Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

nagyon köszönjük a gyógypuszikat, aranyosak vagytok, segített. este 8kor raktam le Kolos, és reggel 8ig aludt. Igaz felébredt fél 4kor, de hamar visszaaltattam, majd 6kor is felsírt, odahoztam közénk az ágyba és aludt reggelig. :) Kis hőemelkedése még van, és elég nyűgös...enni ne akar, inni is csak frissen facsart narancslevet. remélem ennyi volt!

AprooZsó, Levi hogy van? Nagyon sajnálom a rossz éjjeleket. nekünk is volt, bár ennyire szörnyű és nem ennyi ideig, de kitartás!! én nagyon drukkolok, hogy Levi mihamarabb aludjon egyhuzamban jó sok órát. :D

Ancsa
, nagyon aranyosak a képek. Lara nekem nagyon bejön, szép kis arca van! :)

Steffi
, dehogy baj, már kérni is akartam, ez csak egy felhaszn. név, mivel orsi már volt, hát odabiggyesztettem egy k-t a vezetéknevemből. :)

Reni
, én is tanúsíthatom amit Steffi ír. Én vagyok a legnagyobb, van egy 23 éves húgom és egy 21 éves öcsém. Engem nagyon féltettek mindentől, de öcsém már akkor jön haza amikor akar...bulizik, cigizik (bár ezt szüleim tiltják)... mondjuk egy lányt biztos jobban félt az ember, de akkor is. Nálunk sem engedték a piercinget, mondjuk én nem is akartam de húgom igen, várnia kellett 18 éves koréig, de húgomnak előbb volt fülbevalója mint nekem.
arról meg, hogyan beszél veled anyukád... szerintem neked van igazad. lehet azt szépen is mondani, hogy segíts takarítani. de Ivánt már úgy neveled ahogy te akarod (meg férjed) mivel te vagy az anyja.

Veronikusz, ez tök jó, ha ez igaz akkor ha 3fiam lesz a 4.nél megmondhatom, hogy kislányt szeretnék. :) akkor még van esély.
:lol:
aventhez én is csak a szétszedés-összerakást tudom mondani, de nekem mindig volt vákuum, néha még túl erős is. talán már rossz benne az a csillagalakú izé, ki kéne cseréni, én kolos alatt 4et használtam el.
(a medela nekem sem tetszik, azzal szívták kórházba (elektromos) és eléggé sz*r volt.)
Vendég

Ancsa!! jaj ez nagyon nem jó...szorítok hogy a fürdőszoba egyben maradjon...

Kép
gablaty

Cocculus indicus.
nem kávé hatású, de éjjeli kimerültség ellen bejön.

És akkor eljött, a pillanat, amikor nagylányom határozottam nekem szegezi a mondatot: "ÉN AKAROM" és "NEM AKAROM". És második személyben szólít egyre gyakrabban.

Nem gondolom, hogy alá- és fölérendeltségben kell elgondolni a szülő - gyerek viszonyt. Persze, legyünk neki mi a tekintély, mi adjuk a mintát. De egy gyerek (felnőtt sem) soha nem fogadja el azt, hogy "Csak, mert én azt mondtam". Pláne nem egy olyan gyerek, akinek most éreget az egója. Igen, kicsit több energia kell a dolgok megmagyarázásához, és néha ki kell próbálnia, hogy a tűz tényleg süt, nem csak kamuból mondtuk. Sokkal több mindent felfognak, mint gondolnánk.

Bébiszitter koromban Enci a két évével felfogta (megmutattam neki), hogy a gyufa lángjától meggyulladnak a dolgok, süt, trejed a tűz és ha a lakás kiég, meghalunk benne mi is. Néhány hét múlva az asztalnál ültünk a családdal, ő szórakozottan a kezébe vette a gyufát. Ránéztem ő vissza és annyit mondott: J"a, tudom, meghalunk!" és letette a gyufát. nyilván, nem tudja, mi az hogy meghalunk. De valamit felfogott abból, hogy a gyufa veszélyes. A veszélyről meg már volt fogalma.
És Melindán ugyanezt látom. És ha keményebben szólok , mert türelmetlen vagyok, csak néz, dacol, aztán el is sírja magát. Tanulom erősen, amire anyám nem tanított meg.

Kép

Kép

Kép
memme

Kriszta! én lemaradtam vagy nem olvastam el rendesen :oops: de mi ez a Panka kaki ügy??Nem akar kakilni? vagy csak az oviba nem? Encit ma vittem bugyiban az oviba.Mondtam is az ovónéninek hogy bugyiban vagyunk nem pelusban, szóval figyeljen azért oda :D de nagyon rafkós,mert a kakit úgy intézi,hogy reggel amig még a pelus van rajta. (mert éjszakára ugye még azt kap)...szóval a kaik nálunk még nem megy a bilibe,vagy WC-be annak ellenére hogy már csinálta oda is :shock: úgy látszik arra még idő kell.....

Tünde???merre vagy?

Kép
gablaty

Kati,
Megnéztem az ágyat, szerintem jópofa. )) és hát jó benne, hogy nem feltétlen kell magasban lennie a gyerkőcnek ha meggondolja magát! Nagyon szorítok az ismerődődnek, és várom az infót, mert közben gondolkoztam én úgy tudom, hogy a Lányának segítség kellett (mármint az előző asszisztensnek)

Aproo,
Akkor majd valamikor nyomunk együtt egy honfit!!!

Veronikusz,
Remélem megvolt az összebújás, meddig aludtak a csajok??? Hogy olyan korán ágyban voltak?
Nekem is Avent elektromos volt, hát nagyüzem nem volt vele, de nem volt vele gond, nekem a kezem nem bírta volna a kézit.

