoklott, a letapadt minden meg csak nem szakadt fel semmitől, akkor kiröhögtek a nővérek a porszívóval. (Merthogy sokkalta kíméletesebb, ezáltal felületesebb is, mint az, amit látnom kellett.) Benedekben lazán eltűnt orron keresztül egy méter cső. Na szóval én sem gondoltam, hogy az, amit esetleg kínzóeszköznek véltem korábban, szóval az lesz a minimum... minden csak viszonyítás kérdése.
vbea

Köszi a dícséreteket csajok. Hízik a májam.

Szóval én is csak eleinte fejtem párszor, a mélyhűtőnek, ami sosem kellett, aztán kb 4 hó után valahogy elfelejtettem inni, elkezdett apadni a tejcsi, aztán, 5 hósan almát kapott, fejni meg nem szerettem, aztán még a mikulásom is megjött, én meg még mindig nem ittam eleget... Szóval valahogy félvállról vettem az egészet, legközelebb remélem nem így lesz... :? Vitaminokat sem szedtem sajna, most próbálom pótolni..

Tegnap álmomban megint szültem... fekete lett a kissrác, raszta haja és szőrös háta volt :lol:
Vendég

Cukipofa!

Azt hiszem Te írtál egy homeós bogyeszról ami bárányhímlő pöttyökre van, hogy kevésbé viszkessenek (?). Megírnád a nevét és az adagolását? Nálunk is (Vörösváron :D ) esedékes a barihímlő....

Előre is köszi!!!!!

Kép
tikó

Eni
Egy méter cső!! :shock: :shock: Hű!!
De jó, hogy már jól van!!! Kipp kopp!!!!!!
Vendég

mikor megszületnek, akkor is nagyon hosszan vezetékelnek az orrba, nekem apjuk mindkét gyerköc születésénél megörökítette...

Kép
Kép
paklincs

Eni
akkor az olyan szondás orrszívó volt???nekem azzal akarták Bali orrát szívni a kórházba, de nem engedtem, hanem bevittük itthonról a porszívót+az orrszívót!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Bocsi, ma nem maradnék, mert nagyon rossz napom van, vagyis estém, csak pár szó.
:cry: :cry:

Memme,

nekem írtál? de mit? a kiabálást? biztos? Miért?
:roll: :roll: :cry:

Veronikusz,
nem, a mi biovekkerünk 7 és 8 között jelez, és akkor ébresztő van, mostanában zenés. De mosni kell!Amúgy 1 körül megyek aludni!

Na mentem.

Puszi Mindenkienk.

ancsaboszi

Sziasztok!
Tök sokat írtam-erre egyik percről a másikra elszállt minden-se tv,se internet se telefon-ez a Fibernet :twisted:
Na mindegy nekiugrok mégegyszer.....
MEMME-tök édes amit írtál:BŰVÖS GÖMB-ilyet még sosem mondott senki a pocimra-ez annyira MEMMÉS-köszönöm!-nemsokára neked is lesz :lolMiki eddig ötös focilabdának hívta,ma már kosárlasztit mond-talán ennél nagyobb laszti nincs is! :lol: :lol:

Tigrics-vmikor írtam,de ha gondolod küldök privit részletesebben,de csak holnap! HÉTFŐN MÉSZ???-ez bizti?és akkor csak ctg? amúgy minden ok?

Kriszta-ez a hiszti azta-kb Mikey8-9hósan olyan hisztiket levágott hogy az ájulás kerülgette lila száj,levegő nuku én meg csináljak vmit-nemtom honnan de én rögtön vittem a csap alá hidegvíz fejre nyakra-na akkor én aztmondtam ennyiből elég inkább hagyom az ő akaratát-de ez persze nekem volt jó hiszen hova jutnánk így??-még 3-4xeljátszottuk de akkor már egyéves lehetett,letettem a földre hagytam tombolja ki magát levegőt vett nagy baj már nem lehet-és ez van a mai napig egyszer csakabbahagyja!-persze fáj a szívem a szemem rajta de ez van!

