Új privát üzeneted érkezett!

Hahoooo,

Megvagyok-megvagyok. Kösziii a hiányolást, édesek vagytok.
Nincs pocaklakó és terveim szerint még nem is lesz. Majd év vége felé belehúzunk!

Eni 36. hét!!!!!!! Hurrráááá! Azt hittem elnéztem, de nem. Csak nehogy túlteljesítsétek a tervet.

Eszternek küldünk egy szülinapi puszit!

Ne hari-ne hari de nem tudtam végigolvasni azt a 9 oldalt amivel el vagyok maradva…
Megint a Nagyim lakásával szívok, egyik napról a másikra felmondott a bérlő, amit hagyott maga után nem kívánnám még egyszer látni… viszont ha üresen áll is van rezsi, sürgősen ki kellene adni, de olyan fazonok jelentkeznek, hogy jaj… és külön élmény újpalotára rohangászni…
Sajna betegek voltunk az ünnepek alatt. Kristóf 25-én kezdte (már Szenteste is elég nyamvadt volt) és szerencsésen végigsöpört az egész családon.
Most meg fogzik ezerrel és eddig nem viselte meg különösebben de ez most elég gáz… Nem tudtam mi baja, nem múlik a taknyi… még a Madarászt is megjártuk, meg Doki nénit otthon is meglátogattuk… most is sír.
Majd jövök…

Kép
vkbrigi

Brigi

jaj szegénykéim!
Mennek a gyógypuszik!!!

Lányok Dóriról tudtok valamit? alias Hófehérke????

ancsaboszi

Ancsa
Hát én Ivánnál is azt érztem, hogy lány :lol: Vagyis nagyon reméltem, de nem volt komoly csalódás a kukac látványa :lol: Szóval nem érzek én semmit. Külömben is , Te vagy a boszi!!!! :lol: Te mit érzel? :P Amúgy meg tudom mikor volt peteérésem, azt is, hogy mikor voltunk együtt :lol: A fiúk elvileg gyorsak, de korán kidőlnek, a csajok lassúak, de kitartóak. HA ez tényleg igaz, akkor azért inkább csajszi :wink: Meg anno egy barátnőm tenyérjósolt. Úgy 7-8 éve. Akkor még csak egy gyereket akartam, de azt mondta 2 lesz. Meglepett. Még akkor tanulta, a nemeket nehéz megkülömböztetni, de azt láttuk, hogy egy lány-egy fiú, mert nem voltak tök egyformák. Aztán volt a "baleset" 2004-ben. Nem is emlékszem már mikor, de megnéztem a "terhességvonalakat" a kezemen és láss csodát: 3 volt belőle :wink: Mostmár egyértelműen látszik, hogy nem egyformán futnak, azaz ha Iván fiú, márpedig az :lol: akkor Kispipi lány kell legyen :wink: Boszi barátnőm azt mondta, hogy ő is inkább arra fogadna, de majd kirakja kártyából még azelőtt, hogy kiderülhetne uh alapján. Aztán meglátjkuk. Én hiszek az ef52bféle boszorkánykodásban. Boszibarátnőm azt is kirakta, hogy baba lesz. Az volt a központi lapom :wink: Két hónapra rá bejelentkezett Kispipi :lol:

Steffi
alán nem hüleség, hogy örökölhetőa fitymaszűkület. bár élatok csak letapadás volt, az azért nem olyan gáz. Úgyértem kés nélkül is megoldható. De a lényeg, hogy azrt ki-kiderül, hogy amost problémás fiúk apukája is problémás volt :? Perse ők még sztem többen jártak rosszul amiatt, hogy akkor talán jobban nyomták a műtétet, de főleg a hátraráncit, ami a végén sokszor tényleg műtét :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Itt vagyok ám Drága Ancsám!!! :lol: :lol:

Írok, mint a gép :lol: :lol: , de most Reninek privit, mert tegnap hajnal óta ígérem neki!!! :lol: :lol:

Pusz! Jövök ám még visszaolvasni, ha befejeztem Neki a privit!! :wink: :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Ancsa!
Hát már nem emlékszem milyen képet raktam fel, bocsi... Martin kezdte a betegeskedést egy hete neki is magas láz, vírusos torokgyull., aztán Apa nyalta be és hát a jóból én sem maradhattam ki :? Most drukkolok, hogy Mircin ne törjön ki, mert ő is köhécsel és múlt éjszaka brutál rosszul aludt, még soha nem aludt ilyen rosszul mióta megszületett, nekem meg betett még az is, hogy 1-jé éjszaka lett lázam akkor nem aludtam, tegnap a kiscsaj miatt, remélem ma tudok aludni, most várom, hogy martin kész legyen a fürcsivel aztán viszem őt is fektetni, mert hát csak mamika karja simogatása közben tud aludni :lol: aztán alszom!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Reni!
Hát talán tényleg nem véletlen az öröklődés... Azért jó lenne, ha a mi fiank fiai nem örökölnék. Ancsa nagy boszi! Nekem is megjósolta a kiscsajt! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ancsa! :wink:

Olvasgass nyugodtan, addig rohanok Reninek írni! :lol: :lol:

Aztán ha befejeztem kb. egy félóra múlva :lol: :lol: jövök vissza közösbe is!

Pussz!! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Ancsa boszikám! :wink: :wink:

Látom írják, hogy többeknek JÓL megjósoltad, hogy milyen nemű lesz a gyerkőce. :wink:
Nálam így a finisbe mit érzel??? :lol: 8) :wink:

Na most már télleg Reni jön!!! :lol: :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tigrincs
Csak azért a közösbe, hogy nagyban védjem Vida dokit :lol: :wink: Szóval választhattam volna azt is, hogy akkor átmegyek másik dokihoz, aki akkor éppen nem nyaral. Az lett volna csúfság, ha nem szól akkor, mikor felhívtam, hogy van egy pár pozitív tesztem, találkozzunk-e még idén?! De ő már akkor mondta, hogy rosszkor gyártottuk le a bébit :lol: Aztán az első uh-n újra felhozta a dolgot. Én döntöttem így :wink:
Mi alapján döntés: Azért sztem egymás hozzásuólásai alapján elé jól kiderül, hogy ki az, akivel egyformán gondolkozik az ember szülé gyben, meg általában. nyilván anna a véleménye nyom a latban, aki hasonló elveket tart maga előtt, mint én :wink: De haitt nem érdeklődtem volna,akkor tutira dokit kérdezném, hogy ki az, akitől várhatom, hgy úgy legyen mellettem, ahogy nekem van rá szükségem :wink:

Bocsi, hogy sok az elütésem, de olyan nyomorult ez a klaviatúra :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Tigrincs
Akkor még félórát játszom a gépen, hogy ébren maradjak :wink: Mindig úgy felbosszant, hogy kimegy az álom a szememből :? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Ancsa nekem is megálmodta Petykát.

Kép
Kép
kriszta36

Hú mennyit írtatok, nekem meg csak most hozta le!!!
közben itt ülök!

na kiváncsi vagyok!!! olvasom is!

ancsaboszi

Ja, Vidadoki nekem is mondta már az elején, hogy valszeg nem lesz, de Panka érkezése alapján és ha egy héttel később megy szabira, végül is volt esély. De én kértem külön, hogy ugye azért elvállal. Nekem a terhesgondozás során is kellett ő, elég idegbeteg tudok lenni, ő meg megfelelően kezeli ezt. :oops: És a kedvessége sem hanyagolható asszem.