Kriszta,
Ki mond ilyet??? Küld ide, helyre rakom!!!És ne is gondolj ilyet! Szuper mami vagy!!

Már több helyen bontottak és nem találják!!! ((

Judy
Köszönjük a gratulálciót! Hát most nem tudom, jó e a ház!!! (

ancsaboszi

Orsi!
erre még ne vegyél mérget, mert csak az ismerős ismerőse mondta. Szóval érted! :oops: :?

Ancsa!
:oops: :oops: :oops: tudom nem nyugtat meg, de nálunk dettó ugyan ez van. 2004-ben költöztünk be és pár hét alatt kiderült, hogy innen menekülni kell amint lehet. Le is állítottam minden lakásba történő beruházást!!! Azért olyan félkész még mindig a lakás :oops: :oops: :oops: 3 helyen még mindig nincs rendes csillár/lámpa, csak lóg a zsinóron egy izzó :oops: de ez a legkisebb baj. Beázunk és penézsedünk + esik le a fal. :cry: :cry: :cry: és ezért adósodtunk el 20 évre!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Orsi,

Örülök, hogy hatnak a gyógypuszik!!!! Azért küldünk még!! Örülök ,hogy tetszik a lányom!!

Gabi,
Aranyos vagy ránk fér, mert most azt mondja a vizes, hogy nem az Ő hibája, de a hiba még nincs meg. :cry: :cry: MI lesz itt?

Memme,

mire nem tanított meg?
Olyan jó látni, hogy már ilyen okosak! nem? :wink:

ancsaboszi

Veronikusz,

Sajnálom, de megnyugtatni nem nyugtat meg! :cry: :cry:

ancsaboszi

Ancsa!
Kata 7-kor KO :lol: volt, Szofi kicsit tovább bírta, mert bealudt DU a kocsiban :lol: így ő kb 7.30 fele aludt el. Reggel én keltettem őket 6.45-kor az ovi/bölcsi miatt. Viszont éjjel Szofi felkelt 1x, KAta meg olyan sokat nyüglődött, hogy végül ott ébredtem náluk a földön 5.45-kor. :oops:

na megyek vissza vasalni :? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

ja! mi is újépítésűben lakunk. :evil: De azt hiszem soha többet új lakás. :oops:

tényleg mentem

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hali lányok, Látom, Gabi, a kakiügyről eszembe jutottál. :) Amúgy képzeljétek, végül nem is meséltem, de Bene totál szobatiszta december közepe óta. először az oviban (az óvónőknek elment kérésre kakilni), aztán itthon is. :) Annyira örülök és hálás vagyok.

Linocs
, VÁLTS. Én is ezt tettem, az más tészta, hogy ebből kórházváltás lett, de csak azért, mert mikor teherbe estem VIllővel, úgy volt, hogy Kútvölgyinek vége, és nem mertem rizikózni, hogy tehresség végefele kelljen egy jó orvoshoz beférkőznöm máshova. Amúgy kórházon belül váltottam volna. Hiányzott a kútvölgyi családiassága, de orvosilag nagyon nem bántam meg. Végülis a külön terhesgondozással, szülésvezetéssel egy szolgáltatást vásárolunk meg, amit meg már hadd mi válasszunk meg, hogy milyen legyen. (mármint nem szakmailag, emberileg) Különben za ember járna a sima terhesrendelésre az sztkába és szülne az ügyeletesnél a legközelebbi kórházban.

Nem bírtam minden oldalt végigolvasni, már 1 órája dolgoznom kéne, és veletek még nem is végeztem... így jár az ember, ha napokig nem jön :) :(

Ja, MSE, köszi, hogy tetszett.... Nagyon jó a vers /ek!

Gyuzsó, jó, hogy nagy a pocakod, így nem nyújtottam ki túlzottan a nadrágjaidat! :D

mtunde

Ciki avagy nem, de Férjem és én olykor érvelünk azzal, hogy "mert én azt mondtam"... ezzel még nem bántjuk a gyereket, de én tényleg azt érzem sok helyzetben, hogy annyira nem érti az érvelést, hatni nem lehet rá semmivel (lsd. hisztirohamok). Szóval néha keményen éreztetjük vele, hogy bizonyos helyzetekben NEM PARTNER, mert veszélyes, vagy mert egész egyszerűen nem mindig az ő akarata érvényesül. Benedek amúgyis elég nehezen tudja megemészteni azt, ha nem úgy mennek a dolgok... fogalmazhatnék úgy, hogy nálunk a dackorszak az valóságos, tényleg előfordul, hogy a földön kell húzni... (nem egyszer húztam már fel a teremgarázsból a harmadikig). De hangsúlyozom, hogy teljességgel egyetértek abban, hogy a gyerek valamilyen szinten partner, és egy kamaszra nem túl hasznos úgy hatni, hogy "mert azt mondtam". Kemény tanulás ez mindenkinek, de tanulás, fejlődés. Senki nem születik szülőnek, ezt is tanulni kell, és ebben is vétünk (nem kevés) hibát. Néha még azt is, amit el akartunk kerülni. :wink:

Eszembe jut sógornőm, aki Kari előtt a földön fetrengő és lila fejjel ordító gyerekem "segítségére akart sietni", majd csúnyán rámnézett, hogy tehetek vele ilyet, hisz ő annyira sajnálja... Mondom, sajnálja a sajátját. Inkább a földön fetrengjen, mint a mosogatógépből szedje ki a kést... mert a gyerekem AZT AKARTA. Én meg határozottan azt mondtam, hogy nem. Szóval, verje csak magát a földhöz.
vbea