KATI-Ercsi nem olyan nagy :wink: tudod itt minden út a Panoráma18ba vezet :lol: úgyhogy hajrá ha jöttök várunk..... gyöngyös sztory nem semmi-nálunk nem lesz ilyen majd kitalálnak mást a csávók :lol:

STEFF-igen megismerkedhetnénk vmikor ,gyönyörű lánykád van kis fekete...mi meg szőkék.....Martinnak meg keresünk itt valakit hiszen annyi szép kiscsajszi van itt :lol:

Eni-akkor jól elkerültük egymást,mi fél9körül értünk be de szaroztunk a parkolóba vagy negyedórát mire lett hely! igen tuti császi mioma miatt meg Benedekem feje felfelé néz mintha látna vmit :lol: :lol: :lol:
amúgy Mikey is az uccsó héten találta meg az utat :D

BOri-Bogger nagyon édi nemsoká elindul te meg utánna márha megtalálod :wink:

Banana-Zsófi ügyi-nekem Mikey majden előbb ment mint mászott,azthittük nem is fog de kb hétig tartott a mászás aztán elindult 10hósan-na azóta meg sem áll :lol: :lol: én akkor használtam utoljára a babakocsinkat!-BEnedeknek szinte újbabakocsija lesz :lol:

Ancsa-újépítésű házak???mindíg van vmi amire az ember nem számít-de ennél nagyobb baj ne legyen!
megkérdezhetem mennyi szárítod van???? :lol: :lol: :lol: és ki vasal???habár itt van vasalós team....

ZSÓFI-ha vkit értesíthetek a nagy eseményről szóljon én küldök sms-t,max a képeket a Miki továbbítja nektek :wink: :wink: :wink:

BORI-még akartam mondani etetőszék nekünk Top rider van tök jó habár sokat nemhasználjuk ugyanis M már itt akar velünk ülni,anyuéknál anyósnál ikeás van jobban szeretik úgyhogy én is az ikeás csapathoz csatlakozom :wink: :wink: :wink:

jövök még,csak megfött a krumplim megeszem,picit ég a gyomrom és ez tök jó rá....

Kép
Kép
etenci
Ercsi

ja, a porszívó meg tényleg nem fáj. Ha Flórka megfázik, az első-egy-két nap macerásabb, az újdonság erejével hat, de aztán rákap az izére, magának szívja és ha időnként a szájába talál be( :oops: ), azon jókat röhög...
szóval én áldom azt, aki kitalálta...

Kép
Kép
paklincs

Lányok!!!

Félre ne értsetek!!!! Nem "fikázom" én az orrszívó-porszívót!!!!
Más az, ha egy gyerek "betegesebb", könnyebben megfázik!!! És már mondjuk kiscsecsemős (tudatlan) kora óta használják neki! (ez nem bántás akar lenni!!!)
Csak hát hál'Istennek Adri a "keményebb kötésű" csajok közül való, aki még igazán sosem volt beteg!!! koppkoppkopp. És most takonykorról beszélek. De azért gondoljátok el, hogy 18 hónapos koráig csak úgy ismerte a porszívót, hogy anya azzal takarít Ő meg nagy kedvvel lohol utána és húzza-vonja!!!
Aztán egyszer csak valakinek a családban (sóginőm) akad egy "jó ötlete", hogy próbáljátok már ki, nem fáj az (mert egy kicsit jobban folyt az orra a fogzástól). És mi gondoltuk Apával, hogy végülis miért ne, veszíteni nem veszítünk semmit. :roll: (Egyébként tudom, hogy nem fáj, mert Apával mi is megpróbáltuk, mielőtt "benyomtuk" volna a gyerek orrába.) Na de egy gyerek, aki addig (és most is!!) magától fújta az orrát és most az a "szadista" anyaja és apja belenyomja a "porszívót" az orrába?!?!! Hát ettől aztán rendesen kiakadt!!! :? :? Volt olyan vísítás, mint akit gyilkolnak!!! :? :? Napokig nem lehetett megnyugtatni, éjszakánkét állandóan felsírt és ha csak elindultam a felé az ajtó felé, ahol a porszívó "alszik" olyan sírásban tört ki, hogy azt nem kívánom senkinek!!! :cry:
Na persze a pasik nehezebben tudják elviselni, ha a gyereküket bántja valami főleg akkor, ha maguk csinálták a nem jót neki!!! És ettől Apának "beborult" az agya és azt mondta, hogy többet ezt a "sz@rt" a kezébe nem veszi, tud az ő gyereke orrot fújni, hiszen Ő tanította meg neki. (miután hazajöttünk a kórházból, minden fürdetésnél "fújatta" az orrát Adrival, hogy mire kell megtanulja) Na már most mivel ezt a két Nagyobbal is "megjátszotta" , hogy a hazamenetel után minden fürdésnél fujatott, a harmadiknál sem hagyta ki. És gondolom Négyeskénél is így fog tenni. :wink:
Szóval nem szólok én meg senkit emiatt, csak leírtam, hogy nálunk ez nagyon nem vált be. Azért is írtam, hogy senki ne vegye a lelkére a dolgot!!!! Na erről ennyit.