Kép
Kép
kriszta36

hu mennyit irtatok!
en csak annyit tennek hozza, Tigrincs, h a szulesznoket meg lehet ismerni ugy is, ha az ember elmegy a szuleselokeszito tanfolyamra, elso baba elott van is ideje...:) tobben is tartjak az eloadasokat, meg amikor korbevezetnek a szuloszoban, akkor is bemutatkozik nehany, aztan meg itt a forumon is lehet velemenyeket kerni, meg az orvos is ajanlhat, h kivel szeret dolgozni, mert az is fontos, ugye, h ok osszhangban legyenek...
nekem az orvosom ajanlotta, de vhogy mar tudtam, h melyik, es ugy mentem oda hozza egyszer, mikor epp az osztalyon voltam, h elvallalna-e, akkor beszelgettunk, es a ctg-n is mindig o volt, sok jo tanacsot adott...
sztem jo, ha az ember ismeri elotte, es nem egy vadidegenbe kell megbiznia a kritikus pillanatban, persze ez az en velemenyem, eleg bizalmatlan vagyok az idegenekkel...
mert ha nem jon be, meg mindig kereshetsz egy masikat, mig ha a veletlenre bizod, es akkor nem szimpi, akkor nincs valasztasod...

banana

Na itt vagyok!!!

Reni!

De jó neked, nekem is van egy boszi barátnőm, de Ő nem csak ilyen hobbyboszi mint én (mert én csak megérzem a dolgokat) hanem képzett boszi :lol: , és Ő nekünk a barátainak nem jósol! 8) De valamit mondott régen, még mikor tanulta, pont mostanában emlékeztettem rá, és az pozitív Lara tesó szempontjából!

Szóva ezt nem lehet így megrendelésre, vagy érzem vagy nem, de nem szabad befolyásolni!
Ha érzek valamit szólok! Memménél van érzésem, azt már írtam is neki

:wink: De lehet hogy nem látta.

Emlékszem egyszer gimiben az egyik haveromnak óra előtt mondtam hogy Ő fog felelni, mondta hogy Ő nem hisz felelt már.
Hát Őt hívták ki elsőnek, aztán majdnem megvert. 8)
Persze utána azt kérdezgették, hogy ki fog. de hát rendelésre nem megy! :lol:

Mit játszol???

Igen, Krisztának is mondtam és Steffinek is, és ha jól emlékszem vissza is kérdeztek, hogy tuti nem a másik. de hát én azt éreztem! bejött!

Tigrincs,

na kész a levél!
Na most ránéztem a képre, és jött egy megérzés!

:wink:
Mit szeretnél?

Steffi
hú akkor remelem már alszol!!!
Martin ilyen későn megy aludni?? az nem semmi! Larát is lepipálja! mit csinál?
mennek a gyógypuszik!!

ancsaboszi

Tigrincs,

az kérdés volt, hogy hogy áll a levél REninek?

Na látom még írod, na majd még jövök, lezuhizom!

ancsaboszi

Na vagyok. Talán elalszik végre. Úgy sajnálom, de sehogy se tudok segíteni Neki. 6 foga jön egyszerre… :cry:

Szóval ezt a trutyis betegséget leszámítva szuper volt az idei karácsony. Végül egy 'c' terv valósult meg (nyígtam itt Nektek egy hónapja, hogy nem is tudom, hogy legyen, hogy mindenkinek jó legyen) 24-én enyém Anyunál ebédeltünk fa és aji nélkül (furi, de jó volt). Hazajöttünk, majd délután Kristóf felébredt, besötétedett és jött Jézuska (hozzánk Ő jár 33 éve és nem tudnám másképp csinálni, meg nem is akarnám) (én még 10 évesen is elhittem :roll: és addig volt semmivel sem összehasonlítható), majd jött Anyósom.
Együtt vacsiztunk (grill lazac+zöldséges rizs nem annyira passzol de fincsi volt és Kristóf is imádta). 25-én mentünk Anyóshoz ebédre, majd Anyumékhoz karácsonyi vacsira meg gyertyagyújtásra, majd 26-án megpróbáltuk mindezt hármasban kipihenni. Ezek után a szilveszter itthon, betegen.
Most meg kutyasuli egész hétvégén. Vannak szerencsére sokan. Meg a kisebbikemet tréningezem ezerrel, mert indulnék vele pár versenyen. Ja, és vadászidény is van, már kemény háromszor el is jutottunk… pedig úúúúgy mennék. :P

Hát nem röviden, de ez van velünk. Esténként jöttem, olvastam párat, de írni nem tudtam. Ez most kicsit zűrös időszak megint.

Kép
vkbrigi

Veronikusz olvastalak, örülök, hogy ilyen flottul megjártátok. Ügyi csajszi vagy!

Memme KisKicsi de ééééédes! Őszintén bevallom, hogy amikor azt mondtad, hogy „agusztusban szülök” azt hittem, hogy hülyéskedsz. Aztán rájöttem, hogy ilyesmivel az ember neeem… Szívből örülök. Úgy látszik, elrendezi a sors, látod. Ez a Baba tudja, hogy van benned még elég tartalék. Olyan Ősanya vagy nekem (remélem úgy érted, ahogy érzem) és csodás lesz minden. Szerencsére nem értem igazán, ahogy a családod viszonyul. De amikor majd rájuk mosolyog, biztos örülnek Neki. Igazán szeretni meg úgyis Ti fogjátok. Az összes többi meg (bármilyen is) ajándék.

Cukorfalat????????

Ancsa köszi! majd átadom Kristófnak a Boszipuszit, hátha segít rajta. :P :P

Emese emlegettek itt a Csajok egy versikét. Megkerestem. Háááát... :lol: :lol: :lol: :lol:

Na megyek, mert reggel korán lesz 7 óra...

pusza

Én

Kép
vkbrigi

Ancsa
Én barátnőm sem hobbyboszi :lol: De ő jósol nekem :oops: Meg időnként megérez. Azt is tudta, hogy Kispipi megjött, pedig nem mondtam 8) Iván kamaszkorából is látott ezt-azt. lejegyeztem és amjd előkapom úgy 15-16 év múlva. Mivel én olyan napló író típus vagyok :oops: elveszni nem fog :wink:

Persze, tudom, hogy nem megy megrendelésre :D memmének és Tigrincsnek mit érzel? Jöhet priviben! Csak fúrja az oldalam :lol:
Zuma deluxe, ha mond valamit. Az utolsó pályán kűtdök, vagy egy hónapja :? Úgy éve már eljutottam ide, de mikor oda fajult a helyzet, hogy majdnem belerúgtam a gépbe :oops: , na akkor feladtam. Most megpróbálok higgadt maradni :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Itt vagyok még Ancsa-Reni!!! :lol: :lol: :lol:

Reni most küldtemel a privit!!! Eddig írtam Neked....laza 1 óra 10 percet, úgy hogy lesz mit olvasnod!!! :wink: :wink: A kimenő fiókba már berakta, az elküldöttbe még nem, de remélem azért holnapig megkapod!!! 8)

Na megyek és visszaolvasom a közöst is, hogy mit termeltetek Lányok ez alatt az egy óra alatt!!! :lol: :lol:

Pusz!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Na én is lezuhiztam közben!

Brigi!
Örölök, hogy jól sikerült a karácsony!!!Aztán a gyógypuszik meg helyrehozzák a többit!

Te is vadászol? :roll:
Milyen kutyusok? és tenyésztetek is? mert valami szép kutyusra emlékszem!

Reni,
akkor szerencséd van! Bár én nem mennék el sosem jóshoz, mert félnék hogy mond valamit, ami rossz, és utána mivel ezen rágódnék, már azért is bekövetkezhetne.
És Ivánról jókat mondott?