Ancsa, köszi, most már rám is rámférnek a puszik, mert reggel torokfájással ébredtem és érzem náthás leszek. :twisted:

sajnálom, ami a házatokkal van, reméljük nem lesz semmi komoly.

veronikusz, ezért a ti esetetek sem semmi. és mit tudtok csinálni a penésszel és a vizesedéssel? gondolom nem sokat. ezt átadtak ilyen házat aminek iylen sok hibája van?
én is ezért félek a házvásárlással, ki tudja milyen hibái lesznek pár év múlva.
hol laktok? a neved alatt az van, hogy 1. és 11ker. nem kell utca, csak kb, mivel ismerős vagyok arrafelé.

ja, tudom mit akartam még írni: vlki írta a Péterfy kórházban a láncokról. sógornőm ott szült és... borzasztó az a hely. el is kapott minden lehető fertőzést a gyerek. én meg is lepődtem, hogy a kórházi szobákba szinte bár,ki bemehet bármilyen betegen... közben ott van a pár órás baba, vagy épp szoptat a mama a másik ágyat meg körülállják a rokonok. :evil:
Vendég

Tünde, nem nyújtottad ki! :D :D :D Nekem meg ég a fejem, Zsu, mert nagyon vissza kéne adnom... már Istvánom is rágja a fülemet, milyen vagyok. :lol:
vbea

Eni! igazad van..földön fetrengve nem veszélyes :lol: én is hagytam sokszor Encit, sőt volt hogy utánoztam a vísítást, hisztit, és nagyon meglepődött hogy anya is tud ilyet? :shock: olyankor abbahagyta,ha meg rázendített valahol akkor is hagytam, igaz kicsit tovább tartott a bevásárlás meg néztek is, de hát kit érdekelt.. :lol:

nem nagy havazást mondtak mára???
akkor csak reménykedem hogy 1er ilyet látok az ablakból?? :lol:
Kép

jaj mennem kell az oviba

majd jövök

Kép
gablaty

Gabi!
Panka még mindig csak és kizárólag pelenkába hajlandó kakilni, semmilyen módszer nem használt. Most az utolsó az volt, hogy mindenki álljon le a macerálásával, hátha ez volt a baj.

Veronikusz!
Haragszom nagyon... :lol: :lol: :lol: Jaj, majd pont egy melleszívó miatt. Nekem a Medela nagyon bajött, főleg, hogy ennyit kell használni. De én ugye már Pankánál is váltottam az Aventot, mert nem bírta volna a kezem, mert ugyebár én ott is fejtem.

Lányok!
Ezt vártam, köszi! :lol: Bevallom, csak ezért írtam. :lol: De tényleg izgulok, hogy esetleg kideríti, hogy mi eddig a 4 év alatt valamit nagyon félre. :oops:

Hiszti: Panka, nem tudom emlékeztek-e még nem a földhözverős hisztiben utazott, hanem az ájulósban. De bizony vannak dolgok, amikben nincs pardon, és nem kell különösebb magyarázat, pláne nem huszonötször.

Kép
Kép
kriszta36

szülés és kor... hát asszem, ha tényleg 3-4-et akarunk, akkor minden érv amellett szól, hogy nyáron megint terhes legyek, másrészt meg úgy érzem, ha most 2 évig dolgoznék és Villő 4 lenne, mikor megint szülnék, még az is beleférne, és akkor is beleférne még egy ajándék 4., ha a 3. császár után megengedik... Még akkor is 35-36 körül befejezném a szülés részét.

És MSE, nagyon is értem, amit írsz, egyrészt mennék, dolgoznék egy kicsit, csak felfrissülésként, váltásként MAJD, de másrészt el sem tudom képzelni, hogy ne terhes-babázós anyuka legyek. VIllő már NAGYLÁNY. Jár, akarata van, dacol, stb. Kellene megint egy kisbaba... de lásd fenti bekezdésem. Asszem apjuk meg fog győzni, ő nem akar szünetet... :)

mtunde

Kriszta!
:D :D

Orsi!
I.ker.-ben a papámék laknak (Naphegy téren, míg itthon voltak sokat voltunk ott, de a lányok oda járnak oviba, bölcsibe most is), mi a Galambóc utcában lakunk a XI.ker.-ben. Nem nagyon szertem. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ha hisztizik, nyilván nem kezdünk el magyarázkodni. És közvetlen életveszélyben sem. Eszternek pl. még csak határozott hangon mondjuk, hogy "nem". Megérti, és abbahagyja amit épp csinál, bár rosszalja. Elkámpicsorodik egészen konkrétan, netán dühöng, de tudomásul veszi. Melindának viszont egy ideje nem kell tiltogatni. Ha hisztizik (mert nem az van, amit ő akar), átkísérjük a másik szobába, néha megkérdezzük, hogy végzett-e már, aztán ha mondja, hogy igen, vagy érezzük, hogy vége, odavesszük magunkhoz, odabújik magától is. De majdnem biztos vagyok benne, hogy Eszterrel nem így fog menni. Erre szerintem nincs általános jó módszer.

Steffi, anyukám ordibált, ha valamit rosszul csináltam törődésmegvonással büntetett és szégyellnem kellett magam, ha nem tudtam hogy mért csináltam rosszul. Már pedig a szégyen az egyik legveszélyesebb nevelési eszköz és teljesen az ellentétes hatást váltja ki hosszú távon. Néha azonnal is.

Kép

Kép

Kép
memme

veronikusz, azt tudom hol van, nemrég épült (lehet, hogy volt már 10éve is talán :wink: ) ott vlmi lakópark szerű - nem? arrafelé van a trófea is (ha ismeritek) mi szeretünk oda járni, lehet válogatni a kaját közül. :)

[quote]J írta:ár, akarata van, dacol, stb. Kellene megint egy kisbaba...