Szopizás: ehhez sem tudok sokat hozzátenni. Nagyon örülök annak, aki sokáig tud szoptatni, van elég teje, főleg, ha még jó "erős" is!!! De szerintem ezt is anyuka meg cicitermelés meg főleg gyereke válogatja!!! Mert hiába akarod Te sokáig szoptatni, ha nincs elég tejci vagy kisember nem hajlandó szopizni "rendesen", akkor marad a fejés, aztán vagy elfogadja cumisüvegből vagy nem. Nekem pl. Adri nem volt hajlandó meginni a fagyasztott anyatejet. Mármint nem jegesen, hanem melegítés után!! :lol: :lol: Valszeg "rühellte" az ízét vagy nem tudom miért. Ciciből jöhetett neki, üvegből, főleg, ha már egy napot állt a hűtőben vagy a fagyiban, nem volt hajlandó meginni. Aztán 7 és fél hónaposan úgy döntött, hogy köszöni szépen neki elég volt!!! Nekem még vagy 1 hétig volt tejem, fejtem is, de aztán valszeg megérezték a cicik :wink: hogy feleslegesen termelnek és elapadt teljesen. Mert azért valljuk be a fejés mégsem szoptatás. Úgy hogy nagy gratula pl. Reninek, hogy még mindig tud szoptatni!!!
Szóval szerintem lehet tanácsot adni, ki lehet próbálni a mások ötletét is, de ha nem megy, vagy nincs meg a kapacitás, akkor se érezze senki magát "rossz anyának"!!!!! :roll: :roll: Mert ettől még nem lesz az!!!!

Nekem pl. Adri sosem volt hajlandó megenni az üveges kajákat. Itt is "mindig" kaptam a jótanácsokat családtól, ismerősöktől. Főleg, hogy nem jó "fajtát" veszek!!! Értem ezalatt, hogy "csak" a HIPP a jó és minőségi. (ez volt a leggyakoribb fejemhezvágás, hogy nem a minőségit veszem!) :?
Hát Adrinak teljesen mindegy volt, hogy Hipp vagy nem Hipp, ahogy megérezte a szagát, egyből öklendezni kezdett!! :? Úgy hogy nem is erőltettem neki a dolgot, nem voltam rest főzni neki!!! Bezzeg amit tőlem kapott azt "kétarcra" benyomta!! :lol: :lol:
De ilyen volt a szomszédban is, hogy a legnagyobb simán benyomta az üveges kaját, míg a második-detto Adri- rá sem bírt nézni, a harmadiknak meg amilyen kedve volt. Vagy megette vagy nem. Hát ez van!!!

Tenci!

Kérlek nyomd a privit mióma ügyben, mert fullosan hülyének érzem magam!!! :oops: :oops:
Igen, én tuti hétfőn megyek f8 és 8 között!!! Jönnél Te is??? És igen, csak CTG. A dokim azt mondta, hogy most a 38. hétig nem csinál UH-t. :? Ne kérdezd, hogy miért nem mondta. Én meg hülye módon nem kérdeztem meg. De majd hétfőn megkérdezem. Mert azért olyan car, hogy a 32. hét óta "nem láttam"!!! :? :? Csak érzem, mert ugye tombol a KISBÜDÖS :wink: féléjszaka!!! Méghogy az utolsó hetekben kevesebbet mozognak!!!! Kacag a májam ettől a "beszólástól"!!! :lol: :lol: Mert ugye védőnő felhívja a figyelmet, hogy "anyuka! mostantól számolni, hogy legalább a napi 10 mozgás meglegyen". (mármint a 30. héttől)
Mondtam is neki legutoljára, hogy ezt komolyan gondolta, hogy ezek a "kisbüdösek" nem mozognak annyit??? Mert az enyém akkor valami "elfajzott kölök" lehet!!! :lol: :lol:
És azt mondta, hogy igen komolyan, mert ilyenkor már nincs nagyon hely nekik odabent és hajlamosabbak a lustaságra. :shock:
Na mondom neki, akkor nálam ez nem jött be! :wink: :wink: mert az enyém egy "örökmozgó" még ekkora helyen is!! :wink:
Nem nagyon akarta elhinni, hogy mennyit mozog, aztán "Kisbüdös" biztos jól hallotta a beszélgetésünket és "levágott" neki egy "nagyhullámot", mikor meg akarta hallgatni a szívverését a kis kütyüjével. Majd eldobta a "miniszívhallgatót" a kezéből ijedtében!!! :lol: :lol: :lol: Én meg alig bírtam visszatartani a röhögésemet!!! :lol: :lol:

Ancsa!

Privim célbaért márt??? Egyébként azt elfelejtettem leírni, hogy én is nagy honfoglaló voltam!!! :lol: :lol: Bár mostanság már csak kb. fél évente jutok el odáig, hogy jáccak is. :lol: De ha megmondod, hogy mikor mész legközelebb foglalni, (és hogy mi a neved-privibe), akkor megyek én is! :wink: :wink:

"MászóBoggernekAnnánakPetyának" :lol: :lol: nagynagy gratula!!! Remélem nem hagytam ki senkit!!!

Na menek pihizni! :wink:
Akik meg vasalóparty-t tartanak....Nektek meg jó vasalást!!! :wink:

Szép álmokat!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Aproo!

Köszi!!! :lol: :lol: Én is örülök, hogy (eddig) minden oké!! koppkopp!!
Egyébként sikerült már Apát meggyőzni a láncról?
Lehet, hogy én a helyedben vennék egyet és azért kipróbálnám! :wink: Hátha tényleg bejönne!!!

Na most már télleg léptem! :wink:

Sziasztok!!!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Bori!
Bogi baba csúcs :lol: édes ahogy kicselezett :lol: irtó jó a kép! nagyot nevettem! gondolom te kevésbé mikor nem találtad :lol: :lol: :lol: :lol:
ház-lakás: :oops: :oops: :oops: tudom, hogy egy ház biztos jobb lenne a gyerekeknek, de ahogy ezen a környéken se tudok megszokni :oops: úgy én - mint tőzsgyökeres lakásban lakó - biztos nem tudnám megszokni a házat. :oops: :oops: :oops: volt egy korszakom, mikor nagyon féltem a betöréstől. Végül mikor papámék lakásában laktam huzamosan egyedül, megfeszegették az ajtót :oops: majd lett saját lakásom, ahova be is törtek. :oops: én fo...nék, hogy ott ahol minimum 1 szintje a háznak a földszint, ott mi van!!!! :oops: :oops: :oops: én ezt nem tudnám megszokni. :oops: arról nem is beszélve, hogy ha férjem ennyit dolgozik, nekem ott van a 3 gyerek (esetleg elmegyek dolgozni ... ) kerttel mi lesz??????? én inkább egy 120 nm-es lakást vennék 2. emelettől felfelé (lifttel persze, mert most az nincs és -1-es színt a mélygarázs és mi a 3.-on lakunk :? )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok,

már megint rengeteget írtatok!! :D

Vasalóparti megvolt tegnap? Hozzám is lehet jönni, itt ül egy óriási adag ;) Ma már muszáj lesz nekiugranom :?

Bori,
Bogi nagyon ügyes!!! És az elbújós kép is csúcs :D Annánál most az a legújabb hogy ülve belekapaszkodik a kezembe, kirúgja a két lábát és feláll :shock: Meg próbálkozik négykézlábra állni. Kúszni nem tud, csak tolat :D Tegnap meg hason feküdt, felnyomta magát kézzel, aztán felemelte a fenekét, csak a két tenyere meg a két talpa volt a földön, utána eldobta magát oldalra és átfordult. Érdekes technika :D

orrszívó-porszívó: nálunk se nagy kedvenc, de most hogy beteg volt, muszáj... Ordít közben folyamatosan, meg kapkodja a fejét, alig találok bele az orrába :?

Veronikusz,
értem a félelmet, egyetemista koromban mikor anyuék otthon hagytak egyedül a házban éjszakára, hát mit ne mondjak nem sokat aludtam :? De idővel hozzá lehet szokni. Igaz, hozzám soha nem törtek be, szóval ilyen élmény nincs szerencsére... Meg aztán a kert tényleg rengeteg munka, még akkor is ha csak füvesítesz.