Tigrincs,
akkor kisregény lett?

ancsaboszi

REni

ja ezt a játékot nem ismerem, én Honfoglaltam régebben, mert sokat hallottam erről a játékról, aztán az intenzíven az ápolóknak ha volt idejük ezt játszották, és akkor megfogadtam, hogy majd ha otthon leszek én is, én is. És így is lett, jól rákattantam. de jó volt. De aztán jött Lara, meg Ti! :lol: És le lett cserélve! Most meg már munka is van a gépen, szóval van itt mit csinálni Honfoglalás nélkül is!

ancsaboszi

Jaj Reni!!! :roll:

Nem akarom én bántani Vida dokit!!!! Sőt!!!!Ha valaki, hát akkor Ő tényleg megérdemli, hogy szeressék és megbecsüljék!!!! Csak Te voltál a példám a mondandómra!!! :oops: Meg ha figyeltél oda is írtam zárójelben, hogy Ő télleg szupi!!!!
Egyébként, ha esetleg doki bácsim nem érne rám szülni, akkor tuti, hogy Vidát kérném meg, hogy ugorjon be helyette!!!
Meg megmondom itt nyiltan és őszintén, hogy Ő az EGYETLEN doki, akit még nem láttam, hogy mogorván szólt volna bárkihez is, akár az Ő páciense, akár nem!!!!!
Úgy hogy ha "váltásra" kerülne nálam sor valszeg Ő lenne az egyes számú jelöltem!!! :wink: 8)
Egyébként mikor Adri "beköszöntött" hozzánk Ő volt az aki az első UH-kat csinálta (7 hetesen), mivel akkor éppen doki bácsim szabin volt. Mert ugye mondjuk ki nyíltan Mészit Vida helyettesíti szabi idő alatt, és fordítva is, így van bár ez nem túl bíztató másoknak! :oops: (már ha ez így van még most is. mármint a helyettesítés)
Ezért is jó, hogy lehet dokit választani, ha esetleg épp szabin lenne az akihez jársz!! :wink:

Ancsa!

Akkor most megírod nekem privibe, hogy mit érzel?? :wink: :wink: Aztán majd megmondom én is, hogy mit szeretnék és hogy mire gondolok! :wink:

Na megyek, mert már teljesen kiszáradt a szemem!!! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Igen Ancsa kisregény, de fogalmazzunk inkább úgy, hogy qva :oops: 8) hosszúra sikeredett!!!! És még nincs vége!!! :lol: :lol:

Na írjál nekem privit a gondolatodról!!! :wink: :lol:

Addig elhúzok én is fürdeni! :wink: :wink: aztán jövök! :lol:

Pusz! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Na már itt is vagyok!

De úgy látom már csak egyedül nyomom az "ipart"! :wink:

Azért még leírom ami az eszembe jutott! :lol:

Veronikusz!

Ha nem vagyok túl rámenős :oops: én is kaphatnék egy privkót, hogy miért szeretnél orvost váltani? Egyadokink....még....ezért is érdekelne! Na persze csak ha szabad tudnom az okát! 8)

Ancsa!

Kidőltél? :lol: :lol: Mondjuk Apa már nálam is "veri a tamtamot", hogy akkor jövök-e már és akarom-e tényleg azt a lábfejmasszírt! :lol: 8) :wink:
Úgy hogy azt hiszem nem "kekeckedek" vele tovább, hisz a lábaimnak nem árt már mostanság a kényeztetés!!! :wink: :lol:

Tenci-Eni!

Merre vagytok??? :roll: Akartam már kérdezni, hogy Nektek hogy bírják a lábacskák a finist??? Nekem kb. 1 hete kezdett el dagadni a lábfejem meg a vádli rész. Mondjuk estére lesz brutál az egész napos "rohangálás" után! 8? CTG,UH "ügyben" válaszok részemre?

Emse!

Holnap írok vissza a privkódra. :wink:

Lányok!

Ahogy látom lassan már csak én leszek "mészipáciens"! :oops: :? Akkor most ki fogtok utálni és nem beszéltek velem??? :roll:

Na lépek, mert a végén még télleg nem kapok egy kis masszírkát!! :roll: :wink: :lol:

Szép álmokat Mindenkinek! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Nagyon jókat kérdezel Tigrincs.

- Hogy választok szülésznőt?

Elsőnél igen, úgy, hogy megkérdezem a dokit, más kismamákat, szülésfelkészítőn szétnézek, és egyszerűen megkeresem és kérek tőle egy randit.

- Mi van, ha öt közül kell választani?

Akkor öttel ülök le beszélgetni.
Igen, ez bizonyos szempontból "vásár". Van aki Várnai Gabikával tud jól szülni, van akinek Bíró Zsuzsi jön be, mások Erikával boldogultak jól, hál Istennek - és a Kútvölgyi ebbőla szempontból jól van eleresztve - van választék.
Szerintem egyáltalán nem ciki az, hogy az ember tájékozódni akar. Ha jó szülésznők, megértik, hogy mért tesszük. A szülésznőnek sem jó ám, ha olyasvalakit kísér, akivel nem hangolódtak össze. (Van ilyen, nyilván ők sem mind egyformán érzékenyek az effélékre, ettől persze megtesznek minden tőlük telhetőt.)
Szóval nem ciki, mint ahogy az orvosváltás sem, csak ez nem szokás - nem volt eddig.
De szerintem természetes/nek kéne hogy legyen, hogy ha ezt igényeljük, szüljünk azzal, akivel jólesik.

- Ha nem ér rá?
Megkérdezem, kit keressek meg akkor.
Én Melindát így szültem. Rákóczi Ágit választottam, de amíg ő nem ért be, Erika kísért. Aztán megjött Ági is.

És ahogy Reni írta: nem az a baj, ha szabira mennek, hanem ha nincs előre tisztázva, hogy mikor nem elérhetőek. Ezeken végig kell zongorázni.

Igen megeshet, hogy Vidadoki szabin van még, amikor szülök. Ettől ő "csúcs" marad. Akit választok, azt mellette választom és nem helyette. Az illetőnek (pl. Tóth dokinak) el fogom mondani, hogy mért választottam - de nem azt fogom várni tőle, hogy Vidadokis legyen. Hanem hogy legyen "Tóth doktoros", mert Tóth doktorként választottam és azért mert olyan, amilyen. Találkoztunk már, hallomásból kismamáktól és kollégától, kolléganőtől ismerem a szülésről való felfogását, de beszélgetni is fogunk róla. És mind a ketten "csúcs"-ok maradnak.

Szülésznővel ugyanez a helyzet.

Nyilván nem mindenkinek van szüksége erre. Vannak, akik remekül tudnak szülni anélkül is, hogy "megnéznék a portékát". Nem vagyunk egyformák, más az ingerküszöbünk, a lelkünk, mást gondolunk a szülésről, annak kísérőiről.
Van akinek az jön be, ha bíztatják, sertepertélnek körülötte, fogják a kezét, van aki egy pisszenést sem tud elviselni, van, akinek csak az kell, hogy ott legyen és nézze a szülésznő etc. A lényeg a törődés, ami tényleg egyén- és helyzetfüggő.

Kép

Kép

Kép
memme

Steffi, drukkolok, hogy Mirci ne szedje össze a kórságot.

Ancsa, igen, valószínűleg házszámot tévesztettem. :oops:

Lányok, Tenciék finiselnek, tényleg, nekem ez most esik le.

Kép

Kép

Kép
memme

jó reggelt

annyit írtatok...főleg Ancsa, Tigrincs, Reni

Ancsa jó a fürdős sztori és várjuk a képeket!!! :lol:

mennem kell, majd jövök...

Kép
gablaty

sziasztok,

vagyok ám én csak annyit írtok, hogy a kisasszony megunja mire végigolvasom :? így írni már nincs időm - igaz, mostanság energiám se :oops:

Eszternek nagyon boldog szülinapot!!!