Tünde, ismerem ezt az érzést, bennem épp most kezd formálódni. Kolos már annyira nem baba, hanem egy nagy gyerek akit nem lehet babuzsgatni. tegnap mikor olyan lázas volt, és letargikus, csak feküdt az ölemben majd 1 órát...olyan jó érzés volt megint. mert ő már "cikinek" tartja, ha odamegyek és megölelgetem, ellök ha puszit akarok adni. azért néha odajön ő is, és fekéretzkedik az ölembe, meg néha csak anya jó...de egy pici babával az más. neki csak én vagyok fontos, meg a cicik. :lol: jó volna egy abba...de a józan eszem azt mondja, még várjunk. nekem is dolgoznom kéne pár évet, majd utána.
gratula a szobatisztasághoz!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote="memme"]D írta:memmee majdnem biztos vagyok benne, hogy Eszterrel nem így fog menni. Erre szerintem nincs általános jó módszer.

:) Mintha én írtam volna. Villő annyira más alkat. Ő már most dührohamot tud kapni, ha valami nem az ő elképzelése szerint alakul. Már simán összeveszik a bátyjával egy játékon, és nem hagyja jámboran, ha elveszik tőle. (Bene még 20 hónaposan is jámboran tűrte, ha a nagyobb gyerekek elvettek tőle valamit, vagy ellökték, mondjuk az sem volt teljesen normális. :)) Mutogat, hogy mit akar enni, konkrétan mindig azt, ami a mi tányérunkon van. A tápszerből napi 1 decinél többet alig tudok beleönteni. Ő viszont tényleg lányos, nézi a ruhája fodrait, szereti a plüssállatokat, babákat, ronygokat hurcol magával (ha nincs más, az én sálamat, textilpelust) és az arcához dörgöli és sokszor odabújik hozzánk egy kis szeretgetésért. De őt bizony néha majd keményen rendre kell utasítani. Egyelőe még megérti a "nem"-et és integet is hozzá, de nem mindig fogad szót.

mtunde

Laptopról nyomom, nincs egy-két hosszú magánhangzó rajta :oops:

Avent
Én tejadó anya voltam 4 hónapig, szal fejtem rendesen. Kézi Aventtal, de semmi bajom nem volt vele. Jó, a hangaja, de az nem zavart annyira. Akkor nem csinál vákumot, ha túl feszes a cici. Akkor egy pici masszir és kézzel kifejtem egy picit. Onna ment :wink: Szóval én simán lefejtem vele napi 1,5-2 dl tejet :D
Legközelebb azért kihagynám az egész fejés részt. Max. az elején. Mostmár tudom, hogy meg lehet úszni :wink: És azt is, hogy én hol rontottam el, amirt ilyen sok tejem volt. Persze aki megkapta amit lefejtem az nyilván örült...

Ancsa, Veronikusz
Ez a lakás dolog :? Nagyon undi!!!! De leginkább tetü dolog, hogy ilyen hulladékokta adnak át és ennyi pénzért meg pláne :?

AprooZso
Hát én lehet, hogy vállalva a kockázatot vennék egyet saját szakállamra :oops: mert igen, nem a férjed kel éjjelente és nem ő 24órázik Levi mellett 8) Félre ne értsd, de azért a doki általában nem nagyon hisznek a természetgógyászatban, homeóban és az effélékben :? Amit valójában nem értek :roll: Én spec. azt vallom, hogy először fü, fa, virág, aztán homeó, aztán gyógyszer.
Amúgy sztem ennél nagyobb hülyeségekre is költ olykor az meber :wink:

Persze, én másként csinálom már, mint Anyu. Azt is észreveszem viszont, amikor pont úgy cselekedtem, ahogy ő és nem akartam :? Szerencsére ezeket utána tudatosan azért tudom kerülni. Azért kérdeztem meg ezeket, mert én ugyan gondolok egyet, de vajon nagyátlagban "igazam" van-e? Úgy fest, nem csak én gondolom így :P
Nálunk pedig hisztinél pont a magyarázás válik be :lol: Persze nem mindig, de javarészt. Pedig Iván sem szereti, ha nem az van, amit ő kitalál, igazi oroszlán :lol: Én azt használom, amit Memme. megszúrom a kezét egy picikét tüvel, a kés hegyével, ollóval. Mostmár tudja, hogy melyik olló az, amelyiket a helyére teheti és melyik az, amelyikhez nem nyúlhat (a konyhai ollóm nagyon tompa, használat után boldogan teszi a fiókba). Persze bepróbálkozik ő is 8) Persze van határ. én kb.5x mondok el valamit. Hatodjára már süvöltök :oops: de az használ.
Tesókérdésben meg...hát úgy fest, hogy valóban ez az élet rendje :? Szegény Iván, hogy utál majd :roll:

Kriszta
Több önbizalmat :!: :!: :!: Miért lennél te rossz anya?! de még ha azt is találja mondani a cicológus, hogy hibáztál valahol és azért van ez az egész.... Persze azt rossz hallani, de mindenki hibázik! Anyósod szerint panka nagyon érzékeny lelkü. lehet, hogy ami másnak semmi, az neki problémát okoz! Nehogy már rossznak hidd magad!!!

Holnaptól én is "burzsujanyuka" leszek :lol: Köszi az infókat, Cityfoodot választottam.