Tenci,
mioma és műtét? Én is lemaradtam :oops:

Durca,
Borcsának jobbulást!!! Remélem hamar meggyógyul.

Andi,
Rengeteget gondolok rátok. Mikor lesznek leletek? Azért az jó hír, hogy anyud tud enni, még ha egyszerre keveseket is...

Mennem kell, nyüglődés van...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Ancsa,én már lassan nem tudom, kinek mit írtam... :? :oops:

ha egy olyat nem vettem észre, hogy Gyuzsó is beindult megint... :oops: :roll: Csak szemtől szemben állva beszélgettünk.

Brigi
, én tényleg nem sok mindent tudok a szoptatásról. Én azelőtt azt hittem, hogy "szoptatási nehézség" az egy szervi probléma. Aztán láttam a szobatársam babóját, tej volt, de a baba császárosan jött világra, az is közrejátszhatott, hogy nem akart szopizni. Ott veszekedett vele a hülyéje, Böbéék meg minden megtettek. Aztán olvastam itt a topicon a problémákat és akkor is láttam, hogy nem mindenkinél olyan magától értetődő ez. És ez a lényeg. Úgy látom, hogy ha az ember nem kezd el filózni rajta meg , akkor jön és kész.
Nekem is egy ismerősöm szegezte a kérdést, hogy "Ugye fejsz?!" Restelltem magam, hogy nem. Próbáltam, frusztrálódtam, valahol éreztem, hogy ez nem az én utam. Felhívtam a barátnőmet aki a két és fél éves kisfiát még gyakran szoptatta, ő is annyit mondott, hogy sosem törődött ezzel.
De a másik barátnőm, aki szigorúan három óránként szoptatott, neki kellett fejni, mert három óra elteltével már spriccelt a teje. Akkor esett le, hogy ez is egyén függő. Melinda rengeteget volt cicin, az első hónapokban nem voltam más, mint egy cumi, amire rá van csatlakoztatva egy anya. Igényelte,adtam. Extra ivás. Melinda iszonyú jó súlyban volt, konkrétan elfolyt a pofizacskója, ha oldalt feküdt... Cumit nem fogadott el. Eszter már negyedóra alatt végzett, aztán egyre rövidebb idő alatt, kiszívta amit kellett, aztán heló. Ő viszont az ujját szopja.
Szóval ugyanúgy mint a szülésnél: senki nem mondjon semmi zavarót, menni fog, nő vagyok, teszi a testem-lelkem amit tennie kell. A "jószándékú" megjegyzések óriási kárt tudnak tenni, ne okoskodjon a gyerekorvos hogy kicsi a melled és ilyen baromságok, hagyjanak már ösztön-lénynek lenni.
Hogy mennyire igaz, az "elméleti" hozzáállás: Eszter 7 hónapos volt, amikor ideiglenesen máshol laktunk, nem főztem két hétig, nagyon kellett iszogatnom, hogy legyen elég tej, ráadásul nyár volt, Eszter a szomját is cicivel oltotta. De ment. Viszont átfutott az agyamon, hogy menyire jó lenne már elkezdeni diétázni és beleférni a régi melltartókba. Azonnal drasztikusan megcsappant a tejem. Rögtön elkezdtem extra enni-inni, vissza is jött.

Kép

Kép

Kép
memme

no, elaludt a kisasszony. de hogy ehhez miért kell mindig 10 percet ordítani??? :roll:

Kriszta,
Petya is nagyon ügyi!!!

szoptatás: nálunk Anna 3-szor is szopisztrájkolt, a 3.nál elapadt a tejem :( Lehet hogy a cumi volt az oka, bár hónapokig nem zavarta... Meg aztán a fene tudja, lehet benne genetika is, anyukám pl csak 6 hétig tudott szoptatni...