Fruzsinak akkor majd szeptemberben kívánok boldog névnapot
;)

Anna kigyógyult a hurutból, aztán két ünnep között megint orvoshoz rohantunk, mert kimászott a gyerekülésből és leesett. A mai napig nem értem hogy csinálta, főleg hogy egy (örökölt) Graco ülésünk van, ami elég mély... szóval kész rejtély. Szerencsére rajta volt vastag sapi, bundazsák, ami tompította az ütést, szóval csak megijedt (én is, nem kicsit), semmi baja, de védőnővel összafutottam és mondta hogy biztonság kedvéért mutassuk meg doktornőnek, úgysincs beteg éppen (31-én volt) Aztán még aznap délután párom összevitatkozott anyósommal (az elmúlt 30 év történéseiről - nem egyszerű család, szóval van bőven miről beszélni), és be akarták fejezni a beszélgetést, úgyhogy jöttem haza egyedül fürdetni. Otthon meg kiderült, hogy apósom elaludt, kutya meg kiakadt a petárdázáson, kinyitotta az ajtót és ki-be rohangált... 14 fok dühöngött a lakásban :? 1,5 órát kellett várnom a fürdetéssel, közben Anna ordított (de fürcsi nélkül nem volt hajlandó elaludni). Szóval nem unatkoztam. Végül 3/4 12-kor kidőltem és átaludtam az éjfélt...

Mivel részletekben olvastam vissza, egy csomó minden kiesett, de azért pár reakció... :oops:

Linocs, Veronikusz,
ha nem titok, miért akartok váltani? ugyanaz a dokink... jöhet priviben...

AprooZsó, nekünk ilyen lánc van: http://babacsoda.hu/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,720/category_id,55/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/ ,tegnap tettem fel a kisasszony nyakába, miután alig aludtunk éjszaka :? De ez Pécs környéki cég, itt tuti van postaktg...

Eni,
hurrá 36.hét!!! :D

MSE,
versike :D :D :D

Brigi,
nincs elfelejtve a privi építkezés-ügyben, csak télleg nem volt időm :oops: Meglesz jövő héten.

Steffi,
jobbulást!! Remélem Mirci nem kapja el...

Andi,
örülök hogy mamád jobban, remélem az eredmények is igazolják hogy semmi baj!! ++++++

Ennyi maradt az agyamban :oops: , meg Anna is felébredt. Bocs az elgépelésekért, de a kisasszony a jobb kezemen aludt, így ballal bénáztam :oops:

Most már igyekszem ám többet jönni...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Tigrincs, a "csúcs-dologról" annyit szeretnék, hogy Robert Redford és Clint Eastwood csúcs!!! Meg Bono és Bryan Adams. :lol: Vidadoki nem attól csúcs, mert csúcs dolgokat művel, puszta létezésével a segítségünkre, és igen, nagyon nagyon fontos, hogy ott van 9 hónapig, mégha le is marad a végéről. Hol van még nekünk a vége?! De nélküle -azt hiszem túlzás nélkül állíthatom-, hogy nem állnék két lábon az elmúlt 3 hónap történéseit figyelembe véve. Nem feltételezés, TUDOM, hogy ez nem természetes. Nem mindenki tette volna ezt és így. Szóval nem mindent látunk mi, ami történik. Ezt soha nem akarom és nem fogom tudni kifejteni, de tudom. Ja, nekem jövő kedd vagy szerda a randi, utána még nem tudom... Tenci, te mitcsinálsz??? :D

Ancsa, édes vagy, mint mindig... de sajna nem csak inkubátor-gondolataim voltak, ezek valós, megalapozott félelmek. Valóban csodás dolgok történtek az elmúlt szűk időszakban, de ez alakulhatott volna nagyon másképp is. :?

Nem is győzöm megköszönni, hogy velem együtt izgultátok és izgultok végig. :wink:
vbea

Jó reggelt!

Mivel elég sokan kérdeztétek, így úgy döntöttem itt osztom meg a doki-váltás okát. Mivel a nevét nem írom ide, szerintem ez nem szárít rágalmazásnak nyilvános helyen. Megpróbálok light-osan és kultúráltan fogalmazni! :lol:
Szóval! Már az gyanús lehetett volna, hogy még lánykoromban folyton azt firtatta, hogy mikor szülünk már. Én ezt kedves gesztusnak véltem, mert azt hittem, hogy szeretné ha révbe érnék. (na ja! A NAÍV!!!) Ugyanis ahogy terhes lettem Katával, rögtön közölte, hogy csak maszekba tudja elvállalni a terhes-gondozást. Azt hittem ez más Kútvölgyis dokiknál is így lenne. (nem ismertem SAJNOS akkor még ezt a topikot, hogy megkérdezzek róla más mamikat :oops: ) Na de a lényeg, hogy sok apró dologból jön össze az, hogy váltani akarok. Katánál a szülés után addig nem adta oda a zárójelentésemet, míg nem látta, hogy a férjem meghozta a fehér borítékot, pedig CSAK 3-szor kérdtem, hogy essünk már át a varratszedésen. (amit életlen ollóval csinál, holott ő is megjegyezte, hogy életlen és jó lenne másik :evil: ) aztán meg főleg Zsófinál már olyan rutinból csinálta csak a magánrendeléseket, hogy vizsgálattal, UH-gal együtt 5 perc alatt kint voltam a rendelőből. Volt hogy megkérdezte, hogy hogy vagyok és valahogy nem is figyelt már rá hogy mit mondok. Sokszor már olyan hangulatban mentem, hogy „lecsapom az asztalra a pénzt és jövök haza” :oops: Arról nem is beszélve, hogy Katánál (vagy Szofinál??) lerángatta a méhlepényt. Nem hiszem el, hogy nem tudtuk volna megvárni, hogy magától lejöjjön!!!! No meg hogy Szofinál visszatartatták velem a tolófájásokat, csak hogy a doki bácsim beérjem, mert tudták, hogy mérges lesz ha MÁS SZÜLESZT MEG!!!! Pedig ott kiabáltam, hogy nekem bárki jó, csak had nyomjam már!!! (rám szóltak, hogy TILOS nyomnom!!!!) még mondtam is, hogy oké, de amennyit itt szivatnak, én annyit akarok utána ugrálni az illetékes férfi LEGKÉNYESEBB PONTJÁN!!! Milyen szivatás ez!!!!!!???? :evil: Jó-jó! Így is csak 1 órás volt Szofi szülése az első fájástól de akkor is!!!!!! :evil: ezt sose felejtem el!!!!
Ugyanakkor Zsófival 4 és fél hónapos terhes voltam, az orvosom szabin volt, nekem meg volt valami nyígom és bementem egy - itt a fórumon gyakran emlegetett sztár - dokihoz :wink: aki meg …. Látta, hogy vizsgálat előtt már szívom a fogam és elfehéredet kézzel szorítom a vizsgálóasztalt …. Megsimogatott és mondta, hogy nála nem fáj egy vizsgálat. :shock: tényleg nem fájt! :D megUH-zott és onnan is felsegített, FINOM AN letörölte a pocim. (nem pedig úgy hogy a gyerek is kiugrik belőle!) Sajnos el is sírtam magam neki … megölelgetett. Nyugi! Ott az asszisztensnő előtt. Mondta hogy most nekem mindent szabad! Tányért is dobálhatok AD RÓLA PAPÍRT :lol: mert én most más állapotban vagyok és úgy látszik kicsit kimerültem :D szóval felvidított! Sajnos ő azt mondta később mikor bementem hozzá immár az 5.-re (nem akartam az asszisztensnő előtt erről beszélni), hogy terhesség alatt most már nem tud átvenni, de utána IGEN!!!! :D:D:D:D Szóval nem várom én el hogy idegen pasik ölelgessenek, mert talán ez már kicsit túlzás, de jól esett, hogy valakit (orvost) úgy igazán érdekel az hogy velem mi van. Nos! ÉN EZÉRT SZERETNÉK VÁLTANI!!! Arról az APRÓSÁGRÓL MÁR NEM IS BESZÉLVE, HOGY EZ A SZTÁR DOKI NEM KÉR PÉNZT A TERHESGONDOZÁSÉT!!!!!!!!!!!!!
Remélem elég finoman írtam és nem köveztek meg azért hogy ezt nyilvánosan leírtam. Csak tényeket írtam!!!!

bocsi az esetleges hibákért, de rohavást írtam ...