Ezt a 4 kötelező pecsétet a kiskönyvbe nem nagyon értem :oops: Én összesen 3x találkoztam védőnővel a Ivánpocak alatt, ebből az első alkalommal kaptam csak pecsétet, a többi inkább gyorstalpaló volt. A többit pecsétet a doki nyomta, de a kiskönyv senkit nem érdekelt :roll: Szülés után kaptam egy papírt, hogy jártam rendesen terhesgondira, oszt csá. Ezt vittem a munkahelymre (akkor még kifizetőhely volt) és simán elfogadták. Ja és ezt a paírt nem is a saját dokim állítota ki, mert ő már nem volt bent, mikor hazajöttem (vasárnap), hanem a nővéreknek szóltam, hogy nekem nincs még ilyen igazolásom. Kerítettek egy dokit, aki megírta :P

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Lányok segítsetek!
Kezdek kétségbe esni.
Meddig tarthat még ez a taknyi őrület???
A helyzet az, hogy még mindig ugyan olyan betegnek néz ki Kristóf…
Dől az orrából ez a sűrű szutyi, de ha szívom, alig jön valami.
Megevett már egy üveg Cedax baby-t tehát antibiotikumot nem nagyon akarok többet ha nem muszáj. Láza nincs, a toka kicsit vérbő, de ennyi. A tüdeje tiszta. Levegőt alig kap, étvágya semmi. Alig bírok pár falatot beleimátkozni… és nagyon nyügi és akaratos és nagyon nem érzi jól magát. Hurcolja a lakásban a kutyusát meg a pelust, kéri napközben is a cumit, bújik az ölembe, fekszik le a földre… Nem bírom már nézni… Nyomom a ciromos teát, Cebiont, Ambroxolt, fújom az orrába a tengervizet, szívjuk fél óránként a semmit…
Mit csinálhatnék még??? Van Valakinek valami jó ötlete?
Most alszik, gyorsan összekapom a lakást és jövök.

B

Kép
vkbrigi

Orsi!
nem! mi nem a Nádorligetben lakunk. 8) Mi a Galambóc utcában egy 14 lakásos társasházban. :D

Tünde!
ez komoly??? nyáron már terhes leszel??? :D :D :D :D [/b]

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ezt a pecsétügyet én sem értettem. Nekem védőnő egyet pecsételt, az elsőt, aztán csak doki. És az egyik szülésfelkészítőn mondták, hogy a Kútvölgyiben "jól idomított" dokik vannak, az az egyik papír, amit adnak, hogy igazolják, hogy megjelentél négyszer. A terheskönyvhöz meg senkinek semmi köze. Személyiségi jogok, meg ilyesmi.

Reni!
Pankával én is megfogattam a frissenvasalt ruhát, hogy milyen forró, és hogy a vasló még ennél is melegebb. Ennek ellenére a múltkor tiszta kíváncsiságból azért hozzáértette az ujjahegyét, volt is kajabálás, de csak mintegy tíz perc múlva. Először csak onnan láttam hogy baj van, hogy nézett rám a nagy szemeivel.
De egyébként nálam is a magyarázás az első. Csak vannak dolgok, amiknél egyszer magyarázok tiltással egybekötve.
Próbálok több önbizalmat, dehát...

Kép
Kép
kriszta36

Tünde! gratulálok a szobatisztasághoz!és irigykedem a terveidet illetően :lol: tényleg tök jó!!én még egyelőre azt sem tudom hogy hol találjak állást? ami nem lesz könnyű, pláne hogy 4 órásat kéne,mert ugye Enci még addig van oviban....de hát semmi sem egyszerű.. Dokit is hívogatom mi van az eredményeimmel, de eddig nem sikerült elérnem :( majd délután újra próbálom....
olyan jó lett volna "nyugodtan"kezdeni az újévet, nem azon agyalni hogy mi lesz?hogy lesz?
mert ugye kistesót nagyon szeretnénk, de hát ki tudja mikor jön?
(lehet hogy írok majd privit is)

Kép
gablaty

Brigi, amit csinálsz, az teljesen jó... Mármint az orrszívás spray-vel egybekötve, c-vitamin. Mást ezesetben nem tehetsz, pl én sem csinálnék semmit másképp. Tudom, hogy ez nem nyugtat majd meg, de Bene ugyanezt csinálta krupp után még legalább 3-4 hétig. Azaz szörcsizett... Amíg nincs láza, nem köhög (mást nem is említek) addig olyan nagy zűr nem lehet. De ha aggódsz, mutasd meg inkább dokinak... Benedek (ha nem felejtem el), immunerősítésképp minden héten kap egy oscillococcinumot.

Kriszta, Reni, tök igazatok van. Egy papírt fogok kapni, amin Vidadoki igazolja, hogy a kötelező terhesgondikon részt vettem. Nekem csak védőnő ilyen nyüzüge. De amúgy semmi értelme. Idiótaságokat mond. Legutóbbi pl az, hogy nyugodjak meg, mert a körzetében van két vesebeteg gyerek, és ettől függetlenül nagyon szépek... :shock: :shock: :shock: Meg olyan dolgokon nyunnyog egy félórát, amin én simán elsiklok. Arról nem is beszélve, hogy tök rugalmatlan, heti egyszer 2 óra a tanácsadás, és olyankor vannak kb 30an, ő meg nyunnyog mindenkivel félórákat... Időpontot nem kérhetsz. Tudjátok, az a típus, aki marhára ráér, de én nem, viszont siettetni sem tudom. Nem ehhez szoktam. Bencivel olyan katonás védőnénink volt, hogy nem egyszer sírva-sikítva mentem haza. Amúgy többnyire igaza is volt. Ő időre hívott, nem is vártam 5 percnél többet. Benével meg marhára magabiztos volt, és nekem, aki alig bírtam kimászni a baby blues-ból, nos, nekem akkor nagyon ő kellett. Egy határozott észjárás és kéz... Mai napig fel szoktam hívni, és fogom is.