Játszóházi randiban én is benne vagyok :D Bár a kisasszonyt egyre nehezebb belepakolni a hordozóba :? De megoldom valahogy. Iszonyat akaratos őfelsége... Képzeljétek, doktornőnél lefogtam a két kezét, kétoldalról kitámasztottam a fejét és doktornő még így is 2 percet :!: küzdött hogy belenézhessen a torkába... :roll:

Tigrincs,
Én nem bírnám ki, hogy ne tudjam a nemét - kilyukadna az oldalam :D De ezt már asszem megbeszéltük :D Babakajával nálunk fordított a helyzet, a kisasszony a reszelt almát az arcomba köpte, a hippeset meg belapátolta. főzelékek dettó. mostanában csak üvegeset kap, asszem egy hónapja nem próbálkoztam, úgyhogy itt az ideje hogy bepróbálkozzak ismét valami házi kajával ;)

Banana,
Zsófi is jól nyomja :D Asszem te is kezdheted felkötni ;)

Ancsa,
jobban vagy? Csak simán rossz napod volt, vagy valami baj van?

Aproo,
Levi hogy van? Kijött már a fogacska?

Autósülés: Top Ridert ismeri valaki? Most azt néztem ki, szűkítőbetétes, saját biztonsági öves, dönthető...

Teszek fel 2 képet, nem bírom kihagyni, nekem nagyon tetszik :oops:
Kép ruháskosárban csövezés (ágyon a kupit ne nézzétek, épp egy halom iratot válogattam át :oops:

Kép

Na asszem elég volt belőlem mára...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Jó reggelt!

Eni, először nem is értettem a nekem szánt egy szavas mondatot, de aztán leesett (kicsit sokszor keltünk éjjel :oops: ) és, juppéé, körbeugráltam az asztalt, imádok jó hír hozója lenni!!
Priviben küldöm a tel.számomat.

Tigrincs, talán, de utálnék a háta mögött venni, ha Ő ellenzi. Valahogy az olyan átvágásszerű. Inkább meggyőzőm. Vannak eszközeim.... :wink:

Ancsa, MI A BAJ??????? :cry:

Még jövök délután hosszabban, de most indulnunk kell a városba.

pusz és szép napot.

Itt esik a hó :lol: Na jó csak olyan hóutánzat, de azért fehéredünk....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nagyon jó!

Kép

Kép

Kép
memme

Ancsa mi baj?? Jobb már?
Judit nem végeztem a felével se, úgyhogy én ma is bulizok.

Memme köszi. Elolvasom majd úgy is amit írtál, hogy Kristóf nem csüng itt rajtam. De így is átjött.
Meg majd írok pár gondolatot a témában, hogy nálam hol lehetett a gát…Persze csak ha ha nem bánod a témát.

Emese nem is válszoltam, bocsiiii!!!
Ha Kristóf meggyógyul megdumáljuk és megyünk! Már olyan régóta készülök, hogy el se fogom hinni, ha végre ott leszek.
Képzeld szóba jön Őrbotyi is (mégis). Mármint telek ügyben, de azért Csomádon kezdünk…

Kristóf már sokkal jobban. Legalább is a kedve tök jó, az étvágya is alakul. Csak az orrából dől a szutyi, de azon már nem aggódom. Jól megnyugtattatok. Ja, és ma jön a borostyánlánc amit rendeltem Neki tegnap előtt. :wink: :lol: :lol:
Kíváncsi vagyok nagyon. Majd jövök.
pusz

Kép
vkbrigi

hali lányok!

Ma mindkét gyeerkő itthon,ugye ebből csak Mandula az extra...
taknyos,köhög..Borcsa úgy tűnik jobban van..már nem hányta ki a trutyit.

APROOZSÓFI!

Hát az a helyzet,hogy hadilábon állok az idegeneket felhívásban...mindig úgy érzem,hogy zavarok..hülye vagyok tudom..
Szóval odáztam,odáztam a dolgokat,egészen addig,amig kiderült,hogy megmarad a fejlesztő.
szégyellem magam,de legalább bevallom :lol: :lol:

ORSI!

A Mandula és Boróka név is benne van az utónévkönyvben.A Mandula névre a kismama újságban bukkantam rá,mikor egy Mandula Mária nevű kisbaba születéséről olvastam.(Aki negyedik gyerekként pottyant ki,egy Édua,Sebestyén és Csaba után).Akkor döntöttem el,hogy a lányom Mandula lesz.
Mit mondjak,csatát vívtam a családban(főlge anyóssal),ami valóban nem volt csata,mert oly masszivan jelentettem ki,hogy Mandula lesz,hogy tőlem a lábamat is levághatta volna..
A férjem választotta mellé a Lillát és hagyományként a Borókát én a Csillát apa..