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz,

Köszönjük, hogy megosztottad velünk!majd még jövök. szerintem nagyon profi volt a fogalmazás!

Na most megyek, mert ma is vendégeink jönnek.
visszatértünk a régi kerékvágásba. :lol:
mindenki kíváncsi hova költöztünk.

majd még jövök!

Szép délutánt mindenkinek!!

ancsaboszi

Szia Boszikám! :wink:

Úgy látom, épp lekéstem Rólad! :? De majd még később én is benézek! :wink:
De ma nem éjszakázom, mert holnap reggel 7 negyed 8-ra mennem kell vérszívásra meg uhra meg ctgre. :wink:
Úgy hogy max. 10-11-ig maradok este! :wink:

Pusz! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Eni,
meg Morten Harket.

Steffi,
a csúcsot azért írtam, mert képes vagy hajnal 5-ig csomagokkal és sütikkel hadakozni, hogy Martinnak minden perfekt legyen. És tudom, hogy nem ez volt az első eset, hogy hajnalig(ha, reggelig) dolgozol miattuk-értük.

Ancsa,
örülök, hogy nem voltam bántó...
Köszi a kérdéseket, nagyon figyelmes vagy. Zsombor(nagytesó) jól van, továbbra is lusta és nem nagyon izgatja a tanulás... :roll: Anyuka meg sose lesz normális(már az én értékrendem szerint). Most az volt napirenden, hogy Nagyjankótól kéne látnia Zsombornak az apai szigort, és hogy mért nem veszi elő a rossz jegyek miatt...eddig épp az volt a baj, ha rápirított, meg megkérték, hogy ne avatkozzon be a sulis dolgokba, az összekavarja a gyereket. Egyébként meg a jegyekről honnan tudna, Zsombor elsumákolja, iskolába ne menjen be, anyuka se mondja... :roll: De a legjobb akkor is az APAI szigor. Nálunk se úgy működik, hogy ha apjuk épp dolgozik, Kisjankó meg garázda, akkor felhívom, hogy ugorj már haza légyszi, regulázd meg a gyerkőt, hanem lekezelem én(nem szó szerint, na! :D )

Veronikusz,
úgy kipakoltál, mint szüléskor a méhlepényt... :D

Gabi,
olyanok jók a képek, szerintem Nálatok mindig tök jó lehet a hangulat. Gyerekek lógnak mindenhonnan... :)

Kép
Kép
paklincs

Veronikusz!

Ancsával mély egyetértésben, szerintem is profi módon fogalmaztad meg a dolgot!!!
Megértem én a váltásod okait is.....DE!!! És már most előre BOCSÁNATOT KÉREK Tőled, nem áll szándékomban megbántani egy Nagyon Kedves Nőcit, űűű.oops: azaz Téged!!! 8)
De nem értem, hogy miért nem váltottál már dokit Kata születése után??? :roll: Ha már akkor sem voltak valami jók a tapasztalataid. :(
És ez most Bocsi Lányok, de szerintem NEM TOPIK FÜGGŐ!!! :roll:
Mert én ha ilyet tapasztaltam volna elsőre, biztos nem maradtam volna a dokinál!!! Mert akkor biztos "szétnéztem" volna a kórházban és érdeklődtem volna ott szülésznőktől, meg a szülészeten mindig össze lehet "akadni" éppen szült vagy szülés előtt álló kismamikkal.:roll:

Az életlen ollóról meg annyit, hogy én is találkoztam vele, de ehhez hozzátartozik az is, hogy nem csak neki adnak életlen ollót, hanem a többiek is olyat használnak. Ugyanis miután beléptünk az Európai Unióba nem lehet máshonnan rendelni műszereket csak onnan, előtte pedig a "jókat, éleseket" Ukrajnából rendelték. De hát az Unió az Unió. Mert mielőtt én is átestem volna ezen a "csodálatos" varratszedésen, előttem vagy 5 kismama úgy jött vissza varratszedésről, hogy inkább most azonnal szül még egy gyereket , mint hogy még egyszer varratot szedjenek azzal a szarral! (már bocsika!!!) A velem egy szobában lévő kismami elmondta, hogy a dokija nem győzőtt bocsánatot kérni tőle, amiért ilyen "ollók" vannak. Úgy hogy az Uniós sztorit Tőle tudtam meg. (neki meg a dokija mondta!)
Egyébként nálam is az volt varratszedéskor, hogy káromkodott mint a csikós, hogy ilyen sz@rokat kapnak. (mármint eszközöket). Úgy hogy ebből a szempontból (is) nagyon jól tudom, hogy miről beszélsz!!! :? :?

Egyébként meg nem hiszem, hogy a Kút más lenne dokikból kifolyólag, mármint hogy nem magánba hívják be az ember lányát terhesgondira. Az összeg persze változó, de szerintem manapság talán már nagyítóval sem lehet találni olyat, aki nem pénzért csinál valamit is.(de ez vonatkozik víz-gáz szerelőre és másra is!) Ha meg nincs magánrendelése (amit azért a mai világban kicsit nehezen tudok elhinni!!! Bocsi!!!), akkor meg szülés után úgy is fizetsz neki és biztos, hogy elfogadja!!! Legyen szó bármelyikről is!!!!
Mert pl. amikor én voltam bent Adrival, kicsit talán nevetséges a dolog, de számomra kicsit furcsa volt hallani más kismamik beszélgetését, mikor egymást licitálták fölül, hogy ki mennyit adott a dokijának!!!!

De tudok én ott olyan dokit, aki már 11 :!: :!: évvel ezelőtt is CSAK :!: :!: magánrendelésen volt hajlandó kismamikat fogadni és nem is akármennyiért!!! 10 ezer :!: :!: forint volt alkalmanként a gondi, 5 ezer, ha "csak" rákszűrésre mentél és már akkor megmondta, hogy egy 100-as a szülés :!: :!: Mármint ezerben mérve!!

De szerintem ebben a kórházban is, mint minden másikban is biztos minden dokiról lehet jót is és rosszat is mondani. Ahogy szokom írni, ki mit tapasztal.
És itteni "sztár dokink"-nak is van olyan páciense, aki nem nagyon szívleli pl. az "állandó" ölelgetését, kézsimogatásait, attól függetlenül, hogy egy korrekt és rendes doki!!!! Mert van akinek meg ez nem jön be!! :roll: :? :? Magyarul nevetségesnek tartom, hogy valahol ez is "lényeg"!!! Hogy ki tud többet adni!!! Szerintem ez inkább "fájdalmas" dolog!!!! Mert fizetni inkább nekünk Anyukáknak kellene, akik megszülik és után persze fel is nevelik a gyerekeket!! (na persze ezt most nem vérkomolyan mondom! :roll: ) Remélem értitek mit akarok ezzel mondani!