Tenci, mondtad, hogy téged is kínoz a reflux. Megnyugodtam. Azt hittem, múlnia kéne, de heti 1-2 nap én is paff vagyok a gyomorsavtól...
vbea

2 órát sétáltunk, bezzeg most aludt a kis Alvásmegvonóm!

Orsi, a Trófea tényleg jó, ott voltunk egy esküvőn, fincsi volt.

Judy, nem vettünk még széket, várom még mindig a tapasztalatokat.
Mekkora most lánykád? Mármint súly, cm?
Kriszta, Petya hogy halad hízás terén?
Bori, és ti?
Vica?
Azt hiszem senkit sem hagytam ki a kicsit nagyobbak és a kb. egyidősek közül, ugye?

Képzeljétek, Levi tegnap reggel után ma reggelig nem kakilt, pedig napi 5-6x szokott, erre reggel óta, ma már a 7. adagot nyomja, de mindig megvárja a tiszta pelust, szóval ma kb. az egész napot a sétát leszámítva a pelenkázón töltjük.
Ráadásul nem is hasmenése, szóval nem folyékonyabb mint máskor és túrós, szóval jól beraktározott tegnap a legényke.
Lehet, hogy éjjel ezért kért csak egyszer enni?
El tudnám ezt viselni, most egyben aludtam 3 órát! :wink:

Ancsa, megvan már a bibi? Sajnálom, tényleg bosszantó egy új háznál.

Veronikusz, mi régi házba költöztünk, van ebben minden építési anyag....csak épp sztünk alapozva nincs, van olyan szoba ami 64-ben épült és mi is penészesedünk. 3 évente teljes festés kell, hogy létezhessünk és mi is 25 évre adósodtunk el... :?
Namármost nem éri meg az állandó hercehurca, 3 évente közel fél milla ki az ablakon....szóval nekünk is kb. 2 év múlva cuccolni kéne, de hova, miből.....sax. Szóval ez van, de mondjuk kimenekülhettünk a városból, szóval emiatt mégis jó dolog.

ja, 3 hete nincs a kisvárosunkban oltóanyag, nem prenevar, hanem diperte. Még a 4 hóst sem kaptuk meg.....erre nem tudok gombot varrni, hiába próbálkozom, sztem totál felháborító. Negyed évente küldenek egy adaggal, nem törődnek a közben kiköltözőkkel, szóval mi most egy csomóban szívunk.

Eni, a hiszit más, mert vannak estek, amikor hirtelen kell lecsapni a lurkókat, amíg nem lesz nagy baj.
Sztem itt olyan esetekre gondolt Reni, amikor van idő magyarázni, de az mégis elmarad szülői lustaságból, nemtörődömségből vagy hasonlók. nem?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Tünde,

De jó hogy itt vagy!!!
Gratulálok a szobatisztasághoz, és nem is jöttél mondani!! Szuper!
Tök jó tervek!!! De jó!!!

Na itt vagyok!
Már mosok! :lol: :lol: :lol:

Igaz 6 csempét leszedtek, megint kupi van, állnak a ruhahalmok, de úgy néz ki, hogy megtalálták a hiba forrását.

És tényleg befagyott a cső!!! :oops: Mert a villanyszerelő mester szart a többiek munkájára, és amikor behozta a fürdőbe az áramos dobozt nem szigetelte vissza. Pedig a ház jól van szigetelve azt többször is ellenöriztettük.
Szóval meg van a bibi, és már orvosolták is, már csak vissza kell csempézni.

Na megyek, puszika

Mindenkinek szép délutánt!

Kismamik??? mi volt a korházban? vérszivás? ctg?

ancsaboszi

NA, nem frissítettem, mielőtt írtam.
Ma hihetetlen jó napunk van, néha 10 perceket is elvan Levim ölbekéreckedés nélkül....

Tünde, nyáron új vonalzó? Szuper!!!!

Brigi, a mostani nátha.influ vírus hetekig eltart sajna.
Családból többen is, már vagy 2 hete semmi bajuk nem volt, "csak" a köhögéstől fulladoztak. Mindenkinél más tart több ideig, takony, köhögés, stb.
Sztem sem tudsz jobbat, mint amiket leírtál sajnos.
Én emiatt nem viszem vásárolni sem Levit, mert nem merem. Az egy hétig tartó még elmenne, de az egy hónapig....félek, így mindig leadom anyósnak ósan előtt. :D Jobbulást!!!!

Orsi, Nektek is.

Pecsét, kiskönyv: régen kellett a 4 védőnői pecsét, ma már elég a doki egyszeri igazolása....ezt én is végigjártam....

Én is havat akarok!!!!!Sokat!!!!

Igen, igen Reni, tényleg nem nagyon hisznek ezekben a dolgokban a dokik, azért én elolvastatok vele pár leírást, majd megvitatjuk még párszor.
Addig meg nyammoghat a dologélen az úrfi. :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hahó!!!

Zsó, akkor megnyugodtam. Mi is hetek óta. De vhogy mindig úgy tűnik, kimásztunk belőle, és akkor megintcsak jön 1-2 nehezebb nap. Mármint ilyen fura, mintha kerülgetne valami. Bár tény, hogy Benedekkel sem volt túl vidám az utolsó pár hét... Konkrétan szülést megelőző fél napban teljesen úgy éreztem magam, mintha letepert volna valami inluenza. Di-Per-Te nincs?! Elég gyalázat ez, hallod.