ORRSZÍVÓ!
Áldom az eszét Som Ildikónak,aki kitalálta..(egyébként az egyik barátnőm franciaországba itthonról viszi)..Ha az én időmben lett volna,megúsztam volna 7 középfülgyulladást felszúrással és egy ebből adódó süketséget...(ha minden igaz,hogy ettől vagyok nagyothalló)
Szerencse,hogy ha egy gyerek nem beteges.Mandula tán elsőzör életében kétévesen volt taknyos,de nekünk újszülött koretól van orrszívó és sokszor a beszáradt fika(bocs) kiszedéséhez is használtuk.
Persze még ma is használjuk,mert bár már megtanult orrot fújni a csaj,nem tudja olyan jól eltávolítani a cuccot,mint az orrszívó.mi rendszeresen használjuk.
ENI!
Igen,látszatra horror az a szívó,de extra jó...nekem majdnem meg kellett tanulnom,mikor úgy volt,hogy gégekanüllel kell hazahoznpm Borcsát...brrrrrr............

BORSIKA!

Megbánnám,ha nem lenne 3.gyerek..
Borcsát hetente3x hordom,illetve a hétvégi lovaglás,de ide Mankát is visszük,aki egyébként 2x jár ritmikus sportgimnasztikára.
szóval a hetünk így néz ki:
hétfő délelőtt B. korai fejlesztő,délután dévényes,
kedd délután M.Ritmikus sg.
szerda délelőtt B.korai fejl.
csütürtök délután M.Ritm.sg.
péntek-szom:szabad
vasárnap: lovaglás

Egy harmadik már csak nőne mint a gaz :lol: :oops:

Van óvoda sérült gyerekeknek...4 éves kortól javallják..már kezdek nézelődni,mert a legjobb kéne neki...ha már...

MEMME!

Még benne vagyok a 8 napba..légyszi Eszti babát összepuszilgatni a nevemben.
És a szopi ügyben totál egyetértek.
ha hagyják és az ember bízik magában,működik.Én rengeteget olvastam első terhesség alatt a szoptatásról,tudtam mit akarok,de bizony császár után,hülye csecsemősökkel,bizony bizony tápszerrel jöttünk haza,no meg begyulladt,kőkemény,göröngyös mellekkel és anyámmal cseppenként fejtünk,miután szétmasszíroztuk a fájó görcsöket(ha jól emlékszem láttam a csillagokat)10 napig nem volt elég a tejem,pedig szoptattam,szoptattam,massszíroztam..de azt mondtam,hogy mOSTMÁR CSAKAZÉRTIS....és 10.napon elmaradt a tápszer..2, 5 évig nyomtuk..

Nem akarok én erről eszmét cserélni,mert túl kényes a téma,mint tudjuk..
egy biztos: nem ettől jó vagy rossz anya valaki,mindenki olyan anya,amilyen tud lenni..
de azt gondolom,hogy ezt is tudjuk itt mindannyian.

Még jövök...

Kép

Kép
durca

Sziasztok!
tegnap megfogadtam, hogy mindig csak az utolsó oldalt fogom elolvasni, mert nem jutok a munkáig. Erre most az utolós oldal iszonyat hosszú lett. :D

Durca!
Hajdú Kriszta szerintem ÁEK-es, legalábbis én most ott szültem, és az én dokim ragaszkodott is hozzá, hogy 18 hetes UH-on Hajdó Kriszta is lásson. Akkor még aSzabolcs utcai épületben volt, azt azóta bezárták, de ha kell, pontosan megérdeklődöm!
Egyébként picológusra is van ötletem. :) Totál megértelek. Annyi para maradhatott benned, ezt nem lehet csak úgy feldolgozni.

Orrszívó. Nos, szerintem nagyon fontos. Még ha nem is náthás a gyerek. Tigrincs nagy mázlitok van, hogy nem okozott bakteriális fertőzést a bentmaradt náthás trutyi. Nekünk még nem volt orrszívónk, amikor Bene első náthája 2 nap alatt lázat és felülfertőzést okozott. Rohantam is az orvos tanácsára az ügyeletes gyógyszertárba! És még orrszívó mellett is kaptunk fülgyulladást, és mandulaműtét lett a vége, de az már inkább a hajlam miatt volt. Villő meg sokáig szörcsögött a kis orrnyílása miatt, neki meg amiatt kellett kiszívni néha a száradt trutykót. Szóval nagyon nem hülyeség az, és nem csak "beteges" gyerekeknek való.