Na most menek, mert már rámszóltak, hogy hol az ebéd! :wink:

Majd még jövök!

Szép napot addig is!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tigrincs!
ha rövid akarok lenni akkor azért nem mentem át máshoz, mert HÜLYE VAGYOK. :oops: :oops: :oops: Épp ezért nem mentem még el a nagyon hülye háziorvostól se 18 éves korom óta, pedig egyszer tévesen felírt vérnyomáscsökkentőt (18 éves koromban!!!!) és a teljes pusztulás szélére kerültem tőle. Vess meg, de én nem vagyok egy össze vissza ugráló ember, aki úgy váltja a dokikat mint más a zoknit!!! ELNÉZÉST AZ ILLETÉKESEKTŐL DE NEKEM NINCS SZERENCSÉM AZ ORVOSOKKAL!!! :oops: :oops: :oops: Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy ki az akit jónak tartok! :oops: :oops: :oops: Ha lenne jobb már váltottam volna. (mellesleg az akihez átmennék háziorvos meg nem vállal már új beteget, mert annyi van neki :oops: )

OLLÓ: nincs JÓ/ÉLES olló?? ez hülyeség!!! bocsi! :oops: Szofinál még emlékezett is rá és úgy jött be a kezelőbe varratszedésre, hogy "na most megnéztem és egy éles ollót hoztam" :shock: :shock: :shock: be is sz@artam, hogy még erre is emlékszik???? :shock:

és igen! egy orvosról lehet jó és rosszat is mondani, de nálam most a rossz oldal dominál így lépek!!! az okot kérdeztétek és én leírtam. NEM KAMPÁNYT INDÍTOTTAM ELLENE!!!! KOMOLYAN örülök neki, ha te meg vagy vele elégedve!!! szuper!!! :D komolyan!

doki-simi: hát igen. Ez nekem is kicsit sok! el is gondolkodtatott a dolog, de szerencsére egyelőre nem kell mennem se a régihez, se az újhoz. De ha már kell MAJD, akkor inkább egy ölelgetős (ha az neki jól esik) mint egy X ezerért 5 perc után lepasszolós!!! de hangsúlyozom!!! ez nem egy LEBESZÉLŐ KAMPÁNY!!! CSAK A VÉLEMÉNYEM!!!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

SZIASZTOK!
-csak gyorsba:nem semmi ennyi írást visszaolvasni!-ja és mellé verset is kreálni-ügyi vagy MSE! :lol:
este jövök,habár TIgrincset Ancsát Renit behozni????
képtelenség :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobok pár képet ha nem baj: mi egyébként szinte egész nap korizunk csak kajálni meg aludni járunk haza :lol: :lol: -én csak aktív figyelő vagyok de ott kell lennem!!!-nembaj jókat dumcsizok ismerösökkel a korizás megmarad talán februárra-ha lesz még jég :wink: max műjég :wink: -habár az nem az igazi :lol:
Este többet írok....

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Ezt még reggel írtam, csak nem akartam megint én... ezért csak elmentettem. De most Veronikuszt olvasva felbátorodtam. :wink: :lol: :lol:

Azt azért ne felejtsük el, hogy akik váltottunk megéltünk pár kellemetlen élményt és keserves napot Vele kapcsolatban. Ezért nem kell minket sajnálni, de azért kicsit több empátiával lehetne közelíteni a dologhoz annak is, aki elégedett. Persze, nem vagyunk egyformák, nem ugyanazt várjuk, de:
De sz@r ám úgy állni az ötödiken 38 hetesen, hogy elfelejtett bejönni a dokid a megbeszélt időpontra és gyakorlatilag azt sem tudod így a finisben, hogy fejvégű-e a gyerek, mert a 32. hét óta nem ért rá(d). 39 hetesen elutazik, ha szülsz majd az ügyeletes… (ekkor született Flórka) majd elmegy szabira. Részéről ennyi. És akkor nem azzal érvelek, hogy privát rendelés-terhesgondozás 15 percben?????????? Öltözéssel, vetkőzéssel, UH-al, kiskönyv irogatással együtt. Ne máááá….. Konkrétan nem hagyta el a száját az a szó, hogy szülés. Ennyit a beszélgetésről és hangolódásról. Fogalma nem volt, hogy hogy szeretnék szülni, mit érzek, félek-e… de nem is érdekelte. Meg szerintem nem olyan poén az a varratszedés sem… nem akarnám kipróbálni, nekem felszívódó volt. Ilyen is van. Szakmailag nem tudom, de nem is érdekel. Zéro fájással vett fel a szülőszobára, haza se akart engedni, mert a CTG görbe fájáskát mutatott… majd elment haza. Ez terminus előtt 3 nappal simán megterheltetett volna egy kis oxival, „hátha” beindul, mielőtt szabira megy. Hagyjuk. Én nem akarom soha többé azt a kétségbeesett érzést…
Az a kapkodás és pörgés meg pláne nem az én lelkemnek való. Azért legalább azt várja már meg, míg feltápászkodsz a vizsgálóról, felöltözöl… Lehet kényes vagyok, nekem még az UH is fájt, úgy nyomta a pocakomba… A kézműves foglakozásokon meg tuti nem ő volt a csúcs… hacsak nem vasat kellett puszta kézzel hajtogatni…
Amúgy a Nagyim az apukájához járt, nála született Apám és a tesója is. Nem véletlenül választottam, de csalódtam. Ennyi.
Ettől még tuti van akivel rendes és imádnivaló. Csak ne avassuk máááá szenté, mert az pl. engem (is) kicsit irritál… Bocsiiiiiiiiiiiiiii.

Kép
vkbrigi

Kép kicsit unta Mikey a sok kajcsit 8) Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Kép korizós időszak :lol: :lol: Kép Kép Kép
bocsi ha sok voltam.....jövök még

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Tenci, de jó, hogy itt vagy(tok). Mikey-képek tökéletesek... :wink:

Nem valami szórakoztató ez a tegnapi-mai csevegés. Az az igazság, bármit is írnék, nem idevaló. Sajna sztem elég rossz irányba ment ez a téma, hiába agyalok, hogy írjam le, mit érzek az egésszel kapcsolatban, nem megy.
vbea

Vero!

Örülök, hogy nem bántottlak meg!!! Nagy kő esett le a szívemről!! De komolyan!!!! :oops: :oops:
És nem vagy Te HÜLYE!!!! Én sem azt mondom, hogy úgy váltogassa az ember az "orvosait", mint más a gatyáját, de nekem az tuti sok(k) 8) lett volna amint keresztül mentél!!! Főleg háromszor!!!!! (mert gondolom a másik két lánykánál sem volt "leányálom" a dokihoz járni!)
Barbara barátnőm is hasonló cipőben jár Veled az ügyben, hogy szinte egy dokival sincs szerencséje. :?
És már kérdezte, ha esetleg lesz gyerekük, akkor elvinném-e az "én" dokimhoz, mert akiknél eddig járt, azok "kicsit" kontárok és durvák voltak. :evil: :evil: Na akkor most mit mondjak neki, ha aktuális lesz nála a dolog??? :? :roll: Ajánljam vagy ne??? Vagy reménykedjek abban, hogy talál magának egyedül is??? Szóval azért most "ezügyben" kicsit gondban érzem magam. De mindegy, majd tapasztalok még addig én is, aztán majd meggondolom. :roll:

De azért én a helyedben tutira keresnék egy másik Házi dokit, nehogy még a végén télleg "eltegyen láb alól" valami hülyeség miatt!!!! :oops: :roll:

OLLÓ: Hurrrááááá!!! :wink: Örülök, hogy azóta vannak ismét jó ollók, de mentségemül szolgáljon, hogy 2005. áprilisa óta nem jártam a szülészeten. Ezidáig!!!! :wink: Vagyis még majd csak megyek....nem sietek előre sehová!!! :lol: 8) Úgy hogy végre egy jó hír is!!! :lol: :lol:

(ex)Dokink: Fogalmazzunk inkább úgy, hogy eddig nem tett még nálam rossz fát a tűzre, de azért tudom, hogy nem egy "szent és sérthetetlen"!!!! Nem állok én úgy Hozzá!!!! Csak ahogy régebben írtam már Emsének, addig amíg velem rendesen és korrekten viselkedik, addig "nem igazán" tudom (és akarom) elítélni. :?
Ezért is írtam Neked is meg Másoknak is akik megosztották velem a gondolataikat-tapasztalataikat róla-vele kapcsolatban, hogy ha belegondolok a helyzetetekbe, akkor MEGÉRTEK MINDENKIT!!!! És úgy helyes, ahogy tettétek, teszitek, hogy kerestek egy másik dokit, akiben ezek után jobban megbízhattok majd!!! :roll:

Na jó, befejezem a dokitémát! :wink: De azért ugye ezek után (hogy én egyenlőre nem váltok! :oops: ) is fogsz még velem dumálni??? :wink: 8)

Brigi!

De jó hogy jöttél!!!! :lol: :lol: Hozzászólásod értve, csak az nem, legalábbis részemről, hogy idézem : Csak ne avassuk máááá szenté, mert az pl. engem (is) kicsit irritál… Bocsiiiiiiiiiiiiiii.
Ezt most kire írtad???? Vagyis tudom, hogy kire, csak azt nem értem, hogy miért is, hiszen senki nem írt olyat, hogy egy szent lenne!!! :roll:
Ha a "szupi doki" kifejezésre értetted esetleg, akkor az nem a "hentes"-re 8) hanem "Vidám" dokira vonatkozik!!! 8)
NA RÖHÖGNI EZEN LÁNYOK!!! :lol: :lol: Jó voltam vagy nem??? :lol: :wink:

Tencikém!!!

Végre!!!!! :lol: :lol: Olvass vissza oszt válaszojál nekem lécci!! :wink: :wink: :lol:
Képek nagyon szupik!!! Szerintem a Gyerkőkről készült képekből sosem elég!!! :lol: Szívesen elnézegetjük őket!!! (legalábbis én!) :lol: :lol: Egyébként a kis sárga autó az ósnaból vagy a korából van???? :lol: :lol:

Borsa, Borsika, Snowwhite????? Merre vagytok??? :shock: :shock:

Most mennem kell, mert sírvaébredés van!!! :shock:

Este még jövök!!! Addig "termeljetek", had olvassak!!! :wink: :wink:

Puszi!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Enikém!

Akkor részemről téma lezárva!! :oops: De az élet már csak ilyen....nem mindig a jó dolgokról szól és szerintem az is jó dolog, hogy meg tudjuk beszélni egymással a "rossz" dolgokat és tapasztalatokat is! Ezzel is lehet segíteni egymást!!! Szerintem!!
Ha meg nem megy az amit írni akarsz, akkor nem megy!!! De kérlek NE AGYALJ RAJTA!!!! Nem éri meg ezért "beszomorodnod"!!!! :wink:
Gondolj inkább Jankucra, hogy milyen rendi Csajszi, hogy szépen növöget és nem sieti el a dolgot, hogy idő előtt jöjjön!!! :wink:
Egyébként "biztos" vagyok benne, hogy bevárja ÖcsiHugit, mert tutira nem akar majd egyedül "ordítani" a csecsemős osztályon! :lol: :wink:
Na sikerült egy kis mosolyt varázsolnom az arcodra? :oops:

Meg akkor viszont lenne Hozzád még egy kérdésem.....Sikerült már visszaolvasnod? :wink:
Csak azért kérdem, mert tegnap éjszaka írtam ám Neked (meg Tencinek is) pár kérdést! :wink: :wink:
PL: Hogy bírják a lábacskáitok :lol: :lol: a finist? Mert az enyém kb. 1 hete kezdett el "dagadni". 8) :roll: Meg érdeklődtem UH-ról meg CTG-ről meg vérszívásról, hogy mikor mentek és hogy összedobhatnánk még így szülés előtt esetleg egy "hármas" randit CTG-re.
Szóval most nem "hánytorgatok", csak nem kaptam még választ a kérdéseimre! 8)

Megyek pucolok Adrinak egy kis almát, mert mesét csak úgy lehet nézni dvd-n, ha eszik közben egy kis gyümit! :lol: :lol:

Aztán "tépek" vissza!!! :lol: :lol:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Csak megakadt a szemem a Vida - Mészi helyettesítés mondaton.
Nos, az, hogy műszakban helyettesítik egymást szabi alatt, nem jelenti, hogy nekem pl. Vida helyett Mészihez kéne mennem, bármi van. Akkor helyettest IS választok.

Az, hogy magán- vagy kincstári az, ahol gondoz, sokmindentől függhet. Pl. a jelentjkező kismamák számától is. István kórházas sztárdokim magánban másfél órákat váratott. Nem csak ezért hagytam ott. A Kútvölgyiben soha nem várok, vagy tényleg csak a soromra UH-nál.

Pénz: én pl. VG-hoz magánrendelésre mentem először terhesgondozásra, de átirányított a kincstáriba. És mindegy volt, mikor mennyit adunk, adunk-e. Ha volt adtunk, ha szűkölködtünk nem. Nem volt belőle gond.

Veronikusz, köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat. És nagyon nagy vagy ám, hogy a saját magad hozzáállását is leírtad a nem-időben váltásról.

Azt gondolom, hogy egy nyilvános fórumon nem gond, ha az ember elmondja a tapasztalatait. Ezáltal is formálódik a véleményünk, dokikról, szülésznőkről és saját magunkról. Persze mindenkit a saját élményei befolyásolnak egy egy dokival, szülésznővel - és saját magával - kapcsolatban, ez nyilván egy szűrő, amit hozzá kell számolni.
Bár azt is gondolom, hogy vannak tények is.
Triviális dolgot hadd mondjak: egyes dokiknál rengeteg a gátmetszés és az oxi. Más dokinál kevesebb, viszont sok a négy kilón felül született gyerekek száma, gátsérülés nélkül. De ez kórházakra is igaz. Ezek vagy érdekelnek valakit, vagy nem. Engem speciel igen, és ilyen dolgokról itt IS tájékozódom.

Kép

Kép

Kép
memme

Halihó Csajok!

Na micsoda téma...nem semmi....
Nekem Mészivel sajna volt 2 darab nagyon-nagyon-nagyon rossz élményem így én nem is szívesen találkozom vele...ha meglátom újre előjönnek a rossz élmények :( de mondjuk arról fogalmam sincs, hogy milyen ha ő a választott doki...
Férjem elött nevét sem szabad emlegetni... :oops:

Én feküdtem Orsival bent a 37.héttől 10 napot és akkor megismertem az összes dokit. Ebből 2 volt olyan, hogy azt mondtam, hogy bármikor rábíznám magam!!!!! Ez Tóth doki és Vida doki volt. Kettő olyan volt akitől kirázott a hideg...