Egyébként persze, én is úgy értettem a hisztidolgot. Valóban külön kell választani azt, hogy beszélsz egy kamasszal, meg valaki olyannal, aki még csak most alakítja a saját dolgait, és te vagy az egyetlen, aki határt szabhatsz neki. Renivel egyetértek.
vbea

GAbi,

nagyon jó ez a kép!!!
Képzeld Anykámmal most beszéltünk, ott nagy hó van, Kemencén (kemencében) :lol: már többször lapátolt, lehet szánkózni, itt nyoma sincs, vagyis a hegyeken látom.

Aproo,
Osanitot nem próbáltátok???
Nekünk nagyon bejött! :wink:

ancsaboszi

Ancsa, válaszoltam, csak Steffinek címezve.
Vidám lehet így télvíz idején csencselni, hogy hol a gond. :twisted:

Tünde, éljen Bene szobatisztasága. És hajrá Gabi kaki-ügyben is. Nálunk ez úgy ment, hogy bár tudtam, mikor jön a kaki, hagytam néhányszor neki a bugyiba. Olyan édes volt, ahogy terpeszbe, beroggyantva sietett a WC felé... :)

Kriszta, nem gondolni hülyeségeket! :)

Jaj Tenci, így utólag bevallom ám, hogy ott a kórházban nem midig tudtam teljes erővel koncentrálni, arra, amit mondtál. :oops: Csak néztem a pocakodat, mint valami bűvös gömböt... :)

Tudtam pihenni egy kicsit. Annyira jólesett.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme! hát igen kaki a bugyiban ez megvolt...amikor jöttünk kiaz oviból, állt a kocsi mellett, amikor szólatm üljünk be akkor mondja: kaki vaaaaaaan! mondom szupi, mostmár hazáig kibírod (3 perc) ....elmagyaráztam megint, hogy miért a bugyiba tette? amikor még ott voltunk az oviban nyugodtan ülhetett volna a wc-re...de mindegy! majd alakul.... :lol:

Kép
gablaty

Ancsa,
örülök, hogy megvan a hiba!!!! Képzeld mikor mi beköltöztünk, nekem se ment a mosógép, pontosabban nem centrifugált. Már szerelőt akartunk hívni, mikor valami gyanús lett és lekaptam a lefolyócsőről a mosógép leeresztőcsövét, és valami csoda folytán a lavórba simán kinyomta a vizet. Kiderült, hogy egy vakolatdarab került a lefolyócsőbe és szépen elakadt a kanyarban :shock: Azóta semmi baja :D

AprooZsó,
épp most mérték a kisasszonyt, 67centi és 7230g (mondjuk ez ebéd után) Levi mekkora?

Tünde,
jók a tervek :D Hajrá kistesó!!!

Brigi Kristófnak jobbulást!!! Meg a többi betegeskedőnek is!!!

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Ancsa!
A villanyszerelők nálunk is jófejek voltak, nem volt tervrajzuk arról, amit csináltak, de ez úgy derült ki, hogy a vakolók is baromi jófejek voltak és bevakolták a villanyszerelők által kialakított "dobozokat", amikbe a konnektorok meg a villanykapcsolók kerültek volna, de úgy, hogy még a belegyűrt újságpapírt is kiszedték belőle, nehogy jó legyen a villanyszerelőknek. Szerencse, hogy a férjem egy olyan, hogy mindent folyamatosan fényképezett, így a fényképei alapján derült ki, hogy hol vannak a vakolat alatt a dobozok.

Aproo!
Petyát tegnap mértem, 6370 gramm volt, a hosszát nem nagyon tudom, majd 1-én megyünk prevenar 3-ra, és anyós megméri, de 68-as rucikat hord.

Kép
Kép
kriszta36

nem 1-én, hanem 15-én

Kép
Kép
kriszta36

nem tudom mi van a kis drágámmal, már majdnem 3 és fél órája alszik egyhuzamban, ezért tudok most ilyen sokat itt lenni, és lépést tartani veletek. :lol:

Tünde én meg arra mondom, hogy mintha én mondta volna, amikor azt meséled miket csinál Villő, dühroham ha nem kap meg vlmit, mutogat mi kell neki. Kolos dettó. Olyan mérges tud lenni ha vlmit nem kap meg...és azok a krokodil-könnyek amik ilyenkor potyognak!! ha abbahagyta a hisztit, én is leülök vele, magamhoz ölelem, de jön magától is...majd megbeszélem vele a dolgot. tudom még kicsi ehhez, de azért hátha érti.

Reni, én is adtam tejet...utáltam fejni... tök macerás az egész...de nekem mindenki azt mondta, fejjem ki azt amiből kolos evett, hogy több legyen.
[quote]M írta:ostmár tudom, hogy meg lehet úszni
megosztanád velem ezt ezt az infót, persze csak ha nem titkos. :lol:

bocsi, veronikusz, azt hittem az arra van, megnéztem térképem pontosan.

Ancsa, dejó, hogy megvan a hiba... aztán győzd a sok mosást, meg vasalást. :roll:

asszem felébredt, mennem kell...
Vendég

Orsi! mit tanulsz? mert látom 2 hét van hátra.....

Kép
gablaty

Gabi, igen, beállítottam hogy mindig emlékeztessen rá, hogy nem itt kéne lógnom hanem tanulni. :lol: :lol: :oops: de olyan jó titeket olvasni.
közgáz lesz 23án ez van beállítva, de szerdán reggel 9kor angol szaknyelvi vizsga, szóbeli.
Vendég

Orsi!
bocsi félre értettelek. :oops: igen a Trófeához egy köpésre lakunk. Én azt hittem azt mondod, hogy a Nádorliget parkban, de nem. Már értem. :D De tényleg arra. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Orsi!
ti merre????