Eni! Most megsértődtem. :)

mtunde

Sziasztok!

Szoptatás: Én arra jutottam, hogy kettőn áll a vásár, de főleg rajtunk és biztos, hogy fejben dől el. (Nnna, ezeket jól megmondtam.)
Panka, miután születésének napján megkapta első adag tápszerjét, rám se volt hajlandó nézni, csak néha bimbóvédővel. De ott már a szülőszobán elrontottuk, mert valahogy nem volt ránk érkezése senkinek, nekünk meg eszünkbe se jutott :oops: , hogy mellre kellene tenni. Amikor meg jött csecsemős és kérdezte, hogy volt-e már, addigra bealudt a drágám.
Petinél nagyon fentem a fogam. De a szülőszobán ő sem akart, aztán eszünkbe jutott a bimbóvédő, azzal nagyon szívta, de amiatt meg úgy éreztem, hogy mindenki rondán néz rám. (Na itt jönnek az én hülyeségeim) Aztán nem bírtam átszoktatni, meg ugye itt volt anyós pajti, aki azon lovagol mindig, hogy mennyit hízik a gyerek, és valahogy az volt a fixa ideám, hogy ha macerálom a sima cicivel, nem fog eleget enni. Aztán mikor hazajöttünk, nyomtuk bimbóvédővel, és hízott mint a fene, de végig az volt a mániám, hogy nincs elég tejem (hogy akkor mitől hízott!? :oops: ), mert állandóan cicizni akart. És kapott lefejt tejet. Aztán Rita felhomályosított itt a topicban, hogy ez a normális, akkor aztán non stop cici volt. Amíg Panka haza nem jött anyóstól. Mert onnan kezdve állandóan azt hallgattam férjtől, hogy mi az, hogy már megint szoptatok, és menjek vacsorázni (most tehetek én róla, hogy vacsoraidő egyszerre volt a kettőnek?). Meg néha úgy éreztem, szegény Pannuskám el van hanyagolva. Így aztán kapott cumisüvegből is. Aztán 6 hetes volt Petya, mikor volt egy olyan hétvégénk, hogy azt hittem elapad a tejem, mert egyszerűen nem akart enni. Csak ordított, meg kiköpte, meg bekapta, és egész nap ez ment. és ott el kezdtem fejni, és az már egy ördögi kör, mert ha fejek, nincs annyi a mellemben, amennyi kellene, amikor éhes, így aztán egre több lefejt, egyre kevesebb szopi, és neki meg kényelmesebb is volt a cumisüveg.
Szóval tanulság: Le van tojva férj, anyós meg mindenki, és kitartóbbnak kellett volna lennem, és biztos hogy jobban meg tudtam volna oldani azt is, hogy ne érezzem úgy, hogy Pankával nem foglalkozom eleget. De valószínűleg már ezt nem tudom meg.

Na bocs, ha sok voltam egy kicsit.

Kép
Kép
kriszta36

Én mingyá' megszülök!!! :lol: Kivakartam a konyhát a koszból (én is Brigi :roll: ), de akkor már elő kellett szedni a porszívót, ha előszedtem, végigmentem... El sem merem mondani Istvánnak, mert ilyenkor kapok a fejemre. Amúgyis mindennel végezni akarok, valahogy olyan érzésem van, hogy mindent el kell intéznem maholnap... :wink: Bár Bencit is 3 hétig szültem. :lol:

Ma elvittük kétéves tanácsadásra. Kicsi lelkem 14,5kg és 91 cm. Pedig olyan kis kukoricacső volt, amikor hazahoztuk. Dokinéninél gondolkoztam ezeken a beavatkozás dolgon. Tigrincs, valahol megértelek. Mármint, amíg "egészséges" volt a gyerekem, akkor egy oltástól én is sírva fakadtam. Majd "beteg" lett, és egyre immunisabbá váltam mindenféle beavatkozásra, ami vele történik. Szóval minden, ami korábban mumus, az nem lesz az, ha kénytelen az ember hozzászokni. De erről Durci regényt írhatna... :(

Tünde, jajj!!!

Zsó, jöhet, ha hazajöttél... :wink:
vbea

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?