Az én orvosom nem sztárdoki és nem is ismeri annyi anyuka mint mondjuk Vidát, de nagyonnagyon boldog vagyok, hogy hozzá csapódtam. Eredetileg Sándor az orvosom 14 éves korom óta. De Orsi pont akkor született amikor ő hosszú nyaralását tartja januárban, így átadott Gozárnak, azóta nála vagyok...és nagyon jó nála. Sándor viszont nem felejtett el, amikor szűltem bejött ő is másnap, bejött külön a férjemhez gratulálni és mindíg megkérdezi mi van velünk...szóval mondhatnám úgyis, hogy két dokim van :D
Gozár soha egy fityinget nem kért tőlünk...volt, hogy nem fogadta el a pénzt, konkrétan visszaadta....csak magánban fogadott el bármit is...(Orsi születése után adtunk még neki) nem tudom hogy másokkal milyen, de én nagyon szeretem....
Mondjuk engem nagyon bántott az, hogy amikor bent feküdtem Orsival és jöttek az orvosok kérdezgetni, hogy kihez tartozom én meg mondtam, hogy Gozárhoz...és ilyenkor mindenki csak megvetően nézett rám, volt aki kiröhögött...aztán késöbb megtudtam egy szülésznőtől, hogy nem nagyon szeretik, állitólag azért mert romániából jött és fiatal kora létére már magánrendelőben is dolgozik (Sándor dokinál) és más vállalkozása is van....nemtom, hogy ebből mi igaz, de gondolom azért mennek ott a pletyik rendesen :)

Nyílván mindenkinek megvan a maga kedvenc dokija és az a lényeg, hogy mindenki tudjon bízni a dokijában...az nagyon sokat jelent...ha nincs feltétlen bizalom akkor érdemesebb váltani...

Veronikusz!
Gondolom a váltás valamennyire kellemetlen s lett volna, nem????? Már csak azért gondolom, mert mondjuk biztos megkérdezné a dokid, hogy na miért ment át másik orvoshoz??????? Vagy ez nem volt szempont??????

Ancsa!
Kisfiú nemtom hogy van...majd ma írok nekik, hogy mi van, de éjjel nappal bent vannak a gyereknél így nem tusom, hogy mikor válaszolnak,,,csak annyit tudok egyenlőre, hogy még kb 3 hét mire hazaengedik....
Nem csinálsz pár képet a házról??????? Én kíváncsi vagyok ám nagyon rá!!!!!!!!! Meg ÍÍÍÍÍRIGY!!!!!!!!!!! :D

Na akkor most véleménykérés jön!!!!!!
Orsinak szeretnénk ágyat venni...kinézett egyet, de nemtom!!!!!!
Ez az :
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80123993
Remélem látjátok....
Szóval van valakinek tapasztalta ilyen ággyal?????? Nem tudom, hogy mennyire bízhatok Orsiban, hogy tényleg fel fog menni és ott aludni. Egyenlőre azt mondja nagyon szeretné...mondjuk jó lenne, mert akkor alatta is lehetnének játékok....lehetne ott bunkerezni.... :D

Mennem kell, porszivózok :(

Szép estét...

Kép

Kép
cukipofa

Eszter!
Nagyon sok boldog születésnapot kívánok Neked!!!!!
Memme, add át neki :D

Kép

Kép
cukipofa

Hú Lányok, látom ha egy gépezet beindul......

én is írnék pár gondolatot a doki témához: Szandi a Rókusban született ( sajnos) 2002ben ugye. Az ottani dokimmal, az elején tisztáztuk, magánrendelés 4500 ( mindig otthagytam az 5ezrest...) Ott nem volt uh, így a kórházba mentem arra is meg vérvételre, ctg-re stb. A 37. héten az első ctg után félrehívott, hogy "elmaradt pár alkalom jó lenne pótolni"..... :shock: Akkor esett le, hogy a drága Doktor Úr minden egyes találkozásra igényelte a tiszteletdíját, merthogy időt szán rám, mindegy az, ha amúgy i bent volt a kórházban..... nagyot néztem, de mit mondhattam volna..... következő alkalommal pótoljuk :evil: Úgy alakult, hogy köv. alkalom már a szülés volt ( 37+1), rendben lezajlott, 4,5 óra alatt. Ez volt hétfőn, akkor mondtam neki, hogy szerdán "elszámolunk", mivel B. bent aludt velem hétfő éjjel ( ikeás szoba) , kedd reggel ment haza és szerdán jött be újból. Szerdán odaadtam neki az elmaradt alkalmakat + 40 et a szülésért, mondtam neki, hogy lenne néhány kérdésem, erre azt válaszolta, hogy pénteken ha adja a zárót jön előbb és minden átbeszélünk. Lányok, aznap azaz SZERDÁN láttam utoljára a dokit ...... Hogy miért? csak sejtem...... :evil: Ja, és mindig úgy fogalmazott hogy alig értettem mit akar mondani, azt hittem én vagyok a hülye, hogy ennyire nem értem, de kiderült másoknak is ez a véleménye.
Később folytatom a köv. felvonást - de ez már vidámabb......

Heni

Kép

Kép
cancan

Szia Memme!

Így van ahogy írod. Erről beszéltem én is, hogy nem "kötelező" a helyettesítő orvoshoz menned, ha esetleg a tiéd szabin lenne!! Ez(is) a szabad orvosválasztás része!!!!
De ha figyelembe vetted a zárójelemet is, odaírtam, hogy lehet, hogy már nem így van. Mármint lehet, hogy már nem egymást helyettesítik. Csak nekem még ez az utolsó infóm tavaly vagy tavaly előtt óta. Mert vannak akik "váltogatják" egymást.

Egyébként köszönöm a dícséretet, hogy jókat kérdeztem. (remélem annak szántad és én nem értettem félre! :oops: )

És amiket még írtál, azokkal is teljesen egyet tudok érteni!!!

Na menek vacsiztatni, mert reggel koránkelés van! Ovi-Adrinak, meló-Apának, uhctgvérszívás-nekem! :lol: :wink: 8)

De azért még lehet, hogy visszanézek!!! :lol: 8)

Szép estét Mindenkinek!!! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tigrincs, miattam/értem le ne állj a témával... nyilvános fórum, történnek jó és rossz dolgok... iszonyatosan távol áll tőlem az, hogy kizárólag jó dolgokról beszéljen az ember. Épp jó, hogy itt vagyunk egymásnak lányok-asszonyok, mert rengeteg rengeteg kérdés merül fel, amit egyedül fel nem tennénk. Én csak azt fejtegettem, hogy tán más irányt vett az a téma, mint ahonnan kiindult. Nekem nem tisztem senkit megítélni, de azt sem szeretném érezni, hogy "védenem" kellene a saját álláspontomat és választásomat. Már leírtam, hogy én miért vagyok ott, ahol vagyok.

Nos, írtam, hogy részemről kedd vagy szerda lesz. Uh, ctg, vérszívás. Nem biztos, hogy mind, és nem biztos, hogy ebben a sorrendben. A továbbiakról nem tudok. Most azon túráztatom magam, hogy még egyszer el kell mennem az idióta védőnőhöz, hogy meglegyen a "4 pecsét". Férjem örül, ilyenkor szittelhet, mhelyről el kell jönnie és a többi... Lábam nekem is vacak. Terhesség nélkül is hajlamos dagadni, mondjuk főleg nyáron. Estére zokni simán bevág, de nyugtat a tudat, hogy tán ez volt az első dolog, ami megszűnt a szüléssel...
vbea

Hát lányok. Köszönet a válaszokért, a privikért.
Egyfelől örülök, hogy kicsit másfelé terelődött a téma, mint ahogy kezdtem, mert úgy látom, hogy elég sokatokban/sokunkban vannak még elvarratlan szálak...
Másfelől pedig azt azért nem szertném, ha bizonyos orvosok nagyon durván le lennének húzva, habár azoknak, akik most keresnek épp orvost, viszont meg segítség...

Okosat most (sem) nem mondtam, viszont azt látom, ha meglépem, amin gondolkodom, akkor úttörő leszek ;)
linocs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?