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Judy, mi tegnap kakimaraton előtt este 6960gr-ot mértünk és a 68as rucikat hordjuk, bodyból még szűkösen, de jó a 62es.
Így is le vagyunk ám maradva, az augusztusi topikban már van több 8,5 körüli baba, sőt, van egy, aki4 hósan volt több mint 9. :shock: :shock:

Lassan tényleg rá kell állni a biztiszék ügyre, de előbb még a gyedet intézem a héten... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

veronikusz, mi a 7ker, a péterfy sándor utcában, de rózsék terénél ez azért jobb rész. ezért is keresünk házat/lakást már majd 1 éve, amikor megtudtuk, hogy jön kolos...nem akartuk itt a belvárosban felnevelni. azt szeretem csak benne, hogy mindne tök közel van, itt megy a 7es, metró, villmos...+ van vagy 6 gyógyszertár, közért 500méteres körzetben. viszont van helyette zaj, meg kosz, büdös... szóval nem gyereknek való. :roll: :evil:
Vendég

Melyik az a bizti szék, amin van oldalvédelem is? Mert amiket eddig néztem, azokon sajna nincs....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi, a römerek azok jó...én annó átböngésztem az összes tesztet, mikor mi kerestünk, de mi 9-18asat vettünk (kolos még nem volt 9kg, de tudott már magától ülni, mert ezt még nem lehet teljesen dönteni). römer king plusz-nak volt a legjobb minősítése.
Vendég

Sziasztok!

Aproo, mi Pierre Carden 0-18 hósat vettünk, az oldalvédelmes is szerintem.

LÁNYOK, ÁLLJON MEG A HÍRLAVINA!!! senki nem mondta, hogy nyár végén pocakos leszek. Ez is egy lehetőség, mint ahogy az is, hogy Villő 2,5 évesen fel van véve bölcsibe, addig szordinoban itthon, majd utána elmegyek rendesen dolgozni és később baba. Meglátjuk. Csak gondolkozunk, vagy még azt sem. Csak azt tudjuk, hogy még szeretnénk. Férj már most, én még nem. Megvárom, amíg tényleg mindenem vágyik az új babára, és nem előre tervezek... Vagyis mégis.... de mindegy, lesz, ahogyan a legjobb lesz majd! Csak azon filóztam, hogy ha csak 3 lehet, akkor jobb együtt a 3. Ha lehet 4 is, akkor 2 + szünet és 2 megint. De az, hogy lehet-e 4. is, az csak a 3. után derül ki. 22-es csapdája. :)

Kriszta! van egy könyv! Elég jó anya a címe asszem, az arról szól, hogy minden gyereknek a saját szülei a legjobbak. Ők ismerik, ők vannak összenőve, és úgy vannak egymásnak kitalálva! JÓ ANYA VAGY, Panka dolgai nem miatta, vannak, de neked kell megoldani. :(

mtunde

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van -e valaki , aki ismeri dr. Szabó Tibort.
Nála fogok szülni, és lenne pár kérdésem.
(Valahova már beírtam ezt ma, de sehol sem találom.)
vera2

Szia Vera, én nála szültem, meg Emano is...remélem nem bánja ha őt is megemlítem, kérdezz bátram. . írhatsz privit is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.05 19:28-kor.
Vendég

Sziasztok,

Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!!!!

Eszternek Nagyon Boldog Születésnapot!!!

Visszaolvastam, de nem tudok reagálni, mert így is két napom ment rá... csak autósülés témában szeretnék, hogy a 9kg azért kell, mert ez a minimum súly bele és ez fontos, pár deka nem számít, de kilók igen. Valamint szintén nagyon fontos, hogy magától és stabilan üljön a gyermek, különben rosszabbat tesz (ha bármi lenne) mint egy hordozó. A hordozóból ha kilóg a gyerek lába (azaz az ülés háttámlájára nyúlik fel) az nem gond. Javaslom a 9-18kg-os ülést, mert biztonságosabb a tesztek szerint, mint a nagyobb kg-ot áthidalók. Nekünk Römer van, mert az menet közben dönthető és csak ajnálani tudom az ilyen funkciójú üléseket, mert nem nyaklik Tünde feje, ha elalszik. Mi is a törésteszt alapján választottunk, drága volt, de több gyerek fogja használni, így szerintem megérte.

Andi: nagyon örülök, hogy jó hírek vannak, sokat gondolunk Rátok. Ha nagyon sok időd lesz egy táblázatot majd felteszel? Mert olyan sok pocakosunk van most, kicsit nézegetném...

Rólunk: köszönöm a hiányolást, csak férj szabin volt és kiélveztük minden pillanatát, így nem ültem a gép elé. Tünde nagyon élvezte a karácsonyt, hihetetlenül tetszett neki a fa, én meg könnyeztem a csodálatán... Növesztett két új fogat az új évre, így most 18-nál vagyunk, meg elkezdte a mondókák elejét mondani, no meg csinálja hozzá a testmozgást is, olyan édes. Pocakbaba most már tuti Donát lesz, jól van, nagyon sokat mozog, egyenlőre fejjel felfelé csücsül, de már beszélgetek vele, hogy forduljon egyet, nem szeretném, ha ilyen miatt lenne a második is császár... Megyünk majd 4d-re valamikor a hónapban, kíváncsi leszek rá.

Pár fotó és ígérem próbálok bekapcsolódni személyesebben is. Betegeskedőknek mennek a gyógypuszik!!!
Üdv: Dori

Kép Karácsony

Kép

Kép Kedvenc ajándék

Kép Másik nagy kedvenc

Kép Szilveszteri buli

KépKép

KépKép
snowwhite

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X